Jääkiekon MM-kisat 2023 vedonlyönti

Kyseessä on vuosittain pelattava jääkiekon suurjuhla ja odotettu urheilutapahtuma, joka palasi lähes 10 vuoden tauon jälkeen Suomeen viime toukokuussa. Jääkiekon MM-kisat vedonlyönti kävi kuumana, ja Leijonafanit saivat iloisia uutisia peli toisensa jälkeen. Leijonat nappasivat kultaa, mikä kruunasi tämän upeasti olympiakullalla alkaneen kauden.

Olemme koonneet alle kisapaketin, jonka avulla voit tutustua jääkiekon MM-kisojen lähtökohtiin, ennakkosuosikkeihin, otteluohjelmaan ja muihin turnauksen tärkeisiin asioihin, jotta olet perillä kotikisojemme tapahtumista. Parhaat vedonlyöntisivustot kisoihin löydät täältä.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Lyö vetoa Jääkiekon MM-kisoissa 2022

Jääkiekon MM-kisat pelattiin vuoden tauon jälkeen viimeksi keväällä 2021, jolloin Suomi ylsi upeasti hopealle häviten jatkoajalla Kanadalle numeroin 2-3. Turnaus pelattiin vuosi sitten Latvian pääkaupunki Riiassa, joka isännöi urheilutapahtumaa yksin nopealla aikataululla Valko-Venäjän vaikean poliittisen tilanteen vuoksi.

Viime vuoden loppuottelu sisälsi huikeaa draamaa, jossa päädyttiin suomalaisittain ikävästi vaahterapaitojen juhliin. Pronssiottelussa kohtasivat Yhdysvallat ja Saksa, jonka USA voitti maalein 6-1.

Suomessa pelattavat jääkiekon MM-kisat oli tarkoitus järjestää Tampereella uudessa Nokia Areenassa ja Helsingin entisessä Hartwall Areenassa, mutta tilanteet muuttuivat Venäjän toimien vuoksi, joten entinen Hartwall Areena ei enää soveltunut toiseksi pelipaikaksi. Tilalle saatiin onneksi Helsingin vanha Nordenskiöldin­kadun jäähalli, jossa SM-liigassa esiintyvä HIFK pelaa kotiottelunsa.

VIHJEMEDIAN KISAPAKETTI – Jääkiekon MM-kisat 2022

Näillä aineksilla kisojen seuraasesta ja vedonlyönnistä tulee entistä antoisampaa.

Jääkiekon MM-kisat 2022 ennakkosuosikit

Jääkiekon MM-kisojen ennakkosuosikit ovat yhtä lukuun ottamatta samat kuin edellisinä vuosina. Turnauksen suuret mestariehdokkaat ovat Kanada, Suomi ja Ruotsi, joiden takana parhaat haastajat ovat Tshekki ja Yhdysvallat.

Venäjä olisi lähtenyt normaalisti turnaukseen suurimpana mestarisuosikkina, mutta Idän jättiläinen ei pääse pelaamaan varmuudella yhtään ottelua. Venäjä on jättänyt valituksen, mutta sillä ei ole mitään arvoa, joten Kanada, Suomi ja Ruotsi ovat kolmen kärjessä.


Jääkiekon MM-kisat 2022 – Usein kysytyt kysymykset

 • Milloin jääkiekon MM-kisat 2022 pelataan?
  Jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä 13. – 29.5.2022.
 • Pääseekö jääkiekon MM-kisoja 2022 katsomaan paikan päälle?
  Kyllä pääsee, lipunmyynti alkoi syyskuussa 2021.
 • Tuleeko jääkiekon MM-kisoihin NHL-pelaajia?
  NHL-pelaajien määrä ratkeaa aivan viime metreillä. Viime vuonna Suomen joukkueessa oli vain kaksi NHL-pelaajaa: Arttu Ruotsalainen (Buffalo Sabres) ja Olli Määttä (Los Angeles Kings).
 • Tuleeko Patrik Laine MM-kisoihin 2022?
  Patrik Laineen pelaaminen kotikisoissa riippuu NHL-kauden etenemisestä ja mahdollisista loukkaantumisista.
 • Mitkä maat ovat ennakkosuosikkeja?
  Voittajasuosikit ovat Kanada, Suomi ja Ruotsi.
 • Pelaavatko Suomi ja Ruotsi vastakkain jääkiekon MM-kisoissa 2022?
  Suomi ja Ruotsi esiintyvät samassa lohkossa B. Ottelut pelataan Tampereella.

 Jääkiekon MM-kisat aikataulu 2022 ja tulokset

Jääkiekon MM-kisojen 2022 otteluohjelma on julkaistu. Otteluohjelma pitää sisällään lohkovaiheessa pelattavat ottelut, puolivälierät, välierät, pronssiottelun ja finaalin. Suomi aloittaa turnauksensa 13.5. pelattavalla ottelulla Norjaa vastaan. Leijonat pelaa lohkovaiheen ottelunsa Tampereella.

Jääkiekon MM-kisat 2022 lohkot

Jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa on myös tänä keväänä yhteensä 16 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen kahdeksan joukkueen alkulohkoon. Lohkovaiheessa pelataan kerran kutakin joukkuetta vastaan. Molempien lohkojen neljä parasta joukkuetta etenee puolivälieriin.

Sijoille 5-7 päätyneiden joukkueiden turnaus loppuu lohkovaiheeseen. Lisäksi heikoimmat joukkueet tippuvat MM-kisojen ykkösdivisioonaan. Viime vuonna huonoimmat joukkueet saivat kuitenkin pitää paikkansa pääsarjassa.

Lohko A

Helsingissä pelattavassa lohko A:ssa ovat mukana Kanada, Saksa, Sveitsi, Slovakia, Tanska, Kazakstan, Italia ja Ranska. Kanada on lohkon ylivoimainen voittajasuosikki, kun taas Saksa, Sveitsi ja Slovakia omaavat hyvät puitteet mennä lohkosta myös jatkoon.

Tanska, Kazakstan, Italia ja Ranska ovat lohkon neljä joukkuetta, joilla ei pitäisi olla saumoja yltää jatkoon. Tanska toki voi olla poikkeus, mutta Kanadan ohella Saksa, Sveitsi ja Slovakia ovat vahvoilla. Vaahterapaidat voivat hyvin voittaa kaikki ottelunsa.

Lohko B

Tampereella pelattavassa lohko B:ssä ovat mukana Suomi, Ruotsi, Yhdysvallat, Tshekki, Latvia, Norja, Iso-Britannia ja Itävalta. Lohko B:hen oli tarkoitus kuulua myös Valko-Venäjä, mutta Valko-Venäjä on pudotettu ulos turnauksesta yhdessä Venäjän tapaan.

Tampereella pelattavassa lohkossa Suomi ja Ruotsi ovat selkeästi parhaat joukkueet. Yhdysvallat ja Tshekki ovat kaksi muuta laadukasta joukkuetta, joiden pitäisi yltää helposti jatkoon. Latvia, Norja, Iso-Britannia ja Itävalta pelaavat alakerran paikoista.

Suomen joukkue jääkiekon MM-kisoissa 2022

Lopullinen Suomen joukkue kotikisoihin ilmoitetaan toukokuussa lähempänä turnauksen alkua. Suomen joukkueessa tilanne elää vielä viimeiseen asti. Viime vuonna turnaukseen ei ollut suurta ryntäystä NHL:n puolelta, mutta kotikisat vetänevät todennäköisesti jokusen pelaajan myös rapakon takaa.

Suomelta on lupa odottaa taas erittäin vahvaa joukkuetta erityisesti kotimaassa pelattavaan turnaukseen. Leijonat on käytännössä kaikilla mahdollisilla rostereillaan yksi MM-kisojen parhaista ryhmistä.

Jääkiekon MM-kisat 2022 – Miten leijona karjahtaa kotikentällä?

Suomi lähtee kevään MM-kisoihin hienosta tilanteesta. Leijonat juhli alkuvuodesta 2022 historiansa ensimmäistä olympiakultaansa ja esiintyi mielettömän hienosti lähes läpi koko turnauksen. Suomi ei pelannut Pekingissä lainkaan nimekkäällä joukkueella, mutta päävalmentaja Jukka Jalonen sai taustajoukkojensa kanssa Leijonat upeaan lentoon, mikä oli lopulta täysin ansaittua. Suomen tavoitteet MM-kisoissa ovat hyvin selkeät, sillä Leijonien pitää taistella erityisesti kotonaan turnauksen voitosta.

Aiemmat MM-kisat Suomessa

Jääkiekon MM-kisoja on pelattu Suomessa edellisen kerran vuosina 2012 ja 2013, jolloin turnaus järjestettiin Suomen ja Ruotsin välillä. Suomi on järjestänyt turnauksen edellisen kerran yksin vuonna 2003. Se on samalla toistaiseksi viimeinen kerta, kun lätkän MM-kisoja on pelattu Tampereella.

Suomi olisi ollut valmis järjestämään tarvittaessa myös viimeksi pelatut Latvian MM-kisat, jos Latvialla ei olisi ollut mahdollisuutta toimia yksin isäntänä Valko-Venäjän jäädessä isännöintimaiden ulkopuolelle.

Kiekkohuuma valtaa suomalaiset

Jääkiekon MM-kisat on suomalaisille ja ulkosuomalaisille vuosittain valtavan suuri urheilutapahtuma, jota seurataan melkein kaikissa kodeissa. Keväällä 2022 pelattavat kotikisat eivät toden totta tee tilanteeseen poikkeusta, sillä myös alkava MM-kiekko herättää laajaa kiinnostusta lähes kaikissa suomalaisissa urheilun ystävissä.

Lisäksi odotukset Suomea kohtaan ovat erityisesti olympiakullan vuoksi korkealla, mikä vain lisää kiinnostusta yhtä lajin upeinta tapahtumaa kohtaan. Suomeen tulee huikeaa kiekkohuumaa.

Jääkiekon MM-kisojen 2022 pelipaikka

Viime vuoden MM kisat pidettiin pelkästään Latvian pääkaupunki Riiassa, joka hoiti turnauksen vetovastuun yksin. Kansainvälinen jääkiekkoliitto yritti pitkään saada turnausta myös Valko-Venäjälle joko yhdessä Riian kanssa tai ilman Riikaa, mutta IIHF:lla ei ollut lopulta muuta mahdollisuutta kuin viedä Valko-Venäjän kisaisännyys.

Tämän vuoden turnaus pelataan Suomessa Tampereella ja Helsingissä. Suomi on isännöinnyt MM-kisoja viimeksi noin 10 vuotta sitten pariin kertaan yhdessä Ruotsin kanssa.

Jääkiekon MM-kisojen 2022 areenat

Jääkiekon MM-kisat 2022 pelataan Suomessa Tampereella ja Helsingissä siten, että lohko A käydään Helsingin vanhassa jäähallissa ja lohko B Tampereen uudessa Nokia Areenassa. Suomi pelaa lohkovaiheen ottelunsa Tampereella, joka toimii turnauksen ykköspelipaikkana.

Leijonat aloittaa urakkansa 13.5. Norjaa vastaan. Puolivälierät käydään edellisten vuosien tapaan niin, että kaksi ottelua pidetään Helsingissä ja pari puolivälierää Tampereella. Välierät, pronssiottelu ja finaali ovat Tampereella.

Helsingin vanha jäähalli toimii neljättä kertaa jääkiekon MM-kisojen areenana. Miesten MM-kisoja pelattiin ensimmäisen kerran Nordenskiöldinkadulla vuonna 1974 ja viimeisimpänä ovat vuonna 1991 järjestetyt MM-kisat.

Lisäksi vuonna 2016 Helsingin vanhassa jäähallissa pelattiin nuorten MM-kisoja. Nordenskiöldinkadun jäähallin yleisökapasiteetti on 8 200 henkilöä. Tampereelle ei voinut sijoittaa toista lohkoa, koska Pirkanmaalla hotellimajoitukset olivat jo valmiiksi täyteen varattuja.

Jääkiekon MM-kisat 2022 vedonlyönti

Jääkiekon MM-kisat 2022 on myös vedonlyönnissä äärettömän odotettu urheilujuhla, jossa betsaaminen näyttelee läpi turnauksen suurta roolia. Kyseessä on vuosittain yksi urheilumaailman parhaista tapahtumista, jossa myös vedonlyönnin ystävät saavat nauttia loistavasta kohdevalikoimasta ja korkeista kertoimista heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

Turnaus vetää puoleensa vedonlyöjiä ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Suomessa Leijonat kerää huimasti vedonlyönnin harrastajia ja Veikkauksen toiminta pysyy kiireisenä varmasti läpi kisojen.

Vedonlyönti MM-kisoissa 2022 tulee olemaan Suomessa pelattavassa turnauksessa jopa poikkeuksellisen vilkasta. Luvassa on paljon hyvää pelattavaa, korkeita kertoimia ja hienot puitteet menestyä vedonlyönnissä. Jos haluat saada lisäjännitystä, kannattaa osallistua jääkiekon MM-kisat 2022 vedonlyöntiin, jos asuinmaasi lainsäädäntö sallii sen.

Vedonlyöntiyhtiöillä on jälleen kattava määrä erikoiskohteita, sillä peliyhtiöt panostavat MM-kiekkoon vahvasti. Jääkiekon MM-kisat 2022 kertoimet tarjotaan jokaiseen otteluun live-vedonlyönnin kera. Jos vierailet sivuillamme muualta kuin Suomesta käsin, niin tsekkaa alta parhaat vedonlyöntisivustot!

jääkiekon mm kisat

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Jääkiekon MM-kisat 2022 vihjeet

Jääkiekon MM-kisat 2022 on myös vedonlyöntivihjeiden näkökulmasta todella suosittu urheilutapahtuma, joten pulaa laadukkaista vihjeistä ei tule turnauksen aikana olemaan.

Vihjemedia tarjoaa myös ilmaisia vihjeitä MM-kisojen otteluista. Pyrimme löytämään aidosti laadukkaita vetokohteita, mutta painotus on Suomessa ja pudotuspeleissä. Analysoimme myös Suomen joukkuetta ja Leijonien vastustajia. Kannattaa tutustua tasokkaisiin vihjeisiin ja vertailla niitä omien ajatustesi kanssa.

Jääkiekon MM-kisat 2022 kertoimet

Turnauksen aikana pelattavat ottelut ovat myös vedonlyönnissä kertoimien osalta lähes poikkeuksetta loistavia, sillä kilpailu vedonlyöntiyhtiöiden välillä on kovaa. Tästä syystä myös jääkiekon huippukisassa tarjottavat kertoimet ovat korkealla tasolla, sillä turnaus on vedonlyöntiyhtiöillekin tärkeä tapahtuma ja siten hyvä tapa houkutella myös uusia pelaajia.

Samalla kovassa kilpailussa on mahdollista pysyä mukana. Varsinkin alussa voi löytää ylikertoimia. Vertaile kertoimia ja pelaa aina parhaat vaihtoehdot.

Vedonlyöntibonukset lapaan!

Jääkiekon MM-kisat on vuosittain myös vedonlyöntibonusten juhlaa. Uudet asiakkaat voivat lunastaa valmiiksi tarjolla olevien vedonlyöntibonusten ohella myös ylimääräisiä vedonlyöntibonuksia. Tarjolla on muun muassa:

 • Riskittömiä pelirahoja
 • Ilmaisvetoja
 • Bonusrahaa.

Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat usein otteluihin ilmaisvetoja tai korotettuja kertoimia, jotka on hyvä käyttää MM-kiekon ohessa. Pelaajat voivat nauttia jopa suurista vedonlyöntibonuksista, joten kannattaa seurata tarjontaa keväällä 2022.

Jääkiekon MM-kisat 2022 tarjoukset

Turnaukseen on taas tiedossa lukuisia erilaisia erikoistarjouksia ja kampanjoita, joista voi saada esimerkiksi lisää pelirahaa, korotettuja kertoimia, voittaa pelipaitoja nimikirjoituksilla ja useita muita palkintoja. Tarjoukset kuuluvat vuosittain vahvasti osaksi MM-kiekkohuumaa.

Jääkiekon MM-kisat 2022 sisältää tarjousten ja kampanjoiden osalta paljon upeita pelaajaetuja.

Jääkiekon MM-kisat 2022: liput ja katsojamäärät

Kotikisojemme liput ovat menneet loistavasti kaupaksi. Varsinkin Suomen ottelut ovat herättäneet valtavaa suosiota ja kiinnostusta, sillä joihinkin Leijonien otteluihin olisi ollut halua saada osto-oikeus jopa yli 200 000 lippuun. Kyseessä on Suomen maaperällä mieletön määrä lippuja.

Suomi pelaa lohkovaiheen ottelunsa lohko B:ssä, jota Tampereen uusi Nokia Areena isännöi hulppeilla puitteillaan. Turnaukseen on myyty viime aikojen epäselvyyksistä huolimatta muutenkin hyvin lippuja myös toiseen lohkoon.

Tampereen uusi Nokia Areena on vetänyt Suomen mittapuulla mielettömästi yleisöä myös SM-liigassa pelattaviin pudotuspeleihin, joten samaa on jo sen puolelta syytä odottaa jääkiekon MM-kisoissa, jotka saadaan tauon jälkeen järjestettäväksi Suomeen.

Liput laitettiin alun perin myyntiin syyskuussa 2021, ja hyvin nopeasti lippukauppa alkoi käydä kuumana. Lippuja voi olla vielä mahdollista saada myös Tampereelle, mutta siellä pelattavat ottelut ovat varsinkin Suomen osalta hyvin lähelle myyty loppuun.

Jääkiekon MM-kisat 2022 live stream

Jääkiekon MM-kisat 2022 esitetään C Moren maksukanavilla, C Moren suoratoistopalvelussa ja MTV3-kanavalla. Turnauksen kaikki ottelut ja kattavat studio-osuudet esitetään C Morella ja laajasti myös ilmaiseksi MTV3-kanavalla. Lisäksi turnauksen otteluita on mahdollista seurata ilmaiseksi muutamilla vedonlyöntisivustoilla.

Ilmaiseksi näytettävät vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamat live striimit ovat katsottavissa yleensä vain pelitilin avauksella ja talletuksella. Pelaamista ei usein kuitenkaan vaadita.

jääkiekon mm kisat

Suomen ikimuistoisimmat MM-kisat

Suomalaisittain ikimuistoisimmat jääkiekon MM-kisat ovat olleet vuosina 1995, 2003, 2011 ja 2019. Niistä kolmessa Suomi on päässyt juhlimaan upeasti maailmanmestaruutta, kun taas yhdessä ikimuistoisessa turnauksessa koettiin Ruotsin vastustajana karuja hetkiä, jotka aiheuttavat edelleen suomalaisille jääkiekkoihmisille painajaisia.

Suomessa kolmet MM-kisat ovat jääneet mieliin kuitenkin hyvällä tavalla, ja niistä viimeisin oli juuri keväällä 2019. Katso alta tiivistelmät ikimuistoisista MM-kisoista.

Jääkiekon MM-kisat 1995

Jääkiekon MM-kisat 1995 päättyi Suomen juhliin, joka voitti historiansa ensimmäisen maailmanmestaruuden. Leijonat voitti vuoden 1995 MM-kisojen loppuottelussa Ruotsin maalein 4-1. Ville Peltonen teki loppuottelussa peräti kolme maalia. Tupu-Hupu-Lupu -ketju oli Leijonilla avainasemassa. Jääkiekon MM-kisat 1995 on saatu myös valkokankaalle sopivasti nimellä 95.

Jääkiekon MM-kisat 2003

Jääkiekon MM-kisat 2003 päättyi Suomen osalta täydelliseen katastrofiin. Suomi johti puolivälieräänsä Ruotsia vastaan ratkaisevalla tavalla maalein 5-1, mutta Leijonat onnistui häviämään lukemin 5-6. Kyseessä on edelleen yksi kotimaisen historian karmeimmista tappioista, jota nostetaan esille yhä tasaisin väliajoin. Onneksi nykyisin Leijonilla on kyky säilyttää johtoasema paremmin.

Jääkiekon MM-kisat 2011

Jääkiekon MM-kisat 2011 päättyi Suomen toiseen maailmanmestaruuteen. Suomi voitti turnauksen loppuottelussa Ruotsin. Suomi oli voittanut molemmat maailmanmestaruutensa Ruotsia vastaan. Vuoden 2011 loppuottelussa mestaruus tuli peräti maalein 6-1. Turnauksen maali- ja pistepörssin ykkönen oli 12 pistettä nakuttanut Leijonien Jarkko Immonen.

Jääkiekon MM-kisat 2019

Jääkiekon MM-kisat 2019 päättyi Suomen kolmanteen maailmanmestaruuteen. Leijonat voitti loppuottelussa Kanadan maalein 3-1. Suomen avainpelaajia olivat varsinkin kulttipelaajaksi noussut Marko Anttila, Kevin Lankinen ja median tähdistöön kuulunut Mikko Lehtonen. Leijonat on valloittanut kaksi edellistä maailmanmestaruuttaan Slovakian maaperällä.

Jääkiekon MM-kisat 2022

Jääkiekon MM-kisat pelattiin viimeksi Latviassa, mutta suuret odotukset ovat olleet jo hyvän aikaa Suomen kotikisoissa. Turnaus palaa vuosien tauon jälkeen pelattavaksi Helsingissä ja Tampereella. Kotikisoja on odotettu monien mielestä varmasti jo liian pitkään, ja jääkiekon maailmanmestaruudesta pelataan Suomessa 13.-29.5.2022. Jääkiekon MM-kisat 2022 on valtavan odotettu ja tärkeä urheilun suurtapahtuma kaikille suomalaisille urheilun ystäville. Tiedossa on mieletöntä lätkäjuhlaa.

Jääkiekon MM-kisat historia

Jääkiekon MM-kisojen historia alkaa Antwerpenin olympialaisten yhteydestä vuodelta 1920. Ensimmäisen turnauksen voitti Kanada. Suomi esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1939. Leijonat hävisi tuolloin kaikki ottelunsa. Nykyään MM-kisoissa on neljä tasoa, joita ovat pääsarja, ensimmäinen, toinen ja kolmas divisioona. MM-turnausta ei pelattu keväällä 2020 koronan vuoksi. MM-kisat jäi väliin myös vuonna 1946. Nykyinen pokaali otettiin käyttöön vuonna 2001. Ammattilaiset ovat voineet osallistua MM-jääkiekkoon vuodesta 1972.

Jääkiekon maailmanmestarit 1990-2021:

1990-luku2000-luku2010-luku2020-luku
1990: Neuvostoliitto2000: Tsekki2010: Tsekki2020: Kisat peruttiin
1991: Ruotsi2001: Tsekki2011: Suomi2021: Kanada
1992: Ruotsi2002: Slovakia2012: Venäjä2022: –
1993: Venäjä2003: Kanada2013: Ruotsi2023: –
1994: Kanada2004: Kanada2014: Venäjä2024: –
1995: Suomi2005: Tsekki2015: Kanada2025: –
1996: Tsekki2006: Ruotsi2016: Kanada2026: –
1997: Kanada2007: Kanada2017: Ruotsi2027: –
1998: Ruotsi2008: Venäjä2018: Ruotsi2028: –
1999: Tsekki2009: Venäjä2019: Suomi2029: –

Mitalitaulukko

Jääkiekon MM-kisojen menestynein maa on Venäjä. Mitalisaldoon lasketaan mukaan myös Neuvostoliiton aikana hankitut sijoitukset. Neuvostoliitolla/Venäjällä on 47 mitalia, joista kultaisia on 27. Venäjä ei saa oikeutta osallistua Suomessa pelattaviin MM-kisoihin. Jatko on myös arvoitus.

Mitalitaulukon listalla toisena on Kanada. MM-kisat on voittanut historian aikana kahdeksan eri maata. Suomi on voittanut MM-kisat kolme kertaa. Suomella on lisäksi yhdeksän hopeaa ja kolme pronssia eli 15 mitalia.

MM-kisojen arvokkaimmat pelaajat

MM-kiekon historiassa arvokkaimman pelaajan palkinto on jaettu vuodesta 1999 lähtien. Turnauksessa ensimmäinen arvokkaimman pelaajan palkinto meni Teemu Selänteelle. Suomalaisista palkinnon ovat voittaneet myös Pekka Rinne vuonna 2014 ja Patrik Laine vuonna 2016.

Andrew Mangiapane valittiin viimeksi turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Kanadalainen teki turnauksessa 11 tehopistettä, jotka koostuivat seitsemästä maalista ja neljästä syötöstä. Maanmies Dany Heatley voitti palkinnon kahdesti.

IIHF ranking

Kansainvälinen jääkiekkoliitto listaa vuosittain maat paremmuusjärjestykseen. Ranking perustuu maiden menestykseen edellisten vuosien MM-kisoissa ja talviolympialaisissa. IIHF ranking on ollut käytössä vuodesta 2003 lähtien.

Nykyinen ranking koki yllättävän paljon muutoksia ennakkoon vahvojen maiden tiputtua aikaisessa vaiheessa ja esimerkiksi Saksan taistellessa jopa finaalipaikasta. Rankingin kolmen kärjessä ovat Suomi, Kanada ja Venäjä. Leijonat nousi keväällä 2022 sen ykköseksi.

Pistelasku jääkiekon MM-kisoissa

Jääkiekon MM-kisat 2022 toimii pistelaskun osalta lähes samalla kaavalla kuin edelliset MM-kisat. Ottelut pelataan ratkaisuun asti. Lohkoissa varsinaisen peliajan voitosta saa kolme pistettä, jatkoajalla tai rankkareilla tulleesta voitosta kaksi pistettä ja jatkoajalla tai rankkareilla häviämisestä pisteen.

Mahdolliset tasapisteet ratkaistaan keskinäisillä otteluilla. Huonoimmat joukkueet putoavat sarjaporrasta alemmaksi. Puolivälierät, välierät ja mitaliottelut ovat yksiosaisina tarvittaessa jatkoajoilla.