Super Bowl 2024

Super Bowl on amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelu. Amerikkalaisen jalkapallon kauden ratkaisevassa ottelussa myös Super Bowl vedonlyönti on tärkeässä roolissa – unohtamatta tietenkään kulttiasemaan noussutta Super Bowl väliaikashowta. Tsekkaa alta Vihjemedian listaamat Super Bowl kertoimet, erikoiskohteet ja hyödynnä vedonlyöntibonukset kauden 2023-24 huipennukseen.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Super Bowl LVIII pelattiin Allegiant Stadiumilla, Paradisen Nevadassa Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 12.2.2024. Legendaarinen Super Bowl järjestetään perinteisesti helmikuussa, ja siinä kohtaavat American Football Conferencen ja National Football Conferencen voittajat. Super Bowl on maailmanlaajuisesti yksi tunnetuimmista urheilutapahtumista, jonka katsojaluvut hipovat kerta toisensa jälkeen taivaita.

Super Bowl 2024 tulokset ja voittaja

Super Bowl 2024 voittaja on The Kansas City Chiefs.

Super Bowliin selviävät joukkueet ratkaistiin alkuvuodesta pelattavissa pudotuspeleissä. Runkosarjan viimeinen kierros pelattiin 7. tammikuuta. Runkosarjan viimeisellä kierroksella oli vielä osalla joukkueista paljon pelattavaa. Pudotuspelit aloitettiin sen jälkeen villi kortti -kierroksella. Molempien konferenssien ykköset saivat huilata ensimmäisellä kierroksella.

Suurimmat ehdokkaat yltämään tämän vuoden Super Bowliin olivat San Francisco 49ers, Baltimore Ravens ja Buffalo Bills. Kyseinen kolmikko oli myös vedonlyöntisivustojen kolme vahvinta nimeä taistelemaan pääsystä kauden huipennukseen. Muita kärkipään ehdokkaita ovat Dallas Cowboys ja Kansas City Chiefs.

Edellinen Super Bowl pelattiin vuoden 2023 helmikuussa Arizonassa. Kansas City Chiefs nappasi viimeksi Super Bowlin voiton ottamalla mestaruuden Philadelphia Eaglesin edestä pistein 38-35. Ottelun ratkaisu oli huikean jännittävä, sillä Kansas City Chiefsin Harrison Butker onnistui potkumaalissa vain kahdeksan sekuntia ennen loppua. Hallitseva mestari ei ole kuitenkaan yksi vahvimmista ehdokkaista yltämään Super Bowliin. Ranking on pudotuspelien alla viidentenä.

Super Bowl vetokohteet

Super Bowl vetokohteet sisältävät myös vuoden 2024 NFL:n huipennuksessa valtavasti pelattavaa. Kertoimia tarjotaan lähes kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin vetokohteisiin. Vetoa jättimäisessä urheilutapahtumassa saa lyödä muun muassa seuraavista asioista:

 • voittajasta
 • koko ottelun pistemääristä
 • tilanteesta puoliajalla
 • neljänneksistä
 • pelaajakohtaisia vetoja
 • finaalistien pistemääristä
 • voittomarginaalista
 • touchdownien tekijöistä ja määristä
 • potkumaalien tekijöistä ja määristä

Super Bowl on ollut jo vuosien ajan hulppea urheilujuhla, joten luvassa on aikaisempien vuosien tapaan myös runsaasti erikoiskohteita. Monia vetokohteita tarjotaan lisäksi lukuisilla eri tasoituslinjoilla. Alla muutamia erikoisempia vetokohteita eri vedonlyöntisivustoilla.

 • kuka voittaa kolikonheiton ja sen tuloksesta
 • kauanko kansallislaulun esittäjällä menee kappaleen läpiviemiseen
 • Vetokohteet puoliaikashowsta

Apua vedonlyöntiin löytyy lukemalla alkuvuodesta 2024 Super Bowl vihjeet, jos ei koe itse olevansa amerikkalaisen jalkapallon expertti.

Super Bowl vedonlyönti ja kertoimet

NFL:n pudotuspelit ovat kohta alkamassa, mutta runkosarja saadaan ennen niitä päätökseen. Käytännössä kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat mahdollisuuden lyödä vetoa koko sesongin voittajasta, finaalisteista, konferenssien voittajista ja vielä tässä vaiheeessa siitä eteneekö tietty joukkue pudotuspeleihin. Esimerkiksi Veikkauksella kattaus on juuri tällainen, joten valinnanvaraa ja kertoimia tarjotaan hyvin laajalla skaalalla.

AFC-konferenssin voittajavedossa ykkösenä majailee Baltimore Ravens ja NFC-konferenssin voittajavedossa San Francisco 49ers. Jos oma suosikki on jo tiedossa, muista napata matkaan vedonlyöntibonukset ja tutkia samalla Super Bowl vihjeet.

NFL

Super Bowl – maailman suurin show

Super Bowl on maailman suurin show, jonka ympärille rakennetaan lähes viikon kestävät bileet. Suuret juhlat huipentuvat varsinaiseen otteluun. Super Bowl vetää vuosittain valtavan suuria katsojamääriä. Koronakriisi ehti toki sotkea tilannetta muutaman vuoden ajan, mutta muun muassa vuoden 2023 Super Bowl pystyttiin pelaamaan normaaleissa olosuhteissa.

Super Bowl väliaikashow on monille jopa yhtä tärkeä kuin itse ottelu. NFL on myynyt puoliaikashown nimen sponsorilleen ja nykyisin se kulkee nimellä Apple Music Super Bowl Halftime Show. Viimeksi pääesiintyjänä oli Rihanna. Vuoden 2024 Super Bowlin puoliaikashown pääesiintyjä on Usher. Puoliaikashowssa esiintyy yleensä myös muita maailmankuuluja supertähtiä. Tähänkin osioon on tarjolla riittävästi erikoisia Super Bowl 2024 kertoimia.

Super Bowl vedonlyönti – mitä kannattaa huomioida?

Super Bowl vedonlyönti on yksi maailman suosituimmista vedonlyöntikohteista ja NFL:n finaali aina maailmalla hyvin odotettu urheilutapahtuma. Super Bowl tarjoaa mahdollisuuden lyödä vetoa lähes kaikesta taivaan ja maan väliltä, joten on selvää, että vetojen asettaminen Super Bowl kohteisiin on myös alkuvuodesta 2024 kovassa suosiossa.

Super Bowl on paljon muuta kuin vain yksittäinen suuri ottelu, jossa ratkaistaan NFL:n mestaruus, ja vedonlyönti on eittämättä tärkeä osa kokonaisuutta. Vetoja asetetaan ympäri maailmaa ja niitä tekevät yhtä lailla myös vähän betsaamista muuten harrastavat pelaajat.

Super Bowl vedonlyöntiä silmällä pitäen kannattaa huomioida muutamia tekijöitä, joilla on ottelun arvioimisen ja kulun kannalta tärkeä merkitys. Super Bowliin on ensinnäkin mahdollista löytää ja tehdä hyvin tarkkoja arvioita voimasuhteista. Jos haluat lyödä vetoa Super Bowlista, niin pyri pelaamaan aina vain parhaat kertoimet ja todelliset ylikertoimet, jotka tuottavat positiivista odotusarvoa ja ovat pitkässä juoksussa järkeviä vetokohteita. Super Bowl vihjeet auttavat myös jo pidemmällä olevaa betsaajaa pysymään kärryillä viimeisimmistä käänteistä.

Jokainen vedonlyönnin ystävä voi tehdä halutessaan itse tai hakea internetistä valmista materiaalia Super Bowlin todennäköisyysarvioista ja voimasuhteista. Ei ole olemassa 100 % varmoja arvioita todennäköisyyksistä, sillä kaikki ovat arvioita. Kukaan ei voi tietää tarkkaa totuutta, mutta erityisesti harjaantuneet vedonlyöjät pystyvät laskemaan myös itse tarkat prosentit. Kannattaa myös muistaa, että mahdolliset loukkaantumiset ja sään vaikutukset pistemääriin voivat vaikuttaa merkittävästi ottelun kulkuun. Tutustu finaalistien vahvuuksiin ja heikkouksiin. Tutki ryhmiä järjellä, mutta älä ylireagoi mihinkään tietoon.

Vedonlyöntiopas sisältää lisää vinkkejä betsaamiseen. Katso myös parhaat vedonlyöntisivustot, Vihjemedian vakiovihjeet ja pitkävetovihjeet.

Pelaa Parhailla Kertoimilla

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Super Bowl televisiointi

NFL:n televisiointi on Suomessa nykyään C Moren hallussa, joka on esittänyt kauden otteluita laajasti maksukanavillaan ja satunnaisesti myös ilmaiseksi kaikille Subilla. C More esittää laajasti pian alkavia pudotuspelejä ja Super Bowlin varmuudella myös maksutta Subilla. Super Bowl on esitetty Suomessakin usein ilmaiseksi ja näin toimitaan mitä todennäköisimmin myös vuonna 2024.

5 faktaa Super Bowlista

 1. Tapahtuma on yksi vuoden suurimmista vedonlyöntikohteista, johon tehdään vetokuponkeja valtavilla summilla ympäri maailmaa.
 2. Super Bowl on todellista kulutusjuhlaa mitä tulee ruokaan, sillä ainoastaan kiitospäivä menee tapahtuman edelle. Hittituote on yllätys, yllätys tamperelainen herkku eli kanansiivet. Checken wingsejä kuluu tyypillisesti yli miljardi kappaletta. Suosikkikastike on ranch. Esimerkiksi sipsejäkin menee miljoonia kiloja. Ruokajuomien ykköseksi yltää olut, jota sitäkin kulutetaan kymmeniä miljoonia laatikoita.
 3. Super Bowl pelataan aina sunnuntaisin ja jostain kumman syystä seuraava maanantai nousee sairauspoissaoloissa tilastojen kärkeen.
 4. 30 sekunnin väliaikamainos televisiossa maksaa nykyisin jopa noin 7-8 miljoonaa dollaria. 1960-luvun lopussa selvittiin vain 42 000 dollarilla.
 5. Super Bowl -finaalia seuraa tv:stä keskimäärin 170 miljoonaa amerikkalaista. Päälle tulevat tietenkin ympäri maailmaa tapahtumaa seuraavat fanit.

Super Bowl vedonlyönti 2024 – Usein kysytyt kysymykset

 • Milloin Super Bowl 2024 pelataan?
  Super Bowl LVIII pelataan Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 12.2.2024.
 • Missä Super Bowl pelataan?
  Super Bowl pelataan Nevadan Paradisen Allegiant Stadiumilla.
 • Mitkä joukkueet pelaavat Super Bowl -finaalissa 2024?
  Pudotuspelit ovat pian käynnissä, joten vielä emme tiedä vuoden 2024 Super Bowlissa pelaavia joukkueita.
 • Parhaat kertoimet Super Bowliin?
  Vedonlyöntisivustot tarjoavat Super Bowliin lähes järjestäen huippuluokan kertoimia korkealla palautusprosentilla myös vuonna 2024. Tarjolla on usein myös korotettuja kertoimia sekä ilmaisvetoja. Lisäämme tälle sivulle tuoreimmat tarjoukset.

NFL

Amerikkalainen jalkapallo on kehitetty 1800-luvun lopussa ja siitä on tullut Yhdysvalloissa perinteistä jalkapalloa suositumpi palloilulaji. Amerikkalaisessa jalkapallossa pelataan soikion muotoisella pallolla ja siinä kerätään pisteitä viemällä pallo vastustajan maalialueelle tai potkaisemalla pallo maalihaarukkaan. Yhden ottelun peliaika on 4 x 15 minuuttia. Amerikkalainen jalkapallo muistuttaa edeltäjäänsä rugbya.

NFL eli The National Football League on Yhdysvalloissa vuonna 1920 perustettu amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga, jossa pelaa 32 joukkuetta. NFL:ssä joukkueet on jaettu kahteen 16 joukkueen konferenssiin, jotka ovat AFC ja NFC. Konferenssit on jaettu neljän joukkueen divisiooniin, joita ovat itä, pohjoinen, etelä ja länsi.

Runkosarjan päätyttyä pelataan pudotuspelit, joihin otetaan konferensseista nykyään yhteensä 14 joukkuetta. Pudotuspelit pelataan konferenssien sisällä kerrasta-poikki –systeemillä. Kausi huipentuu helmikuussa pelattavaan Super Bowl -finaaliin, jossa kohtaavat American Football Conferencen ja National Football Conferencen voittajat.