Vakiovihjeet

Tarjoamme viikoittain lauantain pelikierrokselle asiantuntevat vakiovihjeet. Hyödynnä myös parhaimmat bonukset suosituimpiin veikkauskohteisiin.

vakiovihjeet ja bonukset Vihjemediasta

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Lauantain vakiovihjeet

Jalkapallon veikkausvihjeet ja otteluennakot 20.7.

Lauantaina jalkapalloa pelataan Veikkausliigassa, Ykkösliigassa, miesten Ykkösessä ja miesten Kakkosessa. Tässä ovat vakiovihjeet lauantaille, ja nämä vihjeet vakio 1:seen voi ...

Jalkapallon veikkausvihjeet ja otteluennakot 13.7.

Lauantaina jalkapalloa pelataan Ykkösliigassa, miesten Ykkösessä ja miesten Kakkosessa. Tässä ovat vakiovihjeet lauantaille, ja nämä vihjeet vakio 1:seen voi käyttää ...

Katso vaihtuvat kertoimet tuleviin otteluihin

Linkistä pääset kansainvälisille sivuillemme, jolla listaamme kerrointen lisäksi:

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Legendaarinen vakioveikkaus

Vakioveikkaus on pitkien perinteiden suosittu vedonlyöntimuoto, jossa veikataan otteluiden lopputuloksia valitsemalla kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto.

Vakioveikkauksessa erityisesti lauantain vakio on ollut vuosikymmeniä Veikkauksen suosituimpia urheilupelejä ja lauantain vakio on edelleen hyvin pidetty vedonlyöntimuoto. Nykyisin Vakiota pääsee pelaamaan myös parhailla ulkomaisilla nettisivustoilla, joissa kertoimet ovat usein Veikkausta paremmat. Muistathan pelata ulkomaisilla nettikasinoilla vain, jos asuinmaasi lainsäädäntö sen sallii.

Lue alta lisää legendaarisesta vakioveikkauksesta ja nappaa talteen vinkkejä vetolapulle.

Ilmaiset vakiovihjeet joka viikko

Vihjemedia tarjoaa ilmaiset vakiovihjeet joka viikko. Vihjemedian veikkausvihjeet vakioon ovat lauantain pelikierroksille, sillä lauantai on tärkein vakiopäivä. Lauantain vakio on suomalainen viikonloppuperinne, joka on alkanut Veikkauksen toimesta jo 1940-luvulla.

Vakioveikkaus on edelleen Veikkauksen suosituimpia pelejä ja nykyään se on levinnyt myös vedonlyöntisivustoille. Vakioveikkaus keskittyy vahvasti jalkapalloon, mutta vakioita on nykyään myös esimerkiksi jääkiekkoon, eSport-kohteisiin ja koripalloon.

Vakiovihjeet, jotka julkaisemme eivät ole suoria riviehdotuksia. Totta puhuen ei siinä järkeä olisikaan, sillä mikäli useat pelaavat samoja rivejä, jaetaan potti kaikkien kesken ja vihjatut rivit olisivat huonoja sijoituksia. Julkaisemme perusinfon tilastoineen, josta sinulla on mahdollisuus saada tukea tai ajatuksia, kun rakennat riviäsi.

Mielenkiintoisinta vakiossa onkin itse rivin kokoaminen. Alipelattuja kohteita kannattaa poimia lapulle mahdollisimman paljon eli kohteita, joissa pelikansa on joko ylireagoinut suosikin puolesta tai altavastaajan yllätysmahdollisuuksien osalta.

vihjeet englannista

Vakiovihjeet – Usein kysytyt kysymykset

 • Voiko vakioveikkauksesta voittaa?
  Vakioveikkaus on vaikea pelimuoto ja siinä isojen voittojen saaminen voi kestää vuosia. Hyvä peli strategia ja siinä pitäytyminen auttavat. Vakioveikkauksesta voi tosin voittaa pienelläkin panoksella huomattavia voittopotteja.
 • Mihin vakiovihjeet perustuvat?
  Vihjemedian vakiovihjeet perustuvat huolellisiin arvioihin voimasuhteista, joukkueiden ja pelaajien sen hetkisestä kunnosta ja peliprosenteista. Haluamme tarjota vain laadukkaita ennakoita. Vihjeet tähtäävät siihen, että moni pelaaja saa niistä lisäarvoa vetoihin.
 • Miten vakioveikkaus eroaa tavallisesta vedonlyönnistä?
  Vakiossa pelataan toisia asiakkaita vastaan. Pelaajat eivät voi lyödä esimerkiksi pitkävedossa olevia kertoimia, vaan ajatuksena on hyödyntää alipelattuja kohteita ja välttää liikaa kannatusta saaneita merkkejä tai valintoja. Alipelatuissa merkeissä todennäköisyyksien ja edullisuuden suhteen tulee olla niin sopiva kuin mahdollista.
 • Mistä löytyy parhaat vakiovihjeet?
  Vihjemedia tarjoaa ennakot jokaiseen lauantain vakion otteluun. Netistä löytyviä vihjeitä ei kannata kopioida suoraan, koska vakioveikkaus vihjeet keräävät paljon vedonlyöjiä ja kohteiden odotusarvot putoavat.

Vakiovihjeet Englannista

Vakiovihjeet Englannista sisältävät useimmiten suosikkisarjoja Englannin kahdelta korkeimmalta sarjatasolta. Vihjemedian lauantain vihjeet koostuvat pääsääntöisesti juuri Englannin Valioliigasta ja Mestaruussarjasta.

Sivustosta riippuen mukana on ajoittain myös muita Euroopan futissarjoja, mutta Englannin sarjat ovat kaksi tärkeintä urheilusarjaa vakiossa. Kahden edellä mainitun lisäksi Vihjemedian joka viikkoiset vihjeet sisältävät silloin tällöin myös Englannin Ykkösliigaa, Kakkosliigaa ja FA Cupia – varsinkin, jos pääliigat ovat tauolla.

Vakioveikkaus on jo Veikkauksen tarjoamista ensimmäisistä vakioista ajoista lähtien kattanut enimmäkseen brittifutista ja sitä kautta englantilainen jalkapallo onkin kasvattanut suosiotaan suomalaisten keskuudessa. Vuosikymmenien aikana mukaan on tullut muiden maiden futissarjoja sekä aivan uusia urheilulajeja, viimeisimpänä eSports.

Vihjemedia nappaa vakiovihjeisiinsä mukaan brittifutiksen sijaan muita kohteita aina, kun kyseiset sarjat ovat tauolla. Tai, kun tiedossa on erittäin mehukas ottelu tai tapahtuma. Ja kesän aikana otamme silloin tällöin mukaan suomifutista, Veikkausliigan ollessa käynnissä.

Miten vakioveikkaus eroaa tavallisesta vedonlyönnistä?

Vakioveikkaus eroaa normaalista vedonlyönnistä ja pitkävedosta niin, että vakiossa asiakkaat pelaavat toisiaan vastaan. Vakiossa pärjäämistä ei siten mitata menestymisellä peliyhtiöitä vastaan.

Vakiossa yritetään löytää voittavat joukkueet tai tasapelit, mutta siinä pelaaja ei lyö kerrointa, vaan pelaajat yrittävät saada edullisimmat alipelatut kohteet. Peliprosentit rakentuvat asiakkaiden käyttäytymisestä.

Vakioveikkaus on kokonaisuutena vaikea pelimuoto ja suuren voiton saaminen voi kestää vuosia, mutta mainiosti mennyt yksi pelikierros voi tuoda mullistavia voittoja.

Vakion pelaaminen onnistuu hyvin myös porukkapeleinä, joissa suurempi joukko asiakkaita omistaa saman kupongin. Yksin pelatessa kassa voi kuihtua nopeasti, vaikka kupongit olisivat hyviä. Porukassa voi vähentää riskiä ja varianssia.

Kimpassa voit päästä kiinni suurempiin järjestelmiin ja voittomahdollisuudet kasvavat. Veikkaus tarjoaa pelaajille valmiita kimppapelejä tai voit tehdä itse sellaisen tuttujesi kanssa. Kupongit ovat hinnaltaan erilaisia ja niissä on keskenään eri määrä merkkejä.

Veikkausvihjeet aloittelijalle

Aloittelijan on hyvä aloittaa yksinkertaisesti: metsästämällä ylikertoimia ja pelaamalla singlejä. Suosittelemme lukemaan Vihjemedian oppaat, kuten kassanhallinta vedonlyönnissä ja vedonlyöntikirjanpito.

Samat vihjeet toimivat aloittelijoille kuin muillekin, eli esimerkiksi Vihjemedian vinkit kannattaa katsoa viikoittain läpi. Näillä pääset jo hyvin alkuun. Myös Vihjemedian vedonlyöntiopas kertoo vastaukset moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Kannattaa myös pitää mielessä, että veikkausbonukset auttavat suuremman pelikassan keräämisessä.

vakio 1 vihjeet jalkapalloon

Mikä on vakioveikkaus?

Vakioveikkaus sisältää kierroksesta ja pelipäivästä riippuen tietyn määrän otteluita, joissa tulee valita 1X2 vaihtoehdoista kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto. Lauantain Vakio 1 pelikierros käsittää lähes aina 13 kohdetta, mutta 13 kohteen määrä voi satunnaisesti vaihdella muutamasta pelistä aina 20 peliin saakka. Sama periaate on myös muissa pelipäivissä. Kierrokset koostuvat varsinaisista vakioriveistä ja toisinaan tarjolla on 6-7 ottelun minivakioita.

Tyypillisesti lauantain Vakio 1 käsittää siis 13 kohdetta, arkivakiot 8-12 kohdetta ja sunnuntain Veikkauksen Grand Prix 18-20 kohdetta. Vakion rivihinta vaihtelee 0,10 – 0,25 € välillä. 13 kohteen lauantain Vakio 1 on arvoltaan 0,25 € per rivi.

Vakioveikkauksen voittopotit

Vakiossa asiakkaat pelaavat käytännössä toisiaan, eivät vedonlyöntiyhtiötä, vastaan. Kyseessä on yksi vaikeimmista vedonlyöntitavoista, mutta se tarjoaa samalla puitteet tavoitella pienillä panoksilla suuria voittopotteja.

Lauantain vakiossa 13 oikein tulos on lähes aina paras voittoluokka ja siinä voitot voivat olla kymmeniä tai satojatuhansia euroja. Parhaassa tapauksessa lauantain vakio 1 voi sisältää jopa miljoonan voittopotin, jos onni potkaisee kunnolla, ja kohdalle osuu 13 kohteen oikea tulos. Lauantain vakio 1 kierroksilla pienempiä voittoja annetaan myös 10-12 oikein tuloksille, eli tärkeintä olisi saada suurin osa oikein.

Suurimmat tiedossa olevat vakiopotit ovat verrattaen korkeita ja parhaita osumia on saatu myös vähäisellä tietämyksellä. Järvenpäässä voitettiin vuonna 2013 vakiosta lähes 800 000 €. Voittopotti tuli vain 6,75 € panoksella.

Vakiossa on mahdollista voittaa todistetusti paljon myös pienellä osaamisella, vaikka pelimuodossa on merkittävää hyötyä tietää edes hieman kulloinkin pelattavista otteluista. Veikkauksella on ollut viime aikoina saatavilla miljoonapotti yhdelle 13 oikein tulokselle, mutta sitä ei vielä ole saatu jakoon.

Launtai vakio 1 tulokset löydät aina Veikkauksen sivuilta.

Vakioveikkaus – helpot ohjeet vedonlyöntiin

Vakioveikkauksessa kannattaa muistaa moneen tilanteeseen soveltuvat ohjeet, joilla pelaaminen on mielekkäämpää. Ensinnäkin: lue viikoittaiset vihjeet ja hyödynnä uudet ennakot joka viikko.

Vakio 1 vihjeet tulevat luettavaksi yleensä keskiviikkoisin tai torstaisin. Sen jälkeen voit avata itsellesi pelitilejä ja tehdä talletuksia bonusten ohella ja täyttää kuponkeja. Lopuksi voit kotiuttaa mahdolliset voittosi. Kannattaa aina ennakolta tarkistaa, mitkä peliyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden pelata vakioita bonuksella.

Miten vakiota pelataan?

Vakion pelaaminen on helppoa. Kohteisiin valitaan oikeat merkit, joita ovat kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto. Vakiossa kannattaa tutkia peliprosentteja ja valita merkkejä, joita on alipelattu ja jättää pelaamatta merkkejä, joita on pelattu liikaa.

Peliprosenttien tärkeys vakiossa on huomattava. Toiset pelaajat tekevät niissä selviä virheitä, koska monet asiakkaat näkevät vakion puhtaasti viihteenä. On hyvä ymmärtää kohteiden todennäköisyydet ja voimasuhteet. Todennäköisyyksiä verrataan peliprosentteihin. Jos et ole hyvä laskemaan arvioita itse, niin apua saa monesta paikasta. Riveihin voi valita jokaiseen otteluun yhden tai useita merkkejä.

Kupongit kannattaa jättää monesti vasta myöhään, sillä silloin näet tuoreimmat tiedot peliprosenteista. Pelkästään oikeiden voittajien tai tasapelien löytäminen todennäköisyyksien mukaan ei ole kuitenkaan fiksuin valinta, sillä kannattaa olla perillä myös siitä, miten toiset asiakkaat ovat pelanneet.

Vältä suursuosikkeja vakioveikkauksessa

Kannattaa myös huomioida, että vaikka noin yli 60 % ennakkosuosikkia olisi pelattu selvästi enemmän, niin siinä ohittamisen todennäköisyys alkaa olla pieni. Monesti kannattaa välttää yksinään suursuosikkeja, jos vain budjetti sallii.

Lisäksi vähämaalisissa otteluissa tasapelin arvio vähän kasvaa, mutta tasapeliä ei kannata ottaa varmaksi. Suosikkien dominoima pelikierros tarkoittaa usein pientä päävoittoa, mutta suurempi määrä pelaajia tarkoittaa aina isompaa pelivaihtoa ja jaettavia voittoja.

Kupongeissa kannattaa käyttää toimivia strategioita ja pelata rutiinilla, mutta monille pelaajille vakio 1 on vain viihdettä eikä siihen haluta käyttää paljoa aikaa. Rivit voi täyttää monella tavalla, mutta usein kannattaa hyödyntää omaa tietotaitoa tai hankkia tietoa netistä.

Vihjeet, peliprosentit, ylipelatut, alipelatut ja poissaolot auttavat menestymään.

Kuponkeja voi tehdä myös haravoilla, mutta se ei ole järkevää. Haravalla saa enemmän merkkejä, mutta haravan ylläpito ja mahdollisuus voittoon on silti pieni. Paras vakio harava kannattaa vaihtaa porukkaan. Vaikka harava on noin 10 % samankokoisen järjestelmän hinnasta, voiton mahdollisuus on järjestelmäkuponkiin verrattuna käytännössä vain kymmenesosa.

vedonlyönti on suositumpaa kuin koskaan

Vakiovihjeet – Veikkaus Grand Prix

Veikkauksella on sunnuntaisin 18-20 kohteen Grand Prix, joka toimii tavallisen vakioveikkausten tapaan, mutta pelattavia kohteita vain on enemmän. Veikkaus Grand Prix on pelattavissa muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta aina sunnuntaisin, mutta satunnaisesti se on tarjolla myös lauantaille. 18-20 kohteen vakioissa takuupotti on kierroksesta riippuen 100 000 – 200 000 €.

Vihjemedian veikkausvihjeet jalkapalloon ovat käytännössä aina lauantaille, joten lauantain vihjeet voivat koostua muutamilla kerroilla juuri 18-20 kohteen vakioista. Myös sunnuntain Grand Prixiä voi pelata järjestelmillä tai esimerkiksi porukkakupongeilla.

Missä lajeissa vakioveikkaus on tarjolla?

Vakioveikkauksen ja vakiovihjeiden perusta on brittifutiksessa, kuten aiemmin jo mainittiin. Valioliiga ja Mestaruussarja muodostavat edelleen vankan perustan vakioriveille, mutta seuraksi se on saanut uusia lajeja ja sarjoja.

Jalkapallo vihjeet

Vakioveikkaus alkoi aikoinaan jalkapallosta ja kuningaslaji on myös tänä päivänä vakion tärkein urheilulaji. Jalkapallolla on vakiossa pitkät perinteet ja suurin osa täysi-ikäisistä suomalaisista tietää vakioveikkauksen periaatteen. Monet meistä varmasti muistaa myös TV2:n legendaariset brittifutislähetykset.

Vihjemedian viikonlopun vakioveikkaus vihjeet ovat jalkapalloon, sillä lauantain perinteiset vakiokohteet sisältävät aina jalkapallomatseja. Viikonlopun vakiovihjeet ovat suurimmalta osaltaan Englannin Valioliigaa ja Mestaruussarjaa. Jokaisella vakioveikkausta tarjoavalla vedonlyöntisivustolla on pelattavissa kohteita jalkapallosta.

Katso kaikki Vihjemedian jalkapallo vihjeet.

Jääkiekko vihjeet

Jääkiekkovakio on noussut jalkapallon rinnalle hyväksi vakiokohteeksi. Jääkiekkovakiot koostuvat yleensä kotimaisesta Liigasta, NHL:stä ja KHL:stä. Kiekkovakiot ovat suosittuja ja niissä varsinkin Liiga on vahvasti esillä.

Kiekkovakioissa toimivat samat lainalaisuudet kuin jalkapallossa, mutta jääkiekossa tasapelit ovat harvinaisempia. Kannattaa tutustua voimasuhteisiin ja pelata parhaat alipelatut kohteet ja välttää ylipelattuja merkkejä.

Hyödynnä Vihjemedian viikoittain julkaisemat jääkiekko vihjeet.

Vakiovihjeet Formula 1

Formula 1 on myös yksi vakioveikkauksen urheilulajeista. Formulan vakioveikkaus on noussut entistä suositummaksi urheilulajiksi myös vakiossa – erityisesti suomalaisten kuskien menestyksen myötä.

F1 vakioissa valitaan yleensä kolmikosta parhaiten sijoittuvia kuljettajia. Formulan vakio on vielä hieman lapsenkengissä, mutta tulevaisuudessa F1 vakioveikkausta tullaan varmasti näkemään enemmän useilla vedonlyöntisivustoilla.

eSports vihjeet

Vakioveikkauksessa uusin tulokas on eSports, jonka otteluita on pelattavissa nykyään esimerkiksi Veikkauksella. Yleensä eSports vakio on avoinna keskimäärin muutamia kertoja kuukaudessa, mutta varsinkin isompien turnausten aikana eSports vakioita järjestetään aktiivisemmin.

Parhaat vakiovihjeet

Vihjeet vakioveikkaukseen ovat nykyään luettavissa monella vedonlyöntisivustolla, sillä erityisesti lauantain vakiokierros on edelleen tärkeä viikonloppuperinne. Myös Vihjemediassa lauantain pelikierros on edelleen se tärkein pelipäivä. Ennakoita on tarjolla monella sivustolla ja monet niistä ovat yleensä hyviä.

Muista aina lukea ennakoita ja vihjeitä kriittisesti ja pitää mielessä se fakta, etteivät edes parhaat vihjeet takaa osumista tai tiettyjä tuloksia. Lähdekritiikki on tärkeä pitää mielessä eikä kaikkea netistä löytämäänsä materiaalia pidä uskoa. Lukijoiden kannattaakin vertailla eri sivustojen vihjeitä vakioon ja jättää rivinsä mahdollisimman myöhään.

Veikkausvihjeet ovat aina apunasi, kun et itse ole varma parhaasta kohteesta.

Vedonlyöntibonukset avuksi vakioveikkaukseen

Vedonlyöntibonukset ovat voitollisessa pelaamisessa tärkeitä, sillä ne kasvattavat pelikassaa ja pidentävät pelaamista. Uusien pelaajien kannattaa käyttää aina bonukset, sillä niillä pelaaminen on järkevämpää ja mahdollisuudet voittaa paranevat. Parhaat nettikasinot antavat aina bonuksen kasinolle sekä vedonlyöntiin.

Nappaa suurempi pelikassa vedonlyöntibonuksilla!

parhaat kertoimet valioliigan otteluihin

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Voinko hyödyntää vakiovihjeet ilman rekisteröintiä?

Vakiota voi pelata myös parhailla vedonlyöntisivustoilla ilman rekisteröitymistä. Vedonlyönti ilman rekistöitymistä on nykyään niin suosittua, että on enää harvoja sivustoja, joilla se ei ole mahdollista.

Onko live-vedonlyönti tuttua? Jos ei, olemme koonneet aiheesta oman artikkelinsa. Jos taas vihjeet kiinnostavat, katso artikkelimme aiheesta vedonlyöntivihjeet.