Vedonlyöntikirjanpito

Vedonlyöntikirjanpito eli spreadsheet betting on tylsästä nimestään huolimatta oleellinen osa voitokasta betsausta. Kirjanpidon avulla voit seurata vetojesi kehittymistä ja voit tarvittaessa muuttaa vedonlyöntistrategiaasi kerätyn datan perusteella.

Ensiaskel on tottakai pelata luotettavalla vedonlyöntisivustolla. Vihjemedian listoilta löydät parhaat pelipaikat.

Vedonlyöntikirjanpito

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Jos mielit vedonlyönnistä edes auttavaa lisätuloa, on vedonlyöntitilastojen kerääminen ehdottoman tärkeää. Me emme ainakaan ole koskaan kuulleet, että vedonlyönti olisi mennyt pilalle tilastojen seuraamisen avulla. Kattava vedonlyöntikirjanpito on oleellinen osa prosessia.

Ennustaminen vedonlyönnissä on aikaa vievää puuhaa eikä siihen kannata ryhtyä, mikäli täytät vetolapulle kerran viikossa muutaman hassun kohteen. Mikäli tavoitteenasi on pitkällä tähtäimellä hieman ammattimaisempi ote ja voitollinen vedonlyönti, kannattaa lukea alta tarkempi esittely ja ladata Vihjemedian kokoama ilmainen vedonlyönti kirjanpito Excel taulukko sivun alaosasta. Muista myös valita vain parhaat vedonlyöntisivut.

Mitä on vedonlyöntikirjanpito?

Vedonlyöntikirjanpito tarkoittaa vetojen asettamista tilastoinnin ja suunnitelmallisuuden kautta. Avaamme tässä tekstissä sitä, miten vedonlyöntistrategia, vedonlyöntitilastot ja ennakoiminen vedonlyönnissä toimivat käytännössä. Tekstimme on hyödyllinen ja lukemisen arvoinen erityisesti uusille vedonlyönnin harrastajille sekä kaikille niille, jotka haluavat parantaa mahdollisuuksiaan tehdä vedonlyönnistä voitollista.

Voit ladata ilmaisen vedonlyöntitaulukon betsaamisen tueksi, johon kirjaat jatkossa asettamasi vedot ja muut oleelliset vedonlyönti tilastot. Excelin käyttäminen vedonlyönnissä voi kuulostaa hieman tylsältä puuhalta ja sitä se onkin. Mutta se on myös erinomainen apu asettaa harkitumpia ja sitä kautta rahakkaampia vetoja.

Huolella tehty vedonlyöntikirjanpito kertoo pelaamisestasi faktat, niin hyvässä kuin huonossa tilanteessa. Vetojen kirjaamisen avulla pelaajat oppivat ymmärtämään omaa pelaamistaan, kuten tehtyjä päätöksiä kohteiden valinnan ja panosten suhteen.

Mitä enemmän päätöksiä tukevaa dataa kirjaat ylös, sitä helpompi sinun on jatkossa asettaa onnistuneita vetoja. Vedonlyöntikirjanpito auttaa kehittämään pelaamistasi ja tekee siitä kaiken kaikkiaan analyyttisempää.

Vedonlyönti itsessään on hyvin helppoa – kunhan kirjaat lapulle 1X2 ja toivot parasta. Tällä tavalla se ei todennäköisesti vain ole kovin kannattavaa. Kirjanpito auttaa kertomaan onko pelaajan käyttämä vedonlyönti strategia järkevä ja pitkällä aikavälillä rahallisesti kannattavaa. Onneksi vedonlyöntikirjanpidon tekeminen onnistuu helposti Vihjemedian avulla!

Mitä hyötyä kirjanpidosta on vedonlyönnissä?

Vetojen kirjaaminen on yksi järkevän pelaamisen tärkeimmistä asioista ja se on uusille pelaajille ensimmäinen askel kohti voitollista vedonlyöntiä. Vedonlyöntikirjanpito on äärettömän merkityksellinen asia, josta kannattaa pitää kiinni heti ensimmäisistä vedoista alkaen.

Jokaisen vedonlyöjän on syytä kirjata ylös kaikki pelatut kohteet, niihin käytetty rahasumma eli panostus ja valittu kerroin. Kootut vedonlyöntitilastot kertovat pelaajalle sen, onko hän voitollinen vai tappiollinen asiakas.

Vedonlyöntikirjanpito voi tapahtua kätevästi Excelissä, kynän ja paperin kanssa vihkossa tai muuksi hyväksi havaitulla tavalla. Vihjemedia tarjoaa käyttäjilleen Excelin, johon on lisätty useita erilaisia kaavoja valmiiksi.

Riittää, että täytät oman pelihistoriasi ohjeiden mukaisesti. Excel on jokaisen ilmaiseksi ladattavissa.

Pysy realistisena

Monesti voi olla tilanne, jossa varsinkin uudemmat vedonlyönnin harrastajat kuvittelevat, että vedonlyönti on ollut menestyksellistä. Todellisuudessa kirjanpito kertoo kuitenkin faktat ja sen, miten vedot ovat oikeasti menneet. Monella pelaajalla voi olla varsinkin alussa isoja mielikuvia siitä, että voitollinen vedonlyönti onnistuu hyvin ilman asioiden kirjaamista. Se on kuitenkin lähestulkoon mahdotonta.

Vedonlyöntikirjanpidossa on myös muita tekijöitä miksi jokaisen edes vähänkään vakavasti vedonlyöntiä tekevän pelaajan on syytä merkata pelaamansa kohteet ja panostukset ylös. Se auttaa vähentämään esimerkiksi niin sanottuja tilttivetoja ja omat kohteet tulee tarkistettua huolellisemmin kuin niissä tilanteissa, joissa ei ole mitään muistikuvaa aiemmista vedoista.

Seuranta on järkevässä vedonlyönnissä erittäin tärkeä työkalu. Silloin betsaaminen ei perustu tuntumaan vaan faktoihin. Tärkeintä on se, että pelaaja tietää tilanteensa ja on siitä kartalla. Palautusprosentti on pelaajan tason keskeisin mittari.

Mikä on paras tapa kirjata vedot?

Vedonlyöntikirjanpidossa paras tapa kirjata vedot ylös on varmasti Excel, mutta yhtä lailla perinteinen kynä ja vihko toimivat hyvin. Vain sillä on oikeasti merkitystä, että vedonlyöjät merkkaavat kohteensa ylös ja noudattavat vedonlyönti taulukkoa suunnitelmallisesti.

Excel on kuitenkin suurimmalle osalle varmasti luontevin valinta ja se on ollut vedonlyönnissä pitkään paras tapa kohteiden merkitsemiseen ja on tärkeä osa vedonlyöntistrategian luomisessa. Omassa vedonlyöntikirjanpidossa on hyvä olla vähintään jo alussa mainitut asiat ja mieluiten myös listattuna muut ottelun tulokseen vaikuttavat oleelliset tekijät. Vihjemediasta saat useita laskentakaavoja sisältävän Excelin.

vedonlyöntikirjanpito auttaa budjetoinnissa

Miten taulukot voivat parantaa vedonlyöntituloksia?

Vedonlyöntitaulukot auttavat pelaajia parantamaan menestystä vedonlyönnissä useilla tavoilla.

 1. Asiakkaat voivat nähdä ensinnäkin sen, mitkä vedot ovat onnistuneet viimeisten viikkojen ja kuukausien aikana.
 2. Toisena asiana pelaajat näkevät sen, mistä lajeista on saatu parhaat tulokset ja voitot.
 3. Kolmantena millä vedonlyöntisivustolla on onnistunut parhaiten ja ovatko tietyt turnaukset tai kohteet pärjänneet muita turnauksia tai kohteita paremmin?
 4. Lisäksi betsaus tilastot auttavat hahmottamaan pelaajille voitot ja tappiot lajeittain ja turnauksittain.

Lähes jokainen vedonlyöjä hyödyntää vedonlyöntitilastoja, joiden avulla tehdään lukuisia erilaisia analyysejä. Tilastojen avulla omia vetoja parannetaan sekä yksittäisissä otteluissa että pidemmässä juoksussa.

Betsaus tilastoja voi hyödyntää monipuolisesti kaikissa palloilusarjoissa, niiden yksittäisissä otteluissa, pelaaja- tai joukkuekohteissa ja niiden avulla voi muodostaa todennäköisyysarvioita lopputuloksista. Tärkeät vedonlyöntitilastot muutetaan todennäköisyysarvioiksi, joista yritetään löytää markkinasta parhaat ylikertoimet. Siinä tärkeässä asemassa on vedonlyönnin kerroinvertailu.

Kannattaa pyrkiä siihen, että vedonlyönnin taulukot antavat mahdollisimman paljon oleellista ja tärkeää tietoa, joita sitten hyödyntää ylikertoimien etsinnässä ja omassa betsauksessa. Vedonlyönnin taulukoita on paljon erilaisia ja tärkeää on se, että pelaajat tekevät tilastoista kaikki vähänkin tärkeät tutkimukset ja oppivat sitä kautta tuntemaan erilaisia joukkueita, sarjoja, pelaajia ja muita keskeisiä tekijöitä.

On sanomattakin selvää, ettei kaikki data ole tärkeää ja onkin syytä välttää turhan tiedon tilastointia. Mitä enemmän oleellista tietoa vedonlyöntikirjanpito sisältää, sen paremmin olet kärryillä miten betsaamisesi pitkän ajan kuluessa on sujunut. Vähemmän tärkeän datan seulominen sivuun onnistuu parhaiten vain kovalla työllä.

Vedonlyöntistrategia

Laadukas vedonlyöntistrategia on pitkäjänteisessä vedonlyönnissä iso tekijä. Ammattimainen vedonlyönti vaatii suunnitelman, jonka pohjana ovat vedonlyönti taulukko ja ylikertoimien pelaaminen. Hyvä vedonlyönti strategia pitää sisällään erityisesti seuraavaksi esille tuotavat ominaisuudet.

Huomioi nämä ohjeet lyödessäsi vetoa

 • Tee itsellesi vedonlyönti kirjanpito ja muista noudattaa sitä jatkuvasti. Vetojen kirjaaminen on pelaamisesi tärkein työkalu.
 • Vedonlyöntikirjanpidon jättäminen pois on usein raskauttavin virhe. Tilastointi on hyvä tehdä huolella ja ajan kanssa.
 • Pelaa niitä otteluita tai tapahtumia, joista sinulla on hyvä käsitys.
 • Pelaa vain yksittäisiä eli single-kohteita. Vältä useita kohteita.
 • Käytä paljon aikaa ja kiinnostusta hyvien kohteiden etsimiseen. Ei pidä kuvitella, että menestyminen vedonlyönnissä tulee helposti.
 • Jos et löydä aidosti hyvää pelattavaa, niin älä pelaa silloin mitään.
 • Voit olla hyvin myös eri mieltä ja kannattaa keskustella myös muiden vedonlyönnin ihmisten kanssa. Kaksi tai kolme ihmistä tietää enemmän kuin yksi ihminen. Samalla voit vaihtaa omia ajatuksiasi.
 • Ei kannata reagoida tai katsoa liikaa lähiaikojen historiaa tai tuloksia.
 • Käytä markkinoiden parhaita kertoimia. Älä pelaa heikkoja kertoimia. Ota avuksesi vedonlyönnin kerroinlaskuri.
 • Panosta järkevästi. Suositus panokselle on noin 2-5 % kassasta. Panoksen koko on syytä mitoittaa odotusarvon mukaisesti.
 • Hyödynnä vedonlyöntibonukset, -kampanjat, -tarjouksia ja muut edut, jos asuinmaasi sen sallii. Esimerkiksi Suomessa asuvan tulee pelata vain Veikkauksen kautta.
 • Betsaaminen on vaativaa työtä ja maraton, ei suinkaan lyhyt matka.
 • Vedonlyöntiin kuuluu varianssi eikä sitä voi estää edes parhaat pelaajat. Hyvät vedonlyöjät mitataan silloin, kun on vaikea ajanjakso.
 • Vedonlyönti ei ole koskaan ratkaisu mihinkään talouden haasteisiin!

Suunnittele itsellesi pitkän aikavälin strategia ja mieti myös muun muassa sitä, haluatko keskittyä useisiin lajeihin tai markkinoihin vai panostatko vain muutamaan lajiin ja markkinaan. Mieti myös viikoittaisten vetojen asettamista ja sitä, haluatko panostaa suuriin tapahtumiin vai pelata pienempiä liigoja. Monesti edun voi löytää parhaiten juuri pienistä liigoista ja vähemmän pelatuista kohteista.

Kannattaa keskustella paljon muiden vedonlyöntiä harrastavien ihmisten kanssa ja vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan. Näin ollen voit päästä kärryille sujuvasti myös toisten pelaajien parhaasta tietotaidosta ja osaamisesta. Tällaisia tekijöitä voi kirjata myös vedonlyöntikirjanpitoon. Lisää ohjeita kertoo Vihjemedian vedonlyöntiopas.

Vihjeet vedonlyönnin apuna

Muista hyödyntää vihjemedian ilmaiset vedonlyöntivihjeet, kuten vakiovihjeet englannista, pitkävetovihjeet, jalkapallo vihjeet sekä jääkiekko vihjeet.

Vedonlyöntikirjanpito ja voitollinen vedonlyönti

Voitollinen vedonlyönti on jokaisen pelaajan tavoite, mutta vain osa pelaajista ymmärtää mitä termillä tarkoitetaan. Voitollinen vedonlyönti kuvastaa sitä, tekeekö asiakas positiivista vai negatiivista tulosta.

Voitollinen vedonlyönti on käsitteenä laaja, sillä se sisältää paljon yksityiskohtia ja niitä olemme käyneet tässä tekstissä läpi. Voitollisessa vedonlyönnissä keskeisiä asioita ovat

 • vedonlyöntikirjanpito
 • ylikerroin
 • useiden vedonlyöntiyhtiöiden käyttäminen (asuinmaasi sen salliessa)
 • katso myös arbitraasi vedonlyönti
 • järkevä panostaminen
 • kohteiden tunteminen
 • pelaaminen järjellä.
 • kannattaa myös lukea muiden arvioita.
 • joukkueet ja sarjat on myös syytä tutkia huolella.

Voitollisessa vedonlyönnissä yksi tärkeimmistä termeistä on ylikerroin. Käsite ylikerroin on voitollisen vedonlyönnin kulmakivi.

Ylikerroin tarkoittaa sitä, että asiakkaat saavat lyödä vetoa kertoimella, mikä on suurempi kuin kyseisen ottelun tai muun tapahtuman arvio todennäköisyydestä.

Ylikerroin on suurempi kuin sitä vastaavan todennäköisyyden käänteisluku. Odotusarvolla tutkitaan kohteiden kannattavuutta siten, että positiivisen odotusarvon kohteet tunnetaan nimellä ylikerroin. Negatiivisen odotusarvon kohteet ovat vastaavasti alikertoimia, joita ei ole hyvä pelata.

Vedonlyöntikirjanpito ja ylikerroin

Ylikerroin kertoo siis sen, onko asiakas pelaamassa positiivisen odotusarvon kohdetta. Ylikertoimen määrittäminen on helppoa. Jos tarjolla oleva kerroin on suurempi kuin arviosi rajakerroin, niin kyseessä on ylikerroin. Voitollisessa vedonlyönnissä tulee pelata ylikertoimia.

Jos luotat saatavilla oleviin arvioihisi, niin suuressa kuvassa sinun pitäisi pystyä pelaamaan voitollista vedonlyöntiä. Odotusarvon määrittäminen onnistuu niin ikään helposti, sillä tarjolla oleva kerroin kerrotaan arviolla. Jos kertolaskun tulos on yli 1,00, niin kohde tuottaa positiivista odotusarvoa. Muista merkitä pelaamasi ylikertoimet muistiin vedonlyöntikirjanpitoon.

Ylikertoimen ymmärtäminen onnistuu hyvin esimerkillä:

Jalkapallossa pelataan ottelu Manchester Cityn ja Liverpoolin välillä. Arviosi mukaan ottelussa päädytään kotivoittoon 50 % todennäköisyydellä. Rajakertoimen kaavalla 100 jaetaan 50:llä. Vastaukseksi tulee 2,00. Sinun tulee löytää sitä parempia kertoimia, jotta voit löytää arviosi mukaisia ylikertoimia. Jos tarjolla on esimerkiksi kerroin 2,05, niin kyseessä on hyvä kohde ja tuottaa positiivista odotusarvoa. Jos tarjolla oleva kerroin jää sen rajan taakse, niin se on suuressa kuvassa tappiollista toimintaa.

Ylikertoimien laskeminen on helppoa, mutta monilla vedonlyöjillä ongelmaksi muodostuu tarkkojen arvioiden tekeminen. Kaikki arviot ovat vain arvioita ja täysin tarkkoja arvioita todennäköisyyksistä ei voi tehdä.

Vedonlyöntiyhtiöt tuntevat kohteensa hyvin ja osaavat määritellä kertoimet sellaisiksi, että ylikertoimien löytäminen on vaikeaa tai jos sellaisen löytää, niin vika voi olla tarjolla olevissa arvioissa. Toisaalta myös mainiot pelaajat tuntevat pelaamansa markkinat hyvin ja löytävät edullisia kohteita.

Tiivistelmänä voidaan todeta, että voittavassa vedonlyönnissä asiakkaiden tulee löytää siis markkinasta ylikertoimia ja positiivisen odotusarvon kohteita, joissa kertoimet ovat suurempia kuin todennäköisyys tapahtumasta.

Ylikertoimien löytäminen voi onnistua sekä suurista että pienistä urheilusarjoista ja -lajeista, mutta pelaajan tulee olla tarkkaan perillä pelaamastaan ylikertoimesta, jotta sitä voi pitää luotettavana. Vedonlyönnissä ylikertoimia voi löytää käyttämällä omaa tietotaitoa, mutta niiden löytäminen vie paljon aikaa.

Parhaat kertoimet

Vedonlyönnissä menestyminen edellyttää sitä, että asiakkaat pelaavat markkinoilla parhaita kertoimia. Parhaat kertoimet kasvattavat menestymisen mahdollisuuksia ja pienentävät vedonlyöntiyhtiöiden etua.

Parhaiden kertoimien löytäminen edellyttää vedonlyönnin kerroinvertailua, jossa voi vertailla monien vedonlyöntiyhtiöiden kertoimia. Pidemmässä juoksussa ero on pelaajalle suuri, jos pelaa vain parhaita kertoimia. Vedot kannattaa jättää usein niin aikaisin kuin mahdollista. Jos olet liikkeellä riittävän ajoissa, niin voit pelata sellaisia kertoimia, jotka eivät ole auki myöhemmin.

Merkitsemällä vedonlyöntikirjanpitoon kuinka paljon aiemmin olet asettanut vedon suhteessa tapahtuman alkuun, voit vertailla onko sillä ollut merkitystä.

Monet vedonlyöntiyhtiöt käyttävät samoja kertoimia eli samoja palveluntarjoajia, joten vedonlyöntimarkkina on yhtenäinen. Poikkeuksia on kuitenkin varsinkin vähemmän esillä olevissa sarjoissa ja lajeissa.

Valitse betsaukseesi aina sopivat vedonlyöntisivustot, jotka antavat korkeita kertoimia ja muista pelata aina vain parhaat kertoimet. Hyödynnä samalla vedonlyöntibonuksia ja muista merkata myös ne vedonlyöntikirjanpitoosi.

Voittaville ja menestyville pelaajille useiden pelitilien käyttäminen vähentää myös pieniä panosrajoja. Ammattimaisessa pelaamisessa Veikkauksen tietotaitoa kannattaa hyödyntää varsinkin suomalaisessa palloilussa.

Parhaiden kertoimien pelaaminen edellyttää pitkässä juoksussa sitä, että asiakkaat avaavat pelitilit monelle vedonlyöntiyhtiölle. Pelaaminen on järkevää hajauttaa useille vedonlyöntisivustoille ja pelata aina siellä, josta kulloinkin saa parhaan kertoimen.

pidä kirjaa bonuksista

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Vedonlyöntikirjanpito yhteenveto

Olemme käyneet nyt läpi vedonlyöntikirjanpitoa ja sitä, mitä keskeisiä tekijöitä se pitää sisällään. Suosittelemme hyödyntämään omassa vedonlyönnissä kattavasti vedonlyönti kirjanpitoa, vedonlyönnin kerroinlaskureita, vedonlyönnin kerroinvertailua, erilaisia betsaus tilastoja ja lataamaan Vihjemediasta saatavilla olevan Excelin.

Kirjanpidon ja vedonlyöntistrategian merkitystä ei voi korostaa liikaa ja se on voittavassa betsaamisessa yksi tärkeimmistä asioista. Merkkaamalla kohteet ylös saa paljon sellaista etua, jota ei muutoin ole saatavilla. Vaikka vedonlyönti tilastojen kokoaminen olisi puuduttavaa hommaa, on vedonlyöntikirjanpito jokaiselle vedonlyöjälle ensiarvoinen työkalu.

Lataa vedonlyönti kirjanpito Excel

Vedonlyöntikirjanpito-Vihjemedia.com