Jalkapallon EM-kisat 2024

Jalkapallon EM-kisat 2024 pidetään 14 kesäkuuta – 14. heinäkuuta 2024. Kyseessä on 17. kerta, kun jalkapallossa pelataan miesten Euroopan mestaruudesta. Turnaus järjestetään Saksassa, joka isännöi EM-futista yksin historiansa aikana toista kertaa. Jalkapallon EM karsinnat aloitettiin keväällä 2023 siten, että viimeiset ottelut pelataan maaliskuussa 2024.

Jalkapallon EM kisat pelattiin viimeksi vuonna 2021, vaikka turnaus oli tarkoitus pitää alkuperäisen aikataulunsa mukaisesti jo vuonna 2020. Koronapandemia sotki kuitenkin tilanteen niin, että kisat oli pidettävä vuoden myöhässä. Tästä huolimatta EM futis 2021 järjestettiin virallisesti nimellä “UEFA Euro 2020”.

Kiinnostaako EM vedonlyönti? Katso kertoimet EM kisoihin.

parhaat kertoimet em-kisoihin

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Jalkapallon EM-kisat: Karsinnat 2024

Jalkapallon EM-karsinnoissa on mukana 53 joukkuetta, joista 23 maata etenee tuleviin futiksen EM-kisoihin. Saksa on varmistanut jo paikkansa turnauksessa, sillä isäntämaalla ei ole mahdollisuutta tippua kisoista jo karsintavaiheessa. Viimeiset ottelut pelataan ensi vuoden keväällä, jolloin jalkapallon EM 2024 karsinnat saadaan valmiiksi. Ne ovat sidoksissa Kansojen liigan kauteen 2022-23, josta voi edetä myös ensi vuoden EM-kisoihin.

Jalkapallon EM karsinnat 2023 pelataan samanlaisella systeemillä kuin edellisissä EM-kisoissa. EM-karsinnoissa on mukana yhteensä 10 lohkoa. Jokaisesta lohkosta EM-kisoihin etenee kaksi parasta maata. Kolmessa lohkossa pelaa kuusi ryhmää, muissa viisi. Suomi pelaa lohkossa H, jossa on kuusi maata.

Venäjä suljettiin turnauksesta ulos hyökkäyssotansa vuoksi, eli se ei ole mukana EM-kisoissa. Valko-Venäjä saa osallistua EM-karsintoihin, mutta heidän ottelunsa pelataan ilman katsojia ja puolueettomilla kentillä. Kansojen liigasta mukaan pääsevät maat selvitetään keväällä 2024.

Jatkokarsinnat ratkaistaan Kansojen liigan menestyksen kautta. Kansojen liigan A-, B- ja C-lohkojen lohkovoittajat ovat niissä mukana, jos kyseiset joukkueet eivät ole varmistaneet paikkaansa EM-kisoihin varsinaisten EM-karsintojen kautta. Sen jälkeen jatkokarsintojen paikat päätyvät Kansojen liigan rankingin perusteella miehistölle, joka ei ole saanut paikkaa kisoihin.

Nämä maajoukkueet eivät voineet päätyä lohkoarvonnassa poliittisista syistä johtuen samaan lohkoon:

 • Armenia ja Azerbaizhan
 • Valko-Venäjä ja Ukraina
 • Espanja ja Gibraltar
 • Kosovo ja Bosnia-Hertsegovina
 • Serbia ja Kosovo

Lohko A: Espanja, Skotlanti, Georgia, Norja, Kypros
Lohko B: Hollanti, Ranska, Kreikka, Irlanti, Gibraltar
Lohko C: Italia, Englanti, Ukraina, Pohjois-Makedonia, Malta
Lohko D: Kroatia, Wales, Armenia, Turkki, Latvia
Lohko E: Puola, Tshekki, Albania, Färsaaret, Moldova
Lohko F: Belgia, Itävalta, Ruotsi, Azerbaizhan, Viro
Lohko G: Unkari, Serbia, Montenegro, Bulgaria, Liettua
Lohko H: Tanska, Suomi, Kazakstan, Slovenia, Pohjois-Irlanti, San Marino
Lohko I: Sveitsi, Israel, Romania, Kosovo, Valko-Venäjä, Andorra
Lohko J: Portugali, Bosnia ja Hertsegovina, Islanti, Luxemburg, Slovakia, Liechtenstein

Jalkapallon EM-kisat 2024: Kertoimet

Vedonlyöjän on hyvä vertailla kertoimia eri sivustoilla, jos tavoitteena on pelata parhaat kertoimet. Katso jalkapallon EM kertoimet täältä. Jos asut Suomessa, pelaathan vain Veikkauksen kautta. Ulkosuomalaiset voivat toki hyödyntää parhaat kertoimet myös ulkomaisilla sivustoilla, jos asuinmaan lainsäädäntö sen sallii.

EM karsintaottelut – aikataulu

PelipäiväPvm
Pelipäivä 123.–25.3.2023
Pelipäivä 226.–28.3.2023
Pelipäivä 316.–17.6.2023
Pelipäivä 419.–20.6.2023
Pelipäivä 57.–9.9.2023
Pelipäivä 610.–12.9.2023
Pelipäivä 712.–14.10.2023
Pelipäivä 815.–17.10.2023
Pelipäivä 916.–18.11.2023
Pelipäivä 1019.–21.11.2023
Jatkokarsintojen välierät21.3.2024
Jatkokarsintojen finaalit26.3.2024

Vedonlyöntibonukset futiksen EM-kisoihin 2024

Jalkapallon EM kisat 2024 tulee olemaan jälleen suurta juhlaa myös vedonlyöntibonusten näkökulmasta. Suurin osa vedonlyöntisivustoista panostaa kattavasti myös käynnissä oleviin EM karsintoihin. Löydät kaikki EM-kisojen karsintoja ja varsinaista ensi vuoden turnausta koskevat kampanjat, tarjoukset ja muut pelaajaedut mukaan lukien parhaat vedonlyöntisivustot Vihjemediasta.

jalkapallon em kisat

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Jalkapallon EM kisat tietopaketti

Ketkä pelaavat tulevissa jalkapallon EM-kisoissa? Onko Ruotsin maajoukkueeseen palannut Zlatan mukana? Entä mitkä miehistöt ovat EM ennakkosuosikit? Lisäksi mistä löytyvät parhaat vedonlyönti bonukset jalkapallon EM-kisoihin?

Kaikki mitä tarvitset futiksen tuleviin EM-kisoihin löytyy turnauksen lähestyessä alla olevilta sivuilta:

Katso myös jalkapallo vihjeet ja Vihjemedian vakio 1 vihjeet.

EURO 2020 -kisojen palkinnot

Alta näet EM tulokset 2021.

Euroopan mestari: Italia
Turnauksen paras pelaaja: Gianluigi Donnarumma (I)
Turnauksen paras nuori pelaaja: Pedri (E)
Maalipörssin voittaja: Cristiano Ronaldo (P)

Suomen ottelut EM futis 2024 -kisoissa

Huuhkajien karsinnat ovat vielä kesken. Pian selviää, pääseekö Suomi kisaamaan EURO 2024 -voitosta. Päivitämme Huuhkajien tulevia otteluita tähän osioon.


⚽ Jalkapallon EM-kisat 2024 – Usein Kysytyt Kysymykset ⚽

 • Milloin on jalkapallon EM-kisat 2024?
  Seuraavat jalkapallon EM-kisat pelataan 14. kesäkuuta – 14. heinäkuuta 2024.
 • Missä jalkapallon EM kisat pelataan?
  Tulevat jalkapallon EM-kisat käydään Saksassa muun muassa Berliinissä, Münchenissa, Dortmundissa ja Hampurissa.
 • Milloin jalkapallon EM karsinnat käydään?
  Jalkapallo EM karsinnat on saatu jo hyvään vauhtiin, ja urakka huipentuu maaliskuussa 2024.
 • Mistä näkee jalkapallon EM kisat 2024?
  Tulevien EM-kisojen kaikki ottelut näkyvät jälleen Ylen kanavilla.
 • Miten lyödä vetoa jalkapallon EM-kisoissa ja EM-karsinnoissa?
  Käytännössä kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat runsaasti vetokohteita ja pelattavaa EM-karsintoihin ja ensi vuoden EM-kisoihin.
 • Näkeekö jalkapallon EM-kisoja tai EM-karsintoja livenä?
  EM-kisoja voi mennä katsomaan paikan päälle tai seurata Suomessa esimerkiksi Huuhkajien otteluita Yleltä. Muut ottelut näytetään C Morella.
 • Kuka voittaa jalkapallon EM-kisat?
  Suurimmat voittajaehdokkaat ovat Saksa, Ranska ja Englanti.

Joukkueet

Jalkapallon EM kisat 2024 tulee sisältämään 24 joukkuetta, jotka selvitetään Saksaa lukuun ottamatta käynnissä olevissa EM-karsinnoissa. Listaamme mukana olevat joukkueet tähän alle heti, kun ne ovat selvillä. Suomi pelasi itsensä viimeksi upeasti EM-kisoihin. Huuhkajilla on realistinen mahdollisuus onnistua siinä uudestaan, ja toivottavasti saaamekin seurata ensi vuonna sinivalkoisten otteita myös EM-kisoissa.

EM-KISOIHIN OSALLISTUVAT MAAT

 Saksa (varmistanut paikkansa isäntämaana)

Vedonlyönti ja kertoimet

Jalkapallon EM-kisat on valtava tapahtuma myös vedonlyönnin näkökulmasta. EM-kisat 2024 tarjoaa vedonlyönnistä kiinnostuneille katsojille ja jalkapallon ystäville valtavan määrän erilaisia vetokohteita ja -muotoja sekä mahdollisuuksia osallistua turnaukseen pelaamalla itselle kiinnostavia otteluita tai joukkueita myös käynnissä olevissa EM-karsinnoissa ja viimeistään ensi vuoden EM-kisoissa.

Siinä missä jalkapallon EM-kisat on yksi ensi vuoden suurista urheilutapahtumista, niin kaikki ottelut pitävät sisällään lähes poikkeuksetta jokaisella vedonlyöntisivustolla suuren määrän pelattavaa ja hienot puitteet veikata monipuolisesti ja kattavasti ennen niiden alkua tai live-vedossa. Voit myös hyödyntää matkan varrella joko jo EM-karsinnoissa tai EM-kisojen käynnistyessä parhaat EM bonukset ja muut jalkapallon EM-kisojen kampanjat, tarjoukset ja pelaajaedut.

Suurimmat voittajaehdokkaat ensi vuoden turnaukseen ovat Saksa, Ranska ja Englanti. Vedonlyöntisivustot ovat hinnoitelleet Saksan lievästi todennäköisimmäksi mestarisuosikiksi ennen juuri Ranskaa ja Englantia, sillä kotietu näyttelee varmasti merkittävää roolia.

Parhaat vedonlyönti bonukset

Vedonlyöntisivustoilla on jo nykyisten EM-karsintojen aikana ja viimeistään EM-kisojen lähestyessä runsaasti kampanjoita, tarjouksia ja muita pelaajaetuja, joita kannattaa seurata ja lunastaa aina mahdollisuuksien mukaan, jos oman maan lainsäädäntö vain sallii sen. Uudet pelaajat voivat lunastaa muun muassa ilmaisvetoja, riskittömiä vetoja, korotettuja kertoimia ja perinteistä bonusrahaa.

Jalkapallon EM kisakaupungit

Jalkapallon EM-kisat pelataan seuraavissa Saksan kaupungeissa: Berliini, München, Dortmund, Stuttgart, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hampuri, Düsseldorf, Köln ja Leipzig. Suurin stadion on Berliinissä, jonne mahtuu noin 74 000 katsojaa. Toinen lähes yhtä suuri stadion on Münchenissa. Olemme laittaneet alle stadioneiden kapasiteetit pyöristettyinä.

EM-kisojen stadionit

KaupunkiStadionKapasiteetti
BerliiniOlympiastadion74 000 katsojaa
MünchenAllianz Arena70 000 katsojaa
DortmundSignal Iduna Park65 000 katsojaa
StuttgartMercedes-Benz Arena54 000 katsojaa
FrankfurtDeutsche Bank Park54 000 katsojaa
GelsenkirchenVeltins-Arena54 000 katsojaa
HampuriVolksparkstadion52 000 katsojaa
DüsseldorfMerkur Spielarena51 000 katsojaa
KölnRheinEnergieStadion49 000 katsojaa
LeipzigRed Bull Arena42 000 katsojaa

Suomi jalkapallon EM-kisoissa 2024

Suomen pelaaminen tulevissa jalkapallon EM-kisoissa selviää käynnissä olevissa EM-karsinnoissa. Suomi pelaa samassa lohkossa muun muassa Tanskan kanssa, joten Huuhkajien pitää onnistua jälleen erinomaisesti ja käytännössä maksimaalisen hyvin, jotta sinivalkoiset voivat selvittää tiensä EM-kisoihin. Toivomme kuitenkin varmasti kaikki sitä, että kun jalkapallon EM 2024 karsinnat on saatu valmiiksi, niin Suomi on realistisesti lohkon toisena. Tanska etenee lähes varmuudella lohkon voittoon. Huuhkajien tarkoitus onkin yltää lohkossaan toiseksi ja päästä sitä kautta suoraan EM-kisoihin.

VAR jalkapallon EM-kisoissa

Jalkapallon EM-kisat 2021 oli ensimmäinen arvoturnaus, jossa oli käytössä paljon kohua ja keskustelua herättänyt VAR eli Video Assistant Referee (suomeksi videotuomarit).

VAR on ollut säännönmukaisesti jo pidempään käytössä Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa sekä suurissa kansallisissa futisliigoissa, joten kyse on jo monille tutusta asiasta. Se herättää silti yhä paljon mielipiteitä suuntaan ja toiseen eikä sen käyttäminen varmaan koskaan saa kaikkia puolelleen.

Sen verran hyväksi järjestelmän käyttöönotto on kuitenkin havaittu myös ajatellen EM-kisoja, että VAR on täydessä käytössä myös ensi kesän turnauksessa. On kaikkien etu, että etenkin merkittävissä turnauksissa kaikki epäselvät tilanteet tuomitaan oikein niin usein kuin mahdollista ja vältytään Jumalan käsi -tyyppisiltä tilanteilta.

Jalkapallon EM-kisojen lähetykset

Jalkapallon EM-kisat 2024 lähetetään Suomessa kaikille jalkapallon ystäville alusta loppuun Ylellä. EM-kisat näytetään myös ensi kesänä Ylen kanavilla siten, että kaikki ottelut selostetaan suomeksi ja ruotsiksi. EM-kisat on myös vuonna 2024 Ylen näkökulmasta yksi vuoden suurista urheilutapahtumista kaikki lähetykset mukaan lukien, joten muun muassa huolella rakennetut studiot kuuluvat osaksi suurta futiskokonaisuutta.

Jalkapallon EM karsinnat ensi vuoden turnaukseen on hyvässä vauhdissa, ja myös Suomi on päässyt aloittamaan urakkansa. Huuhkajien otteita päästään jännittämään seuraavan kerran tulevana kesänä, kun sinivalkoisten matka EM-karsinnoissa jatkuu kohti seuraavia otteluita. Suomen tuleviin EM-karsintojen otteluihin on myyty upeasti lippuja, ja jos et pääse paikan päälle seuraamaan Huuhkajien otteita, niin voit jännittää niitä kesällä taas tuttuun tapaan Ylellä.