EM 2021 otteluennakot

Paras tapa valmistautua jalkapallon EM-kisoihin? Lukemalla alla olevat EM 2021 otteluennakot – tietenkin!

Käy läpi Vihjemedian EM 2021 otteluennakot ja olet piirun verran enemmän kartalla mitä on odotettavissa ja mitä kannattaa rustata vetolapulle.

EM 2021 finaali: otteluennakot ja kertoimet

Pelaa Parhailla Kertoimilla

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

EM 2021 otteluennakot: Italia – Englanti

Milloin ottelu pelataan: 11.7. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisojen loppuottelussa Italia saa vastaansa Englannin. Italia on ollut monien papereissa turnauksen paras ja vakuuttavin joukkue. Saapasmaa pelasi lohkovaiheessa kolme voitollista ottelua ja on kaatanut pudotuspeleissä Itävallan, Belgian ja Espanjan. Azzurri lähti EM-kisoihin haastajan asemassa, mutta sinipaidat nostettiin nopeasti mestarisuosikkien joukkoon ja kiistatta täysin ansaitusti.

Englanti lähti EM-kisoihin mestarisuosikkina ja pelasi lohkovaiheessa kaksi voitollista ottelua. Kolme leijonaa esiintyi lohkovaiheessa hyvin edukseen, vaikka valkopaidat eivät olleet niin vakuuttavia kuin Italia. Englanti on kaatanut pudotuspeleissä Saksan, Ukrainan ja Tanskan. Kolme leijonaa on jatkanut pudotuspeleissä loistavassa ja hyvin tasapainoisessa iskussa, vaikka Tanska laittoi valkopaidat tiukoille.

Italia

Italia on saanut matkalla loppuotteluun voitot Itävaltaa, Belgiaa ja Espanjaa vastaan. Azzurri oli erityisesti pudotuspelien alla turnauksen paras ja vakuuttavin joukkue, mutta sinipaidat joutuivat yllättävän koville Itävallan kanssa ja joutuivat viimeksi hakemaan ratkaisua rankkareilta saakka. Italia on pelannut myös pudotuspeleissä valtavan kovalla tasolla, mutta sinipaidat eivät ole olleet niin hyviä ja dominoivia kuin lohkovaiheessa, ja moni data osoittaa samaa. Azzurrin suunta on ollut lievässä laskussa.

Italia pelasi välierissä siis Espanjaa vastaan ja hävisi maaliodottamat noin osuman erolla, joten Azzurri ei ollut kentällä juurikaan parempi joukkue. Saapasmaa teki kuitenkin maaliodottamien ulkopuolella monta muuta asiaa Espanjaa paremmin ja eteni lopulta jopa ansaitusti jatkoon. Italia ei pystynyt luomaan viimeksi montaa parhaan luokan maalipaikkaa, mutta laajassa kuvassa saapasmaan pelaaminen on ollut yhä kentän molemmissa päissä mainiota. Azzurrilla oli silti selvästi tuskaa La Rojan hyvän prässin kanssa.

Italia on pelannut pitkään tappioitta, ja vaikka Azzurrin suunta on ollut datan valossa hieman laskussa, niin sinipaidat omaavat loistavan sauman menestyä myös Englantia vastaan. Italian parhaat vahvuudet löytyvät monipuolisesta hyökkäämisestä, mutta myös sinisten alakerta on ollut läpi EM-kisojen korkealla tasolla. Italia saa hyökätä Espanjaan verrattuna luultavasti matalampaa prässiä vastaan ja rakentamaan enemmän pitkiä hyökkäyksiä. Toisaalta Espanja osoitti hyvin sen, miten Italiaa vastaan kannattaa pelata.

Englanti

Englanti on pelannut pudotuspeleissä voitollisesti Saksaa, Ukrainaa ja Tanskaa vastaan. Kolme leijonaa pelasi lohkovaiheessa vahvasti ja piti maalinsa puhtaana, mutta samalla valkopaidat saivat kritiikkiä hyökkäyskolmanneksen johdosta. Englanti pelasi pudotuspelien alussa voitollisesti Saksaa vastaan ja eteni jatkoon paremmalla yksilötaidolla, vaikka maaliodottamat olivat lähes tasoissa. Englanti esiintyi puolivälierissä Ukrainaa vastaan ja ei jättänyt sijaa selittelyille. Valkopaidat olivat paljon parempi ryhmä.

Englanti pelasi viimeksi välierissä Tanskaa vastaan ja joutui juuttien kanssa hurjan haasteen eteen. Valkopaidat lähtivät otteluun kiistattomina ennakkosuosikkeina, mutta Kolme leijonaa sai tehdä valtavan työn kaataakseen parhaan yllättäjän. Englanti hallitsi ottelua, voitti maaliodottamat ja olisi ansainnut viedä välierän varsinaisen peliajan puitteissa, mutta Tanska pakotti Kolmen leijonan jatkoille, jossa valkopaidat saivat helpon rankkarin. Englannin voitto oli oikein, mutta loppu jätti ikävän sivumaun.

Englanti on pelannut Italian tavoin äärettömän hyvin, omannut parhaan puolustuksen ja kenttätasapainon sekä edennyt ansaitusti pitkälle, mutta Kolme leijonaa on myös nauttinut sopivasta kaaviosta ja kotiedusta. Englannin vastustajat eivät ole juhlineet laadukkailla maalipaikoilla. Kolme leijonaa on antanut vähiten maaliodottamaa ottelua kohden. Tähdet ovat puoltaneet sitä, että Englannilla on elämänsä paikka tuoda jalkapallo kotiin, vaikka isännät ovat pelivoimaltaan vähän jäljessä.

Italia – Englanti arvio lopputuloksesta

Italia ja Englanti ovat pelillisesti parhaat joukkueet. Turnauksen alla saapasmaan pelaaminen loppuottelussa olisi ollut yllätys, mutta Kolme leijonaa on ollut alusta saakka mestarisuosikkien joukossa. Italian maalintekoyritykset ovat laskeneet ja Englannilla kasvaneet, mutta saapasmaan koheesio on ollut timanttia. Italia ja Englanti ovat defensiivisesti hyvin vahvoja ja tasapainoisia ryhmiä. Loppuottelun riskitasot ovat matalat ja nojaa selkeästi vähämaalisuuteen. Englanti on marginaalinen ennakkosuosikki.

EM 2021 välierät: otteluennakot ja kertoimet

EM 2021 otteluennakot: Englanti – Tanska

Milloin ottelu pelataan: 7.7. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Englanti kohtaa Tanskan. Englanti on pelannut loistavan turnauksen ja omaa mainion sauman mennä turnauksessa päätyyn saakka. Kolme leijonaa esiintyi lohkovaiheessa voitollisesti kaksi kertaa ja olisi ansainnut voittaa myös voitottomassa ottelussa Skotlantia vastaan. Englanti on saanut pudotuspeleissä voitot Saksaa ja Ukrainaa vastaan, joista Ukraina jäi aivan jyrän alle.

Tanskan kasvutarinaa on ollut mahtava seurata. Juutit oli lähellä jäädä lohkovaiheeseen, mutta punapaidat ovat olleet pelillisesti mainiossa pelivireessä ja ovat ansainneet paikkansa neljän sakissa. Tanska on kiistatta turnauksen parhaita onnistujia ja iloisia yllättäjiä. Moni ei varmasti uskonut vielä alussa, että juutit esiintyisi näin hyvin. Tanska on saanut pudotuspeleissä voitot Walesista ja Tshekistä.

Englanti

Englanti lähti EM-kisoihin parhaiden mestarisuosikkien joukossa, ja Kolmella leijonalla on elämänsä tilaisuus tuoda jalkapallo kotiin. Englanti on pelannut pudotuspeleissä voitollisesti Saksaa ja Ukrainaa vastaan. Kolme leijonaa pelasi Saksan kanssa tapahtumien ja maaliodottamien valossa hyvin tasaisen ottelun, mutta valkopaidat hoitivat homman yksilötaitonsa turvin. Englannin ja Saksan kohtaaminen olisi voinut olla hyvin tasoissa ja mennä jatkoille, mutta Kolmen leijonan voitto ei ollut silti ainakaan vääryys.

Englanti pelasi puolivälierissä Ukrainaa vastaan ja lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Kolme leijonaa pääsi nopeasti johtoon ja ei antanut sinikeltaisille mitään saumaa. Valkopaidat ratkaisivat ottelun edukseen toisen jakson alussa. Toinen maali vei jo vastustajan selkärankaa pois. Englanti esiintyi Ukrainaa vastaan erittäin hyvällä tasolla ja sai myös useita hyökkäyspään onnistumisia. Englanti pelasi toki upeasti, mutta maaleissa oli myös ilmaa, sillä Kolme leijonaa vei maaliodottamat noin kahden erolla.

Englanti ei ole pelillisesti lainkaan häikäissyt, mutta Kolme leijonaa on ollut omalla tavallaan hyvin vakuuttava, vahva ja tasapainoinen joukkue. Valkopaitojen puolustus on ollut sekä tuloksellisesti että datan valossa huippupäätä, ja omiin ei ole mennyt vieläkään palloja. Three Lionsin alakerta on toiminut timanttisen hyvin, mutta siitä kiitos on kuulunut koko joukkueelle, joka on puolustanut myös ylempää kiitettävästi. Englanti on ollut tiivis ja yhtenäinen joukkue sekä defensiivisesti organisoitu huippuryhmä.

Tanska

Tanska on EM-kisojen upeimpia joukkueita isolla J-kirjaimella. Juuttien turnaus alkoi karmeasti, mutta punapaidat ovat kääntäneet sen voimavaraksi ja tehneet fantastista jälkeä kentän kaikilla osa-alueilla ja myös kentän ulkopuolella. De rød-hvide on pelannut alun jälkeen hurmiossa ja joukkueen jääminen pudotuspelien ulkopuolelle olisi ollut selkeä vääryys. Tanska teki pudotuspelien alussa Walesista selvää jälkeä onnistumalla maalinteossa neljästi, ja vallattomasti pelanneista juuteista näkyi huima ilo ja riemu.

Tanska esiintyi viimeksi Tshekkiä vastaan, jatkoi vahvassa pelivireessä ja ansaitsi mennä neljän sakkiin. Juutit ei kuitenkaan ollut samalla tasolla kuin edellisissä vaiheissa, sillä punapaidat alkoivat passivoitua liikaa ja päästää Tshekkiä takaisin otteluun. Tanskan passivoituminen oli maksaa jopa voiton, ja maaliodottamat olivat lopuksi lähes tasoissa, mutta De rød-hvide oli lopulta sen verran Tshekkiä parempi joukkue, että kyllä oikea ryhmä eteni jatkoon. Tanskalla ei ole silti varaa samanlaiseen Englantia vastaan.

Tanska on todistanut pystyvänsä hyökkäämään monipuolisesti ja laajasti sekä rakentamaan pitkiä hyökkäyksiä aktiivisen pallollisen pelaamisensa kautta. Tanskan alun jälkeen tekemät muutokset myös pelillisesti ovat toimineet suureksi osaksi kiitettävästi. Tanskalla kaikki pelaajat ovat kasvaneet karmean alun jälkeen henkisesti vähintään pari senttiä ja pelanneet aidosti aivan taitojensa ylärajoilla. Tanska haluaa voittaa EM-kisat Christian Eriksenille, mikä on vain nostanut juuttien vaarallisuutta ja iskukykyä.

Englanti – Tanska arvio lopputuloksesta

Englanti ja Tanska kohtaavat toisensa Lontoossa. Englanti pitää todennäköisesti enemmän palloa ja hallitsee virtausta, mutta on myös täysin mahdollista, että Kolme leijonaa haluaa antaa suosiolla pallonhallintaa myös Tanskalle. Englanti haluaa pelata omissa varman päälle ja ilman riskejä, ja Tanskan iloinen pallollinen pelaaminen ei todennäköisesti toimi aivan kuten aiemmin. Juuttien hyvät maalipaikat ovat varmasti vähissä. Englanti voittaa karvan yli 55 prosentilla ja menee jatkoon vähän alle 70 pinnalla.

EM 2021 otteluennakot: Italia – Espanja

Milloin ottelu pelataan: 6.7. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Italia saa vastaansa Espanjan. Italia on pelannut loistavan turnauksen ja lähti pudotuspeleihin mainiosta tilanteesta. Saapasmaa pelasi neljännesvälierissä voitollisesti Itävaltaa vastaan ja puolivälierissä eteni jatkoon Belgiaa vastaan. Azzurri on ollut monien papereissa EM-kisojen paras, tasapainoisin ja vakuuttavin joukkue, ja sinipaitojen pääseminen neljän sakkiin oli täysin ansaittua.

Espanja pelasi neljännesvälierissä voitollisesti Kroatiaa vastaan ja puolivälierissä eteni jatkoon Sveitsiä vastaan. La Roja ei kuitenkaan vakuuttanut lainkaan samalla tavalla kuin Italia, ja punakeltaiset olivat viimeksi selvästi odotuksia heikommassa pelivireessä. Espanja on luonut turnauksessa paljon maaliodottamaa ja pääsi ansaitusti välieriin, mutta La Rojan tilanne herättää myös selvää epävarmuutta.

Italia

Italia lähti EM-kisoihin haastajan asemassa, mutta sinipaidat nousivat nopeasti yhdeksi turnauksen mestarisuosikiksi. Italia on pelannut läpi EM-kisojen valtavan hienosti ja esiintynyt kentän jokaisella osa-alueella timanttisen vahvasti. Azzurri on pelannut kiistatta odotuksia paremmin ja ylittänyt jopa omatkin odotuksensa, sillä saapasmaa oli varsinkin lohkovaiheessa niin äärettömän vakuuttava, että sellaiseen ei moni varmasti uskonut. Italia lähti pudotuspeleihin mainiosta tilanteesta ja valtavalla itseluottamuksella.

Italia esiintyi neljännesvälierissä voitollisesti Itävaltaa vastaan ja puolivälierissä kaatoi kultaisen sukupolven Belgian. Italia oli Itävallan kanssa yllättävän suurissa ongelmissa, mutta sinipaidat etenivät ansaitusti jatkoon ja lähtivät ennakkosuosikkeina myös taistoon Belgiaa vastaan. Italia pelasi viimeksi vahvasti ja ansaitsi voittonsa, sillä saapasmaa loi enemmän maaliodottamaa ja oli pelillisesti parempi joukkue. Italia ei alkanut jarrutella, sillä Azzurri halusi kontrolloida ottelua vahvasti ja teki sen hienosti.

Italia on onnistunut monella osa-alueella äärettömän hyvin, ja saapasmaa on saanut paljon onnistumisia kentän molemmissa päissä. Azzurrin monipuolinen hyökkääminen on saanut paljon kiitosta, mutta yhtä suurena tekijänä sinipaitojen timanttinen alakerta on ollut loistava. Italia on jaksanut käyttää kovaa liikettä rasituksesta huolimatta ja pitänyt pakkansa hienosti kunnossa yksittäisiä hetkiä lukuun ottamatta. Leonardo Spinazzolan loukkaantuminen oli Italialle takaisku, sillä hän pelasi hienot EM-kisat.

Espanja

Espanja pelasi neljännesvälierissä voitollisesti Kroatiasta ja esiintyi puolivälierissä Sveitsiä vastaan. La Roja eteni ansaitusti puolivälieriin ja meni myös Sveitsiä vastaan oikeutetusti jatkoon, mutta punakeltaiset eivät ole olleet yhtä vakuuttavia kuin Italia. Espanja on luonut paljon maaliodottamaa ja nautti pitkään parhaan hyökkäyskaluston tuottamista maalipaikoista, mutta heikko viimeistely nosti päätään taas viimeksi. La Roja loi taas paljon maalipaikkoja, mutta niiden hyödyntäminen oli laadutonta.

Espanja teki Kroatiaa vastaan varsinaisella peliajalla kolme maalia ja purjehti käytännössä ilman viitteitä ongelmista kohti voittoa. Tilanne kuitenkin muuttui, kun Kroatia alkoi nostaa riskitasoja ja laittoi punakeltaiset nopeasti ongelmiin. Espanjalla oman boksin puolustaminen on tuottanut vaikeuksia, ja se on kiistatta La Rojan heikkous. Espanjan pelin avaaminen saa Italian laajalta hyökkäykseltä ja prässiltä kovan haasteen, mutta se toimii myös toiseen suuntaan. Espanjan prässi on ollut yhtä lailla hyvää tasoa.

Espanjan pelaaminen on ollut Italiaa epätasaisemmalla pohjalla, mikä nostaa La Rojan ylle myös enemmän epäselviä merkkejä. Espanja on luonut paljon maaliodottamaa ja sai ennen puolivälieriä kahdesti runsaasti hyökkäyspään onnistumisia, mutta La Roja ei jättänyt itsestään viimeksi vakuuttavaa kuvaa. Punakeltaiset olisivat voineet hyvin sulaa, vaikka maaliodottamat olivat selvästi jättiläisen eduksi. Espanjan pelitapaan ei varmasti tule muutoksia, mutta myös Azzurri haluaa kontrolloida ja hallita palloa.

Italia – Espanja arvio lopputuloksesta

Italia ja Espanja iskevät yhteen Lontoossa. Italia ja Espanja ovat paperilla äärettömän saman kaliiberin joukkueet, mutta saapasmaa on pelannut vakuuttavammin ja lähtee vahvemmasta tilanteesta myös välieriin. Azzurrilta löytyy jopa vähän enemmän ratkaisuvoimaa, mutta erityisesti sinipaitojen keskuspuolustus on haavoitettavissa. Pelinrakentelut joutuvat ison haasteen eteen, sillä molemmat prässit ovat olleet hyviä. Italia voittaa noin 40 prosentilla ja marssii jatkoon vähän päälle 55 prosentilla.

EM 2021 puolivälierät: otteluennakot ja kertoimet

EM 2021 otteluennakot: Belgia – Italia

Milloin ottelu pelataan: 2.7. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Belgia saa vastaansa Italian. Belgia pelasi lohkovaiheessa kolme voitollista ottelua ja esiintyi neljännesvälierissä Portugalia vastaan. Belgia jatkoi voittojen tiellä, mutta Punaiset paholaiset oli kaukana vakuuttavasta ja ei esittänyt myöskään lohkovaiheessa mitään erikoisuuksia. Belgia on voittanut kaikki ottelunsa, mutta Punaiset paholaiset ei ole näyttänyt EM-kisojen mestarilta.

Italia oli lohkovaiheessa EM-kisojen paras ja vakuuttavin joukkue. Saapasmaa pelasi neljännesvälierissä Itävaltaa vastaan ja joutui yllättävän suuriin ongelmiin. Azzurri ei pelannut myöskän itse samalla laadukkuudella kuin lohkovaiheessa. Itävalta ei päästänyt Italiaa lainkaan helpolla, ja ottelussa ratkaisua haettiin jatkoilla. Saapasmaan voitto irtosi ansaitusti, mutta ilta herätti sinisistä myös kysymysmerkkejä.

Belgia

Belgia lähti EM-kisoihin mestarisuosikkina ja tavoittelemaan kultaisella sukupolvella sijoituksia ratkaisuhetkillä. Belgia sai lohkovaiheessa kolme voittoa ja ansaitsi voittonsa Venäjää ja Suomea vastaan, mutta Punaiset paholaiset jäi Tanskalle pelillisesti toiseksi ja ei esittänyt muutenkaan ihmeellisyyksiä. Belgia pelasi neljännesvälierissä Portugalia vastaan ja voitti ainoalla maalia kohti menneellä laukauksella. Belgia jäi maaliodottamissa toiseksi, ja De Rode Duilvelsin maalin tappio ei olisi ollut väärin.

Belgia sai jo lohkovaiheessa tuloksellisesti monta onnistumista ja jatkoi samaa rataa myös neljännesvälierissä, mutta Punaiset paholaiset ei näyttänyt joukkueelta, joka on vahvoilla juhlimaan mestaruutta. Belgia pelasi neljännesvälierissä oudon passiivisesti ja keskittyi enemmän vastaiskuihin, vaikka joukkueesta löytyy valtavasti laatua rakentamaan pidempiä pallonhallintajaksoja ja hyökkäämään hyvin monipuolisella ja laajalla rintamalla. Punapaidat halusivat nostaa Portugalin linjoja korkeammalle.

Belgian voitto neljännesvälierissä saattoi tulla kalliiksi, sillä joukkueelta saattaa olla sivussa kaksi isoa avainpelaajaa. Eden Hazard on todennäköisesti sivussa takareisivamman takia, kun taas Kevin de Bruyne kärsii alaraajavammasta. Molempien huipputähtien pelaaminen selviää vasta myöhemmin. Belgian hyökkäyspään peliesitys oli varsinkin Portugalia vastaan yllättävän vaisu ja jopa hengetön, ja mikäli Punaiset paholaiset joutuisi esiintymään ilman Hazardia ja de Bruynea, niin se olisi selkeä kolaus.

Italia

Italia pelasi lohkovaiheessa kolme voitollista ottelua ja oli turnauksen vakuuttavin joukkue. Italia esiintyi neljännesvälierissä Itävaltaa vastaan ja joutui alppimaan kanssa yllättävän tiukoille. Oli toki tiedossa, että Azzurri saattaa hyvin joutua vaikeuksiin Itävallan kovan liikkeen ja vahvan työteliäisyyden vuoksi, mutta saapasmaalta odotettiin menestystä varsinaisella peliajalla. Italia voitti neljännesvälierissä jatkoilla ja se tuli toki myös maaliodottamissa ansaitusti, mutta Azzurri ei ollut niin hyvä kuin aiemmin.

Italia oli pudotuspelien alla turnauksen ehdottomia mestarisuosikkeja, vaikka Azzurria pidettiin EM-kisojen alla haastajan asemassa. Italia esiintyi lohkovaiheessa niin äärettömän vahvasti ja vakuuttavasti, että saapasmaassa odotukset olivat pudotuspeleihin lähdettäessä erittäin korkealla. Italian pelaamisessa oli myös Itävaltaa vastaan monia lohkovaiheesta tuttuja hyviä asioita, mutta sinipaidat menettivät otettaan selvästi toisella puoliajalla ja pelaaminen alkoi puuroutua. VAR pelasti Azzurrin jopa tappiolta.

Italia saa Belgiasta uudenlaisen haasteen, vaikka Belgia tuskin prässää yhtä korkealta kuin Azzurrin neljännesvälierissä. Italia haluaa jatkaa hyökkäyksiään aiemmin nähdyllä monipuolisella rintamalla, mutta myös sinipaitojen puolustus on toiminut kiitettävästi. Belgia joutuu Italian hyökkäyskalustoa vastaan kovan haasteen eteen, mutta Punaiset paholaiset on antanut myös vain yhden pallon omiin, joten sinisten monipuolisesta hyökkäämisestä huolimatta parhaan tason maalipaikat lienevät vähissä.

Belgia – Italia arvio lopputuloksesta

Belgia ja Italia pelaavat vastakkain Münchenissä. Italia lähtee todennäköisesti pitämään enemmän palloa ja kontrolloimaan ottelun kulkua. Belgia ei ole esittänyt vielä missään tapauksessa parastaan, mutta mahdolliset hyökkäyspään poissaolot voivat verottaa Punaisten paholaisten hyökkäyspäätä. Kaksikon poissaolo veisi oleellisesti potkua Belgian pallollisesta pelaamisesta ja tulivoimasta. Käytännössä pykälän vahvempi Italia on lähes 45 prosentin ennakkosuosikki ja marssii välieriin noin 60 prosentilla.

EM 2021 otteluennakot: Sveitsi – Espanja

Milloin ottelu pelataan: 2.7. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Sveitsi kohtaa Espanjan. Sveitsi selvitti tiensä puolivälieriin kaatamalla viimeksi Ranskan ja nousemalla vaikeasta paikasta ensin tasuriin ja voittamalla rankkareilla. Käkikellomaa voitti Ranskan dramaattisten vaiheiden jälkeen ja oli vielä noin kymppi ennen varsinaisen peliajan päätöstä kaksi maalia tappiolla. Punaisilla oli toisen jakson alussa hyvä sauma mennä itse kahden maalin johtoon.

Espanja pelasi viimeksi Kroatiaa vastaan ja menetti toisen jakson lopussa kahden maalin johtonsa. Punakeltaiset olivat siihen saakka selvästi parempi joukkue. Espanja joutui hakemaan ratkaisua pitkän kaavan kautta, ja La Roja iski jatkoilla kahdesti. Espanja oli lähellä hoitaa ruutunsa kunnialla jo varsinaisella peliajalla, mutta La Rojan passivoituminen ja otteita sekoittaneet vaihdot muuttivat loppua.

Sveitsi

Sveitsi pelasi lohkovaiheessa saldolla voitto, tasapeli ja tappio edeten jatkoon lohkokolmosten vertailussa. Käkikellomaa esiintyi lohkovaiheessa epätasaisesti ja kärsi ongelmista varsinkin puolustuksessa ja keskityksissä, mutta punapaitojen eteneminen jatkoon oli ansaittua. Sveitsi pelasi neljännesvälierissä Ranskaa vastaan ja lähti otteluun toki selvänä altavastaajana, mutta Nati nousi kahden maalin takaa tasoihin ja marssi voittoon pilkuilla. Käkikellomaan loppukiri oli upeaa seurattavaa.

Sveitsi tunnetaan arvokisojen vakiokävijänä, vaikka punapaidat eivät ole saaneet nauttia suuresta menestyksestä. Monet myös odottivat, että Sveitsin urakka päättyy pudotuspelien alussa, mutta Nati osoitti hurjaa venymiskykyään ja pystyi nousemaan lähes mahdottomasta paikasta aluksi rinnalle. Sveitsillä oli tosin toisen jakson alussa saumat mennä itse kaksi maalia edelle. Nati jäi maaliodottamissa reilun osuman verran toiseksi, joten loistavasta noususta huolimatta siniset olisivat ansainneet voittaa.

Sveitsi pelasi lohkovaiheessa parhaan ottelunsa lopussa Turkkia vastaan ja jatkoi samalla peliesityksellä Ranskaa vastaan. Sveitsi esiintyi Ranskaa vastaan aivan taitojensa ylärajoilla ja uskoi aidosti loppuun saakka omiin mahdollisuuksiinsa, vaikka noin kymppi ennen loppua Natin tilanne oli hyvin vaikea. Sveitsin pelaamista on kuitenkin leimannut vahva epätasaisuus, ja myös ottelu Ranskaa vastaan jatkoi samaa rataa. Sveitsi on puolustanut paljon matalaa blokkia, jossa Nati jatkanee myös Espanjaa vastaan.

Espanja

Espanja pelasi lohkovaiheessa kaksi tasuria ja voitti Slovakian osuen viidesti. La Roja lähti EM-kisoihin haastajan asemassa, mutta punakeltaisten tavoitteet ovat aina arvoturnausten ratkaisuhetkillä. Espanja oli lohkonsa paras joukkue, vaikka La Roja jäi kahdesti ilman voittoa. Espanja pelasi neljännesvälierissä Kroatiaa vastaan ja oli pitkään parempi joukkue, mutta La Rojan passivoituminen ja vaihdot sekoittivat punakeltaisten pelaamista. Lopulta ratkaisua haettiin jatkoilta, jossa Espanja marssi ansaitusti jatkoon.

Espanja on luonut turnauksessa jatkuvasti hyvin maaliodottamaa ja olisi ansainnut kulkea voitosta voittoon, mutta La Roja sai lohkovaiheessa loppua lukuun ottamatta kritiikkiä hyökkäyskolmanneksen johdosta. Punakeltaiset saivat luotua runsaasti hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely sakkasi kovalla kädellä. Espanjalla ei pitänyt olla viimeksi Kroatiaa vastaan mitään hätää, mutta toisen jakson lopussa La Roja joutui nopeasti ongelmiin, kun joukkueen aktiivisuus väheni selvästi ja Kroatia kohotti riskitasojaan.

Espanja pelaa myös Sveitsiä vastaan samalla pelitavalla kuin aikaisemmissa otteluissa. Espanja ei tarvitse selviä muutoksia, sillä La Rojan pelitapa alkaen pelin avaamisesta lyhyillä syötöillä tuottaa paljon hyviä maalipaikkoja. Espanjan oman boksin puolustaminen on joukkueen heikkous, mutta pallonhallinta on La Rojalle parasta puolustamista. Kroatia sai toki välillä korkeilla prässeillä La Rojan pelin avaamisen vaikeuksiin. Espanjan oma prässi on toiminut komeasti ja ollut monella osa-alueella turnauksen huippua.

Sveitsi – Espanja arvio lopputuloksesta

Sveitsi ja Espanja kohtaavat toisensa Pietarissa. Espanja ottaa pallonhallinnan ja rakentaa laajalla hyökkäyskalustollaan taas runsaasti hyviä maalipaikkoja. Espanja on hyvä tulemaan paineen alta pois, ja vaikka Sveitsi ei ole käyttänyt paljoa korkeita prässejä, niin Nati varmasti pisti merkille, miten Kroatia pystyi horjuttamaan La Rojan pelin avaamista. Espanjan peliesitys Kroatiaa vastaan oli pitkään hyvä, mutta se oli laskeva. Espanja on noin 60 prosentin ennakkosuosikki ja menee jatkoon noin 75 prosentilla.

EM 2021 otteluennakot

EM 2021 otteluennakot: Belgia – Italia

Milloin ottelu pelataan: 2.7. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Belgia saa vastaansa Italian. Belgia pelasi lohkovaiheessa kolme voitollista ottelua ja esiintyi neljännesvälierissä Portugalia vastaan. Belgia jatkoi voittojen tiellä, mutta Punaiset paholaiset oli kaukana vakuuttavasta ja ei esittänyt myöskään lohkovaiheessa mitään erikoisuuksia. Belgia on voittanut kaikki ottelunsa, mutta Punaiset paholaiset ei ole näyttänyt EM-kisojen mestarilta.

Italia oli lohkovaiheessa EM-kisojen paras ja vakuuttavin joukkue. Saapasmaa pelasi neljännesvälierissä Itävaltaa vastaan ja joutui yllättävän suuriin ongelmiin. Azzurri ei pelannut myöskän itse samalla laadukkuudella kuin lohkovaiheessa. Itävalta ei päästänyt Italiaa lainkaan helpolla, ja ottelussa ratkaisua haettiin jatkoilla. Saapasmaan voitto irtosi ansaitusti, mutta ilta herätti sinisistä myös kysymysmerkkejä.

Belgia

Belgia lähti EM-kisoihin mestarisuosikkina ja tavoittelemaan kultaisella sukupolvella sijoituksia ratkaisuhetkillä. Belgia sai lohkovaiheessa kolme voittoa ja ansaitsi voittonsa Venäjää ja Suomea vastaan, mutta Punaiset paholaiset jäi Tanskalle pelillisesti toiseksi ja ei esittänyt muutenkaan ihmeellisyyksiä. Belgia pelasi neljännesvälierissä Portugalia vastaan ja voitti ainoalla maalia kohti menneellä laukauksella. Belgia jäi maaliodottamissa toiseksi, ja De Rode Duilvelsin maalin tappio ei olisi ollut väärin.

Belgia sai jo lohkovaiheessa tuloksellisesti monta onnistumista ja jatkoi samaa rataa myös neljännesvälierissä, mutta Punaiset paholaiset ei näyttänyt joukkueelta, joka on vahvoilla juhlimaan mestaruutta. Belgia pelasi neljännesvälierissä oudon passiivisesti ja keskittyi enemmän vastaiskuihin, vaikka joukkueesta löytyy valtavasti laatua rakentamaan pidempiä pallonhallintajaksoja ja hyökkäämään hyvin monipuolisella ja laajalla rintamalla. Punapaidat halusivat nostaa Portugalin linjoja korkeammalle.

Belgian voitto neljännesvälierissä saattoi tulla kalliiksi, sillä joukkueelta saattaa olla sivussa kaksi isoa avainpelaajaa. Eden Hazard on todennäköisesti sivussa takareisivamman takia, kun taas Kevin de Bruyne kärsii alaraajavammasta. Molempien huipputähtien pelaaminen selviää vasta myöhemmin. Belgian hyökkäyspään peliesitys oli varsinkin Portugalia vastaan yllättävän vaisu ja jopa hengetön, ja mikäli Punaiset paholaiset joutuisi esiintymään ilman Hazardia ja de Bruynea, niin se olisi selkeä kolaus.

Italia

Italia pelasi lohkovaiheessa kolme voitollista ottelua ja oli turnauksen vakuuttavin joukkue. Italia esiintyi neljännesvälierissä Itävaltaa vastaan ja joutui alppimaan kanssa yllättävän tiukoille. Oli toki tiedossa, että Azzurri saattaa hyvin joutua vaikeuksiin Itävallan kovan liikkeen ja vahvan työteliäisyyden vuoksi, mutta saapasmaalta odotettiin menestystä varsinaisella peliajalla. Italia voitti neljännesvälierissä jatkoilla ja se tuli toki myös maaliodottamissa ansaitusti, mutta Azzurri ei ollut niin hyvä kuin aiemmin.

Italia oli pudotuspelien alla turnauksen ehdottomia mestarisuosikkeja, vaikka Azzurria pidettiin EM-kisojen alla haastajan asemassa. Italia esiintyi lohkovaiheessa niin äärettömän vahvasti ja vakuuttavasti, että saapasmaassa odotukset olivat pudotuspeleihin lähdettäessä erittäin korkealla. Italian pelaamisessa oli myös Itävaltaa vastaan monia lohkovaiheesta tuttuja hyviä asioita, mutta sinipaidat menettivät otettaan selvästi toisella puoliajalla ja pelaaminen alkoi puuroutua. VAR pelasti Azzurrin jopa tappiolta.

Italia saa Belgiasta uudenlaisen haasteen, vaikka Belgia tuskin prässää yhtä korkealta kuin Azzurrin neljännesvälierissä. Italia haluaa jatkaa hyökkäyksiään aiemmin nähdyllä monipuolisella rintamalla, mutta myös sinipaitojen puolustus on toiminut kiitettävästi. Belgia joutuu Italian hyökkäyskalustoa vastaan kovan haasteen eteen, mutta Punaiset paholaiset on antanut myös vain yhden pallon omiin, joten sinisten monipuolisesta hyökkäämisestä huolimatta parhaan tason maalipaikat lienevät vähissä.

Belgia – Italia arvio lopputuloksesta

Belgia ja Italia pelaavat vastakkain Münchenissä. Italia lähtee todennäköisesti pitämään enemmän palloa ja kontrolloimaan ottelun kulkua. Belgia ei ole esittänyt vielä missään tapauksessa parastaan, mutta mahdolliset hyökkäyspään poissaolot voivat verottaa Punaisten paholaisten hyökkäyspäätä. Kaksikon poissaolo veisi oleellisesti potkua Belgian pallollisesta pelaamisesta ja tulivoimasta. Käytännössä pykälän vahvempi Italia on lähes 45 prosentin ennakkosuosikki ja marssii välieriin noin 60 prosentilla.

EM 2021 otteluennakot: Tshekki – Tanska

Milloin ottelu pelataan: 3.7. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Tshekki kohtaa Tanskan. Tshekki on pelannut loistavaa turnausta ja kuuluu EM-kisojen kiistattomiin onnistujiin. Národák esiintyi jo lohkovaiheessa odotuksia paremmin ja yllätti monet vahvoilla otteillaan. Tshekki pelasi neljännesvälierissä Hollantia vastaan, esiintyi jälleen taitojensa ylärajoilla, pelasi mainiosti ja eteni ansaitusti jatkoon. Národák lähtee hyvästä tilanteesta puolivälieriin.

Tanska oli lähellä jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta juutit oli jo lohkovaiheessa vahvassa pelivireessä, vaikka De rød-hvide jäi alussa kahdesti ilman pisteitä. Tanska pelasi neljännesvälierissä Walesia vastaan ja ei antanut Walesille mitään saumoja. Tanska pelasi äärettömän vahvan ja vakuuttavan ottelun, ja numeroissa ei ollut edes paljoa ilmaa. Juutit esiintyi myös viimeksi flow-tilassa valtavan hyvin.

Tshekki

Tshekki lähti EM-kisoihin taistelemaan realistisesti paikoista jatkossa, mutta moni ei varmasti osannut kuvitella sitä, miten hyvin Národák on esiintynyt läpi EM-kisojen. Tshekki sai alussa tapahtumien valossa ansaitsemattoman voiton Skotlantia vastaan, mutta punavalkoiset esiintyivät heti lohkovaiheen alussa hyvin ja saivat kasaan lopulta neljä pistettä. Tshekin eteneminen lohkovaiheesta jatkoon oli täysin ansaittua, ja Národák taisteli hienosti myös Englantia vastaan. Mestarisuosikki oli vain niukasti parempi.

Tshekki pelasi neljännesvälierissä Hollantia vastaan ja esiintyi jälleen kiitettävällä tasolla etenemällä ansaitusti kahdeksan sakkiin. Tshekki pystyi hyödyntämään laadukkaasti Hollannin epätasapainon ja prässäsi aktiivisesti oranssipaidat avaamaan peliä huonoista paikoista. Vahvat tilanteenvaihdot olivat myös Národákin hyvyyttä. Tshekki voitti neljännesvälierissä maaliodottamat lähes osuman erolla, ja vaikka Národák sai pelata toisella puoliajalla myös ylivoimalla, niin joukkueen paremmuus tuli selväksi.

Tshekin vahvuudet löytyivät turnauksen alla vastaiskuista, mutta Národák on pelannut odotuksia monipuolisempaa jalkapalloa myös turnauksen huippumaita vastaan ja pystynyt myös pidempiin pallonhallintajaksoihin. Tshekki on ollut myös sillä saralla yksi EM-kisojen parhaista onnistujista ja pirteistä yllättäjistä. Tshekki ei ole paperilla missään nimessä maanosan kärkimaita, mutta Národák on käyttänyt vahvuutensa hyvin hyväkseen ja voitti viimeksi ilman tärkeitä Jan Borilia ja Vladimir Daridaa.

Tanska

Tanska pelasi lohkovaiheessa hyvin, vaikka juutit jäi alussa Suomea ja Belgiaa vastaan ilman pisteitä. Tanska joutui Venäjää vastaan pakkovoiton eteen, jonka juutit hoiti hienosti ja sai laajasti onnistumisia. Tanska esiintyi lohkovaiheessa pistepottiaan paremmin ja olisi ansainnut menestystä myös Belgiaa vastaan. Tanska lähti neljännesvälierissä Walesin kimppuun ja pelasi äärettömän vahvan ja vakuuttavan ottelun. De Rød-Hvide ei antanut Walesille mitään saumoja, ja juutit pelasi jälleen hurjassa flow-tilassa.

Tanskaa pidettiin EM-kisojen alla yhtenä turnauksen mustista hevosista, ja juuteilla on aidosti hienot mahdollisuudet lunastaa monien asettamia korkeita odotuksia. Tanskan turnaus alkoi epäonnisella tavalla, mutta juutit on ollut jo pidempään valtavan hyvällä henkisellä iskukyvyllä ja -vireellä, jossa koko joukkue pelaa hurmiossa ja tekee upeaa jälkeä käytännössä kaikilla osa-alueilla. Tanska oli Walesia vastaan aidosti täysin omaa luokkaansa, ja maaliodottamien valossa numeroissa ei ollut edes juuri ilmaa.

Tanskasta on kuoriutunut Christian Eriksenin karmean tilanteen jälkeen joukkue, jonka myös heikommat pelaajat ovat kasvaneet turnauksen edetessä henkisellä puolella valtavasti. Tanska ei ole materiaaliltaan tai pelillisesti turnauksen kärkipäätä, mutta juutit on pystynyt kuromaan niitä umpeen monella muulla sektorilla. De Rød-Hvide on kasvanut dramaattisen alun jälkeen upeasti yhteen ja pelannut loistavasti toisilleen. Tanskan terveysosastolta Daniel Wassin ja Youssuf Poulsenin pelaaminen selviää myöhemmin.

Tshekki – Tanska arvio lopputuloksesta

Tshekki ja Tanska kohtaavat toisensa Bakussa. Tshekin prässi nousee jälleen avainasemaan, sillä Národák prässäsi myös Hollantia vastaan rohkeasti mies miestä vastaan. Samalla joukkueen etäisyydet pysyivät lyhyinä. Tanska on luonut runsaasti hyviä maalipaikkoja ja saanut myös viimeistelyn kuntoon. Juutit on kohdannut enemmän matalia blokkeja, joten De Rød-Hvideille on luvassa uusi haaste. Pelin rakentelu toimi viimeksi hyvin. Tanska on noin 45 prosentin ennakkosuosikki ja menee jatkoon noin 60 prosentilla.

EM 2021 otteluennakot: Ukraina – Englanti

Milloin ottelu pelataan: 3.7. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Ukraina haastaa Englantia. Ukraina pelasi lohkovaiheessa odotuksia heikommin, ja keltasiniset selvittivät tiensä jatkoon vain parhaiden lohkokolmosten vertailussa. Ukraina pelasi neljännesvälierissä Ruotsia vastaan ja voitti jatkoajan lopussa tulleella maalilla. Ukraina ei jättänyt itsestään lohkovaiheessa tai neljännesvälierissä vahvaa kuvaa, mutta voitto irtosi viimeksi silti ansaitusti.

Englanti keräsi lohkovaiheessa kaksi voittoa ja lähti hyvästä tilanteesta pudotuspeleihin. Englanti esiintyi odotetussa neljännesvälierässä Saksaa vastaan ja voitti ottelun yksilötaitojensa avulla. Kolme leijonaa pelasi neljännesvälierissä tapahtumien ja maaliodottamien valossa hyvin tasaisen ottelun, mutta valkopaitojen eteneminen jatkoon oli jopa ansaittua. Englantia vastaan ei ole tehty vielä yhtään maalia.

Ukraina

Ukraina lähti EM-kisoihin taistelemaan hyvin pääsystä pudotuspeleihin, mutta keltasiniset eivät pelanneet lohkovaiheessa laadukkaasti ja esiintyneet edukseen. Ukraina oli lohkovaiheessa kiistatta odotuksia vaisumpi ja hävisi viimeisellä kierroksella Itävallalle oikeutetusti. Ukrainan kohtasi viimeksi Ruotsin, ja vaikka keltasiniset purjehtivat jatkoon, niin joukkueen pelillinen anti jäi taas vaisuksi. Ukraina pelasi jatkoajalla ylivoimalla, ja oikeastaan vasta sen jälkeen keltasiniset saivat luotua enemmän painetta.

Ukraina on varmasti monien mielestä joukkue, jonka ei olisi pitänyt päästä pudotuspeleihin. Ukraina ei päässyt lohkovaiheessa pelaamaan käytännössä lainkaan tasolla, jota keltasinisten taidoilla olisi ollut mahdollista toteuttaa. Ukraina alisuoritti monella sektorilla. Ukraina sai myös neljännesvälieriin kiistatta hyvän arpaonnen, kun ryhmä kohtasi lohkonsa onnekkaasti vieneen Ruotsin. Vastustajan piti sopia Ukrainalle hyvin ja saumat edetä jatkoon olivat hyvät. Keltasiniset veivät lievästi myös maaliodottamat.

Ukraina on ollut yllättävän epävakaa joukkue, jonka kehutuista puolustuksesta ja kenttätasapainosta ei ole nähty liikaa merkkejä. Ukraina on päässyt yllättävän pitkälle, kun otetaan huomioon joukkueen otteet. Oli toki totta, että Ukrainan voitto oli viimeksi datan valossa ansaittua, ja keltasinisten pelitapa sopii defensiiviseen altavastaajan futikseen. Ukrainan parhaan tason maalipaikat ovat Englantia vastaan vähissä, mutta joukkueen vastaiskuissa on laatua. Ukraina koki viimeksi kovaa rasitusta ja useita kolhuja.

Englanti

Englanti oli EM-kisojen alla monien papereissa kolmen parhaan mestarisuosikin joukossa, ja Kolmelle leijonalle on avautunut loistava sauma mennä turnauksessa päätyyn saakka. Englanti pelasi lohkovaiheessa vahvasti, vaikka Kolme leijonaa sai kritiikkiä hyökkäyskolmanneksen johdosta. Englanti esiintyi neljännesvälierissä Saksaa vastaan, pelasi vahvan ottelun ja meni jopa ansaitusti jatkoon, vaikka tapahtumien ohella myös maaliodottamat olivat käytännössä tasoissa. Valkoiset voittivat yksilötaidossa.

Englanti on puolustanut EM-kisoissa äärettömän vahvasti ja esiintynyt myös johtoasemissa lähes poikkeuksetta kiitettävän vahvasti. Kolme leijonaa ei ole päässyt vieläkään hyökkäyskolmanneksella odotetun vahvalle tasolle, mutta valkopaidat ovat suoriutuneet turnauksessa muuten hienosti ja ovat vahvoilla edetä välieriin. Englanti on ollut myös tilastojen valossa puolustuksessa turnauksen parasta antia, sillä valkopaidat ovat antaneet omiin vähiten maaliodottamaa. Varaa parantaa on lähinnä kärjessä.

Englanti ei ole pelannut näyttävää jalkapalloa tai luonut samalla tavalla hurjia maaliodottamia Espanjan tyyppisesti, mutta valkopaidat ovat olleet kuitenkin vakuuttavia ja lähtevät varmasti korkealla itseluottamuksella myös Ukrainan kimppuun. Englannin pelitapa on ollut varmasti osan mielestä liian defensiivinen, mutta valkopaidat ovat halunneet erityisesti minimoida riskit ja luottaa samalla maailmanluokan yksilötaitoonsa. Harry Kane nappasi viimeksi valtavan onnistumisen maalin muodossa.

Ukraina – Englanti arvio lopputuloksesta

Ukraina ja Englanti iskevät yhteen Roomassa. Englanti nauttii sopivasta kaaviosta loppuotteluun saakka, mutta se voi olla Kolmelle leijonalle rasite, joka aiheuttaa helposti henkisen puolen vaikeuksia. Englanti pelasi pitkään Lontoossa, mutta nyt valkopaidat eivät saa enää etua kotikentästä. Englanti haluaa pelata alakerrassa varman päälle ja riskittä, mutta ottelu ja pallonhallinta ovat silti vahvasti Kolmen leijonan komennossa. Englanti on karvan yli 65 prosentin ennakkosuosikki ja etenee jatkoon noin 80 prosentilla.

EM 2021 neljännesvälierät: otteluennakot ja kertoimet

EM 2021 otteluennakot: Wales – Tanska

Milloin ottelu pelataan: 26.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisojen pudotuspelit lähtevät käyntiin Walesin ja Tanskan välisellä ottelulla. Wales eteni jatkoon sijoittumalla lohkonsa toiseksi paremmalla maalierolla ennen Sveitsiä. Lohikäärmeet sai lohkovaiheessa pistejaon Sveitsiä vastaan, voiton Turkista ja tappion Italiaa vastaan. Wales sijoittui viimeksi EM-kisoissa upeasti neljän joukkoon, ja Lohikäärmeet on tehnyt turnauksessa taas hienoa työtä.

Tanska oli ennen lohkovaiheen päätöstä ilman pisteitä, mutta juutit eteni lopulta ansaitusti jatkoon. Tanska hävisi Suomelle ja Belgialle, mutta joukkue teki Venäjästä selvää jälkeä. Tanska lähti EM-kisoihin hyvästä tilanteesta ja vahvalla itseluottamuksella, ja vaikka De rød-hvide kärsi tapahtumien vastaisesti tappion Suomelle ja myös osittain epäonnekkaan tappion Belgialle, niin joukkue nousi loistavasti sillasta.

Wales

Wales pelaa historiansa toisia EM-kisoja, ja Lohikäärmeet oli jo ensimmäisellä kerralla upeasti välierissä. Wales lähti EM-kisoihin niukasti lohkonsa heikoimpana joukkueena, mutta Lohikäärmeillä oli hyvät saumat edetä pudotuspeleihin. Wales sai alussa pistejaon Sveitsiltä, vaikka ottelun olisi kuulunut mennä vastustajan eduksi. Lohikäärmeet pelasi sen jälkeen voitollisesti Turkkia vastaan ja esiintyi komealla tavalla. Wales pelasi lopussa Italiaa vastaan ja hävisi vain niukasti, mutta tappiossa ei ollut jossiteltavaa.

Walesin peliesitykset ja -tavat olivat lohkovaiheessa erilaisia. Wales venyi ansaitsemattomaan pistejakoon Sveitsiä vastaan, mutta joukkue voitti heikon Turkin. Lohikäärmeet näytti Turkkia vastaan alkua paremmalta. Maalintekoon olisi voitu pystyä enemmän kuin kahdesti. Italia oli kuitenkin ansaitusti liian kova pala. Lohikäärmeet pelasi Sveitsiä ja Turkkia vastaan neljän alakerralla ja viimeisessä ottelussa Italiaa vastaan kolmella topparilla, jota joukkue oli käyttänyt aikaisemmin esimerkiksi MM-karsinnoissa.

Wales lähestyy myös pudotuspelejä tiiviin ja hyvin organisoidun joukkuepuolustuksen kautta. Lohikäärmeet on todistanut pystyvänsä myös pidempiin pallonhallintajaksoihin, mutta joukkueen vahvuudet löytyvät loistavasta alakerrasta ja vastaiskuista. Walesin puolustaminen ei ollut kuitenkaan lohkovaiheessa niin timanttisen hyvää, mitä joukkueelta varmasti odotettiin. Wales on luonut kuitenkin hyvin maaliodottamaa ja pystyy hankkimaan useita laadukkaita maalipaikkoja myös vaikeissa otteluissa.

Tanska

Tanska lähti EM-kisoihin monien papereissa yhtenä todellisena mustana hevosena. Juuttien turnaus alkoi heikosti, kun De rød-hvide jäi yllättäen pisteittä Suomea vastaan. Ottelun lopputulos oli silloin täysin toissijainen seikka, mutta se laittoi joukkueen heti vaikeaan paikkaan. Tanska pelasi lohkovaiheen toisella kierroksella Belgiaa vastaan ja olisi ansainnut saada menestystä, mutta juutit joutui taipumaan Belgian toisen jakson osumilla. Tanska pelasi lopussa Venäjää vastaan, nakutti neljä maalia ja oli loistava.

Tanskan EM-kisat alkoi täysin odottamattomalla traagisella tapahtumasarjalla, josta Christian Eriksen kuitenkin selvisi ja samalla juutit sai siitä valtavasti buustia ja yhteen hitsautumista. Tanskan pelaajille oli myös jalkapalloa ajatellen valtavan tärkeä asia, että Eriksen sai nopeasti huippuluokan apua ja on kovaa vauhtia toipumassa. Tanska on ollut alun jälkeen hyvin yhtenäinen joukkue ja halusi pelata lohkovaiheessa loppuun saakka Eriksenille. Takana oli myös hyvä kotiyleisö, joka toi lisää virtaa juuteille.

Tanska on esiintynyt vain yhdestä voitosta huolimatta hienosti ja ollut kiistatta Walesia pelillisesti parempi joukkue. Tanska olisi ansainnut kaksi voittoa ja monessa tapauksessa pääsyn pisteille myös kolmannessa ottelussa. Juutit oli hurmiossa Venäjää vastaan ja pelasi mainiosti myös Belgiaa vastaan. Lopputulos Suomea vastaan ei kuvannut myöskään iltaa hyvin. Tanska lähtee pudotuspeleihin loistavalla itseluottamuksella ja harjoitellen Venäjää vastaan onnistuneesti Walesin tyyppisen blokin murtamista.

Wales – Tanska arvio lopputuloksesta

Wales ja Tanska pelaavat Amsterdamissa, jonne ei pitänyt aluksi päästä kannattajia. Tilanne muuttui alkuviikosta siten, että Tanskan kannattajille tarjottiin sauma välttää karanteeni, jos Hollannissa vierailun kesto on enintään 12 tuntia. Tanskalle annetaan lievää kotietua, mutta paikalla tuskin on paljoa myöskään juuttien kannattajia. Tilanne on hyvin erilainen kuin Kööpenhaminassa. Lähes kahta luokkaa parempi Tanska on noin 50 prosentin ennakkosuosikki. Juutit menee jatkoon noin 65 prosentin arviolla.

EM 2021 otteluennakot: Italia – Itävalta

Milloin ottelu pelataan: 26.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa yhteen iskevät Italia ja Itävalta. Italia lähtee pudotuspeleihin loistavista asetelmista. Saapasmaa esiintyi lohkovaiheessa äärettömän vahvasti ja oli yksi lohkovaiheen parhaista joukkueista. Azzurri pelasi timanttisen hyvällä tasolla ja sai onnistumisia laajalla rintamalla. Italia kulki voitosta voittoon antamatta omiin yhtään palloa. Mainiot sinipaidat voittivat lopussa ansaitusti Walesin.

Itävalta selvitti tiensä jatkoon sijoittumalla lohkonsa toiseksi. Alppimaa pelasi lopussa voitollisesti Ukrainaa vastaan. Punavalkoiset esiintyivät Ukrainaa vastaan odotuksia paremmin ja joukkue löysi pelinsä hienosti. Itävalta pääsi lopulta ansaitusti jatkoon. Itävalta hävisi EM-kisojen alussa Hollantia vastaan kärsien puolustuksen haasteista, ja Italia laittaa alppimaan vähintään vastaavan haasteen eteen.

Italia

Italia lähti EM-kisoihin hieman parhaiden voittajasuosikkien alapuolelta, mutta saapasmaa nosti itsensä nopeasti käytännössä kaikissa arvioissa turnauksen timanttiselle huipulle. Italia esiintyi lohkovaiheessa valtavan hienosti ja teki kaikilla osa-alueilla upeaa jälkeä. Saapasmaa sai lohkovaiheessa kolme voittoa, viimeisteli komeita maalimääriä, puolusti kiitettävän hienosti ja sai myös muita ilonaiheita loistavalla rintamalla. Italian peliesitykset olivat läpi lohkovaiheen peräti hämmentäviä ja kiistatta omaa luokkaa.

Italia oli lohkovaiheessa ainoa joukkue, joka pystyi pelaamaan alusta loppuun omalla huipputasolla. Saapasmaa käytti rotaatiota lohkovaiheen lopussa Walesia vastaan, mutta Azzurri oli myös viimeksi mainiossa pelivireessä ja ansaitsi saada voittaa. Italian tilanne on näyttänyt jo niin hyvältä, että sinipaitojen pelaamisesta on ollut vaikea löytää kehityksen kohteita. Azzurri on ollut äärettömän vakuuttava ja tehnyt upeaa jälkeä kentän molemmissa päissä. Italia on loistavasti valmennettu joukkue.

Italialla on kaikki saumat mennä EM-kisoissa päätyyn saakka. Saapasmaa ei lähtenyt EM-kisoihin suinkaan yhtenä mestarisuosikkina, mutta sinipaidat ovat olleet sellaisessa pelivireessä, että Azzurria vastaan menestyminen on myös esimerkiksi Ranskan tai Belgian tasoisilta joukkueilta hurjan työn takana. Ennen turnausta oli vaikea kuvitella, että Italia olisi esittänyt lohkovaiheessa sentään nähdyn kaltaisia otteita. Odotukset antoivat viitteitä, että Azzurri ei pystyisi pelaamaan heti näin kovalla tasolla.

Itävalta

Itävalta pelasi lohkovaiheessa voitollisesti Pohjois-Makedoniaa ja Ukrainaa vastaan sekä pisteittä Hollantia vastaan. Itävalta esiintyi kaksijakoisesti, sillä punavalkoiset keräsivät hyvät kuusi pistettä ja pelasivat lopussa Ukrainaa vastaan vahvasti, mutta samalla joukkueen liian negatiivinen pelitapa on saanut kritiikkiä. Itävallan pallollinen pelaaminen on kärsinyt, kun joukkue on ollut yllättävän defensiivinen. Itävalta on ollut liikkeellä varovaisesti, ja Hollanti laittoi joukkueen puolustuksen tiukoille.

Itävalta pelasi lohkovaiheen lopussa Ukrainaa vastaan siten, että molemmat joukkueet olisivat menneet pistejaolla jatkoon. Itävallan kertoimet romahtivat ottelun alla ja punavalkoiset lähtivät taistoon lopulta ennakkosuosikkeina. Vedonlyöntimarkkina oli asiassa täysin oikeassa, sillä Itävalta pelasi mainiosti, oli selvästi parempi ryhmä ja olisi voinut voittaa myös isommalla maalierolla. Alppimaan voitto ei ollut maalle automaattisesti loistava päänahka, sillä joukkue olisi päässyt lohkokolmosena ehkä helpommalla.

Itävalta lähtee pudotuspeleihin siinä mielessä hyvästä tilanteesta, että alppimaa voi hakea yllätystä Italiaa vastaan ilman paineita. Itävalta pelaa vapautuneesti, sillä kaikki odotukset ja paineet kohdistuvat Italiaan. Itävallan mahdollinen voitto olisi kiistatta merkittävä yllätys, ja rehellisesti ajateltuna alppimaan saumat menestyä ottelussa ovat pienet. Punavalkoisilla ei ole kuitenkaan mitään hävittävää, ja Das Team voi oikealla valmistautumisella laittaa vakuuttavan Azzurrin kunnon testiin. Se ei ole silti todennäköistä.

Italia – Itävalta arvio lopputuloksesta

Italia ja Itävalta pelaavat vastakkain Lontoossa. Italian mahdollinen heikkous voi löytyä siitä, että sinipaidat eivät saa pelata enää Roomassa. Kotiedun merkitys voi vaikuttaa Azzurrin pelaamiseen. Ottelu etenee toki vahvasti saapasmaan komennossa ja vie paineen Itävallan kenttäpäätyyn. Tasoero joukkueiden välillä on hyvin merkittävä, vaikka Itävallalla on vain voitettavaa. Fantastinen ja äärettömän hyvä Italia on vähän päälle 60 prosentin ennakkosuosikki. Azzurri menee jatkoon noin 75 pinnan arviolla.

EM 2021 otteluennakot: Hollanti – Tshekki

Milloin ottelu pelataan: 27.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Hollanti saa vastaansa Tshekin. Hollanti eteni jatkoon sijoittumalla lohkonsa voittajaksi. Oranssipaidat pelasivat loistavan lohkovaiheen ja keräsivät kolme voittoa. Oranje sai runsaasti onnistumisia ja ihastutti varsinkin loistavan hyökkäysvoimansa johdolla. Hollanti oli yksi lohkovaiheen parhaista joukkueista, ja oranssit ovat tekemässä muutenkin paluuta Euroopan huipulle.

Tshekki pelasi hyvän lohkovaiheen, sai neljä pistettä ja sijoittui tasapisteisiin Kroatian kanssa. Joukkue jäi kuitenkin kolmanneksi, mutta se riitti hyvin eteenpäin. Tshekki sai lohkovaiheessa voiton Skotlannista, pistejaon Kroatian kanssa ja niukan tappion Englantia vastaan. Tshekki yllätti varmasti monet ja esiintyi odotuksia paremmin. Tshekin pallollinen pelaaminen on ollut yllättävän vahvaa tasoa.

Hollanti

Hollanti lähti EM-kisoihin yhtenä mestarisuosikkien parhaana haastajana ja palauttamaan maataan takaisin Euroopan huipulle. Oranssipaidat pelasivat mainion lohkovaiheen ja esiintyivät kiitettävästi. Oranje sai kolme voittoa, sai runsaasti hyökkäyspään onnistumisia ja pelasi muutenkin korkealla tasolla. Hollanti iski lohkovaiheessa komeat kahdeksan maalia, oranssipaidat prässäsivät korkealta ja aktiivisesti sekä tekivät myös panoksettomassa viimeisessä ottelussa heikosta Pohjois-Makedoniasta hienoa jälkeä.

Hollanti on pelannut kiistatta hienot EM-kisat, mutta oranssipaidat saivat nauttia myös varsin suotuisasta lohkovaiheesta. Hollanti on pelannut mainiosti ja esiintynyt hyökkäyspäässä kiitettävästi, mutta pitää myös muistaa, että yksikään joukkue ei ole vielä testannut kunnolla oranssipaitojen kenttätasapainoa. Hollannille tehtiin Ukrainaa vastaan kaksi maalia, mutta oranssipaitojen alakertaa ei ole testattu muuten hyvin. Hollannin kenttätasapaino ja alakerran laadukkuus lienevät vielä arvoituksia.

Hollannin tilanteesta on kiistatta ristiriitaisia ajatuksia. Oranssipaitojen peliesityksissä on ollut hyökkäyssuuntaan paljon hienoja asioita, joukkue on päässyt hyvin paineen alta pois ja pystynyt rakentamaan hyökkäyksiä hyvin laajalla kattauksella. Toisaalta tulppaanimaan pelaamisessa on todennäköisesti huippumaita vastaan enemmän heikkouksia kuin mitä niitä on osalla muista kärkipään ryhmistä. Hollanti ei herätä kokonaisuutena vastaavaa luottamusta kuin Italia tai pari muuta joukkuetta.

Tshekki

Tshekki pelasi odotuksia paremman lohkovaiheen ja aloitti urakkansa komealla voitolla Skotlannista. Tshekki ei olisi kuitenkaan ansainnut voittoa, sillä tapahtumien valossa pistejako tai jopa Skotlannin maalin voitto olisi kuvannut iltaa paremmin. Tshekki pelasi seuraavaksi Kroatiaa vastaan ja nappasi vähämaalisen pistejaon. Joukkue oli maaliodottamissa hieman parempi ryhmä ja olisi voinut hyvin saada niukan voiton. Se ei olisi ollut vääryys. Punavalkoiset kärsivät viimeksi vähämaalisen tappion Englannille.

Tshekki on päässyt yllättämään monet EM-kisojen seuraajat, sillä joukkueelta ei odotettu näin vahvoja otteita. Tshekki on ollut pallollisessa pelaamisessa yllättävän hyvässä iskussa ja tehnyt myös aktiivista prässiä. Národákin peliesitykset olivat läpi lohkovaiheen hyviä, vaikka ottelu Skotlantia vastaan ei päättynyt ansaitusti. Tshekki on hyvin liikkuva ja työteliäs joukkue, joka lähtee pudotuspeleihin terveellä tavalla hyvällä itseluottamuksella ja tiedostaen vahvuutensa. Tshekki luo Oranjelle ihan uuden haasteen.

Tshekin menestyksen avaimet löytyvät siitä, että joukkue pystyy häiritsemään laadukkaasti Hollannin avauspelaamista ja paineistaa oranssipaidat syöttämään huonoista paikoista. Tshekki on todistanut kykenevänsä yllättävän monipuoliseen pelaamiseen, mutta punavalkoiset lähtevät otteluun toki selvänä altavastaajana. Tshekissä tiedostetaan varmasti hyvin silti se, että Hollannin puolustusta ei ole testattu vielä kunnolla. Tshekki todisti viimeksi pystyvänsä luomaan myös kärkipään vastustajille uhkaa laidoilla.

Hollanti – Tshekki arvio lopputuloksesta

Hollanti ja Tshekki iskevät yhteen Budapestissa. Joukkueet eivät ole pelanneet vastakkain vuosiin, mutta viimeksi EM-karsintojen ottelut menivät Tshekin eduksi. Tshekin on pelattava hyvästä turnauksesta huolimatta aivan taitojensa ylärajoilla, jotta punavalkoiset voivat taistella realistisesti menestyksestä. Tshekki on esiintynyt kuitenkin hyvin edukseen ja todistanut olevansa odotuksia parempi joukkue. Hollanti voittaa vähän yli 55 prosentilla. Oranssit etenevät jatkoon hieman vajaat kolme kertaa neljästä.

EM 2021 otteluennakot: Belgia – Portugali

Milloin ottelu pelataan: 27.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa yhteen iskevät Belgia ja Portugali. Belgia eteni jatkoon sijoittumalla lohkonsa ykköseksi ja keräämällä kolme voittoa. Punaiset paholaiset pelasi tuloksellisesti hienon lohkovaiheen ja sai laajasti onnistumisia, mutta De Rode Duivels ei ollut pelillisesti lainkaan parhaassa pelivireessä, ei esittänyt ihmeellisyyksiä ja olisi ansainnut hävitä Tanskalle. Belgia voitti Venäjän ja Suomen ansaitusti.

Portugali sijoittui lohkonsa kolmanneksi ja pääsi vertailun kautta jatkoon. Hallitseva mestari kaatoi hyvällä loppukirillä Unkarin, hävisi Saksalle ansaitusti ja pelasi vauhdikkaan pistejaon Ranskan kanssa. Portugali iski Unkarille kolme maalia pienessä ajassa. Joukkue oli Saksan kanssa taktisesti isoissa ongelmissa ja kärsi alakerran haasteista, mutta lusitaanit vei maaliodottamat viimeksi Ranskaa vastaan.

Belgia

Belgia lähti EM-kisoihin yhtenä mestarisuosikkina ja kultaisen sukupolven kirkkaalla tavoitteella juhlia mestaruutta. Punaiset paholaiset pelasi lohkovaiheessa kolme voitollista ottelua ja sai hyvin onnistumisia, mutta De Rode Duivelsin ei silti tarvinnut laittaa parasta pöytään ja liiteli lohkovoittoon myös keskinkertaisella pelaamisella. Belgian ja Venäjän ottelu oli parin maalin jälkeen pelailua, ja Punaisten paholaisten olisi pitänyt hävitä Tanskaa vastaan. De Rode Duivels kaatoi odotetusti Suomen.

Belgian pelaaminen joutui lohkovaiheessa kunnon testaukseen vain Tanskaa vastaan. Punaiset paholaiset olisi voinut hyvin joutua kovemmassa lohkossa suuremman haasteen eteen, mutta De Rode Duivelsin ei tarvinnut esiintyä vielä läheskään timanttisella tasolla. Belgian pelaamisessa oli läpi lohkovaiheen paljon hyviä asioita, eikä Punaisten paholaisten lohkovoitossa ollut mitään sijaa selittelyille, mutta joukkueella on varaa parantaa. Huippulaatua riittää kyllä parempaan pelaamiseen.

Belgian pelaamisessa on pudotuspelien alla muutamia epävarmoja tekijöitä. Punaiset paholaiset voi lähteä pudotuspeleihin hyvällä itseluottamuksella, valtavalla hyökkäyskalustolla ja maailmanluokan kokoonpanolla, mutta joukkue pelaa samalla valtavilla paineilla. De Rode Duivelsilta odotetaan monessa paikassa vain mestaruutta. Lisäksi varsinkaan ottelu Tanskaa vastaan ei ollut Belgialta osaa toisesta jaksosta lukuun ottamatta kummoista pelaamista, ja sellaisella edes Punaiset paholaiset ei voisi pärjätä.

Portugali

Portugali ei yltänyt lohkossaan kahden joukkoon, mutta lusitaanit eteni jatkoon odotetusti parhaiden lohkokolmosten sakissa. Hallitseva mestari pelasi lohkovaiheessa voitollisesti Unkaria vastaan, tappiollisesti Saksaa vastaan ja vauhdikkaan pistejaon Ranskan kanssa. Portugalin pelaaminen tuotti kaksijakoisen vaikutelman, ja varsinkin alakerta jätti kysymysmerkkejä. Joukkueelta löytyi kyllä hyvin tulivoimaa. Hallitseva mestari nakutti seitsemän osumaa, joskin esimerkiksi Unkari kaatui vasta lopussa.

Portugali pelasi lohkovaiheen lopussa Ranskaa vastaan, josta tuli lohkon kimurainen tilanne huomioiden hurja jännitysnäytelmä. Seleção oli välillä nousemassa lohkon kärkipaikalle ja pahimmillaan tippumassa jopa lohkon viimeiselle sijalle. Joukkue ei olisi kuitenkaan tarvinnut edes pistejakoa Ranskalta, sillä Saksa hoiti samaan aikaan ottelunsa Unkarista. Portugalilla oli haasteita hyvästä maalimäärästä huolimatta varsinkin Unkari-ottelun hyökkäyskolmanneksella, mutta laajassa kuvassa myös sekin meni eteenpäin.

Portugali pelaa Belgiaa vastaan vastaavan tyyppisessä ottelussa kuin Saksaa vastaan. Hallitsevan mestarin alakerta ja koko kenttätasapaino joutuivat Saksan kynsissä ongelmiin, ja varsinkin taktisella puolella Seleção jäi toiseksi. Haasteita riitti erityisesti laitojen puolustamisessa. Portugali on ehtinyt pelata jo kahta huippujoukkuetta vastaan, mikä on laskettava lusitaanien eduksi kovien otteluiden pelivalmiudessa. Ryhmä antaa pallonhallintaa Belgialle ja tarjoaa matalempaa blokkia ja riistoja alhaalla.

Belgia – Portugali arvio lopputuloksesta

Belgia ja Portugali kohtaavat toisensa Sevillassa. Punaiset paholaiset ei ole voittanut tämän vuosituhannen aikana Portugalia. Luvassa on äärettömän tasainen, tarkka ja taktinen ottelu, johon Belgia lähtee karvan yli 40 prosentin ennakkosuosikkina. Punaiset paholaiset nauttii lievästä lepoedusta, sillä Portugali pelasi myöhään keskiviikkona Ranskaa vastaan. Jatkopaikkansa varmistanut De Rode Duivels pelasi maanantaina hidastempoisesti ja rotaatiolla. Belgia purjehtii jatkoon noin 60 prosentilla.

EM 2021 otteluennakot: Kroatia – Espanja

Milloin ottelu pelataan: 28.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Kroatia haastaa Espanjaa. Kroatia selvitti tiensä jatkoon sijoittumalla lohkonsa toiseksi. Vatrenin peliesitykset olivat läpi lohkovaiheen kaukana mainioista, mutta MM-kisojen hopeamitalisti nosti tasoaan Skotlantia vastaan ja sai ratkaisevan voiton. Kroatia ei pelannut lähes missään vaiheessa materiaalinsa ja erityisesti keskikenttänsä ja hyökkäyksensä edellyttämää jalkapalloa.

Espanja pelasi lohkovaiheen alussa pistejaot Ruotsia ja Puolaa vastaan, joten myös La Rojan oli saatava lopussa voiton Slovakiasta. Espanja teki Slovakiasta selvää jälkeä ja onnistui maalinteossa viisi kertaa. Espanja oli pelillisesti lohkonsa paras joukkue, mutta La Rojan esiintyminen hyökkäyskolmanneksella oli Ruotsia ja Puolaa vastaan yllättävän vaikeaa. Maalinteko oli tosin jo valmiiksi ryhmän akilleen kantapää.

Kroatia

Kroatia pelasi lohkovaiheessa tappiollisesti Englantia vastaan, vähämaalisen tasapelin Tshekin kanssa ja voitollisesti Skotlantia vastaan. Kroatia esiintyi lohkovaiheessa odotuksia heikommin, vaikka oli toki tiedossa, että Vatreni on kokenut heikennystä. Kroatia pelasi parhaan ottelunsa viimeksi Skotlantia vastaan, ja erityisesti Vatrenin kehuttu keskikenttä esiintyi parhaiten ratkaisevassa ottelussa. Kroatian alakerta on haparoinut, ja vastustajat ovat luoneet maaliodottamaa Vatrenille yli viiden osuman edestä.

Kroatian peliesitykset olivat varsinkin lohkovaiheen kahdessa ensimmäisessä ottelussa tunkkaisia, ja Vatreni ei meinannut saada koneitaan käyntiin oikein missään vaiheessa. MM-kisojen hopeamitalisti ei päässyt Englantia tai Tshekkiä vastaan lähellekään sille tasolle, mitä joukkueelta olisi voinut odottaa. Kroatia hävisi maaliodottamat kaikissa kolmessa ottelussa, joten viimeisen kierroksen voitostaan huolimatta Vatreni ei ollut myöskään Skotlantia vastaan parempi joukkue ja olisi ansainnut jopa hävitä.

Kroatia on kaikesta huolimatta edelleen varsinkin keskikenttänsä ja hyökkäyspään osalta loistava joukkue. Kroatian valmennukselle on annettava arvostusta siitä, että joukkue saatiin syttymään Skotlantia vastaan ja esiintymään sentään enemmän taitojensa edellyttämällä tasolla. Vatreni ei pelannut loistavasti myöskään Skotlantia vastaan, mutta peliesitys näytti jo paremmalta kuin ensimmäisissä otteluissa. Niissä Kroatia oli ongelmissa monissa asioissa taktisen ja mentaalin johdolla.

Espanja

Espanja lähti EM-kisoihin yhtenä mestarisuosikkien parhaana haastajana, vaikka La Roja on liikkeellä aina kokoonpanolla, jolla odotukset ovat hyvin korkealla. Espanja pelasi lohkovaiheen alussa pistejaot Ruotsia ja Puolaa vastaan. Punakeltaiset saivat luotua hyvin laadukkaita maalipaikkoja, mutta niiden hyödyntäminen ja ylipäätänsä ratkaisut hyökkäyskolmanneksella jäivät selvästi vajavaisiksi. Espanja mätti lopussa Slovakiaa vastaan komeat viisi maalia ja sai myös runsaasti hyökkäyspään onnistumisia.

Espanja sai kritiikkiä lohkovaiheen kahdella ensimmäisellä kierroksella, sillä vaikka La Roja hallitsi tapahtumia vahvasti ja olisi ansainnut heti kaksi voittoa, niin joukkue ei pystynyt hyödyntämään maalipaikkoja tehokkaasti. Espanja joutui odotuksia tiukemmille Slovakiaa vastaan, sillä La Roja oli ennen lohkovaiheen päätöstä kahdessa pisteessä. Punakeltaiset käsittelivät tilanteen kuitenkin hienosti, ja ottelussa ei jäänyt paremmuudesta kahta sanaa. Hyökkääjien itseluottamus nousi samalla kummasti.

Espanja on luonut EM-kisoissa niin hyvin maaliodottamaa, että oli jo sanomattakin selvää, että La Rojan hyökkäyskalusto alkaa saada onnistumisia laajalla rintamalla. Espanjan maalintekoa pidettiin turnauksen alla joukkueen akilleen kantapäänä, joten myös siinä mielessä ottelu Slovakiaa vastaan tuli La Rojalle mainioon saumaan. Espanja on pystynyt pitämään vastustajiensa pallonhallintajaksot hyvin lyhyinä, ja oma tuttu syöttömylly jauhaa todennäköisesti mehut Kroatian parhaasta osa-alueesta eli keskikentästä.

Kroatia – Espanja arvio lopputuloksesta

Kroatia ja Espanja pelaavat vastakkain Kööpenhaminassa. Espanja lähtee otteluun karvan yli 60 prosentin ennakkosuosikkina ja menee jatkoon noin 75 pinnalla, mutta mistään helposta iltapuhteesta ei La Rojan kohdalla voi puhua. Kroatia on laadukkaampi joukkue kuin Espanjan lohkovaiheen vastustajat, ja vaikka La Roja on murjonut hurjia maaliodottamia, niin lukemissa on ollut myös ilmaa. Punakeltaiset ovat silti vahvoja ennakkosuosikkeja, ja Ivan Perisicin poissaolo heikentää kiistatta Kroatian kärkipäätä.

EM 2021 otteluennakot: Ranska – Sveitsi

Milloin ottelu pelataan: 28.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa yhteen iskevät Ranska ja Sveitsi. Ranska eteni jatkoon sijoittumalla kuolemanlohkon voittajaksi. Hallitseva maailmanmestari sai yhden voiton ja kaksi pistejakoa. Sinipaidat lähtivät EM-kisoihin parhaana mestarisuosikkina, ja Gallian kukot on yhä todennäköisin joukkue juhlimaan turnauksen voittoa. Les Bleus ei kuitenkaan esittänyt lohkovaiheessa mitään loistavia otteita.

Sveitsi sijoittui niukasti lohkonsa kolmanneksi ja joutui vertailuun, mutta sieltä käkikellomaa marssi eteenpäin. Punapaidat olivat pelillisesti kiistatta pettymys. Sveitsi olisi ansainnut alussa voiton Walesista, mutta Nati oli heikko Italiaa vastaan ja pelasi onnetonta Turkkia vastaan. Sveitsi ailahteli lohkovaiheessa ja koki haasteita puolustuksessa, mutta joukkueen jääminen rannalle ei olisi ollut oikein.

Ranska

Ranska voitti viimeksi MM-kisat ja kuuluu automaattisesti jokaisen arvoturnauksen kärkimaihin. Gallian kukot lähti EM-kisoihin timanttisella joukkueella, joka joutui kuitenkin heti todelliseen testiin kuolemanlohkossa. Sinipaidat saivat lohkovaiheessa voiton Saksasta, vähämaalisen pistejaon Unkaria vastaan ja vauhdikkaan tasapelin Portugalin kanssa. Ranskan peliesityksissä oli lohkovaiheessa paljon hyviä asioita, mutta Gallian kukot ei silti vakuuttanut tai esiintynyt materiaalinsa edellyttämällä tasolla.

Ranskan peliesitykset eivät ole näyttäneet kiistatta siltä, että Gallian kukot juhli viimeksi MM-kisojen voittoa. Ranska hävisi lohkovaiheessa maaliodottamat Saksaa ja Portugalia vastaan. Sinipaidat olisivat ansainneet toki voiton Unkarista, mutta Les Bleusin tappiossa Portugalille ei olisi ollut vääryyttä. Ranska ei ole löytänyt vielä parasta formaatiota ja patonkimaa ei ole prässännyt korkealta ja aktiivisesti. Ranska on metsästänyt enemmän vastaiskuja, mutta siniset osaavat pelata huipputasolla hyvin monipuolisesti.

Ranskan pelaaminen ei ole ollut vielä sellaisella tasolla, jota moni on odottanut, mutta toisaalta on odotettavissa, että Gallian kukkojen otteet parantuvat tosipelien alkaessa. Ranska ei missään tapauksessa ole häikäissyt tai esittänyt erikoisuuksia, mutta sinipaitojen materiaali, laadukkuus ja pelaajien yksilötaito ovat edelleen aivan maailman ehdotonta huipputasoa. Ranska on ennakkosuosikki jokaista ryhmää vastaan, mutta esimerkiksi MM-kisojen ykkösen alakerta ei ole ollut lainkaan virheetön.

Sveitsi

Sveitsi lähti EM-kisoihin hyvästä tilanteesta ja mainiolla saumalla mennä lohkostaan jatkoon kahden joukossa. Käkikellomaa aloitti urakkansa tasapelillä Walesin kanssa, vaikka ottelun olisi kuulunut päättyä Natin eduksi. Punapaidat esiintyivät seuraavaksi Italiaa vastaan ja jäivät ilman mahdollisuuksia. Ottelussa ei ollut paremmuudesta kahta sanaa, ja taisto ratkesi toisen puoliajan alussa. Sveitsi pelasi lohkovaiheen lopussa heikkoa Turkkia vastaan ja sai parin maalin voiton. Se riitti viemään Natin jatkoon.

Sveitsi oli lohkovaiheessa pelillisesti kiistatta pettymys. Monet odottivat käkikellomaalta parempia peliesityksiä ja esimerkiksi enemmän saumoja menestyä myös Italiaa vastaan. Sveitsi oli alun perin lohkonsa toiseksi paras joukkue, ja datan valossa Natin olisi kuulunut mennä suoraan jatkoon. Väliin pääsi kuitenkin maalierolla Wales. Sveitsillä oli lohkovaiheessa haasteita varsinkin omassa päässä ja siellä keskitysten hoitamisessa. Lisäksi varsinkin Natin hyökkäyspää oli lohkovaiheessa liian epätasainen.

Sveitsi lähtee haastamaan Ranskaa varmasti matalalla blokilla, mutta käkikellomaa on paperilla sen verran laadukas joukkue, että punapaidat pystyvät myös vaikeissa otteluissa pidempiin pallonhallintajaksoihin. Sveitsi tulee parantamaan otteitaan Italia-ottelusta, sillä vastaavalla pelaamisella Natilla ei olisi Ranskan kanssa mitään palaa. Sveitsi pelasi parhaan ottelunsa juuri viimeksi Turkkia vastaan, mutta se oli myös vastustajan heikkoutta, ja Ranska tarjoaa punaisille täysin erilaisen haasteen.

Ranska – Sveitsi arvio lopputuloksesta

Ranska ja Sveitsi kohtaavat toisensa Bukarestissa. Ottelu etenee varmasti Ranskan komennossa, joka on kahta luokkaa Sveitsiä parempi joukkue ja omaa monta saumaa murtaa punapaitojen haparoineen puolustuksen. Gallian kukot saattaa myös antaa pallonhallintaa Sveitsille houkutellaakseen Natia ylemmäs, joka johtaisi nopeasti punapaitojen alakerran suuriin ongelmiin. Joukkueiden välillä tasoero on selvä. Ranska lähtee iltaan hieman yli 60 prosentin voittajasuosikkina ja marssii jatkoon noin 75 pinnalla.

EM 2021 otteluennakot: Englanti – Saksa

Milloin ottelu pelataan: 29.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Englanti saa vastaansa Saksan. Englanti selvitti tiensä jatkoon sijoittumalla lohkonsa voittajaksi. Kolme leijonaa sai lohkovaiheessa kaksi voittoa ja pistejaon. Englanti lähti EM-kisoihin yhtenä mestarisuosikkina, ja Kolmella leijonalla on mainio sauma mennä turnauksessa päätyyn saakka. Englannille ei tehty lohkovaiheessa maaleja, mutta Kolme leijonaa osui myös itse vain kahdesti.

Saksa pelasi kuolemanlohkossa ja taisteli siellä loppuun saakka pääsystä jatkoon. Die Mannschaft sai lohkovaiheessa voiton, tasapelin ja tappion. Saksa pelasi lohkovaiheen lopussa dramaattisen ottelun Unkaria vastaan, jossa Die Mannschaft ei ollut kaukana kokea jopa tappiota ja jäädä rannalle. Saksa jäi alussa Ranskaa vastaan ilman maaleja, mutta joukkue teki sen jälkeen kahdella kierroksella kuusi maalia.

Englanti

Englanti oli EM-kisojen alla Ranskan ja Belgian ohella kolmas joukkue, jolta odotettiin parhaiten sijoituksia turnauksen ratkaisuhetkillä. Englanti pelasi lohkovaiheessa hyvin ja sai kaksi voittoa ja pistejaon. Englanti jätti vastustajansa ilman maaleja ja pelasi varsinkin johtoasemassa vakuuttavasti, mutta samalla Kolme leijonaa sai kritiikkiä siitä, että joukkue ei ollut hyökkäyskolmanneksella lainkaan parhaimmillaan. Englanti teki vain kaksi osumaa, mutta Kolmen leijonan tekeminen oli hyvin kontrollissa.

Englanti ei päässyt lohkovaiheessa pelillisesti sille tasolle, jota monet Kolmelta leijonalta varmasti odottivat, mutta joukkueella ei ollut mitään hätää tai merkittäviä vaikeuksia. Englanti jäi Skotlantia vastaan ilman maaleja ja ei esittänyt myöskään Tshekkiä vastaan hyökkäyskolmanneksella rutiinipalloa parempaa tekemistä, mutta Kolme leijonaa on pystynyt säästämään hyvin energiaansa pudotuspeleihin. Englannin hyökkäyspäässä Harry Kanen vähäiset onnistumiset ovat tekijä, josta joukkue on huolissaan.

Englannin puolustuksen pelaaminen on herättänyt suurta luottamusta, ja se on myös ollut datan valossa parhaasta päästä. Kolmen leijonan hyökkäyspäässä tilanne on kuitenkin toinen, ja on hyvin mahdollista, että isännät kokevat merkittäviä haasteita murtautua Saksan alakerran läpi hyville maalipaikoille. Englanti ei saanut lohkovaiheessa montaa hyökkäyspään onnistumista, ja isäntien henkinen kestävyys on kiistatta kysymysmerkki. Samalla Saksan hyökkäysvoima tuo isäntien alakerralle täysin uuden haasteen.

Saksa

Saksa pelasi kuolemanlohkossa ja joutui taistelemaan paikastaan jatkossa viimeisille hetkille saakka. Saksa oli ennen viimeistä kierrosta kolmessa pisteessä, ja joukkue joutui Unkarin kanssa yllättävän suuriin vaikeuksiin. Die Mannschaft kävi jo tappion partaalla, mutta joukkue nousi suosta edes pistejakoon, mikä riitti jatkopaikkaan. Saksa oli jäänyt lohkovaiheen alussa maaleitta Ranskaa vastaan, mutta Die Mannschaft vei maaliodottamat. Saksa teki Portugalille neljä maalia ja voitti myös ansaitusti.

Saksan peliesitykset olivat lohkovaiheessa kahdenlaisia. Die Mannschaft olisi ansainnut menestyä Ranskaa vastaan, voitti oikeutetusti Portugalin ja sai hyvin onnistumisia, mutta joukkue oli Unkarin kanssa oudon suurissa ongelmissa ja pelasi eittämättä haparoiden. Valtavat paineet näkyivät otteissa, ja ennakkoon hyvin selvästä ottelusta oli tulla painajainen. Saksan pelaamisessa vakaus on ollut kateissa, josta paras esimerkki nähtiin juuri Unkaria vastaan. Saksa on kuitenkin luonut hienosti maaliodottamaa.

Saksa esiintyi lohkovaiheessa kahta huippujoukkuetta vastaan, mikä on laskettava Die Mannschaftin eduksi. Siinä missä Englanti ei pelannut yhtään saman tason ryhmää vastaan, Kroatialta toki mitään pois ottamatta, niin vieraiden pelivalmius koviin otteluihin on varmasti parempi. Saksan haasteet löytyvät sen sijaan puolustuksesta, sillä jos Englanti pääsee vihdoin myös hyökkäyskolmanneksella pelaamaan omalla tasolla, niin vieraiden haparoinut alakerta oli lohkovaiheessa kaikkea muuta kuin hyvässä tasapainossa.

Englanti – Saksa arvio lopputuloksesta

Englanti ja Saksa kohtaavat toisensa Lontoossa. Ottelu rakkaiden vihollisten välillä on hyvin odotettu kohtaaminen. Englanti ei ole saanut lunastettua vielä hyökkäyspäänsä hurjaa laatua, mutta Saksan puolustuksen haasteet ovat hyvin Kolmen leijonan tiedossa. Toisaalta Die Mannschaft oli pelillisesti kuolemanlohkon kärkikaksikossa, ja myös vieraiden tulivoima tuo Englannin loistavalle alakerralle uuden haasteen. Englanti on karvan yli 40 prosentin ennakkosuosikki ja menee jatkoon hieman alle 60 pinnalla.

online-vedonlyönti

EM 2021 otteluennakot: Ruotsi – Ukraina

Milloin ottelu pelataan: 29.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Ruotsi kohtaa Ukrainan. Ruotsi pelasi mainion lohkovaiheen ja sai kaksi voittoa ja pistejaon. Sinikeltaiset esiintyivät lohkovaiheessa hienosti edukseen ja olivat yksi lohkovaiheen parhaista onnistujista. Blågult nappasi voitot Slovakiaa ja Puolaa vastaan sekä pelasi maalittoman pistejaon Espanjan kanssa. Ruotsin suurta vahvuutta oli jälleen hieno ja kollektiivinen joukkuepuolustus.

Ukraina selvitti tiensä jatkoon sijoittumalla lohkonsa kolmanneksi. Ukraina pelasi lohkovaiheessa yhden voitollisen ja kaksi tappiollista ottelua. Joukkue oli lopulta ainoa vähintään kolmella pisteellä jatkoon mennyt lohkokolmonen. Ukraina pelasi lohkovaiheen lopussa Itävaltaa vastaan ja esiintyi todella heikosti. Joukkue ei saanut itsestään oikein mitään irti, mutta voitto Pohjois-Makedoniasta riitti jatkoon.

Ruotsi

Ruotsi esiintyi lohkovaiheessa kiitettävästi ja menestyi tutulla pelitavalla, jossa kollektiivinen joukkuepuolustus on keskiössä. Sinikeltaiset pelasivat loistavasti ja aivan taitojensa ylärajoilla sekä noudattivat pelitapaansa kuuliaasti. Ruotsi saalisti heti lohkovaiheen alussa komean pistejaon Espanjaa vastaan. Sinikeltaiset saivat alun jälkeen kaksi voittoa, kun koko pistepotit irtosivat Slovakiasta ja Puolasta. Blågult teki ennen viimeistä kierrosta yhden osuman, mutta lopussa verkot soivat jo kolmesti.

Ruotsi oli kiistatta yksi lohkovaiheen parhaista onnistujista ja lähtee pudotuspeleihin varmasti hyvällä itseluottamuksella. Samalla on kuitenkin sanottava, että Ruotsi ei ollut datan valossa niin hyvä joukkue, mitä lopputulokset antoivat ymmärtää. Ruotsi hävisi maaliodottamat Espanjaa ja Puolaa vastaan. Sinikeltaisten olisi pitänyt kokea tappio Espanjalle ja jäädä Puolaa vastaan vähintään pistejakoon, mutta Blågult nappasi niistäkin yhteensä neljä pinnaa. Ruotsi noudatti omaa juttuaan jokaisen pelaajan voimin.

Ruotsin hyvistä onnistumisista huolimatta on pidettävä tarkkaan huolta siitä, että sinikeltaisia ei ala yliarvostaa. Kaikesta huolimatta Ruotsi nautti lohkovaiheessa hyvästä onnesta ja positiivisesta varianssista. Joukkue oli esimerkiksi Espanjaa vastaan pahasti alakynnessä, mutta Puolaa vastaan tehdyt kolme osumaa olivat hyökkäyspään itseluottamukselle tärkeitä onnistumisia. Ruotsin pelitapa on kiistatta hyvin pelaajien selkärangassa, mutta se ei ole niin menestyksellinen mitä monet äkkiä miettivät.

Ukraina

Ukraina oli yksi lohkovaiheen suurimmista pettymyksistä. Ukraina selvitti tiensä jatkoon lohkokolmosten vertailussa, eikä joukkue edennyt suoraan jatkoon, sillä miehistö hävisi lohkovaiheen lopussa Itävaltaa vastaan ja pelasi heikosti. Ukrainan peliesitykset olivat lähes koko lohkovaiheen läpi yllättävän vaisuja ja jopa hengettömiä. Ukraina ei päässyt oikein missään vaiheessa omalle tasolle ja hyödyntämään ominaisuuksia, joissa ryhmä on hyvä. Puolustus ja kenttätasapaino eivät olleet kunnossa.

Ukraina tunnetaan isossa kuvassa hyvin puolustussuuntaan pelaavana joukkueena, jolla on paljon samoja ominaisuuksia kuin Ruotsin pelitavassa. Ukraina ei onnistunut kuitenkaan noudattamaan sitä lohkovaiheessa lainkaan samalla tavalla kuin Ruotsi, joka esiintyi vahvasti edukseen. Ukrainan pallollinen pelaaminen oli lohkovaiheessa liian yksitoikkoista ja ennalta arvattavaa. Ukrainalla on monella osa-alueella paljon parannettavaa, sillä joukkueen otteet ovat olleet kovin sekavia ja selvästi alle oman tason.

Ukraina joutuu todennäköisesti ottamaan pallonhallinnan, sillä Ruotsi varmasti haluaa antaa sen suosiolla pois. Ukrainan pallollinen pelaaminen on ollut tähän saakka sen verran heikolla pohjalla, että on vaikea kuvitella joukkueen pystyvän rakentamaan useita laadukkaita maalipaikkoja. Ukrainan parhaat yksilöt löytyvät kyllä keskikentältä, mutta kun koko joukkue on pelillisesti alisuorittanut, niin myöskään heistä ei ole saatu irti toivottuja asioita. Viimeksi Ukraina lähti pelaamaan vain matalatempoista tasuria.

Ruotsi – Ukraina arvio lopputuloksesta

Ruotsi ja Ukraina iskevät yhteen Glasgowssa. Ottelu nojaa vahvasti vähämaaliseen suuntaan, ja riskitasot lyödään kyllä alas. Ruotsi on ollut pelillisesti Ukrainaa paremmassa iskussa ja nauttii varmasti paremmasta itseluottamuksesta, mutta Blågultia aletaan jo helposti yliarvostaa. Sinikeltaiset saivat lohkovaiheessa paljon onnistumisia, mutta kahden ottelun lopputuloksissa oli myös ilmaa. Ruotsin kuuluu olla hieman vajaat 40 prosentin ennakkosuosikki ja purjehtia jatkoon noin 55 prosentin arviolla.

EM 2021 otteluennakot – Suomen ottelut

Suomi pelaa EM-kisoissa lohkossa B, johon kuuluvat Huuhkajien ohella Venäjä, Tanska ja Belgia.

Suomi pelaa turnauksen ensimmäisen ottelunsa 12.6. Tanskaa vastaan. Ottelu käydään Kööpenhaminassa kello 19.00 alkaen.

Huuhkajien toisen kierroksen ottelu pelataan 16.6. Pietarissa, kun Markku Kanerva johdattaa joukkonsa Venäjän kimppuun. Ottelu alkaa kello 16.00.

Viimeinen lohkokierros huipentuu kamppailuun Belgiaa vastaan. Taisto pelataan 21.6. kello 22.00, niin ikään Pietarissa.

EM 2021 otteluennakot: Tanska – Suomi

Milloin ottelu pelataan: 12.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisat alkaa Suomen osalta ottelulla Tanskaa vastaan. Ottelu pelataan Tanskan kotikentällä Parkenilla. Suomi pelaa ensimmäistä kertaa EM-kisoissa, Tanska taasen on ehtinyt esiintyä näissä karkeloissa kahdeksan kertaa. Punapaidat voittivat EM-kisat vuonna 1992. Suomi ja Tanska ovat kohdanneet toisensa viimeksi marraskuussa 2011.

Suomi lähtee EM-kisoihn lohkon heikoimpana joukkueena, mutta Huuhkajat osoitti EM-karsinnoissa voivansa pelata korkealla tasolla ja menestyä myös tiukoissa paikoissa. Tanska on ennen EM-kisojen starttia vahva ehdokas menemään lohkosta jatkoon.

Suomi

Suomi pelasi EM-karsinnoissa lohkossa J, jossa olivat myös muun muassa Italia, Kreikka ja Bosnia-Hertsegovina. Suomen urakka EM-karsinnoissa sujui upeasti, sillä Huuhkajat keräsi kuusi voittoa ja jäi pisteittä vain Italiaa vastaan. Suomi pelasi EM-karsinnoissa yhtä historiansa parasta jalkapalloa ja oli ansaitusti lohkonsa kakkonen. Huuhkajilla oli EM-karsinnoissa runsaasti onnistujia. Hyökkäyspäässä isoa vastuuta kantoi ansiokkaasti Norwichin maalihai Teemu Pukki.

Suomelle pelaaminen EM-kisoissa on valtavan upea ja hieno juttu, mutta rehellisesti sanottuna Huuhkajien mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin ovat hyvin pienet. Suomi on yksi turnauksen heikoimmista joukkueista, ja jotta Huuhkajilla voi olla sauma päästä jatkoon, niin Suomen olisi pelattava käytännössä aivan maksimitasolla ja saatava apuja myös muilta joukkueilta. Suomella on kuitenkin paras mahdollisuus tavoitella yllätystä juuri turnauksen ensimmäisessä ottelussa.

Tanska

Tanska pelasi EM-karsinnoissa lohkossa D, johon kuuluivat myös Irlanti, Sveitsi, Gibraltar ja Georgia. Tanska sai EM-karsinnoissa neljä voittoa ja yhtä monta tasapeliä. Juuteilla oli ratkaisuvoimaa laajalla rintamalla ja punapaidat onnistuivat maalinteossa 23 kertaa. Tosin niistä 12 osumaa tehtiin Gibraltaria vastaan. Tanskan paras maalintekijä oli viisi osumaa viimeistellyt juuttien huippupelaaja Christian Eriksen.

Tanska on monien papereissa yksi EM-kisojen mielenkiintoisimmista joukkueista, ja juuteilla on realistinen mahdollisuus mennä turnauksessa pitkälle. Tanska ei kuulu yhdeksi EM-kisojen parhaaksi mestarisuosikkien haastajaksi, mutta punapaidat ovat lohkon toiseksi vahvin miehistö ja selkeitä ennakkosuosikkeja Suomea vastaan. Tanskalla on valitettavan hyvät mahdollisuudet aloittaa urakkansa täydellä pistepotilla.

Tanska – Suomi arvio lopputuloksesta

Lohkon kiistaton paras joukkue on mestarisuosikki Belgia, joten Suomelle ja Tanskalle keskinäinen ottelu on jo siinä mielessä kuuden pisteen ottelu. Suomen ja Tanskan ottelussa ennakkosuosikin asema on selvästi punapaitojen hyväksi, mutta Huuhkajat eivät anna pisteitä aivan helpolla. Silti Suomen voittoa tai edes venymistä pistejakoon olisi pidettävä ehdottomasti yllätyksenä.

Tanska on monella osa-alueella Suomea parempi joukkue, ja jotta Huuhkajat voi venyä upeaan tulokseen, niin sinivalkoisten on onnistuttava kaikilla mittareilla lähes täydellisesti. Toki turnauksen alussa yllätysten mahdollisuus on normaalia suurempi, ja se toivottavasti on viemässä Suomea kohti loistavaa onnistumista. Markku Kanervan suojattien huima venymiskyky, korkea itseluottamus ja loistava joukkuehenki voivat nousta myös suureen rooliin.

Lunasta Parhaat Bonukset

EM 2021 otteluennakot: Suomi – Venäjä

Milloin ottelu pelataan: 16.6. kello 16.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Suomi pelaa toisen ottelunsa Venäjää vastaan. Suomi ja Venäjä ovat pelanneet vastakkain viimeksi noin 10 vuotta sitten, kun joukkueet kohtasivat MM-kisojen karsinnoissa. Venäjä lähtee otteluun Suomea vastaan selvänä ennakkosuosikkina, mutta Suomella on Venäjää vastaan hieman paremmat saumat taistella menestyksestä kuin Tanskaa tai varsinkaan Belgiaa vastaan.

Venäjä on monien papereissa lohkon kolmanneksi paras joukkue. Punapaidat ovat pelanneet EM-kisoja neljä kertaa. Joukkueen paras saavutus on vuodelta 2008, jolloin miehistö oli komeasti välierissä. Venäjä pelasi loistavat MM-kisat kolme vuotta sitten, mutta joukkueen paras pelivire on tullut sen jälkeen hieman laskuun. On silti selvää, että Venäjällä on hyvä sauma juhlia Suomea vastaan täyttä pistepottia.

Suomi

Suomelle pelaaminen EM-kisoissa on valtavan upea hetki, joka on käytännössä kaikille Huuhkajien pelaajille yksi uran suurista kohokohdista. Monet Suomen pelaajat ovat toivoneet pitkään, että voivat edustaa maataan edes kerran arvokisoissa. Suomen mahdollisuudet menestyä myös Venäjää vastaan ovat kiistatta pienet, mutta Venäjä ei ole aivan saman tason joukkue kuin esimerkiksi Tanska, joten Huuhkajilla on paras sauma saada pisteitä Venäjää vastaan.

Suomelle ottelu Venäjää vastaan on jopa poikkeuksellisen tärkeä, sillä Huuhkajat ei lähes varmasti saa pisteitä Belgiaa vastaan. Vaikka Suomi lähtee altavastaajana Venäjää vastaan, sitä ei voi korostaa liikaa, että Suomen pelaajille on kyse ainutlaatuisesta tilanteesta ja pelaajien suoritustaso on kasvanut hyvien sujuneiden EM-karsintojen myötä. Suomen pitää onnistua myös Venäjää vastaan lähes maksimaalisen hyvin, mutta siihen on kaikki mahdollisuudet.

Venäjä

Venäjä pelasi EM-karsinnoissa lohkossa I, jossa punaisten jatkopaikka irtosi lohkon toisella sijalla. Lohkon voitto meni Belgialle, mutta Venäjä keräsi hyvät 24 pistettä ja niiden merkeissä voittoja tuli kahdeksan. Miehistöt kohtasivat toisensa EM-karsintojen loppuhetkillä, jolloin Punaiset paholaiset voitti Venäjän vieraissa maalein 1-4. Venäjällä oli EM-karsinnoissa useita hyviä onnistujia, ja yksi parhaista oli yhdeksän maalin Artem Dzyuba. Venäjä toimii jälleen arvoturnausten isäntänä.

Venäjän rosteri koostuu pitkälti Venäjän Valioliigan pelaajista. Venäjän kokoonpanossa ei ole yhtään maailmanluokan pelaajia, mutta Venäjän Valioliigaa ei pidä yhtään aliarvioida, ja siten Venäjän rosterista löytyy paljon loistavia pelaajia. Venäjä ei ole paperilla esimerkiksi aivan Tanskan veroinen joukkue, mutta Venäjän rosteri tuntee hyvin toisensa, ja sitä ei pidä yhtään väheksyä. Lisäksi punapaidoilla on kärjessä esimerkiksi mainittu Dzyuba, jonka kanssa pitää olla hyvin tarkkana.

Suomi – Venäjä arvio lopputuloksesta

EM-kisojen toisella kierroksella asetelmat ovat paljolti samat kuin Suomen ja Tanskan ottelussa. Suomi lähtee myös Venäjää vastaan altavastaajan roolissa. Venäjä on kiistatta monella osa-alueella Suomea edellä. Venäjä saa lisäksi pelata alkulohkon ottelunsa Pietarissa. Pistejakoon venyminen olisi suomalaisilta kovan luokan onnistuminen. Se ei ole kuitenkaan mikään mahdoton tehtävä, sillä Suomella on lohkossa vahvin sauma pärjätä juuri Venäjää vastaan. Huuhkajien haaste on silti kiistatta hyvin suuri.

EM 2021 otteluennakot: Suomi – Belgia

Milloin ottelu pelataan: 21.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Suomi pelaa EM-kisoissa lohkon viimeisellä kierroksella Belgiaa vastaan. Suomi joutuu taistelemaan turnauksen voittajasuosikkia vastaan, ja Huuhkajien mahdollisuudet päästä pisteille ovat hyvin ohuet. Belgia arvostetaan kaikilla vedonlyöntisivustoilla vahvaksi ehdokkaaksi menestymään pitkälle. Suomi ja Belgia ovat pelanneet vastakkain ystävyysottelussa viimeksi vuonna 2016.

Belgia on kiistatta lohkon paras joukkue ja mainio ehdokas menemään lohkon voittajana jatkoon. Belgialla on jalkeilla korkean profiilin nippu huipputasolla pelaavia pelaajia, ja ei ole lainkaan todennäköistä, että Suomi nappaisi pisteitä Punaisia paholaisia vastaan. Tasoero joukkueiden välillä on kauniisti sanottuna valtava, ja FIFA:n rankingin ykkönen lähtee iltaan suursuosikkina.

Suomi

Suomi lähtee hyvin selvänä altavastaajana Belgiaa vastaan. Suomen mahdollisuudet Belgiaa vastaan ovat kiistatta pienet, ja todennäköisesti Huuhkajat joutuu vain puolustamaan ja iskemään vastaan muutamista harvoista hyvistä tilanteista. Suomelle ei ole luvassa montaa maalipaikkaa, ja Belgiaa vastaan on ylipäätänsä Huuhkajien hyvin vaikea rakentaa pidempiä pallonhallintajaksoja.

Suomi on kaikilla osa-alueilla Belgiaa jäljessä, mutta toisaalta Huuhkajilla on ottelussa enemmän voitettavaa kuin hävittävää. Suomalaisille pelaajille ottelu Belgiaa vastaan on samalla upea näytönpaikka. Suomi pääsee otteluun myös pienemmillä paineilla kuin Belgia, sillä käytännössä kaikki odottaa sitä, että Belgia nappaa ottelusta kolme pistettä. Suomen venyminen pisteille olisi hurja yllätys.

Belgia

Belgia pelasi EM-karsinnoissa mainiosti sijoittumalla lohkonsa ykköseksi. Belgia sai EM-karsinnoissa voiton jokaisesta ottelusta. Punaiset paholaiset esiintyi jo EM-karsinnoissa kiitettävällä tasolla, ja turnauksen mestarisuosikki esitti erittäin hyviä otteita. Belgia mätti EM-karsinnoissa maaleja 40 kertaa ja omiin meni vain kolme osumaa. Belgian paras maalintekijä oli erittäin laadukas Romelu Lukaku.

Belgian kultaisella sukupolvella on loistava mahdollisuus mennä turnauksessa päätyyn saakka. Vähintään Belgialta odotetaan sijoituksia välierissä. Punaisten paholaisten rosterista löytyy valtavasti maailmanluokan pelaajia. Vaikka Belgia on ollut myös aikaisemmin turnauksissa yksi voittajasuosikeista, punapaidoilla iso menestys on yhä uupunut. Viimeksi joukkueen matka tyssäsi puolivälieriin.

Suomi – Belgia arvio lopputuloksesta

Suomen ja Belgian ottelussa Punaiset paholaiset on suursuosikin asemassa. Suomen olisi saatava kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta kelvolliset onnistumiset, sillä Belgiaa vastaan saumat menestyä ovat lähes olemattomat. Suomi on todistanut kykynsä venyä, korkean joukkuehengen ja hyvien yksilösuoritusten ansioista, mutta Belgia on lähes varmasti liian vaikea vastustaja. Belgialla on myös paljon näytettävää ja todistettavaa, koska menestys on karttanut valtavan hyvää joukkuetta.

Jos Suomi pystyy venymään Belgia vastaan pisteille, se olisi yksi Suomen historian parhaista suorituksista. Huuhkajat pystyy pelaamaan onneksi ilman valtavia paineita, mutta sinivalkoisten mahdollisuudet varsinkin Belgian omalla puolustusalueella ovat hyvin pienet. Onneksi Teemu Pukki on Valioliigassa ja Mestaruussarjassa tottunut tekemään isoja ratkaisuja myös tiukoissa paikoissa. Pistejako olisi Huuhkajilta upea onnistuminen.

EM 2021 otteluennakot – kisojen odotetuimmat matsit

Suomen otteluiden ohella jalkapallon EM-kisoissa on jo lohkovaiheessa tarjolla runsaasti mielenkiintoisia matseja. Mielenkiinto kohdistuu ainakin otteluihin Belgia vs. Venäjä, Englanti vs. Kroatia, Espanja vs. Ruotsi ja Ranska vs. Saksa. Niistä etenkin Ranskan ja Saksan kohtaaminen on koko EM-kisojen helmiä.

EM 2021 otteluennakot: Belgia – Venäjä

Milloin ottelu pelataan: 12.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Belgia saa vastaansa Venäjän. Belgia lähtee EM-kisoihin yhtenä parhaista voittajasuosikeista, ja Punaiset paholaiset on liikkeellä valtavan hyvällä kokoonpanolla. Belgian pitäisi taistella kiistatta paikoista vähintään neljän joukossa. Venäjä lähtee turnaukseen keskikastin joukkueena, jonka rosteri koostuu pitkälti kotimaan Valioliigasta. Venäjä on lohkossa kolmanneksi paras joukkue.

Belgia – Venäjä arvio lopputuloksesta

Belgia lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta Venäjällä on aito sauma taistella Pietarissa pääsystä pistejakoon. Belgia on vahvoilla lähes jokaisessa ottelussaan, mutta Venäjän rosteria ei pidä yhtään väheksyä, sillä Venäjän kokoonpanosta löytyy paljon laadukkaita pelaajia. MM-kotikisojen noste on toki vähän hiipunut. Olisi muutenkin yllätys, jos Venäjä pystyisi venymään Belgiaa vastaan pisteille.

EM 2021 otteluennakot: Englanti – Kroatia

Milloin ottelu pelataan: 13.6. kello 16.00

Ennakkoasetelmat

Englanti lähtee EM-kisoihin yhtenä parhaista mestarisuosikeista. Kolmella leijonalla on käytössä valtavan hyvä rosteri, josta löytyy maailmanluokan pelaajia käytännössä jokaiselle pelipaikalle. Englannilla on jopa pitkästä aikaa sellainen joukkue, jolla on hyvä mahdollisuus mennä turnauksessa päätyyn saakka. Kroatia on puolestaan keskikastin joukkue, joka oli viimeksi MM-kisoissa upeasti peräti loppuottelussa. Vatrenin perustaso ei ole silti niin laadukas, että joukkue menestyisi nyt samalla tavalla.

Englanti – Kroatia arvio lopputuloksesta

Englanti lähtee otteluun kiistatta ennakkosuosikkina. Englanti on ansaitusti turnauksen parhaita joukkueita, ja todennäköisesti Kolme leijonaa menee lohkosta jatkoon voittajana. Kroatian keskikenttä ja hyökkäys ovat korkealla tasolla, mutta Vatreni ei ole kokonaisuutena sellainen joukkue, jolla pitäisi olla hyvät saumat menestyä EM-kisojen huippumaita vastaan. Englannin pitäisi saada pelistä täydet pisteet.

EM 2021 otteluennakot: Espanja – Ruotsi

Milloin ottelu pelataan: 14.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Espanja saa vastaansa Ruotsin. Espanja lähtee turnaukseen tutusti erittäin laadukkaalla joukkueella, jolla pitäisi taistella sijoituksista kärjen välittömässä läheisyydessä. Espanja ei ole yksi turnauksen mestarisuosikeista, mutta La Rojalla on hyvä mahdollisuus edetä ainakin välieriin. Ruotsi taistelee lohkon toisesta paikasta Puolan kanssa. Ruotsi laittaa Espanjan heti kovaan paikkaan.

Espanja – Ruotsi arvio lopputuloksesta

Espanja lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta La Roja saa Ruotsista kovan vastuksen. Ruotsi on hyvin organisoitu joukkue, jota vastaan maalinteko on myös huippumailta vaikeaa. On toki totta, että Espanjan voitto on lähellä, mutta Ruotsi on valmis menestymään turnauksessa hyvin ja omaa hienot saumat mennä vähintään pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Espanja saanee vain niukan voiton.

EM 2021 otteluennakot: Ranska – Saksa

Milloin ottelu pelataan: 15.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Ranska pelaa Saksaa vastaan. Tiedossa on yksi lohkovaiheen parhaista otteluista. Ranska lähtee EM-kisoihin suurimpana voittajasuosikkina. Gallian kukot on hallitseva maailmanmestari ja ennakkosuosikki käytännössä myös jokaista huippumaata vastaan. Saksa pelaa viimeistä kertaa Joachim Löwin johdolla. Saksa on kiistatta yksi mestarisuosikkien parhaista haastajista.

Ranska – Saksa arvio lopputuloksesta

Ranskan ja Saksan ottelusta on lupa odottaa äärettömän tasaista ja tiukkaa kohtaamista, johon Gallian kukot lähtee vain lievänä ennakkosuosikkina. Saksalla on varmasti hyvät saumat venyä ottelussa pisteille, mutta hallitseva maailmanmestari on hyvin vaikea vastustaja myös muille EM-kisojen huippumaille. Ottelussa maalit ovat vähissä, ja hyvät maalipaikat eivät varmasti näyttele suurta roolia.

EM 2021 otteluennakot: Englanti – Skotlanti

Milloin ottelu pelataan: 18.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Englanti kohtaa Skotlannin. Kyseessä on klassikko-ottelu, johon Englanti lähtee suurena voittajasuosikkina. Skotlanti pelaa pitkästä aikaa EM-kisoissa, ja sinipaitojen mahdollisuudet päästä jatkoon ovat kiistatta pienet. Englanti on yksi turnauksen parhaista mestarisuosikeista, ja Kolme leijonaa on liikkeellä valtavan hyvällä kokoonpanolla. Valkopaidat ovat ottelussa ansaitusti vahvoilla.

Englanti – Skotlanti arvio lopputuloksesta

Englanti lähtee varmasti lähes dominoimaan ottelua ja rakentaa runsaasti hyviä maalipaikkoja. Skotlannin venyminen pisteille ei ole todennäköisesti uskottava ajatus. Skotlanti saa myös muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta ottelu menee loistavan Englannin suuressa hallinnassa, jonka hurjalla rosterilla pitäisi tehdä Skotlannista selvää jälkeä. Ottelu saattaa ratketa hyvin jo ensimmäisellä jaksolla.

EM 2021 otteluennakot: Portugali – Saksa

Milloin ottelu pelataan: 19.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Portugali pelaa Saksaa vastaan. Portugali lähtee EM-kisoihin hallitsevana mestarina ja omaa hyvän mahdollisuuden mennä turnauksessa jälleen vähintään neljän sakkiin. Portugali on monien papereissa turnauksen neljänneksi paras voittajasuosikki. Saksa on mukana viimeistä kertaa Joachim Löwin johdolla. Die Mannschaft on materiaaliltaan hyvin samalla viivalla Portugalin kanssa.

Portugali – Saksa arvio lopputuloksesta

Portugalin ja Saksan taistoa odotetaan valtavalla mielenkiinnolla. Portugalin ja Saksan välienselvittely on yksi EM-kisojen parhaista otteluista. Iltaan mennään äärettömän tasaisista lähtökohdista, jossa ratkaisut nähdään hyvin pienillä marginaaleilla. Saksa lähtee otteluun vain minisuosikkina. Kuolemanlohkossa panokset ovat heti valtavat, ja ottelusta on syytä odottaa myös hyvin vähämaalista.

EM 2021 otteluennakot: Portugali – Ranska

Milloin ottelu pelataan: 23.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Jalkapallon EM-kisoissa Portugali haastaa Ranskan. Luvassa on jopa lohkovaiheen paras kohtaaminen. Portugali lähtee turnaukseen hallitsevana Euroopan mestarina, kun taas Ranska voitti viimeksi MM-kisat. Portugali on monien papereissa yksi Ranskan isoista haastajista ja omaa loistavan sauman mennä turnauksessa pitkälle. Gallian kukot lähtee silti ennakkosuosikkina käytännössä jokaiseen otteluunsa.

Portugali – Ranska arvio lopputuloksesta

Portugalin ja Ranskan ottelussa asetelmat ovat äärettömän tasaiset ja tiukat. Ranska lähtee otteluun vain marginaalisena ennakkosuosikkina. Gallian kukot on jopa ansaitusti turnauksen suurin voittajasuosikki, mutta Portugali on myös valtavan laadukas joukkue ja omaa hyvän sauman menestyä myös Ranskaa vastaan. Laadukkaat maalipaikat ovat varmasti vähissä, ja marginaalit ovat huiman pienet.

EM 2021 otteluennakot ja vakiovihjeet

Jalkapallon EM-kisat tulee olemaan vahvasti mukana Vihjemedian kesän tarjonnassa. Euroopan mestaruuskisat ovat myös mukana jokaviikkoisissa vakiovihjeissä. Vakiovihjeet tarjoavat EM-kisojen 2021 otteluennakot tärkeimpien otteluiden osalta.

Voit hyödyntää ennakkoanalyysejä lyödessäsi vetoa kisojen miljoonissa eri kohteissa. Jalkapallon EM-kisat on meille vuoden suurin tapahtuma, joten tulemme käsittelemään kattavasti kaikki kisojen keskeiset ottelut alkulohkoista aina finaaliin saakka.

EM-kisojen parhaat  vedonlyöntibonukset

Muista hyödyntää sivustojen monipuoliset vedonlyöntibonukset ja tarjoukset kesän kisoissa! Lisää betsattavaa ja vedonlyöntibonuksia on tarjolla kisojen kaikkina päivinä.