EM 2024 otteluennakot

Jalkapallon EM-kisat pelataan Saksassa 14 kesäkuuta – 14. heinäkuuta 2024. Jalkapallon EM-kisoissa pelaa 24 joukkuetta, joista viimeiset selvitetään maaliskuussa pelattavissa jatkokarsinnoissa. Turnauksen pyörteisiin voi päästä parhaiten lukemalla alla olevat EM 2024 otteluennakot. Käy läpi Vihjemedian otteluennakot ja olet turnauksen lähestyessä kartalla mitä on odotettavissa ja mitä mahdollisesti kannattaa rustata vetolapulle.

Katso lisää kertoimia täältä

Pelaa Parhailla Kertoimilla

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

EM 2024 otteluennakot: Saksa – Skotlanti

Milloin ottelu pelataan: 14.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Saksa selvitti tiensä turnaukseen ilman EM-karsintoja, sillä toista kertaa EM-kisat järjestävä maa pääsi luonnollisesti suoraan mukaan lohkovaiheeseen. Valkopaidat lähtevät EM-kisoihin kolmen suurimman mestarisuosikin joukossa. Viime vuosina melkoisessa myllerryksessä olleet ja MM-kisoissa lohkovaiheeseen jääneet isännät ovat rankingissa aavistuksen Englannin ja Ranskan alapuolella, mutta lievästi neljäntenä olevaa Espanjaa korkeammalla. Skotlanti oli yksi EM-karsintojen parhaista onnistujista. Tartan Army jäi pisteittä vain kerran ja nappasi paikan turnaukseen heti Espanjan vanavedessä. Sinipaidat eivät olleet kuitenkaan otteiltaan juuri kolmanneksi jäänyttä Norjaa parempi maa ja olisivat ansainneet saada vähintään pari pistettä vähemmän.

Saksa – Skotlanti arvio lopputuloksesta

Saksa lähtee EM-kisat avaavaan otteluun suurena ennakkosuosikkina. Die Mannschaft on materiaaliltaan ja taitotasoltaan niin paljon Skotlantia vahvempi joukkue, että isäntien pitäisi pystyä ottamaan taisto nopeasti hallintaansa. On toki totta, että MM-kisoissa epäonnistuneelle Saksalle ensimmäinen ottelu voi olla normaalia isompi kompastuskivi, mutta isäntien tulisi avata turnauksensa jopa rutiininomaisella voitolla. Sinipaitojen mahdollisuudet lepäävät puhtaasti vastaiskuissa ja erikoistilanteissa. Tartan Army ei tule todennäköisesti luomaan itse montaa hyvää maalipaikkaa. Saksa on noin 75 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Unkari – Sveitsi

Milloin ottelu pelataan: 15.6. kello 16.00

Ennakkoasetelmat

Unkari pelasi mainiot EM-karsinnat nappaamalla lohkonsa ykkössijan. Magyars ei jäänyt pisteittä yhdessäkään ottelussa ja jätti itsestään läpi EM-karsintojen odotettua paremman vaikutelman. Joukkue ei ollut aivan niin hyvä mitä tappioton putki antoi ymmärtää, sillä esimerkiksi viimeisellä kierroksella otettu voitto Montenegrosta oli maaliodottamien valossa yläkanttiin. Trikolór on rankingissa lohkon kolmanneksi paras joukkue niukasti ennen Skotlantia. Sveitsi pelasi itsensä viimeksi EM-kisoissa kahdeksan joukkoon ja omaa hyvät mahdollisuudet mennä nytkin vähintään pudotuspeleihin. Rankingissa Saksan jälkeen lohkon kakkonen Rossocrociati pelasi EM-karsintojen viimeisellä kierroksella tappiollisesti Romaniaa vastaan, mutta joukkue otti silti odotetusti lohkonsa toisen paikan.

Unkari – Sveitsi arvio lopputuloksesta

Unkarin suunta on ollut viime vuosina nousussa, mutta Sveitsi lähtee otteluun kaikesta huolimatta ansaittuna ennakkosuosikkina. Alppimaa oli kuitenkin EM-karsinnoissa pieni pettymys ja jäi peräti viiteen tasapeliin. Mukana oli myös pari yllättävää pistejakoa. Magyars sai olla tekemiseensä EM-karsinnoissa suureksi osaksi todella tyytyväinen, mutta kyseessä on materiaaliltaan ja taitotasoltaan pykälän Rossocrociatin alapuolella oleva maa. Unkarin realistiset mahdollisuudet lepäävät parhaiden lohkokolmosten kategoriassa, sillä Nati on paperilla vahvoilla sijoittua lohkossa kakkoseksi. Sveitsi on noin 41 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Espanja – Kroatia

Milloin ottelu pelataan: 15.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Espanja oli yksi EM-karsintojen vakuuttavimmista joukkueista saldolla seitsemän voittoa ja yksi tappio. La Roja oli läpi EM-karsintojen komeassa pelivireessä ja hoiti itsensä EM-kisoihin ilman pientäkään ongelmaa. Joukkue oli viimeksi EM-kisoissa neljän parhaan joukossa häviten lopulta niukasti Italiaa vastaan. Vastaavaa menestystä on lupa odottaa myös ensi kesänä. Kyseessä on rankingin neljänneksi vahvin joukkue hieman ennen Portugalia. Vatreni ylsi EM-kisoihin sijoittumalla EM-karsinnoissa lohkonsa toiseksi heti Turkin jälkeen. Kockasti oli viimeksi MM-kisoissa upeasti välierissä, mutta silloin Argentiina ei ollut enää yllätettävissä. Joukkue sai kuitenkin upeasti pronssia. Kroatia on EM-kisoissa taas rankingissa hieman kärkimaiden parhaiden haastajien alapuolella.

Espanja – Kroatia arvio lopputuloksesta

Espanja on materiaaliltaan ja taitotasoltaan lohkon vahvin joukkue ennen Italiaa, mutta Kroatialla on realistinen mahdollisuus menestyä kumpaakin lohkon vahvinta ryhmää vastaan. On kuitenkin selvää, että La Roja lähtee lohkon ensimmäiseen otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Vatrenilta löytyy edelleen useita maailmanluokan pelaajia, jotka mahtuisivat pelaamaan lähes mihin tahansa joukkueeseen. Kokonaisuus ei ole kuitenkaan sillä tasolla, että voitaisiin puhua Espanjan tai Italian tasoisesta ryhmästä. La Roja on suurella todennäköisyydellä jo avausjaksolla kuskin paikalla. Espanja voittaa noin 55 prosentin arviolla.

EM 2024 otteluennakot: Italia – Albania

Milloin ottelu pelataan: 15.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Italia oli viimeksi EM-kisojen loppuottelussa Englantia vastaan ja nappasi lopulta dramaattisesti Euroopan mestaruuden. Saapasmaa oli kuitenkin EM-karsinnoissa kaikkea muuta kuin vakuuttavassa pelivireessä ja lähellä jäädä lohkokolmosten kategoriaan. Hallitseva mestari selvitti niukasti itsensä lohkon toiseksi, mutta sinipaidat eivät esiintyneet lainkaan kaksisesti. Mukaan mahtui yllättävän suuria ongelmia kentän molemmissa päissä. Lopussa isojen panosten ottelu päättyi Ukrainan kanssa maaleitta. Albania oli yksi EM-karsintojen todellisista yllättäjistä. Punamustat nappasivat lohkonsa ykkössijan, jota voitiin pitää todella hienona suorituksena. Shqiponjat on pelannut EM-kisoissa vain pariin otteeseen ja on myös näissä karkeloissa auttamatta vailla lähes mitään saumoja.

Italia – Albania arvio lopputuloksesta

Italia on yksi ensimmäisen kierroksen todennäköisimmistä voittajista. Saapasmaa lähtee otteluun todella isona ennakkosuosikkina. Sinipaidat ovat rankingissa valtavasti Albaniaa korkeammalla, joskin punamustille pelaaminen EM-kisoissa on jo itsessään komea suoritus. Kaikki sieltä tuleva on vain plussaa. Shqiponjatin materiaalilla ja taitotasolla on kuitenkin hyvin vaikea lähteä tavoittelemaan edes lohkon kolmatta paikkaa. Ansaitusti häntäpäähän ennakoitu joukkue on selkeän altavastaajan asemassa myös Kroatiaa vastaan, joten se kuvastaa hyvin lähtökohtia Azzurria vastaan. Italia voittaa noin 70 prosentin arviolla.

EM 2024 otteluennakot: Slovenia – Tanska

Milloin ottelu pelataan: 16.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Slovenia ja Tanska pelasivat samassa EM-karsintojen lohkossa Suomen kanssa, ja valitettavasti niin valkopaidat kuin De Rød-Hvide selvittivät tiensä turnaukseen ennen Huuhkajia. Slovenia ja Tanska keräsivät saman määrän pisteitä ja sijoittuivat lohkossa ykköseksi ja toiseksi. Valkopaitojen kannalta oli tärkeää onnistua Suomen kaadossa maiden jälkimmäisessä ottelussa. Viimeiseksi pelatussa taistossa Kazakstania vastaan ei ollut enää pisteiden tarvetta. Sama tilanne oli jo kierrosta aikaisemmassa ottelussa. Juutit on omannut viime turnauksissa monien papereissa aidot mahdollisuudet mennä todella pitkälle, mutta punavalkoiset olivat viimeksi MM-kisoissa surkeita. Joukkue ei saanut lohkovaiheessa kuin pisteen. EM-kisoissa tuli komeasti paikka välierissä.

Slovenia – Tanska arvio lopputuloksesta

Slovenia ja Tanska pelasivat EM-karsinnoissa ensimmäisen ottelunsa vähämaaliseen taistoon päättyneen koitoksen muodossa. Juutit voitti maiden jälkimmäisen ottelun. Punavalkoiset olivat molemmissa otteluissa myös maaliodottamien valossa vahvempi joukkue ja olisivat ansainneet voiton avauksestaankin valkopaitoja vastaan. Slovenia on rankingissa merkittävästi Tanskan alapuolella, joten De Rød-Hvide lähtee otteluun ansaitusti vahvana ennakkosuosikkina. Punavalkoisilta on lupa odottaa surkeasti edenneiden MM-kisojen jälkeen taas huomattavaa parannusta. Tanska on noin 52 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Serbia – Englanti

Milloin ottelu pelataan: 16.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Serbia nappasi odotetusti paikan EM-kisoihin sijoittumalla lohkonsa toiseksi. Joukkueella piti olla hyvät mahdollisuudet yltää lohkonsa voittajaksi, mutta Оrlovi oli kuitenkin oikeutetusti vähintään toisena. Joukkue pelasi viimeisellä kierroksella neljän maalin tasapelin Bulgarian kanssa, mutta olisi ansainnut ottelusta voiton. Serbia on rankingissa hyvin lähelle turnauksen keskikastia ja lohkon kolmanneksi paras joukkue. Englanti ylsi viimeksi pelatuissa EM-kisoissa hienosti loppuotteluun, mutta Kolme leijonaa joutui taipumaan Italiaa vastaan. Valkopaidat ovat myös tämän vuoden turnauksen parhaita mestariehdokkaita. Kyseessä on vahvin ennakkosuoskki yhdessä Ranskan kanssa. Joukkue selvitti tiensä EM-kisoihin vaivattomasti ottamalla kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Serbia – Englanti arvio lopputuloksesta

Serbia on hyvin esimerkiksi Kroatian tai Tanskan tyyppinen joukkue, jolla on materiaalinsa ja taitotasonsa puolesta valmiudet menestyä myös turnauksen parhaita joukkueita vastaan. Englanti lähtee kuitenkin otteluun ansaitusti vahvana ennakkosuosikkina. Kolme leijonaa on rankingissa niin selvästi Orlovin yläpuolella, että valkopaitojen pitäisi ottaa ottelu nopeasti hallintaansa. Tasoeroa on sen verran reilusti, että viime turnauksen finaalistin jääminen ilman voittoa olisi toki kiistaton yllätys. Serbian kannalta tärkeintä on realistisesti menestyä Tanskaa ja Sloveniaa vastaan. Englanti on noin 57 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Belgia – Slovakia

Milloin ottelu pelataan: 17.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Belgia selvitti tiensä EM-kisoihin ilman ongelmia nappaamalla EM-karsinnoissa kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä. Punaiset paholaiset oli yksi EM-karsintojen vakuuttavimmista joukkueista. Punapaidat pelasivat viimeisellä kierroksella voitollisesti viiden maalin ottelussa Azerbaizhania vastaan. Joukkue pelasi EM-karsintojen loppuvaiheilla myös Ruotsia vastaan, mutta se oli keskeytettävä järkyttävän terrori-iskun takia, jonka johdosta ottelua ei pelattu enää loppuun. Belgia on rankingissa yksi mestariehdokkaiden parhaista haastajista. Joukkue on samalla viivalla Italian kanssa. Slovakia saalisti EM-karsinnoissa seitsemän voittoa ja sijoittui lohkossaan toiseksi. Joukkue on rankingissa kaukana Belgiasta, joten sinipaitojen mahdollisuudet ovat enemmän kahdessa muussa ottelussa.

Belgia – Slovakia arvio lopputuloksesta

Belgia lähtee otteluun luonnollisesti vahvana ennakkosuosikkina, sillä Punaiset paholaiset on materiaalinsa ja taitotasonsa puolesta selkeästi Slovakiaa parempi joukkue. Sinipaitojen realistiset saumat ovat tällaisessa ottelussa vähissä, sillä tasoero on punapaitojen eduksi suuri. On toki totta, että Belgia ei ole onnistunut lunastamaan viime vuosina suuria odotuksiaan, sillä De Rode Duivelsilta on odotettu paljon parempaa menestystä. Kultainen sukupolvi ei ollut pystynyt tuottamaan joukkueelle sen kaipaamia tuloksia, sillä viimeksikin EM-kisat päättyi kahdeksan joukkoon. Belgia on noin 61 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Itävalta – Ranska

Milloin ottelu pelataan: 17.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Itävalta oli EM-karsinnoissa vahvassa pelivireessä sijoittumalla lohkonsa toiseksi Belgian jälkeen. Punavalkoisilla ei ollut ongelmia yltää EM-kisoihin, sillä alppimaa oli selkeästi lohkonsa toiseksi paras joukkue. Das Team on materiaaliltaan ja taitotasoltaan turnauksen alempaa keskikastia ja lohkon kolmanneksi paras joukkue. Itävallan ei pitäisi pystyä menestymään Ranskaa tai Hollantia vastaan, mutta punavalkoiset ovat vahvoilla lohkon kolmannen sijan kannalta. Patonkimaa on turnauksen parhaita mestariehdokkaita yhdessä Englannin kanssa. Sinipaidoilta on helppo odottaa vahvaa menestystä heti ensimmäisissä otteluissa. Gallian kukot on rankingissa käytännössä samalla viivalla Kolmen leijonan kanssa ja lohkon ehdoton ykkössuosikki.

Itävalta – Ranska arvio lopputuloksesta

Ranska lähtee otteluun ansaitusti vahvana ennakkosuosikkina, sillä sinipaidat ovat niin merkittävästi Itävaltaa parempi joukkue, että tasoeron pitäisi näkyä hyvin myös kentällä. On toki totta, että alppimaa sai hyvin menneistä EM-karsinnoistaan varmasti paljon itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseensä, mutta todella vahva ja laadukas Gallian kukot on kaikesta huolimatta käytännössä kaikessa vahvempi joukkue. Ranskan jääminen ilman voittoa olisi yksi ensimmäisen kierroksen yllätyksistä. Punavalkoisille pisteenkin saaminen olisi kovan luokan onnistuminen. Ranska on noin 65 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Portugali – Tshekki

Milloin ottelu pelataan: 18.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Portugali oli jopa koko EM-karsintojen vakuuttavin ja paras joukkue nappaamalla 10 kierroksella yhtä monta voittoa. Miehistö teki EM-karsinnoissa todella kovaa jälkeä olemalla erinomaisessa pelivireessä heti ensimmäisistä otteluista lähtien. Portugali onnistui maalinteossa 36 kertaa, jota saattoi pitää kotijoukkueen kannalta mainiona suorituksena ja osoituksena siitä, että kyseessä on myös EM-kisoissa erittäin vahva ryhmä. A Seleção das Quinas on paperilla lohkon paras miehistö ja rankingissa mestarisuosikkien kärkihaastajia. Tshekki on rankingissa lohkon kolmonen. Joukkue sijoittui EM-karsinnoissa lohkonsa toiseksi Albanian jälkeen. Joukkueen mahdollisuudet lepäävät kahdessa muussa ottelussa Turkkia ja jatkokarsinnoista tulevaa maata vastaan.

Portugali – Tshekki arvio lopputuloksesta

Portugali lähtee otteluun ansaitusti vahvana ennakkosuosikkina, sillä A Seleção das Quinas on materiaaliltaan ja taitotasoltaan merkittävästi Tshekkiä vahvempi joukkue. Tasoeron pitäisi olla sen verran selkeä, että Portugalin tulisi ottaa ottelu nopeasti hallintaansa. Tshekki ylsi viimeksi pelatuissa EM-kisoissa komeasti kahdeksan joukkoon, mutta kyseessä on kaikesta huolimatta tämänkin vuoden turnauksessa vain alempaa keskikastia. Portugali ei ole yksi mestariehdokkaista, mutta joukkue on valmis menestymään hyvin myös Ranskan ja Englannin kaltaisia maita vastaan. Portugali on noin 60 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Kroatia – Albania

Milloin ottelu pelataan: 19.6. kello 16.00

Ennakkoasetelmat

Kroatia ja Albania aloittavat toisen kierroksen. Vatreni on lähes varmuudella vähintään lohkon kolmonen, sillä punamustat ovat yksi turnauksen heikoimmista joukkueista ja selkeän altavastaajan asemassa myös Kockastia vastaan. Kroatialta on lupa odottaa hyvin erilaista lähestymistapaa kuin ensimmäisellä kierroksella Espanjaa vastaan, sillä Vatreni ottaa varmasti pallonhallinnan itselleen ja lähtee kontrolloimaan ottelun tapahtumia nopeasti ensimmäisestä jaksosta lähtien. Albania pelasi toki komeat EM-karsinnat, mutta se ei muuta sitä, että punamustien mahdollisuudet myös tällaisessa ottelussa ovat auttamatta pienet. Shqiponjat voi taistella realistisesti vain pistejaosta, mutta siihenkin yltäminen vaatisi joukkueen kannalta lähes maksimaalista suoritusta.

Kroatia – Albania arvio lopputuloksesta

Kroatia on materiaaliltaan ja taitotasoltaan hyvin selkeästi Albaniaa parempi joukkue, joten paremmuudesta ei ole varsinkaan paperilla kahta sanaa. Shqiponjat pääsee pelaamaan läpi lohkovaiheen paineitta ja vapautuneesti, sillä kukaan ei odota joukkueen menevän jatkoon. Albanialla on vain voitettavaa, joten punamustat voivat pelkästään saavuttaa menestystä. Vatrenin osalta tilanne on se, että joukkueen on voitettava Albania ilman mitään epäilyksiä, sillä laadukkaan ja kyvykkään Kockastian rosterilla pitäisi pystyä pärjäämään myös aivan eri tason joukkueita vastaan. Kroatia voittaa noin 60 prosentin arviolla.

EM 2024 otteluennakot: Saksa – Unkari

Milloin ottelu pelataan: 19.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Saksa kohtaa toisella kierroksella Unkarin, joka pelasi komeat EM-karsinnat ja pääsee tavoittelemaan realistisesti lohkon kolmatta paikkaa. Die Mannschaft lähtee toiseen otteluunsa luonnollisesti vahvana ennakkosuosikkina, mutta Magyars oli EM-karsinnoissa sen verran hyvässä pelivireessä, että punavalkoisten mahdollista menestymistä ei voi täysin sulkea pois. On toki totta, että Unkari joutuu lähtemään tällaiseen otteluun vahvasti puolustuskannalla ja tavoittelemaan vain vastaiskuja ja erikoistilanteita. On vaikea kuvitella, että punavalkoiset voisivat luoda montaa hyvää maalipaikkaa, mutta Saksan tekeminen on ollut sen verran epävarmalla pohjalla, että isännät eivät nappaa voittoa Unkarinkaan tasoisesta joukkueesta ilman oikeasti korkean luokan suoritusta.

Saksa – Unkari arvio lopputuloksesta

Saksa on tietysti rankingissa merkittävästi Unkaria korkeammalla ja odotusten mukaisesti valmiina pelaamaan EM-kisojen voitosta. Valkopaidat lähtevät taistoon sen verran vahvana voittajaehdokkaana, että Unkarin menestyminen olisi yksi toisen kierroksen yllätyksistä. Toisaalta kuten todettu, niin Magyars esiintyi EM-karsinnoissa ilman tappioita ja pääsee haastamaan isäntiä nousussa olevana futismaana. Kyseessä ei ole silti ainakaan keskikastia korkeammalle rankattava joukkue, joten Die Mannschaft tulisi pystyä kontrolloimaan hyvin ottelun kulkua. Saksa on noin 60 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Skotlanti – Sveitsi

Milloin ottelu pelataan: 19.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Skotlanti on rankingissa lievästi lohkon heikoin joukkue, joten Tartan Armyn mahdollisuudet lepäävät taistelussa lohkon kolmannesta paikasta. Sveitsin tilanne on luonnollisesti erilainen, sillä punavalkoiset ovat materiaaliltaan ja taitotasoltaan lohkon toiseksi vahvin joukkue Saksan jälkeen. On vaikea kuvitella, että alppimaa ei pystyisi nappaamaan lohkossa toista paikkaa ja yltämään jatkoon ilman lohkokolmosten vertailua. Sveitsi lähtee toisen kierroksen otteluun ansaittuna ennakkosuosikkina, mutta punavalkoiset eivät ole rankingissa niin paljoa Skotlannin yläpuolella, että alppimaa olisi vahvoilla vain keskinkertaisella pelaamisella. Tartan Army todisti vaarallisuutensa EM-karsinnoissa ja pelasi siellä vahvasti, vaikka mukana oli myös hyvää onnea ja pientä ylisuorittamista.

Skotlanti – Sveitsi arvio lopputuloksesta

Skotlanti on materiaaliltaan ja taitotasoltaan hyvin samalla viivalla Unkarin kanssa, sillä sinipaidat ovat rankingissa vain hieman Magyarsin alapuolella. Sveitsi on kuitenkin merkittävästi Skotlantia korkeammalla, joten ennakkosuosikista ei ole kahta sanaa. Pitää toisaalta muistaa, että alppimaa ei esiintynyt EM-karsinnoissa aivan odotusten mukaisesti, sillä jopa pienesti alisuorittaneet punavalkoiset jäivät yllättäviin tasapeleihin ja pelasivat muutenkin ajoittain yllättävän vaisusti. Rossocrociati pelasi viimeiset ottelunsa ilman täysiä pistepotteja. Tasoero on silti nyt selkeä. Sveitsi on noin 55 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Slovenia – Serbia

Milloin ottelu pelataan: 20.6. kello 16.00

Ennakkoasetelmat

Slovenia on materiaaliltaan ja taitotasoltaan lohkon heikoin joukkue, joten valkopaitojen mahdollisuudet lepäävät todennäköisesti vain kolmannen paikan tavoittelussa. Slovenialla ei pitäisi olla saumoja yltää lohkossa kahden parhaan joukkoon, kun taas Serbia on valmis haastamaan myös Tanskan. Orlovi ei ole rosterinsa valossa aivan juuttien veroinen joukkue, mutta punapaidat lähtevät varsinkin tällaiseen otteluun ansaittuna ennakkosuosikkina. Slovenialle on helppo ennakoida vaikeaa turnausta, joten joukkueen kyvyt pärjätä edes lohkon toiseksi heikointa joukkuetta vastaan eivät ole paperilla kaksiset.

Slovenia – Serbia arvio lopputuloksesta

Slovenian ja Serbian välinen tasoero on selkeä Orlovin eduksi, joten ennakkosuosikin asemasta ei ole epäselvyyttä. On toki totta, että valkopaidat pelasivat lopulta hyvät EM-karsinnat ja nappasivat saman määrän pisteitä Tanskan kanssa. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että Serbia on rankingissa huomattavasti korkeammalla. Sloveniaa on ennakoitu jo vaisun rosterinsa takia yhdeksi turnauksen heikoimmaksi joukkueeksi, joten jos Serbia pystyy pelaamaan materiaalinsa ja taitotasonsa mukaisesti, niin huomattavasti paremman ja vahvemman Orlovin pitäisi juhlia voittoa. Serbia on noin 55 pinnan ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Tanska – Englanti

Milloin ottelu pelataan: 20.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Tanska nappasi EM-karsinnoissa Suomen lohkon ykkössijan ja lähtee tavoittelemaan myös tulevissa EM-kisoissa realistisesti vahvaa menestystä. Juutit ei ole missään tapauksessa edes yksi mestariehdokkaiden parhaista haastajista, mutta De Rød-Hvide omaa hyvät mahdollisuudet mennä turnauksessa pitkälle. Kyseessä on pykälän Serbiaa vahvempi joukkue, joten punavalkoisilla on ennakkoon parhaat mahdollisuudet menestyä Englantia vastaan. On toki totta, että Kolme leijonaa lähtee taistoon kiistattomana voittajasuosikkina, mutta jos jokin ryhmä lohkossa voi ryhmän kaataa, niin se on Tanska. Juutit pääsee otteluun vahvoista asetelmista ja omaa niin materiaalinsa kuin taitotasonsa puolesta saumat laittaa myös Englanti aidosti todella kovaan testiin.

Tanska – Englanti arvio lopputuloksesta

Tanskalle pelaaminen Englantia vastaan on täysin erilaista kuin Sloveniaa vastaan. Juutit on ensimmäisessä ottelussaan vahvan ennakkosuosikin asemassa, kun taas ottelusta Kolmea leijonaa vastaan on tulossa hyvin toisenlainen. De Rød-Hvide pystyy pelaamaan rosterinsa puolesta erittäin korkeatasoista jalkapalloa myös turnauksen mestariehdokkaita vastaan, mutta on silti selvää, että kyse ei ole kokonaisuutena Englannin tai Ranskan tasoisesta joukkueesta. Äärimmäisen vahva ja laadukas Kolme leijonaa on varmasti kaikissa arvioissa vähintään toiseksi vahvin mestarisuosikki. Englanti on noin 50 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Espanja – Italia

Milloin ottelu pelataan: 20.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Espanjan ja Italian ottelu on heittämällä yksi lohkovaiheen mielenkiintoisimmista ja eniten odotetuista taistoista. La Roja oli EM-karsinnoissa vakuuttavassa pelivireessä, joten punapaidat pääsevät EM-kisoihin sen valossa hyvistä asetelmista. Saapasmaan tilanne on ollut täysin erilainen, sillä sinipaidat eivät onnistuneet EM-karsinnoissa missään tapauksessa hyvin. Ei ollut kaukana, että joukkue olisi jäänyt jopa kahden parhaan ulkopuolelle. Azzurri on kuitenkin turnauksen hallitseva voittaja ja sitä kautta haluttu päänahka heti lohkovaiheessa. Espanja ja Italia eivät ole rankingissa aivan toistensa vieressä, sillä La Roja on neljänneksi vahvin mestarisuosikki, kun taas ylemmän keskikastin saapasmaa on enemmän haastajan asemassa.

Espanja – Italia arvio lopputuloksesta

Espanjan pelaaminen on näyttänyt Italiaa paremmalta, vaikka La Rojalla on toisaalta myös valtavat paineet päästä takaisin menestyksen tielle. Punapaidat eivät ole saaneet viime vuosina kaksista menestystä, joten joukkueelta odotetaan taas vain ja ainoastaan sijoituksia vähintään neljän joukossa. Toki maa oli viimeksi EM-kisoissa välierissä. Espanja on materiaalinsa ja taitotasonsa puolesta pykälän saapasmaata korkeammalla, joten rankingissa lähes Saksan veroinen La Roja lähtee otteluun ansaittuna ennakkosuosikkina. Sinipaidoilla on toisaalta kokemusta viime kerralta tiukoista paikoista. Espanja voittaa noin 45 prosentin arviolla.

EM 2024 otteluennakot: Hollanti – Ranska

Milloin ottelu pelataan: 21.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Hollanti ja Ranska pelaavat yhdessä lohkovaiheen eniten kiinnostusta herättävässä ottelussa. Oranssipaidat lähtevät turnaukseen pelaamaan yhtenä mestarisuosikkien parhaana haastajana. Joukkue on käytännössä samalla viivalla esimerkiksi Italian ja Belgian kanssa. Tulppaanimaa ei ole missään tapauksessa yksi EM-kisojen vahvimmista joukkueista, mutta Oranjelta on lupa odottaa vähintään paikkaa pudotuspeleissä. Ranska on turnauksen vahvin miehistö yhdessä Englannin kanssa, joten Gallian kukot on ennakkosuosikin asemassa myös Hollantia vastaan. On toisaalta totta, että sinipaidat joutuvat aivan erilaiseen testiin kuin ensimmäisellä kierroksella. Les Bleus on silti selkeästi etulyöntiasemassa, vaikka oranssipaidat pystyvät haastamaan myös turnauksen parhaat joukkueet.

Hollanti – Ranska arvio lopputuloksesta

Hollanti ei varmasti lähde vain kumartelemaan ja peruuttelemaan edes Ranskan tasoista joukkuetta vastaan, sillä tulppaanimaalta löytyy paljon huippuluokan laadukkaita pelaajia. Oranssipaidat eivät ole tulossa EM-kisoihin pelaamaan vain keskikastin sijoituksista, sillä kyseessä on oikeasti erittäin korkean profiilin joukkue, joka pystyy laittamaan myös patonkimaan kovaan testiin kentän molemmissa päissä. Ei olisi suinkaan iso juttu, jos hyvin yllätysvalmis, kyvykäs ja potentiaalinen kärkimaiden aito uhkaaja Oranje venyisi ottelussa pistejakoon tai tavoittelisi realistisesti jopa voittoa. Ranska on noin 45 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Turkki – Portugali

Milloin ottelu pelataan: 22.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Turkin ja Portugalin ottelussa ei ole kuin yksi ennakkosuosikki, vaikka Ay-Yıldızlılar on rankingissa lohkon toiseksi vahvin joukkue. Kyseessä ei ole kuitenkaan läheskään A Seleção das Quinasin tasoinen ryhmä, mutta miehistöllä on lohkossa vahvin mahdollisuus laittaa lohkon ykkössuosikki ahtaalle. Turkki on materiaaliltaan ja taitotasoltaan turnauksen keskikastia, joten kyseessä ei ole myöskään yksi kärkimaiden aidoista haastajista. Portugali on sellainen toki ehdottomasti, vaikka myöskään Lusitaanit ei ole esimerkiksi Englannin tai Ranskan tasoinen joukkue. Portugali pystyy kuitenkin menestymään käytännössä tilanteessa kuin tilanteessa myös turnauksen huippumaita vastaan, joten se kuvastaa hyvin sitä minkälaiseen testiin Ay-Yıldızlılar on joutumassa.

Turkki – Portugali arvio lopputuloksesta

Turkilta löytyy kansainvälisesti useita erittäin laadukkaita yksilöitä, mutta joukkuetasolla ei voi puhua mistään huippuluokan ryhmästä. Ay-Yıldızlılar on ansaitusti rankingissa Tshekin ja jatkokarsinnoista tulevan joukkueen yläpuolella, mutta jos EM-karsinnoissa kiitettävässä pelivireessä ollut ja voitosta voittoon kulkenut Portugali pelaa tasollaan, niin paremmuudesta ei pitäisi jäädä kahta sanaa. A Seleção das Quinas ottaa todennäköisesti ottelun nopeasti hallintaansa, mutta Turkki on sen verran vaarallinen vastustaja, että Lusitaanien voitto ei irtoa keskinkertaisella pelaamisella. Portugali on noin 58 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Belgia – Romania

Milloin ottelu pelataan: 22.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Belgia lähtee toisen kierroksen otteluunsa Romaniaa vastaan vahvoista asetelmista, sillä Punaisten paholaisten pitäisi pystyä ottamaan tällainen taisto hyvin hallintaansa heti ensimmäisestä jaksosta lähtien. De Rode Duivels on turnauksessa yksi mestarisuosikkien parhaista haastajista, joten joukkueelta odotetaan myös tällä kerralla vahvaa menestystä ja todellista läpimurtoa myös arvokisoissa. Tricoloriin ensimmäisen kierroksen vastustaja ei ole vielä tässä vaiheessa selvillä, sillä maa pelaa ensimmäisen ottelunsa jatkokarsinnoista tulevaa maata vastaan. Hyvät EM-karsinnat pelanneet keltapaidat ovat kuitenkin rankingissa lievästi lohkon toiseksi paras joukkue, mutta kyseessä on jatkokarsinnoista tulevaa joukkuetta tai edes Slovakiaan nähden paperilla vain hieman parempi ryhmä.

Belgia – Romania arvio lopputuloksesta

Romania on menossa taas futismaana parempaan suuntaan ja nappasi EM-karsinnoissa komeasti lohkonsa ykköspaikan ilman tappioita. Kyseessä on kuitenkin paljon Belgiaa heikompi joukkue, sillä Punaiset paholaiset lähtee otteluun vahvana ennakkosuosikkina. Keltapaidat esiintyivät EM-karsinnoissa hienosti edukseen ja saivat onnistumisia laajalla rintamalla. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että kyse on korkeintaan keskikastin joukkueesta. Romania on rankattu lähes samalle viivalle esimerkiksi Tshekin kanssa, joten se kuvastaa hyvin joukkueen mahdollisuuksia. Belgia voittaa noin 65 prosentilla.

jalkapallon mm vedonlyönti

EM 2024 otteluennakot: Skotlanti – Unkari

Milloin ottelu pelataan: 23.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Skotlanti ja Unkari ovat rankingissa lohkon kaksi heikointa joukkuetta, joten kaksikko taistelee mitä suuremmalla todennäköisyydellä lohkon kolmannesta paikasta. Kyseessä on ennakkoon lähes tasavahva pari, sillä Magyars on materiaalinsa ja taitotasonsa puolesta vain hieman korkeammalla. On syytä olettaa, että Tartan Armylla tai Unkarilla ei ole mahdollisuuksia taistella lohkon kakkospaikasta, sillä kumpikaan joukkueista ei ole Sveitsin veroinen miehistö. Magyars ei ole merkittävästi alppimaata jäljessä, mutta on kuitenkin pykälän huonompi rtyhmä. Skotlannin ja Unkarin välisestä ottelusta onkin lupa odottaa erittäin tasaista, pienten marginaalien ja vähämaalista koitosta, johon Magyars lähtee hieman paremman rosterinsa puolesta pienenä ennakkosuosikkina.

Skotlanti – Unkari arvio lopputuloksesta

Skotlannin ja Unkarin ottelu on ilman suuria yllätyksiä taistelu lohkon kolmannesta paikasta, vaikka kuten todettu, niin Magyarsilla voisi olla pienet mahdollisuudet menestyä myös Sveitsiä vastaan. Skotlannilta on vaikea odottaa menestystä Sveitsin tasoista joukkuetta vastaan, vaikka maan ranking on vain hieman Magyarsin alapuolella. On muutenkin totta, että Tartan Army pelasi odotettua paremmat EM-karsinnat ja sai siitä varmasti paljon itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseensä. Sinivalkoiset eivät olleet kuitenkaan niin hyviä mitä tulokset kertoivat. Sen voi nähdä varsinkin Norjaa vastaan. Unkari on noin 40 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Sveitsi – Saksa

Milloin ottelu pelataan: 23.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Sveitsi ja Saksa pelaavat lähes varmasti lohkon ykköspaikasta, sillä valkopaidat ovat rankingissa lohkon paras joukkue ja alppimaa heti perään toisena. Sveitsi on materiaalinsa ja taitotasonsa puolesta enemmän kuin yllätysvalmis myös Saksan tasoista joukkuetta vastaan, vaikka on selvää, että isäntämaa lähtee otteluun ansaittuna ennakkosuosikkina. Punapaidat ovat rosterinsa puolesta valmiita pärjäämään lähes mitä tahansa huippumaita vastaan, vaikka kyseessä ei ollut varsinkaan kaksisia EM-karsintoja pelannut miehistö. Kuten olemme todenneet, niin mukaan mahtui odottamattomia pistemenetyksiä ja yllättävän vaisujakin otteluita. Nati on silti paperilla lohkon toiseksi paras joukkue ja rosteriltaan pykälän ylempänä ennen Unkaria.

Sveitsi – Saksa arvio lopputuloksesta

Sveitsi laittaa Saksan lähes varmasti kovimpaan testiin mitä isäntämaa joutuu lohkossa kohtaamaan. Die Mannschaft kohtaa joukkueen, jolla on aitoa osaamista, kykyä ja laatua pelata korkeatasoista jalkapalloa myös kovan paineen alla, kun vastassa on turnauksen parhaita joukkueita. Sveitsi ei ole missään tapauksessa mestarisuosikkien parhaita haastajia, mutta Nati on kuitenkin vaarallisempi vastustaja kuin Unkari tai Skotlanti. Saksan pitäisi olla toki paperilla pari pykälää parempana ryhmänä lähellä voittoa, mutta myös Sveitsi pystyy luomaan itse useita hyviä maalipaikkoja. Saksa on noin 55 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Albania – Espanja

Milloin ottelu pelataan: 24.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Albania pelasi komeat EM-karsinnat, mutta punamustien mahdollisuudet menestyä EM-kisoissa ovat hyvin pienet. Kyseessä on materiaalinsa ja taitotasonsa puolesta yksi EM-kisojen heikoimmista joukkueista, joten Shqiponjatin saumat pärjätä myöskään Espanjaa vastaan eivät ole ainakaan yhtään sen paremmat. La Roja lähtee tällaiseen otteluun luonnollisesti suurena ennakkosuosikkina, sillä Albanian pitäisi pelata rosterinsa kannalta aivan äärimmäisen onnistunut ottelu, jotta joukkueella olisi mahdollisuuksia venyä pistejakoon. Espanja on paperilla niin mielettömästi parempi joukkue, että La Roja saattaa hyvin ratkaista ottelun jo nopeassa aikataulussa. Ei liene epäilystä siitä, että Espanja tulee nappaamaan jopa helpohkon ja rutiininomaisen voiton.

Albania – Espanja arvio lopputuloksesta

Albania pystyy ehkä pyristelemään vähän aikaa Espanjan kyydissä, mutta siinä todennäköisesti kaikki mitä punamustat voivat tehdä. Tasoero on niin suuri, että La Roja ottaa ottelun varmasti heti hallintaansa ja pyrkii murtautumaan saman tien hyviin maalipaikkoihin. Albanian venyminen pistejakoon olisi yksi EM-kisojen kovimmista yllätyksistä. Shqiponjatin urakka tulee hyvin todennäköisesti päättymään lohkovaiheeseen, joten on hyvin mahdollista, että joukkueella ei riitä edes usko menestyä rankingissa neljänneksi sijoitettua La Rojan tasoista joukkuetta vastaan. Espanja voittaa noin 75 prosentin arviolla.

EM 2024 otteluennakot: Kroatia – Italia

Milloin ottelu pelataan: 24.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Kroatia ja Italia kohtaavat yhdessä viimeisen kierroksen mielenkiintoisimmassa ottelussa. Vatreni tulee laittamaan hallitsevan Euroopan ykkösen varmasti kovaan testiin, sillä kyseessä on erittäin yllätysvalmis ja laadukas joukkue, jolta löytyy yhä paljon huippuluokan pelaajia. Kroatia ei ole toki yksi mestarisuosikkien parhaista haastajista, mutta Vatreni pystyy hyvin menestymään edelleen käytännössä mitä tahansa huippumaata vastaan. EM-karsinnoissa vain välttävästi esiintynyttä Italiaa ei voi edes kutsua tämän vuoden turnauksessa voittajasuosikkien joukkoon kuuluvaksi maaksi, joten tasoeron Kroatian ja Italian välillä ei pitäisi olla merkittävä. Toki Azzurri lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Kockastin mahdollinen menestyminen olisi korkeintaan hyvin pieni yllätys.

Kroatia – Italia arvio lopputuloksesta

Italia on tietysti edellisenä mestarina haluttu päänahka, mutta kuten on käynyt ilmi, niin saapasmaan yllä on myös selkeitä kysymysmerkkejä. Oli niin lähellä, että sinipaidat eivät olisi yltäneet edes EM-karsinnoista turnaukseen, vaan joukkueen matka olisi mennyt kohti jatkokarsintoja. Kroatia on edelleen sen tason joukkue, että Vatreni ei lähde vain puolustamaan ja laittamaan bussia parkkiin mitään huippumaata vastaan. Kroatia pystyy pelaamaan erittäin laadukasta ja korkeatasoista jalkapalloa hyvin monenlaista kärkipään ryhmää vastaan. Azzurri on siitä huolimatta rankingissa ylempänä. Italia on noin 45 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Hollanti – Itävalta

Milloin ottelu pelataan: 25.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Hollannin ja Itävallan ottelussa ei ole kuin yksi ennakkosuosikki, vaikka punavalkoiset ovat rankingissa kuitenkin sen verran korkealla, että suuresta tasoerosta ei voi puhua. Oranssipaidat ovat silti selkeästi lohkon toiseksi paras joukkue Ranskan jälkeen, joten alppimaan menestyminen olisi kovan luokan onnistuminen. Hyvin EM-karsinnoissa esiintynyt ja vain kerran pisteittä jäänyt Itävalta pystyy laittamaan materiaalinsa ja taitotasonsa näkökulmasta kapuloita ehkä jonkin aikaa myös Hollannin tasoisen joukkueen rattaisiin, sillä Das Teamilta löytyy yksittäisiä kansainvälisesti kovan luokan pelaajia. Punavalkoiset ovat kuitenkin auttamatta Oranjea heikompi ryhmä ja todennäköisesti ottavana osapuolena heti ensimmäisestä puoliajasta lähtien.

Hollanti – Itävalta arvio lopputuloksesta

Hollanti ei ole Ranskan tasoinen joukkue, joten Itävallan vastustaja ei ole sentään yksi turnauksen mestariehdokkaista. On silti selvää, että tulppaanimaa lähtee otteluun hyvistä asetelmista ja on lähellä täyttä pistepottia. Keskikastiin kuuluvien punavalkoisten on pelattava todennäköisesti hyvin samalla tasolla kuin patonkimaata vastaan, jos joukkue haluaa omata realistisesti mahdollisuudet taistella pisteistä. Oranssipaitojen voitto ei ole missään nimessä yksi kierroksen todennäköisimmistä, mutta noin kaksi pykälää heikompi Das Team on silti selvän altavastaajan asemassa. Hollanti on noin 60 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Englanti – Slovenia

Milloin ottelu pelataan: 25.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Englanti kohtaa viimeisellä kierroksella Slovenian ottelussa, jossa Kolme leijonaa on suuren ennakkosuosikin asemassa. Three Lions tavoittelee pelkästään Euroopan valloitusta, kun taas Slovenia on rankingissa yksi turnauksen heikoimmista joukkueista. Kyseessä on ryhmä, joka on myös lohkon huonoin miehistö ja omaa vain pienet mahdollisuudet mennä jatkoon. Slovenia ei ole varsinkaan Tanskan tasoinen joukkue ja ei myöskään Serbian veroinen ryhmä, joten se kuvastaa hyvin maan lähtökohtia. Englannin pitäisi olla tällaisessa ottelussa nopeasti kuskin paikalla, sillä tasoeron tulisi olla niin suuri, että Kolme leijonaa pystyy murtautuman laajasti hyville maalipaikoille. Ottelu saattaa ratketa hyvin jo ensimmäisen jakson aikana.

Englanti – Slovenia arvio lopputuloksesta

Jos Englanti pystyy pelaamaan edes vähänkin tasollaan ja esiintymään muutenkin materiaalinsa ja taitotasonsa mukaisesti, niin on vaikea kuvitella Slovenian pysyvän kyydissä mukana. Kolme leijonaa on turnauksen parhaita mestariehdokkaita ja himoitsee pelkästään EM-kisojen voittoa. Slovenian tilanne on se, että joukkueen mahdollisuudet ovat korkeintaan lohkon kolmannessa paikassa. Slovenia voi pärjätä siinä enintään Serbiaa vastaan, kun taas saumat Three Lionsia vastaan ovat todella ohuet. Rostereissa on niin suuri ero, että sen pitäisi näkyä selkeästi jo avausjaksolla. Englanti on noin 70 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Tanska – Serbia

Milloin ottelu pelataan: 25.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Tanska ja Serbia pelaavat suurella todennäköisyydellä lohkon kakkospaikasta, joten tiedossa on oletettavasti suurten panosten ottelu. Kyseessä on kaksikko, jonka ei pitäisi pystyä menestymään Englantia vastaan, mutta omaa hyvät puitteet sijoittua lohkossa toiseksi. Kyse onkin siitä kumpi joukkueista menee toisena jatkoon ja kumpi sijoittuu odotusten mukaisesti kolmanneksi. Toki on mahdollista, että Serbialla saattaa olla pieniä ongelmia Slovenian kanssa, mutta varsinkin punavalkoisten ei pitäisi kokea ongelmia Sloveniaa vastaan. De Rød-Hvide on tällaisessa ottelussa ennakkosuosikin asemassa, mutta merkittävästä tasoerosta ei voi puhua. Aidosti laadukas ja kyvykäs Orlovi on materiaalinsa ja taitotasonsa puolesta vain korkeintaan pykälän heikompi miehistö.

Tanska – Serbia arvio lopputuloksesta

Tanskan ja Serbian ottelusta on lupa odottaa hyvinkin tasokasta ja korkean profiilin taistoa, vaikka kumpikaan miehistöistä ei kuulu turnauksen parhaiden maiden joukkoon. On silti selvää, että niin Tanska kuin Serbia tavoittelevat vain sijoittumista lohkon toiseksi, sillä on epärealistista ajatella, että Englanti ei onnistuisi nappaamaan ykköspaikkaa. Juutit ja Orlovi eivät ole kokonaisuutena selkeästi eri tasolla olevia joukkueita, joten De Rød-Hvide on ennakkoon hieman kuskin paikalla. Kyseessä on toki hieman vahvempi joukkue, mutta erot eivät ole lainkaan isot. Tanska on noin 40 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Slovakia – Romania

Milloin ottelu pelataan: 26.6. kello 19.00

Ennakkoasetelmat

Slovakia kohtaa viimeisellä kierroksella Romanian, joka on vahvoilla nappaamaan lohkosta toisen jatkopaikan. Sokoli on materiaalinsa ja taitotasonsa puolesta yksi turnauksen heikoimmista joukkueista, joten sinipaidoilta on vaikea odottaa kaksista menestystä myöskään viimeisellä kierroksella. Kyseessä on myös lohkon huonoin joukkue, joka lähtee altavastaajana todennäköisesti myös jatkokarsinnoista tulevaa ryhmää vastaan. Romania on rosterinsa puolesta pykälän Slovakiaa korkeammalla, joten on selvää, että keltapaidat lähtevät taistoon ennakkosuosikkina. Tricolorii ei ole merkittävästi sinipaitoja vahvempi joukkue, mutta kyseessä on kuitenkin rankingissa ansaitusti lohkon toiseksi paras ryhmä ja pitäisi pystyä olemaan kuskin paikalla myös Sokolia vastaan.

Slovakia – Romania arvio lopputuloksesta

Slovakian ja Romanian ottelusta ei ole syytä odottaa yhtä viimeisen kierroksen mielenkiintoisimmista ja laadukkaimmista otteluista. Sokoli pelasi hyvät EM-karsinnat ja nappasi seitsemän voittoa, mutta nyt odotukset ovat huomattavasti pienemmät. Sinipaidat pystyivät silti esiintymään EM-karsinnoissa odotuksia paremmin. Keltapaidat lienevät tällaisessa ottelussa hieman hallitsevampi osapuoli ja pystyvät luultavasti tuottamaan enemmän laadukkaita maalipaikkoja. Slovakia on rankattu ansaitusti häntäpäähän, joten joukkueen saumat ovat lähinnä lohkon kolmospaikassa. Romania on noin 40 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot: Tshekki – Turkki

Milloin ottelu pelataan: 26.6. kello 22.00

Ennakkoasetelmat

Tshekki ja Turkki pelaavat todennäköisesti viimeisen lohkon toisesta suorasta jatkopaikasta, sillä Portugali etenee luultavasti lohkon ykkösenä pudotuspeleihin. Tshekki ja Turkki ovat kuitenkin rankingissa lähellä toisiaan ja lohkon toiseksi ja kolmanneksi parhaat joukkueet. Kaksikon pitäisi taistella toisesta paikasta ennen jatkokarsinnoista mukaan tulevaa joukkuetta. Ay-Yıldızlılar on rankingissa hieman Tshekkiä korkeammalla, mutta varsinaisesta tasoerosta ei voi puhua. Tshekki pelasi suureksi osaksi hyvät EM-karsinnat, vaikka joukkue jäi yllättäen Albanian taakse toiseksi. Ryhmä eteni silti ansaitusti jatkoon. Turkki oli varmistanut paikkansa EM-kisoihin ennen viimeistä kierrosta ja oli ehdottomasti yksi EM-karsintojen iloisista yllättäjistä.

Tshekki – Turkki arvio lopputuloksesta

Tshekin ja Turkin ottelusta on lupa odottaa materiaalin, taitotason ja monen muunkin asian näkökulmasta todella tasaista, pienten marginaalien ja vähämaalisuutta puoltavaa koitosta. Hyvät maalipaikat ovat todennäköisesti vähissä, kun Tshekki ja Turkki pelaavat kuitenkin lähes varmasti toisesta jatkopaikasta ja eivät omaa rosteriensa kannalta merkittävää eroa suuntaan tai toiseen. Varsinkin selkeästi piristyneen ja otteitaan parantaneen Ay-Yıldızlılarin suunta on ollut nousussa johtuen jo komeasti edenneistä EM-karsinnoista. Turkki ansaitsee olla noin 40 prosentin ennakkosuosikki.

EM 2024 otteluennakot ja vakiovihjeet

Jalkapallon EM-kisat on vahvasti mukana Vihjemedian kesän tarjonnassa. EM-kisat on tärkeässä asemassa myös kesän vakiovihjeissä. Vakiovihjeet tarjoaa EM-kisojen 2024 otteluennakot tärkeimpien otteluiden osalta. Vakiovihjeet on yksi hyvä tapa tutustua joukkueiden voimasuhteisiin ja hyödyntää niitä EM-kisojen vedonlyönnissä. EM-kisat on yksi vuoden suurimmista urheilutapahtumista, joten käsittelemme kaikki turnauksen keskeiset ottelut lohkoista aina finaaliin asti.

EM-kisojen parhaat vedonlyöntibonukset

Futiksen EM-kisat on myös vedonlyöntisivustoille todella odotettu ja suuri urheilutapahtuma. Kannattaa hyödyntää vedonlyöntisivustojen tarjoamat monipuoliset vedonlyöntibonukset ja tarjoukset kesän upeassa turnauksessa, jos se on vain oman lainsäädännön puitteissa mahdollista. Vedonlyöntibonukset ovat myös EM-kisoissa isossa roolissa. Lisää pelirahaa on saatavilla monella vedonlyöntisivustolla, joten vedonlyöntibonuksia tarjotaan turnauksen kaikkina päivinä.