USA:n presidentinvaalit 2024

Kenestä seuraava Yhdysvaltojen presidentti?

Joe Biden valittiin USA:n presidentiksi 4.11.2020. Ketkä ovat mukana kisassa vuonna 2024? Tekeekö esimerkiksi Donald Trump comebacking uuden puolueen riveistä? Onko Bidenista vielä yhdelle kaudelle vai siirtyykö vuoro varapresidentti Kamala Harrisille? USA:n presidentinvaalit tarjoavat kihelmöivät kertoimet kaikille innokkaille betsaajille monilla vedonlyöntisivustoilla.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Vuonna 2020 käytiin tiukka taisto Joe Bidenin ja Donald Trumpin välillä

Yhdysvallat sai uuden presidentin marraskuun 2020 alussa järjestettävissä vaaleissa. Väittely kahden ehdokkaan välillä kävi kuumana usean kuukauden ajan eikä loppuvaiheessakaan säästytty yllätyksiltä. Kaikenlaiset mediatemput lisäsivät tottakai vaalien kiinnostusta myös Euroopassa.

Vedonlyöntisivustoilla veikkaus tulevasta presidentistä käy kuumana – onko sinulla varma tieto voittajasta? Nappaa alta huippukertoimet ja käteiskierroksia talletuksen kylkeen.

USA:n presidentinvaalit 2024 – veikkaa voittajaa

USA:n presidentinvaalit 2020 lähti hieman samanlaisista asetelmista kuin neljä vuotta sitten. Vuonna 2016 Trump nappasi voiton suuren yleisön yllätyksesi kukistaen Hillary Clintonin, vaikka jäikin kokonaisäänimäärässä kakkoseksi. Vaalikautensa aikana hän onnistui keräämään sekä suuren ihailijajoukon että runsaasti vihamiehiä. Joe Biden vei kuitenkin voiton vuonna 2020, ja vuoden 2024 vaaleja ennen ehtii tapahtua vielä vaikka mitä.

Ehdokkaat

Trumpin suosiot vuoden 2020 aikana söi erityisesti koronaviruskriisin epävarma hoitaminen ja sitä seurannut talouskurimus sekä Black Lives Matter -mielenosoituksiin suhtautuminen.

Joe Biden valittiin melko yksimielisesti demokraattien ehdokkaaksi, vaikkei hän alkukampanjasta ollutkaan aivan terävimmillään. Biden nappasi aisaparikseen tiukimman kilpakumppaninsa Kamala Harrisin ja parivaljakon kannatus otti noususuhdanteen.

Biden ei myöskään saanut samassa määrin negatiivista julkisuutta osakseen kuin Trump, vaikka ei hänkään aivan puhtain paperein sosiaalisen median kynsistä ole selvinnyt. Biden oli pidemmän aikaa ennakkosuosikki ja se näkyi myös vedonlyöntikertoimissa.

Toinen vaaliväittely

Toinen vaaliväittely oli määrä järjestää 15.10.2020 Floridan Miamissa. Trumpin sairastumisen vuoksi se muutettiin vaaliviranomaisten toimesta virtuaaliseksi väittelyksi, josta Trump ehti saman tien kieltäytyä pitäen sitä “ajanhaaskauksena”.

Biden ilmoitti olevansa käytettävissä riippumatta siitä, käydäänkö väittely etänä vai samassa huoneessa. Suunnitelmasta kuitenkin lopulta luovuttiin ja toinen kohtaaminen peruttiin kokonaan. Sen sijaan molemmat ehdokkaat ovat ilmoittaneet pitävänsä kampanjatilaisuuden kyseisenä päivänä.

Vaaliväittelyn peruuntuminen oli sinänsä harmi, sillä ensimmäinen väittely oli kaikkea muuta kuin sivistynyttä ja yleisö ehti jo odottaa mielenkiinnolla, olisiko samanlainen meno ja päällepuhuminen jatkunut myös toisessa vaaliväittelyssä.

Kolmas vaaliväittely

Koska viikolle 42 suunniteltu toinen kohtaaminen jää kokonaan välistä, viimeisessä vaaliväittelyssä oli paljon pelissä. Ehdokkaiden vaalikampanjoissa ja haastatteluissa huomio on keskittynyt pitkälti päivän polttaviin kysymyksiin, kuten talouteen, mielenosoituksiin ja koronavirukseen. Oletettavaa onkin, että tässä vaaliväittelyssä keskustellaan laajemmin eri aihealueista, kuten ilmastonmuutoksesta. Jännittää täytyy tosin myös sitä, kestääkö ehdokkaiden kunto kolmanteen väittelyyn saakka. Mikäli kolmas vaaliväittely järjestetään ennakkokaavailuiden mukaisesti, ottavat Trump ja Biden yhteen 22.10.2020.

USA:n presidentinvaalit 2024 – Vedonlyöntikohteet

Vaalien voittajan valinta ei ole ainoa asia, mistä voit lyödä vetoa. Tarjolla olevat vedonlyöntikohteet kattavat muun muassa voittavan puolueen – valittavana on kolme vaihtoehtoa:

  1. Demokraatit
  2. Republikaanit
  3. Sitoutumaton

Parhaat nettikasinot

Mikäli USA:n presidentinvaalit 2024 eivät aivan ole sinun juttusi, katso kuvaa klikkaamalla, löydätkö sopivan pelipaikan muuhun vedonlyöntiin.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.