FA Cup vedonlyönti

Jalkapallon FA Cup on englantilainen pitkien perinteiden jalkapalloturnaus, jota on pelattu kaudesta 1871–1872 lähtien. FA Cup tunnetaan myös Englannin cupin nimellä ja siinä englantilaiset joukkueet pelaavat vastakkain pudotuspelisysteemillä.

Kyseessä on myös hyvin suosittu urheilusarja vedonlyönnissä, sillä FA Cup vedonlyönti tarjoaa joka vuosi paljon mielenkiintoista pelattavaa ja runsaasti yllätyksiä. Lunasta FA Cupiin suositut vedonlyöntibonukset ja pelaa parhaat voittajakertoimet.

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

FA Cupissa otteluparit ja kotijoukkueet ratkaistaan perinteisesti arvonnalla. Turnauksen hallitseva mestari on Leicester, joka voitti kevään 2021 finaalissa Chelsean. Lontoolaiset ovat hävinneet FA Cup finaalin kahtena vuonna peräkkäin. Luvassa on taas yksi hieno kevät jalkapallokilpailun parissa.

Lue alta kaikki oleellinen legendaarisesta jalkapallokilpailusta, tutustu turnauksen otteluohjelmaan, aikatauluihin, historiaan ja lukuisiin muihin arvostetun ja loistavan futiskisan ominaisuuksiin ja asioihin.

FA Cup kertoimet

FA Cup on maailman upeimpia jalkapallokilpailuja. FA Cupia seurataan laajasti, ja kyseessä on erittäin arvostettu futiksen huippujännittävä turnaus. FA Cup vedonlyönti on samalla yksi englantilaisen jalkapallon parhaista vedonlyöntikohteista, ja tarjolla on hienoja kertoimia laajalla skaalalla jokaiseen otteluun.

FA Cup kertoimet tarjotaan turnauksen läpi monipuolisesti ja vedonlyöntikohteet tarjoavat tietenkin puitteet lyödä vetoa myös koko turneen voittajasta. FA Cup vedonlyönti toimii voittajavedoissa samalla tavalla kuin vastaavissa tapahtumissa. Pelaajat saavat lyödä vetoa seuroista, joiden he uskovat olevan parhaita.

Turnauksen alussa pelataan normaalisti yksittäisiä karsintaotteluita, joissa vedonlyöntiä ei ole välttämättä tarjolla, mutta tämän jälkeen kaikista otteluista on voinut perinteisesti lyödä vetoa. FA Cup vedonlyönnin suola on se, että kilpailussa tulee upeita kasvutarinoita.

Yksittäisissä otteluissa altavastaajat voivat kammeta ennakkosuosikin kumoon. Tästä syystä FA Cup vedonlyönti on myös erittäin mielenkiintoista ja kiinnostavaa, sillä turnauksessa nähdään kausittain kovan luokan yllätyksiä.

FA Cup vedonlyönti 2022

FA Cup 2021-2022 alkoi elokuun viimeisellä viikolla, jolloin järjestettiin turnauksen karsintakierrokset. Marraskuussa pelattiin kaksi ensimmäistä ottelukierrosta ja kolmas ottelukierros pelattiin tammikuun toisena viikonloppuna, jolloin mukana oli vielä 64 joukkuetta.

Kolmannen kierroksen myötä mukaan liittyivät Valioliigan joukkueet. Kaaviossa oli silloin vielä 32 joukkuetta, jotka jatkoivat neljännelle kierrokselle. Tammikuun päätteeksi FA Cupin upeassa turnauksessa on mukana enää 16 joukkuetta.

FA Cup 2021-2022 pelataan loppuun siten, että viides kierros on ohjelmassa helmikuussa ja kuudes kierros eli puolivälierät maaliskuussa. Sen jälkeen kilpailussa on mukana neljä joukkuetta. Semifinaalit järjestetään huhtikuussa ja finaali toukokuussa.

Finaali on pelattu perinteisesti Wembleyn stadionilla. Sama tilanne on myös tämän vuoden keväällä. Turnauksen huipennus käydään Wembleyssä. Vuonna 2020 ratkaisuottelut järjestettiin St.James Parkilla, mutta paluu Wembleylle koitti taas keväällä 2021.

FA Cup vedonlyönti on myös tämän kevään aikana kovassa suosiossa. FA Cup vedonlyönti tarjoaa loistavat puitteet tavoitella hyvää menestystä legendaarisen futisturnauksen betsaamisessa. Jalkapallokilpailuun tarjotaan kevään aikana runsaasti hyvää pelattavaa ja korkeita kertoimia.

Turnauksessa on mukana vielä useita huippuluokan seuroja, joiden otteluista pelaajat ovat tottuneet lyömään enemmän vetoa. Jokaiseen tulevaan otteluun tarjotaan jopa satoja vetokohteita.

FA Cup otteluohjelma

Viides kierros 1.-7.3.2022

Peterborough vs Manchester City
Crystal Palace vs Stoke
Middlesbrough vs Tottenham Hotspur
Luton vs Chelsea
Southampton vs West Ham
Liverpool vs Norwich
Everton vs Boreham Wood
Nottingham vs Huddersfield

Miten FA Cupia voi katsoa livenä?

FA Cupia esitetään Viasatin, Viaplayn ja muutamien vedonlyöntisivustojen tarjoamien jalkapallolähetysten kautta. Suomessa legendaarisen futiskilpailun tv-oikeudet ovat myös tällä kaudella Viasatilla, joka näyttää turnauksen otteluita maksukanavilla ja Viaplay-suoratoistopalvelunsa välityksellä. Parhaan kattavuuden FA Cupin otteluihin voi varmistaa hankkimalla Viasatin tai Viaplayn.

FA Cup vedonlyönti

FA Cup vedonlyönti koostuu todella monista vedonlyöntikohteista, joita jalkapallokilpailun otteluissa ja turnauksen edetessä saa pelata. Asiakkaat voivat lyödä vetoa esimerkiksi:

  • koko turnauksen voittajasta
  • yksittäisistä otteluista sekä ennen niiden alkua että otteluiden aikana
  • tarjolla on myös pelaajakohtaisia vetoja
  • vedonlyönti maalipörssistä.

Live-veto tarjoaa myös puitteet lyödä vetoa otteluista hyvin monipuolisesti. Siellä FA Cup kertoimet tarjotaan tuttujen kohteiden ohella myös esimerkiksi siitä, tuleeko ottelussa maalia tietyllä aikavälillä ja montako maalia tietty joukkue tekee.

FA Cup vedonlyöntikohteet eivät lopu aivan heti kesken. Käytännössä kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimia turnauksen otteluista. Kertoimia tarjotaan monesti myös pienemmän pelivaihdon kerääviin kohteisiin ja vedonlyönti FA Cupin otteluissa onnistuukin komeasti lähes jokaisella peliyhtiöllä.

Huomioitavaa ennen betsausta

Vedoissa kannattaa huomioida muutamia tekijöitä, jotka vaikuttavat cup-otteluiden arvioihin voimasuhteista. Valioliigan joukkueet ovat myös FA Cupissa vahvoilla, mutta parhaat joukkueet voivat tehdä lepuutuksia ja peluuttaa kakkosryhmää. Samalla altavastaajan mahdollisuudet parantuvat.

Suuret futistähdet voivat olla ylimielisiä eivätkä anna kaikkea. Altavastaajille kotietu on iso voimavara. Lisäksi jos joukkueella on sarjassa tärkeä vaihe, niin cup-otteluihin ei panosteta isosti ja motivaatio on toisaalla.

FA Cup tuo hauskan poikkeavuuden normaaliin vedonlyöntiin, sillä turnauksessa on mukana kaikenlaisia kyläseuroja. Jalkapallokilpailu antaa mahdollisuuden lyödä vetoa sellaisista otteluista, joissa on osallisena pieniä amatööriseuroja, joista ei ole välttämättä kuultu mitään.

Turnaus voi antaa hyvät puitteet löytää myös hyviä ylikertoimia, sillä myöskään peliyhtiöille voimasuhteiden määrittäminen ei ole aina helppoa. Suuria ylikertoimia voi löytää aina varsinkin turnauksen alussa ensimmäisillä kierroksilla.

FA Cup vedonlyönti ja pelisysteemi

FA Cupissa on oikeus pelata kaikilla Englannin jalkapalloliittoon kuuluvilla joukkueilla. Turnaukseen osallistui kuluvalla kaudella 729 joukkuetta. FA Cup alkaa edellisten kausien tapaan karsintakierroksilla, joiden jälkeen pelataan virallisia ottelukierroksia. Niissä pelaa aluksi 124 seuraa.

Valioliigan joukkueet liittyvät mukaan vasta kolmannella kierroksella. Vastustajat arvotaan läpi turnauksen ja ottelut pelataan ratkaisuun asti. Varsinainen turnaus pitää sisällään kahdeksan kierrosta ja mainitut karsintakierrokset.

Kilpailu ei ole rahallisesti yhtä arvokas kuin monet muut suuret jalkapallon tapahtumat, mutta turnauksen merkitys on aidosti todella tärkeä. Futiskisan voittaja saa paikan muun muassa tulevaan Eurooppa-liigaan.

Menestyminen mahdollistaa pelaamisen ensi kaudella Euroopan kentillä, vaikka päättynyt kausi ei olisi mennyt sarjassa tarpeeksi hyvin. Jos voittaja on saanut jo paikkansa Euroopan kentille, niin se menee finaalin häviäjälle. Turnauksen voitto on myös muutenkin hyvin arvostettu juttu.

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

FA Cupin historia

FA Cup on maailman vanhin jalkapalloturnaus, jota on pelattu kaudesta 1871–1872 lähtien. Turnauksen voitti ensimmäisen kerran Wanderers. FA Cupin historiassa menestynein joukkue on Arsenal, jolla on komeat 14 mestaruutta. Niistä ensimmäinen tuli vuonna 1930.

Punavalkoiset lontoolaiset ovat olleet finaaleissa ennätykselliset 21 kertaa. Manchester United on mestaruuksissa toisena 12 pokaalilla. Kolmanneksi eniten mestaruuksia on Chelsealla. Liverpool on saanut juhlia turnauksen mestaruutta seitsemän ja Manchester City kuusi kertaa.

Kympin sakissa ovat myös esimerkiksi Blackburn ja Everton. Uransa aikana Arsenalia ja Chelseaa edustanut Ashley Cole on voittanut FA Cupin seitsemän kertaa.

Turnauksen on voittanut 2010-luvulla kertaa lukuun ottamatta vain nykyisin Valioliigassa pelaavat joukkueet. Ykkösliigassa pelaava Wigan juhli mestaruutta kaudella 2012-2013. Valioliigassa pelaavat joukkueet ovat jälleen vahvoilla juhlimaan mestaruutta.

Vuoden 1923 finaali oli ensimmäinen kerta, kun mestaruus ratkaistiin Wembleyllä. Kilpailua ei pelattu toisen maailmansodan takia vuosina 1938-1939 ja 1945-1946. Siitä johtuen kilpailussa juhlittiin satavuotista historiaa kaudella 1980-1981. FA Cupin finaalit olivat 2000-luvun alussa Millenniumilla, mutta huipennukset palasivat Wembleylle vuonna 2007.

JoukkueMestaruudetUusin mestaruus
Arsenal142020
Manchester United122016
Chelsea82018
Tottenham81991
Liverpool72006
Aston Villa71957
Newcastle61955
Manchester City62019
Blackburn61928
Everton51995

FA Cupin yllätykset ja suomalaiset voittajat

FA Cup on tarunhohtoinen ja upea jalkapallokilpailu, jossa nähdään useita kasvutarinoita ja loistavia yllätyksiä. FA Cupissa voittajiksi on selvinnyt lopulta yleensä korkeimmalla sarjatasolla pelaavia joukkueita, mutta turnauksessa tapahtuu aina yllätyksiä.

Ennakkosuosikit eivät välttämättä asennoidu otteluihin riittävästi ja suuret altavastaajat saavatkin voittoja. Tästä syystä kannattaa aina arvioida FA Cup vedonlyöntikohteet useammalta kantilta ja pitää mielessä yllätystekijät ennen kuin tekee betsejä.

Suomalainen Sami Hyypiä on onnistunut voittamaan FA Cupin kahdesti. Hyypiä pääsi juhlimaan turnauksen mestaruutta Liverpoolissa kausina 2000-2001 ja 2005-2006. Samassa joukkueessa pelasi tuolloin Jari Litmanen, joka pääsi juhlimaan FA Cupin voittoa 2000-luvun alussa.

Toivottavasti pääsemme näkemään tulevina vuosina lisää suomalaisia FA Cupin voittajia. FA Cup on myös keväällä 2022 suuressa suosiossa oleva jalkapallokilpailu, joten jäämme seuraamaan isolla mielenkiinnolla sen ratkaisuhetkiä.