FA Cup vedonlyönti

Jalkapallon FA Cup on englantilainen pitkien perinteiden jalkapalloturnaus, jota on pelattu kaudesta 1871–72 lähtien. Kyseessä on maailman vanhin jalkapallokilpailu, joka nauttii edelleen suurta arvostusta joukkueiden ja kannattajien keskuudessa. Samalla FA Cup vedonlyönti on suosittua myös kuluvalla kaudella 2022-23. Turnaus huipentuu jälleen kevään aikana pelattaviin ratkaisuhetkiin.

FA Cup on legendaarinen jalkapalloturnaus, joka on hyvin tärkeä ja merkityksellinen urheilusarja myös vedonlyönnin näkökulmasta. FA Cup vedonlyönti tarjoaa kausittain paljon mielenkiintoista pelattavaa ja runsaasti yllätyksiä. Näin on ollut myös kuluvan kauden 2022-23 aikana. Suosittelemme lunastamaan FA Cupin betsaamiseen myös suositut vedonlyöntibonukset ja hyödyntämään kulloinkin parhaat ylikertoimet.

fa cup ja bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

FA Cupissa otteluparit ja kotijoukkueet ratkaistaan perinteisesti arvonnalla. Maailman pisimpään pelattu jalkapalloturnaus tunnetaan myös Emirates FA Cupin nimellä, ja siinä englantilaiset joukkueet pelaavat vastakkain pudotuspelisysteemillä. Turnauksen hallitseva mestari on Liverpool, joka voitti kevään 2022 finaalissa Chelsean. Lontoolaiset ovat hävinneet FA Cup finaalin useampana vuonna peräkkäin. Viimeksi ratkaisua oli haettava pitkän kaavan mukaan, sillä finaalin varsinaisella peliajalla ei ehditty tehdä yhtään osumaa.

Luvassa on jälleen yksi hieno kevät hyvin pitkäaikaisen ja arvostetun jalkapallokilpailun parissa. Lue alta kaikki oleellinen tarunhohtoisesta futisturnauksesta, tutustu turnauksen otteluohjelmaan ja aikatauluihin kuluvan kauden 2022-23 muodossa, FA Cupin historiaan ja lukuisiin muihin futiskisan merkittävimpiin ominaisuuksiin ja asioihin.

FA Cup kertoimet

FA Cup on yksi jalkapalloilevan maailman upeimmista seurajoukkuekilpailuista. FA Cupia seurataan maailmalla laajasti, ja kyseessä on yhä erittäin hieno ja mielenkiintoinen futiksen huippujännittävä turnaus. FA Cup vedonlyönti on samalla yksi englantilaisen jalkapallon parhaista vedonlyöntikohteista, ja tarjolla on runsaasti pelattavaa ja vetokohteita laajalla skaalalla lähes jokaiseen otteluun.

FA Cup kertoimet tarjotaan turnauksen läpi monipuolisesti ja vedonlyöntikohteet tarjoavat tietenkin puitteet lyödä vetoa myös koko turneen voittajasta. FA Cup vedonlyönti toimii voittajavedoissa samalla tavalla kuin vastaavissa tapahtumissa. Pelaajat saavat lyödä vetoa seuroista, joiden he uskovat olevan parhaita. Se on edelleen hyvin mahdollista myös kevään 2023 ratkaisuvaiheilla.

Turnauksen alussa pelattiin myös kauden 2022-23 kynnyksellä normaalisti yksittäisiä karsintaotteluita, joissa vedonlyöntiä ei ollut välttämättä tarjolla, mutta tämän jälkeen kaikista otteluista on voinut lyödä vetoa. FA Cup vedonlyönnin suola ja suuri hienous löytyy erityisesti siitä, että turnauksessa tulee upeita kasvutarinoita. Yksittäisissä otteluissa altavastaajat voivat kammeta suuriakin ennakkosuosikkeja kumoon. Tästä syystä FA Cup vedonlyönti on myös erittäin mielenkiintoista ja kiinnostavaa, sillä turnauksessa nähdään kausittain kovan luokan yllätyksiä.

FA Cup vedonlyönti 2023

FA Cupiin kaudelle 2022-23 lähti mukaan yhteensä 732 joukkuetta. Kyseessä on historian 142. kerta, kun brittiläiset joukkueet kilpailevat legendaarisen turnauksen mestaruudesta. FA Cupissa pelattiin aluksi karsintakierrokset, joiden päätteeksi turnauksessa oli mukana 124 joukkuetta. Kaksi ensimmäistä varsinaista ottelukierrosta käytiin marraskuussa ja kolmas ottelukierros tammikuun toisena viikonloppuna.

FA Cupin suurin mielenkiinto lähti liikkeelle erityisesti tammikuun alussa, kun kolmannen kierroksen myötä mukaan liittyivät Valioliigan joukkueet. FA Cupin huipentavat ottelukierrokset pelataan siten, että puolivälierät pelataan 18. maaliskuuta ja 21. maaliskuuta, välierät 22. huhtikuuta ja finaali 3. kesäkuuta.

Finaali on pelattu perinteisesti Wembleyn stadionilla. Sama tilanne on myös tämän vuoden turnauksessa. Futiskisan huipennus käydään jälleen Wembleyllä. Varsinkin monille pienemmille seuroille olisi upea päästä pelaamaan kannusta Wembleylle. Vuonna 2020 ratkaisevat ottelut järjestettiin St.James Parkilla, mutta paluu Wembleylle koitti heti keväällä 2021.

FA Cup vedonlyönti on myös tämän kevään aikana kovassa suosiossa. FA Cup vedonlyönti tarjoaa loistavat puitteet tavoitella hyvää menestystä legendaarisen futisturnauksen betsaamisessa. Jalkapallokilpailuun tarjotaan kevään aikana runsaasti hyvää pelattavaa ja korkeita kertoimia. Lue myös vinkit ja vihjeet jalkapallo vedonlyöntiin.

Turnauksessa on mukana vielä useita huippuluokan seuroja kuten Manchester City, Manchester United ja Tottenham, joiden otteluista pelaajat ovat tottuneet lyömään enemmän vetoa. Jokaiseen tulevaan otteluun tarjotaan jopa satoja vetokohteita. Hallitsevana mestarina mukana ollut Liverpool ei kuitenkaan selvittänyt tietään neljänneltä ottelukierrokselta. Liverpool koki tappion Brightonia vastaan.

FA Cup otteluohjelma

Miten FA Cupia voi katsoa livenä?

FA Cupia esitetään Viasatilla ja Viaplaylla. Suomessa legendaarisen futiskilpailun tv-oikeudet ovat myös kuluvalla kaudella Viasatilla, joka on näyttänyt turnauksen otteluita maksukanavillaan ja Viaplay-suoratoistopalvelunsa välityksellä. Parhaan kattavuuden FA Cupin kevään ratkaisuvaiheiden otteluihin voi varmistaa hankkimalla Viasatin tai Viaplayn.

FA Cup on pyörinyt vuosia

FA Cup vedonlyönti

FA Cup vedonlyönti koostuu lukuisten muiden suosittujen urheilusarjojen tapaan todella monista vedonlyöntikohteista, joita jalkapallokilpailun otteluissa ja turnauksen edetessä saa pelata. Asiakkaat voivat lyödä vetoa esimerkiksi:

  • koko turnauksen voittajasta
  • yksittäisistä otteluista sekä ennen niiden alkua että otteluiden aikana
  • tarjolla on myös pelaajakohtaisia vetoja
  • vedonlyönti maalipörssistä

FA Cup vedonlyönti sisältää varsinkin kevään ratkaisuvaiheiden otteluissa satoja vetokohteita. Pelattavaa ja kertoimia löytyy laidasta laitaan. Lisäksi reaaliaikainen live-veto tarjoaa mahdollisuuden lyödä vetoa otteluista hyvin monipuolisesti. Siellä FA Cup kertoimet tarjotaan tuttujen kohteiden ohella myös esimerkiksi siitä, tuleeko ottelussa maalia tietyllä aikavälillä ja montako maalia tietty joukkue tekee.

FA Cup vedonlyöntikohteet eivät lopu varsinkaan turnauksen lähestyessä loppuaan kesken. Käytännössä kaikki vähänkin laadukkaat vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimia turnauksen otteluista heti ensimmäisestä varsinaisesta ottelukierroksesta lähtien. Kertoimia tarjotaan monesti myös pienemmän pelivaihdon kerääviin kohteisiin, ja vedonlyönti FA Cupin otteluissa onkin onnistunut komeasti kuluvalla kaudella lähes jokaisella vedonlyöntisivustolla.

Huomioitavaa ennen betsausta

FA Cup vedonlyönti perustuu muun betsaamisen tavoin ylikertoimien ja aitoa positiivista odotusarvoa tuottavien vetokohteiden pelaamiseen. FA Cupin vedoissa kannattaa kuitenkin huomioida muutamia osittain poikkeavia tekijöitä, jotka vaikuttavat cup-otteluiden arvioihin voimasuhteista. Ensimmäinen on se, että Valioliigan joukkueet ovat myös FA Cupissa toki vahvoilla, mutta parhaat joukkueet voivat tehdä merkittäviä lepuutuksia ja peluuttaa kakkosryhmiä. Samalla jopa suurtenkin altavastaajien mahdollisuudet voivat parantua oleellisesti.

Toisena on hyvä huomata, että suuret futistähdet voivat olla ylimielisiä eivätkä anna kaikkea etenkään vähemmän laadukkaita joukkueita vastaan. Altavastaajille kotietu on iso voimavara. Lisäksi jos joukkueella on sarjassa tärkeä vaihe, niin cup-otteluihin ei välttämättä panosteta isosti ja motivaatio on helposti toisaalla.

FA Cup tuo hauskan poikkeavuuden normaaliin vedonlyöntiin, sillä turnauksessa on ollut mukana myös kuluvan kauden aikana kaikenlaisia kyläseuroja. Sama tilanne on yhtä lailla uuden kauden käynnistyessä ja mentäessä sesongille 2023-24. Jalkapallokilpailu antaa mahdollisuuden lyödä vetoa sellaisista otteluista, joissa on osallisena pieniä amatööriseuroja, joista ei ole välttämättä kuultu mitään.

Turnaus voi antaa montaa muuta urheilusarjaa paremmat puitteet löytää myös hyviä ylikertoimia, sillä myöskään monille vedonlyöntisivustoille voimasuhteiden määrittäminen ei ole aina helppoa. Se vaatii kuitenkin kovaa työtä ja tietotaitoa, että pystyy löytämään juuri aitoja ylikertoimia, sillä voimasuhteiden määrittäminen ei ole helppoa myöskään edes hyvin osaaville asiakkaille. Oikeita ylikertoimia voi löytää varsinkin turnauksen alussa.

FA Cup vedonlyönti ja pelisysteemi

FA Cupissa on oikeus pelata kaikilla Englannin jalkapalloliittoon kuuluvilla joukkueilla. Turnauksessa on oikeus esiintyä miltä sarjatasolta tahansa, joten mukana on kausittain paljon täysin tuntemattomia joukkueita, joista ei ole kuultu mitään. Turnaukseen osallistui kuluvalla kaudella 732 joukkuetta. FA Cup alkoi edellisten kausien tapaan karsintakierroksilla, joiden jälkeen pelattiin ensimmäiset varsinaiset ottelukierrokset.

Valioliigan joukkueet liittyvät mukaan perinteisesti vasta kolmannella kierroksella. Näin oli myös kaudella 2022-23. Vastustajat arvotaan läpi turnauksen ja ottelut pelataan ratkaisuun asti. Varsinainen turnaus pitää sisällään kahdeksan ottelukierrosta ja mainitut erilliset karsintakierrokset.

FA Cup ei ole puhtaasti talouden näkökulmasta yhtä arvokas jalkapalloturnaus kuin muutamat muut suuret jalkapallokilpailut, mutta turnauksen merkitys on aidosti todella tärkeä. Futiskisan voittaja pääsee myös tulevaksi kaudeksi automaattisesti Euroopan kentille. Liverpool eteni viimeksi suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen menestyksestään Valioliigassa. Eurooppa-liigan paikan sai puolestaan Valioliigassa kuudenneksi yltänyt Manchester United.

FA Cup vihjeet

Turnaukseen löytyy myös kevään 2023 ratkaisevilla ottelukierroksilla monia laadukkaita vedonlyöntivihjeitä, joita on mahdollista poimia lukuisilta urheilu- ja vedonlyöntisivustoilta. Parhaita vihjeitä FA Cupiin ovat ne, joissa on mukana myös tarkat arviot todennäköisyyksistä. Vihjemedia on myös vahvasti mukana FA Cupin kevätkaudella ja pyrkii tarjoamaan aitoja ylikertoimia sisältäviä vedonlyöntivihjeitä, jos tarjolle vain tulee oikeita ylikertoimia ja hinnoitteluvirheitä.

Katso Parhaat bonukset FA Cup vedonlyöntiin

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

FA Cupin historia

FA Cupin historia alkaa kaudesta 1871–72 lähtien. Turnauksen voitti ensimmäisen kerran Wanderers. FA Cupin historiassa menestynein joukkue on Arsenal, jolla on komeat 14 mestaruutta. Niistä ensimmäinen tuli vuonna 1930. Tykkimiehet on ollut finaaleissa ennätykselliset 21 kertaa. Manchester United on mestaruuksissa toisena 12 pokaalilla. Kolmanneksi eniten mestaruuksia on Chelsealla, Liverpoolilla ja Tottenhamilla, jotka ovat juhlineet turnauksen mestaruutta kahdeksan kertaa.

Historian menestyneimpien joukkueiden listassa kympin sakissa ovat myös esimerkiksi Aston Villa, Newcastle ja Manchester City. Uransa aikana Arsenalia ja Chelseaa edustanut Ashley Cole voitti FA Cupin seitsemän kertaa.

Turnauksen on voittanut 2010-luvulla kertaa lukuun ottamatta vain nykyisin Valioliigassa pelaavat joukkueet. Ykkösliigassa pelaava Wigan juhli mestaruutta kaudella 2012-13. Valioliigassa pelaavat joukkueet ovat jälleen vahvoilla juhlimaan mestaruutta keväällä 2023.

Vuoden 1923 FA Cupin finaali oli ensimmäinen kerta, kun turnauksen mestaruus ratkaistiin Wembleyllä. Kilpailua ei pelattu toisen maailmansodan takia vuosina 1938-39 ja 1945-46. Siitä johtuen kilpailussa juhlittiin satavuotista historiaa kaudella 1980-81. FA Cupin finaalit olivat 2000-luvun alussa Millenniumilla, mutta huipennukset palasivat Wembleylle vuonna 2007.

JoukkueMestaruudetUusin mestaruus
Arsenal142020
Manchester United122016
Chelsea82018
Tottenham81991
Liverpool82022
Aston Villa71957
Newcastle61955
Manchester City62019
Blackburn61928
Everton51995

FA Cupin yllätykset ja suomalaiset voittajat

FA Cup on edelleen tarunhohtoinen ja upea jalkapallokilpailu, jossa nähdään kausittain useita kasvutarinoita ja loistavia yllätyksiä. FA Cupissa voittajiksi on selvinnyt lopulta yleensä korkeimmalla sarjatasolla pelaavia joukkueita, mutta turnauksessa tapahtuu aina odottamattomia käänteitä, jotka tekevät kilpailun seuraamisesta entistä mielenkiintoisempaa.

FA Cupissa suuret ennakkosuosikit eivät välttämättä asennoidu otteluihin riittävällä tavalla, ja suuret altavastaajat voivat saada kovan luokan yllättäviä voittoja. Tästä syystä kannattaa arvioida myös kevään 2023 FA Cup vedonlyöntikohteet useammalta kantilta ja pitää mielessä mahdolliset yllätystekijät ennen kuin lähtee tekemään vetokuponkeja.

Suomalainen Sami Hyypiä onnistui voittamaan FA Cupin kahdesti. Hyypiä pääsi juhlimaan turnauksen mestaruutta Liverpoolissa kausina 2000-01 ja 2005-06. Samassa joukkueessa pelasi tuolloin Jari Litmanen, joka pääsi juhlimaan FA Cupin voittoa 2000-luvun alussa.

Toivottavasti pääsemme näkemään tulevina vuosina lisää suomalaisia FA Cupin voittajia. FA Cupissa pelataan kuitenkin tällä hetkellä kuluvan kauden ratkaisuvaiheita ja tavoitellaan pääsyä Wembleylle, joten jäämme seuraamaan isolla mielenkiinnolla kilpailun seuraavia käänteitä.