Kaupallinen sisältö - Säännöt ja ehdot voimassa - 18+

FA Cup vedonlyönti

FA Cup vedonlyönti tarjoaa joka vuosi mielenkiintoista pelattavaa ja runsaasti yllätyksiä. Lunasta parhaat vedonlyöntibonukset ja hyödynnä tuoreimmat voittajakertoimet.

Lue alta kaikki oleellinen Englannin cupista ja hyödynnä monipuoliset kohteet kauden 2021-2022 FA Cup vedonlyöntiin.

PELISIVUSTO Info Talletusbonus Rekisteröidy
Mr green logo
Lue esittely
Kierrätysvaatimus: 35x
Maksimipanos: 5 €
Ilman talletusta:
100 % bonus 300 € asti + 100 ilmaiskierrosta PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät

Betinia logo
Lue esittely
Kierrätysvaatimus: 5x
Maksimipanos: 50 €
Ilman talletusta:
100 % bonus 200 € asti PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät

FansBet logo
Lue esittely
Kierrätysvaatimus:
Maksimipanos:
Ilman talletusta:
2 x 20 € ilmaisveto PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät

888sport logo
Lue esittely
Kierrätysvaatimus: 7x (2x talletus, 5x bonus)
Maksimipanos:
Ilman talletusta:
100 % bonus 100 € asti PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät

Jalkapallon FA Cup on englantilainen pitkien perinteiden jalkapalloturnaus, jota on pelattu kaudesta 1871–1872 lähtien. FA Cup tunnetaan myös Englannin cupin nimellä ja siinä englantilaiset joukkueet pelaavat vastakkain pudotuspelisysteemillä.

FA Cupissa otteluparit ja jokaisen ottelun kotijoukkue ratkaistaan arvonnalla. Turnauksen hallitseva mestari on Leicester City, joka voitti 2021 finaalissa Chelsean. Sinipaidat ovat nyt hävinneet FA Cup finaalin kahtena vuonna peräjälkeen.

FA Cup kertoimet

FA Cup kertoimet tarjotaan turnauksen läpi laajalla skaalalla ja vedonlyöntikohteet tarjoavat tietenkin mahdollisuuden lyödä vetoa koko turneen voittajasta.

FA Cup vedonlyönti toimii voittajavetojen osalta samalla tavalla kuin vastaavissa tapahtumissa. Pelaajat saavat lyödä vetoa joukkueen puolesta, jonka he uskovat juhlivan mestaruutta.

FA Cup vedonlyönti on yksi englantilaisen jalkapallon mielenkiintoisimmista vedonlyöntikohteista ja tarjolla on kertoimia laajalla skaalalla jokaiseen otteluun.

Turnauksen alussa oli yksittäisiä karsintaotteluita, joissa vedonlyöntiä ei ollut tarjolla, mutta tämän jälkeen kaikista otteluista on voinut lyödä vetoa.

FA Cup vedonlyönnin suola on se, että kilpailussa tulee upeita kasvutarinoita. Yksittäisissä otteluissa altavastaajat voivat kammeta ennakkosuosikin kumoon.

FA Cup vedonlyönti 2022

FA Cup 2021-2022 alkaa elokuun viimeisellä viikolla, jolloin järjestetään turnauksen karsintakierrokset. Marraskuussa pelataan kaksi ensimmäistä ottelukierrosta ja kolmas ottelukierros pelataan tammikuun toisena viikonloppuna, jolloin mukana on 64 joukkuetta.

Kolmannen kierroksen myötä mukaan liittyvät Valioliigan joukkueet ja tämän kierroksen jälkeen kaaviossa on 32 joukkuetta, jotka jatkavat neljännellä kierroksella. Joukkueet vähenevät taas puolella eli tammikuun päätteeksi mukana on enää 16 joukkuetta.

FA Cup vedonlyöntikohteet ovat pelaajien valittavissa aina turnauksen alusta alkaen. Yksi suosituimmista on voittajaveto.

FA Cup 2021-2022 pelataan loppuun siten, että viides kierros on ohjelmassa helmikuussa ja kuudes kierros eli puolivälierät maaliskuussa. Sen jälkeen kilpailussa on mukana neljä joukkuetta. Semifinaalit järjestetään huhtikuussa ja finaali toukokuussa.

Finaali on pelattu perinteisesti Wembleyn stadionilla. Vuonna 2020 ratkaisuottelut järjestettiin St.James Parkilla, mutta paluu Wembleylle koitti taas keväällä 2021.

Miten FA Cupia voi katsoa livenä?

FA Cupia näkee Suomessa Viasatin, Viaplayn ja peliyhtiöiden tarjoamien jalkapallolähetysten kautta. Suomessa kilpailun tv-oikeudet ovat myös tällä kaudella Viasatilla, joka näyttää turnauksen otteluita maksukanavilla ja Viaplay-suoratoistopalvelussaan.

Parhaan kattavuuden FA Cupin otteluihin voi varmistaa hankkimalla Viasatin tai Viaplayn.

Lunasta parhaat vedonlyöntibonukset

PELISIVUSTO Info Talletusbonus Rekisteröidy

Lue esittely
Kierrätysvaatimus:
Maksimipanos:
Ilman talletusta:
10 € kierrätysvapaa ilmaisveto PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät


Lue esittely
Kierrätysvaatimus: 25 x D + B
Maksimipanos: 5 €
Ilman talletusta: 10€
100 % bonus 250 € asti + 50 ilmaiskierrosta PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät

Mr green logo
Lue esittely
Kierrätysvaatimus: 35x
Maksimipanos: 5 €
Ilman talletusta:
100 % bonus 300 € asti + 100 ilmaiskierrosta PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät

FA Cup vedonlyönti

FA Cup vedonlyönti koostuu monista vedonlyöntikohteista, joita kilpailun otteluissa ja turnauksen edetessä on mahdollisuus pelata. Pelaajat voivat lyödä vetoa koko turnauksen voittajasta, yksittäisistä otteluista sekä ennen niiden alkua että otteluiden aikana ja lisäksi tarjolla on runsaasti pelaajakohtaisia vetoja. Niitä ovat esimerkiksi vedonlyönti maalipörssistä. Live-veto tarjoaa myös puitteet lyödä vetoa otteluista hyvin monipuolisella kattauksella ja siellä FA Cup kertoimet tarjotaan tuttujen kohteiden ohella myös esimerkiksi siitä, tuleeko maali tietyllä aikavälillä ja montako maalia tietty joukkue tekee.

FA Cup vedonlyöntikohteet eivät lopu aivan heti kesken, sillä otteluista lyödään paljon vetoa. Tästä syystä käytännössä kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimia turnauksen otteluista. Jokainen suomalaisten pelaajien suosiossa oleva peliyhtiö tarjoaa kattavasti kohteita ja kertoimia FA Cup vedonlyöntiin. Kertoimia tarjotaan monesti myös pienemmän pelivaihdon kerääviin kohteisiin.  Vedonlyönti FA Cupin otteluissa onnistuukin melkein jokaisella peliyhtiöllä.

Vedoissa kannattaa huomioida muutamia tekijöitä, jotka vaikuttavat cup-otteluiden arvioihin voimasuhteista. Valioliigan joukkueet ovat myös FA Cupissa vahvoilla, mutta parhaat joukkueet voivat tehdä lepuutuksia ja peluuttaa kakkosryhmää. Samalla altavastaajan mahdollisuudet parantuvat. Suuret futistähdet voivat olla kentällä ylimielisiä eivätkä anna kaikkea. Altavastaajille kotietu on usein iso voimavara, mutta kuluva kausi pelataan isoksi osaksi ilman yleisöä, joten samanlaista hurmosta ei tänä vuonna pääse syntymään. Lisäksi, jos joukkueella on sarjassa tärkeä vaihe, niin silloin cup-otteluihin ei panosteta suurella intensiteetillä ja pelaajien motivaatio on toisaalla. FA Cup vedonlyöntiä ajatellen erityisesti nämä tekijät on hyvä huomioida.

FA Cup tuo hauskan poikkeavuuden normaaliin vedonlyöntiiin, sillä turnauksessa on mukana kaikenlaisia kyläseuroja. Cup tarjoaakin mahdollisuuden lyödä vetoa sellaisista otteluista, joissa on osallisena pieniä amatööriseuroja, joista ei ole välttämättä kuultu aiemmin mitään. Yksi parhaista esimerkeistä on kuluvalla kaudella upeasti pelannut Marine FC. FA Cup voi antaa hyvät puitteet löytää myös huomattavia ylikertoimia, sillä myöskään peliyhtiöille voimasuhteiden määrittäminen ei ole aina helppoa. Voit löytää varsinkin turnauksen aikaisessa vaiheessa ylikertoimia, joiden avulla FA Cup vedonlyönti on entistä mielekkäämpää. Muista pelata aina parhaat tarjolla olevat kertoimet.

FA Cup vedonlyönti ja pelisysteemi

FA Cupiin on osallistumisoikeus kaikilla Englannin jalkapalloliiton alaisuuteen kuuluvilla joukkueilla. Siihen osallistui tällä kaudella 736 joukkuetta. Turnaus alkoi useilla karsintakierroksilla, joiden jälkeen on pelattu virallisia ottelukierroksia. Niissä oli aluksi 124 joukkuetta. Valioliigan joukkueet liittyvät mukaan vasta kolmannella kierroksella. Vastustajat arvotaan läpi turnauksen ja ottelut pelataan heti ratkaisuun asti. Varsinainen turnaus käsittää kahdeksan kierrosta ja mainitut karsintakierrokset. Tällä kaudella turnaus alkoi normaalia myöhemmin.

Kilpailu ei ole rahallisesti yhtä arvokas kuin monet muut suuret tapahtumat, mutta turnauksen merkitys on myös jatkossa tärkeä, sillä voittaja saa paikan tulevaan Eurooppa-liigaan. Menestyminen mahdollistaa pelaamisen ensi kaudella Euroopan kentillä, vaikka päättynyt kausi ei olisi mennyt sarjassa tarpeeksi hyvin. Jos voittaja on saanut jo paikkansa Euroopan kentille, niin se menee finaalin häviäjälle.

FA Cupin historia

FA Cup on maailman vanhin jalkapalloturnaus, jota on pelattu kaudesta 1871–1872 lähtien. Turnauksen voitti ensimmäisen kerran Wanderers. Menestynein joukkue on Arsenal, jolla on 14 mestaruutta. Niistä ensimmäinen tuli vuonna 1930. Lontoolaiset ovat olleet finaaleissa ennätykselliset 21 kertaa. Manchester United on mestaruuksissa toisena 12 pokaalilla. Kolmanneksi eniten mestaruuksia on Chelsealla. Liverpool on saanut juhlia seitsemän ja Manchester City kuusi kertaa. Arsenalia ja Chelseaa edustanut Ashley Cole on voittanut FA Cupin seitsemän kertaa.

Turnauksen on voittanut 2010-luvulla kertaa lukuun ottamatta vain nykyisin Valioliigassa pelaavat joukkueet. Wigan juhli mestaruutta kaudella 2012-2013. Vuoden 1923 finaali oli ensimmäinen kerta, kun mestaruus ratkaistiin Wembleyllä. Kilpailua ei pelattu toisen maailmansodan takia vuosina 1938-1939 ja 1945-1946. Siitä johtuen kilpailussa juhlittiin satavuotista historiaa kaudella 1980-1981. Finaalit olivat 2000-luvun alussa Millenniumilla, mutta palasivat Wembleylle vuonna 2007.

FA Cupin yllätykset ja suomalaiset voittajat

Vaikka voittajiksi on selvinnyt usein korkeimmalla sarjatasolla pelaava joukkue, tapahtuu turnauksen edetessä aina muutamia yllätyksiä. Ennakkosuosikit eivät asennoidu otteluun riittävällä tarkkuudella ja paikallisen pubin harrasteporukkaa nappaakin voiton. Tästä syystä kannattaa aina arvioida FA Cup vedonlyöntikohteet useammalta kantilta ja pitää mielessä yllätystekijät, ennen kuin iskee vetolapun sisään.

Suomalaisista pelaajista Sami Hyypiä onnistui voittamaan FA Cupin kahdesti. Mestaruudet tulivat Liverpoolin joukkueessa kausina 2000-2001 ja 2005-2006. Samassa joukkueessa pelasi tuolloin Jari Litmanen, joka pääsi juhlimaan FA Cupin voittoa 2000-luvun alussa.

Kirjoittanut

Vihjemedia.com © 2022 | Sivustokartta - Evästeet - Tietosuojakäytäntö