FA Cup vedonlyönti

Jalkapallon FA Cup on englantilainen pitkien perinteiden jalkapalloturnaus, jota on pelattu kaudesta 1871–72 lähtien. Kyseessä on maailman vanhin jalkapallokilpailu, joka nauttii edelleen suurta arvostusta joukkueiden ja kannattajien keskuudessa. Samalla FA Cup vedonlyönti nousee jälleen suosituksi myös alkaneella kaudella 2023-24. Syksyn sesonki on 143. kerta, kun FA Cup järjestetään. Hallitseva mestari on Manchester City, joka voitti viime keväänä pelatussa edellisen kauden loppuottelussa paikallisvastustajansa Manchester Unitedin.

Katso kertoimia jalkapallotapahtumiin

fa cup ja bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

FA Cup on yksi maailman legendaarisimmista jalkapallokilpailuista, joka on hyvin tärkeä ja merkityksellinen urheilusarja myös vedonlyönnin näkökulmasta. FA Cup vedonlyönti tarjoaa kausittain paljon aidosti mielenkiintoista pelattavaa ja runsaasti yllätyksiä, joita ei nähdä lainkaan monessa muussa jalkapalloturnauksessa. Näin tulee olemaan varmasti myös kaudella 2023-24. Suosittelemme lunastamaan FA Cupin betsaamiseen uuden kauden kynnyksellä myös suositut vedonlyöntibonukset ja hyödyntämään kulloinkin parhaat ylikertoimet.

FA Cupissa otteluparit ja kotijoukkueet ratkaistaan perinteisesti arvonnalla. Maailman pisimpään pelattu jalkapalloturnaus tunnetaan myös Emirates FA Cupin nimellä, ja siinä englantilaiset joukkueet pelaavat vastakkain pudotuspelisysteemillä. Turnauksen valloitti viimeksi Manchester City, joka kaatoi loppuottelussa rakkaan naapurinsa. Taivaansiniset menivät loppuottelussa johtoon heti ensimmäisellä minuutilla. Punapaidat tulivat puolen tunnin kohdalla tasoihin, mutta Sky Blues osui toistamiseen lähes heti puoliajan jälkeen.

Luvassa on jälleen uusi hieno kausi 2023-24 pitkäaikaisen ja arvostetun jalkapallokilpailun parissa. FA Cupiin osallistuu alkaneella kaudella kaikkiaan 732 joukkuetta ja varsinaiseen päävaiheeseen 124 seuraa. Lue alta kaikki oleellinen uuden kauden tarunhohtoisesta futisturnauksesta, tutustu turnauksen uuteen otteluohjelmaan ja aikatauluihin sesongin 2023-24 muodossa, FA Cupin historiaan ja lukuisiin muihin futiskisan merkittävimpiin ominaisuuksiin ja asioihin. FA cup otteluohjelma koostuu karsintakierroksista ja varsinaisesta turnauksen päävaiheesta. Kerromme myös mistä voi löytää laadukkaat FA Cup vihjeet.

FA Cup vedonlyönti / kertoimet

FA Cup on yksi jalkapallon upeimmista seurajoukkuekilpailuista. FA Cupia seurataan maailmalla laajasti, ja kyseessä on tänäkin päivänä hieno ja mielenkiintoinen brittiläinen futisturnaus. FA Cup vedonlyönti on samalla yksi englantilaisen jalkapallon parhaista vedonlyöntikohteista, sillä tarjolla on heti FA Cupin alusta lähtien runsaasti pelattavaa ja vetokohteita laajalla skaalalla lähes jokaiseen otteluun.

FA Cup kertoimet tarjotaan myös kaudella 2023-24 turnauksen läpi monipuolisesti ja vedonlyöntikohteet tarjoavat tietenkin puitteet lyödä vetoa myös koko turneen voittajasta. FA Cup vedonlyönti toimii voittajavedoissa samalla tavalla kuin vastaavissa tapahtumissa. Pelaajat saavat lyödä vetoa seuroista, joiden he uskovat olevan parhaita. Siihen tarjoutuu hyvät mahdollisuudet heti turnauksen ensimmäisistä ottelukierroksista lähtien.

Turnauksen alussa on pelattu myös kauden 2023-24 alussa joitakin karsintaotteluita, joissa vedonlyöntiä ei ole ollut välttämättä tarjolla, mutta tämän jälkeen kaikista otteluista voi taas normaalisti lyödä vetoa. FA Cup vedonlyönnin suola ja suuri hienous löytyy erityisesti siitä, että turnauksessa tulee upeita kasvutarinoita. Samaa on lupa odottaa kaudella 2023-24. Lisäksi yksittäisissä otteluissa altavastaajat voivat kammeta suuriakin ennakkosuosikkeja kumoon. Tästä syystä FA Cup vedonlyönti on myös erittäin mielenkiintoista ja kiinnostavaa, sillä tiedossa on jälleen lähes varmasti kovan luokan yllätyksiä.

FA Cup vedonlyönti 2023

FA Cupiin kaudelle 2023-24 lähti mukaan viime kauden tapaan yli 700 joukkuetta. FA Cupissa pelataan ensimmäiseksi karsintakierrokset, joiden päätteeksi turnauksessa on mukana 124 joukkuetta. Ensimmäinen ylimääräinen karsintakierros alkoi 5. elokuuta. Ensimmäiset varsinaiset ottelukierrokset käydään 4. marraskuuta ja 2. joulukuuta sekä heti alkuvuodesta 2024.

FA Cupin suurin mielenkiinto lähtee liikkeelle jälleen tammikuun alussa, kun kolmannen kierroksen myötä mukaan liittyvät taas Valioliigan joukkueet. FA Cupin huipentavat ottelukierrokset pelataan siten, että puolivälierät pelataan ensi keväänä 16. maaliskuuta, välierät 20. huhtikuuta ja finaali 25. toukokuuta.

Turnauksen loppuottelu on pelattu perinteisesti Wembleyn stadionilla. Sama tilanne on myös syksyllä 2023 käynnistyneessä turnauksessa. Futiskisan huipennus käydään jälleen Wembleyllä. Varsinkin monille pienemmille seuroille olisi upea päästä pelaamaan kannusta Wembleylle ja kokemaan FA Cup finaali. Voittaja pääsee osallistumaan ensi kaudeksi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Lisäksi voittaja pääsee pelaamaan seuraavan kauden alussa Community Shieldissä.

FA Cup vedonlyönti nauttii hyvää suosiota myös kaudella 2023-24. FA Cup vedonlyönti tarjoaa loistavat puitteet tavoitella hyvää menestystä legendaarisen futisturnauksen betsaamisessa. Jalkapallokilpailuun tarjotaan kauden mittaan runsaasti hyvää pelattavaa ja korkeita kertoimia. Lue myös vinkit ja FA Cup vihjeet jalkapallo vedonlyöntiin.

FA Cup otteluohjelma

FA cup otteluohjelma pitää sisällään turnauksen karsintakierrokset ja varsinaisen päävaiheen, johon otetaan mukaan 124 joukkuetta. Turnauksen otteluohjelma huipentuu jälleen keväällä 2024 pelattaviin ratkaisuvaiheisiin. FA Cup finaali pelataan tutusti Wembleyllä.

Miten FA Cupia voi katsoa livenä?

FA Cupia on esitetty Suomessa Viasatilla ja Viaplaylla. Suomessa legendaarisen futiskilpailun tv-oikeudet kuuluvat edelleen Viasatille, joka näyttää turnauksen otteluita kaudella 2023-24 maksukanavillaan ja Viaplay-suoratoistopalvelunsa välityksellä. Parhaan kattavuuden FA Cupiin voi varmistaa hankkimalla Viasatin tai Viaplayn. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Viasat on ollut julkisuudessa olleiden tietojen valossa ongelmissa asiakaskadon kanssa, ja yritykseltä saattaakin tulla urheilulähetysten tv-oikeuksia myyntiin.

FA Cup on pyörinyt vuosia

FA Cup vedonlyönti

FA Cup vedonlyönti koostuu lukuisten muiden suosittujen urheilusarjojen tapaan todella monista vedonlyöntikohteista, joita jalkapallokilpailun otteluissa ja turnauksen edetessä saa pelata. Asiakkaat voivat lyödä vetoa esimerkiksi:

  • koko turnauksen voittajasta
  • Hyvin laajasti ja kattavasti yksittäisistä otteluista live-vedon kera.
  • tarjolla on myös pelaajakohtaisia vetoja
  • vedonlyönti maalipörssistä

FA Cup vedonlyönti sisältää heti ensimmäisistä varsinaisista ottelukierroksista lähtien satoja vetokohteita. Pelattavaa ja kertoimia löytyy heti turnauksen päävaiheen käynnistyessä laidasta laitaan. Lisäksi reaaliaikainen live-veto tarjoaa mahdollisuuden lyödä vetoa otteluista hyvin monipuolisesti. Live-vedossa FA Cup kertoimet tarjotaan tuttujen vetokohteiden ohella myös esimerkiksi siitä, tuleeko ottelussa maalia tietyllä aikavälillä ja montako maalia tietty joukkue tekee.

FA Cup vedonlyöntikohteet tulevat olemaan myös kaudella 2023-24 todella monipuoliset ja laadukkaat. Käytännössä kaikki vähänkin kunnolliset vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimia turnauksen otteluista heti ensimmäisestä varsinaisesta ottelukierroksesta lähtien. Kertoimia tarjotaan monesti myös pienemmän pelivaihdon kerääviin kohteisiin, ja vedonlyönti FA Cupin otteluissa onnistuukin myös alkaneella kaudella lähes jokaisella vedonlyöntisivustolla.

Huomioitavaa ennen betsausta

FA Cup vedonlyönti perustuu muun betsaamisen tavoin ylikertoimien ja aitoa positiivista odotusarvoa tuottavien vetokohteiden pelaamiseen. FA Cupin vedoissa kannattaa kuitenkin huomioida muutamia osittain poikkeavia tekijöitä, jotka vaikuttavat cup-otteluiden arvioihin voimasuhteista. Ensimmäinen on se, että Valioliigan joukkueet ovat myös FA Cupissa tietysti vahvoilla, mutta parhaat joukkueet voivat tehdä merkittäviä lepuutuksia ja peluuttaa kakkosryhmiä. Samalla jopa suurtenkin altavastaajien mahdollisuudet voivat parantua oleellisesti.

Toisena on hyvä huomata, että suuret futistähdet voivat olla ylimielisiä eivätkä anna kaikkea etenkään vähemmän laadukkaita joukkueita vastaan. Altavastaajille kotietu on tällaisessa turnauksessa iso voimavara. Lisäksi jos joukkueella on sarjassa eli Valioliigassa tai Mestaruussarjassa menossa tärkeä vaihe, niin cup-otteluihin ei välttämättä panosteta isosti ja motivaatio on helposti toisaalla.

FA Cup tuo hauskan poikkeavuuden normaaliin vedonlyöntiin, sillä turnauksessa on mukana myös kaudella 2023-24 kaikenlaisia kyläseuroja. Jalkapallokilpailu antaa mahdollisuuden lyödä vetoa sellaisista otteluista, joissa on osallisena pieniä amatööriseuroja, joista ei ole välttämättä kuultu mitään. Sitä kannattaa miettiä ja tutustua pienten ja vieraiden joukkueiden voimasuhteisiin myös syksyllä 2023 alkaneella kaudella.

Turnaus voi antaa montaa muuta jalkapallokilpailua paremmat puitteet löytää myös hyviä ylikertoimia, sillä myöskään monille vedonlyöntisivustoille voimasuhteiden määrittäminen ei ole varsinkaan ensimmäisillä ottelukierroksilla aina helppoa. Se vaatii kuitenkin kovaa työtä ja tietotaitoa, että pystyy löytämään juuri aitoja ylikertoimia, sillä voimasuhteiden määrittäminen ei ole helppoa myöskään edes ammattitaitoisille vedonlyöjille. Oikeita ylikertoimia voi löytää kuitenkin varsinkin turnauksen alussa.

FA Cup vedonlyönti ja pelisysteemi

FA Cupissa on oikeus pelata kaikilla Englannin jalkapalloliittoon kuuluvilla joukkueilla. Turnauksessa on oikeus esiintyä miltä sarjatasolta tahansa, joten mukana on kausittain paljon täysin tuntemattomia joukkueita, joista ei ole kuultu mitään. Turnauksessa pelaa kausittain yleensä yli 700 joukkuetta. Näin on myös kaudella 2023-24, joista kuitenkin varsinaiseen päätapahtumaan pääsee mukaan vain pieni osa. FA Cup alkoi taas karsintakierroksilla, joiden jälkeen pelataan ensimmäiset varsinaiset ottelukierrokset.

Valioliigan joukkueet liittyvät mukaan perinteisesti vasta kolmannella ottelukierroksella. Näin on taas kaudella 2023-24. Vastustajat arvotaan läpi turnauksen ja ottelut pelataan turnauksen ratkaisevilla ottelukierroksilla päätökseen asti. Aiemmilla ottelukierroksilla pelataan tarvittaessa uusintoja. Varsinainen päävaiheen turnaus pitää sisällään kahdeksan ottelukierrosta ja mainitut erilliset karsintakierrokset.

FA Cup ei ole puhtaasti talouden näkökulmasta yhtä arvokas jalkapallokilpailu kuin muutamat muut suuret jalkapallokilpailut, mutta turnauksen merkitys on aidosti todella tärkeä. FA Cupissa halutaan menestyä myös parhaiden seurojen näkökulmasta, vaikka niiden keskittyminen on toki tärkeimmissä eli Valioliigan ja Mestarien liigan voittamisessa. FA Cupissakin voittaja pääsee kuitenkin myös ensi kaudeksi automaattisesti Euroopan kentille.

FA Cup vihjeet

Turnaukseen tulee löytymään myös kaudella 2023-24 monia laadukkaita vedonlyöntivihjeitä, joita on mahdollista poimia lukuisilta urheilu- ja vedonlyöntisivustoilta. Parhaita vihjeitä FA Cupiin ovat yleensä ne, joissa on mukana myös tarkat arviot todennäköisyyksistä ja siten mahdollisuudet löytää oikeasti positiivisen odotusarvon vetokohteita. Vihjemedia on myös mukana kauden 2023-24 tapahtumissa ja pyrkii tarjoamaan aitoja ylikertoimia sisältäviä vedonlyöntivihjeitä, jos tarjolle vain tulee oikeita ylikertoimia ja hinnoitteluvirheitä.

Katso Parhaat bonukset FA Cup vedonlyöntiin

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

FA Cupin historia

FA Cupin historia alkaa kaudesta 1871–72 lähtien. Turnauksen voitti ensimmäisen kerran Wanderers. FA Cupin historiassa menestynein joukkue on Arsenal, jolla on komeat 14 mestaruutta. Niistä ensimmäinen tuli vuonna 1930. Tykkimiehet on ollut finaaleissa ennätykselliset 21 kertaa. Manchester United on mestaruuksissa toisena 12 pokaalilla. Kolmanneksi eniten mestaruuksia on Chelsealla, Liverpoolilla ja Tottenhamilla, jotka ovat juhlineet turnauksen mestaruutta kahdeksan kertaa.

Historian menestyneimpien joukkueiden listassa kympin sakissa ovat myös esimerkiksi Aston Villa, Newcastle ja Manchester City. Uransa aikana Arsenalia ja Chelseaa edustanut Ashley Cole voitti FA Cupin seitsemän kertaa.

Turnauksen on voittanut 2010-luvulla kertaa lukuun ottamatta vain nykyisin Valioliigassa pelaavat joukkueet. Ykkösliigassa pelaava Wigan juhli mestaruutta kaudella 2012-13. Valioliigan joukkueet ovat jälleen vahvoilla juhlimaan mestaruutta sesongin 2023-24 päätteeksi.

Vuoden 1923 FA Cupin finaali oli ensimmäinen kerta, kun turnauksen mestaruus ratkaistiin Wembleyllä. Kilpailua ei pelattu toisen maailmansodan takia vuosina 1938-39 ja 1945-46. Siitä johtuen kilpailussa juhlittiin satavuotista historiaa kaudella 1980-81. FA Cupin finaalit olivat 2000-luvun alussa Millenniumilla, mutta huipennukset palasivat Wembleylle vuonna 2007.

JoukkueMestaruudetUusin mestaruus
Arsenal142020
Manchester United122016
Chelsea82018
Tottenham81991
Liverpool82022
Aston Villa71957
Manchester City72023
Newcastle62019
Blackburn61928
Everton51995

FA Cupin yllätykset ja suomalaiset voittajat

FA Cup on edelleen tarunhohtoinen ja upea jalkapallokilpailu, jossa nähdään kausittain useita kasvutarinoita ja loistavia yllätyksiä. FA Cupissa voittajiksi on selvinnyt lopulta yleensä korkeimmalla sarjatasolla pelaavia joukkueita, mutta turnauksessa tapahtuu aina odottamattomia käänteitä, jotka tekevät kilpailun seuraamisesta entistä mielenkiintoisempaa. Samaa odotetaan myös kaudella 2023-24. Ei ole mitään syytä siihen, että turnauksessa ei nähtäisi myös alkaneella kaudella monia kovankin luokan yllätyksiä.

FA Cupissa suuret ennakkosuosikit eivät välttämättä asennoidu myöskään kauden 2023-24 otteluihin riittävällä tavalla, ja suuret altavastaajat voivat venyä upeisiin suorituksiin. Tästä syystä kannattaa arvioida myös alkaneen FA Cup kauden vedonlyöntikohteet useammalta kantilta ja pitää mielessä mahdolliset yllätykselliset tekijät ennen kuin lähtee tekemään vetokuponkeja.

Suomalainen Sami Hyypiä onnistui voittamaan FA Cupin kahdesti. Hyypiä pääsi juhlimaan turnauksen mestaruutta Liverpoolissa kausina 2000-01 ja 2005-06. Samassa joukkueessa pelasi tuolloin Jari Litmanen, joka pääsi juhlimaan FA Cupin voittoa 2000-luvun alussa.

Toivottavasti pääsemme näkemään tulevina vuosina lisää suomalaisia FA Cupin voittajia. Sitä joudumme todennäköisesti odottamaan jonkin aikaa. FA Cupissa on kuitenkin saatu uusi kausi käyntiin ensimmäisten karsintakierrosten merkeissä, ja turnauksen varsinainen päävaihe pääsee vauhtiin myöhemmin loppuvuodesta 2023.