Kaupallinen sisältö - Säännöt ja ehdot voimassa - 18+

Veikkausliiga vedonlyönti

Veikkausliigan kausi 2022 on jo lähellä, sillä Suomen jalkapallon korkein sarjataso pyörähtää käyntiin heti huhtikuun alussa. Veikkausliigan runkosarjaa pelataan 2.4.-10.9.2022 välillä. Runkosarjan päätyttyä joukkueet jaetaan mestaruus- ja haastajasarjoihin.

Suomen mestari on selvillä lokakuun lopussa. Veikkausliiga vedonlyönti on myös edellisten kausien tapaan kovassa suosiossa, ja Vihjemediasta voit löytää itsellesi kauden mittaan parhaat veikkausvihjeet, vedonlyöntibonukset ja muut erikoistarjoukset.

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Veikkausliigan kausi 2021 päättyi viime syksynä ja tarjosi loistavaa jalkapalloviihdettä loppuun saakka. HJK nappasi viimeisellä kierroksella Suomen mestaruuden tiukassa taistossa KuPSia vastaan. HJK:n ja KuPSin viimeisen kierroksen ottelu oli yksi parhaista vuosikausiin Veikkausliigassa käydyistä otteluista, jossa oli myös paikalla upeasti yleisöä.

Veikkausliigassa pelaavat joukkueet kilpailevat myös Suomen Cupissa, ja menestyneet seurat saavat karsia Mestarien liigaan, Eurooppa-liigaan ja Konferenssi liigaan. Veikkausliiga kiinnostaa Suomessa asuvien lisäksi myös esimerkiksi ulkosuomalaisia, onhan monella oma tuttu joukkue kotiseudulta, jota kannustaa mielellään myös kaukaa.

Veikkausliiga kertoimet ja vihjeet

Suomalainen jalkapallo on myös vedonlyönnissä tyypillisesti kovassa suosiossa. Veikkausliiga vedonlyönti tarjoaa lähes kaikilla vedonlyöntisivustoilla erittäin hyvät Veikkausliiga kertoimet, joiden parista löytää kauden mittaan paljon laadukasta pelattavaa. Kotimaan futissarjaan löytyy kertoimia laajalla kattauksella kaikista kauden aikana pelattaviin otteluihin.

Tarjolla on sesongin aikana myös esimerkiksi korotettuja kertoimia ja muita pelaajaetuja, jotka kannattaa hyödyntää, jos se on mahdollista. Veikkausliiga vedonlyönti on myös paljon muutakin, sillä Vihjemedia tarjoaa viikoittain Veikkausliiga vihjeet Vakiovihjeiden muodossa.

Vakiovihjeet koostuvat suurten jalkapallosarjojen ollessa tauolla juuri Veikkausliigasta, miesten Ykkösestä ja miesten Kakkosesta. Veikkausliiga on silloin kaiken keskiössä, ja tarjoamme mahdollisuuksien mukaan myös muita vedonlyöntivihjeitä kotimaisen futissarjan parhaista otteluista ja ylikertoimista. Niitä voi löytää perinteisesti varsinkin kauden ensimmäisillä kierroksilla.

Runsaasti pelikohteita

Jokainen vedonlyöntisivusto tarjoaa Veikkausliigaan paljon pelattavaa. Pelaajat saavat lyödä vetoa otteluiden voittajien ohella myös esimerkiksi niiden maalimääristä, tasoitusvedoista, puoliajoista, joukkueiden maaleista, maalintekijöistä, korteista ja futissarjan voittajasta.

Luvassa on myös monia suosittuja kampanjoita, erikoistarjouksia ja muita pelaajaetuja. Tiedossa on esimerkiksi korotettuja kertoimia, ilmaisvetoja ja riskittömiä vetoja, jotka tuovat futisliigan betsaamiseen uusia ulottuvuuksia.

Veikkausliigan kausi 2022 alkaa aivan kohta, ja uuden sesongin aikana ei myöskään ole pulaa pelivihjeistä. Veikkausliiga vihjeet löydät monista netin sivustoilta, myös meiltä. Erilaisista vihjeistä on hyötyä, sillä sinun ei itse tarvitse tehdä niin kattavaa taustatutkimusta.

Vedonlyönti vihjeet sisältävät usein knoppitietoa joukkueiden sen hetkisestä tilanteesta, joukkueiden edellisistä kohtaamisista, tarkoista todennäköisyyksistä ja muista tärkeistä asioista, jotka on hyvä huomioida vetoja asettaessa.

Veikkausliiga vedonlyönti bonukset

Veikkausliiga vedonlyönti kannattaa aloittaa lunastamalla kaikki parhaat vedonlyöntibonukset. Luvassa on paljon vedonlyöntibonuksia ja muita pelaajaetuja, jotka tekevät kotimaisen jalkapallosarjan pelaamisesta entistä parempaa ja järkevämpää.

Ennen kuin laitat vetolapun sisään, tarkista minkälaisia vedonlyöntibonuksia pelisivustoilla on tarjolla erityisesti uusille pelaajille! Vanhoille pelaajille on tarjolla monesti myös vaihtuvia kampanjoita kotimaiseen Veikkausliigan betsaamiseen.

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Veikkausliiga vedonlyönti 2022

Veikkausliiga vedonlyönti on suosittua, vaikka kotimainen futissarja ei ole yksi Euroopan tärkeimmistä tai parhaista jalkapalloliigoista. Vedonlyönti Veikkausliigassa onnistuu käytännössä kaikissa pelattavissa otteluissa, ja lähes kaikkiin otteluihin on saatavilla myös aidosti hyvät Veikkausliiga kertoimet.

Veikkausliiga vedonlyönti 2022 koostuu laajasti kaikkien kauden aikana pelattavien otteluiden tapahtumista sekä ennen otteluiden alkua että live-vedoissa otteluiden ollessa käynnissä.

Vaikka Veikkausliiga ei ole vedonlyöntiyhtiöille tärkeimpiä urheilusarjoja, monet peliyhtiöt huomioivat sen kaudesta toiseen. Toki nykyään vetoa saa lyödä myös esimerkiksi jopa miesten Kolmosen otteluista, joten Veikkausliiga vedonlyönti on siihen nähden todella pidettyä.

Vihjeet mahdollistavat asiantuntevan betsaamiseen

Veikkausliigaa koskee samat lainalaisuudet kuin muussa vedonlyönnissä. Pelaa parhaat kertoimet, hyödynnä hyvät Veikkausliiga vihjeet, jotka parantavat saumojasi menestyä sekä tutustu ja tutki puolueettomasti joukkueita ja sen hetkistä tilannetta.

Tällaisia tietoja ovat muun muassa sellaiset, onko sairaana tai pelikiellossa tärkeitä pelaajia, aikooko joukkue käyttää ykkös- vai kakkosryhmää ja onko tiedossa tärkeää cupin tai muuta kilpailullista ottelua. Yllätysten määrä on myös suurempi kuin isoissa futissarjoissa.

Veikkausliiga vedonlyönti 2022 – voittajasuosikit

Veikkausliiga vuosimallia 2022 on jälleen kahden kauppa, sillä HJK ja KuPS lähtevät kauteen ylivoimaisesti suurimpina voittajasuosikkeina. HJK on edellisten kausien tapaan paras mestariehdokas, mutta KuPSilla on realistinen mahdollisuus taistella Suomen mestaruudesta.

HJK ja KuPS pelasivat viime kaudella mielettömän upean viimeisen kierroksen ottelun, jossa ratkaistiin Suomen mestaruus. HJK:lla ja KuPSilla on myös kaudella 2022 selvästi muita seuroja parempi sauma pelata ykkössijasta.

Veikkausliiga vedonlyönti 2022 – todennäköiset putoajat

Alkavan kauden selvästi heikoimmat joukkueet ovat AC Oulu ja VPS, jotka taistelevat lähes varmuudella putoamista vastaan. AC Oulu pelasi myös viime kaudella Veikkausliigassa, kun taas VPS nosti itsensä sinne viime kauden päätteeksi.

AC Oulu ja VPS joutuvat taistelemaan vain sarjapaikkansa puolesta, sillä kummallakaan seuralla ei pitäisi olla asiaa nousta edes alempaan keskikastiin. AC Oulu on rankingissa hieman VPS:n yläpuolella, mutta myös oululaisten tilanne on kauden kynnyksellä vaikea.

Veikkausliiga kausi 2022

Veikkausliigassa pelataan kauden 2021 tapaan 12 joukkueen kaksinkertaisessa runkosarjassa 132 ottelua. Jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 22 kierrosta ja kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti kerran kotona ja kerran vieraissa. Runkosarjan päätteeksi pelataan kuuden joukkueen yksinkertaiset mestaruus- ja haastajasarjat.

Veikkausliigassa pelataan kaudella 2022 siten yhteensä 162 ottelua. Kauteen sisältyy myös kaksi ottelua karsintoja. Kyseessä on Veikkausliigan historian 32. kausi.

Veikkausliiga joukkueet kaudella 2022

Veikkausliigassa on kaudella 2022 mukana seuraavat joukkueet: HJK, KuPS, FC Inter, FC Honka, Ilves, FC Lahti, SJK, HIFK, IFK Mariehamn, FC Haka, AC Oulu ja VPS. KTP pelasi vielä viime kaudella Veikkausliigassa, mutta kotkalaisten matka päättyi nopeasti putoamiseen. Tilalle tuli perinteikäs VPS.

Ennakkoon vahvin voittajasuosikki

HJK lähtee Veikkausliigan kauteen 2022 suurimpana voittajasuosikkina. HJK oli myös viime kaudella Veikkausliigan paras mestariehdokas ja piti pintansa loppuun asti, vaikka KuPS antoi helsinkiläisille upean vastuksen.

HJK on nykyään Suomen mittapuulla niin valtavan laadukas miehistö, että helsinkiläisiä vastaan menestyminen on myös alkavalla kaudella äärettömän vaikeaa. On täysin selvää, että HJK:n näkökulmasta mikään muu ei voi olla vaihtoehtona kuin pelata Suomen mestaruudesta.

HJK:n vahvimmat haastajat

HJK:n vahvin ja samalla ainoa selkeä haastaja löytyy myös kaudella 2022 Kuopiosta. KuPS lähtee uuteen kauteen pelaamaan Suomen mestaruudesta käytännössä ainoana joukkueena, jolla voi olla mahdollisuus menestyä HJK:ta vastaan.

KuPS pelasi viime kaudella valtavan hienosti ja esiintyi komeasti edukseen, mutta savolaiset lähtevät myös kauteen 2022 rankingin toiselta paikalta. Keltamustien eteneminen Suomen mestaruuteen olisi yllätys, mutta savolaisilla voi olla siihen sentään aidot saumat.

Mitalitaistossa mukana olevat joukkueet

Mitalitaistossa on mukana lähtökohtaisesti HJK:n ja KuPSin ohella kaksi muuta joukkuetta, jotka kilpailevat luultavasti kolmannesta paikasta. Kyseiset seurat ovat FC Inter ja SJK. Molemmat joukkueet pelaavat myös kaudella 2022 laadukkaalla materiaalilla ja omaavat hyvät puitteet taistella kolmannesta sijasta.

Kumpikaan seura ei varmasti pysty menestymään kilpailussa HJK:ta tai KuPSia vastaan, mutta erityisesti FC Interiltä on syytä odottaa alkavalla kaudella aidosti tasokkaita peliesityksiä.

Keskikasti ja mahdolliset yllättäjät

Keskikastissa ovat suurella todennäköisyydellä FC Honka, Ilves, IFK Mariehamn, FC Lahti ja FC Haka. Kyseinen viisikko taistelee paikoista keskikastissa siten, että joukkueilla ei pitäisi olla mitään asiaa pelaamaan paikoista kolmen joukossa, mutta seurojen pitäisi olla turvassa myös putoamisviivalta tai sen läheisyydestä.

FC Honka, Ilves, IFK Mariehamn, FC Lahti ja FC Haka ovat taas liikkeellä joukkueilla, jotka voivat voittaa kiistatta myös kärkipään seuroja, mutta ne eivät voine menestyä isossa kuvassa hyvin.

Todennäköiset karsijat

Veikkausliigan huonoimmista joukkueista ei ole kahta sanaa. Suomen korkeimman sarjatason heikoimmat seurat löytyvät pohjoisesta ja Vaasasta, sillä AC Oulu ja VPS taistelevat käytännössä varmuudella paikoista kahden viimeisen joukossa.

Molemmat joukkueet ovat tehneet hienoa työtä saadessaan mahdollisuuden pelata Veikkausliigassa, mutta kummatkin seurat ovat menestyksen kannalta tukalassa paikassa. AC Oulu ja VPS ovat selvästi alkavan kauden huonoimmat seurat ja vahvat ehdokkaat häntäpäähän.

Veikkausliiga otteluohjelma ja tulokset 2022

La 2.4. 15:00 HJK FC Honka
La 2.4. 17:00 KuPS FC Inter
La 2.4. 17:00 SJK HIFK
La 2.4. 17:00 FC Haka Ilves
La 2.4. 17:00 VPS AC Oulu
La 2.4. 18:30 IFK Mariehamn FC Lahti
Pe 8.4. 18:00 FC Lahti VPS
Pe 8.4. 18:00 SJK HJK
Pe 8.4. 18:00 FC Honka FC Haka
La 9.4. 14:00 HIFK IFK Mariehamn
La 9.4. 17:00 FC Inter AC Oulu
La 9.4. 17:00 Ilves KuPS
Pe 15.4. 18:00 KuPS SJK
Ma 18.4. 16:00 FC Inter FC Haka
Ma 18.4. 18:00 IFK Mariehamn FC Honka
Ma 18.4. 18:00 AC Oulu Ilves
Ma 18.4. 18:00 HIFK FC Lahti
Ma 18.4. 18:00 VPS HJK
Pe 22.4. 18:00 FC Lahti KuPS
Pe 22.4. 18:00 FC Haka HIFK
La 23.4. 15:00 HJK FC Inter
La 23.4. 17:00 FC Honka SJK
La 23.4. 17:00 Ilves VPS
Su 24.4. 18:30 IFK Mariehamn AC Oulu
To 28.4. 18:00 HIFK HJK
Pe 29.4. 18:00 FC Lahti FC Honka
Pe 29.4. 18:00 KuPS VPS
Pe 29.4. 18:00 Ilves SJK
Pe 29.4. 18:00 AC Oulu FC Haka
Pe 29.4. 18:00 FC Inter IFK Mariehamn
Ti 3.5. 18:00 FC Inter HJK
La 7.5. 15:00 SJK FC Lahti
La 7.5. 17:00 AC Oulu HIFK
La 7.5. 17:00 FC Haka VPS
La 7.5. 17:00 FC Honka FC Inter
Su 8.5. 18:30 IFK Mariehamn KuPS
su 8.5. 18:30 HJK Ilves
To 12.5. 18:00 FC Lahti HJK
To 12.5. 18:00 KuPS FC Haka
Pe 13.5. 18:00 VPS SJK
Pe 13.5. 18:00 AC Oulu FC Honka
La 14.5. 17:00 FC Inter HIFK
Su 15.5. 15:00 Ilves IFK Mariehamn
Ti 17.5. 18:00 FC Haka SJK
Ti 17.5. 18:00 AC Oulu KuPS
Ti 17.5. 18:00 HJK FC Lahti
To 19.5. 18:00 VPS FC Inter
Pe 20.5. 18:00 FC Honka Ilves
La 21.5. 17:00 SJK IFK Mariehamn
Su 22.5. 16:00 FC Lahti AC Oulu
Su 22.5. 18:30 HJK FC Haka
Ma 23.5. 18:00 HIFK KuPS
La 28.5. 17:00 FC Inter Ilves
La 28.5. 17:00 FC Haka FC Lahti
La 28.5. 17:00 AC Oulu SJK
Su 29.5. 16:00 HIFK FC Honka
Su 29.5. 16:00 KuPS HJK
Su 29.5. 18:30 IFK Mariehamn VPS
La 18.6. 15:00 FC Haka IFK Mariehamn
La 18.6. 15:00 FC Honka KuPS
La 18.6. 17:00 Ilves FC Lahti
La 18.6. 17:00 SJK FC Inter
La 18.6. 17:00 VPS HIFK
La 18.6. 17:00 HJK AC Oulu
Ke 22.6. 18:00 FC Inter FC Lahti
Ke 22.6. 18:00 KuPS AC Oulu
Ke 22.6. 18:00 Ilves HIFK
Ke 22.6. 18:00 SJK FC Haka
Ke 22.6. 18:00 VPS FC Honka
Ke 22.6. 19:00 IFK Mariehamn HJK
La 2.7. 15:00 FC Honka IFK Mariehamn
La 2.7. 17:00 HJK KuPS
La 2.7. 17:00 AC Oulu VPS
La 2.7. 17:00 FC Lahti FC Inter
Ma 4.7. 18:00 HIFK Ilves
La 9.7. 17:00 HIFK FC Haka
La 9.7. 17:30 VPS IFK Mariehamn
Su 10.7. 16:00 KuPS FC Lahti
Su 10.7. 16:00 SJK FC Honka
Ma 11.7. 18:00 Ilves AC Oulu
Pe 15.7. 18:00 FC Honka FC Lahti
La 16.7. 17:00 HJK VPS
La 16.7. 18:30 IFK Mariehamn HIFK
Su 17.7. 16:00 SJK Ilves
Ma 18.7. 18:00 FC Haka FC Inter
La 23.7. 17:00 AC Oulu IFK Mariehamn
La 23.7. 17:00 Ilves HJK
La 23.7. 17:00 VPS FC Haka
La 23.7. 17:00 KuPS HIFK
Su 24.7. 16:00 FC Lahti SJK
Ma 25.7. 18:00 FC Inter FC Honka
Pe 29.7. 18:00 FC Lahti Ilves
La 30.7. 17:00 FC Honka VPS
La 30.7. 17:00 SJK AC Oulu
La 30.7. 17:00 HJK IFK Mariehamn
Su 31.7. 15:00 FC Haka KuPS
Ma 1.8. 18:00 HIFK FC Inter
La 6.8. 15:00 VPS Ilves
La 6.8. 17:00 AC Oulu HJK
La 6.8. 18:30 IFK Mariehamn FC Haka
La 6.8. 17:00 KuPS FC Honka
La 6.8. 17:00 FC Inter SJK
Ma 8.8. 18:00 FC Lahti HIFK
Pe 12.8. 18:00 FC Haka AC Oulu
La 13.8. 17:00 Ilves FC Honka
La 13.8. 17:00 FC Inter VPS
La 13.8. 17:00 KuPS IFK Mariehamn
Ma 15.8. 18:00 HIFK SJK
La 20.8. 15:00 FC Honka HIFK
La 20.8. 17:00 SJK KuPS
La 20.8. 17:00 VPS FC Lahti
Su 21.8. 16:00 FC Haka HJK
Su 21.8. 16:00 AC Oulu FC Inter
Su 21.8. 18:30 IFK Mariehamn Ilves
Pe 26.8. 18:00 FC Lahti IFK Mariehamn
la 27.8. 15:00 FC Honka AC Oulu
La 27.8. 17:00 Ilves FC Haka
La 27.8. 17:00 HIFK VPS
La 27.8. 17:00 FC Inter KuPS
Su 28.8. 18:30 HJK SJK
To 1.9. 18:00 FC Haka FC Honka
La 3.9. 17:00 SJK VPS
La 3.9. 17:00 KuPS Ilves
Su 4.9. 16:00 AC Oulu FC Lahti
Su 4.9. 18:30 IFK Mariehamn FC Inter
Ma 5.9. 18:00 HJK HIFK
La 10.9. 17:00 FC Honka HJK
La 10.9. 17:00 Ilves FC Inter
La 10.9. 17:00 FC Lahti FC Haka
La 10.9. 17:00 HIFK AC Oulu
La 10.9. 17:00 IFK Mariehamn SJK
La 10.9. 17:00 VPS KuPS

 

Veikkausliiga pelisysteemi

Veikkausliigassa on nykyisellä pelisysteemillä 12 joukkueen runkosarja, jonka jälkeen pelataan loppusarjat. Futissarjan pelisysteemi on sama kuin kaudella 2021. Sarjataulukon viimeinen joukkue tippuu myös kaudella 2022 Ykköseen, ja toiseksi viimeinen joukkue karsii Ykkösen toiseksi parasta joukkuetta vastaan.

Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigan. Runkosarjassa seurat kohtaavat toisensa kahdesti. Loppusarjoissa pelataan vastakkain kerran. Tasapisteissä voittaja ratkeaa maalierolla.

Veikkausliigan mestari etenee Mestarien liigan karsintoihin. Muut hyvin menestyneet seurat pääsevät Eurooppa-liigan tai Konferenssi liigan karsintoihin. Jos Suomen Cupin voittaja on päässyt sarjassa kolmen parhaan joukkoon, niin kolmannet Konferenssi Liigan sijoitukset menevät futissarjan neloselle.

Voiko Veikkausliigaa katsoa ilmaiseksi?

Veikkausliiga 2022 näkyy myös alkavalla kaudella Ruudussa, joka näyttää kotimaisen jalkapallosarjan kaikki ottelut suorina lähetyksinä. Ruutu lähettää jokaisen ottelun laadukkaalla tuotannolla ja selostuksella. Yksittäisiä otteluita näytetään maksutta Nelosen muilla jakelukanavilla.

Parhaan kattavuuden voi saada hankkimalla Ruudun, joka näyttää myös esimerkiksi Suomen Cupin otteluita.

Veikkausliigan historia

Suomen mestaruudesta pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1908. Suomen pääsarja on tunnettu Veikkausliigana kaudesta 1990 lähtien. Suomen mestaruudesta oltiin pelattu aiemmin nimillä Mestaruussarja, SM-sarja ja Futisliiga. Veikkausliigassa joukkueiden määrä on vaihdellut 10 ja 14:n välillä.

HJK voitti ensimmäisen Veikkausliigan kauden. Veikkausliigan historiassa ehkä olennaisin muutos on se, että nykyään pelataan myös mestaruus- ja haastajasarjat. Aiemmin voittaja ratkesi runkosarjassa.

Veikkausliigan menestyneimmät joukkueet ja pelaajat

HJK on voittanut Suomen mestaruuden yhteensä 31 kertaa. HJK voitti viimeksi Suomen mestaruuden niukasti ennen upean kauden pelannutta KuPSia. Muilla seuroilla ei ollut mitään mahdollisuutta taistella ykkössijasta. Seuraavaksi eniten mestaruuksia on FC Hakalla ja HIFK:lla.

Viiden joukossa ovat myös KuPS ja KTP. Välissä on monen mestaruuden seuroja, mutta ne eivät ole nykyään esiintyneet Veikkausliigassa. Pelaajista Akseli Pelvaksella on eniten Suomen mestaruuksia. Ville Wallén on toisena.

Veikkausliigan parhaat maalintekijät

Veikkausliigassa eniten maaleja on tehnyt Valeri Popovich, huimat 166 maalia. Listalla toisena ja kolmantena ovat Rafael ja Saku Puhakainen. Viiden joukkoon kuuluvat myös Juho Mäkelä ja Luiz António. Muita kymmenen joukossa olevia maalintekijöitä ovat esimerkiksi Antti Pohja ja Ismo Lius.


Veikkausliiga vedonlyönti – Usein kysytyt kysymykset

  • Näkyykö Veikkausliiga netissä?
    Ruutu näyttää Veikkausliigan jokaisen ottelun suorana lähetyksenä.
  • Mitkä joukkueet ovat mukana Veikkausliigassa 2022?
    Veikkausliiga 2022 seurat ovat HJK, KuPS, FC Inter, FC Honka, Ilves, FC Lahti, SJK, HIFK, IFK Mariehamn, FC Haka, AC Oulu ja nousija VPS.
  • Pääseekö Veikkausliigan voittaja Mestarien liigaan?
    Veikkausliigan voittaja pääsee osallistumaan Mestarien liigan karsintoihin.

Kirjoittanut

Vihjemedia.com © 2022 | Sivustokartta - Evasteet - Tietosuojakäytäntö