Veikkausliiga vedonlyönti

Veikkausliiga vedonlyönti käy pian taas kuumana, kun kausi 2024 on kohta valmis alkamaan. Kyseessä on Veikkausliigan 35. kausi, johon HJK lähtee hallitsevana Suomen mestarina ja jälleen ansaittuna ykkössuosikkina. Klubi joutui kuitenkin viime kaudella todella tiukoille, sillä helsinkiläiset onnistuivat vain niukasti pitämään itsensä kiinni Suomen jalkapallokenttien valtiaana. Veikkausliigan uusi kausi alkaa huhtikuussa ja loppuu eurolopputurnaukseen.

Kotimaisen jalkapallon pääsarjan odotetaan olevan taas kahden kauppa, sillä HJK ja KuPS ovat VPS:n upeasta viime sesongista huolimatta ennakkoon ylitse muiden. Helsinkiläisiltä odotetaan taas uutta Suomen mestaruutta, mutta viime kaudella hyvin lähelle päässeillä kuopiolaisilla on kuitenkin taas saumat laittaa kapuloita sinivalkoisten rattaisiin. Stadilaiset veivät viime kaudella ykkössijan dramaattisesti paremman maalieron turvin, kun molemmat seurat saivat 53 pistettä.

Katso kertoimia kansainvälisiin turnauksiin

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Veikkausliiga vedonlyönti 2024

Veikkausliigaa pelataan kaudella 2024 samalla systeemillä kuin viime vuonna. Veikkausliigan runkosarja saadaan valmiiksi syyskuun alussa. Runkosarja kestää 6. huhtikuuta pelattavasta ensimmäisestä kierroksesta 1. syyskuuta käytävään viimeiseen kierrokseen. Runkosarjan päätyttyä joukkueet jaetaan taas Mestaruus- ja Haastajasarjoihin siten, että kuusi parasta seuraa etenee Mestaruussarjaan ja kuusi heikompaa miehistöä Haastajasarjaan.

Veikkausliiga vedonlyönti on myös kaudella 2024 suosittua, ja Vihjemediasta voikin löytää jälleen kauden mittaan parhaat jalkapallo vihjeet, vedonlyöntibonukset ja muut erikoistarjoukset. Sama jatkuu jälleen läpi tulevan kauden. Veikkausliiga vedonlyönti on myös kaudella 2024 sen verran kovassa huudossa, että käytännössä kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat Veikkausliigaan lähes poikkeuksetta paljon pelattavaa.

Veikkausliigassa pelaavat joukkueet kilpailevat vuosittain myös Suomen Cupissa, ja parhaat seurat saavat Veikkausliigan tai Suomen Cupin menestyksen ansiosta karsia Mestarien liigaan ja Konferenssi liigaan. Suomen Cupissa ensimmäiset kierrokset käydään heti helmikuusta lähtien, mutta silloin ei ole mukana vielä Veikkausliigan joukkueita. Veikkausliiga kiinnostaa Suomessa asuvien lisäksi myös esimerkiksi ulkomailla olevia suomalaisia, sillä onhan monella oma tuttu joukkue kotiseudulta, jota kannustaa mielellään myös kauempaa.

Liigacup vedonlyönti

Veikkausliigan joukkueet pelaavat kevättalvisin myös Liigacupia. Siinä pelaavat Suomen korkeimman sarjatason joukkueet siten, että kaikki ottelut käydään Suomen sisällä. Liigacup ei ole kuitenkaan suuressa arvossa, sillä sitä pidetään enemmän harjoitusotteluina, joissa on jokin kilpailullinen ominaisuus. Liigacup vedonlyöntiä harrastetaan myös varsin ahkerasti, vaikka Liigacupin voittaminen ei mahdollista pääsyä isompiin ympyröihin. Palkintona on rahaa ja Sami Hyypiän mukaan nimetty lautanen.

Veikkausliiga kertoimet ja vihjeet

Suomalainen jalkapallo on myös vedonlyönnissä tyypillisesti suosiossa. Veikkausliiga vedonlyönti tarjoaa myös kaudella 2024 lähes kaikilla vedonlyöntisivustoilla todella hyvät Veikkausliiga kertoimet, joiden parista voi löytää kauden mittaan taas paljon laadukasta pelattavaa. Niin on varsinkin ensimmäisten kierrosten aikana. Kotimaiseen futissarjaan löytyy kertoimia laajalla kattauksella kaikkiin kauden aikana pelattaviin otteluihin. Sama pätee taas tutusti kaudella 2024.

Veikkausliiga vedonlyönti on paljon muutakin, sillä monet vedonlyöntisivustot tarjoavat muun muassa perinteistä bonusrahaa, ilmaisvetoja, riskittömiä vetoja ja korotettuja kertoimia. Sellaiset kannattaa hyödyntää, jos se on mahdollista oman lainsäädännön näkökulmasta. Veikkausliiga vedonlyönti tarkoittaa myös sitä, että Vihjemedia tarjoaa taas kaudella 2024 loppukesään asti viikoittain Veikkausliiga vihjeet Vakiovihjeet -muodossa. Vakiovihjeiden tärkein anti on kesäisin lähes poikkeuksetta Veikkausliigassa, joskin kesällä 2024 pelataan myös EM-kisat.

Vakiovihjeet koostuvat suurten jalkapallosarjojen ollessa tauolla juuri Veikkausliigasta, miesten Ykkösestä ja miesten Kakkosesta. Veikkausliiga on silloin tietysti jo suurimpana futissarjana kaiken keskiössä, ja tarjoamme mahdollisuuksien mukaan myös muita vedonlyöntivihjeitä kotimaisen futisliigan parhaista otteluista ja ylikertoimista. Niitä voi löytää perinteisesti varsinkin kauden ensimmäisillä kierroksilla, koska silloin voimasuhteiden määrittäminen voi olla vedonlyöntisivustoillekin hankalampaa.

Veikkausliiga vedonlyönti tarjoaa runsaasti pelikohteita

Käytännössä kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat Veikkausliigasta paljon pelattavaa. Veikkausliiga vedonlyönti sisältää jokaisesta ottelusta jopa satoja vetokohteita. Asiakkaat saavat lyödä vetoa otteluiden voittajien ohella myös esimerkiksi niiden maalimääristä, tasoitusvedoista, puoliajoista, joukkueiden maaleista, maalintekijöistä, korteista ja Veikkausliigan voittajasta.

Vihjemedian vedonlyönti vihjeet sisältävät myös Veikkausliigan kaudella 2024 tärkeää materiaalia ja tietoa, joiden avulla asiakkaat voivat löytää hyviä ylikertoimia ja hinnoitteluvirheitä. Tiedossa on usein knoppitietoa joukkueiden sen hetkisestä tilanteesta, joukkueiden edellisistä kohtaamisista, tarkoista todennäköisyyksistä ja muista tärkeistä tekijöistä, jotka on hyvä huomioida vetoja asettaessa.

Veikkausliiga vedonlyönti bonukset

Veikkausliiga vedonlyönti kannattaa aloittaa lunastamalla kaikki parhaat vedonlyöntibonukset, jos se on oman lainsäädännön puitteissa mahdollista. Luvassa on myös kaudella 2024 paljon vedonlyöntibonuksia ja muita pelaajaetuja, jotka tekevät kotimaisen jalkapallosarjan pelaamisesta entistä parempaa ja järkevämpää jälleen uuden kauden lähtiessä käyntiin. Veikkausliiga vedonlyönti on entistä parempaa ottamalla talteen vähintään muutamia vedonlyöntibonuksia, joiden avulla pääsee jo pitkälle.

Veikkausliiga vedonlyönti toimii vedonlyöntibonusten kannalta samalla tavalla kuin muut jalkapallosarjat. Ennen kuin laitat vetolappuja sisään, niin suosittelemme tarkistamaan minkälaisia vedonlyöntibonuksia on tarjolla erityisesti uusille pelaajille. Vanhoille pelaajille on tiedossa monesti myös vaihtuvia kampanjoita kotimaiseen Veikkausliigan betsaamiseen.

Lunasta Parhaat Bonukset veikkausliiga vedonlyöntiin

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Veikkausliiga vedonlyönti 2024

Veikkausliiga vedonlyönti on nostanut profiliaan, vaikka suomalainen jalkapallo tai edes kotimaisen futiksen ykkössarja eivät ole tietenkään Euroopan tärkeimpiä tai parhaita jalkapalloliigoja. Vedonlyönti Veikkausliigasta on kuitenkin hyvin esillä lähes kaikilla vedonlyöntisivustoilla. Lisäksi ylikertoimia ja hinnoitteluvirheitä on mahdollista löytää hieman helpommin kuin esimerkiksi Englannin Valioliigan tai Espanjan La Ligan tyyppisestä futissarjasta. Vedonlyönti Veikkausliigasta 2024 koostuu laajasti kaikkien kauden aikana pelattavien otteluiden tapahtumista sekä ennen taistojen alkua että live-vedoissa.

Vihjeet mahdollistavat asiantuntevan betsaamisen

Veikkausliigaa koskee samat lainalaisuudet kuin muuta vedonlyöntiä. Pelaa mieluiten aina vain parhaat kertoimet, hyödynnä laadukkaasti tuotetut Veikkausliiga vihjeet, jotka parantavat saumojasi menestyä sekä tutustu ja tutki puolueettomasti joukkueita ja sen hetkistä tilannetta. Sellaisia tietoja ovat muun muassa nykyaikaiset ja uudet data-analyysit kuten maaliodottamat, mahdolliset tärkeät poissaolot, aikooko joukkue käyttää ykkös- vai kakkosryhmää ja onko tiedossa tärkeää cupin tai muuta kilpailullista ottelua.

Veikkausliiga vedonlyönti 2024 – voittajasuosikit

Veikkausliiga 2024 on lähes varmasti taas kahden kauppa, sillä HJK ja KuPS lähtevät kauteen taas suurimpina voittajasuosikkeina. VPS pelasi viime kaudella upeasti ja nappasi pronssia, mutta se oli todennäköisesti vain yhden sesongin aikana tullut täysin poikkeuksellinen ja ainutlaatuinen menestystarina. Vaasalaiset eivät ole tietenkään Klubin tai kuopiolaisten kaltainen oikeasti laadukas miehistö, joka voisi pelata kirkkaista mitaleista kaudesta toiseen. Käytännössä vain keltamustat voivat yltää sinivalkoisten ohi kohti Suomen mestaruutta. Viime kaudella se oli hyvin lähellä.

Veikkausliiga vedonlyönti 2024 – todennäköiset putoajat

Veikkausliigan häntäpäähän on arvioitu varsinkin EIFiä, Gnistania ja IFK Mariehamnia, joista kaksi ensimmäistä pelasi viime kaudella miesten Ykkösessä ja kolmas joukkue oli mukana Liigakarsinnassa oulunkyläläisiä vastaan. Saarelaiset nappasivat siitä taistosta kuitenkin ansaitun voiton. Periaatteessa myös FC Lahden kaudesta on syytä odottaa taas vaikeaa, mutta kyseessä on kuitenkin rosterinsa kannalta laadukkaampi joukkue kuin esimerkiksi viimeiseksi ennakoitu EIF.

veikkausliiga vedonlyönti

Veikkausliiga kausi 2024

Veikkausliigaa pelataan myös alkavalla kaudella 12 joukkueen kaksinkertaisessa runkosarjassa 132 ottelua. Jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 22 kierrosta siten. että kaikki seurat kohtaavat toisensa kahdesti kerran kotona ja kerran vieraissa. Runkosarjan päätteeksi pelataan yksinkertaiset Mestaruus- ja Haastajasarjat. Kauteen sisältyy myös kaksi ottelua karsintoja ja eurolopputurnaus. Mestaruus- ja Haastajasarjan ensimmäisten kierrosten runkopäivä on 14.9. ja päätöskierrosten 19.10. Niiden jälkeen pelataan vielä niin ikään aiemmin tutuksi tullut Eurolopputurnaus. Kyseessä on Veikkausliigan 35. kausi.

Veikkausliiga joukkueet kaudella 2024

Veikkausliigassa on kaudella 2024 mukana seuraavat joukkueet: HJK, KuPS, FC Inter, Ilves, FC Lahti, SJK, IFK Mariehamn, FC Haka, AC Oulu, VPS, EIF ja Gnistan. KTP oli mukana viime kauden Veikkausliigassa, mutta kotkalaiset putosivat sarjaporrasta alemmaksi. FC Hongan tarina päättyi puolestaan konkurssiin. Espoolaiset pelasivat vielä Eurolopputurnauksessa, mutta keltamustien matka päättyi joka tapauksessa surullisella tavalla. Urheilullisin perustein sarjapaikan saavuttaneista seuroista FC Honka ei hakenut Veikkausliigan lisenssiä. Ensimmäisellä sijalla täydennysmenettelyssä olleelle Gnistanille myönnettiin lisenssi.

Ennakkoon vahvin voittajasuosikki

HJK lähtee Veikkausliigan kauteen taas 2024 suurimpana voittajasuosikkina. Sama meno on jatkunut vuodesta toiseen. HJK oli myös viime kaudella Veikkausliigan paras mestariehdokas ja piti pintansa loppuun asti, vaikka KuPS antoi helsinkiläisille upean vastuksen. Keltamustat pääsivät todella lähelle, mutta savolaiset jäivät kuitenkin maalieronsa takia toiseksi.

HJK on myös kaudella 2024 Suomen mittapuulla niin valtavan laadukas miehistö, että helsinkiläisiä vastaan menestyminen on myös alkavalla kaudella todella vaikeaa. On täysin selvää, että HJK:n näkökulmasta mikään muu ei voi kaudesta toiseen olla vaihtoehtona kuin pelata Suomen mestaruudesta. Näin on myös kaudella 2024. Muilla joukkueilla kuin KuPSilla ei ole käytännössä mitään mahdollisuutta juhlia helsinkiläisten sijasta Suomen mestaruutta.

HJK:n vahvimmat haastajat

HJK:n vahvin ja ainoa haastaja löytyy myös kaudella 2024 Kuopiosta. KuPS lähtee tähänkin kauteen pelaamaan Suomen mestaruudesta käytännössä ainoana joukkueena, jolla voi olla realistinen mahdollisuus menestyä HJK:ta vastaan. Keltamustat ovat kiistatta taas Veikkausliigan toiseksi laadukkain joukkue ja kuten todettua, niin savolaiset pääsivät viime kaudella samoihin pisteisiin Klubin kanssa. Kukkojengin olisi pitänyt vain saada viimeiseltä kierrokselta isompi kuin maalin erolla tullut voitto.

KuPSilta odotetaan myös kaudella 2024 paljon, sillä muussa tapauksessa on iso vaara sille, että HJK lähtee nopeasti omille teilleen. On jo Veikkausliigan mielenkiinnon kannalta tärkeää, että keltamustat pysyvät hyvin Klubin kydissä. Veikkausliiga päättyi viime kaudella upeaan otteluun, jossa kaikki oli vielä auki, vaikka kukkojengin nousu ei aivan riittänyt.

Mitalitaistossa mukana olevat joukkueet

VPS oli viime kaudella täysin poikkeuksellisessa pelivireessä, sillä Raita pelasi valtavan upean kauden ja nappasi ansaitusti kolmannen sijan ja menestystä vielä Eurolopputurnauksessa. Kukaan ei varmasti voinut kuvitella, että vaasalaiset olisivat niin komeassa iskussa ja kulkisivat pitkän matkaa voitosta voittoon. Nyt on kuitenkin tilanne se, että VPS ei ole realistinen ehdokas taistelemaan uudestaan mitaleista. FC Inter, Ilves ja SJK ovat rankingissa kolme selkeää ehdokasta, jotka voivat pelata mitaleista. Turussa, Tampereella ja Seinäjoella omataan rosterien valossa hyvät saumat taistella kolmannesta paikasta.

Keskikasti ja mahdolliset yllättäjät

Keskikastiin on helppo ennakoida vähintään osaa yllä mainitusta kolmikosta FC Inter, Ilves ja SJK. On vaikea kuvitella, että mikään mainituista seuroista voisi taistella Suomen mestaruudesta, mutta niin FC Inter, Ilves kuin SJK ovat joka tapauksessa helposti Veikkausliigan keskikastia. Tamperelaisilta on lupa odottaa vahvaa sesonkia. VPS on puolestaan täysi kysymysmerkki. Vaasassa on takana niin upea kausi, että se on varmasti nostanut Raidan omiakin odotuksia jo suhteettoman korkealle. Kyseessä ei ole kuitenkaan FC Interin, Ilveksen tai SJK:n tasoinen miehistö. Lisäksi FC Haka ja AC Oulu kuuluvat paperilla keskikastiin.

Todennäköiset karsijat

Veikkausliigan heikoimmat joukkueet ovat todennäköisesti EIF, Gnistan ja IFK Mariehamn. Kyseisestä kolmikosta varsinkin tammisaarelaisille on helppo odottaa vaikeaa kautta. Kyseessä on materiaalinsa ja taitotasonsa puolesta Veikkausliigan huonoin joukkue. Gnistanin ja IFK Mariehamnin tavoitteet ovat kiistatta säilymisessä, mutta kummallakaan joukkueella ei pitäisi olla asiaa pelata korkeammista sijoituksista.

Veikkausliigan otteluohjelma 2024

Veikkausliigan runkosarjan otteluohjelma kaudelle 2024 julkaistiin torstaina 18. tammikuuta. Ensimmäinen kierros pelataan lauantaina 6. huhtikuuta. Tiedossa on muun muassa odotettu KuPSin ja HJK:n kohtaaminen, joka pelataan heti ensimmäisellä kierroksella.

la 6.4. klo 15.00 Gnistan – FC Inter
la 6.4. klo 17.00 Ilves – FC Lahti
la 6.4. klo 17.00 SJK – AC Oulu
la 6.4. klo 17.00 IFK Mariehamn – EIF
la 6.4. klo 17.00 FC Haka – VPS
la 6.4. klo 19.00 KuPS – HJK

to 11.4. klo 18.00 HJK – FC Lahti

pe 12.4. klo 18.00 FC Haka – EIF
pe 12.4. klo 19.00 VPS – SJK
pe 12.4. klo 20.00 FC Inter – AC Oulu

la 13.4. klo 14.00 Ilves – Gnistan
la 13.4. klo 17.00 IFK Mariehamn – KuPS

pe 19.4. klo 18.00 FC Inter – KuPS
pe 19.4. klo 18.00 SJK – Ilves

la 20.4. klo 15.00 HJK – IFK Mariehamn
la 20.4. klo 17.00 FC Lahti – FC Haka
la 20.4. klo 18.30 VPS – Gnistan

su 21.4. klo 18.30 EIF – AC Oulu

ke 24.4. klo 19.00 SJK – HJK

pe 26.4. klo 18.00 FC Inter – EIF

la 27.4. klo 15.00 FC Haka – HJK
la 27.4. klo 17.00 AC Oulu – VPS
la 27.4. klo 17.00 FC Lahti – KuPS

su 28.4. klo 16.00 Gnistan – SJK
su 28.4. klo 18.30 IFK Mariehamn – Ilves

pe 3.5. klo 18.00 VPS – FC Lahti

la 4.5. klo 15.00 Ilves – AC Oulu
la 4.5. klo 17.00 HJK – EIF
la 4.5. klo 19.00 SJK – KuPS

su 5.5. klo 16.00 Gnistan – FC Haka
su 5.5. klo 18.30 IFK Mariehamn – FC Inter

pe 10.5. klo 18.00 KuPS – VPS

la 11.5. klo 15.00 FC Haka – SJK
la 11.5. klo 17.00 AC Oulu – IF Gnistan
la 11.5. klo 19.00 FC Inter – HJK

su 12.5. klo 18.30 EIF – Ilves
su 12.5. klo 18.30 FC Lahti – IFK Mariehamn

pe 17.5. klo 18.00 HJK – VPS
pe 17.5. klo 18.00 AC Oulu – IFK Mariehamn
pe 17.5. klo 18.15 SJK – FC Inter
pe 17.5. klo 20.00 Ilves – FC Haka

su 19.5. klo 16.00 Gnistan – KuPS
su 19.5. klo 18.30 EIF – FC Lahti

ke 22.5. klo 18.00 VPS – KuPS
ke 22.5. klo 18.00 HJK – IF Gnistan
ke 22.5. klo 20.00 Ilves – FC Inter

pe 24.5. klo 18.00 FC Haka – AC Oulu

la 25.5. klo 17.00 HJK – Ilves

su 26.5. klo 18.30 IFK Mariehamn – Gnistan
su 26.5. klo 18.30 KuPS – EIF

ma 27.5. klo 18.00 FC Lahti – SJK
ma 27.5. klo 18.00 VPS – FC Inter

pe 31.5. klo 18.00 FC Inter – FC Haka
pe 31.5. klo 18.00 Ilves – KuPS
pe 31.5. klo 18.00 SJK – IFK Mariehamn
pe 31.5. klo 20.00 AC Oulu – HJK

su 2.6. klo 16.00 Gnistan – FC Lahti
su 2.6. klo 18.30 EIF – VPS

pe 7.6. klo 18.00 VPS – Ilves
pe 7.6. klo 18.00 FC Lahti – FC Inter
pe 7.6. klo 18.00 FC Haka – IFK Mariehamn
pe 7.6. klo 20.00 HJK – SJK

la 8.6. klo 17.00 KuPS – AC Oulu
la 8.6. klo 17.00 EIF – Gnistan

ke 12.6. klo 18.00 IFK Mariehamn – VPS
ke 12.6. klo 18.00 FC Inter – Ilves
ke 12.6. klo 18.00 KuPS – FC Haka
ke 12.6. klo 18.00 SJK – EIF
ke 12.6. klo 18.00 AC Oulu – FC Lahti
ke 12.6. klo 19.00 Gnistan – HJK

ke 19.6. klo 21.00 FC Lahti – Gnistan
ke 19.6. klo 21.00 FC Haka – FC Inter
ke 19.6. klo 21.00 VPS – AC Oulu
ke 19.6. klo 21.00 Ilves – SJK
ke 19.6. klo 21.00 EIF – IFK Mariehamn
ke 19.6. klo 21.00 HJK – KuPS

pe 28.6. klo 18.00 FC Inter – VPS
pe 28.6. klo 20.00 AC Oulu – KuPS

la 29.6. klo 12.00 SJK – FC Haka
la 29.6. klo 19.00 FC Lahti – Ilves

su 30.6. klo 16.00 Gnistan – EIF
su 30.6. klo 16.00 IFK Mariehamn – HJK

la 6.7. klo 15.00 Ilves – HJK
la 6.7. klo 17.00 VPS – EIF

su 7.7. klo 18.30 IFK Mariehamn – FC Haka
su 7.7. klo 18.30 KuPS – Gnistan

ma 8.7. klo 18.00 AC Oulu – SJK
ma 8.7. klo 18.00 FC Inter – FC Lahti

su 14.7. klo 15.00 Gnistan – IFK Mariehamn
su 14.7. klo 17.00 EIF – FC Inter
su 14.7. klo 18.30 FC Lahti – AC Oulu

ma 15.7. klo 19.00 FC Haka – Ilves

la 20.7. klo 17.00 HJK – FC Haka
la 20.7. klo 17.00 AC Oulu – EIF

su 21.7. klo 15.00 IFK Mariehamn – SJK
su 21.7. klo 17.00 Ilves – VPS
su 21.7. klo 18.30 KuPS – FC Lahti

ma 22.7. klo 18.00 FC Inter – Gnistan

la 27.7. klo 17.00 HJK – AC Oulu
la 27.7. klo 17.00 SJK – FC Lahti

su 28.7. klo 15.00 FC Haka – Gnistan
su 28.7. klo 17.00 EIF – KuPS
su 28.7. klo 18.30 VPS – IFK Mariehamn

pe 2.8. klo 18.00 FC Inter – IFK Mariehamn

la 3.8. klo 19.00 FC Lahti – HJK

su 4.8. klo 16.00 KuPS – SJK
su 4.8. klo 16.00 EIF – FC Haka
su 4.8. klo 16.00 AC Oulu – Ilves
su 4.8. klo 18.30 Gnistan – VPS

pe 9.8. klo 18.00 FC Lahti – EIF

la 10.8. klo 17.00 AC Oulu – FC Inter

su 11.8. klo 15.00 Ilves – IFK Mariehamn
su 11.8. klo 17.00 FC Haka – KuPS

ma 12.8. klo 19.00 SJK – VPS

pe 16.8. klo 18.15 FC Inter – SJK

la 17.8. klo 17.00 EIF – HJK

su 18.8. klo 16.00 Gnistan – AC Oulu
su 18.8. klo 16.00 KuPS – Ilves
su 18.8. klo 18.30 IFK Mariehamn – FC Lahti
su 18.8. klo 18.30 VPS – FC Haka

pe 23.8. klo 18.00 SJK – Gnistan

la 24.8. klo 17.00 HJK – FC Inter
la 24.8. klo 17.00 AC Oulu – FC Haka
la 24.8. klo 17.00 Ilves – EIF

su 25.8. klo 16.00 KuPS – IFK Mariehamn
su 25.8. klo 18.30 FC Lahti – VPS

su 1.9. klo 16.00 FC Haka – FC Lahti
su 1.9. klo 16.00 KuPS – FC Inter
su 1.9. klo 16.00 Gnistan – Ilves
su 1.9. klo 16.00 EIF – SJK
su 1.9. klo 16.00 IFK Mariehamn – AC Oulu
su 1.9. klo 16.00 VPS – HJK

Veikkausliiga pelisysteemi

Veikkausliigassa pelataan nykyisessä systeemissä 12 joukkueen runkosarja, jonka jälkeen käydään loppusarjat. Veikkausliigan pelisysteemi on sama kuin kaudella 2023. Viimeiseksi sijoittuva joukkue tippuu Ykkösliigaan. Toiseksi viimeinen joukkue jatkaa matkaansa Liigakarsintaan. Ylemmän jatkosarjan voittava joukkue nousee suoraan Veikkausliigaan ja toiseksi sijoittunut joukkue karsii Veikkausliigassa toiseksi huonoiten sijoittuvaa joukkuetta vastaan.

Veikkausliigan mestari etenee Mestarien liigan karsintoihin. HJK pelasi Mestarien liigan karsinnoissa taas kesällä 2023. Klubin urakka ei kuitenkaan ehtinyt edetä pitkälle. Helsinkiläisten matka päättyi Moldea vastaan. Muut parhaiten menestyvät seurat pääsevät Konferenssi-liigan karsintoihin. Mestaruus- ja Haastajasarjan päätyttyä pelataan Eurolopputurnaus Konferenssi-liigaan seuraavalle kaudelle oikeuttavasta viimeisestä paikasta. Jos Suomen Cupin mestari on sijoilla 1-7., niin tällöin mukaan otetaan Haastajasarjassa toiseksi sijoittuva joukkue.

Voiko Veikkausliigaa katsoa ilmaiseksi?

Veikkausliiga 2024 esitetään jälleen alusta loppuun Ruudussa, joka näyttää kotimaisen jalkapallosarjan kaikki ottelut suorina lähetyksinä. Ruutu lähettää myös alkavalla kaudella jokaisen ottelun laadukkaalla tuotannolla ja selostuksella. Yksittäisiä otteluita näytetään maksutta Nelosen muilla jakelukanavilla. Parhaan kattavuuden voi saada hankkimalla Ruudun, joka näyttää Veikkausliigan ohella esimerkiksi Suomen Cupin otteluita jo ennen Veikkausliigan starttia.

Veikkausliigan historia

Suomen mestaruudesta pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1908. Suomen pääsarja on tunnettu Veikkausliigana kaudesta 1990 lähtien. Suomen mestaruudesta oltiin pelattu aiemmin nimillä Mestaruussarja, SM-sarja ja Futisliiga. Veikkausliigassa joukkueiden määrä on vaihdellut 10 ja 14:n välillä. HJK voitti ensimmäisen Veikkausliigan kauden. Veikkausliigan historiassa olennaisin muutos on se, että nykyään pelataan myös Mestaruus- ja Haastajasarjat. Aiemmin Veikkausliigan voittaja ratkesi runkosarjassa.

Veikkausliiga vedonlyönti – menestyneimmät joukkueet ja pelaajat

HJK on voittanut Suomen mestaruuden yhteensä 33 kertaa. Helsinkiläiset voittivat viimeksi Suomen mestaruuden niukasti ennen upean kauden pelannutta KuPSia. Klubi nappasi taas yhden Suomen mestaruuden dramaattisesti paremmalla maalierolla. Seuraavaksi eniten Suomen mestaruuksia on FC Hakalla ja HIFK:lla.

Veikkausliigassa menestyneitä joukkueita ovat olleet myös Suomen mestaruuksissa viiden sakkiin yltäneet KuPS ja KTP. Välissä on monen mestaruuden seuroja, mutta ne eivät ole esiintyneet sittemmin Veikkausliigassa. Pelaajista Akseli Pelvaksella on eniten Suomen mestaruuksia. Ville Wallén on toisena.

Veikkausliigan vedonlyönti – parhaat maalintekijät kautta aikojen

Veikkausliigassa eniten maaleja on tehnyt Valeri Popovich, huimat 166 maalia. Listalla toisena ja kolmantena ovat Rafael ja Saku Puhakainen. Viiden joukkoon kuuluvat myös Juho Mäkelä ja Luiz António. Muita kymmenen joukossa olevia maalintekijöitä ovat esimerkiksi Antti Pohja ja Ismo Lius.


Veikkausliiga vedonlyönti – Usein kysytyt kysymykset

  • Näkyykö Veikkausliiga netissä?
    Veikkausliiga esitetään myös kaudella 2024 Ruudussa ja yksittäisiä otteluita Nelosen muilla jakelukanavilla.
  • Mitkä joukkueet ovat mukana Veikkausliigassa 2024?
    Joukkueet ovat samat kuin viimeksi paitsi uutena EIF ja Gnistan sekä pudonnut KTP ja konkurssiin mennyt FC Honka.
  • Pääseekö Veikkausliigan voittaja Mestarien liigaan?
    Veikkausliigan voittaja pääsee osallistumaan Mestarien liigan karsintoihin.