Veikkausliiga vedonlyönti

Veikkausliigan kausi 2023 on jo lähellä, sillä Suomen jalkapallon korkein sarjataso pyörähtää käyntiin heti huhtikuun alussa. Veikkausliigan runkosarjaa pelataan taas syksyllä. Runkosarjan päätyttyä joukkueet jaetaan mestaruus- ja haastajasarjoihin.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Veikkausliiga vedonlyönti on myös edellisten kausien tapaan kovassa suosiossa, ja Vihjemediasta voit löytää itsellesi kauden mittaan parhaat jalkapallo vihjeet, vedonlyöntibonukset ja muut erikoistarjoukset.

Suomen mestari kaudella 2022 on toistamiseen HJK. Veikkausliigan kausi 2022 päättyi viime syksynä ja tarjosi loistavaa jalkapalloviihdettä loppuun saakka. HJK nappasi viimeisellä kierroksella Suomen mestaruuden tiukassa taistossa KuPSia vastaan. HJK:n ja KuPSin viimeisen kierroksen ottelu oli yksi parhaista vuosikausiin Veikkausliigassa käydyistä otteluista, jossa oli myös paikalla upeasti yleisöä.

Veikkausliigassa pelaavat joukkueet kilpailevat myös Suomen Cupissa, ja menestyneet seurat saavat karsia Mestarien liigaan, Eurooppa-liigaan ja Konferenssi liigaan. Veikkausliiga kiinnostaa Suomessa asuvien lisäksi myös esimerkiksi ulkosuomalaisia, onhan monella oma tuttu joukkue kotiseudulta, jota kannustaa mielellään myös kaukaa.

Liigacup vedonlyönti

Kevättalvisin pelataan Liigacupia. Siinä pelaavat Veikkausliigan joukkueet, eli pelit käydään Suomen sisällä. Liigacup vedonlyöntiä harrastetaan myös ahkerasti, vaikka liigan voittajajoukkue ei pääse etenemään isompiin sarjoihin, vaan palkintona on rahaa sekä Sami Hyypiän mukaan nimetty lautanen.

Veikkausliiga kertoimet ja vihjeet

Suomalainen jalkapallo on myös vedonlyönnissä tyypillisesti kovassa suosiossa. Veikkausliiga vedonlyönti tarjoaa lähes kaikilla vedonlyöntisivustoilla erittäin hyvät Veikkausliiga kertoimet, joiden parista löytää kauden mittaan paljon laadukasta pelattavaa. Kotimaan futissarjaan löytyy kertoimia laajalla kattauksella kaikista kauden aikana pelattaviin otteluihin.

Tarjolla on sesongin aikana myös esimerkiksi korotettuja kertoimia ja muita pelaajaetuja, jotka kannattaa hyödyntää, jos se on mahdollista. Veikkausliiga vedonlyönti on myös paljon muutakin, sillä Vihjemedia tarjoaa viikoittain Veikkausliiga vihjeet Vakiovihjeiden muodossa.

Vakiovihjeet koostuvat suurten jalkapallosarjojen ollessa tauolla juuri Veikkausliigasta, miesten Ykkösestä ja miesten Kakkosesta. Veikkausliiga on silloin kaiken keskiössä, ja tarjoamme mahdollisuuksien mukaan myös muita vedonlyöntivihjeitä kotimaisen futissarjan parhaista otteluista ja ylikertoimista. Niitä voi löytää perinteisesti varsinkin kauden ensimmäisillä kierroksilla.

Runsaasti pelikohteita

Jokainen vedonlyöntisivusto tarjoaa Veikkausliigaan paljon pelattavaa. Pelaajat saavat lyödä vetoa otteluiden voittajien ohella myös esimerkiksi niiden maalimääristä, tasoitusvedoista, puoliajoista, joukkueiden maaleista, maalintekijöistä, korteista ja futissarjan voittajasta.

Luvassa on myös monia suosittuja kampanjoita, erikoistarjouksia ja muita pelaajaetuja. Tiedossa on esimerkiksi korotettuja kertoimia, ilmaisvetoja ja riskittömiä vetoja, jotka tuovat futisliigan betsaamiseen uusia ulottuvuuksia.

Veikkausliigan kausi 2023 alkaa aivan kohta, ja uuden sesongin aikana ei myöskään ole pulaa pelivihjeistä. Veikkausliiga vihjeet löydät monista netin sivustoilta, myös meiltä. Erilaisista vihjeistä on hyötyä, sillä sinun ei itse tarvitse tehdä niin kattavaa taustatutkimusta.

Vedonlyönti vihjeet sisältävät usein knoppitietoa joukkueiden sen hetkisestä tilanteesta, joukkueiden edellisistä kohtaamisista, tarkoista todennäköisyyksistä ja muista tärkeistä asioista, jotka on hyvä huomioida vetoja asettaessa.

Veikkausliiga vedonlyönti bonukset

Veikkausliiga vedonlyönti kannattaa aloittaa lunastamalla kaikki parhaat vedonlyöntibonukset. Luvassa on paljon vedonlyöntibonuksia ja muita pelaajaetuja, jotka tekevät kotimaisen jalkapallosarjan pelaamisesta entistä parempaa ja järkevämpää.

Ennen kuin laitat vetolapun sisään, tarkista minkälaisia vedonlyöntibonuksia pelisivustoilla on tarjolla erityisesti uusille pelaajille! Vanhoille pelaajille on tarjolla monesti myös vaihtuvia kampanjoita kotimaiseen Veikkausliigan betsaamiseen.

Lunasta Parhaat Bonukset veikkausliiga vedonlyöntiin

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Veikkausliiga vedonlyönti 2023

Veikkausliiga vedonlyönti on suosittua, vaikka kotimainen futissarja ei ole yksi Euroopan tärkeimmistä tai parhaista jalkapalloliigoista. Vedonlyönti Veikkausliigassa onnistuu käytännössä kaikissa pelattavissa otteluissa, ja lähes kaikkiin otteluihin on saatavilla myös aidosti hyvät Veikkausliiga kertoimet.

Veikkausliiga vedonlyönti 2023 koostuu laajasti kaikkien kauden aikana pelattavien otteluiden tapahtumista sekä ennen otteluiden alkua että live-vedoissa otteluiden ollessa käynnissä.

Vaikka Veikkausliiga ei ole vedonlyöntiyhtiöille tärkeimpiä urheilusarjoja, monet peliyhtiöt huomioivat sen kaudesta toiseen. Toki nykyään vetoa saa lyödä myös esimerkiksi jopa miesten Kolmosen otteluista, joten Veikkausliiga vedonlyönti on siihen nähden todella pidettyä.

Vihjeet mahdollistavat asiantuntevan betsaamiseen

Veikkausliigaa koskee samat lainalaisuudet kuin muussa vedonlyönnissä. Pelaa parhaat kertoimet, hyödynnä hyvät Veikkausliiga vihjeet, jotka parantavat saumojasi menestyä sekä tutustu ja tutki puolueettomasti joukkueita ja sen hetkistä tilannetta.

Tällaisia tietoja ovat muun muassa sellaiset, onko sairaana tai pelikiellossa tärkeitä pelaajia, aikooko joukkue käyttää ykkös- vai kakkosryhmää ja onko tiedossa tärkeää cupin tai muuta kilpailullista ottelua. Yllätysten määrä on myös suurempi kuin isoissa futissarjoissa.

Veikkausliiga vedonlyönti 2023 – voittajasuosikit

Veikkausliiga vuosimallia 2023 on jälleen kahden kauppa, sillä HJK ja KuPS lähtevät kauteen ylivoimaisesti suurimpina voittajasuosikkeina. HJK on edellisten kausien tapaan paras mestariehdokas, mutta KuPSilla on realistinen mahdollisuus taistella Suomen mestaruudesta.

HJK ja KuPS pelasivat viime kaudella mielettömän upean viimeisen kierroksen ottelun, jossa ratkaistiin Suomen mestaruus. HJK:lla ja KuPSilla on myös kaudella 2023 selvästi muita seuroja parempi sauma pelata ykkössijasta.

Veikkausliiga vedonlyönti 2023 – todennäköiset putoajat

Alkavan kauden selvästi heikoimmat joukkueet ovat AC Oulu ja VPS, jotka taistelevat lähes varmuudella putoamista vastaan. AC Oulu pelasi myös viime kaudella Veikkausliigassa, kun taas VPS nosti itsensä sinne viime kauden päätteeksi.

AC Oulu ja VPS joutuvat taistelemaan vain sarjapaikkansa puolesta, sillä kummallakaan seuralla ei pitäisi olla asiaa nousta edes alempaan keskikastiin. AC Oulu on rankingissa hieman VPS:n yläpuolella, mutta myös oululaisten tilanne on kauden kynnyksellä vaikea.

veikkausliiga vedonlyönti

Veikkausliiga kausi 2023

Veikkausliigassa pelataan kauden 2022 tapaan 12 joukkueen kaksinkertaisessa runkosarjassa 132 ottelua. Jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 22 kierrosta ja kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti kerran kotona ja kerran vieraissa. Runkosarjan päätteeksi pelataan kuuden joukkueen yksinkertaiset mestaruus- ja haastajasarjat.

Veikkausliigassa pelataan kaudella 2023 siten yhteensä 162 ottelua. Kauteen sisältyy myös kaksi ottelua karsintoja. Kyseessä on Veikkausliigan historian 32. kausi.

Veikkausliiga joukkueet kaudella 2023

Veikkausliigassa on kaudella 2023 mukana seuraavat joukkueet: HJK, KuPS, FC Inter, FC Honka, Ilves, FC Lahti, SJK, HIFK, IFK Mariehamn, FC Haka, AC Oulu ja VPS. KTP pelasi vielä viime kaudella Veikkausliigassa, mutta kotkalaisten matka päättyi nopeasti putoamiseen. Tilalle tuli perinteikäs VPS.

Ennakkoon vahvin voittajasuosikki

HJK lähtee Veikkausliigan kauteen 2023 suurimpana voittajasuosikkina. HJK oli myös viime kaudella Veikkausliigan paras mestariehdokas ja piti pintansa loppuun asti, vaikka KuPS antoi helsinkiläisille upean vastuksen.

HJK on nykyään Suomen mittapuulla niin valtavan laadukas miehistö, että helsinkiläisiä vastaan menestyminen on myös alkavalla kaudella äärettömän vaikeaa. On täysin selvää, että HJK:n näkökulmasta mikään muu ei voi olla vaihtoehtona kuin pelata Suomen mestaruudesta.

HJK:n vahvimmat haastajat

HJK:n vahvin ja samalla ainoa selkeä haastaja löytyy myös kaudella 2022 Kuopiosta. KuPS lähtee uuteen kauteen pelaamaan Suomen mestaruudesta käytännössä ainoana joukkueena, jolla voi olla mahdollisuus menestyä HJK:ta vastaan.

KuPS pelasi viime kaudella valtavan hienosti ja esiintyi komeasti edukseen, mutta savolaiset lähtevät myös kauteen 2022 rankingin toiselta paikalta. Keltamustien eteneminen Suomen mestaruuteen olisi yllätys, mutta savolaisilla voi olla siihen sentään aidot saumat.

Mitalitaistossa mukana olevat joukkueet

Mitalitaistossa on mukana lähtökohtaisesti HJK:n ja KuPSin ohella kaksi muuta joukkuetta, jotka kilpailevat luultavasti kolmannesta paikasta. Kyseiset seurat ovat FC Inter ja SJK. Molemmat joukkueet pelaavat myös kaudella 2022 laadukkaalla materiaalilla ja omaavat hyvät puitteet taistella kolmannesta sijasta.

Kumpikaan seura ei varmasti pysty menestymään kilpailussa HJK:ta tai KuPSia vastaan, mutta erityisesti FC Interiltä on syytä odottaa alkavalla kaudella aidosti tasokkaita peliesityksiä.

Keskikasti ja mahdolliset yllättäjät

Keskikastissa ovat suurella todennäköisyydellä FC Honka, Ilves, IFK Mariehamn, FC Lahti ja FC Haka. Kyseinen viisikko taistelee paikoista keskikastissa siten, että joukkueilla ei pitäisi olla mitään asiaa pelaamaan paikoista kolmen joukossa, mutta seurojen pitäisi olla turvassa myös putoamisviivalta tai sen läheisyydestä.

FC Honka, Ilves, IFK Mariehamn, FC Lahti ja FC Haka ovat taas liikkeellä joukkueilla, jotka voivat voittaa kiistatta myös kärkipään seuroja, mutta ne eivät voine menestyä isossa kuvassa hyvin.

Todennäköiset karsijat

Veikkausliigan huonoimmista joukkueista ei ole kahta sanaa. Suomen korkeimman sarjatason heikoimmat seurat löytyvät pohjoisesta ja Vaasasta, sillä AC Oulu ja VPS taistelevat käytännössä varmuudella paikoista kahden viimeisen joukossa.

Molemmat joukkueet ovat tehneet hienoa työtä saadessaan mahdollisuuden pelata Veikkausliigassa, mutta kummatkin seurat ovat menestyksen kannalta tukalassa paikassa. AC Oulu ja VPS ovat selvästi alkavan kauden huonoimmat seurat ja vahvat ehdokkaat häntäpäähän.

Veikkausliiga otteluohjelma ja tulokset 2023

La2.4.15:00HJKFC Honka
La2.4.17:00KuPSFC Inter
La2.4.17:00SJKHIFK
La2.4.17:00FC HakaIlves
La2.4.17:00VPSAC Oulu
La2.4.18:30IFK MariehamnFC Lahti
Pe8.4.18:00FC LahtiVPS
Pe8.4.18:00SJKHJK
Pe8.4.18:00FC HonkaFC Haka
La9.4.14:00HIFKIFK Mariehamn
La9.4.17:00FC InterAC Oulu
La9.4.17:00IlvesKuPS
Pe15.4.18:00KuPSSJK
Ma18.4.16:00FC InterFC Haka
Ma18.4.18:00IFK MariehamnFC Honka
Ma18.4.18:00AC OuluIlves
Ma18.4.18:00HIFKFC Lahti
Ma18.4.18:00VPSHJK
Pe22.4.18:00FC LahtiKuPS
Pe22.4.18:00FC HakaHIFK
La23.4.15:00HJKFC Inter
La23.4.17:00FC HonkaSJK
La23.4.17:00IlvesVPS
Su24.4.18:30IFK MariehamnAC Oulu
To28.4.18:00HIFKHJK
Pe29.4.18:00FC LahtiFC Honka
Pe29.4.18:00KuPSVPS
Pe29.4.18:00IlvesSJK
Pe29.4.18:00AC OuluFC Haka
Pe29.4.18:00FC InterIFK Mariehamn
Ti3.5.18:00FC InterHJK
La7.5.15:00SJKFC Lahti
La7.5.17:00AC OuluHIFK
La7.5.17:00FC HakaVPS
La7.5.17:00FC HonkaFC Inter
Su8.5.18:30IFK MariehamnKuPS
su8.5.18:30HJKIlves
To12.5.18:00FC LahtiHJK
To12.5.18:00KuPSFC Haka
Pe13.5.18:00VPSSJK
Pe13.5.18:00AC OuluFC Honka
La14.5.17:00FC InterHIFK
Su15.5.15:00IlvesIFK Mariehamn
Ti17.5.18:00FC HakaSJK
Ti17.5.18:00AC OuluKuPS
Ti17.5.18:00HJKFC Lahti
To19.5.18:00VPSFC Inter
Pe20.5.18:00FC HonkaIlves
La21.5.17:00SJKIFK Mariehamn
Su22.5.16:00FC LahtiAC Oulu
Su22.5.18:30HJKFC Haka
Ma23.5.18:00HIFKKuPS
La28.5.17:00FC InterIlves
La28.5.17:00FC HakaFC Lahti
La28.5.17:00AC OuluSJK
Su29.5.16:00HIFKFC Honka
Su29.5.16:00KuPSHJK
Su29.5.18:30IFK MariehamnVPS
La18.6.15:00FC HakaIFK Mariehamn
La18.6.15:00FC HonkaKuPS
La18.6.17:00IlvesFC Lahti
La18.6.17:00SJKFC Inter
La18.6.17:00VPSHIFK
La18.6.17:00HJKAC Oulu
Ke22.6.18:00FC InterFC Lahti
Ke22.6.18:00KuPSAC Oulu
Ke22.6.18:00IlvesHIFK
Ke22.6.18:00SJKFC Haka
Ke22.6.18:00VPSFC Honka
Ke22.6.19:00IFK MariehamnHJK
La2.7.15:00FC HonkaIFK Mariehamn
La2.7.17:00HJKKuPS
La2.7.17:00AC OuluVPS
La2.7.17:00FC LahtiFC Inter
Ma4.7.18:00HIFKIlves
La9.7.17:00HIFKFC Haka
La9.7.17:30VPSIFK Mariehamn
Su10.7.16:00KuPSFC Lahti
Su10.7.16:00SJKFC Honka
Ma11.7.18:00IlvesAC Oulu
Pe15.7.18:00FC HonkaFC Lahti
La16.7.17:00HJKVPS
La16.7.18:30IFK MariehamnHIFK
Su17.7.16:00SJKIlves
Ma18.7.18:00FC HakaFC Inter
La23.7.17:00AC OuluIFK Mariehamn
La23.7.17:00IlvesHJK
La23.7.17:00VPSFC Haka
La23.7.17:00KuPSHIFK
Su24.7.16:00FC LahtiSJK
Ma25.7.18:00FC InterFC Honka
Pe29.7.18:00FC LahtiIlves
La30.7.17:00FC HonkaVPS
La30.7.17:00SJKAC Oulu
La30.7.17:00HJKIFK Mariehamn
Su31.7.15:00FC HakaKuPS
Ma1.8.18:00HIFKFC Inter
La6.8.15:00VPSIlves
La6.8.17:00AC OuluHJK
La6.8.18:30IFK MariehamnFC Haka
La6.8.17:00KuPSFC Honka
La6.8.17:00FC InterSJK
Ma8.8.18:00FC LahtiHIFK
Pe12.8.18:00FC HakaAC Oulu
La13.8.17:00IlvesFC Honka
La13.8.17:00FC InterVPS
La13.8.17:00KuPSIFK Mariehamn
Ma15.8.18:00HIFKSJK
La20.8.15:00FC HonkaHIFK
La20.8.17:00SJKKuPS
La20.8.17:00VPSFC Lahti
Su21.8.16:00FC HakaHJK
Su21.8.16:00AC OuluFC Inter
Su21.8.18:30IFK MariehamnIlves
Pe26.8.18:00FC LahtiIFK Mariehamn
la27.8.15:00FC HonkaAC Oulu
La27.8.17:00IlvesFC Haka
La27.8.17:00HIFKVPS
La27.8.17:00FC InterKuPS
Su28.8.18:30HJKSJK
To1.9.18:00FC HakaFC Honka
La3.9.17:00SJKVPS
La3.9.17:00KuPSIlves
Su4.9.16:00AC OuluFC Lahti
Su4.9.18:30IFK MariehamnFC Inter
Ma5.9.18:00HJKHIFK
La10.9.17:00FC HonkaHJK
La10.9.17:00IlvesFC Inter
La10.9.17:00FC LahtiFC Haka
La10.9.17:00HIFKAC Oulu
La10.9.17:00IFK MariehamnSJK
La10.9.17:00VPSKuPS

Veikkausliiga pelisysteemi

Veikkausliigassa on nykyisellä pelisysteemillä 12 joukkueen runkosarja, jonka jälkeen pelataan loppusarjat. Futissarjan pelisysteemi on sama kuin kaudella 2021. Sarjataulukon viimeinen joukkue tippuu myös kaudella 2022 Ykköseen, ja toiseksi viimeinen joukkue karsii Ykkösen toiseksi parasta joukkuetta vastaan.

Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigan. Runkosarjassa seurat kohtaavat toisensa kahdesti. Loppusarjoissa pelataan vastakkain kerran. Tasapisteissä voittaja ratkeaa maalierolla.

Veikkausliigan mestari etenee Mestarien liigan karsintoihin. Muut hyvin menestyneet seurat pääsevät Eurooppa-liigan tai Konferenssi liigan karsintoihin. Jos Suomen Cupin voittaja on päässyt sarjassa kolmen parhaan joukkoon, niin kolmannet Konferenssi Liigan sijoitukset menevät futissarjan neloselle.

Voiko Veikkausliigaa katsoa ilmaiseksi?

Veikkausliiga 2022 näkyy myös alkavalla kaudella Ruudussa, joka näyttää kotimaisen jalkapallosarjan kaikki ottelut suorina lähetyksinä. Ruutu lähettää jokaisen ottelun laadukkaalla tuotannolla ja selostuksella. Yksittäisiä otteluita näytetään maksutta Nelosen muilla jakelukanavilla.

Parhaan kattavuuden voi saada hankkimalla Ruudun, joka näyttää myös esimerkiksi Suomen Cupin otteluita.

Veikkausliigan historia

Suomen mestaruudesta pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1908. Suomen pääsarja on tunnettu Veikkausliigana kaudesta 1990 lähtien. Suomen mestaruudesta oltiin pelattu aiemmin nimillä Mestaruussarja, SM-sarja ja Futisliiga. Veikkausliigassa joukkueiden määrä on vaihdellut 10 ja 14:n välillä.

HJK voitti ensimmäisen Veikkausliigan kauden. Veikkausliigan historiassa ehkä olennaisin muutos on se, että nykyään pelataan myös mestaruus- ja haastajasarjat. Aiemmin voittaja ratkesi runkosarjassa.

Veikkausliigan menestyneimmät joukkueet ja pelaajat

HJK on voittanut Suomen mestaruuden yhteensä 31 kertaa. HJK voitti viimeksi Suomen mestaruuden niukasti ennen upean kauden pelannutta KuPSia. Muilla seuroilla ei ollut mitään mahdollisuutta taistella ykkössijasta. Seuraavaksi eniten mestaruuksia on FC Hakalla ja HIFK:lla.

Viiden joukossa ovat myös KuPS ja KTP. Välissä on monen mestaruuden seuroja, mutta ne eivät ole nykyään esiintyneet Veikkausliigassa. Pelaajista Akseli Pelvaksella on eniten Suomen mestaruuksia. Ville Wallén on toisena.

Veikkausliigan parhaat maalintekijät

Veikkausliigassa eniten maaleja on tehnyt Valeri Popovich, huimat 166 maalia. Listalla toisena ja kolmantena ovat Rafael ja Saku Puhakainen. Viiden joukkoon kuuluvat myös Juho Mäkelä ja Luiz António. Muita kymmenen joukossa olevia maalintekijöitä ovat esimerkiksi Antti Pohja ja Ismo Lius.


Veikkausliiga vedonlyönti – Usein kysytyt kysymykset

  • Näkyykö Veikkausliiga netissä?
    Ruutu näyttää Veikkausliigan jokaisen ottelun suorana lähetyksenä.
  • Mitkä joukkueet ovat mukana Veikkausliigassa 2023?
    Veikkausliiga 2023 seurat eivät ole vielä selvillä.
  • Pääseekö Veikkausliigan voittaja Mestarien liigaan?
    Veikkausliigan voittaja pääsee osallistumaan Mestarien liigan karsintoihin.