Jääkiekon nuorten MM-kisat 2022

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2022 pidetään Kanadan Edmontonissa 9.–21. elokuuta. Jääkiekon nuorten MM-kisat oli tarkoitus pelata normaalisti vuodenvaihteessa, mutta koronapandemia sotki turnauksen kulkua kovalla kädellä ja vei lopulta mahdollisuudet tapahtuman jatkamiseen.

Turnaus ehti kestää viimeksi vain kolme päivää, jonka jälkeen ottelut oli pakko perua ja lopettaa monien koronatartuntojen vuoksi. Lätkän nuorten MM-kisat järjestetään elokuussa alusta ja puhtaalta pöydältä.

jääkiekon nuorten mm kisat

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Päivitetyt vetovihjeet jääkiekon u20 MM-kisoihin

Tarjoamme tällä sivulla jääkiekko vihjeet ja parhaat kertoimet kesän lopussa pelattaviin nuorten lätkän MM-kisoihin. Tämän ikäluokan MM-kisat kiinnostaa runsaasti tavallisia penkkiurheilijoita ja vedonlyöjiä.

Viime vuosien Suomen hieno menestys on nostanut odotuksia niin joukkueen kuin katsojien keskuudessa, vaikka vuodenvaihteessa myös Nuorten Leijonien urakka päättyi ikävän aikaisin. Vetovihjeet tulevat sisältämään mahdollisuuksien mukaan aitoja positiivisen odotusarvon ylikertoimia.

Mikä maa voittaa U20 kisat 2022?

Jääkiekon nuorten MM-kisoissa on lähtökohtaisesti neljä joukkuetta ylitse muiden. Kanada lähtee turnaukseen kiistattomana mestarisuosikkina. Vaahterapaidat ovat kaikissa rankingeissa ja ennakkoarvioissa vahvin voittajaehdokas.

Isäntämaan parhaat haastajat ovat Ruotsi ja Suomi, joilta on lupa odottaa etenemistä mitalipeleihin. USA on neljäs joukkue, joka kuuluu suuriin maihin. USA on hyvin samaa tasoa Ruotsin ja Suomen kanssa. Muilla joukkueilla ei ole asiaa pelata MM-kisojen voitosta.

Suomella on hyvät mahdollisuudet mennä nuorten MM-kisoissa jopa päätyyn saakka, mutta Nuoret Leijonat ei ole kuitenkaan Kanadan tasoinen miehistö ja tulee olemaan varsinkin juuri vaahterapaitoja vastaan altavastaajan asemassa.

Suomi on todistanut myös viime vuosina monta kertaa olevansa valmis menestymään myös muita suurmaita vastaan, mutta puhtaasti lähtökohtien valossa Kanada on turnauksen suurin voittajasuosikki. Kanada, Ruotsi, Suomi ja USA ovat täysin ylitse muiden maiden.

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2022

Nuoret Leijonat lähtee uudelleen järjestettävään turnaukseen tavoitteenaan napata kultamitalit ja nostaa kannua tapahtuman päätteeksi. Tavanomaisesta poiketen vuoden 2021 turnaus pelattiin ilman yleisöä ja pelaajat asuivat niin sanotusti omassa kuplassaan. Kyseinen tapa tuli testattua jo syksyn 2021 NHL:n pudotuspeleissä.

Vuodenvaihteessa järjestetyt edelliset tai paremminkin ensimmäiset MM-kisat ehti vasta alkaa, kun homma karkasi käsistä koronasekoilujen merkeissä. Ensimmäinen yritys päättyi täyteen katastrofiin.

Suomi on voittanut nuorten MM-kisat viimeksi vuonna 2019 ja juhlinut maailmanmestaruutta yhteensä viisi kertaa. Nuorilla Leijonilla on hyvät edellytykset mennä elokuussa pelattavassa turnauksessa vähintään mitalipeleihin.

Toisaalta vuonna 2020 Suomi tippui kokonaan mitaleilta häviten Ruotsille pronssiottelussa. Tavoite oli nousta takaisin mitalikantaan ja kaiken onnistuessa kohdilleen ottaa kuudes nuorten maailmanmestaruus. Viimeksi USA nappasi kultaa, Kanada hopeaa ja Nuoret Leijonat pronssia.

Suomi lähtee Edmontoniin tavoittelemaan MM-kisojen voittoa Antti Pennasen johdolla, joka päättää matkansa Nuorten Leijonien parissa heti turnauksen jälkeen. Pennasen pesti Suomen U20:sten päävalmentajana päättyi virallisesti jo huhtikuussa, mutta hän jatkaa työssään vielä vähän aikaa.

Pennasen oli tarkoitus siirtyä Jokereiden päävalmentajaksi, mutta se jäi odotetusti tekemättä. Pennasen korvaa Nuorissa Leijonissa Tomi Lämsä, joka on valmentanut edelliset vuodet KHL-seura Salavat Ufaa.

Vedonlyöntitarjoukset U20-kisoihin

Lätkän nuorten MM-kisat tarjoaa runsaan vetokohdekattauksen ohella paljon vedonlyöntibonuksia ja muita kampanjoita ja tarjouksia. Kyseessä on myös vedonlyöjille odotettu ja pidetty tapahtuma, jota seurataan laajasti betsaamisenkin näkökulmasta. Tärkeintä on kuitenkin se, että turnaus päästään vihdoin kunnolla pelaamaan.

Nuorten MM-kisoihin kannattaa pyrkiä lunastamaan mahdollisuuksien mukaan hyviä pelaajaetuja alkaen vedonlyöntibonuksista, kampanjoista ja tarjouksista, joiden avulla asiakkaat parantavat mahdollisuuksiaan menestyä myös turnauksen aikana käytävässä vedonlyönnissä.

Kyseessä ei ole myöskään vedonlyönnin näkökulmasta yhtä suosittu tai odotettu tapahtuma kuin aikuisten tasolla pelattavat jääkiekon MM-kisat, mutta luvassa on varmasti taas useilla peliyhtiöillä hyvin ylimääräistä pelirahaa sekä uusille että vanhoille asiakkaille.

jääkiekon nuorten mm kisat pelataan taas

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Nuorten Leijonien joukkue

Suomen joukkue koostuu tällä hetkellä leiriryhmästä, joka julkaistiin 22. kesäkuuta. Suomen lopullinen joukkue ilmoitetaan lähempänä turnauksen alkua. Nuorten Leijonien kokoonpano tulee olemaan jälleen erittäin laadukas ja tarjoamaan hienot edellytykset mennä turnauksessa pitkälle.

Maalivahdit:

1 Meriläinen Leevi (Kärpät)
30 Korhonen Rasmus (Ässät)
31 Jatkola Juha (KalPa)

Puolustus:

2 Rajaniemi Matias (Pelicans)
3 Rafkin Ruben (TPS)
4 Ottavainen Ville (JYP)
5 Jurmo Joni (Jukurit)
6 Viro Eemil
7 Niemelä Topi (Kärpät)
10 Puutio Kasper (KalPa)
15 Nurmi Petteri (HPK)
21 Heimosalmi Aleksi (Ässät)
25 Määttä Rami (Ässät)

Hyökkäys:

20 Helenius Samuel
22 Hirvonen Roni (HIFK)
27 Kapanen Oliver (KalPa)
24 Koivunen Ville (Kärpät)
19 Mäenpää Juuso (KalPa)
16 Räty Aatu
17 Kemell Joakim (JYP)
23 Väisänen Kalle (TPS)
28 Lambert Brad
29 Simontaival Kasper (KalPa)
14 Määttä Joel
13 Järventie Roby
9 Koponen Elias (KalPa)
26 Liukas Eetu (HPK)
11 Karvinen Roni (SaiPa)

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2022 – lohkot ja Suomen ottelut

Turnauksessa pelaa yhteensä 10 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen viiden maan lohkoon. Joukkueet ovat pysyneet yhtä lukuun ottamatta ennallaan, sillä Venäjä on korvattu Latvialla, joka pääsee pelaamaan Idän jättiläisen tilalle. A-lohkossa pelaavat Ruotsi, USA, Saksa, Sveitsi ja Itävalta. Lohko B:ssä ovat Kanada, Suomi, Tshekki, Slovakia ja Latvia. Lohko A:n kaksi parasta joukkuetta ovat Ruotsi ja USA. Nuoret Leijonat on lohko B:n toiseksi vahvin joukkue ja hieno ehdokas taistelemaan lohkovoitosta Kanadaa vastaan.

A-lohko:

 • Ruotsi
 • USA
 • Saksa
 • Sveitsi
 • Itävalta

B-lohko:

 • Kanada
 • Suomi
 • Tshekki
 • Slovakia
 • Latvia

Suomen ottelut

Keskiviikko 10.8. Latvia Suomi (kello 01.00)
Torstai 11.8. Suomi – Tshekki (kello 21.00)
Sunnuntai 14.8. Suomi Slovakia (kello 21.00)
Tiistai 16.8. Kanada Suomi (kello 01.00)

Jatko-ottelut

Puolivälierät

Keskiviikko 17.8. Puolivälierä 1 (kello 19.00)
Keskiviikko 17.8. Puolivälierä 2 (kello 22.30)
Torstai 18.8. Puolivälierä 3 (kello 02.00)
Torstai 18.8. Puolivälierä 4 (kello 05.30)

Välierät

Lauantai 19.8. Välierä 1 (kello 23.00)
Sunnuntai 20.8. Välierä 2 (kello 03.00)

Pronssiottelu

Sunnuntai 20.8. (kello 23.00)

Loppuottelu

Maanantai 21.8. (kello 03.00)

Pelijärjestelmä ja pistelasku

Lohkovaiheessa pelataan kahdessa lohkossa ja lohkojen sisäisesti kerran jokaista joukkuetta vastaan. Kaikki joukkueet pelaavat lohkossa neljä ottelua. Lohkojen neljä parasta joukkuetta etenee puolivälieriin. Lohkovaiheessa mahdolliset tasapisteet ratkaistaan keskinäisten otteluiden perusteella.

Tänä vuonna lohkovaiheen heikoimmat joukkueet eivät putoa sarjaporrasta alemmaksi tai joudu pelaamaan paikastaan A-sarjassa. Pudotuspeleissä voittajat menevät jatkoon ja tarvittaessa pelataan 10 minuutin jatkoaika ja voittomaalikilpailu. Loppuottelussa ei kuitenkaan käytetä voittomaalikilpailua.

 • Varsinaisen peliajan voitosta joukkue saa kolme pistettä.
 • Jos ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, kumpikin joukkue saa vähintään pisteen.
 • Tasatilanteessa pelataan varsinaisen peliajan jälkeen viiden minuutin jatkoaika, jonka voittaja saa lisäpisteen.
 • Lohkovaiheessa jatkoajat pelataan 4 vs. 4 systeemillä.
 • Jos ratkaisua ei tule jatkoajalla, pelataan voittomaalikilpailu.
 • Varsinaisen peliajan häviäjä ei saa pisteitä.

Nuorten U20-kisojen mestarit ja Suomen menestys

Suomi on voittanut perinteisesti vuodenvaihteessa järjestettävät nuorten MM-kisat viidesti (1987, 1998, 2014, 2016 ja 2019). Tällä ja edellisellä vuosikymmenellä sijoitukset ovat kirkkaimpia mitaleja lukuun ottamatta jonkin verran ailahdelleet, ja Nuoria Leijonia ei ole tällöin nähty mitalipeleissä.

Kaikki muistavat kuitenkin vain mestarit, joten jätetään himmeämmät mitalit kilpailijoille. Toki aiemmilta vuosilta muitakin mitaleita on ehtinyt kertyä. Suomi on vahvoilla mitaleille taas elokuussa 2022.

Ei varmasti tule jääkiekon ystäville yllätyksenä, että Kanada on myös näissä karkeloissa omassa luokassaan, kun puhutaan maailmanmestaruuksien määrästä. Vaahterapaidoilta löytyy palkintokaapista kymmeniä mitaleja, joista 18 on kultaisia.

Hyvänä kakkosena tulee Neuvostoliiton/Venäjän joukkue 12 kultamitalillaan. USA on voittanut nuorten MM-kisat viisi kertaa, joista viimeisin oli siis edellisellä kerralla. Ruotsi on ollut yllättävän heikko, sillä sinikeltaiset ovat voittaneet MM-kisat vain kahdesti.

lyö vetoa - jääkiekon nuorten mm kisat

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2022 – Usein kysytyt kysymykset

 • Milloin jääkiekon U20 MM-kisat pelataan?

Nuorten maailmanmestaruudesta pelataan Kanadassa Edmontonin Rogers Placessa aikavälillä 9.–21. elokuuta.

 • Mitkä joukkueet ovat turnauksen mestarisuosikkeja?

Kanada lähtee turnaukseen suurimpana mestarisuosikkina. Muita kärkipään joukkueita ovat Ruotsi, Suomi ja USA.

jääkiekon nuorten mm

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.