Jääkiekon nuorten MM-kisat 2024

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2024 järjestetään Ruotsissa Göteborgissa 26. joulukuuta – 5. tammikuuta. Kyseessä on jääkiekon nuorten MM-kisojen 48. turnaus ja seitsemäs kerta, kun nuorten maailmanmestaruudesta kilpaillaan Ruotsissa. Göteborg on ensimmäistä kertaa nuorten MM-kisojen isäntäpaikkana. Kaupungissa on pelattu aiemmin aikuisten MM-kisoja vuosina 1981 ja 2002. Tulevien nuorten MM-kisojen ottelut pelataan Göteborgissa kahdella areenalla.

Turnauksen hallitseva voittaja on Kanada, joka kukisti viime vuoden MM-kisojen loppuottelussa yllättäen peräti finaaliin saakka edenneen Tshekin. Maailmanmestaruus ratkesi vasta jatkoajalla tulleeseen vaahterapaitojen kolmanteen osumaan. Pronssiset mitalit menivät puolestaan USA:lle, joka kaatoi käsittämättömässä ottelussa Ruotsin pitkän kaavan kautta numeroin 7-8.

jääkiekon nuorten mm kisat

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Päivitetyt vetovihjeet jääkiekon u20 MM-kisoihin

Tarjoamme tällä sivulla jääkiekko vihjeet ja parhaat kertoimet vuodenvaihteessa pelattaviin nuorten MM-kisoihin. Tämän ikäluokan MM-kisat kiinnostaa runsaasti tavallisia penkkiurheilijoita ja vedonlyöjiä myös Ruotsissa järjestettävässä turnauksessa. Vedonlyöntivihjeitä on tiedossa aina positiivista odotusarvoa tuottavien betsien kohdalla. Nuorten MM-kisoihin voi löytää ylikertoimia ja hinnoitteluvirheitä varsinkin turnauksen ensimmäisillä ottelukierroksilla, kun myöskään vedonlyöntisivustot eivät ole vielä kartalla joukkueiden voimasuhteista. Kannattaakin olla hereillä erityisesti juuri ensimmäisten pelipäivien aikana.

Mikä maa voittaa jääkiekon nuorten MM-kisat 2024?

Jääkiekon nuorten MM-kisoissa on lähtökohtaisesti taas samat maat ylitse muiden. Kanada lähtee turnaukseen lähes varmuudella taas suurimpana mestarisuosikkina. Vaahterapaidat ovat todennäköisesti turnauksen lähestyessä lähes kaikissa rankingeissa ja ennakkoarvioissa vahvin voittajaehdokas. Kanada on saanut neljästä edellisestä turnauksesta kolme maailmanmestaruutta, joten on sanomattakin selvää, että vaahterapaitoja arvioidaan kerta toisensa jälkeen jo sen puolesta isojen mestarisuosikkien joukkoon.

Kanadan parhaat haastajat ovat isäntämaan roolissa pelaava Ruotsi ja Suomi, joilta on lupa odottaa vahvaa menestystä. Kumpikaan joukkueista ei saanut viimeksi menestystä, mutta toiseksi edellisessä turnauksessa Suomi sijoittui toiseksi ja Ruotsi kolmanneksi. Sinikeltaiset ovat olleet silti yllättävän heikkoja. USA on neljäs joukkue, joka kuuluu myös tulevien nuorten MM-kisojen suuriin maihin. USA on todennäköisesti taas hyvin samaa tasoa Ruotsin ja Suomen kanssa. Lisäksi viimeksi yllättänyt Tshekki voi olla uudestaan aito musta hevonen.

Suomella on käytännössä vuodesta toiseen hyvät mahdollisuudet mennä nuorten MM-kisoissa päätyyn saakka, vaikka pitää muistaa, että Nuoret Leijonat ei ole saanut edellisen maailmanmestaruutensa jälkeen kaksista menestystä. Viimeksi matka päättyi karmeaan sulamiseen. Lähellä ollut paikka neljän sakkiin kääntyi täysin toiseen suuntaan. Sinivalkoiset ovat napanneet edellisen maailmanmestaruutensa jälkeen yhden hopean ja pronssin, mutta suurempi tuloksenteko on jäänyt puuttumaan. Esimerkiksi viime vuoden turnauksessa Suomi ei yltänyt ollenkaan mitalipeleihin.

On erittäin mielenkiintoista nähdä se, miten Suomi tulee menestymään Ruotsissa pelattavissa nuorten MM-kisoissa. Nuoret Leijonat on kokenut viime vuosina sen verran pahoja pettymyksiä, että se on jo yksi syy sille, että sinivalkoisilta odotetaan paluuta menestyksen pariin. Suomi lähtee turnaukseen joka tapauksessa parhaan tai parhaiden mestarisuosikkien haastajana, mutta se ei poista sitä, että Nuoret Leijonat esiintyy Göteborgissa tavoitteenaan vain palaaminen maailmanmestariksi. Suomi aloittaa urakkansa erittäin kovalla haasteella, sillä Nuoret Leijonat pelaa saman tien Kanadaa vastaan.

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2024

Nuoret Leijonat lähtee Ruotsissa pelattaviin nuorten jääkiekon MM-kisoihin hakemaan ensinnäkin paluuta menestyksen pariin ja toisekseen nostamaan itseään takaisin aidosti parhaiden mestarisuosikkien joukkoon. Suomi ei ole onnistunut viime vuosina pelaamaan ja menestymään missään tapauksessa odotusten mukaisesti, vaikka Nuoret Leijonat oli esimerkiksi edellisellä kerralla äärimmäisen lähellä yltää mitalipeleihin. Sulaminen tapahtui kuitenkin karmealla tavalla Ruotsia vastaan.

Suomi on voittanut nuorten MM-kisat viimeksi vuonna 2019 ja juhlinut maailmanmestaruutta yhteensä viisi kertaa. Nuoret Leijonat on saanut toki hienosti viisi maailmanmestaruutta, mutta kuten todettu, niin sinivalkoisten matka on päättynyt viime vuosina pääasiassa pettymyksiin. Suomi ei ole saanut neljässä edellisessä turnauksessa kahdesti lainkaan mitaleja ja ylsi vain toiseksi edellisellä kerralla pelaamaan maailmanmestaruudesta Kanadaa vastaan.

Suomi lähtee Göteborgiin tavoittelemaan MM-kisojen voittoa Lauri Mikkolan johdolla, joka nimitettiin kesäkuussa Nuorten Leijonien uudeksi päävalmentajaksi. Mikkolan valinta Suomen tämän ikäluokan uudeksi päävalmentajaksi oli ehdottomasti yllätys. Mikkolan kokemukset edustustason päävalmentajana ovat lyhyitä. Hän on toiminut ennen Kärpissä vajaan kauden päävalmentajana, apuvalmentajana ja U16- ja U20-ryhmien päävalmentajana.

Vedonlyöntitarjoukset U20-kisoihin

Lätkän nuorten MM-kisat tarjoaa myös vuodenvaihteessa 2024 runsaan vedonlyöntikattauksen ohella paljon erilaisia vedonlyöntibonuksia ja muita kampanjoita ja tarjouksia. Kyseessä on myös monien vedonlyöjien näkökulmasta odotettu ja pidetty urheilutapahtuma, jota seurataan laajasti betsaamisenkin valossa. Nuorten MM-kisoihin saapuu muutenkin helpommin ikäluokkansa parhaita pelaajia verrattuna aikuisten MM-kisoihin.

Nuorten MM-kisoihin kannattaa pyrkiä lunastamaan myös Ruotsissa pelattavassa turnauksessa aina mahdollisuuksien mukaan hyviä pelaajaetuja alkaen vedonlyöntibonuksista, kampanjoista ja tarjouksista, joiden avulla asiakkaat parantavat mahdollisuuksiaan menestyä myös turnauksen aikana käytävässä vedonlyönnissä.

Kyseessä ei ole luonnollisesti myöskään vedonlyönnin kannalta yhtä suosittu tai odotettu urheilutapahtuma kuin aikuisten tasolla pelattavat jääkiekon MM-kisat, mutta luvassa on varmasti taas useilla vedonlyöntisivustoilla hyvin ylimääräistä pelirahaa monessa muodossa sekä uusille että vanhoille asiakkaille.

jääkiekon nuorten mm kisat pelataan taas

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Nuorten Leijonien joukkue

Suomen joukkue tuleviin nuorten MM-kisoihin ilmoitetaan lähempänä turnauksen alkua. Nuorten Leijonien lopullinen miehistö selviää joulukuussa eli hieman ennen MM-kisojen käynnistymistä. Voi kuitenkin todeta jo tässä vaiheessa, että Suomen joukkue tulee olemaan käytännössä varmasti sen verran laadukas, että Nuorten Leijonien pitäisi pystyä palaamaan takaisin menestyksen pariin.

Maalivahdit:

Puolustus:

Hyökkäys:

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2024 – lohkot ja Suomen ottelut

Turnauksessa pelaa yhteensä 10 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen viiden maan lohkoon. A-lohkossa pelaavat Kanada, Ruotsi, Suomi, Saksa ja Latvia. Lohko B:ssä ovat USA, Tshekki, Slovakia, Sveitsi ja Norja. Lohko A:n parhaat joukkueet ovat luonnollisesti Kanada, Ruotsi ja Suomi. Lohko B:n parhaat joukkueet ovat puolestaan USA ja Tshekki. Venäjä ei ole tietenkään mukana myöskään tulevissa nuorten MM-kisoissa.

A-lohko:

 • Kanada
 • Ruotsi
 • Suomi
 • Saksa
 • Latvia

B-lohko:

 • USA
 • Tshekki
 • Slovakia
 • Sveitsi
 • Norja

Suomen ottelut

26.12.2023 klo 15.30 Suomi vs Kanada
27.12.2023 klo 15.30 Suomi vs Saksa
29.12.2023 klo 15.30 Latvia vs Suomi
31.12.2023 klo 15.30 Ruotsi vs Suomi

Jatko-ottelut

Puolivälierät

2.1.2024 klo 13.00 Puolivälierä 1
2.1.2024 klo 15.30 Puolivälierä 2
2.1.2024 klo 18.00 Puolivälierä 3
2.1.2024 klo 20.30 Puolivälierä 4

Välierät

4.1.2024 klo 16.00 Välierä 1
4.1.2024 klo 20.30 Välierä 2

Pronssiottelu

5.1.2024 klo 16.00

Loppuottelu

5.1.2024 klo 20.30

Pelijärjestelmä ja pistelasku

Lohkovaiheessa pelataan kahdessa lohkossa ja lohkojen sisäisesti kerran jokaista joukkuetta vastaan. Kaikki joukkueet pelaavat lohkossa neljä ottelua. Lohkojen neljä parasta joukkuetta etenee puolivälieriin. Lohkovaiheessa mahdolliset tasapisteet ratkaistaan keskinäisten otteluiden perusteella. Lohkojen heikoimmat joukkueet joutuvat karsintaan.

Pudotuspeleissä voittavat joukkueet jatkavat turnausta seuraavaan vaiheeseen ja hävinneet miehistöt tippuvat pois. Pudotuspeleissä pelataan tarvittaessa 10 minuutin jatkoaika ja voittomaalikilpailu pois lukien finaalia. Loppuottelussa ei käytetä voittomaalikilpailua. Viimeksi Tshekki ja Kanada ratkaisivat maailmanmestaruuden kohtalon jatkoajalla.

 • Varsinaisen peliajan voitosta joukkue saa kolme pistettä.
 • Jos ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, kumpikin joukkue saa vähintään pisteen.
 • Tasatilanteessa pelataan varsinaisen peliajan jälkeen viiden minuutin jatkoaika, jonka voittaja saa lisäpisteen.
 • Lohkovaiheessa jatkoajat pelataan 4 vs. 4 systeemillä.
 • Jos ratkaisua ei tule jatkoajalla, pelataan voittomaalikilpailu.
 • Varsinaisen peliajan häviöstä ei saa pisteitä.

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2024 televisiointi

Nuorten MM-kisojen televisiointioikeudet kuuluvat Suomessa edelleen Discoverylle, joka lähettää turnauksen kaikki ottelut jälleen vuodenvaihteessa 2024 suoratoistopalvelunsa kautta. Lisäksi Suomen ottelut ja mitalipelit esitetään ilmaiseksi TV5-kanavalla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että TV5 ei välttämättä näy edelleenkään kaikissa talouksissa. Silloin kannattaa harkita suoratoistopalvelun hankkimista, jos haluaa seurata nuorten MM-kisoja.

Nuorten U20-kisojen mestarit ja Suomen menestys

Suomi on voittanut lähes aina vuodenvaihteessa järjestettävät nuorten MM-kisat viidesti vuosina 1987, 1998, 2014, 2016 ja 2019. Tällä ja edellisellä vuosikymmenellä sijoitukset ovat kirkkaimpia mitaleja lukuun ottamatta selkeästi ailahdelleet, ja Nuoria Leijonia ei ole tällöin nähty mitalipeleissä. Siitä hyvä esimerkki nähtiin viime vuoden turnauksessa, jolloin sinivalkoisten matka päättyi karmeaan sulamiseen Ruotsia vastaan.

Ei varmasti tule myöskään nuorten jääkiekkoa seuraaville yllätyksenä, että Kanada on näissäkin karkeloissa omassa luokassaan, kun puhutaan maailmanmestaruuksien määrästä. Vaahterapaidoilta löytyy palkintokaapista kymmeniä mitaleja, joista 20 on kultaisia. Uusimmat maailmanmestaruudet ovat tulleet vuosina 2022 ja 2023. Punavalkoiset ovat taas vahvoilla uusimaan maailmanmestaruutensa vuodenvaihteessa 2024.

Menestyneimpien joukkueiden näkökulmasta hyvänä kakkosena tulee Neuvostoliiton/Venäjän joukkue 12 kultamitalillaan. Venäjällä ei ole edelleenkään mitään asiaa palata myöskään nuorten MM-kisoihin. USA on voittanut nuorten MM-kisat viisi kertaa, joista viimeisin oli muutamia vuosia sitten. Ruotsi on ollut menestyksen kannalta yllättävän heikko joukkue, sillä sinikeltaiset ovat voittaneet MM-kisat vain kahdesti.

lyö vetoa - jääkiekon nuorten mm kisat

Jääkiekon nuorten MM-kisat 2024 – Usein kysytyt kysymykset

 • Milloin jääkiekon nuorten MM-kisat 2024 pelataan?

Nuorten maailmanmestaruudesta pelataan Ruotsin Göteborgissa 26. joulukuuta – 5. tammikuuta 2024.

 • Mitkä joukkueet ovat turnauksen mestarisuosikkeja?

Kanada lähtee turnaukseen taas suurimpana mestarisuosikkina yhdessä Ruotsin, Suomen ja USA:n kanssa.

jääkiekon nuorten mm

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.