Formula 1 vedonlyönti

Formula 1 on moottoriurheilun kuninkuuslaji, jossa kilpaillaan kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruudesta. Formula 1 -kausi 2023 koostuu 23 kansainvälisen autoliiton osakilpailusta. Kausi alkoi maaliskuussa Bahrainissa ja päättyy marraskuussa Abu Dhabissa. Formula 1:sessä on käynnissä 74. kausi.

Max Verstappen juhli jälleen viime kaudella formuloiden voittoa. Hän on kaksinkertainen maailmanmestari. Valmistajien kuninkaaksi kruunattiin Red Bull. Verstappen on myös kauden 2023 ylivoimainen voittajasuosikki. Voit löytää meiltä jälleen parhaat Formula 1 vedonlyöntisivustot 2023.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Formula 1 vedonlyönti tuo jännitystä kauteen

Olemme koonneet tänne kaikki keskeiset tiedot Formula 1 -kaudesta 2023. Eurooppalaiset ovat innokasta formulakansaa, joten myös F1 vedonlyönti herättää vuosittain laajaa kiinnostusta.

Lue alta miltä peliyhtiöiltä löydät usein parhaat Formula 1 vedonlyöntikohteet ja F1 kertoimet. Niitä on riittämiin tarjolla pitkin kautta, joten voit betsata formuloita läpi sesongin. Luvassa on myös suomalaista Valtteri Bottasta koskevia erikoiskohteita. Hyödynnä myös uusimmat vedonlyöntibonukset ja Formula 1 vihjeet ennen kuin täytät vetolappusi.

Formula 1 vedonlyönti – voittajakertoimet 2023

Kuljettajissa yksi nimi on jälleen ylitse muiden, sillä Max Verstappen on myös vedonlyöntisivustojen erittäin selkeä mestarisuosikki ennen Sergio Pereziä. Verstappen on ylivoimainen voittajaehdokas ennen Pereziä, jota pidetään realistisesti ainoana vaihtoehtona laittamassa kapuloita belgialaisen rattaisiin. Fernando Alonso ja Lewis Hamilton ovat kaksi muuta kärkipäästä löytyvää nimeä, mutta heillä ei kuitenkaan pitäisi olla mitään asiaa taistella ykköspaikasta.

Formula 1 erikoistarjoukset

Formula 1 vedonlyönti koostuu jälleen kaudella 2023 myös erikoistarjouksista, joita lisäämme tälle sivulle kauden edetessä. Kaikessa vedonlyönnissä, Formula 1 mukaan lukien, kannattaa hyödyntää tarjoukset ja kampanjat, joista irtoaa lisää perinteistä pelirahaa, korotettuja kertoimia, ilmaisvetoja ja muita kiinnostavia palkintoja.

Vedonlyöntisivustojen tarjonnasta kannattaa metsästää aina kulloinkin parhaat F1 kertoimet. Esimerkiksi korotettuja kertoimia on usein tarjolla kisaviikonloppujen yhteydessä. Formula 1 vihjeet kannattaa myös ottaa avuksi.

Formula 1 2023

Järjestyksessään 74. Formula 1 2023 sisältää 23 FIA:n järjestämää osakilpailua. Kausi alkoi maaliskuussa Bahrainissa ja loppuu marraskuussa Abu Dhabissa. Käytännössä täysin uutena osakilpailuna nähdään Las Vegasin GP. Qatarin osakilpailu palaa kalenteriin vuoden tauon jälkeen. Ranskan osakilpailu putoaa puolestaan pois. Kiinan osakilpailu jouduttiin perumaan jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua.

Tallit ja kuljettajat

Käynnissä oleva F1-kausi koostuu tutusti 10 tallista ja 20 kuljettajasta. Suomalaisista formuloiden matkassa on yhä vain Valtteri Bottas, joka ajaa Alfa Romeolla. Bottas kilpailee Guanyu Zhoun tallikaverina. Sebastian Vettel lopetti uransa viime kauteen.

TALLIKULJETTAJAT
MercedesLewis Hamilton (#44) – George Russell (#63)
FerrariCarlos Sainz jr (#55) – Charles Leclerc (#16)
Red BullSergio Perez (#11) – Max Verstappen (#1)
Aston MartinFernando Alonso (#14) – Lance Stroll (#18)
WilliamsAlexander Albon (#23) – Logan Sargeant (#2)
McLarenLando Norris (#4) – Oscar Piastri (#81)
Alpha TauriYuki Tsunoda (#22) – Nyck De Vries (#21)
HaasNico Hülkenberg (#27) – Kevin Magnussen (#20)
Alfa RomeoValtteri Bottas (#77) – Guanyu Zhou (#24)
AlpinePierre Gasly (#10) – Esteban Ocon (#31)

Kisakalenteri

Formula 1 -kausi sisältää 23 osakilpailua. Formula 1 2023 alkoi maaliskuussa Bahrainissa. Kaksi ensimmäistä osakilpailua pidettiin maaliskuussa ja kolmas maalis-huhtikuun vaihteessa. Kauden ensimmäisellä puoliskolla on tiedossa vielä muun muassa Monacon, Emilia-Romagnan ja Espanjan osakilpailut.

AJANKOHTARATA
5.3.Bahrain, Sakhir
19.3.Saudi-Arabia, Jeddah
2.4.Australia, Melbourne
30.4.Azerbaizhan, Baku
7.5.Miami, Florida
21.5.Emilia-Romagna, Imola
28.5.Monaco, Monte Carlo
4.6.Espanja, Circuit de Catalunya
18.6.Kanada, Montreal
2.7.Itävalta, Red Bull Ring
9.7.Iso-Britannia, Silverstone
23.7.Unkari, Hungaroring
30.7.Belgia, Francorchamps
27.8.Hollanti, Zandvoort
3.9.Italia, Monza
17.9.Singapore, Singapore
24.9.Japani, Suzuka
8.10.Qatar, Losail International Circuit
22.10.USA, Circuit of the Americas
29.10.Meksiko, Autodromo Hermanos Rodriguez
5.11.Brasilia, Interlagos
18.11.Las Vegas, Las Vegas Street Circuit
26.11.Abu Dhabi, Abu Dhabi

Osakilpailut ja rataesittelyt

Bahrainin GP on 5,412 kilometriä ja 57 kierrosta. Uusin voittaja on Max Verstappen. Bahrainissa on ajettu vuodesta 2004 alkaen. Kausi alkoi jälleen Bahrainista.

Saudi-Arabian GP on 6,174 kilometriä ja 50 kierrosta. Uusin voittaja on Sergio Perez. Saudi-Arabian GP järjestettiin kauden 2023 toisena osakilpailuna.

Australian GP on 5,303 kilometriä ja 58 kierrosta. Uusin voittaja on Max Verstappen. Australian GP tunnettiin ennen avauskisana, ja se pidettiin nyt kolmantena osakilpailuna.

Azerbaidzhanin GP on 6,003 kilometriä ja 51 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Kyseessä on yksi F1:sen pisimmistä ja haastavimmista osakilpailuista.

Miamin GP on 5,410 kilometriä ja 57 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Miamin GP pidettiin viimeksi ensimmäistä kertaa.

Emilia-Romagnan GP on 4,909 kilometriä ja 63 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Osakilpailu on ollut kalenterissa vuodesta 2020 lähtien.

Monacon GP on 3,337 kilometriä ja 78 kierrosta. Edellinen voittaja on Sergio Perez. Kyseessä on yksi legendaarisimmista osakilpailuista. Suomalaiset ovat voittaneet Monacon GP:n kolmesti.

Espanjan GP on 4,655 kilometriä ja 66 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen ovat pystyneet valloittamaan Espanjan GP:n.

Kanadan GP on 4,361 kilometriä ja 70 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen ovat voittaneet Kanadan GP:n. Kyseessä on myös legendaarinen ja tapahtumarikas osakilpailu.

Itävallan GP on 4,318 kilometriä ja 71 kierrosta. Edellinen voittaja on Charles Leclerc. Suomalaisista ykkössijaan ovat yltäneet Mika Häkkinen vuosina 1998 ja 2000, Nico Rosberg vuosina 2014 ja 2015 ja Valtteri Bottas vuosina 2017 ja 2020.

Iso-Britannian GP on 5,891 kilometriä ja 52 kierrosta. Edellinen voittaja on Carlos Sainz Jr. Iso-Britannian GP oli historian ensimmäinen osakilpailu. Suomalaiset ovat voittaneet sen kahdesti.

Unkarin GP on 4,381 kilometriä ja 70 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Suomalaiset ovat menestyneet entisaikojen “kotikisassaan” Unkarissa hienosti ja saaneet neljä voittoa.

Belgian GP on 7,004 kilometriä ja 44 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Kimi Räikkönen on voittanut Belgiassa neljästi ja Mika Häkkinen kerran. Belgiassa on F1:n pisin rata.

Hollannin GP on 4,307 kilometriä ja 70 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Alankomaiden osakilpailu teki paluun toissa kaudelle.

Italian GP (Monza) on 5,793 kilometriä ja 53 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Ferrarin kotiradalla on yhä huono maine johtuen useista onnettomuuksista.

Singaporen GP on 4,928 kilometriä ja 63 kierrosta. Edellinen voittaja on Sergio Pérez. Singaporen GP oli F1-sirkuksessa ensimmäinen iltakisa. Se alkaa paikallista aikaa kello 20.00.

Japanin GP on 5,807 kilometriä ja 53 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Suomalaisista Vatteri Bottas, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen ovat voittaneet Japanin osakilpailun. Japanin GP on ajettu vuodesta 1976 alkaen.

Qatarin GP on 5,418 kilometriä ja 57 kierrosta. Edellinen voittaja on Lewis Hamilton. Qatarin GP oli ensimmäisen kerran kaudella 2021. Qatarin GP tekee paluun vuoden tauon jälkeen.

Yhdysvaltojen GP on 5,513 kilometriä ja 56 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Kisa on ajettu Austinissa vuodesta 2012 alkaen. Suomalaisista Kimi Räikkönen on voittanut siellä.

Meksikon GP on 4,304 kilometriä ja 71 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Meksikon GP palasi kalenteriin vuonna 2015. Suomalaiset eivät ole koskaan voittaneet Meksikon GP:tä.

Brasilian GP on 4,309 kilometriä ja 71 kierrosta. Edellinen voittaja on George Russell. Brasilian GP on ajettu vuodesta 1973 alkaen. Suomalaiset ovat voittaneet Brasilian GP:n kolmesti.

Las Vegasin GP on 6,120 kilometriä ja 50 kierrosta. Kyseessä on käytännössä uusi osakilpailu, joten sillä ei ole vielä yhtään voittajaa.

Abu Dhabin GP on 5,281 kilometriä ja 58 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Suomalaisista ykkössijaan ovat yltäneet Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen. Formula 1 2023 päättyy jälleen Abu Dhabissa.

Kauden 2023 sääntömuutokset – mitä uutta on luvassa?

Kaudelle 2023 on tehty yhteensä kahdeksan merkittävää sääntömuutosta. Niitä ovat viilaukset ajokorkeuteen ja diffuusoreihin, turvallisuuden parantaminen, muutokset minimipainoon, taustapeilien suurentaminen näkyvyyden parantamiseksi, sprinttikisojen määrän lisääminen, varikon työtuntien vähentäminen, uusi formaatti muutaman osakilpailun aika-ajoille ja DRS:n testaaminen sekä lähtöruuturangaistusten selkeytys.

Formula 1 vedonlyöntikohteet ja kertoimet

Lähes kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat laajasti F1 vedonlyöntiä, joita ovat muun muassa voittajavedot yksittäisistä osakilpailuista ja koko kaudesta, palkintosijoista, aika-ajoista, duo-vetoja, supertriploja, tallivetoja, kuljettajavetoja, turva-auton esiintymisestä osakilpailuissa, voittomarginaaleista ja keskeytyksistä. Betsejä voi asettaa myös kierrosajoista, kuka sijoittuu parhaiten, onko suomalaisia eli käytännössä Bottas kolmen joukossa ja paljon muuta. Vedonlyöntikohteet ja kertoimet kattavat monilla vedonlyöntisivustoilla melkein kaiken mahdollisen ja mahdottoman.

F1 on paljon muutakin kuin varsinainen kilpailu, ja siitä esimerkki on aika-ajojen vedonlyönti. Se on hyvä tapa betsata formuloista jo ennen varsinaista kisaa. Voittajavedossa lyödään vetoa kilpailun sijoituksista tai koko kaudesta. Suosittuja ovat myös H2H-vedot eli kahden kuskin väliset vedot. Vetoa voi lyödä myös kärkikaksikosta tai -kolmikosta ja valmistajien sijoituksista koko kaudella. Vertaa tarjolla olevia kertoimia ja nappaa vetolapulle parhaat kertoimet ja yhdistelmät. Formula 1 2023 tarjoaa siihen jälleen tänä vuonna hyvät edellytykset.

F1 vedonlyönti – mitä tulee huomioida?

Formula 1 vedonlyöntiä ajatellen kannattaa huomioida asioita, jotka auttavat tutkimaan voimasuhteita. Niitä ovat autojen tehot, tekniikat ja renkaat, kuljettajien taitoerot (kuinka pehmeästi kuskit ajavat eli onnistuvat suojelemaan renkaitaan kulumiselta), nykyisten autojen historia ja tallikavereiden kilpailu, kisasää (kuka kuskeista esimerkiksi ajaa luotettavasti ja lujaa myös sateessa), radat ja lähtöruudut. Betsaaminen formuloissa toimii monilla vedonlyöntisivustoilla hyvin myös live-vetoina, joten voit lyödä vetoa myös muuttuvissa tilanteissa.

F1 vedonlyöntiopas

Formula 1 vedonlyönti toimii pääasiassa samalla tavalla kuin muut vetokohteet. Etsi aina ylikertoimia ja tutustu myös harvinaisempiin kohteisiin, jotka voivat tarjota F1 vedonlyöntiin hyvää pelattavaa. Tutut lainalaisuudet ovat samat kuin muissakin lajeissa. Tarkkaile viime hetken muutoksia kertoimissa ja pelaa vain parhaat F1 kertoimet. Hyödynnä vedonlyöntivihjeitä ja muita ennakoita, joita netissä on nykyään kattavasti. Laaja vedonlyöntiopas avaa lukuisia betsauksen termejä ja antaa vinkkejä pelaamiseen.

F1 kisaviikonloppu

Formula 1 kisaviikonloppu koostuu perjantaisin ja lauantaisin ajettavista vapaista harjoituksista, lauantain aika-ajoista ja sunnuntain varsinaisesta osakilpailusta. Vapaiden harjoitusten aikana kuskit tutustuvat rataan ja hakevat autoihin kyseiselle radalle sopivat säädöt sekä testaavat renkaita. Perjantaisin vapaita harjoituksia on kaksi (aamupäivällä ja iltapäivällä) ja molemmat sessiot kestävät tunnin. Lauantaina aamusta on yksi vapaa harjoitus, joka sekin on tunnin mittainen. Kaudella 2023 ajetaan myös kuusi sprinttikisaa. Silloin aika-ajoissa kisataan sprintin lähtösijoituksista.

Formula 1 aika-ajot

F1 aika-ajot ajetaan lauantaisin iltapäivällä. Aika-ajot koostuvat kolmesta osiosta, joista ensimmäinen osio kestää 18 minuuttia. Osion lopuksi neljä hitainta kuskia tippuu pois. Toinen osio käynnistyy siten 16 nopeimmalla kuskilla ja kestää 15 minuuttia. Osion lopuksi tippuu pois kuusi kuskia. Viimeinen ja kolmas osio kestää 10 minuuttia ja sisältää 10 parasta kuskia. Kolmannessa sessiossa ratkaistaan paalupaikka ja muut lähtöruudukon sijoitukset. Poikkeuksina ovat sprintti-viikonloput, joissa lähtöruudut ratkaistaan sprinttikisan sijoitusten perusteella.

Formula 1 kilpailu

Suurin osa kauden aikana ajettavista osakilpailuista käydään sunnuntaina iltapäivällä tai alkuillasta paikallista aikaa. Poikkeuksina ovat muutamat iltakisat, kuten Singaporen GP. Kilpailun aluksi kaikki kuskit ajavat lämmittelykierroksen. Kierroksen päätyttyä kuskit asettuvat aika-ajojen mukaiseen lähtöjärjestykseen ja odottavat valojen vaihtumista. Maaliviivan yläpuolelle syttyy ensin viisi punaista valoa yksi kerrallaan sekunnin välein. Kun kaikki valot sammuvat samaan aikaan, saavat autot lähteä liikkeelle.

Kisat kestävät radan pituudesta ja nopeudesta riippuen noin 1,5 tuntia. Kisan aikana kuskit käyvät varikolla vaihtamassa renkaitaan normaalitilanteessa 1-2 kertaa. Kolaritilanteissa tai sään muuttuessa renkaiden vaihtoon saatetaan joutua useammankin kerran kisan aikana.

Formula 1 pistelasku

Jokaisen osakilpailun jälkeen kuskeille ja talleille jaetaan pisteitä alla olevalla kaavalla. Ensimmäisestä sijasta annetaan 25 pistettä. Sijalle 10 yltänyt kuljettaja saa yhden pisteen. Sprinttikisassa pisteitä annetaan kahdeksalle parhaalle kuljettajalle. Nopeimmasta kierrosajasta saa myös yhden pisteen.

1. sija: 25 pistettä
2. sija: 18 pistettä
3. sija: 15 pistettä
4. sija: 12 pistettä
5. sija: 10 pistettä
6. sija: 8 pistettä
7. sija: 6 pistettä
8. sija: 4 pistettä
9. sija: 2 pistettä
10. sija: 1 pistettä

Formula 1 historia ja suomalaiset voittajat

Formula 1:siä on järjestetty vuodesta 1950 alkaen. Ensimmäinen F1-kisa käytiin Iso-Britannian Silverstonessa, jolloin osakilpailun mestaruuden voitti Giuseppe Farina. Ensimmäinen suomalainen F1-kuljettaja oli vuonna 1974 Leo Kinnunen.

Keke Rosberg oli puolestaan ensimmäinen vakituinen suomalaiskuski. Suomalaisista F1-mestaruuden ovat onnistuneet voittamaan Keke Rosberg, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen. Lisäksi Saksan lipun alla kilpaillut Nico Rosberg voitti F1:sen kaudella 2016.

Formula 1 vedonlyönti bonukset

Formula 1 -kausi 2023 on hyvässä vauhdissa, ja moottoriurheilun ystävät pääsevät jännittämään kauden tapahtumia maksullisilta Viasatin urheilukanavilta, Viaplayn suoratoistopalvelusta tai F1-organisaation F1-TV:stä. Samalla kannattaa ottaa formula 1 vedonlyönti haltuun ja poimia kauden edetessä parhaat ylikertoimet ja hinnoitteluvirheet.

Muista lukea myös Formula 1 vihjeet, jos et ole itse viimeisimmistä käänteistä perillä.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Kiinnostaako muu vedonlyönti? Tsekkaa tärkeimmät tapahtumat 2023!