Mestarien liiga vedonlyönti

Jalkapallon Mestarien liiga eli UEFA Champions League on maailman arvostetuin seurajoukkueturnaus, jota pelataan kaudella 2023-2024 jo 69. kerran. Kuluva kausi 2023-24 on nykymuodossaan viimeinen ennen isoja muutoksia. Tällä kaudella pelataan kuitenkin vielä normaalin kaavan mukaisesti.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Mestarien liiga on seurajoukkuejalkapallon kruunun jalokivi, jonka voittaminen on jokaisen jalkapalloilijan haaveissa. Kyseessä on äärettömän upea ja hieno huipputurnaus, jossa on mukana vain maanosan parhaat seurat. Mestarien liiga vedonlyönti on myös kausittain valtavassa suosiossa.

Mestarien liiga tulokset 🏆

Mestarien liigan hallitseva voittaja on Manchester City, joka voitti viime keväänä pelatussa edellisen kauden loppuottelussa Interin. Uuden kauden Mestarien liiga alkoi tuttuun tapaan karsintakierroksilla, joiden jälkeen päästiin varsinaisen lohkovaiheen pariin. Viimeisten karsintakierrosten jälkeen oli vuorossa lohkovaiheen arvonta, johon otettiin mukaan vielä yhden kauden ajaksi 32 joukkuetta. Lohkovaihe saadaan valmiiksi joulukuun puolessa välissä, jonka jälkeen 16 parasta joukkuetta etenee Chämppärin pudotuspeleihin.

Mukana vain maanosan parhaat seurat

Euroopan jalkapalloliiton järjestämään turnaukseen osallistuu kausittain Euroopan kansallisten sarjojen parhaat joukkueet. Mestarien liigassa pelaaminen vaatii jokaiselta joukkueelta mielettömän paljon, sillä kyseessä on kovin jalkapallosarja, joka maanosasta löytyy. Toki Mestarien liigan lohkovaiheeseen on voinut selviytyä ja yltää myös jatkossa myös muutamia vähemmän huippuluokan joukkueita, mutta myös nekin ovat aidosti hyvin laadukkaita ja aivan eri tasolla kuin esimerkiksi Suomen parhaat ryhmät.

Mestarien liiga 2023-24 – kuinka Suomi on pärjännyt?

HJK pelasi Mestarien liigan karsinnoissa myös kesällä 2023, jossa helsinkiläiset kohtasivat ensimmäisellä kierroksella Pohjois-Irlannin Larne FC:n. Sinivalkoiset selvittivät tiensä vaikeuksien kautta jatkoon, ja seuraavaksi Klubille tuli vastaan laadukas ja vaikeasti kaadettava norjalainen Molde. Stadilaiset voittivat yllättäen otteluparin avauksen, mutta vuonomaalainen vastustaja eteni oikeutetusti kohti karsintojen seuraavaa vaihetta.

Suomalaiset seurat eivät ole päässeet järjestelmällisesti Chämppärin karsinnoissa pitkälle, ja valitettavasti samaa oli lupa odottaa myös kesällä 2023. Odotettu tilanne oli myös toissa kesän karsinnoissa. Siinä missä HJK oli ennakkosuosikki päättyneen kesän avauksessaan Larne FC:tä vastaan, niin seuraavalla kierroksella kyyti oli ensimmäisestä voitosta huolimatta aivan erilaista. Tosin otteluparin ratkaisu meni silti yllättävän tiukoille.

Kyseessä on myös Suomessa asuvien ja ulkosuomalaisten keskuudessa valtavan suosittu ja seurattu futiksen jättikisa, vaikka suomalaiset seurat eivät voi millään saada kunnollista menestystä. Se ei yksinkertaisesti ole mitenkään realistista ja mahdollista. Tasoerot ovat yksinkertaisesti aivan liian suuria. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että Mestarien liigaa seuraa miljoonia silmäpareja kotisohvilta ja stadionilta käsin – ja tietenkin myös Mestarien liiga vedonlyönti on yksi parhaista urheilusarjoista.

Mestarien liiga lohkot 2023-24

Mestarien liigassa pelaa kaudella 2023-24 yhä 32 joukkuetta, jotka jaettiin kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Turnauksen lohkot arvottiin 31.8.2023. Varsinainen turnaus käynnistyi perinteiseen tapaan syksyllä. Mestarien liigan joukkueista valtaosa tiedettiin jo valmiiksi, kun taas viimeiset mukaan yltäneet seurat otettiin mukaan karsintojen kautta.

Mestarien liigassa pelaavat joukkueet asetettiin neljään arvontakoriin, joista seurat arvottiin kahdeksaan lohkoon. Ensimmäisessä korissa oli viime kauden voittaja, Eurooppa-liigan mestari ja parhaiden jalkapallosarjojen edellisen kauden ykköset eli esimerkiksi Manchester City ja Sevilla, jotka voittivat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan mestaruudet. Tällä varmistetaan se, että parhaat joukkueet eivät voi päätyä keskenään samaan lohkoon. Lisäksi samassa lohkossa ei voi olla kahta joukkuetta samasta maasta.

Lohko A: Bayern München, FC Kööpenhamina, Galatasaray, Manchester United
Lohko B: Arsenal, Lens, Sevilla, PSV
Lohko C: Real Madrid, Napoli, Union Berlin, SC Braga
Lohko D: RB Salzburg, Real Sociedad, Inter, Benfica
Lohko E: Lazio, Feyenoord, Atletico Madrid, Celtic
Lohko F: PSG, Newcastle, AC Milan, Dortmund
Lohko G: Manchester City, RB Leipzig, Young Boys, Crvena Zvezda
Lohko H: FC Porto, Barcelona, Shakhtar Donetsk, Antwerp

Mestarien liiga otteluohjelma 2023-24

Mestarien liiga alkoi kesällä 2023 perinteiseen tapaan karsintojen ensimmäisillä kierroksilla, joiden päätteeksi lohkot ja otteluohjelma arvottiin elokuun lopussa. Mestarien liigan otteluohjelma noudattaa vielä kaudella 2023-24 hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin edellisillä kausilla pois lukien korona-aikaa.

Omat muutoksensa viime kauden eurooppalaiseen seurajoukkuefutikseen toi kuitenkin Qatarin jalkapallon MM-kisat, jotka pelattiin loppuvuodesta 2022. Suurimmat muutokset ovat tulossa kuluvan kauden jälkeen. Ne eivät kuitenkaan koske vielä tätä kautta.

Mestarien liigan lohkovaiheessa on vielä kuusi ottelukierrosta, joiden jälkeen mukana on 16 parasta seuraa. Jokaisesta lohkosta jatkoon otetaan edelleen kaksi parasta seuraa. Lisäksi lohkoissaan kolmanneksi sijoittuneet joukkueet pääsevät jatkamaan matkaansa Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. UCL:n otteluohjelma koostuu pudotuspeleissä tutusti neljännesvälieristä, puolivälieristä, välieristä ja finaalista.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan helmi-maaliskuussa ja puolivälierät huhtikuussa. Välierät käydään pääosin toukokuussa ja kaiken huipentava finaali kesäkuussa. Pudotuspelit järjestetään loppuottelua lukuun ottamatta kaksiosaisina, joten kumpikin joukkue pelaa otteluparissa kerran kotona ja vieraissa. Kuluva kausi huipentuu heti kesäkuun alussa pelattavaan loppuotteluun. Tämän kauden loppuottelu järjestetään Wembleyllä.

Lohkovaihe

Ottelukierros 1: 19.–20.9.2023
Ottelukierros 2: 3.–4.10.2023
Ottelukierros 3: 24.–25.10.2023
Ottelukierros 4: 7.–8.11.2023
Ottelukierros 5: 28.–29.11.2023
Ottelukierros 6: 12.–13.12.2023

Pudotuspelit

Neljännesvälierät: 13/14/20/21.2.2024 ja 5/6/12/13.3.2024
Puolivälierät: 9/10 ja 16/17.4.2024
Välierät: 30.4.–1.5.2024 ja 7/8.5.2024
Finaali: 1.6.2024


Mestarien liiga vedonlyönti – Usein kysytyt kysymykset

 • Näkyykö Mestarien liiga netissä?
  Mestarien liiga 2023-24 näkyy edelleen hyvin kattavasti C Morella. Turnausta voi katsoa C Moren tv-kanavilta tai C Moren nettipalvelusta. Kaikki ottelut esitetään lohkovaiheesta lähtien vähintään C Moren nettipalvelussa. Lisäksi myös kuluvalla kaudella on ollut mahdollista seurata muun muassa yksittäisiä karsintaotteluita vedonlyöntisivustojen live streameina. Silloin Mestarien liiga vedonlyönti on onnistunut aikaisempien kausien tapaan ilmaisten striimien lomassa.
 • Mikä sivusto tarjoaa parhaat Mestarien liiga -kertoimet?
  Mestarien liiga vedonlyönti on vuodesta toiseen äärettömän suosittua, sillä käytännössä jokainen laadukas vedonlyöntisivusto panostaa vahvasti Euroopan parhaaseen futisturnaukseen. Kannattaa vertailla kunkin ottelukierroksen aikana vedonlyöntisivustojen tarjoamia kertoimia ja poimia aina parhaat vaihtoehdot. Kuluvan kauden lohkovaiheeseen ja tulevan kevään pudotuspeleihin on luvassa jälleen korkeita kertoimia jokaiseen otteluun.
 • Mitkä joukkueet ovat mukana Mestarien liigassa 2023–24?
  Turnauksen lohkovaiheessa on mukana lohkovaiheen päätökseen saakka 32 joukkuetta. Mukana ovat muun muassa Manchester City, Bayern München, Real Madrid ja Arsenal. Muita ovat esimerkiksi Barcelona ja PSG.
 • Parhaat Mestarien liiga vihjeet?
  Turnaukseen löytyy myös pitkin alkanutta kautta paljon hyvää pelattavaa ja myös aitoja ylikertoimia. Sama tilanne jatkuu varmasti läpi kauden 2023-24, johon on luvassa yhtä lailla oikeasti hyviä vedonlyöntivihjeitä esimerkiksi monella urheilu- ja vedonlyöntisivustolla. Vihjemedia pyrkii tarjoamaan myös tämän kauden lohkovaiheessa ja kevään pudotuspeleissä vedonlyöntivihjeitä Chämppärin otteluihin, joihin on mahdollista löytää hyviä ylikertoimia.

Mestarien liiga vedonlyönti

Mestarien liiga on urheilumaailman tärkeimpiä jalkapallosarjoja, jossa jokainen jalkapallon pelaaja haluaa menestyä. Mestarien liiga on lähes kaikkialla hyvin suosittua ja sitä seurataan erityisesti aina lohkovaiheen alkaessa tarkasti ottelusta toiseen. Chämppäri tarjoaa samalla hienot puitteet lyödä vetoa laajalla kattauksella käytännössä kaikista turnauksen otteluista karsinnoista lähtien.

Kyseessä on kaikilla mittareilla eurooppalaisen jalkapallon upein seurajoukkuekilpailu ja sitä myöten myös kuluvalla kaudella 2023-24 yksi suosituimmista vedonlyöntikohteista. Volyymit ovat maailmanlaajuisesti hurjia ja toisaalta vedonlyöntisivustojen kilpailu asiakkaista suurta.

Keskinkertaisilla kertoimilla ja palvelulla ei vedonlyöntisivustojen näkökulmasta pärjää varsinkaan Mestarien liigan tyyppisessä urheilusarjassa. Erityisesti parhaiden vedonlyöntisivustojen Mestarien liiga kertoimet ovat juuri hyvin lähelle sadan palautusta, jolloin voittava vedonlyönti on aina vain paremmin mahdollista.

Mestarien liiga vedonlyöntikohteet

Jokainen vedonlyöntisivusto tarjoaa turnauksen otteluihin vetokohteita laidasta laitaan, ja Mestarien liiga kertoimet ovat usein loistavia johtuen jo valtavasta suosiosta. Vedonlyöntisivustojen on pystyttävä tarjoamaan tämäntyyppiseen kilpailuun huippuluokan kertoimia ja korkeita palautusprosentteja.

Euroopan ykkösturnaus on myös tästäkin syystä betsaajien suosikkitapahtumia taas kaudella 2023-24. Kertoimien palautusprosentit voivat olla hyvin lähellä 100 %:aa, mikä on Mestarien liiga vedonlyöntiä ajatellen enemmän kuin hienoa.

Mestarien liiga vedonlyönti sisältää myös kaudella 2023-24 jokaisesta ottelusta satoja vetokohteita. Suuri määrä vetokohteita on ollut pelattavissa heti lohkovaiheen ensimmäisistä otteluista lähtien. Jokaisessa ottelussa voi lyödä vetoa lähes kaikilla vedonlyöntisivustoilla todella laajasti voittajasta, tasoitusvedoista, maalimääristä ja paljosta muusta. Varsinkin Mestarien liigan tyyppisessä jalkapalloliigassa vetokohteita on lähes rajattoman paljon.

Chämppärin vetokohteissa on tarjolla myös paljon muuta pelattavaa kuin yllä mainitut yleisimmät vetokohteet. Sellaisia ovat esimerkiksi vedot puoliajoista, kulmapotkuista, pelaajien maalimääristä ja esimerkiksi siitä, kumpi suorittaa seuraavan rajaheiton tai tuleeko maalia tietyllä aikavälillä live-vedon kera ja jopa VAR-tuomioista.

Pidemmän aikavälin Mestarien liigan vedonlyöntikohteet sisältävät kertoimia esimerkiksi turnauksen voittajasta ja parhaasta maalintekijästä. Kuluvan kauden parhaat mestariehdokkaat ovat Manchester City, Bayern München ja Real Madrid. Kyseinen kolmikko on vahvoilla menemään päätyyn saakka.

Mestarien liiga vihjeet ja kertoimet

Mestarien liiga vihjeet tarjoavat ja tulevat tarjoamaan asiakkaille myös kaudella 2023-24 hienot puitteet saada ensiarvoisen tärkeää materiaalia, tietoa ja työkaluja tueksi omaan vedonlyöntiin. Chämppäri on yksi maailman suosituimmista vedonlyöntikohteista, johon tarjotaan lähes poikkeuksetta erittäin korkeita kertoimia ja runsaasti vedonlyöntivihjeitä.

Euroopan seurajoukkueiden ykköskilpailuun on tarjottu laajasti vedonlyöntivihjeitä taas parhaimmillaan viime kesästä lähtien ja vähintään laajemmin turnauksen lohkovaiheen käynnistyttyä syksynä. Useita vedonlyöntivihjeitä on kuitenkin ehditty jakaa jo karsintakierroksilta. Sama meno on jatkunut taas kaudella 2023-24, sillä Chämppäri on urheilumaailmassa niin mielettömän tärkeässä roolissa.

Mestarien liigaan on tiedossa myös loppuvuoden 2023 aikana varmasti paljon hyviä vedonlyöntivihjeitä ja todellisia ylikertoimia, joita kannattaa poimia omalle vetokupongille aina hinnoitteluvirheiden kohdalla. Kannattaa tehdä säännöllisesti kerroinvertailua, jotta pystyy poimimaan kulloinkin parhaat Mestarien liiga kertoimet.

Näin valitset hyvät Mestarien liiga vihjeet

Laajemmin katsottuna Mestarien liigan vihjeitä ja voimasuhteita miettiessä on hyvä arvioida myös kaudella 2023-24 muun muassa sitä, miten joukkueilla on sujunut kansallisessa liigassa. Jos seura on etenkin sesongin edetessä kaukana kärjestä, niin Mestarien liiga on entistä enemmän keskiössä. Jos joukkue taistelee kauden edetessä jopa mestaruudesta, niin joukkue saattaa peluuttaa Chämppärissä helpommin heikompaa ryhmää. Se koskee silti vain vähemmän tärkeitä otteluita. Pudotuspeleissä käytetään toki parhaita miehistöjä.

Tutki myös alkaneen Chämppärin kauden voimasuhteita puolueettomasti ja katso myös muiden pelaajien analyyseja ja ajatuksia. Tarjolla on valtavasti erilaista dataa monessa eri muodossa. Mestarien liigaan löytyy valtavasti tarkkaa tietoa maaliodottamista lähtien. Vaikka suosikkijoukkueesi menisi lohkovaiheesta jatkoon ja saisi lohkovaiheessa hyvin menestystä, niin ei kannata sokkona laittaa myöskään jatkossa panoksia oman joukkueen menestymiselle, jos kertoimet eivät anna järkevää syytä pelata oman suosikin puolesta. Pyri rakentamaan tai löytämään aina mahdollisimman tarkat todennäköisyysarviot.

Myöskään Mestarien liigaa ei pidä mennä betsaamaan alkaneella kaudellakaan koskaan tunteella vaan aina järjellä. Silloin Mestarien liiga vedonlyönti on ammattimaista ja fiksuinta, kun keskittyminen on puhtaasti analyyttisessä puolessa ja rehellisissä arvioissa voimasuhteista. Värilasien kautta pelaaminen on tie tuhoon, sillä silloin sortuu väkisinkin pelaamaan myös alikertoimia. Sellaiseen ei ole syytä ryhtyä edes oman suosikkijoukkueen puolesta.

Katso myös ajankohtaiset jalkapallo vihjeet ja vakiovihjeet.

 jalkapallo

Mestarien liiga esittely

Mestarien liiga on vuosittain järjestettävä jalkapallokilpailu eurooppalaisille parhaille seurajoukkueille. Mestarien liigan järjestää Euroopan jalkapalloliitto. Mestarien liigaa pelattiin aluksi vain kahdeksan joukkueen kesken, mutta sittemmin sitä laajennettiin 16 seuran kokoiseksi tapahtumaksi.

Maanosan ykköskilpailu on nykyään laajentunut entisestään ja tulee entisestään kasvamaan. Turnauksessa pelataan vielä aikaisempien kausien tapaan aluksi karsinnat, sitten lohkovaihe ja lopuksi pudotuspelit. Lohkovaiheeseen pääsee mukaan vielä toistaiseksi 32 joukkuetta. Tilanne tulee kuitenkin muuttumaan alkaneen kauden jälkeen. Mestarien liigaa pelataan silti vielä nykyisellä systeemillä.

Turnauksessa lohkovaiheen päätteeksi pelataan pudotuspelit, joihin etenee lohkovaiheen 16 parasta joukkuetta. Seurat jaetaan pareihin arpomalla, jossa pelataan finaaliin saakka cup-muotoisesti. Kussakin otteluparissa pelataan kaksi ottelua, yksi kotikentällä ja yksi vieraskentällä. Menestyksellisempi joukkue etenee seuraavaan vaiheeseen. Käytössä ei ole enää vierasmaalisääntöä, jossa enemmän maaleja vieraissa tehnyt joukkue voittaa. Nykyisin pelataan tarvittaessa jatkoaika ja rangaistuspotkukilpailu.

Mestarien liiga -pelisysteemi

Turnauksen joukkueet on selvitetty ennen tulevaa merkittävää muutosta suorilla lohkopaikoilla ja karsinnoilla. Osallistujat on ratkaistu UEFA:n maapisterankingin perusteella siten, että sijoilla 1-4 olevat sarjat saavat neljä paikkaa, sarjat sijoilla 5–6 kolme paikkaa, sarjat sijoilla 7–15 kaksi paikkaa ja siitä alaspäin yhdet paikat.

Nykyään 26 seuraa varmistaa lohkopaikan kansallisten sarjojen perusteella. Lisäksi kuusi joukkuetta otetaan karsinnoista. Jokaisen kansallisen sarjan paras tai parhaat seurat saavat kutsun ainakin jalkapallokilpailun karsintaan. Näin on myös Suomessa. HJK pelasi Mestarien liigan karsinnoissa kesällä 2023 pudoten norjalaista Moldea vastaan.

Lohkovaihe

Turnauksen lohkovaiheessa on mukana vielä toistaiseksi 32 joukkuetta, jotka jaetaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Lohkoissa pelataan kaksinkertainen runkosarja, jossa kaikki joukkueet pelaavat kuudesti.

Jokainen joukkue pelaa kotona ja vieraissa toisiaan vastaan. Lohkovaiheessa tasapisteet ratkaistaan keskinäisten otteluiden avulla. Lohkojen päätteeksi kaksi parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin ja kolmoset Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Lohkovaiheen viimeiset ryhmät tippuvat pois.

Pudotuspelit

Mestarien liigan pudotuspelit ovat finaalia lukuun ottamatta aina kaksiosaisia. Mestarien liigan pudotuspeleissä on alun perin mukana 16 parasta joukkuetta. Turnauksen pudotuspelit käsittävät neljännesvälierät, puolivälierät, välierät ja finaalin.

Loppuottelu pelataan aina yksiosaisena, ja kesäkuun 2024 alussa pelipaikkana toimii Lontoon Wembley. Viimeksi turnaus huipentui Turkissa. Pudotuspelien sääntöerikoisuus oli ennen vierasmaalisääntö, joka toimi niin, että yhteismaalien ollessa tasan jatkopaikan sai joukkue, joka oli tehnyt vierasottelussa enemmän maaleja. Nykyisin sitä ei enää ole käytössä. Tarvittaessa pudotuspeleissä pelataan jatkoaika ja rankkarit. Pudotuspelien sääntöerikoisuus herätti ja herättää yhä keskustelua puolesta ja vastaan, mutta ainakaan toistaiseksi sitä ei olla ottamassa takaisin käyttöön.

Finaali

UCL-finaali pelataan yksiosaisena yleensä puolueettomalla kentällä. Mestarien liigan finaali pidetään usein kesän kynnyksellä. Loppuottelu käydään kaudella 2023-24 Englannissa Wembleyllä. Chämppärin finaali järjestetään 1. kesäkuuta. Turnauksen voittaja kohtaa perinteisesti Eurooppa-liigan voittajan seuraavan kauden alussa pelattavassa UEFA Super Cupissa. Ottelu on yleensä elokuussa. Lisäksi kilpailun mestari edustaa Eurooppaa seurajoukkueiden MM-kisoissa. Mestarien liigan loppuottelun vei viimeksi keväällä 2023 Manchester City, joka kaatoi Interin vähämaalisesti lukemin 1-0.

Mestarien liiga uudistuu kaudella 2024-25!

Mestarien liigaan tulee kauden 2023-24 jälkeen merkittäviä muutoksia. Kaudesta 2024-25 alkaen Chämppäri muuttuu suurella kädellä. Muutoksista ilmoitettiin alun perin ennen toiseksi edellistä kautta. Mestarien liigaa pelataan kuitenkin vielä käynnissä olevalla sesongilla perinteiseen tapaan. Nykymuodossaan turnauksen alussa on yhä normaali lohkovaihe, jossa pelaa 32 joukkuetta.

Jatkossa lohkovaiheesta luovutaan kokonaan ja sen sijaan kaikki mukaan päässeet joukkueet pelaavat ikään kuin yhdessä ja samassa sarjataulukossa 10 ottelua, joista viisi käydään kotona ja viisi vieraissa 10 seuraa vastaan. Vielä nykyisin yksittäinen joukkue pelaa lohkovaiheessa kuusi ottelua kolmea seuraa vastaan.

Luokittelu neljään eri tasoon

Uudistetussa sarjamuodossa joukkueet asetetaan neljään arvontakoriin tasonsa mukaisesti maajoukkuekarsintojen kaltaisesti, joten kukin joukkue kohtaa eritasoisia joukkueita. Sarjataulukon päätteeksi kahdeksan parasta seuraa etenee suoraan jatkopeleihin ja sijoille 9–24 yltäneet joukkueet pelaavat kaksiosaiset jatkopelit. Näiden otteluiden voittajat etenevät 16 parhaan joukkoon. Varsinaiset pudotuspelit käydään nykyisen mallin mukaisesti eli jokaisella pudotuspelikierroksella finaalia lukuun ottamatta on kaksi ottelua.

Mestarien liigan joukkuemäärä kasvaa

Yksi Mestarien liigan suurista muutoksista koskee joukkueiden määrää, sillä Chämppäri laajenee vuosista 2024-25 alkaen 32 joukkueesta 36 seuran sarjaksi. Kannattajille se tarkoittaa enemmän mahdollisuuksia nähdä Euroopan huippujoukkueet pelaavan keskenään aiemmin kilpailun aikana.
 
Tuleva sarjamuoto varmistaa myös sen, että mikä tahansa tulos voi muuttaa joukkueen asemaa merkittävästi vielä viimeisenä pelipäivänä. Tulevan uudistuksen voittajia ovat lähtökohtaisesti pienemmät jalkapallomaat kuten esimerkiksi Suomi.

On vielä täysin epäselvää milloin Venäjän joukkueet ovat tervetulleita takaisin kilpailemaan Mestarien liigaan tai mihin tahansa muuhunkaan eurooppalaiseen seurajoukkuekilpailuun. Se ei ole ollut tietenkään mahdollista myöskään kaudella 2023-24 ja tätä menoa ei myöskään ensi kaudella, kun Mestarien liiga kokee yllä mainitun uudistuksen.

Onko Superliiga jo kuopattu?

Samaan aikaan, kun UEFA tiedotti Mestarien liigan muutoksista, 12 eurooppalaista suurseuraa ilmoitti perustavansa Euroopan Superliigan. Kyseinen Euroopan Superliiga ei saanut lämmintä vastaanottoa, sillä se tyrmättiin UEFA:n ja valtiojohdon tasolla. Fanit olivat yhtä lailla tyrmistyneitä rahanahneiden seurojen suunnitelmista. Euroopan Superliigan suunnitelmien taustalla on ollut alusta lähtien raha tai paremminkin sen puute. Superliigaa puuhaavien seurojen omistajat eivät ole iloisia siitä, miten turnauksessa jaetaan rahaa siihen osallistuville seuroille.

Superliigaa ei ole tulossa ainakaan lähitulevaisuudessa, mutta sitä kuitenkin yhä suunnitellaan kulisseissa ilmeisesti jollain tasolla. Mitään sen suurempaa ei ole kuitenkaan tuotu esille tai julkisuuteen. On muutenkin epäselvää mitkä joukkueet siinä ovat todellisuudessa takana, jos mitään Superliigaa on edes teoriassa vielä suunnitteilla. On mahdollista, että Superliiga luodaan jonkinlaisessa muodossa tulevina vuosina, mutta mahdollinen julkistus ja formaatti ovat ainakin vielä tässä kohdassa täysin pimennossa.

Mestarien liiga vedonlyönti tärpit

Mestarien liigassa pelataan myös kaudella 2023-24 heti lohkovaiheen ensimmäisistä ottelukierroksista lähtien todella suurista asioista ja rahasummista. Champions League vedonlyönti on ympäri maailmaa äärettömän suosittua. Pienen taustatutkimuksen perusteella voidaan edelleen vetää johtopäätös, että Mestarien liigan voittajasuosikit tulevat lähes poikkeuksetta suurista jalkapallomaista ja -sarjoista Englannin, Saksan ja Espanjan johdolla.

Turnauksen suuria joukkueita ja voittajasuosikkeja ovat kaudesta toiseen varsinkin Manchester City, Real Madrid, Bayern München ja PSG. Niin on myös kuluvalla kaudella. Mainituista joukkueista Manchester City voitti viime kaudella ensimmäistä kertaa UCL:n mestaruuden.

Menestys kauden aikana kansallisessa sarjassa heijastelee monesti menestystä myös Champions Leaguessa. Tästä hyvä esimerkki on Manchester City, joka voitti viime kaudella Valioliigan ja Mestarien liigan. Maanosan ykköskilpailun voittajat ovat tulleet kaudesta 2003-04 alkaen vain suurista jalkapallomaista. Kaudella 2003-04 UCL:n voitti Portugalin FC Porto, mutta se on ainut viime vuosikymmenten piristysruiske suurten maiden hallintaan.

Chämppärin hallitseva voittaja on Manchester City, joka juhli keväällä 2023 turnauksen mestaruutta. Toiseksi edellisellä kerralla mestaruuteen ylsi Real Madrid. Manchester City ja Real Madrid ovat taas vahvoilla. Varsinkin taivaansinisiä ennakoidaan Mestarien liigan suurimmaksi ennakkosuosikiksi. Valkopaidat ovat myös vahvoja ehdokkaita menemään päätyyn saakka.

Näkyykö Mestarien liiga netissä?

Mestarien liigan televisiointioikeudet ovat myös kaudella 2023-24 C Morella, joka näyttää turnauksen ottelut maksullisilla tv-kanavillaan ja suoratoistopalvelunsa kautta. Kaikki varsinaisessa turnauksessa pelattavat ottelut näkyvät tälläkin kaudella vähintään suoratoistopalvelussa, mutta C More näyttää kauden edetessä paljon otteluita myös televisiossa.

C More esittää Chämppärin otteluita hyvin kattavasti sisältäen studiot ja muut oheistuotteet. Yksittäisiä otteluita on todennäköisesti tulossa myös kevään 2024 ratkaisupeleissä Subilta. Lisäksi turnauksen loppuottelu esitetään kesällä 2024 edellisten kausien tapaan todennäköisesti juuri Subilla.

Champions Leaguen karsintoja on voinut katsoa yleensä aina sesongin alussa myös muutamalla vedonlyöntisivustolla koskien parhaimmillaan myös suomalaisten otteluita turnauksen karsintakierroksilla. HJK pelasi Mestarien liigan oman ensimmäisen ja toisen karsintakierroksen, joiden jälkeen Klubin urakka päättyi Moldea vastaan. Karsinnoissa Mestarien liiga vedonlyönti on voinut kuitenkin taas onnistua ilmaisten lähetysten lomassa.

Mestarien liiga vedonlyönti: menestyneimmät joukkueet ja pelaajat 🏆

Mestarien liigan historian menestynein maa on Espanja, jonka joukkueet ovat voittaneet turnauksen 19 kertaa. Hulppeat 14 mestaruutta on voittanut Chämppärin ykkönen Real Madrid. Muita hyvin menestyneitä joukkueita ovat seitsemän mestaruuden AC Milan, kuuden mestaruuden Liverpool ja samoin kuuden ykkössijan Bayern München. Kilpailussa eniten esiintymisiä ja pelattuja otteluita on Real Madridilla.

Mestarien liigassa pelaajista eniten esiintymisiä on Cristiano Ronaldolla, Iker Casillasilla, Lionel Messillä, Xavilla ja Karim Benzemalla. Eniten mestaruuksia löytyy puolestaan Francisco Gentolta, joka voitti turnauksen Real Madridin kanssa kuudesti. Moni muu pelaaja on voittanut Mestarien liigan viisi kertaa. Siinä listassa on mukana myös Ronaldo, joka ei kuitenkaan ole tavoittelemassa enää uusia mestaruuksia.

Mestarien liiga vedonlyönti: parhaat maalintekijät 🏆

Mestarien liigan historiassa eniten maaleja on tehnyt Cristiano Ronaldo, joka on onnistunut maalinteossa 140 kertaa. Listalla toisena on Lionel Messi ja kahdella seuraavalla sijalla Robert Lewandowski ja Karim Benzema. TOP-10:n joukkoon kuuluvat myös muun muassa Raúl González, Ruud van Nistelrooy ja Thomas Müller.

Maalintekijät TOP 10

 1. Cristiano Ronaldo
 2. Lionel Messi
 3. Robert Lewandowski
 4. Karim Benzema
 5. Raúl González
 6. Ruud van Nistelrooy
 7. Thomas Müller
 8. Thierry Henry
 9. Alfredo Di Stéfano
 10. Andriy Shevchenko & Zlatan Ibrahimović

Viime kaudella 2022-23 eniten maaleja viimeistelivät Manchester Cityn Erling Haaland ja Liverpoolin Mohamed Salah. Ensimmäisenä mainittu onnistui maalinteossa 12 kertaa. Norjalainen on vahvoilla voittamaan maalikuninkuuden myös kaudella 2023-24.

Suomalaiset Mestarien liigassa

Mestarien liigan voittaminen on myös suomalaisten pelaajien kirkkain tavoite, johon on yltänyt kaksi suomalaista pelaajaa. Turnauksen valloittamiseen ovat pystyneet Jari Litmanen Ajaxissa vuonna 1995 ja Sami Hyypiä Liverpoolissa vuonna 2005.

Mestarien liigan lohkovaiheessa ei pelaa kaudella 2023-24 yhtään suomalaista pelaajaa. Mestarien liigan lohkovaiheeseen on selviytynyt historian saatossa muutenkin yksi suomalainen joukkue. Ainoa suomalainen joukkue on ollut HJK kaudella 1998–99. Suomalaisten on ollut vaikea päästä kilpailussa viimeisille karsintakierroksille. HJK pelasi jälleen kesällä 2023 Chämppärin karsinnoissa ja putosi jatkosta toisessa otteluparissaan.

Mestarien liigan tärpit

Mestarien liigaa on pelattu kaudesta 1992–93 lähtien, mutta edeltäjä Euroopan Cup järjestettiin jo kaudella 1955–56. Mestarien liigan keksijöinä pidetään Gabriel Hanotia ja Jacques Ferraraa. Turnauksen historiassa espanjalaiset joukkueet ovat valloittaneet ykkössijan peräti 19 kertaa.

Champions Leaguen upeasti 14 kertaa voittanut Real Madrid juhli mestaruutta alussa viiden turnauksen ajan peräkkäin. Real Madrid valloitti turnauksen myös keväällä 2022. Valkopaidat eivät kuitenkaan pystyneet samaan keväällä 2023. Los Blancosilla on hyvät saumat palata takaisin voittojen pariin kaudella 2023-24.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että historian aikana loppuottelu on pelattu yhteensä kuusi kertaa samasta maasta tulevien joukkueiden välillä: espanjalaisten välillä vuosina 2000 ja 2014, italialaisten vuonna 2003, englantilaisten vuosina 2008 ja 2021 sekä saksalaisten vuonna 2013.

Turnauksen hymni

Mestarien liigan virallinen hymni on yksi urheilusarjojen parhaista tunnusmusiikeista, joka saa kylmät väreet kulkemaan kerta toisensa jälkeen. Mestarien liigan virallisen kappaleen sanat ja sävellyksen on luonut englantilainen Tony Britten.

Alkuperäinen hymni on vuonna 1727 julkaistu Georg Friedrich Händelin Zadok the Priest. Siinä lauletaan englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Valtavan upean hymnin voi kuulla ennen Chämppärin otteluita kentällä ja TV-lähetyksissä myös syksyllä 2023 alkaneella kaudella. Kappale sisältää yhteensä 21 säettä.

Mestarien liiga pokaali

Mestarien liigan voittajan pokaali annettiin alkuperäisenä Real Madridille vuonna 1967. Nykyisen pokaalin on suunnitellut Jürg Stadelmann, ja pokaalin mitat ovat korkeus 73,5 senttiä ja paino 7,5 kiloa. Vain kaksi suomalaista on saanut nostaa ilmaan ”Isokorvana” tunnetun pokaalin. Kunnian ovat saaneet yllä mainitut Litmanen ja Hyypiä.

Jalkapallon maailmanmestaruus on suurin voitto, johon jalkapallon pelaaja voi urallaan yltää. Mestarien liiga tulee kuitenkin heti perään toisena. Maailmanmestaruuden voittamisen lisäksi hyvälle kakkossijalle nousee Chämppärin voitto monenkin mittarin kautta. Mestarien liiga on niin massiivinen jalkapallosarja, jonka voittamisesta valtaosa voi vain haaveilla.

Jokainen jalkapalloilija haluaa nostaa edes kerran himoitun pokaalin ilmaan, mutta siihen voi pystyä vain menestymällä kovimmissa paikoissa erityisesti kevään pudotuspeleissä.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Vedonlyöntibonukset Mestarien liigaan

Mestarien liigan kausi 2023-24 on saatu hyvään vauhtiin. Lohkovaihe pelataan tulevan syksyn ja alkutalven aikana. Mestarien liigan lohkovaiheessa on tiedossa heti ensimmäisistä ottelukierroksista lähtien huippumielenkiintoisia otteluita. Hyödynnä vedonlyöntisivustojen tarjoamat bonukset ja muut pelaajaedut Mestarien liigaan ja laita vetokupongit sisään turnauksen lohkovaiheessa käytäviin otteluihin.

Kaipaatko lisää materiaalia ja tietoa jalkapallon parissa betsaamisesta? Me Vihjemediassa olemme koonneet sinulle kunnon paketin aiheesta jalkapallo vedonlyönti.