Mestarien liiga vedonlyönti

Jalkapallon Mestarien liiga eli UEFA Champions League on maailman arvostetuin seurajoukkueturnaus, jota pelataan kaudella 2022-2023 jo 68. kerran. Mestarien liiga on seurajoukkuejalkapallon kruunun jalokivi, jonka voittaminen on jokaisen jalkapalloilijan haaveissa. Kyseessä on äärettömän upea ja hieno huipputurnaus, jossa on mukana vain maanosan parhaat seurat. Mestarien liiga vedonlyönti on myös kausittain valtavassa suosiossa. Kuluva kausi on huipentumassa kevään aikana pelattaviin pudotuspeleihin.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Mestarien liiga tulokset 🏆

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin valmiiksi marraskuun alussa, jonka päätteeksi turnauksen pudotuspeleihin selviytyi 16 parasta joukkuetta. Jokaisesta lohkosta kaksi parasta joukkuetta eteni pudotuspeleihin, jotka käynnistyivät vuoden 2023 helmikuussa. Jatkoon selvinneet joukkueet olivat Napoli, Liverpool, FC Porto, Club Brügge, Bayern München, Inter, Tottenham, Frankfurt, Chelsea, AC Milan, Real Madrid, RB Leipzig, Manchester City, Dortmund, Benfica ja PSG.

Mestarien liigan lohkovaiheessa osa lohkoista oli jatkopaikkojen osalta selvää kauraa, kun taas erityisesti muutamassa lohkossa taistelua jatkopaikoista käytiin viimeisille hetkille saakka. Siitä paras esimerkki oli lohko D, jossa kaikki joukkueet päätyivät viiden pisteen sisään. Vakuuttavin joukkue oli puolestaan Bayern München, joka nappasi voitot kaikilta kuudelta kierrokselta. Viiteen voittoon ylsivät samassa lohkossa pelanneet Napoli ja Liverpool.

Mukana vain maanosan parhaat seurat

Euroopan jalkapalloliiton järjestämään turnaukseen osallistuu kausittain Euroopan kansallisten sarjojen parhaat joukkueet. Mestarien liigassa pelaaminen vaatii jokaiselta joukkueelta mielettömän paljon, sillä kyseessä on kovin jalkapallosarja, joka maanosasta löytyy. Toki Mestarien liigan lohkovaiheeseen voi selviytyä myös muutamia vähemmän huippuluokan joukkueita, mutta myös nekin ovat aidosti hyvin laadukkaita ja aivan eri tasolla kuin esimerkiksi Suomen parhaimmisto.

Mestarien liiga 2022-23 – kuinka Suomi on pärjännyt?

HJK pelasi Mestarien liigan karsinnoissa kesällä 2022, jossa helsinkiläiset kohtasivat ensimmäisellä kierroksella latvialaisen RFS:n. Sinivalkoiset selvittivät tiensä vaikeuksien kautta jatkoon, ja seuraavaksi Klubille tuli vastaan laadukas ja vaikeasti kaadettava tshekkiläinen Viktoria Plzeň. Suomalaisilla ei ollutkaan otteluparissa mitään palaa, vaan vastustaja eteni helposti kohti karsintojen seuraavaa vaihetta.

Suomalaiset seurat eivät ole päässeet järjestelmällisesti Chämppärin karsinnoissa pitkälle, ja valitettavasti samaa on lupa odottaa myös kesällä 2023. Odotettu tilanne oli myös kesän 2022 karsinnoissa. Siinä missä HJK oli ennakkosuosikki RFS:ää vastaan, niin seuraavalla kierroksella kyyti oli odotetun kylmää. Merkittävää muutosta on tuskin lupa odottaa tulevalla kerralla. Ensimmäinen kierros on mahdollista hoitaa, mutta siinä lähes varmasti taas kaikki.

Kyseessä on Suomessakin asuvien sekä ulkosuomalaisten keskuudessa valtavan suosittu ja seurattu futiksen jättikisa, vaikka suomalaiset seurat eivät voi millään saada kunnollista menestystä. Se ei yksinkertaisesti ole mitenkään realistista. Mestarien liigaa seuraa miljoonia silmäpareja kotisohvilta ja stadionilta käsin – ja tietenkin myös Mestarien liiga vedonlyönti on yksi parhaista urheilusarjoista.

Mestarien liigan lohkot 2022-23

Mestarien liigassa pelasi kaudella 2022-23 yhä 32 joukkuetta, jotka jaettiin kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Turnauksen lohkot arvottiin 25.8.2022. Varsinainen turnaus käynnistyi perinteiseen tapaan syksyllä. Mestarien liigan joukkueista 26 tiedettiin jo valmiiksi, kun taas loput kahdeksan joukkuetta otettiin mukaan karsintojen kautta.

Mestarien liigassa pelaavat joukkueet asetettiin alun perin neljään arvontakoriin, joista seurat arvottiin kahdeksaan lohkoon. Ensimmäisessä korissa oli viime kauden voittaja, Eurooppa-liigan mestari ja parhaiden jalkapallosarjojen edellisen kauden ykköset.

Ensimmäisessä korissa olivat muun muassa Real Madrid, Manchester City, Bayern München ja Frankfurt. Muut seurat laitettiin koreihin UEFA:n pisterankingien mukaisesti. Samassa liigassa olevat seurat eivät kuitenkaan voineet olla samassa lohkossa.

Lohko A: Napoli, Liverpool, Ajax, Rangers
Lohko B: FC Porto, Club Brügge, Leverkusen, Atletico Madrid
Lohko C: Bayern München, Barcelona, Inter, Viktoria Plzen
Lohko D: Tottenham, Frankfurt, Marseille, Sporting
Lohko E: Chelsea, AC Milan, RB Salzburg, Dinamo Zagreb
Lohko F: Real Madrid, RB Leipzig, Celtic, Shakhtar Donetsk
Lohko G: Manchester City, Dortmund, Sevilla, FC Kööpenhamina
Lohko H: Benfica, PSG, Juventus, Maccabi Haifa

Mestarien liigan otteluohjelma 2022-23

Mestarien liiga alkoi kesällä 2022 perinteiseen tapaan karsintojen ensimmäisillä kierroksilla, joiden päätteeksi lohkot ja otteluohjelma arvottiin yllä mainitusti 25. elokuuta. Mestarien liigan otteluohjelma on noudattanut kaudella 2022-23 hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin normaalisti pelattavilla sesongeilla. Omat muutoksensa myös eurooppalaiseen seurajoukkuefutikseen toi kuitenkin Qatarin jalkapallon MM-kisat, jotka pelattiin loppuvuodesta 2022.

Mestarien liigan lohkovaiheessa oli kuusi ottelukierrosta, joiden jälkeen mukana oli 16 parasta seuraa. Jokaisesta lohkosta jatkoon otettiin kaksi parasta seuraa. Turnauksen otteluohjelma koostuu pudotuspeleissä tutusti neljännesvälieristä, puolivälieristä, välieristä ja finaalista. Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan helmi-maaliskuussa ja puolivälierät huhtikuussa. Välierät käydään toukokuussa ja kaiken huipentava finaali kesäkuussa.

Lohkovaihe

Ottelupäivä 1: 6.–7.9.2022
Ottelupäivä 2: 13.–14.9.2022
Ottelupäivä 3: 4.–5.10.2022
Ottelupäivä 4: 11.–12.10.2022
Ottelupäivä 5: 25.–26.10.2022
Ottelupäivä 6: 1.–2.11.2022

Pudotuspelit

Neljännesvälierät: 14/15/21/22.2.2023 ja 7/8/14/15.3.2023
Puolivälierät: 11/12 ja 18/19.4.2023
Välierät: 9/10 ja 16/17.5.2023
Finaali: 10.6.2023


Mestarien liiga vedonlyönti – Usein kysytyt kysymykset

 • Näkyykö Mestarien liiga netissä?
  Mestarien liiga 2022-23 näkyy hyvin kattavasti C Morella. Turnausta voi katsoa C Moren tv-kanavilta tai C Moren nettipalvelusta. Kaikki ottelut on esitetty lohkovaiheesta lähtien vähintään C Moren netissä. Lisäksi myös kuluvalla kaudella on ollut mahdollista seurata muun muassa yksittäisiä karsintaotteluita vedonlyöntisivustojen live streameina. Silloin Mestarien liiga vedonlyönti on onnistunut aikaisempien kausien tapaan ilmaisten striimien lomassa.
 • Mikä sivusto tarjoaa parhaat Mestarien liiga -kertoimet?
  Mestarien liiga vedonlyönti on vuodesta toiseen äärettömän suosittua, sillä käytännössä jokainen laadukas vedonlyöntisivusto panostaa vahvasti Euroopan parhaaseen futisturnaukseen. Kannattaa vertailla kunkin ottelukierroksen aikana vedonlyöntisivustojen tarjoamia kertoimia ja poimia aina parhaat vaihtoehdot. Kevään pudotuspeleihin on luvassa jälleen korkeita kertoimia jokaiseen otteluun.
 • Mitkä joukkueet ovat mukana Mestarien liigassa 2022–23?
  Turnauksen lohkovaiheessa esiintyi alun perin 32 joukkuetta, jotka jaettiin kahdeksaan neljän seuran lohkoon. Kilpailussa on tällä hetkellä mukana 16 parasta joukkuetta, joita ovat muun muassa Real Madrid, Manchester City, Bayern München ja PSG.
 • Parhaat vedonlyöntivihjeet Mestarien liigan otteluihin?
  Turnaukseen on löytynyt pitkin kuluvaa kautta paljon hyvää pelattavaa ja myös aitoja ylikertoimia. Sama tilanne jatkuu kevään 2023 pudotuspeleissä, joihin on luvassa yhtä lailla oikeasti hyviä vedonlyöntivihjeitä esimerkiksi monella urheilu- ja vedonlyöntisivustolla. Vihjemedia pyrkii tarjoamaan myös kevään pudotuspeleissä vedonlyöntivihjeitä otteluihin, joihin on mahdollista löytää hyviä ylikertoimia.

Mestarien liiga vedonlyönti

Mestarien liiga on urheilumaailman tärkeimpiä jalkapallosarjoja, jossa jokainen jalkapallon pelaaja haluaa menestyä. Mestarien liiga on lähes kaikkialla hyvin suosittua ja sitä seurataan erityisesti aina lohkovaiheen alkaessa tarkasti ottelusta toiseen. Chämppäri tarjoaa samalla hienot puitteet lyödä vetoa laajalla kattauksella käytännössä kaikista turnauksen otteluista karsinnoista lähtien.

Jokainen vedonlyöntisivusto tarjoaa turnauksen otteluihin vetokohteita laidasta laitaan, ja Mestarien liiga kertoimet ovat usein loistavia johtuen jo valtavasta suosiosta. Vedonlyöntisivustojen on pystyttävä tarjoamaan tämäntyyppiseen kilpailuun huippuluokan kertoimia ja korkeita palautusprosentteja. Euroopan ykkösturnaus on myös tästäkin syystä betsaajien suosikkitapahtumia. Kertoimien palautusprosentit voivat olla hyvin lähellä 100 %:aa, mikä on Mestarien liiga vedonlyöntiä ajatellen enemmän kuin hienoa.

Mestarien liiga vedonlyönti sisältää myös kevään 2023 pudotuspeleissä jokaisesta ottelusta satoja vetokohteita. Suuri määrä vetokohteita on ollut kuitenkin pelattavissa jo viimeistään lohkovaiheen ensimmäisissä otteluissa. Jokaisessa ottelussa voi lyödä vetoa laajasti muun muassa voittajasta, tasoitusvedoista ja maalimääristä.

Chämppärin vetokohteissa on tarjolla myös paljon muuta pelattavaa kuin yllä mainitut yleisimmät vetokohteet. Sellaisia ovat esimerkiksi vedot puoliajoista, kulmapotkuista, pelaajien maalimääristä ja esimerkiksi siitä, kumpi suorittaa seuraavan rajaheiton tai tuleeko maalia tietyllä aikavälillä live-vedon kera ja jopa VAR-tuomioista. Pidemmän aikavälin Mestarien liigan vedonlyöntikohteet sisältävät kertoimia esimerkiksi turnauksen voittajasta ja parhaasta maalintekijästä.

Kyseessä on kaikilla mittareilla eurooppalaisen jalkapallon upein seurajoukkuekilpailu ja sitä myöten myös kuluvalla kaudella 2022-23 yksi suosituimmista vedonlyöntikohteista. Volyymit ovat maailmanlaajuisesti hurjia ja toisaalta vedonlyöntisivustojen kilpailu asiakkaista suurta. Keskinkertaisilla kertoimilla ja palvelulla ei vedonlyöntisivustojen näkökulmasta pärjää varsinkaan Mestarien liigan tyyppisessä urheilusarjassa. Erityisesti parhaiden vedonlyöntisivustojen Mestarien liiga kertoimet ovat juuri hyvin lähelle sadan palautusta, jolloin voittava vedonlyönti on aina vain paremmin mahdollista.

Mestarien liiga vihjeet ja kertoimet

Mestarien liiga vihjeet myös kaudella 2022-23 ovat tarjonneet ja tarjoavat edelleen asiakkaille hienot puitteet saada ensiarvoisen tärkeää materiaalia, tietoa ja työkaluja tueksi omaan vedonlyöntiin. Euroopan seurajoukkueiden ykköskilpailuun on tarjottu laajasti vedonlyöntivihjeitä parhaimmillaan viime kesästä lähtien ja vähintään laajemmin turnauksen lohkovaiheen käynnistyttyä viime syksynä.

Suosittelemme tutustumaan myös kevään pudotuspeleissä parhaisiin Chämppärin vedonlyöntivinkkeihin, joista voi löytää uusia mielenkiintoisia vetokohteita ja jopa aitoja ylikertoimia. Mestarien liigassa on mukana enää 16 parasta joukkuetta, ja vedonlyöntisivustot tuntevat ne erittäin hyvin, joten merkittäviä ylikertoimia on enää vaikea löytää. Se on kuitenkin edelleen mahdollista. Siihen vaaditaan silti kovaa työtä, tietotaitoa ja ymmärrystä tarkoista voimasuhteista. Pelaa aina vain parhaat Mestarien liiga kertoimet.

Näin valitset hyvät vihjeet

Laajemmin katsottuna Mestarien liigan vihjeitä ja voimasuhteita miettiessä on hyvä arvioida erityisesti sitä, miten joukkueilla on sujunut kansallisessa liigassa. Jos seura on kaukana kärjestä, niin Mestarien liiga on entistä enemmän keskiössä. Jos joukkue taistelee jopa mestaruudesta, niin joukkue saattaa peluuttaa Chämppärissä helpommin heikompaa ryhmää. Se koskee silti vain vähemmän tärkeitä otteluita. Pudotuspeleissä käytetään toki parhaita miehistöjä. Tämä koskee erityisesti tulevaa kautta, kun kilpailun seuraavalla sesongilla aletaan lähestyä uusia karsintakierroksia ja lohkovaihetta.

Tutki myös kuluvan kevään Chämppärissä ja jo tulevalla kaudella 2023-24 kaikkia voimasuhteita puolueettomasti ja katso myös muiden pelaajien analyyseja ja ajatuksia. Vaikka suosikkijoukkueesi olisi edelleen mukana Chämppärin karkeloissa, ei kannata sokkona laittaa myöskään kuluvan kevään aikana panoksia oman joukkueen menestymiselle, jos vastustaja on lähtökohtaisesti paljon vahvempi miehistö tai kertoimet eivät anna järkevää syytä pelata oman suosikin puolesta.

Myöskään Mestarien liigaa ei pidä mennä betsaamaan koskaan tunteella vaan aina järjellä. Silloin Mestarien liiga vedonlyönti on ammattimaista ja fiksuinta, kun keskittyminen on puhtaasti analyyttisessä puolessa ja rehellisissä arvioissa voimasuhteista. Värilasien kautta pelaaminen on tie tuhoon, sillä silloin sortuu väkisinkin pelaamaan myös alikertoimia. Sellaiseen ei ole syytä ryhtyä edes oman suosikkijoukkueen puolesta.

Katso ajankohtaiset jalkapallo vihjeet.

 jalkapallo

Mestarien liiga esittely

Mestarien liiga on vuosittain järjestettävä jalkapallokilpailu eurooppalaisille parhaille seurajoukkueille. Mestarien liigan järjestää Euroopan jalkapalloliitto. Mestarien liigaa pelattiin aluksi vain kahdeksan joukkueen kesken, mutta sittemmin sitä laajennettiin 16 seuran kokoiseksi tapahtumaksi.

Nykyään maanosan ykköskilpailu on laajentunut entisestään. Turnauksessa pelataan aluksi karsinnat, sitten lohkovaihe ja lopuksi pudotuspelit. Lohkovaiheeseen pääsee mukaan vielä toistaiseksi 32 joukkuetta.

Turnauksessa lohkovaiheen päätteeksi pelataan pudotuspelit, joihin etenee lohkovaiheen 16 parasta joukkuetta. Seurat jaetaan pareihin arpomalla, jossa pelataan finaaliin saakka cup-muotoisesti. Kussakin otteluparissa pelataan kaksi ottelua, yksi kotikentällä ja yksi vieraskentällä. Menestyksellisempi joukkue etenee seuraavaan vaiheeseen. Käytössä ei ole enää vierasmaalisääntöä, jossa enemmän maaleja vieraissa tehnyt joukkue voittaa. Nykyisin pelataan tarvittaessa jatkoaika ja rangaistuspotkukilpailu.

Mestarien liiga -pelisysteemi

Turnauksen joukkueet selvitetään suorilla lohkopaikoilla ja karsinnoilla. Osallistujat ratkaistaan UEFA:n maapisterankingin perusteella siten, että sijoilla 1-4 olevat sarjat saavat neljä paikkaa, sarjat sijoilla 5–6 kolme paikkaa, sarjat sijoilla 7–15 kaksi paikkaa ja siitä alaspäin yhdet paikat.

Nykyään 26 seuraa varmistaa lohkopaikan kansallisten sarjojen perusteella. Lisäksi kuusi joukkuetta otetaan karsinnoista. Jokaisen kansallisen sarjan paras tai parhaat seurat saavat kutsun ainakin jalkapallokilpailun karsintaan. Näin on myös Suomessa. Kesällä 2022 HJK pelasi Mestarien liigan karsinnoissa ja jatkaa samalla tiellä myös kesällä 2023.

Lohkovaihe

Turnauksen lohkovaiheessa on mukana vielä toistaiseksi 32 joukkuetta, jotka jaetaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Lohkoissa pelataan kaksinkertainen runkosarja, jossa kaikki joukkueet pelaavat kuudesti.

Jokainen joukkue pelaa kotona ja vieraissa toisiaan vastaan. Lohkovaiheessa tasapisteet ratkaistaan keskinäisten otteluiden avulla. Lohkojen päätteeksi kaksi parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin ja kolmoset Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Lohkovaiheen viimeiset ryhmät tippuvat pois.

Pudotuspelit

Mestarien liigan pudotuspelit ovat finaalia lukuun ottamatta aina kaksiosaisia. Mestarien liigan pudotuspeleissä on alun perin mukana 16 parasta joukkuetta. Turnauksen pudotuspelit käsittävät neljännesvälierät, puolivälierät, välierät ja finaalin.

Loppuottelu pelataan yksiosaisena ja keväällä 2023 pelipaikkana toimii Atatürk Olympic Stadion Turkissa. Pudotuspelit ja koko kausi on ollut tarkoitus huipentaa jo parilla edellisellä kerralla Turkissa, mutta koronapandemia on sotkenut suunnitelmia. Tosin on jopa pieni mahdollisuus sille, että tilanteeseen tulee taas muutos. Turkissa on ollut viime aikoina valtavia maanjäristyksiä ja karmeita kuolonuhrimääriä. Jos niitä esiintyy maassa myös lisää kevään aikana, niin ei ole lainkaan poissuljettua, että Turkki ei taaskaan saa isännöidä finaalia.

Pudotuspelien sääntöerikoisuus oli ennen vierasmaalisääntö, joka toimi niin, että yhteismaalien ollessa tasan jatkopaikan sai joukkue, joka oli tehnyt vierasottelussa enemmän maaleja. Nykyisin sitä ei enää ole käytössä. Tarvittaessa pudotuspeleissä pelataan jatkoaika ja rankkarit. Pudotuspelien sääntöerikoisuus herätti ja herättää yhä keskustelua puolesta ja vastaan, mutta ainakaan toistaiseksi sitä ei olla ottamassa takaisin käyttöön.

Finaali

UCL-finaali pelataan yksiosaisena yleensä puolueettomalla kentällä. Mestarien liigan finaali pidetään usein kesän kynnyksellä. Loppuottelu käydään kuluvalla kaudella lähtökohtaisesti Turkin Istanbulissa lauantaina 10.6.2023. Toisaalta kuten yllä todettu, niin Turkin tilanne on ollut viime aikoina maanjäristyksien takia erittäin vaikea. Voimme vain jäädä seuraamaan tilannetta ja sitä, onko Turkissa lopulta turvallista pelata Chämppärin finaali. Toki sinne on vielä aikaa ja tilanteet ehtivät muuttua ja mennä parempaan suuntaan.

Turnauksen voittaja kohtaa perinteisesti Eurooppa-liigan voittajan seuraavan kauden alussa pelattavassa UEFA Super Cupissa. Ottelu on yleensä elokuussa. Lisäksi kilpailun mestari edustaa Eurooppaa seurajoukkueiden MM-kisoissa. Mestarien liigan loppuottelun vei viimeksi keväällä 2022 Real Madrid, joka kaatoi Liverpoolin vähämaalisesti lukemin 1-0.

Mestarien liiga uudistuu kaudella 2024-25!

Mestarien liigaan tulee kauden 2023-24 jälkeen merkittäviä muutoksia. Kaudesta 2024-25 alkaen Chämppäri muuttuu suurella kädellä. Muutoksista ilmoitettiin alun perin ennen kuluvaa kautta. Mestarien liigaa pelataan kuitenkin vielä tulevalla kaudella perinteiseen tapaan. Nykymuodossaan turnauksen alussa on yhä normaali lohkovaihe, jossa pelaa 32 joukkuetta.

Jatkossa lohkovaiheesta luovutaan kokonaan ja sen sijaan kaikki mukaan päässeet joukkueet pelaavat ikään kuin yhdessä ja samassa sarjataulukossa 10 ottelua, joista viisi käydään kotona ja viisi vieraissa 10 seuraa vastaan. Vielä nykyisin yksittäinen joukkue pelaa lohkovaiheessa kuusi ottelua kolmea seuraa vastaan.

Luokittelu neljään eri tasoon

Uudistetussa sarjamuodossa joukkueet asetetaan neljään arvontakoriin tasonsa mukaisesti maajoukkuekarsintojen kaltaisesti, joten kukin joukkue kohtaa eritasoisia joukkueita. Sarjataulukon päätteeksi kahdeksan parasta seuraa etenee suoraan jatkopeleihin ja sijoille 9–24 yltäneet joukkueet pelaavat kaksiosaiset jatkopelit.

Näiden otteluiden voittajat etenevät 16 parhaan joukkoon. Varsinaiset pudotuspelit käydään nykyisen mallin mukaisesti eli jokaisella pudotuspelikierroksella finaalia lukuun ottamatta on kaksi ottelua.

Mestarien liigan joukkuemäärä kasvaa

Yksi Mestarien liigan suurista muutoksista koskee joukkueiden määrää, sillä Chämppäri laajenee vuosista 2024-25 alkaen 32 joukkueesta 36 seuran sarjaksi. Kannattajille se tarkoittaa enemmän mahdollisuuksia nähdä Euroopan huippujoukkueet pelaavan keskenään aiemmin kilpailun aikana.
 
Tuleva sarjamuoto varmistaa myös sen, että mikä tahansa tulos voi muuttaa joukkueen asemaa merkittävästi vielä viimeisenä pelipäivänä. Tulevan uudistuksen voittajia ovat löhtökohtaisesti pienemmät jalkapallomaat kuten esimerkiksi Suomi.

Suunnitteilla yhä Superliiga?

Samaan aikaan, kun UEFA tiedotti Mestarien liigan muutoksista, 12 eurooppalaista suurseuraa ilmoitti perustavansa Euroopan Superliigan. Kyseinen Euroopan Superliiga ei saanut lämmintä vastaanottoa, sillä se tyrmättiin UEFA:n ja valtiojohdon tasolla. Fanit olivat yhtä lailla tyrmistyneitä rahanahneiden seurojen suunnitelmista.

Euroopan Superliigan suunnitelmien taustalla on ollut alusta lähtien raha tai paremminkin sen puute. Superliigaa puuhaavien seurojen omistajat eivät ole iloisia siitä, miten turnauksessa jaetaan rahaa siihen osallistuville seuroille.

Superliiga on ollut viime aikoina enemmän tai vähemmän jäähyllä tai takavasemmalla, mutta sitä ei ole edelleenkään kokonaan unohdettu tai kuopattu. Ainakin muutamat seurat ovat antaneet ymmärtää, että sitä suunnitellaan yhä kuliseissa. Superliigaa tuskin tulee silti ainakaan pian ja ei välttämättä myöskään tulevaisuudessa, mutta se on yhä mahdollinen. Mestarien liigan tulevat muutokset eivät kuitenkaan ole todennäköisesti huippuseurojen mieleen.

On erittäin mielenkiintoista nähdä miten Superliigalle käy jatkossa. On kuitenkin vaikea nähdä, että mitään kunnollista Superliigaa olisi tulossa. Se on ollut alun jälkeen vain muutamien joukkueiden taustalla eteenpäin viemä turnaus. Lisäksi UEFA:kin meni aiemmassa kannanotossaan jopa niin pitkälle, että se uhkasi mukaan lähteviä seuroja ja pelaajia sanktioilla. Esimerkiksi edustusoikeus maajoukkuetasolla ja -turnauksissa voisi lähteä. Superliigaa suunniteltiin 12 seuralle, mutta se asia on nyt siis yhä jäissä.

Mestarien liiga vedonlyönti tärpit

Mestarien liigassa pelataan myös kuluvalla kaudella ja erityisesti keväällä 2023 suurista asioista ja myös Champions League vedonlyönti on ympäri maailmaa äärettömän suosittua. Pienen taustatutkimuksen perusteella voitaneen vetää johtopäätös, että Mestarien liigan voittajasuosikit tulevat lähes poikkeuksetta suurista jalkapallomaista ja -sarjoista Englannin, Saksan ja Espanjan johdolla.

Turnauksen suuria joukkueita ja voittajasuosikkeja ovat kaudesta toiseen esimerkiksi Manchester City, Real Madrid, Liverpool, Bayern München ja PSG. Niin on myös kuluvalla kaudella.

Menestys kauden aikana kansallisessa sarjassa heijastelee monesti menestystä myös Champions Leaguessa. Maanosan ykköskilpailun voittajat ovat tulleet kaudesta 2003-04 alkaen vain suurista jalkapallomaista. Kaudella 2003-04 UCL:n voitti Portugalin FC Porto, mutta se on ainut viime vuosikymmenten piristysruiske suurten maiden hallintaan.

Chämppärin hallitseva voittaja on Real Madrid, joka juhli keväällä 2022 turnauksen mestaruutta. Valkopaidat ovat myös tänä keväänä vahvoja ehdokkaita menemään päätyyn saakka.

Näkyykö Mestarien liiga netissä?

Mestarien liigan televisiointioikeudet ovat C Morella, joka näyttää turnauksen ottelut maksullisilla tv-kanavillaan ja suoratoistopalvelunsa kautta. Kaikki varsinaisessa turnauksessa pelattavat ottelut ovat näkyneet myös kuluvalla kaudella vähintään suoratoistopalvelussa, mutta C More on näyttänyt ja näyttää kevään aikana paljon otteluita myös televisiossa.

C More esittää Chämppärin otteluita hyvin kattavasti sisältäen studiot ja muut oheistuotteet. Yksittäisiä otteluita tulee myös kevään ratkaisupeleissä Subiltakin. Lisäksi turnauksen loppuottelu esitetään edellisten kausien tapaan todennäköisesti juuri Subilla.

Champions Leaguen karsintoja voi katsoa aina sesongin alussa myös muutamalla vedonlyöntisivustolla koskien parhaimmillaan myös suomalaisten otteluita turnauksen karsintakierroksilla. Näin on toivottavasti myös kesällä 2023. HJK:n on tarkoitus pelata tuolloin karsintojen ensimmäisellä kierroksella. Silloin Mestarien liiga vedonlyönti voi onnistua taas ilmaisten lähetysten lomassa.

Menestyneimmät joukkueet ja pelaajat 🏆

Mestarien liigan historian menestynein maa on Espanja, jonka joukkueet ovat voittaneet turnauksen 19 kertaa. Hulppeat 14 mestaruutta on voittanut Chämppärin ykkönen Real Madrid. Muita hyvin menestyneitä joukkueita ovat seitsemän mestaruuden AC Milan, kuuden mestaruuden Liverpool ja samoin kuuden ykkössijan Bayern München.

Kilpailussa eniten esiintymisiä ja pelattuja otteluita on Real Madridilla. Turnauksen hallitseva mestari on juuri Los Blancos, joka voitti keväällä 2022 pelatussa loppuottelussa Liverpoolin.

Mestarien liigassa pelaajista eniten esiintymisiä on Cristiano Ronaldolla, Iker Casillasilla, Lionel Messillä, Xavilla ja Karim Benzemalla. Eniten mestaruuksia löytyy puolestaan Francisco Gentolta, joka voitti turnauksen Real Madridin kanssa kuudesti. Moni muu pelaaja on voittanut Mestarien liigan viisi kertaa. Siinä listassa on mukana myös Ronaldo, joka ei kuitenkaan ole tavoittelemassa enää uusia mestaruuksia.

Mestarien liigan parhaat maalintekijät 🏆

Mestarien liigan historiassa eniten maaleja on tehnyt Cristiano Ronaldo, joka on onnistunut maalinteossa 140 kertaa. Listalla toisena on Lionel Messi ja kahdella seuraavalla sijalla Robert Lewandowski ja Karim Benzema. TOP-10:n joukkoon kuuluvat myös muun muassa Raúl González, Ruud van Nistelrooy ja Thomas Müller.

Maalintekijät TOP 10

 1. Cristiano Ronaldo
 2. Lionel Messi
 3. Robert Lewandowski
 4. Karim Benzema
 5. Raúl González
 6. Ruud van Nistelrooy
 7. Thomas Müller
 8. Thierry Henry
 9. Alfredo Di Stéfano
 10. Andriy Shevchenko & Zlatan Ibrahimović

Tällä kaudella eniten maaleja ovat viimeistelleet muun muassa Liverpoolin Mo Salah, PSG:n Kylian Mbappé ja Real Madridin Vinicius Junior. Vähintään viisi maalia iskeneitä pelaajia löytyy myös useita muita.

Suomalaiset Mestarien liigassa

Mestarien liigan voittaminen on myös suomalaisten pelaajien kirkkain tavoite, johon on yltänyt kaksi suomalaista pelaajaa. Turnauksen valloittamiseen ovat pystyneet Jari Litmanen Ajaxissa vuonna 1995 ja Sami Hyypiä Liverpoolissa vuonna 2005.

Mestarien liigan lohkovaiheessa pelasi kuluvalla kaudella suomalaisista Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecký ja Rangersin keskikenttäpelaaja Glen Kamara. Suomalaisten edustamat seurat eivät kuitenkaan menestyneet hyvin. Kummatkaan joukkueet eivät yltäneet pudotuspeleihin. Leverkusen pääsi sentään jatkamaan matkaansa Eurooppa-liigaan. Rangers ei onnistunut saamaan lohkovaiheessa yhtään pistettä.

Mestarien liigan lohkovaiheeseen on selviytynyt historian saatossa yksi suomalainen joukkue. Ainoa suomalainen joukkue on ollut HJK kaudella 1998–99. Suomalaisten on ollut vaikea päästä kilpailussa viimeisille karsintakierroksille. HJK pelasi jälleen kesällä 2022 Chämppärin karsinnoissa ja putosi jatkosta toisella karsintakierroksella. Toivottavasti HJK pystyy parempaan menestykseen kesän 2023 karsinnoissa, vaikka se ei kuitenkaan ole realistista.

Mestarien liigan tärpit

Mestarien liigaa on pelattu kaudesta 1992–93 lähtien, mutta edeltäjä Euroopan Cup järjestettiin jo kaudella 1955–56. Mestarien liigan keksijöinä pidetään Gabriel Hanotia ja Jacques Ferraraa. Turnauksen historiassa espanjalaiset joukkueet ovat valloittaneet ykkössijan peräti 19 kertaa.

Champions Leaguen upeasti 14 kertaa voittanut Real Madrid juhli mestaruutta alussa viiden turnauksen ajan peräkkäin. Real Madrid valloitti turnauksen myös keväällä 2022.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että historian aikana loppuottelu on pelattu yhteensä kuusi kertaa samasta maasta tulevien joukkueiden välillä: espanjalaisten välillä vuosina 2000 ja 2014, italialaisten vuonna 2003, englantilaisten vuosina 2008 ja 2021 sekä saksalaisten vuonna 2013.

Turnauksen hymni

Mestarien liigan virallinen hymni on yksi urheilusarjojen parhaista tunnusmusiikeista, joka saa kylmät väreet kulkemaan kerta toisensa jälkeen. Mestarien liigan virallisen kappaleen sanat ja sävellyksen on luonut englantilainen Tony Britten.

Alkuperäinen hymni on vuonna 1727 julkaistu Georg Friedrich Händelin Zadok the Priest. Siinä lauletaan englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Valtavan upean hymnin voi kuulla ennen Chämppärin otteluita kentällä ja TV-lähetyksissä myös kevään 2023 pudotuspeleissä. Kappale sisältää yhteensä 21 säettä.

Mestarien liiga pokaali

Mestarien liigan voittajan pokaali annettiin alkuperäisenä Real Madridille vuonna 1967. Nykyisen pokaalin on suunnitellut Jürg Stadelmann, ja pokaalin mitat ovat korkeus 73,5 senttiä ja paino 7,5 kiloa. Vain kaksi suomalaista on saanut nostaa ilmaan ”Isokorvana” tunnetun pokaalin. Kunnian ovat saaneet yllä mainitut Litmanen ja Hyypiä.

Jalkapallon maailmanmestaruus on suurin voitto, johon jalkapallon pelaaja voi urallaan yltää. Mestarien liiga tulee kuitenkin heti perään toisena. Maailmanmestaruuden voittamisen lisäksi hyvälle kakkossijalle nousee Chämppärin voitto monenkin mittarin kautta. Mestarien liiga on niin massiivinen urheilusarja, jonka voittamisesta valtaosa voi vain haaveilla. Jokainen jalkapalloilija haluaa nostaa edes kerran himoitun pokaalin ilmaan, mutta siihen voi pystyä vain menestymällä kovimmissa paikoissa erityisesti kevään pudotuspeleissä.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Vedonlyöntibonukset Mestarien liigaan

Mestarien liigan kausi 2022-23 on edennyt pudotuspeleihin, joissa selvitetään huippujoukkueista ne aivan parhaat seurat. Mestarien liigan huipennus on käsillä, ja turnauksessa on mukana enää lohkovaiheesta jatkoon selvinneet joukkueet. Hyödynnä vedonlyöntisivustojen bonukset ja muut pelaajaedut Mestarien liigaan ja laita vetokupongit sisään turnauksen tuleviin pudotuspeleissä käytäviin otteluihin.

Kaipaatko lisää materiaalia ja tietoa jalkapallon parissa betsaamisesta? Me Vihjemediassa olemme koonneet sinulle kunnon paketin aiheesta jalkapallo vedonlyönti.