Mestarien liiga vedonlyönti

Jalkapallon Mestarien liiga eli UEFA Champions League on maailman arvostetuin seurajoukkueturnaus, jota pelataan kaudella 2022-2023 jo 68. kerran. Mestarien liiga on seurajoukkuejalkapallon kruunun jalokivi, jonka voittaminen on jokaisen jalkapalloilijan haaveissa. Kyseessä on upea huipputurnaus, jossa pelaa vain parhaat seurat. Mestarien liiga vedonlyönti on myös kausittain valtavassa suosiossa.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Mestarien liiga tulokset 🏆

Mestarien liiga paketoitiin kauden 2021-2022 osalta lauantaina 28.5, kun Liverpoolin ja Real Madridin välinen loppuottelu päättyi espanjalaisten voittoon maalein 1-0. Pariisissa pelatussa huipennuksessa ainoasta maalista vastasi valkopaitojen Vinicius Junior, mutta Los Blancos ei olisi yltänyt loppuotteluun ilman mielettömän kevään pelannutta Karim Benzemaa.

Katso alta vetovinkit alkavalle kaudelle 2022-2023, Chämppärin historiaa, uuden kauden aikataulu ja parhaat Mestarien liiga kertoimet.

Mukana vain parhaat seurat

Euroopan jalkapalloliiton järjestämään turnaukseen osallistuu kausittain Euroopan kansallisten sarjojen parhaat joukkueet. Mestarien liigan karsintoihin otetaan mukaan myös Veikkausliigan tuorein mestari, joka on ollut viime vuosina järjestelmällisesti HJK:n ja KuPSin heiniä.

HJK pelaa turnauksen karsinnoissa kesällä 2022, jossa helsinkiläiset kohtaavat ensimmäisellä kierroksella latvialaisen RFS:n. Jos sinivalkoiset selvittävät tiensä jatkoon, niin seuraavaksi Klubille on tulossa vastaan tshekkiläinen Viktoria Plzeň.

Mestarien liiga 2022-2023 – kuinka Suomi pärjää?

Suomalaiset seurat eivät ole päässeet Chämppärin karsinnoissa pitkälle, ja valitettavasti samaa on lupa odottaa myös kesällä 2022. Siinä missä HJK on ennakkosuosikki RFS:ää vastaan, niin seuraavalla kierroksella kyyti olisi todennäköisesti jo kylmää.

Kyseessä on Suomessa asuvien sekä ulkosuomalaisten keskuudessa valtavan suosittu ja seurattu futiksen jättikisa, vaikka suomalaiset seurat eivät siellä menesty. Mestarien liigaa seuraa miljoonia silmäpareja kotisohvilta ja stadionilta käsin – ja tietenkin myös Mestarien liiga vedonlyönti on yksi parhaista urheilusarjoista.

Mestarien liigan lohkot 2022-2023

Mestarien liigassa pelaa kaudella 2022-23 yhä 32 joukkuetta, jotka jaetaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Turnauksen lohkot arvotaan 25.8.2022. Varsinainen turnaus käynnistyy perinteiseen tapaan syksyllä. Mestarien liigassa pelaavista joukkueista tiedetään jo tällä hetkellä 26 seuraa, kun taas loput joukkueet yltävät mukaan karsintojen kautta.

Mestarien liigassa pelaavat joukkueet on asetettu neljään arvontakoriin, joista seurat arvotaan kahdeksaan lohkoon. Ensimmäisessä korissa on viime kauden voittaja, Eurooppa-liigan mestari ja parhaiden jalkapallosarjojen edellisen kauden ykköset.

Ensimmäisessä korissa ovat muun muassa Real Madrid, Manchester City, Bayern München ja Frankfurt. Muut seurat on laitettu koreihin UEFAn pisterankingien mukaisesti. Samassa liigassa olevat seurat eivät kuitenkaan voi olla samassa lohkossa.

Lohko A:
Lohko B:
Lohko C:
Lohko D:
Lohko E:
Lohko F:
Lohko G:
Lohko H:

Mestarien liigan otteluohjelma 2022-2023

Mestarien liiga alkaa kesällä 2022 karsintakierroksilla, joiden päätteeksi lohkot ja otteluohjelma arvotaan yllä mainitusti 25. elokuuta. Mestarien liigan otteluohjelma noudattaa kaudella 2022-23 samaa kaavaa kuin aiemmilla normaalisti pelattavilla sesongeilla.

Mestarien liigan lohkovaiheessa on kuusi ottelukierrosta, joiden jälkeen mukana on 16 parasta seuraa. Jokaisesta lohkosta jatkoon otetaan kaksi parasta seuraa. Turnauksen otteluohjelma koostuu pudotuspeleissä tutusti neljännesvälieristä, puolivälieristä, välieristä ja finaalista.

Lohkovaihe

Ottelupäivä 1: 6.–7.9.2022
Ottelupäivä 2: 13.–14.9.2022
Ottelupäivä 3: 4.–5.10.2022
Ottelupäivä 4: 11.–12.10.2022
Ottelupäivä 5: 25.–26.10.2022
Ottelupäivä 6: 1.–2.11.2022

Pudotuspelit

Neljännesvälierät: 14/15/21/22.2.2023 ja 7/8/14/15.3.2023
Puolivälierät: 11/12 ja 18/19.4.2023
Välierät: 9/10 ja 16/17.5.2023
Finaali: 10.6.2023


Mestarien liiga vedonlyönti – Usein kysytyt kysymykset

 • Näkyykö Mestarien liiga netissä?
  Mestarien liiga 2022-23 näkyy C Morella. Turnausta voi katsoa C Moren tv-kanavilta tai C Moren nettipalvelusta. Lisäksi myös kaudella 2022-23 osa turnauksen karsintaotteluista esitetään ilmaiseksi vedonlyöntisivustoilla. Silloin Mestarien liiga vedonlyönti onnistuu ilmaisten striimien lomassa. On hyvin mahdollista, että HJK:n karsintaotteluita on mahdollista katsoa joko vedonlyöntisivustoilla tai esimerkiksi Ruutu-palvelussa.
 • Mikä sivusto tarjoaa parhaat Mestarien liiga -kertoimet?
  Mestarien liiga vedonlyönti on vuodesta toiseen äärettömän suosittua, sillä jokainen vedonlyöntisivusto panostaa vahvasti Euroopan parhaaseen futisturnaukseen. Kannattaa vertailla vedonlyöntisivustojen tarjoamia kertoimia ja poimia aina parhaat vaihtoehdot.
 • Mitkä joukkueet ovat mukana Mestarien liigassa 2022–23?
  Turnauksessa pelaavat varmuudella myös kaudella 2022-23 muun muassa edellisen kauden mestari Real Madrid ja Eurooppa-liigan ykkönen Frankfurt sekä useita muita eurooppalaisia jättiläisiä.
 • Parhaat vedonlyöntivihjeet Mestarien liigan otteluihin?
  Turnaukseen tulee löytämään myös alkavalla kaudella runsaasti vedonlyöntivihjeitä jokaiselle kierrokselle. Parhaiden vihjeiden avulla löydät ennalta pelaamattomia kohteita ja ylikertoimia. Sellaisia voi löytää hyvin varsinkin karsintakierroksilta, joissa vedonlyöntisivustot eivät ole välttämättä kartalla voimasuhteista. Kannattaa olla hereillä heti ensimmäisestä karsintakierroksesta alkaen.

Mestarien liiga vedonlyönti

Mestarien liiga on urheilumaailman tärkeimpiä jalkapallosarjoja, jossa jokainen jalkapallon pelaaja haluaa menestyä. Mestarien liiga on lähes kaikkialla hyvin suosittua ja sitä seurataan tarkasti ottelusta toiseen. Chämppäri tarjoaa samalla hienot puitteet lyödä vetoa laajalla kattauksella käytännössä kaikista turnauksen otteluista karsinnoista lähtien.

Jokainen vedonlyöntisivusto tarjoaa vetokohteita laidasta laitaan, ja Mestarien liiga kertoimet ovat usein loistavia. Euroopan ykkösturnaus on betsaajien suosikkitapahtumia.

Mestarien liiga vedonlyönti sisältää lähes jokaisesta ottelusta satoja vetokohteita. Suuri määrä vetokohteita on pelattavissa monesti jo karsintakierroksilla. Jokaisessa ottelussa voi lyödä vetoa voittajasta ja maalimääristä.

Tarjolla on myös tasoitusvetoja, vetoja puoliajoista, kulmapotkuista, pelaajien maalimääristä ja esimerkiksi siitä, kumpi suorittaa seuraavan rajaheiton tai tuleeko maalia tietyllä aikavälillä live-vedon kera ja jopa VAR-tuomioista. Pidemmän aikavälin Mestarien liigan vedonlyöntikohteet sisältävät kertoimia esimerkiksi turnauksen voittajasta ja parhaasta maalintekijästä.

Kyseessä on kaikilla mittareilla eurooppalaisen jalkapallon upein seurajoukkuekilpailu ja sitä myöten myös kaudella 2022-23 yksi suosituimmista vedonlyöntikohteista. Vedonlyöntisivustot panostavat kiitettävästi loistaviin Chämppärin kertoimiin, sillä volyymit ovat hurjia ja toisaalta kilpailu asiakkaista suurta.

Mestarien liiga vedonlyönti on erityisesti parhailla vedonlyöntisivustoilla niin hyvällä pohjalla, että palautusprosentit ovat erittäin lähellä 100 % tasoa. Suuret palautusprosentit nostavat asiakkaiden saumoja menestyä.

Mestarien liiga vihjeet ja kertoimet

Mestarien liiga vihjeet myös kaudella 2022-23 tarjoavat asiakkaille hienot puitteet saada tärkeää materiaalia, tietoa ja työkaluja tueksi omaan vedonlyöntiin. Euroopan seurajoukkueiden ykköskilpailuun tarjotaan heti kesästä lähtien vihjeitä moniin otteluihin.

Suosittelemme tutustumaan parhaisiin Chämppärin vedonlyöntivinkkeihin, joista voi löytää uusia mielenkiintoisia vetokohteita ja aitoja ylikertoimia. Niitä voi saada varsinkin turnauksen ensimmäisillä kierroksilla karsinnat mukaan lukien. Pelaa aina vain parhaat Mestarien liiga kertoimet.

Mestarien liigan vihjeitä ja voimasuhteita miettiessä on hyvä arvioida erityisesti sitä, miten joukkueilla on sujunut omassa kansallisessa liigassa. Jos seura on kansallisessa sarjassa kaukana kärjestä, niin panostus on varmasti entistä enemmän Mestarien liigassa.

Toisaalta jos joukkue taistelee kotimaansa sarjassa jopa mestaruudesta, niin joukkue saattaa peluuttaa Chämppärissä helpommin heikompaa ryhmää. Se riippuu myös ottelun tärkeydestä. Turnauksen pudotuspeleissä käytetään toki pelkästään parhaita miehistöjä.

Tutki myös alkavan kauden Chämppärissä kaikkia voimasuhteita puolueettomasti ja katso myös muiden pelaajien analyyseja ja ajatuksia. Vaikka suosikkijoukkueesi olisi edelleen mukana Chämppärin karkeloissa, ei kannata sokkona laittaa myöskään kaudella 2022-23 panoksia oman joukkueen menestymiselle, jos vastustaja on lähtökohtaisesti paljon vahvempi miehistö tai kertoimet eivät anna järkevää syytä pelata oman suosikin puolesta.

Vedonlyönnissä ei kannata koskaan pelata tunteella vaan aina järjellä.

 jalkapallo

Mestarien liiga esittely

Mestarien liiga on vuosittain järjestettävä jalkapallokilpailu Euroopan alueen parhaille seurajoukkueille. Mestarien liigan järjestää Euroopan jalkapalloliitto. Mestarien liigaa pelattiin aluksi vain kahdeksan joukkueen kesken, mutta sittemmin sitä laajennettiin 16 seuran kokoiseksi tapahtumaksi.

Nykyään maanosan ykköskilpailu on laajentunut entisestään. Turnauksessa pelataan aluksi karsinnat, sitten lohkovaihe ja lopuksi pudotuspelit. Lohkovaiheeseen pääsee mukaan vielä toistaiseksi 32 joukkuetta.

Turnauksessa lohkovaiheen päätteeksi pelataan pudotuspelit, joihin etenee lohkovaiheen 16 parasta joukkuetta. Seurat jaetaan pareihin arpomalla, jossa pelataan finaaliin saakka cup-muotoisesti. Kussakin otteluparissa pelataan kaksi ottelua, yksi kotikentällä ja yksi vieraskentällä. Menestyksellisempi joukkue etenee seuraavaan vaiheeseen.

Käytössä ei ole enää vierasmaalisääntöä, jossa enemmän maaleja vieraissa tehnyt joukkue voittaa. Nykyisin pelataan tarvittaessa jatkoaika ja rangaistuspotkukilpailu.

Mestarien liiga -pelisysteemi

Turnauksen joukkueet selvitetään suorilla lohkopaikoilla ja karsinnoilla. Osallistujat ratkaistaan UEFA:n maapisterankingin perusteella siten, että sijoilla 1-4 olevat sarjat saavat neljä paikkaa, sarjat sijoilla 5–6 kolme paikkaa, sarjat sijoilla 7–15 kaksi paikkaa ja siitä alaspäin yhdet paikat.

Nykyään 26 seuraa varmistaa lohkopaikan kansallisten sarjojen perusteella. Lisäksi kuusi joukkuetta otetaan karsinnoista. Jokaisen kansallisen sarjan paras tai parhaat seurat saavat kutsun ainakin jalkapallokilpailun karsintaan.

Lohkovaihe

Turnauksen lohkovaiheessa on mukana yhteensä 32 joukkuetta, jotka jaetaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Lohkoissa pelataan kaksinkertainen runkosarja, jossa kaikki joukkueet pelaavat kuudesti.

Jokainen joukkue pelaa kotona ja vieraissa toisiaan vastaan. Lohkovaiheessa tasapisteet ratkaistaan keskinäisten otteluiden avulla. Lohkojen päätteeksi kaksi parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin ja kolmoset Eurooppa-liigan kolmannelle kierrokselle. Viimeiset ryhmät tippuvat pois.

Pudotuspelit

Mestarien liigan pudotuspelit ovat loppuottelua lukuun ottamatta aina kaksiosaisia. Mestarien liigan pudotuspeleissä on mukana 16 parasta joukkuetta. Turnauksen pudotuspelit käsittävät neljännesvälierät, puolivälierät, välierät ja finaalin.

Loppuottelu pelataan yksiosaisena ja keväällä 2023 pelipaikkana toimii Atatürk Olympic Stadion Turkissa. Pudotuspelit ja koko kausi on ollut tarkoitus huipentaa jo parilla edellisellä kerralla Turkissa, mutta koronapandemia on sotkenut suunnitelmia.

Pudotuspelien sääntöerikoisuus oli ennen vierasmaalisääntö, joka toimi niin, että yhteismaalien ollessa tasan jatkopaikan sai joukkue, joka oli tehnyt vierasottelussa enemmän maaleja. Nykyisin sitä ei enää ole käytössä.

Tarvittaessa pudotuspeleissä pelataan jatkoaika ja rankkarit. Sääntömuutos on ollut voimassa kaudesta 2021-2022 alkaen. Pudotuspelien sääntöerikoisuus herätti ja herättää yhä keskustelua puolesta ja vastaan, mutta ainakaan toistaiseksi sitä ei olla ottamassa takaisin käyttöön.

Finaali

UCL-finaali pelataan yksiosaisena yleensä puolueettomalla kentällä. Mestarien liigan finaali pidetään usein kesän kynnyksellä. Loppuottelu käydään alkavalla kaudella Turkin Istanbulissa lauantaina 10.6.2023.

Turnauksen voittaja kohtaa Eurooppa-liigan voittajan seuraavan kauden alussa pelattavassa UEFA Super Cupissa. Ottelu on yleensä elokuussa. Lisäksi kilpailun mestari edustaa Eurooppaa seurajoukkueiden MM-kisoissa. Mestarien liigan loppuottelun vei viimeksi Real Madrid, joka kaatoi Liverpoolin maalein 1-0.

Mestarien liiga uudistuu kaudella 2024-2025!

Mestarien liigaan tulee kauden 2023-2024 jälkeen merkittäviä muutoksia. Kaudesta 2024-2025 alkaen Chämppäri muuttuu suurella kädellä. Nykymuodossaan turnauksen alussa on yllä mainittu lohkovaihe, jossa pelaa 32 joukkuetta.

Jatkossa lohkovaiheesta luovutaan kokonaan ja sen sijaan kaikki mukaan päässeet joukkueet pelaavat ikään kuin yhdessä ja samassa sarjataulukossa 10 ottelua, joista viisi käydään kotona ja viisi vieraissa 10 seuraa vastaan. Vielä nykyisin yksittäinen joukkue pelaa lohkovaiheessa kuusi ottelua kolmea seuraa vastaan.

Luokittelu neljään eri tasoon

Uudistetussa sarjamuodossa joukkueet asetetaan neljään arvontakoriin tasonsa mukaisesti maajoukkuekarsintojen kaltaisesti, joten kukin joukkue kohtaa eritasoisia joukkueita. Sarjataulukon päätteeksi kahdeksan parasta seuraa etenevät suoraan jatkopeleihin ja sijoille 9–24 yltäneet joukkueet pelaavat kaksiosaiset jatkopelit.

Näiden otteluiden voittajat etenevät 16 parhaan joukkoon. Varsinaiset pudotuspelit käydään nykyisen mallin mukaisesti eli jokaisella pudotuspelikierroksella finaalia lukuun ottamatta on kaksi ottelua.

Mestarien liigan joukkuemäärä kasvaa

Yksi Mestarien liigan suurista muutoksista koskee joukkueiden määrää, sillä Chämppäri laajenee vuosista 2024-25 alkaen 32 joukkueesta 36 seuran sarjaksi. Kannattajille se tarkoittaa enemmän mahdollisuuksia nähdä Euroopan huippujoukkueet pelaavan keskenään aiemmin kilpailun aikana.
 
Tuleva sarjamuoto varmistaa myös sen, että mikä tahansa tulos voi muuttaa joukkueen asemaa merkittävästi vielä viimeisenä pelipäivänä. Tulevan uudistuksen voittajia ovat pienemmät jalkapallomaat kuten esimerkiksi Suomi.

Suunnitteilla yhä Superliiga?

Samaan aikaan, kun UEFA tiedotti Mestarien liigan muutoksista, 12 eurooppalaista suurseuraa ilmoitti perustavansa Euroopan Superliigan. Kyseinen Euroopan Superliiga ei saanut lämmintä vastaanottoa, sillä se tyrmättiin UEFA:n ja valtiojohdon tasolla. Myös fanit olivat tyrmistyneitä rahanahneiden seurojen suunnitelmista.

Suunnitelmien taustalla olikin raha tai sen puute. Superliigaa puuhaavien seurojen omistajat eivät ole iloisia siitä, miten turnauksessa jaetaan rahaa siihen osallistuville seuroille.

Euroopan Superliigaa tuskin tulee ainakaan pian ja ei välttämättä myöskään tulevaisuudessa, mutta se on yhä mahdollinen. Mestarien liigan tulevat muutokset eivät kuitenkaan ole todennäköisesti huippuseurojen mieleen.

Toisaalta UEFA meni aiemmassa kannanotossaan jopa niin pitkälle, että se uhkasi mukaan lähteviä seuroja ja pelaajia sanktioilla. Esimerkiksi edustusoikeus maajoukkuetasolla ja -turnauksissa voisi lähteä. Superliigaa suunniteltiin 12 seuralle, mutta se asia on nyt jäissä.

Mestarien liiga vedonlyönti tärpit

Mestarien liigassa pelataan suurista asioista ja myös Champions League vedonlyönti on ympäri maailmaa äärettömän suosittua. Pienen taustatutkimuksen perusteella voitaneen vetää johtopäätös, että Mestarien liigan voittajasuosikit tulevat lähes poikkeuksetta suurista jalkapallomaista ja -sarjoista Englannin, Saksan ja Espanjan johdolla.

Turnauksen suuria joukkueita ja voittajasuosikkeja ovat kaudesta toiseen esimerkiksi Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Bayern München, Barcelona ja PSG. Niin on myös alkavalla kaudella.

Menestys kauden aikana kansallisessa sarjassa heijastelee menestystä myös Champions Leaguessa. Maanosan ykköskilpailun voittajat ovat tulleet kaudesta 2003-2004 alkaen vain suurista jalkapallomaista. Kaudella 2003-04 UCL:n voitti Portugalin FC Porto, mutta se on ainut viime vuosikymmenten piristysruiske suurten maiden hallintaan.

Chämppärin hallitseva voittaja on Real Madrid, joka juhli keväällä 2022 turnauksen mestaruutta. Valkopaidat voittivat loppuottelussa Liverpoolin.

Näkyykö Mestarien liiga netissä?

Mestarien liigan televisiointioikeudet ovat C Morella, joka näyttää turnauksen ottelut maksullisilla tv-kanavillaan ja suoratoistopalvelunsa kautta. Kaikki varsinaisessa turnauksessa pelattavat ottelut näkyvät vähintään suoratoistopalvelussa, mutta C More näyttää paljon otteluita myös televisiossa.

C More esittää Chämppärin hyvin kattavasti sisältäen studiot ja muut oheistuotteet. Yksittäisiä otteluita tulee myös Subilta. Lisäksi turnauksen loppuottelu esitetään edellisten kausien tapaan MTV3:lla tai Subilla.

Champions Leaguen karsintoja voi katsoa aina sesongin alussa myös muutamalla vedonlyöntisivustolla koskien parhaimmillaan myös suomalaisten otteluita turnauksen karsintakierroksilla. Näin on toivottavasti myös kesällä 2022. Silloin Mestarien liiga vedonlyönti on onnistunut ilmaisten lähetysten lomassa.

Menestyneimmät joukkueet ja pelaajat 🏆

Mestarien liigan historian menestynein maa on Espanja, jonka joukkueet ovat voittaneet turnauksen 19 kertaa. Hulppeat 14 mestaruutta on voittanut Chämppärin ykkönen Real Madrid. Muita hyvin menestyneitä joukkueita ovat seitsemän mestaruuden AC Milan, kuuden mestaruuden Liverpool ja samoin kuuden ykkössijan Bayern München.

Kilpailussa eniten esiintymisiä ja pelattuja otteluita on Real Madridilla. Turnauksen hallitseva mestari on juuri Los Blancos, joka voitti keväällä 2022 pelatussa loppuottelussa Liverpoolin.

Mestarien liigassa pelaajista eniten esiintymisiä on Iker Casillasilla, joka oli kentällä uransa aikana 181 ottelussa. Listalla toisena on Cristiano Ronaldo ja kolmantena Xavi. Viiden joukossa on myös kaksikko Lionel Messi ja Raúl. Heistä Ronaldo ja Messi jatkavat edelleen upeita uriaan ja ovat edelleen loistavassa iskussa.

Kilpailussa eniten mestaruuksia löytyy Francisco Gentolta, joka voitti turnauksen Real Madridin kanssa kuudesti. Ronaldo ja yhdeksän uransa lopettanutta pelaajaa on valloittanut turnauksen viidesti.

Mestarien liigan parhaat maalintekijät 🏆

Mestarien liigan historiassa eniten maaleja on tehnyt Cristiano Ronaldo, joka on onnistunut maalinteossa 140 kertaa. Listalla toisena on 125 maalia viimeistellyt Lionel Messi ja kolmansina 86 osuman miehet Robert Lewandowski ja Karim Benzema.

TOP-10:n joukkoon kuuluvat myös muun muassa Raúl González, Thomas Müller ja Zlatan Ibrahimović. Alla olevassa listauksessa ei ole mukana karsintavaiheen maaleja. Lisäksi maalimäärät voivat muuttua ainakin kärkinelikon osalta myös kaudella 2022-23.

Maalintekijät TOP 10

 1. Cristiano Ronaldo
 2. Lionel Messi
 3. Robert Lewandowski
 4. Karim Benzema
 5. Raúl González
 6. Ruud van Nistelrooy
 7. Thomas Müller
 8. Zlatan Ibrahimović
 9. Andriy Shevchenko
 10. Filippo Inzaghi

Suomalaiset Mestarien liigassa 🇫🇮

Mestarien liigan on voittanut kaksi suomalaista pelaajaa. Turnauksen valloittamiseen ovat pystyneet Jari Litmanen Ajaxissa vuonna 1995 ja Sami Hyypiä Liverpoolissa vuonna 2005. Niklas Moisanderin Malmö selvitti tiensä Mestarien liigaan kaudeksi 2021-2022.

Leverkusenin Lukas Hradecký ja Genkin Jere Uronen ovat olleet aiemmin viimeisimpänä suomalaisista pelaamassa Mestarien liigan lohkovaiheessa vuosina 2019-2021.

Mestarien liigan lohkovaiheeseen on selviytynyt vain yksi suomalainen joukkue. Ainoa suomalainen joukkue kilpailussa on ollut HJK kaudella 1998–1999. Suomalaisten on ollut vaikea päästä kilpailussa aivan viimeisille karsintakierroksille.

HJK pelasi viimeksi turnauksen karsinnoissa Malmöa vastaan, mutta Klubi putosi niukasti jatkosta numeroin 3-4. HJK pelaa kesällä 2022 uudestaan Chämppärin karsinnoissa ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella Latvian hallitsevan mestarin.

Mestarien liigan tärpit

Mestarien liigaa on pelattu kaudesta 1992–1993 lähtien, mutta edeltäjä Euroopan Cup järjestettiin jo kaudella 1955–1956. Mestarien liigan keksijöinä pidetään Gabriel Hanotia ja Jacques Ferraraa. Turnauksen historiassa espanjalaiset joukkueet ovat valloittaneet ykkössijan 19 kertaa.

Champions Leaguen upeasti 14 kertaa voittanut Real Madrid juhli mestaruutta alussa viiden turnauksen ajan peräkkäin. Real Madrid valloitti turnauksen myös keväällä 2022.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että historian aikana loppuottelu on pelattu yhteensä kuusi kertaa samasta maasta tulevien joukkueiden välillä: espanjalaisten välillä vuosina 2000 ja 2014, italialaisten vuonna 2003, englantilaisten vuosina 2008 ja 2021 sekä saksalaisten vuonna 2013.

Turnauksen hymni

Mestarien liigan virallinen hymni on yksi urheilusarjojen parhaista tunnusmusiikeista, joka saa kylmät väreet kulkemaan kerta toisensa jälkeen. Mestarien liigan virallisen kappaleen sanat ja sävellyksen on luonut englantilainen Tony Britten.

Alkuperäinen hymni on vuonna 1727 julkaistu Georg Friedrich Händelin Zadok the Priest. Siinä lauletaan englanniksi, ranskaksi ja saksaksi. Valtavan upean hymnin voi kuulla ennen Chämppärin otteluita kentällä ja TV-lähetyksissä. Kappale sisältää yhteensä 21 säettä.

Mestarien liiga pokaali

Mestarien liigan voittajan pokaali annettiin alkuperäisenä Real Madridille vuonna 1967. Nykyisen pokaalin on suunnitellut Jürg Stadelmann, ja pokaalin mitat ovat korkeus 73,5 senttiä ja paino 7,5 kiloa. Vain kaksi suomalaista on saanut nostaa ilmaan ”Isokorvana” tunnetun pokaalin.

Kunnian ovat saaneet Jari Litmanen ja Sami Hyypiä. Jalkapallon mailmanmestaruuden voittamisen lisäksi hyvälle kakkossijalle nousee Chämppärin voitto. Jokainen jalkapalloilija haluaa nostaa edes kerran himoitun pokaalin ilmaan.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Vedonlyöntibonukset Mestarien liigaan

Mestarien liigan kausi 2022-23 on jo käynnistynyt karsintojen muodossa, ja samalla pääsemme jännittämään HJK:n otteita Euroopan kovimmassa seurajoukkuekilpailussa. Hyödynnä vedonlyöntisivustojen bonukset ja pelaajaedut Mestarien liigaan ja laita vetokupongit sisään turnauksen tuleviin otteluihin.

Mestarien liigan varsinainen lohkovaihe alkaa syksyllä 2022, mutta jo sitä ennen turnauksessa pelataan runsaasti hienoja otteluita, joissa ratkaistaan viimeisiä paikkoja legendaarisen Chämppärin lohkovaiheeseen.

Kaipaatko lisää tietoa jalkapallon parissa betsaamisesta? Me Vihjemediassa olemme koonneet sinulle kunnon paketin aiheesta jalkapallo vedonlyönti.