Eurooppa-liiga vedonlyönti

Jalkapallon Eurooppa-liiga on maanosan toiseksi tärkein seurajoukkueiden turnaus. Eurooppa-liiga koetaan monesti B-tason turnauksena, mutta kyseessä on kovatasoinen jalkapallokilpailu, ja saamalla myös Eurooppa-liiga vedonlyönti on vuosittain entistä suositumpaa.

Lunasta Parhaat Bonukset eurooppa-liigaan

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Eurooppa-liigaa on pelattu vuodesta 1971 alkaen ja nykyisellä nimellä kaudesta 2009-2010 lähtien. Turnauksen uusin mestari on Villarreal. Vihjemedia tarjoaa jälleen kaudella 2021-2022 parhaat Eurooppa-liiga kertoimet ja erikoistarjoukset.

Eurooppa-liiga 2021-2022

Eurooppa-liigan kausi 2021-2022 alkoi perinteiseen tapaan karsinnoilla, jotka saatiin valmiiksi viime vuoden elokuussa. Eurooppa-liigan lohkot arvottiin karsintojen päättymisen jälkeen. Turnauksen lohkovaihe alkoi 16.9. ja viimeiset lohkovaiheen ottelut pelattiin 9.12.

Lohkovaiheen jälkeen Eurooppa-liigaan tuli mukaan muutama seura Mestarien liigasta. Turnaus jatkui pudotuspeleillä helmikuussa. Eurooppa-liigan loppuottelu käydään yksiosaisena 18.5. Ramón Sánchez Pizjuán -stadionilla Sevillassa.

Eurooppa-liigan lohkot ja otteluohjelma 2021-2022

Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen mukaan päässeet joukkueet ja lohkot selvisivät elokuun lopussa. Turnauksen lohkovaihe piti sisällään kuusi ottelukierrosta, joiden jälkeen pelataan pudotuspelien ensimmäinen kierros, neljännesvälierät, puolivälierät, välierät ja finaali alla olevan aikataulun mukaisesti.

 

Lohkovaihe

Ottelupäivä 1: 16.9.2021
Ottelupäivä 2: 30.9.2021
Ottelupäivä 3: 21.10.2021
Ottelupäivä 4: 4.11.2021
Ottelupäivä 5: 25.11.2021
Ottelupäivä 6: 9.12.2021

Pudotuspelit

1. kierros: 17.2.2022 ja 24.2.2022
Neljännesvälierät: 10.3.2022 ja 17.3.2022
Puolivälierät: 7.4.2022 ja 14.4.2022
Välierät: 28.4.2022 ja 5.5.2022
Finaali: 18.5.2022

Neljännesvälierien otteluparit

Rangers – Crvena zvezda
SC Braga – Monaco
FC Porto – Lyon
Atalanta – Leverkusen
Sevilla – West Ham
Barcelona – Galatasaray
RB Leipzig – Spartak Moskova
Real Betis – Frankfurt


Eurooppa-liiga vedonlyönti – Usein kysytyt kysymykset

 • Isoimmat kertoimet Eurooppa-liigan matseihin
  Eurooppa-liiga vedonlyönti on laajasti suosittua, joten myös Eurooppa-liiga kertoimet ovat monella vedonlyöntisivustolla korkeita.
 • Mitkä joukkueet pelaavat Eurooppa-liigassa 2022?
  Eurooppa-liigassa käydään pudotuspelejä. Turnauksessa mukana ovat muun muassa Barcelona, Sevilla, Dortmund ja Atalanta.
 • Voiko Eurooppa-liigaa katsoa netissä?
  Turnaus näkyy C Moren suoratoistopalvelussa ja maksukanavilla. Lisäksi osa karsinnoista näkyy kausittain maksutta vedonlyöntisivustoilla.
 • Parhaat vedonlyöntivihjeet Eurooppa-liigan matseihin
  Parhaat vedonlyöntivihjeet turnauksen otteluihin voi löytää netistä monilta luotettavilta ja laadukkailta turnauksen otteluita käsitteleviltä sivustoilta. Hyödynnä vain parhaat turnauksen vihjeet ja kertoimet.

Vedonlyönti Eurooppa-liigassa

Euroopan jalkapallon kakkosturnaus on myös vedonlyönnissä suosittu jalkapallosarja. Eurooppa-liiga vedonlyönti kattaa käytännössä kaikki turnauksen ottelut karsinnoista finaaliin. Turnauksen suosio on kasvanut betsaajien keskuudessa erityisesti siksi, että UEL-liigan ottelut pelataan aina torstaisin, eikä tarjolla ole tuolloin välttämättä muuta varteenotettavaa pelattavaa tai sitä löytyy korkeintaan niukasti.

Otteluita on pelattu varsinkin ennen enemmän kuin Mestarien liigassa ja mukana on eri tasoisia joukkueita, joten mukaan mahtuu enemmän yllätysmomentteja. Turnauksen lohkovaiheessa esiintyi kuluvalla kaudella yhteensä 32 joukkuetta, joten otteluita on pelattu Eurooppa-liiga vedonlyöntiä ajatellen taas runsaasti.

Kohteita riittää

Käytännössä kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat UEL:ään runsaasti vetokohteita. Vedonlyöntisivustoilla voi lyödä vetoa yksittäisten otteluiden tapahtumista laajasti ennen niiden alkua ja live-vedossa sisältäen nykyään jopa seuraavat kohteet:

 • VAR-tuomiot
 • pidemmällä aikavälillä muun muassa turnauksen voittajavedot
 • vedot parhaasta maalintekijästä.

Tarjolla on otteluista monesti sadoittain vetokohteita.

Eroja Mestarien liigaan

Eurooppa-liiga ei herätä myöskään vedonlyönnissä samaa intohimoa kuin Mestarien liiga, joten myöskään vetojen asettaminen ei ole samalla tasolla kuin Chämppärissä. Toki myös Eurooppa-liiga on huomioitu kiitettävästi pelisivustojen tarjonnassa ja vetoja enemmän asettavien pelaajien joukossa UEL on tärkeä osa vedonlyöntikenttää. Turnauksesta voi löytää parempia kertoimia ja alipelattuja kohteita.

On hyvä huomioida, että jalkapallokilpailun suosio suomalaisten keskuudessa selittynee myös sillä, että mukana on pidempään ainakin yksi suomalainen joukkue. Esimerkiksi Mestarien liigassa suomalaiset tippuvat pois usein jo toisella karsintakierroksella.

Siinä missä maanosan ykköskilpailussa suomalaisten joukkueiden ottelut tuppaavat jäämään vähäisiksi, niin maanosan kakkoskilpailussa saamme seurata pidempään kotimaisia seuroja.

eurooppa-liigaa pelataan taas

Eurooppa-liiga vedonlyönti vihjeet ja kertoimet

Netissä on löydettävissä myös Eurooppa-liigaan paljon asiantuntevia vedonlyöntivihjeitä, joita kannattaa seurata aktiivisesti ja ottaa avuksi omaan pelaamiseen. Mikäli Eurooppa-liiga vedonlyönti lukeutuu sinun torstai-iltojen tekemiseen, muista lukaista läpi muutamat eri sivustojen vedonlyöntivihjeet ennen vetolapun täyttämistä. Vihjeitä löytyy nykyään jokaiselle ottelukierrokselle.

Turnauksessa voi saada varsinkin ensimmäisillä kierroksilla hyviä ylikertoimia, kun vedonlyöntisivustot eivät ole välttämättä vielä perillä joukkueiden voimasuhteista. Eurooppa-liiga vedonlyöntiä miettiessä on hyvä pohtia samoja ominaisuuksia kuin muissa palloilulajeissa:

 • kotikenttäetu
 • joukkueen viime aikainen kunto
 • poissaolot
 • otteluruuhka ja niin edelleen

Euroopan kakkoskilpailussa erityistä huomiota kannattaa kiinnittää kotimaisten futisliigojen tapahtumiin. Jos joukkue on tippunut omassa liigassaan selvästi kärjen ulkopuolelle, niin panostus UEL-otteluihin on yleensä suurta.

Toisaalta jos kotimaassa on käynnissä taistelu sarjan mestaruudesta, niin Euroopan kentille asetetaan herkästi kakkostason miehistö. Lisäksi isot seurat saattavat keskittyä enemmän kotimaisiin sarjoihin, koska turnaus ei nauti lainkaan samaa arvostusta kuin Mestarien liiga.

Katso jalkapallo vihjeet kaikkiin tapahtumiin.

Eurooppa-liigan turnaussysteemi

Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pelaa nykyisessä formaatissa 32 joukkuetta, jotka jaetaan turnauksen alla kahdeksaan lohkoon. Jokaisessa lohkossa pelaa Mestarien liigan lohkovaiheen kaltaisesti neljä joukkuetta.

Lohkovaiheeseen valitaan joukkueet suorilla lohkopaikoilla ja karsinnoilla. Turnauksen karsintavaiheeseen otetaan kolme joukkuetta lähes kaikista UEFA:n alaisista maista. Muutamalla heikoimmalla maalla on enintään kaksi paikkaa.

Turnauksen voittaja kohtaa Mestarien liigan voittajan seuraavan kauden alussa pelattavassa UEFA Super Cupissa. Ottelu pelataan yleensä elokuussa. Suomalaisittain UEFA Super Cup järjestetään upeasti Helsingin olympiastadionilla elokuussa 2022.

Turnauksen lohkoissa pelataan kaksinkertainen runkosarja, jossa joukkueet kohtaavat kotona ja vieraissa. Voitosta saa kolme pistettä, tasapelistä pisteen ja tappiosta ei pisteitä. Lohkoista kaksi parasta etenee pudotuspeleihin. Suoraan neljännesvälieriin etenee kahdeksan parasta seuraa.

Pudotuspelien kautta jatkoon tai kotiin

Eurooppa-liigassa lohkovaiheen kakkoset eivät pääse enää automaattisesti mukaan pudotuspeleihin, vaan niiden tulee menestyä aluksi tavallaan ylimääräisellä pudotuspelikierroksella. Edellä mainittujen lisäksi Mestarien liigan lohkovaiheessa kolmanneksi sijoittuneet joukkueet tulevat mukaan Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Pudotuspeleissä pelataan ensimmäinen ottelukierros, neljännesvälierät, puolivälierät, semifinaalit ja puolueettomalla kentällä pelattava loppuottelu, mikä käydään nyt Sevillassa.

Vierasmaalisääntö

Lohkovaiheessa mahdolliset joukkueiden tasapisteet ratkaistaan ensisijaisesti keskinäisten otteluiden perusteella. Turnauksen pudotuspeleissä oli ennen käytössä vierasmaalisääntö, jossa tasatilanteessa enemmän vierasottelussa maaleja tehnyt joukkue etei jatkoon. Vierasmaalisäännön tarkoitus oli vähentää jatkoaikoja ja antaa otteluille lisää mielenkiintoisia mausteita, kun vierasmaali edellytti isänniltä kahta osumaa. Nykyisin kyseistä sääntöä ei ole kuitenkaan enää voimassa kaudella 2021-2022.

Konferenssi-liiga

Euroopassa pelataan nykyään myös Konferenssi-liigaa, mikä on tuonut muutoksia myös maanosan kakkoskilpailun lohkovaiheeseen ja taisteluun lohkovaiheen viimeisten sijojen välttämisestä. Kymmenen parasta joukkuetta, jotka eivät selvitä tietään pudotuspeleihin, otetaan mukaan Konferenssi-liigan pudotuspeleihin. Menestyminen Konferenssi-liigassa toisi paikan tulevaksi kaudeksi kakkoskilpailuun.

Eurooppa-liigan voittajasuosikit

Eurooppa-liigan mestarisuosikit ovat suurista jalkapallomaista ja -sarjoista. Turnauksessa pelaa kausittain useita suuria ja kaikkialla hyvin tunnettuja joukkueita, vaikka UEL-ottelut eivät ole yhtä merkityksellisiä kuin maanosan ykkösturnauksen ottelut.

Voittajasuosikit tulevat aina suurista maista, kuten Englannista, Espanjasta ja Saksasta. Muita varteenotettavia voittajakandidaatteja ovat italialaiset ja ranskalaiset seurat. Menestynein seura tulee Espanjasta, sillä Sevilla on voittanut UEL:n kuudesti.

Eurooppa-liigan parhaat voittajasuosikit ovat kaudella 2021-2022 pudotuspeleissä erityisesti Barcelona, RB Leipzig ja Sevilla. Heti kärjen alta poimitaan myös Atalanta. Eurooppa-liigan voittajasuosikkeja miettiessä pätee sama ajatus kuin Mestarien liigan puolella, jossa menestyminen kotimaan sarjassa kyseisellä kaudella heijastelee menestystä myös Euroopan kenttien kakkoskilpailussa.

Katso Parhaat

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Menestyneimmät joukkueet ja pelaajat

Eurooppa-liigan hallitseva voittaja on espanjalainen Villarreal. Eurooppa-liigassa menestyneimmät joukkueet ovat kuuden mestaruuden Sevilla ja kolmen mestaruuden Inter, Liverpool, Juventus ja Atletico Madrid. Vähintään kaksi mestaruutta on yhteensä 13 joukkueella.

Eniten loppuotteluissa esiintymisiä on Sevillalla, joka on kaiken lisäksi voittanut kaikki pelaamansa finaalit. Viidesti loppuotteluissa on ollut Inter. Turnauksessa eniten esiintymisiä on Sportingilla ja Club Brüggella sekä pelattuja otteluita Interillä.

Jalkapallokilpailun historiassa pelaajista eniten esiintymisiä on Giuseppe Bergomilla, joka pelasi 96 UEL-ottelua. Listalla toisena ja kolmantena ovat Frank Rost ja Bibras Natcho. Eniten pelattujen otteluiden viiden kärkeen kuuluvat myös Joao Pereira ja Dimitris Salpingidis.

Eniten mestaruuksia on José Antonio Reyesilla, joka voitti urallaan Eurooppa-liigan mestaruuden viisi kertaa. Neljä mestaruutta on Daniel Carriçolla ja kolmella muulla pelaajalla. Heistä Daniel Carriçon kaikki UEL-pokaalit tulivat Sevillassa.

Parhaat maalintekijät

Turnauksen historiassa eniten maaleja on tehnyt Klaas-Jan Huntelaar 34 maalilla. Listalla on toisena Henrik Larsson ja kolmantena Radamel Falcao. Muita korkealla olevia pelaajia ovat Aritz Aduriz, Dieter Müller, Kevin Gameiro, Edin Dzeko ja Shota Arveladze.

Tällä kaudella eniten maaleja ovat viimeistelleet Lyonin Karl Toko Ekambi ja SC Bragan Galeno. Listan kolmannelta sijalta löytyy Patson Daka.

Suomalaiset pelaajat Eurooppa-liigassa

Eurooppa-liigassa on pelannut kaudella 2021-2022 myös muutamia suomalaisia pelaajia. Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky ja Rangersin keskikenttäpelaaja Glen Kamara ovat päässeet pelaamaan Euroopan kakkoskilpailun lohkovaiheessa. Molempien pelaajien joukkueet selvittivät tiensä jatkoon.

Näkyykö Eurooppa-liiga netissä?

Turnauksen televisiointioikeudet kuuluvat C Morelle, joka näyttää turnauksen otteluita kattavasti tv-kanavillaan ja suoratoistopalvelunsa avulla. C Morella voi katsoa turnauksen otteluita joko hankkimalla maksulliset tv-kanavat tai suoratoistopalvelun, jossa esitetään turnauksen kaikki ottelut. Lisäksi yksittäisiä turnauksen otteluita näytetään Subilla. Näin on taas ainakin turnauksen finaalissa.

Karsinnoissa pelattavia otteluita on mahdollista katsoa myös muutamalla vedonlyöntiyhtiöllä. Ilmaisten striimien ohessa voi asettaa live-vetoja käynnissä oleviin matseihin. Vedonlyöntiyhtiöiden striimit eivät onnistu jokaisessa ottelussa tai joka vuosi, joten kannattaa tarkistaa tiedot aina peliyhtiöiden omilta sivuilta. Usein striimauspalveluiden kautta katsominen edellyttää varoja pelitilillä tai vetojen tekemistä.

Eurooppa-liigan historia

Eurooppa-liigaa on pelattu vuodesta 1971 alkaen. Kyseessä on maanosan toiseksi tärkein seurajoukkuekilpailu, jonka lohkovaiheessa pelaa nykyään 32 joukkuetta. Turnauksen nimi muuttui nykyiseen muotoonsa kaudeksi 2009–2010 ja samalla tuli uusi pelisysteemi.

Kilpailun isona muutoksena rakennettiin 12 neljän joukkueen lohkoa, joissa joukkueet kohtaavat kotona ja vieraissa. Nykyisin lohkovaiheessa on kahdeksan neljän seuran lohkoa. Turnauksen ensimmäinen voittaja oli Tottenham.

Voitto on raskas kantaa

Mestarijoukkueen pokaali on UEFA:n kaikista pokaaleista raskain. UEL-voittajan pokaali painaa 15 kiloa, se on 65 senttiä korkea, 33 senttiä leveä ja 23 senttiä syvä. Pokaali on suunniteltu milanolaisessa työpajassa.

Voittajat saavat alkuperäisen pokaalin kopiot. Pokaalissa ei ole kahvoja. Liigan tunnusmusiikki ei ole yhtä legendaarinen kuin Mestarien liigan hymni, mutta tosifanit kyllä tunnistavat laulun heti. Kysessä on MassiveMusicin luoma melodia ja se on kaikkiaan liigan historian kolmas hymni.

Eurooppa-liiga vedonlyönti bonukset

Eurooppa-liiga jatkuu kevään 2022 aikana pudotuspelien merkeissä. Luvassa on paljon valtavan hienoja ja mielenkiintoisia otteluita. Eurooppa-liiga vedonlyönti jatkuu myös suosittuna. Vedonlyöntisivustoilla on tarjolla bonusrahaa, ilmaisvetoja ja käteispalautusta.

Betsaa eurooppa-liigassa

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.