Eurooppa-liiga vedonlyönti

Jalkapallon Eurooppa-liiga on maanosan toiseksi tärkein seurajoukkueiden turnaus. Eurooppa-liiga koetaan Mestarien liigaan verrattuna monesti B-tason turnauksena, mutta kyseessä on kovatasoinen jalkapallokilpailu, ja samalla myös Eurooppa-liiga vedonlyönti on vuosittain yhä suositumpaa.

Lunasta Parhaat Bonukset eurooppa-liigaan

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Eurooppa-liigaa on pelattu vuodesta 1971 alkaen ja nykyisellä nimellä kaudesta 2009-10 lähtien. Turnauksen uusin mestari on saksalainen Frankfurt, joka kaatoi keväällä 2022 pelatussa edellisen kauden huipentavassa finaalissa skotlantilaisen Rangersin. Vihjemediasta voit löytää myös kuluvalla kaudella 2022-23 parhaat Eurooppa-liiga kertoimet ja erikoistarjoukset.

Eurooppa-liiga 2022-23

Eurooppa-liigan kausi 2022-23 potkaistiin käyntiin perinteiseen tapaan karsinnoilla, jotka saatiin valmiiksi viime vuoden elokuussa. Eurooppa-liigan lohkot arvottiin karsintojen päättymisen jälkeen. Turnauksen lohkovaihe alkoi 8. syyskuuta ja viimeiset lohkovaiheen ottelut pelattiin 3. marraskuuta. Hallitseva mestari Frankfurt pelasi tällä kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa ja ei ollut siten puolustamassa Eurooppa-liigan voittoaan.

Lohkovaiheen jälkeen Eurooppa-liigaan tuli mukaan muutama seura Mestarien liigasta. Turnaus jatkui pudotuspeleillä helmikuussa. Eurooppa-liigan loppuottelu käydään yksiosaisena 31. toukokuuta Puskás Arénalla Unkarissa.

Eurooppa-liigan lohkot ja otteluohjelma 2022-23

Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen mukaan päässeet joukkueet ja lohkot selvisivät elokuun lopussa. Turnauksen lohkovaihe piti sisällään kuusi ottelukierrosta, joiden jälkeen pudotuspeleissä käydään ensimmäinen kierros, neljännesvälierät, puolivälierät, välierät ja finaali alla olevan aikataulun mukaisesti.

 

Lohkovaihe

Ottelupäivä 1: 8.9.2022
Ottelupäivä 2: 15.9.2022
Ottelupäivä 3: 6.10.2022
Ottelupäivä 4: 13.10.2022
Ottelupäivä 5: 27.10.2022
Ottelupäivä 6: 3.11.2022

Pudotuspelit

1. kierros: 16.2.2023 ja 23.2.2023
Neljännesvälierät: 9.3.2023 ja 16.3.2023
Puolivälierät: 13.4.2023 ja 20.4.2023
Välierät: 11.5.2023 ja 18.5.2023
Finaali: 31.5.2023

Pudotuspelien ensimmäinen kierros

AS Roma – RB Salzburg
Manchester United – Barcelona
FC Midtjylland – Sporting
Monaco – Leverkusen
Nantes – Juventus
PSV – Sevilla
Rennes – Shahktar Donetsk
Union Berlin – Ajax


Eurooppa-liiga vedonlyönti – Usein kysytyt kysymykset

 • Isoimmat kertoimet Eurooppa-liigan matseihin
  Eurooppa-liiga vedonlyönti on laajasti suosittua, joten myös Eurooppa-liiga kertoimet ovat monella vedonlyöntisivustolla korkeita.
 • Mitkä joukkueet pelaavat Eurooppa-liigassa 2022-23?
  Eurooppa-liigassa käydään kevään 2023 pudotuspelejä. Turnauksessa mukana ovat muun muassa Barcelona, Arsenal, Manchester United ja Juventus.
 • Voiko Eurooppa-liigaa katsoa netissä?
  Turnaus näkyy Viasatilla ja Viaplayn suoratoistopalvelussa. Lisäksi osa karsinnoista näkyy kausittain maksutta vedonlyöntisivustoilla.
 • Parhaat vedonlyöntivihjeet Eurooppa-liigan matseihin
  Parhaat vedonlyöntivihjeet turnauksen otteluihin voi löytää netistä monilta luotettavilta ja laadukkailta turnauksen otteluita käsitteleviltä sivustoilta. Hyödynnä vain parhaat turnauksen vihjeet ja kertoimet, jotka tuottavat aitoa positiivista odotusarvoa.

Vedonlyönti Eurooppa-liigassa

Euroopan jalkapallon kakkosturnaus on myös vedonlyönnissä suosittu jalkapallosarja. Eurooppa-liiga vedonlyönti kattaa käytännössä kaikki turnauksen ottelut karsinnoista finaaliin. Turnauksen suosio on kasvanut betsaajien keskuudessa erityisesti siksi, että UEL-liigan ottelut pelataan lähes aina torstaisin, eikä tarjolla ole jalkapallossa tuolloin välttämättä muuta varteenotettavaa pelattavaa tai sitä löytyy korkeintaan niukasti.

Otteluita on pelattu varsinkin ennen enemmän kuin Mestarien liigassa ja mukana on eri tasoisia joukkueita, joten mukaan mahtuu enemmän yllätysmomentteja. Turnauksen lohkovaiheessa esiintyi kuluvalla kaudella 2022-23 yhteensä 32 joukkuetta, joten otteluita on pelattu Eurooppa-liiga vedonlyöntiä ajatellen taas runsaasti.

Kohteita riittää

Käytännössä kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat UEL:ään runsaasti vetokohteita. Vedonlyöntisivustoilla voi lyödä vetoa yksittäisten otteluiden tapahtumista laajasti ennen niiden alkua ja live-vedossa sisältäen nykyään jopa seuraavat kohteet:

 • VAR-tuomiot
 • pidemmällä aikavälillä muun muassa turnauksen voittajavedot
 • vedot parhaasta maalintekijästä

Tarjolla on Euroopan kakkoskilpailun otteluista monesti sadoittain vetokohteita, joten valinnanvaraa löytyy käytännössä kaikilla vedonlyöntisivustoilla. Kyseessä ei ole suinkaan yhtä tärkeä tai merkityksellinen futissarja kuin Mestarien liiga, mutta myös Eurooppa-liiga vedonlyönti on onnistunut hyvin läpi kuluvan kauden ja kevään 2023 ratkaisuvaiheilla.

Eroja Mestarien liigaan

On sanomattakin selvää, että Eurooppa-liiga ei herätä vedonlyönnissäkään samaa intohimoa kuin Mestarien liiga, joten esimerkiksi vetojen asettaminen ei ole samalla tasolla kuin Chämppärissä. Toki myös Eurooppa-liiga on huomioitu kiitettävästi pelisivustojen tarjonnassa ja vetoja enemmän asettavien pelaajien joukossa UEL on tärkeä osa vedonlyöntikenttää. Turnauksesta voi löytää realistisesti parempia hinnoitteluvirheitä eli ylikertoimia ja alipelattuja kohteita, joihin ei myöskään ole osattu asettaa oikeita kertoimia.

On hyvä huomioida, että jalkapallokilpailun suosio suomalaisten keskuudessa selittynee myös sillä, että mukana on pidempään ainakin yksi suomalainen joukkue. Näin oli erityisesti kuluvalla kaudella. HJK pelasi itsensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Suomalaisten matka ei kuitenkaan edennyt pudotuspeleihin. Esimerkiksi Mestarien liigassa suomalaiset tippuvat pois usein jo aikaisessa vaiheessa, joten realismi on myös tulevalla kaudella Eurooppa-liigan puolella.

Siinä missä Euroopan ykköskilpailussa suomalaisten joukkueiden ottelut tuppaavat jäämään vähäisiksi, niin maanosan kakkoskilpailussa saamme seurata pidempään kotimaisia seuroja. Tätä toivomme myös kaudella 2023-24. On mahdollista, että HJK pelaa itsensä uudestaan Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Se on silti valtavan työn ja tehtävän takana.

eurooppa-liigaa pelataan taas

Eurooppa-liiga vedonlyönti vihjeet ja kertoimet

Netissä on löydettävissä myös Eurooppa-liigaan paljon asiantuntevia vedonlyöntivihjeitä, joita kannattaa seurata aktiivisesti ja ottaa avuksi omaan pelaamiseen. Mikäli Eurooppa-liiga vedonlyönti lukeutuu sinun torstai-iltojen tekemiseen, muista lukaista läpi muutamat eri sivustojen vedonlyöntivihjeet ennen vetolapun täyttämistä. Vihjeitä löytyy nykyään käytännössä jokaiselle ottelukierrokselle.

Laajemmin katsottuna Eurooppa-liigasta voi löytää varsinkin ensimmäisillä kierroksilla hyviä ylikertoimia, kun vedonlyöntisivustot eivät ole välttämättä vielä perillä joukkueiden voimasuhteista. Eurooppa-liiga vedonlyöntiä miettiessä on hyvä pohtia samoja ominaisuuksia kuin muissa palloilulajeissa:

 • kotikenttäetu
 • joukkueen viime aikainen kunto
 • poissaolot
 • otteluruuhka
 • maaliodottamat
 • todennäköisyysarviot

Euroopan kakkoskilpailussa erityistä huomiota kannattaa kiinnittää kotimaisten futisliigojen tapahtumiin. Jos joukkue on tippunut omassa liigassaan selvästi kärjen ulkopuolelle, niin panostus UEL-otteluihin on yleensä suurta. Toisaalta jos kotimaassa on käynnissä taistelu sarjan mestaruudesta, niin Euroopan kentille asetetaan herkästi kakkostason miehistö. Lisäksi isot seurat saattavat keskittyä enemmän kotimaisiin sarjoihin, koska turnaus ei nauti lainkaan samaa arvostusta kuin Mestarien liiga.

Katso jalkapallo vihjeet kaikkiin tapahtumiin.

Eurooppa-liigan turnaussysteemi

Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pelaa nykyisessä formaatissa 32 joukkuetta, jotka jaetaan turnauksen alla kahdeksaan lohkoon. Jokaisessa lohkossa pelaa Mestarien liigan lohkovaiheen kaltaisesti neljä joukkuetta.

Lohkovaiheeseen valitaan joukkueet suorilla lohkopaikoilla ja karsinnoilla. Turnauksen voittaja kohtaa Mestarien liigan voittajan seuraavan kauden alussa pelattavassa UEFA Super Cupissa. Ottelu pelataan yleensä elokuussa. Suomalaisittain UEFA Super Cup järjestettiin upeasti Helsingin olympiastadionilla elokuussa 2022.

Turnauksen lohkovaiheessa pelataan kaksinkertainen runkosarja, jossa joukkueet kohtaavat kotona ja vieraissa. Voitosta saa kolme pistettä, tasapelistä pisteen ja tappiosta ei pisteitä. Lohkoista kaksi parasta etenee pudotuspeleihin samalla tavalla kuin Mestarien liigassa. Suoraan neljännesvälieriin etenee kahdeksan parasta seuraa.

Pudotuspelien kautta jatkoon tai kotiin

Eurooppa-liigassa lohkovaiheen kakkoset eivät pääse enää automaattisesti mukaan varsinaisiin pudotuspeleihin, vaan niiden tulee menestyä aluksi ikään kuin ylimääräisellä pudotuspelikierroksella. Kyseessä on periaatteessa pudotuspelien ensimmäinen kierros. Edellä mainittujen lisäksi Mestarien liigan lohkovaiheessa kolmanneksi sijoittuneet joukkueet tulevat mukaan Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Varsinaisissa pudotuspeleissä pelataan ensimmäinen ottelukierros, neljännesvälierät, puolivälierät, välierät ja puolueettomalla kentällä pelattava loppuottelu, mikä käydään tällä kerralla keväällä 2023 Unkarissa.

Vierasmaalisääntö

Lohkovaiheessa mahdolliset joukkueiden tasapisteet ratkaistaan ensisijaisesti keskinäisten otteluiden perusteella. Turnauksen pudotuspeleissä oli ennen käytössä vierasmaalisääntö, jossa tasatilanteessa enemmän vierasottelussa maaleja tehnyt joukkue eteni jatkoon. Vierasmaalisäännön tarkoitus oli vähentää jatkoaikoja ja antaa otteluille lisää mielenkiintoisia mausteita, kun vierasmaali edellytti isänniltä kahta osumaa. Nykyisin kyseistä sääntöä ei ole kuitenkaan enää voimassa kaudesta 2021-22 lähtien.

Konferenssi-liiga

Euroopassa pelataan nykyään myös Konferenssi-liigaa, mikä on tuonut muutoksia myös maanosan kakkoskilpailun lohkovaiheeseen ja taisteluun lohkovaiheen viimeisten sijojen välttämisestä. Lohkovaiheen kolmoset otetaan mukaan Konferenssi-liigan pudotuspeleihin. Sama tilanne on käytännössä Mestarien liigassa, jossa lohkojen kolmoset pääsevät jatkamaan matkaansa Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Lisäksi mahdollinen menestyminen Konferenssi-liigassa tuo paikan tulevaksi kaudeksi maanosan kakkoskilpailuun.

Eurooppa-liigan voittajasuosikit

Eurooppa-liigan mestarisuosikit ovat lähes poikkeuksetta suurista jalkapallomaista ja -sarjoista. Turnauksessa pelaa kausittain useita suuria ja kaikkialla hyvin tunnettuja joukkueita, vaikka UEL-ottelut eivät ole yhtä merkityksellisiä kuin maanosan ykkösturnauksen ottelut.

Voittajasuosikit tulevat käytännössä aina suurista maista, kuten Englannista, Espanjasta ja Saksasta. Muita varteenotettavia voittajakandidaatteja ovat italialaiset ja ranskalaiset seurat. Menestynein seura tulee Espanjasta, sillä Sevilla on voittanut UEL:n kuudesti.

Eurooppa-liigan parhaat voittajasuosikit ovat kaudella 2022-23 erityisesti Arsenal, Barcelona ja Manchester United. Heti kärjen alta poimitaan myös Juventus. Eurooppa-liigan voittajasuosikkeja miettiessä pätee sama ajatus kuin Mestarien liigan puolella, jossa menestyminen kotimaan sarjassa kyseisellä kaudella heijastelee menestystä myös Euroopan kenttien kakkoskilpailussa.

Katso Parhaat

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Menestyneimmät joukkueet ja pelaajat

Eurooppa-liigan hallitseva voittaja on saksalainen Frankfurt. Eurooppa-liigassa menestyneimmät joukkueet ovat kuuden mestaruuden Sevilla ja kolmen mestaruuden Inter, Liverpool, Juventus ja Atletico Madrid. Kaksi mestaruutta on muun muassa Real Madridilla, FC Portolla ja Frankfurtilla.

Eniten loppuotteluissa esiintymisiä on Sevillalla, joka on kaiken lisäksi voittanut kaikki pelaamansa finaalit. Viidesti loppuotteluissa on ollut Inter. Turnauksessa eniten esiintymisiä on Sportingilla ja Club Brüggella sekä pelattuja otteluita Interillä.

Jalkapallokilpailun historiassa pelaajista eniten esiintymisiä on Giuseppe Bergomilla, joka pelasi 96 UEL-ottelua. Listalla toisena ja kolmantena ovat Frank Rost ja Bibras Natcho. Listalla korkealla ovat myös esimerkiksi Joao Pereira ja Dimitris Salpingidis.

Eniten mestaruuksia on José Antonio Reyesilla, joka voitti urallaan Eurooppa-liigan mestaruuden viisi kertaa. Neljä mestaruutta on Daniel Carriçolla ja kolmella muulla pelaajalla. Heistä Daniel Carriçon kaikki UEL-pokaalit tulivat Sevillassa.

Parhaat maalintekijät

Turnauksen historiassa eniten maaleja ovat tehneet Henrik Larsson, Radamel Falcao ja Klaas-Jan Huntelaar. Muita korkealla olevia pelaajia ovat muun muassa Aritz Aduriz, Dieter Müller, Kevin Gameiro, Edin Dzeko ja Shota Arveladze. Tällä kaudella eniten maaleja ovat viimeistelleet muun muassa SC Bragan Vitinha ja Feyenoordin Gimenez.

Suomalaiset pelaajat Eurooppa-liigassa

Eurooppa-liigassa on pelannut kaudella 2022-23 kokonaan suomalainen joukkue, kun HJK selvitti tiensä turnauksen lohkovaiheeseen. HJK:n matka lohkovaiheessa oli kuitenkin odotetun vaikea, sillä Klubi ei saanut juuri onnistumisia ja jäi lohkossaan viimeiseksi. HJK:n eteneminen lohkovaiheeseen oli kuitenkin hieno temppu, jota toivotaan uudestaan kaudella 2023-24.

Näkyykö Eurooppa-liiga netissä?

Turnauksen televisiointioikeudet kuuluvat Viasatille, joka näyttää turnauksen otteluita kattavasti tv-kanavillaan ja Viaplay suoratoistopalvelunsa avulla. Viasatilla voi katsoa turnauksen otteluita joko hankkimalla maksulliset tv-kanavat tai Viaplay suoratoistopalvelun, jossa esitetään turnauksen kaikki ottelut. Lisäksi yksittäisiä turnauksen otteluita esitetään myös keväällä 2023 ilmaiseksi. Näin on vähintään taas turnauksen finaalissa.

Eurooppa-liigan karsinnoissa pelattavia otteluita on mahdollista katsoa todennäköisesti taas kesällä 2023 myös muutamalla vedonlyöntiyhtiöllä. Ilmaisten striimien ohessa voi asettaa live-vetoja käynnissä oleviin matseihin. Vedonlyöntiyhtiöiden striimit eivät onnistu jokaisessa ottelussa tai välttämättä edes joka vuosi, joten kannattaa tarkistaa tiedot aina vedonlyöntisivustoilta. Usein striimauspalveluiden kautta katsominen edellyttää varoja pelitilillä tai vetojen tekemistä.

Eurooppa-liigan historia

Eurooppa-liigaa on pelattu vuodesta 1971 alkaen. Kausimuotoinen turnaus tunnettiin aiemmin nimellä UEFA Cup. Kyseessä on maanosan toiseksi tärkein seurajoukkuekilpailu, jonka lohkovaiheessa pelaa nykyään 32 joukkuetta aiemman 48 seuran sijaan. Turnauksen nimi muuttui nykyiseen muotoonsa kaudeksi 2009–10, ja samalla tuli uusi pelisysteemi.

Eurooppa-liigan isona muutoksena rakennettiin 12 neljän joukkueen lohkoa, joissa joukkueet kohtasivat kotona ja vieraissa. Nykyisin lohkovaiheessa on kuitenkin kahdeksan neljän seuran lohkoa. Eurooppa-liigan ottelut pelataan suureksi osaksi torstaisin. Turnauksen ensimmäinen voittaja oli Tottenham. Menestynein joukkue on Sevilla.

Voitto on raskas kantaa

Mestarijoukkueen pokaali on UEFA:n kaikista pokaaleista raskain. UEL-voittajan pokaali painaa 15 kiloa, se on 65 senttiä korkea, 33 senttiä leveä ja 23 senttiä syvä. Pokaali on suunniteltu milanolaisessa työpajassa.

Voittajat saavat alkuperäisen pokaalin kopiot. Pokaalissa ei ole kahvoja. Liigan tunnusmusiikki ei ole yhtä legendaarinen kuin Mestarien liigan hymni, mutta tosifanit kyllä tunnistavat laulun heti. Kysessä on MassiveMusicin luoma melodia ja se on kaikkiaan liigan historian kolmas hymni.

Eurooppa-liiga vedonlyönti bonukset

Eurooppa-liiga jatkuu kevään 2023 aikana pudotuspelien merkeissä. Luvassa on pudotuspeleissä paljon valtavan hienoja ja mielenkiintoisia otteluita. Eurooppa-liiga vedonlyönti jatkuu myös suosittuna. Lisäksi monilla vedonlyöntisivustoilla on tarjolla bonusrahaa, ilmaisvetoja ja käteispalautuksia, joita voi lunastaa Eurooppa-liigan ohessa.

Betsaa eurooppa-liigassa

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.