Panostaminen vedonlyönnissä

Panostaminen on vedonlyönnissä keskeisessä roolissa kun tehdään voittavaa tai järkevää vedonlyöntiä. Jopa silloin kun kyseessä on hupivedonlyönti on panostaminen tärkeää. Loppujen lopuksi tämä on kokonaisuus, jossa ei heikkoa lenkkiä saa olla.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Hupivedonlyönti ja panostaminen

Aloitetaan tästä, jossa usein ne suurimmat ongelmat ovat. Se on ymmärrettävää ja ehkä jopa hyväksyttävää, että panokset oat kassaan nähden liian suuria kun on hupivedonlyönnistä kyse. Kassalla tarkoitetaan nimenomaan pelikassa ja tällöin ei yleensä ongelma ole suuri vaikka panokset olisivatkin kohtuuttomia verrattuna pelikassaan.

Kun ei pelikassa ole erillään vaan pelataan suoraan tililtä, on oikean elämän kassa jo vaarassa kun panostaminen ei ole hallinnassa. Liian suuret panokset voivat tuhota minkä pelikassan tahansa vaikka vedot tai vihjeet joita käytetään olisivatkin pitkässä juoksussa voitollisia ja erittäin laadukkaita.

Hudit ja hyvienkin vetojen tappiot ovat osa vedonlyöntiä. Jotta voittoa voidaan tehdä on pelikassan oltava elossa vielä sen jälkeen kun heikko kausi on vihdoin ohi. Kun on osumien aika on hyvä, jos pelaaminen on edelleen mahdollista eikä olla menty katki.

Peliongelmat ja panostaminen

Peliongelmia ovat mielestämme tilanteet panostamisen osalta ne, jolloin pelataan liian suurilla riskeillä. Kun riskin kohteena on ei vain yksittäinen veto vaan elämänlaatu, laskujen maksamisen kyky tai jos ollaan jopa pikavippi / kulutusluotto linjalla eletään erittäin vaarallisilla vesillä.

Kun vedonlyönti valvottaa, on liiaksi ajatuksissa, stressaa tai tuntuu ikävältä, mutta pelaat kuitenkin on kyseessä melko varmasti jonkin asteen peliongelma. Peliongelmat eivät aina vaikuta panostamiseen tai rahatilanteeseen vaan kyseessä voi olla myös muita haittoja.

Hae apua kun sitä tarvitset. Hae apua, kun sinulla on ongelmia, vaikka olisi tunne että tulet selviämään niistä itse. Jälkeenpäin ymmärrät, että apu ei ollut turhaa vaan hyvä varmistus sille että suunta on oikea.

Lue lisää aiheesta sivulta peliongelmat ja apu.

Tasapanokset vai vaihtelevat panoskoto?

Mikäli panostamisessa on ongelmia ja arviot ovat epätarkkoja on tasapanostaminen hyvä vaihtoehto. Toisaalta mikäli arviot ovat hyvät on järkevää myös panostaa enemmän kun on kohde kyseessä, jonka arvo suurempi. Esimerkiksi Kellyn kaava on luotu juuri siihen tarkoitukseen, että panostetaan optimaalisesti ja tehdään hyvillä arvioilla mahdollisimman suuri voitto.

Panostaminen Kellyn kaavalla

Kellyn kaava on oikein käytetty mahdollisesti jopa paras tapa panostaa vedonlyönnissä. Meillä on oma sivu, jossa kerrotaan miten kellyn kaavaa käytetään. Linkki alla.

Lue lisää sivulla: Kellyn kaava.

Panostaminen vedonlyönnissä

Ammattimainen panostaminen

On käytössä sitten Kellyn kaava tai muu tapa on panostaminen ja panoshaarukan määrittäminen erittäin tärkeää vedonlyönnissä. Panostaminen lähtee siitä, että määrität itsellesi pelikassan. Pelikassa on rahaa, jota et muuhun elämään kuten laskuihin, ruokaan ym. tarvitse. Vaikka asia on näin on panostaminen edelleen varovaista, mutta se on järkevää sillä varianssi on vedonlyönnissä suurta.

Pienin panos on tietenkin 0% pelikassasta, jolloin ei pelata ollenkaan. Siitä sitten lähtee panostus ylöspäin ja voi olla suosituksemme mukaan suurimmillaan 2% tai 3% pelikassasta.

Hupivedonlyönnissä on 5% pelikassasta vielä ok panostus, mutta tällöin on ymmärrettävä että mennään jo riskirajoilla varsinkin jos panokset ovat usein 5% luokkaa. Järkevää voi olla, että normaalit panokset ovat siinä 0-2% luokkaa. Keskimäärin esim. 1%. Tykkikohteet sitten voivat nousta ja ovat 2-3% pelikassasta.

Panoksen laskeminen on helppoa kun on selvillä panos prosenteissa. Mikäli pelikassa on esimerkiksi 10 000 euroa ja panos 1% lasketaan 10000 kertaa 0,01. Tällöin panos on 100 €.