Jalkapallon MM-kisat 2026

Miesten jalkapallon MM-kisat 2026 pelataan Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Kyseessä on historian 23. maailmanmestaruuskisat, ja toinen kerta, kun kisat pelataan useammassa maassa. MM-karsinnat alkavat pian ja kisojen aikaan MM-kisat vedonlyönti tarjoaa mielenkiintoista pelattavaa.

jalkapallon mm kisat

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Qatarin MM-kisat järjestettiin hieman normaalia lyhyemmässä aikataulussa johtuen kansallisten sarjojen ja seurajoukkueiden vaatimuksesta. Voittajaksi selvisi Argentiina, hopean vei Ranska ja pronssin sai Kroatia. Qatarin kisojen 2022 virallisen pelipallon suunnitteli pörssijätti Adidas.

Katso myös yleiset vinkit jalkapallo vedonlyöntiin.

Jalkapallon MM-kisat 2022 ennakkosuosikit

Vuoden 2022 MM-kisojen suurimmat mestarisuosikit ovat Ranska, Brasilia ja Saksa. Muita vahvoja ehdokkaita menestyjiksi ovat Espanja, Englanti, Belgia ja Argentiina. Turnauksen taso tulee olemaan jälleen äärettömän kovaa luokkaa, sillä jokainen Qatariin tiensä selvittävä joukkue on varmasti ansainnut paikkansa pelata maailman parhaita miehistöjä vastaan.

MM-kisoissa tullaan viimeistään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella näkemään myös suurmaiden kohtaamisista. Lisäksi vaikka Ranska, Brasilia ja Saksa ovat kolmen kärki, niin maailmanluokan laatua ja yllätysvalmiutta on monessa muussakin joukkueessa. Siitä nähtiin esimerkki edellisissä kisoissa, kun Kroatia raivasi tiensä aina finaaliin saakka.

Jääkiekon MM-kisapaketti

Kokosimme kisapaketin käyttöösi. Alla olevista linkeistä löydät niin aikataulut, parhaat kertoimet sekä vihjeet vedonlyöntiin.

MM-karsinnat 2021-2022

Jalkapallon MM karsinnat järjestettiin Euroopassa vuoden 2021 aikana. Jalkapallon MM karsinnat ehti alkaa osassa maailmaa jo aikaisemmin kuin Euroopassa, jossa ensimmäiset MM-karsintojen ottelut pelattiin maaliskuussa 2021.

Suomen jalkapallomaajoukkue on ollut viime vuosina kovassa nousussa, mutta Huuhkajat ei ole päässyt vielä kertaakaan pelaamaan jalkapallon MM-kisoihin. Suomi pelasi MM-karsinnoissa samassa lohkossa Ranskan, Bosnia ja Hertsegovinan, Ukrainan ja Kazakstanin kanssa, mutta Huuhkajien ponnistelut eivät riittäneet kisapaikkaan.

Analyysit Suomen vastustajista

Suomen karsintalohkossa Ranska on ylitse muiden. Ranska on hallitseva maailmanmestari ja yksi vahvimmista ehdokkaista uusimaan ykkössijansa. Ranskan pitäisi edetä lohkossa odotetusti selvään voittoon.

Ranskan kokoonpano on kaikilla mittareilla äärettömän laadukas, vahva ja monipuolinen, joten Gallian kukot on ennakkosuosikkeja jokaisessa ottelussaan. Hallitsevaa maailmanmestaria vastaan pelaaminen kilpailullisissa otteluissa on jokaiselle lohkon joukkueelle valtavan kokoluokan haaste.

Ukraina on Bosnia ja Hertsegovinan kanssa lohkon kaksi seuraavaksi parasta miehistöä. Ukraina pelaa Bosnia ja Hertsegovinan kanssa ennakkoon lohkon paikoista kaksi ja kolme. Ukraina on kaksikosta hieman parempi joukkue, mutta perustasoissa miehistöillä on vain niukasti eroa.

Molemmilla joukkueilla Kansojen Liigan lohkot päättyivät heikosti. Olisi silti iso yllätys, jos Ukraina tai Bosnia ja Hertsegovina ei pääsisi kahden joukkoon. Ukrainan tärkein pelaaja on Oleksandr Zinchenko, Bosnia ja Hertsegovinalla Miralem Pjanic ja Edin Dzeko.

Lohkossa Suomi ja Kazakstan ovat kaksi heikointa joukkuetta. Suomi on nostanut osakkeitaan viime vuosina hienosti, mutta Huuhkajien mahdollisuudet menestyä ovat silti heikot. Suomalaisten olisi pelattava historiansa parhaat MM-karsinnat, jotta paikka kahden joukkoon voisi olla tavoitettavissa.

Ykkössijasta pelaaminen ei ole luonnollisesti realistista, mutta paikka toisena voi olla parhaassa tapauksessa mahdollinen. Kazakstanille on mahdotonta povata mitään menestystä, sillä ryhmän materiaali ja perustaso eivät riitä välttämään viimeistä sijaa. Kazakstanin ryhmässä tunnetuin yksittäinen pelaaja on Baktiyar Zaynutdinov.

jalkapallon mm kisat

Ennakkoarviot Suomen otteluista

Olemme listanneet alle Suomen MM-karsintojen otteluiden mahdollisia tuloksia, joissa on otettu huomioon kaikki tällä hetkellä tiedossa olevat asiat. Suomi pelasi ensimmäisen ottelunsa Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan ja valitettavasti Huuhkajat joutui tyytymään tasapeliin. Voittokin oli tarjolla Teemu Pukin kahden hienon maalin myötä.

Huuhkajien MM-karsinnat loppuu marraskuussa Ranskaa vastaan. Suomella on parhaat mahdollisuudet menestyä Kazakstania vastaan. Suomen olisi kuitenkin hyvin tärkeä saada pisteitä myös otteluista Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Ukrainaa vastaan.

Suomi – Bosnia ja Hertsegovina – arvio tuloksesta: 0-0 tai 1-1
Ukraina – Suomi – arvio tuloksesta: 1-0 tai 2-0
Suomi – Kazakstan – arvio tuloksesta: 2-0 tai 2-1
Ranska – Suomi – arvio tuloksesta: 2-0 tai 3-0
Suomi – Ukraina – arvio tuloksesta: 1-1 tai 1-2
Kazakstan – Suomi – arvio tuloksesta: 0-1 tai 0-2
Bosnia ja Hertsegovina – Suomi – arvio tuloksesta: 1-0 tai 1-1
Suomi – Ranska – arvio tuloksesta: 0-1 tai 0-2

MM-karsinnat Suomen joukkue

Suomen joukkue MM-karsinnoissa koostuu pitkälti samoista pelaajista kuin kesän 2021 EM-kisoissa. Osa pelaajista saattaa toki vaihtuvia otteluittain esimerkiksi loukkantumisten tai varoitustilin täyttymisen myötä.

Ensimmäisissä otteluissa Suomen riveistä puuttuvat maalivahti Lukas Hradecky, puolustaja Jere Uronen ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Fredrik Jensen. Poissa ovat myös maalivahti Anssi Jaakkola ja Väisäsen veljeskaksikko Sauli ja Leo.

Maalivahdit
Jesse Joronen, Brescia
Niki Mäenpää, Venezia
Carljohan Eriksson, Mjällby

Puolustajat
Joona Toivio, Häcken
Paulus Arajuuri, Pafos
Juhani Ojala, Vejle
Daniel O’Shaughnessy, HJK
Robert Ivanov, Warta Poznan
Nikolai Alho, MTK Budapest
Albin Granlund, Stal Mielec
Jukka Raitala, Montreal Impact
Nicholas Hämäläinen, QPR
Juha Pirinen, Trencin

Keskikenttä ja hyökkäys
Tim Sparv, AEL Larissa
Glen Kamara, Rangers
Rasmus Schüller, Djurgårdens
Joni Kauko, Esbjerg
Onni Valakari, Pafos
Robin Lod, Minnesota United
Pyry Soiri, Esbjerg
Robert Taylor, Brann
Teemu Pukki, Norwich
Rasmus Karjalainen, Örebro
Joel Pohjanpalo, Leverkusen
Marcus Forss, Brentford

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi tiedotustilaisuudessa Huuhkajien valmistautumista ja kokoonpanoa MM-karsintojen ensimmäisiin otteluihin. Kanervan mukaan haasteita tuo pieni valmistautumisaika, mutta Suomi on liikkeellä hyvällä ryhmällä.

Suomi on pelannut myös Kanervan alaisuudessa taitoihinsa nähden loistavalla tasolla, joten Huuhkajilla on kyllä realistinen mahdollisuus venyä hankalassa karsintalohkossa hyvään suoritukseen.

“Saimme ihan hyvän nipun kasaan. On erittäin haasteellista neljän kuukauden tauon jälkeen palauttaa peliajatus ja saada speksit selväksi. Osa pelaajista pelaa vielä kansallisissa sarjoissa pari päivää ennen karsintoja, joten valmistautuminen on haasteellista. Yleensä meillä on ollut yksi päivä lisää valmistautumisaikaa”, Kanerva sanoi maaliskuussa Huuhkajien tiedotustilaisuudessa.

Karsinnat maanosittain ja kisapaikat

MM-karsintoja pelataan Euroopan ohella myös Etelä-Amerikassa, Keski- ja Pohjois-Amerikassa, Aasiassa, Oseaniassa ja Afrikassa. Euroopalle annetaan 13 kisapaikkaa ja muille maanosille 0,5 – 5 kisapaikkaa.

Oseanian, Aasian, Etelä-Amerikan ja Keski- ja Pohjois-Amerikan karsinnoista neljä maata pelaavat maanosaliittojen yli järjestettävissä pudotuspeleissä kahdesta kisapaikasta kesällä 2022.

Euroopassa MM-kisapaikat jaetaan seuraavasti: 10 lohkovoittajaa menee suoraan MM-kisoihin, 10 lohkokakkosta jatkokarsintoihin ja kaksi Kansojen Liigan parasta lohkoykköstä, jotka eivät pääse MM-karsintojen lohkoissaan kahden joukkoon, otetaan mukaan pudotuspeleihin.

MM-karsintojen pudotuspelien kautta on luvassa kolme kisapaikkaa. Euroopan karsintalohkoissa mahdolliset tasapisteet ratkaistaan maalierojen avulla.

jalkapallon mm kisat 2022 otteluohjelma

Jalkapallon MM-kisat 2022 otteluohjelma

Lopullinen jalkapallon MM-kisojen otteluohjelma saadaan valmiiksi, kun MM karsinnat on pelattu valmiiksi. Turnauksen otteluohjelma on tarkoitus julkaista vuoden 2022 huhtikuussa. Qatarin MM-kisoissa tulee pelaamaan varmasti vain isäntämaa Qatar, sillä myös hallitseva maailmanmestari Ranska joutuu hakemaan paikkaa MM-karsinnoista.

Turnaukseen ei ole selvittänyt tietään myöskään muita joukkueita. Päivitämme tänne lopullisen otteluohjelman, kun se tulee keväällä 2022 valmiiksi. Kaikkiaan MM-kisoissa tulee pelaamaan Qatar mukaan lukien 32 joukkuetta.

Lohkot

Jalkapallon MM-kisojen 2022 lohkovaiheessa pelataan neljä ottelua per päivä yhteensä 12 päivän ajan. Turnauksen ensimmäisessä ottelussa Qatar tulee pelaamaan vielä määrittelemätöntä joukkuetta vastaan. Ensimmäinen ottelu alkaa 21.11.2022 kello 13.00.

Lohkovaiheen otteluita pelataan tällä tietoa kahdeksalla stadionilla. Lohkovaiheessa ottelut alkavat kello 13, kello 16, kello 19 ja kello 22. Viimeiset lohkoissa pelattavat ottelut alkavat kello 18 ja 22. Suomen ja Qatarin välillä ei ole aikaeroa, mikä helpottaa otteluiden seuraamista.

Pelistadionit

MM-kisat 2022 oli tarkoitus järjestää Qatarissa 12 stadionilla, mutta stadioneiden määrää on jouduttu vähentämään useiden syiden vuoksi. Tämän hetken tiedon mukaan ottelut pelataan 8 stadionilla. Turnauksen huipentava loppuottelu järjestetään Lusail Iconic Stadiumilla, jonne mahtuu hulppeat 80 000 katsojaa.

Qatarin kisat on herättänyt stadioneiden rakentamiseen ja valintaprosessiin liittyen maailmalla paljon kritiikkiä ja epäilyjä laittomuuksista. Osa maista ja yksittäisistä pelaajista on myös vaatinut kisojen siirtämistä muualle.

Kisojen valintaprosessi

Jalkapallon MM-kisojen 2022 isäntämaaksi haki yhteensä viisi maata: Australia, Etelä-Korea, Japani, Qatar ja Yhdysvallat. Kisaisännän valinta venyi aina neljännelle kierrokselle saakka, jossa Qatar voitti Yhdysvallat 14 pisteellä.

Qatarin MM-turnaus on ensimmäinen kerta, kun lajin maailmanmestaruudesta pelataan arabi- ja muslimienemmistöisessä maassa. Kyseessä on toinen kerta, kun jalkapallon MM-kisat käydään Aasiassa – Etelä-Korea ja Japani isännöivät MM-turnausta vuonna 2002.

Jalkapallon MM-kisat 2022 vedonlyönti

Myös vedonlyönnin ystäville jalkapallon MM-kisat on odotettua kulta-aikaa. Betsaus jo MM-karsinnoissa näyttelee myös vedonlyöjien keskuudessa valtavan tärkeää roolia ja tuo lisämaustetta itse otteluiden katsomiseen.

Jalkapallon MM-kisat 2022 on aikaisempien MM-kisojen tavoin jalkapallofanien unelma, jossa riittää pelattavaa aivan kisojen alusta itse finaaliin saakka. Toki jo MM-kisojen karsinnoissa 2021 on useita otteluita, joissa voi iskeä vetolapun sisään.

Futiksen maailmanmestaruuskisat voittaa lajin EM-kisat helposti. MM-kisoissa on kuitenkin mukana kärkijoukkueet ympäri maailmaa, ei vain yhdeltä mantereelta. Qatarissa pelataan talviaikaan, mutta se tuskin vaikuttaa jalkapallon suurtapahtumassa vedonlyönnin hurjaan suosioon.

Kertoimet jo esillä

Jo nyt osalla vedonlyöntisivustoista tarjotaan kertoimia seuraavalle maailmanmestarille. Jos mestarin veikkaaminen tuntuu vielä liian aikaiselta, voit lyödä vetoa käynnissä olevissa jalkapallon MM-kisojen karsinnoissa.

Koska MM-kisat 2022 on myös vedonlyöntiyhtiöille valtavan tärkeä urheilujuhla, panostetaan siihen asiaan kuuluvalla tavalla. Kaikki merkittävimmät vedonlyöntisivustot ovat huomioineet jalkapallon MM-kisat vedonlyönnin laajasti.

Käytännössä jokainen vedonlyöntiyhtiö haluaa olla vahvasti mukana MM-jalkapallon tapahtumissa, sillä urheilumaailmassa ei ole montaa isompaa tapahtumaa. Jokavuotinen Super Bowl lienee samalla tasolla.

Qatarin lopputurnaus on tietenkin tärkein ja merkityksellisin osa suurta futisjuhlaa, mutta myös tämän vuoden jalkapallon MM karsinnat kuuluvat siihen oleellisena osana. Varsinkin suomalaiset saavat jännittää jokaisen ottelun kohdalla nappaako Huuhkajat pisteitä ja etenevät yhden askeleen verran kohti talven 2022 kisoja.

jalkapallon mm

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Jalkapallon MM-kisat 2022 vihjeet ja kertoimet

Jalkapallon MM-kisat 2022 on myös vedonlyönti vihjeiden ja korkeiden kertoimien urheilutapahtuma. Kyseessä on vihjeiden osalta yksi urheilumaailman tärkeimmistä kohokohdista ja vihjeitä onkin tarjolla loputtomasti. Osa tarjolla olevista vinkeistä on kannattavia ja osa tehty hieman kieli poskella. Parhaat jalkapallon MM-kisat vihjeet kannattaa silti hyödyntää nopeasti ennen muita betsaajia.

Lopputurnauksen lähestyessä vihjeet, analyysit ja ennakot lisääntyvät kovassa tahdissa, ja kaikki betsauksen ystävät pääsevät kahlaamaan runsaasti vihjeitä, analyyseja ja ennakoita MM-futiksen otteluista. Vaikka itse pääturnaus on vasta noin 1,5 vuoden päässä, kannattaa tarjolla olevat vihjeet hyödyntää jo tässä vaiheessa MM-karsintoissa.

MM-kisat 2022 vihjeet kannattaa ottaa tueksi omaan vedonlyöntiin ja sitä kautta yrittää löytää lisäetua suhteessa muihin vedonlyöjiin. Ja muistaa aina hyödyntää parhaat kertoimet.

Jalkapallon MM-kisojen vedonlyönti tarjoaa mahdollisuuden saada varsinkin ensimmäisillä kierroksilla erinomaisia ylikertoimia. Joukkueiden otteet saattavat ailahdella eivätkä vedonlyöntiyhtiöt ole aivan kartalla näistä yllätyksistä.

Toki mielenkiintoisimmat ja suurmaiden kohtaamiset perataan myös läpi. Jos otteluihin ei löydy aidosti laadukasta pelattavaa tai ottelun lopputulos on päivänslevä, niin vihjeet voivat olla enemmän ennakoita tai analyyseja, joissa ei ole erillistä vetosuositusta.

Vetokohteita ja kertoimia on tarjolla erittäin laajalla ja monipuolisella kattauksella. Kaikille vedonlyönnin ystäville löytyy paljon varmasti omaan mielenkiintoon ja osaamiseen sopivia kohteita.

Suurimmilla toimijoilla jokainen MM-kisojen ottelu ja jo karsintaottelu sisältää satoja tai jopa nelinumeroisen määrän vetokohteita. Pidemmällä aikavälillä vetoa voi lyödä muun muassa kisojen mestarista, parhaasta maalintekijästä ja erilaisten palkintojen, kuten parhaan maalivahdin, voittamisesta.

Suomen kerroin maailmanmestaruudesta on tähtitieteellisen suuri, kun taas esimerkiksi Ranskan ja Brasilian kertoimet MM-kisojen valloittamisesta ovat yksinumeroisia. Voittajavedot ovat totutusti yksi suosituimmista vetomuodoista, koska niihin laittavat rahaa sisään myös harvemmin vedonlyöntiä harrastavat pelaajat.

Jalkapallon MM-kisat 2022 tarjoukset

Jalkapallon MM-kisat on niin valtava megatapahtuma, ettei yhdenkään kasinon tai vedonlyöntisivuston kannata sivuuttaa niitä. Tosin tuskin muutenkaan lienee niin pientä vedonlyöntitapahtumaa, ettei sinne olisi saatavilla tarjouksia. MM-kisojen osalta tarjoukset pitävät sisällään muun muassa vedonlyöntibonuksia, ilmaisvetoja, riskittömiä vetoja, pelipaitoja nimmareilla ja korotettuja kertoimia.

Lisäämme Vihjemediaan jalkapallon MM-kisat 2022 tarjouksia, kun niitä alkaa tulla markkinoille. Kampanjoita on luvassa eniten varsinaiseen pääturnaukseen, mutta myös MM-karsintoihin on totutusti ollut jotain erityistä tarjolla, varsinkin Suomen otteluihin, jotka kiinnostavat ulkosuomalaisiakin.

Vedonlyöntisivustoilla on odotettavissa myös monia futisaiheisia kilpailuja, joissa parhaat pelaajat palkitaan huippupalkinnoilla. Yllä mainitut pelipaidat nimmareilla ovat varmasti kovassa huudossa, mutta palkinnot voivat olla hyvin myös jopa lippupaketteja Qatarin kisoihin.

Näkyvätkö MM-karsinnat 2022 tv:ssä?

Jalkapallon MM-kisat 2022 esitetään Ylen kanavilla, joka näyttää turnauksen kaikki ottelut tv-kanavillaan ja Yle Areena -palvelussaan. Jalkapallon MM-kisat 2022 näytetään Ylen kanavilla hyvin monipuolisella, laajalla ja ammattitaitoisella otteella. Ottelut näkyvät kaiken lisäksi ilmaiseksi, joten erillisttä tv-pakettia ei tarvitse ostaa.

Moni Vihjemedian lukijoista ei asu Suomessa, mutta ei hätää! Pelejä voi silti seurata. MM-kisojen karsintojen lähetysoikeudet Suomessa kuuluvat NENT Groupille, joten kaikki Huuhkajien karsintaottelut näkyvät Viasatin maksukanavilta tai ilmaisesta Viafreestä.

Sivusto Viafree.fi-palvelu lähettää kaikki Suomen karsintaottelut maksutta. Viasatin kautta voi katsoa runsaasti myös muita MM-karsintojen otteluita.

Jalkapallon MM-kisojen karsintoja on lähes varmasti mahdollista seurata myös yksittäisten vedonlyöntiyhtiöiden live stream -palveluiden avulla. Osa vedonlyöntiyhtiöistä on mukana MM-karsintojen tapahtumissa ja tarjoavat mahdollisuuden katsoa karsintaotteluita ilmaiseksi. Ne eivät koske silti Suomen otteluita, sillä Huuhkajien ottelut tulevat Suomessa pelkästään Viasatilla ja ilmaisessa Viafree-palvelussa.


Jalkapallon MM-kisat 2022 – Usein kysytyt kysymykset

 • Milloin jalkapallon MM-kisat pelataan?
  Futiksen MM-kisat pelataan Qatarissa 21.11.-18.12.2022.
 • Missä maassa jalkapallon MM-kisat järjestetään?
  Jalkapallon MM-kisat pelataan ensimmäistä kertaa Qatarissa.
 • Onko Suomi mukana jalkapallon MM-kisoissa?
  Suomi ei valitettavasti edennyt karsintoja pidemmälle.
 • Voiko jalkapallon MM-karsintoja katsoa netissä?
  Kyllä voi. Jalkapallon MM karsinnat esitetään Viasatin jakelukanavissa, joten Huuhkajien karsintaottelut näytetään kaikille ilmaiseksi Viafreen suoratoistopalvelussa. Lisäksi yksittäiset vedonlyöntiyhtiöt näyttävät osan karsintaotteluista.

Jalkapallon MM-kisojen historia

Jalkapallon MM-kisat on pelattu ensimmäisen kerran vuonna 1930 Etelä-Amerikan Uruguayssa, joka voitti myös lajin ensimmäisen maailmanmestaruuden. Ensimmäinen MM-turnaus piti sisällään vain neljä Euroopasta tullutta joukkuetta.

Italia voitti MM-kisat vuosina 1934 ja 1938. Silloinen hallitseva maailmanmestari Uruguay jäi kokonaan sivuun protestina sille, että neljä vuotta sitten pelatuissa MM-kisoissa oli vain neljä Euroopasta tullutta joukkuetta. Toisen maailmansodan jälkeen MM-kisoja pelattiin seuraavan kerran vasta vuonna 1950. MM-kisat järjestettiin Brasiliassa ja silloin otettiin käyttöön sarja- ja lohkosysteemi.

Jalkapallon MM-kisat 2022 on historian 22. maailmanmestaruusturnaus ja ne pelataan ensimmäistä kertaa talvella. Qatarissa käytävät kisat on toinen kerta, kun lajin MM-turnaus pelataan Aasiassa.

Eniten maailmanmestaruuksia

Maailmanmestaruuksissa ykkösenä on Brasilia, joka on voittanut MM-kisat viidesti. Neljä mestaruutta on Saksalla ja Italialla. MM-kisojen hallitseva mestari on Ranska, joka voitti viimeksi loppuottelussa Kroatian. Uruguay, Englanti, Saksa, Italia, Argentiina ja Ranska ovat voittaneet mestaruuden kotikisoissaan. Saavutukseen on yltänyt viimeksi Ranska vuonna 1998. Nuorin mestariryhmä on ollut Brasilia vuoden 1970 kisoissa.

Pelaajien osalta eniten maailmanmestaruuksia löytyy Peléltä, joka voitti kisat kolme kertaa. Meksikon Antonio Carbajal ja Saksan Lothar Matthäus ovat pelanneet suurimmassa määrässä turnauksia, yhteensä viisissä MM-kisoissa.

Kultainen kenkä -voittajat

Jalkapallon MM-kisojen historiassa parhaat maalintekijät ovat Saksan Miroslav Klose 16 maalilla ja Brasilian Ronaldo 15 osumalla. Kolmanneksi paras maalintekijä on Saksan Gerd Müller, joka onnistui maalinteossa 14 kertaa. Listalla neljäntenä ja viidentenä ovat 13 maalin Ranskan Just Fontaine ja 12 osuman brasilialainen Pelé.

Kympin joukkoon kuuluvat myös esimerkiksi Saksan Jürgen Klinsmann ja Thomas Müller. Edellisissä MM-kisoissa kultaisen kengän nappasi vuonna 2014 James Rodríguez ja neljä vuotta myöhemmin Englannin Harry Kane.

Pelén osuma Walesin verkkoon vuonna 1958 teki hänestä MM-kisojen historian nuorimman maalintekijän. Just Fontaine pitää hallussaan parhaan maalimäärän ennätystä yhdessä turnauksessa vuonna 1958, kun osumia syntyi 13 kappaletta. Oleg Salenko on tehnyt historiassa yhdessä ottelussa parhaan maalimäärän, viisi osumaa.

Parhaat maalintekijät top 10 ⚽

 1. Miroslav Klose (16 maalia)
 2. Ronaldo (16 maalia)
 3. Gerd Müller (14 maalia)
 4. Just Fontaine (13 maalia)
 5. Pelé (12 maalia)
 6. Sándor Kocsis (11 maalia)
 7. Jürgen Klinsmann (11 maalia)
 8. Thomas Müller (10 maalia)
 9. Helmut Rahn (10 maalia)
 10. Gabriel Batistuta (10 maalia)

Ikimuistoisimmat hetket jalkapallon MM-kisoissa

Jalkapallon MM-kisojen historia on pitänyt sisällään useita ikimuistoisia hetkiä, joista riittää puhetta ja keskustelua vielä pitkälle tulevaisuuteen. Ikimuistoisia hetkiä ovat olleet muun muassa Luis Suárezin puraisu vuodelta 2014, Zinédine Zidanen pusku vuodelta 2006, Diego Maradonan Jumalan käsi vuodelta 1986 ja Geoff Hurstin “maali” vuodelta 1966.

Kaksi jälkimmäistä tapausta tuskin enää jäisi pimentoon, sillä VAR-tarkistuksissa huomattaneen jatkossa tällaiset epäselvät tilanteet.

Jalkapallon MM-kisat on lukemattomien upeiden tarinoiden ja hetkien urheilujuhla, jonka legendaariset tapahtumat ja tilanteet muistetaan myös innokkaimpien urheiluihmisten keskuudessa hyvin.

Jalkapallon MM-kisoissa jaettavat palkinnot

Jalkapallon MM-kisoissa jaetaan mestaruuden ohella myös useita muita pokaaleja ja tunnustuksia. MM-turnauksen pokaaleja ja palkintoja ovat muun muassa Kultainen kenkä, Kultainen pallo, Lev Jašin -palkinto, Reilun pelin palkinto, Viihdyttävin joukkue -palkinto ja Paras nuori pelaaja.

Vuoden 2018 MM-kisoissa Kultainen kenkä annettiin Harry Kanelle, Kultainen pallo Luka Modrićille, Lev Jašin -palkinto Thibaut Courtoisille, Reilun pelin palkinto Espanjalle ja Parhaan nuoren pelaajan palkinto Kylian Mbappellé. Viihdyttävin joukkue oli puolestaan Belgia. Turnauksen lopuksi valittiin myös esimerkiksi kisojen tähdistöjoukkue.

Jalkapallon MM-kisat 2022 tulee tarjoamaan jälleen kiitettävästi parhaiden pelaajien tähtiloistetta, ja futiksen MM-kisojen useista palkinnoista käydään yhtä lailla kovaa kilpailua kuin itse mestaruuden voittamisesta.

Mestaruuspokaali on jokaisen joukkueen ja pelaajan kirkkain tavoite, mutta myös muut turnauksessa jaettavat palkinnot ovat tunnustuksia mainiosta pelaamisesta ja useista onnistumisista lajin parhaassa maajoukkuekisassa. Onkin hyvin mielenkiintoista seurata, mitkä joukkueet ja pelaajat tulevat menestymään Qatarin 2022 kisoissa.

Vedonlyöntibonukset jalkapallon MM-karsintoihin

Lunasta Parhaat Bonukset jalkapallon mm kisoihin

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.