MM-kisat otteluennakot ja otteluohjelma

Jalkapallon MM-kisat 2022 alkaa Qatarissa 20. marraskuuta ja päättyy 18. joulukuuta. Kyseessä on yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista, ja jalkapallon MM-kisat otteluennakot alkavat olla jo turnauksen lähestyessä yhä suositumpaa sisältöä. Tässä tekstissä käymme läpi kiinnostavimmat jalkapallon MM-kisat otteluennakot ja jalkapallon MM-kisat otteluohjelman kokonaan.

Lunasta Parhaat Bonukset
Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä sivulla olevia linkkejä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Erilaiset jalkapallon MM-kisat

Turnaus pelataan poikkeuksellisessa ympäristössä ja maailmantilanteessa. Turnaus pelataan normaalista kaavasta poiketen talvella johtuen Qatarin kuumasta ilmastosta.

Siinä missä isäntämaa on saanut ansaitusti paljon kritiikkiä ja huonoa palautetta, niin jalkapallon MM-kisat on kaikesta huolimatta todellinen megatapahtuma, jossa kaikki parhaat joukkueet haluavat päästä juhlimaan maailmanmestaruutta. Jalkapallon MM-kisat otteluennakot koostuvat vielä tässä vaiheessa lohkovaiheen kamppailuista, mutta jo siellä käydään monia äärettömän hyviä taistoja.

Siinä missä futiksen MM-kisojen alkua odotetaan maailmanlaajuisesti normaalisti kuin joulua, niin Qatarin turnauksen ympärillä leijuu väkisinkin vähemmän hohdokas tumma pilvi. Futiksen maailmanmestaruudesta pelaaminen on jokaisen jalkapalloilijan unelma, mutta turnauksen valmisteluihin ja muihin tausta-asioihin on liittynyt ja liittyy yhä niin paljon kyseenalaisia juttuja, että ne vaikuttavat tietysti myös siihen, mitä jalkapallon MM-kisat otteluennakot pitävät sisällään.

Uusiiko Ranska voittonsa?

Jalkapallon MM-kisojen hallitseva voittaja on Ranska, joka juhli neljä vuotta sitten pelatussa turnauksessa maailmanmestaruutta kaadettuaan hyvin värikkäässä ja vauhdikkaassa loppuottelussa yllättäjä Kroatian maalein 4-2.

Ranska oli viimeksi ansaitusti MM-kisojen paras joukkue ja lähtee myös Qatariin pelaamaan vain maailmanmestaruutensa uusimisesta. Gallian kukot on monien papereissa suurimman mestariehdokkaan Brasilian vahvin haastaja yhdessä Argentiinan kanssa.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot 2022

Jalkapallon MM-kisoissa pelaa lähes kaikki parhaat joukkueet alkaen Brasilian, Ranskan ja Argentiinan kaltaisista huippumaista. Tässä tekstissä käymme aluksi läpi jalkapallon MM-kisat otteluohjelman, sen jälkeen erikseen valittujen pelien jalkapallon MM-kisat otteluennakot, kolmanneksi käsittelemme mestarisuosikkien vahvuuksia ja heikkouksia sekä lopuksi katsomme laajemmin lähtökohtia. Jalkapallon MM-kisat otteluennakot sisältävät erityisesti suurimpien mestarisuosikkien pelejä.

Jalkapallon MM-kisat otteluohjelma 2022

Jalkapallon MM-kisoissa pelaa 32 joukkuetta, jotka on jaettu kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Qatarin turnauksen lohkoarvonta suoritettiin huhtikuussa 2022. Lohkoissa pelataan yksinkertainen alkusarja, joten kaikki lohkon joukkueet kohtaavat toisensa kerran.

Jokaisen lohkon kaksi parasta etenee pudotuspeleihin. Suurin mestarisuosikki Brasilia on lohkossa G ja parhaat haastajat Argentiina ja Ranska puolestaan lohkoissa C ja D. Alta voit katsoa kaikki jalkapallon MM-kisojen lohkot.

Lohko A: Qatar, Ecuador, Senegal, Hollanti
Lohko B: Englanti, Yhdysvallat, Iran, Wales
Lohko C: Argentiina, Saudi-Arabia, Puola, Meksiko
Lohko D: Ranska, Australia, Tanska, Tunisia
Lohko E: Espanja, Costa Rica, Japani, Saksa
Lohko F: Belgia, Kanada, Kroatia, Marokko
Lohko G: Brasilia, Serbia, Kamerun, Sveitsi
Lohko H: Portugali, Ghana, Uruguay, Etelä-Korea

Otteluiden rakenne

Lohko A:n ykkössuosikki on Hollanti, lohko B:n Englanti, lohkossa C Argentiina ja lohkossa D hallitseva maailmanmestari Ranska. Lohkossa E Espanja on ykkössuosikki yhdessä Saksan kanssa. Lohko E onkin ehdottomasti yksi lohkovaiheen mielenkiintoisimmista.

Lohkossa F vahvimmilla pitäisi olla Belgia. Kroatia ei ole kuitenkaan merkittävästi Belgiaa heikompi miehistö. Lohkossa G ykkössuosikki on Brasilia, jonka odotetaan palaavan pian voittajaksi. Lohko H:n ykkönen on Portugali.

Jalkapallon MM-kisat otteluohjelma sisältää lohkovaiheen osalta kolme ottelukierrosta ja pudotuspeleissä neljännesvälierät, puolivälierät, välierät, pronssiottelun ja loppuottelun.

Jalkapallon MM-kisat otteluohjelma potkaistaan vauhtiin sunnuntaina 20. marraskuuta, jolloin isäntämaa Qatar kohtaa Ecuadorin. Ensimmäinen kunnon pelipäivä on maanantaina 21. marraskuuta. Lohkovaihe saadaan valmiiksi illalla perjantaina 2. joulukuuta. Pudotuspelit järjestetään 3.–18. joulukuuta.

Pudotuspelien otteluohjelman kahdeksan neljännesvälierää käydään siten, että niille on varattu neljä pelipäivää ja jokaisena pelipäivänä pelataan kaksi ottelua.

Puolivälierät pelataan kahden pelipäivän aikana niin, että ensimmäisenä pelipäivänä käydään kaksi puolivälierää ja seuraavana päivänä kaksi muuta puolivälierää. Välierät pelataan peräkkäisinä päivinä pronssiottelun ja turnauksen huipentavan loppuottelun tapaan. Pronssi- ja loppuottelut pelataan kello 17.00.

jalkapallon mm kisat otteluennakot

Lohkovaihe

Ottelukierros 1

Sunnuntai 20.11.
Klo 18.00: Qatar – Ecuador

Maanantai 21.11.
Klo 15.00: Englanti – Iran
Klo 18.00: Senegal – Hollanti
Klo 21.00: USA – Wales

Tiistai 22.11.
Klo 12.00: Argentiina – Saudi-Arabia
Klo 15.00: Tanska – Tunisia
Klo 18.00: Meksiko – Puola
Klo 21.00: Ranska – Australia

Keskiviikko 23.11.
Klo 12.00: Marokko – Kroatia
Klo 15.00: Saksa – Japani
Klo 18.00: Espanja – Costa Rica
Klo 21.00: Belgia – Kanada

Torstai 24.11.
Klo 12.00: Sveitsi – Kamerun
Klo 15.00: Uruguay – Etelä-Korea
Klo 18.00: Portugali – Ghana
Klo 21.00: Brasilia – Serbia

Ottelukierros 2

Perjantai 25.11.
Klo 12.00: Wales – Iran
Klo 15.00: Qatar – Senegal
Klo 18.00: Hollanti – Ecuador
Klo 21.00: Englanti – USA

Lauantai 26.11.
Klo 12.00: Tunisia – Australia
Klo 15.00: Puola – Saudi-Arabia
Klo 18.00: Ranska – Tanska
Klo 21.00: Argentiina – Meksiko

Sunnuntai 27.11.
Klo 12.00: Japani – Costa Rica
Klo 15.00: Belgia – Marokko
Klo 18.00: Kroatia – Kanada
Klo 21.00: Espanja – Saksa

Maanantai 28.11.
Klo 12.00: Kamerun – Serbia
Klo 15.00: Etelä-Korea – Ghana
Klo 18.00: Brasilia – Sveitsi
Klo 21.00: Portugali – Uruguay

Ottelukierros 3

Tiistai 29.11.
Klo 17.00: Ecuador – Senegal
Klo 17.00: Hollanti – Qatar
Klo 21.00: Iran – USA
Klo 21.00: Wales – Englanti

Keskiviikko 30.11.
Klo 17.00: Tunisia – Ranska
Klo 17.00: Australia – Tanska
Klo 21.00: Saudi-Arabia – Meksiko
Klo 21.00: Puola – Argentiina

Torstai 1.12.
Klo 17.00: Kroatia – Belgia
Klo 17.00: Kanada – Marokko
Klo 21.00: Japani – Espanja
Klo 21.00: Costa Rica – Saksa

Perjantai 2.12.
Klo 17.00: Etelä-Korea – Portugali
Klo 17.00: Ghana – Uruguay
Klo 21.00: Serbia – Sveitsi
Klo 21.00: Kamerun – Brasilia

Jalkapallon MM-kisat pudotuspelit ja tulokset

Neljännesvälierät

Lauantai 3.12.

Hollanti – USA: 3-1

Argentina – Australia: 2-1

Sunnuntai 4.12.

Ranska – Puola: 3-1

Englanti – Senegal: 3-0


Maanantai 5.12.

Japani – Kroatia: 1-3

Brasilia – Etelä-Korea: 4 – 1


Tiistai 6.12.

Marokko – Espanja: 3-0

Portugali – Sveitsi: 6-1

7.12.–8.12. ovat turnauksessa välipäiviä.

Puolivälierät

Perjantai 9.12.

Kroatia – Brasilia: 4-2

Hollanti – Argentiina: 3-4


Lauantai 10.12.

Marokko – Portugali: 1-0

Englanti – Ranska: 1-2

11.12.–12.12. ovat turnauksessa välipäiviä.

Välierät

Tiistai 13.12.

Argentiina- Kroatia: 3-0


Keskiviikko 14.12.

Ranska – Marokko: 2-0

15.12.–16.12. ovat turnauksessa välipäiviä.

Pronssiottelu

Lauantai 17.12. klo 17.00

Kroatia – Marokko: 2-1

Loppuottelu

Sunnuntai 18.12. klo 17.00

Argentiina – Ranska 3 (4) – 3 (2)

jalkapallon mm-kisat 2022 otteluennakot

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot – jännittävimmät ottelut 2022

Käsittelemme seuraavaksi jalkapallon MM-kisojen jännittävimpiä ja mielenkiintoisimpia lohkovaiheen otteluita. Olemme nostaneet 10 mielestämme eniten kiinnostavaa lohkovaiheen ottelua, joihin olemme lisänneet ehdokkaat voittajiksi ja mahdollisimman tarkat todennäköisyysarviot kertoimien kera.

Olemme vertailleet kolmen kansainvälisen vedonlyöntisivuston kertoimia. Veikkauksen kertoimia ei ole vielä tekstin tekohetkellä pelattavissa, sillä ne avataan myöhemmin.

Lue lisää kisakertoimista täältä: Jääkiekon MM-kisat kertoimet ja bonukset.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot: Qatar-Ecuador

Jalkapallon MM-kisat alkaa Qatarin ja Ecuadorin kohtaamisella. Isäntämaa pääsee aloittamaan urakkansa Etelä-Amerikan MM-karsinnoista suoran kisapaikan varmistanutta joukkuetta vastaan.

Qatar on yksi turnauksen heikoimmista joukkueista, mutta isäntämaan parhaat mahdollisuudet yllättää ovat juuri ensimmäisellä ottelukierroksella. Ecuador lähtee turnauksen avaavaan otteluun noin 47 prosentin ennakkosuosikkina. Qatar venyy pisteille hieman päälle 50 prosentilla.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot: Englanti – Iran

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot jatkuvat, kun Englanti pelaa Irania vastaan. Kolme leijonaa lähtee turnaukseen jälleen yhtenä mestarisuosikkien parhaana haastajana. Valkopaitojen suuri arvokisamenestys on jäänyt kovista odotuksista huolimatta saavuttamatta, joten Three Lions on entistäkin nälkäisempi MM-kisoissa. Englanti lähtee turnauksen ensimmäiseen otteluunsa noin 75-prosenttisena ennakkosuosikkina. Iran saa pisteitä noin kerran neljästä.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot: Argentiina – Saudi-Arabia

Jalkapallon MM-kisoissa Argentiina pelaa ensimmäisen ottelunsa Saudi-Arabiaa vastaan. La Albiceleste lähtee turnaukseen yhtenä mestarisuosikkina. Miehistö jäi viime kerralla 16 joukkueen kaavioon, mutta sitä edeltänyt turnaus päättyi komeasti hopealle. Argentiina on kaikissa arvioissa valmis menemään Qatarissa päätyyn asti, ja La Albiceleste lähtee ensimmäiseen otteluunsa vähän yli 80 prosentin ennakkosuosikkina. Saudi-Arabia saa pisteitä vajaat kerran viidestä.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot: Ranska – Australia

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot jatkuvat, kun Ranska aloittaa urakkansa Australiaa vastaan. Gallian kukot ylsi viimeksi MM-kisojen voittoon. Sinipaidat ovat myös tällä kerralla suuria mestarisuosikkeja ja valmiita taistelemaan uuden maailmanmestaruuden puolesta. Ranska on lohkossa lähtökohtaisesti täysin ylitse muiden ja suuri voittajaehdokas myös turnauksen ensimmäisellä ottelukierroksella. Gallian kukot on noin 80 prosentin ennakkosuosikki. Australia saa pisteitä noin kerran viidestä.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot: Marokko – Kroatia

Jalkapallon MM-kisojen ensimmäinen ottelukierros jatkuu, kun Marokko haastaa Kroatian. Vatreni pelasi edellisissä MM-kisoissa äärettömän upean turnauksen ja ylsi loppuotteluun. Blazers lähtee myös Qatarin kisoihin mustana hevosena, jolla on realistinen sauma menestyä myös huippumaita vastaan. Kroatia on äärettömän potentiaalinen joukkue, vaikka kyseessä ei ole yksi mestarisuosikeista. Kroatia avaa urakkansa voitolla noin 50 prosentilla. Marokko saa pisteitä noin kerran kahdesta.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot: Belgia – Kanada

Jalkapallon MM-kisat jatkuu, kun Belgia saa vastaansa Kanadan. Punaiset paholaiset ei ole pystynyt lunastamaan arvokisoissa valtavia odotuksia, mutta De Rode Duivels on kaikesta huolimatta myös yksi Qatarin turnauksen mielenkiintoisimmista joukkueista. Belgian taitotaso ja rosteri ovat edelleen timanttisen vahvoja, vaikka Punaiset paholaiset ei ole ansaitusti suuria mestarisuosikkeja. Belgia on avauksessaan noin 75 prosentin ennakkosuosikki. Kanada saa pisteitä noin 25 pinnan arviolla.

jalkapallon MM kisat 2022

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot: Brasilia – Serbia

Jalkapallon MM-kisojen ottelut jatkuvat, kun Brasilia pelaa Serbiaa vastaan. Keltapaidat eivät ole yltäneet maailmanmestaruuteen sitten vuoden 2002, joten A Seleção on entistäkin näyttöhaluisempi palaamaan takaisin MM-kisojen voittajaksi. Brasilia ei ole onnistunut viime kerroilla kaksisesti, mutta A Seleção on kaikesta huolimatta suuri mestarisuosikki ja vahvoilla heti turnauksen alussa. Brasilia voittaa ensimmäisen ottelunsa noin 65 prosentin arviolla. Serbia saa pisteitä noin 35 pinnalla.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot: Espanja – Saksa

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot sisältävät myös Espanjan ja Saksan hyvin odotetun kohtaamisen. Luvassa on äärettömän hieno ja jännittävä ottelu, jonka odotusarvot ovat korkealla. Espanja ja Saksa kuuluvat suurimpien mestarisuosikkien kärkihaastajien joukkoon. Erityisesti Espanjaa pidetään rankingissa viiden joukossa. Saksa on myös käytännössä La Rojan tasoinen miehistö. Espanja lähtee otteluun noin 39-prosenttisena ennakkosuosikkina. Saksa saa pisteitä noin 61 pinnalla.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot: Kroatia – Belgia

Jalkapallon MM-kisoissa Kroatia saa vastaansa Belgian. Kyseessä on myös yksi lohkovaiheen parhaista otteluista. Luvassa on valtavan hieno ja kiinnostava kohtaaminen, jossa viimeksi peräti loppuotteluun yltänyt Vatreni pelaa Punaisia paholaisia vastaan. Erityisesti jälkimmäiseksi mainitulta joukkueelta on odotettu suurta menestystä myös arvokisoissa, mutta sitä ei ole tullut. Belgia lähtee iltaan noin 48 pinnan ennakkosuosikkina. Kroatia saa pisteitä vähän päälle kerran kahdesta.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot: Brasilia – Sveitsi

Jalkapallon MM-kisoissa Brasilia pelaa Sveitsiä vastaan. Viimeiseksi otamme esille tämän ottelun, sillä alppimaa todisti viimeksi EM-kisoissa pystyvänsä menestymään tiukoissa paikoissa myös huippumaita vastaan ja on ehdottomasti yllätysvalmis myös Qatarin kisoissa. Monet muistavat sen kuinka Nati nappasi upean voiton Ranskaa vastaan. Keltapaitojen on oltava kellomaan kanssa alusta lähtien oikeasti tarkkana. Brasilia on noin 65 prosentin ennakkosuosikki. Sveitsi välttää tappion noin 35 prosentilla.

Muita kiinnostavia kisamatseja

Turnauksen lohkovaiheessa pelataan useita muitakin huippuluokan otteluita, joista on myös hyvä sanoa pari sanaa. Erityisesti Ranskan ja Tanskan kohtaaminen, Portugalin ja Uruguayn yhteenotto ja taisto Walesin ja Englannin välillä ovat sellaisia, jotka jokaisen MM-kisojen ystävän kannattaa laittaa tarkkaan seurantaan. Jos pitäisi sanoa lohkovaiheesta kaikista mielenkiintoisin tai paras ottelu, niin se olisi varmasti monien papereissa Espanjan ja Saksan välinen kohtaaminen.

Siinä missä yksittäiset vedonlyöntisivustot ovat avanneet vähintään 1X2-kertoimet lohkovaiheen kaikkiin otteluihin, niin monet vedonlyöntitoimistot tarjoavat kertoimia vasta ensimmäiselle ottelukierrokselle tai enintään myös yksittäisiin toisen ottelukierroksen taistoihin. Tästä syystä yksittäiset yllä olevat jalkapallon MM-kisat otteluennakot eivät sisällä vielä kertoimia. Todennäköisyydet on kuitenkin pyritty laskemaan niin tarkkaan kuin tässä vaiheessa vain voi.

Otteluennakoiden todennäköisyysarvioihin liittyen on hyvä muistuttaa, että ne on laskettu sen verran aikaisin, että varsinkin toisella tai kolmannella kierroksella pelattavien otteluiden todennäköisyysarviot voivat muuttua vielä suuntaan tai toiseen.

Merkittäviä muutoksia ei todennäköisesti ole kuitenkaan luvassa, mutta prosenttiarviot voivat vaihtua muutamien pinnojen edestä. Ensimmäisen ottelukierroksen todennäköisyysarviot eivät luultavasti tule juurikaan enää muuttumaan.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot – kuka voittaa?

Qatarin turnauksen suurimmat mestarisuosikit ovat Brasilia, hallitseva maailmanmestari Ranska ja Argentiina. Kaksi muuta mestariehdokasta ovat Englanti ja Espanja.

Brasilia on voittanut MM-kisat viimeksi vuonna 2002, joten keltapaidoilla on äärimmäisen suuri tahtotila ja halu palata yllättävän pitkän tauon jälkeen takaisin maailmanmestariksi. Ranska voitti viimeksi pelatut Venäjän MM-kisat ja on jälleen käytännössä kaikissa arvioissa kolmen todennäköisimmän mestariehdokkaan sakissa.

Siinä missä Brasilia, Ranska ja Argentiina ovat ansaitut mestarisuosikit ja kaksikko Englanti ja Espanja heti niiden alla, niin turnauksessa pelaa myös muita mielettömän kovia joukkueita, joilla on realistisesti ainekset mennä jopa päätyyn saakka.

Varsinkin Saksa on paperilla Englannin ja Espanjan luokkaa. Lisäksi muutenkaan esimerkiksi Espanjaa ja jopa Belgiaa on koskaan mahdotonta jättää täysin taka-alalle puhuttaessa jopa maailmanmestaruudesta. Muilla ei liene asiaa edetä loppuun asti.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot 2022 – Voittaako Brasilia?

Brasilia lähtee myös Qatarissa pelattaviin jalkapallon MM-kisoihin suurimpana mestarisuosikkina tai vähintään jaetusti parhaana voittajaehdokkaana. Keltapaidat ovat yltäneet maailmanmestaruuteen viimeksi vuonna 2002 eli 20 vuotta sitten, joten A Seleçãolta odotetaan vihdoin paluuta MM-kisojen voittajaksi.

Brasilia on käytännössä kaikissa arvioissa ja rankingeissa yksi suurista mestarisuosikeista, vaikka keltapaidat jäivät myös viimeksi Venäjän kisoissa ilman isoa menestystä.

Odotukset ja vaatimukset Brasiliaa kohtaan ovat erityisesti Qatarin kisoissa äärettömän korkealla, sillä keltapaidat ovat epäonnistuneet viime kisoissa sen verran voimakkaasti, että vastaavaan ei saa olla enää asiaa.

Brasilian materiaali on edelleen täyttä timanttia, joten A Seleçãolta odotetaan vain ja ainoastaan paluuta maailmanmestariksi. Brasilian rosteri ja lähtökohdat ovat niin mielettömän hyvät, että A Seleção odottaa myös itseltään voittokulkua heti kisojen alusta alkaen.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot 2022 – Voittaako Ranska?

Ranska voitti viimeksi MM-kisat kaadettuaan loppuottelussa yllättäjä Kroatian. Gallian kukot lähtee myös Qatarin kisoihin pelaamaan vain uudesta maailmanmestarudesta ja kuuluu kaikissa arvioissa kolmen vahvimman mestarisuosikin joukkoon. Sinipaidoilta on lupa odottaa suurta menestystä myös loppuvuodesta 2022, vaikka hallitsevan maailmanmestarin valmistautuminen ei ole sujunut odotetusti. Siitä osoitus on saatu ranskalaisittain vaisussa Kansojen liigan A-lohkossa.

Ranskalta löytyy käytännössä täysin vastaavan tason rosteri ja menestyksen mahdollisuudet kuin ykkössuosikki Brasilialta. Siinä missä Gallian kukot lähtee turnaukseen hallitsevana maailmanmestarina, niin se tarkoittaa myös sitä, että muut joukkueet haluavat menestyä entistä kovemmin juuri sinipaitoja vastaan. Ranskan ratkaisuvoima ja pelin muut osa-alueet ovat kaikesta huolimatta äärettömän vahvoja ja tarjoavat sinipaidoille mainiot puitteet yltää Qatarissa minimissään neljän sakkiin.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot 2022 – Voittaako Argentiina?

Argentiina kuuluu myös lähes kaikissa arvioissa kolmen todennäköisimmän mestariehdokkaan listaan. La Albiceleste putosi edellisissä kisoissa heti pudotuspelien alussa, joten joukkue on jo siitä syystä hyvin motivoitunut menemään Qatarissa pitkälle.

Argentiinan materiaali ja taitotaso ovat todella lähellä Brasiliaa ja Ranskaa, vaikka La Albicelestea ei pidetä aivan yhtä vahvana joukkueena kuin esimerkiksi Brasiliaa. Argentiina on kuitenkin kiistatta yksi todellisista huippumaista.

Argentiina on voittanut maailmanmestaruuden kaksi kertaa, mutta niistä on jo paljon aikaa. La Albiceleste oli kahdeksan vuotta sitten pelatussa turnauksessa hopealla, mutta taivaansinisen ja valkoisen miehistö ei ole pystynyt menestymään muuten odotetulla tavalla. Argentiina on pelannut Lionel Messin johdolla nyt yli kolme vuotta putkeen ilman tappioita. Joukkue on samalla Copa American hallitseva voittaja, joskin myös La Albicelesten avainpelaajat ovat kokeneet syksyllä terveyshuolia.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot 2022 – muut parhaat ehdokkaat

Qatarin kisoissa pelaa myös useita muita joukkueita, jotka pystyvät pelaamaan jopa maailmanmestaruudesta, vaikka todennäköisesti päätyyn saakka menevä joukkue löytyy kolmikosta Brasilia, Ranska ja Argentiina. Englanti ja Espanja ovat lähes kaikissa arvioissa kaksi muuta joukkuetta, jotka voivat pelata maailmanmestaruudesta.

Saksa on myös käytännössä Englannin ja Espanjan veroinen miehistö, vaikka Englanti ja Espanja ovat rankingissa alustavasti pikkuisen Die Mannschaftin edellä.

Vaikka monet suuren suosion jalkapallon MM-kisat otteluennakot koostuvat Brasilian, Ranskan ja Argentiinan koitoksista, niin myös muiden kärkipään ehdokkaiden ottelut ovat varmasti erityisesti turnauksen edetessä hyvin pidettyjä ja luettuja.

Kannattaa ottaa seurantaan myös monet jalkapallon MM-kisat otteluennakot Brasilian, Ranskan ja Argentiinan ulkopuolella, sillä erityisesti muut parhaat ehdokkaat Englanti, Espanja ja Saksa ovat aidosti valtavan kovaa tekoa.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä sivulla olevia linkkejä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot 2022 – mustat hevoset

Jokaisessa turnauksessa pelaa myös mustia hevosia, jotka eivät kuulu mestarisuosikkien joukkoon, mutta omaavat aidosti mahdollisuudet menestyä myös huippumaita vastaan. Näin on myös loppuvuodesta 2022, sillä Qatarin kisoissa erityisesti Belgia, Portugali ja Hollanti kuuluvat joukkueisiin, joilta löytyy odotetusti paljon loistavaa laatua ja äärettömän hyviä pelaajia. Belgia, Portugali ja Hollanti ovat sellaisia joukkueita, joilla on aidot mahdollisuudet menestyä mustina hevosina.

Jalkapallon MM-kisat 2022 – vaikuttaako maailmantilanne otteluihin?

Jalkapallon MM-kisat pelataan Qatarissa hyvin poikkeuksellisessa ja vaikeassa maailmantilanteessa. Jalkapallon MM-kisat järjestetään sellaisten lähtökohtien siivittämänä, jotka ovat hyvin arvaamattomia, voivat muuttua nopeasti ja joiden eri skenaarioihin myös järjestäjien on pitänyt varautua jo pitkän aikaa. Turnaus järjestetään maailmantilanteessa, jossa koronavirus ei ole hävinnyt minnekään, päin vastoin se on taas aktivoitunut, Euroopassa on sota ja inflaatio laukkaa.

Jalkapallon MM-kisat on tarkoitus viedä läpi rehellisesti sanottuna hyvin vaikeassa tilanteessa, jossa maailmalla tapahtuu myös paljon isompia asioita kuin turnaus futiksen maailmanmestaruudesta. Jalkapallon MM-kisat otteluennakot ja ylipäätänsä turnauksessa pelaaminen eivät voi olla tästä syystä aivan samanlaisia kuin normaaleissa olosuhteissa, sillä pelaajat ja turnauksen järjestäjät eivät mitenkään voi toimia, keskittyä ja valmistautua loppuvuoden futishuipennukseen läheskään optimaalisesti.

Koronaviruksella, Euroopassa käytävällä sodalla ja inflaatiolla on myös jalkapallon MM-kisoja ajatellen sekä yhteisiä että toisistaan eroavia tekijöitä. Ensinnäkin on epäselvää miten toimitaan koronaviruksen aiheuttaman uhan kanssa, sillä kyseessä on maailmanlaajuinen turnaus, johon tulee pelaajia ja taustatiimejä käytännössä joka puolelta maapalloa. Olisi mahdotonta kuvitella, että koronavirus jäisi rannalle, sillä korona tulee käytännössä varmasti olemaan kuvioissa taas mukana.

Yksi iso ongelma on se, että koronavirukseen suhtaudutaan erityisesti nykyisin niin eri tavalla eri paikoissa ja maailmankolkissa. Osa suhtautuu siihen yhä hyvin vakavasti, osa ei. Se luo haasteensa myös jalkapallon MM-kisoihin. On vielä vaikea sanoa miten toimitaan tilanteissa, joissa esimerkiksi pelaajat saavat koronan.

Isäntämaan korruptiota ja rakenteellisia ongelmia

Aivan oma lukunsa on Qatarin kisoihin liittyneet epäilyt tai paremminkin täysin selkeät ongelmat muun muassa korruptiossa ja rakennuksilla olleiden työntekijöiden hyvinvoinnissa. Sitä on turha yrittää kaunistella minkälainen Qatar on paikkana järjestää tällainen kansainvälinen huipputapahtuma. Kaikki räikeät väärinkäytökset erityisesti rakennuksilla olleiden työntekijöiden hyvinvoinnissa on niin järkyttävä homma, josta on mahdotonta olla hiljaa ja josta ei myöskään voi vaieta.

Todennäköisesti monet ovat samaa mieltä siitä, että Qatar pystyy järjestämään sinänsä hienon turnauksen, jossa puitteet ovat enemmän kuin kunnossa, mutta kaikki se tapahtuu valtavan kovalla hinnalla. Siinä missä rakennusmiehet ovat joutuneet työskentelemään täysin epäinhimmillisesti, niin aivan yhtä syyllinen Qatarin kritiikkiin löytyy järjestäjästä, joka antoi turnauksen vähemmän ihmisoikeuksistaan, tasa-arvostaan ja muista tämänkaltaisista asioistaan tunnetulle valtiolle.

Kisaturisteillekin vaatimuksia

Norjan yleisradioyhtiö NRK uutisoi lokakuun puolessa välissä, että Qatarin viranomaiset vaativat turisteja lataamaan puhelimeensa sovellukset, jotka pääsevät käsiksi moniin käyttäjänsä tietoihin. NRK:n mukaan esimerkiksi sovelluksista toinen eli Ehteraz pystyy muun muassa poistamaan lukitusnäytön käytöstä ja soittamaan älylaitteesta puheluita. Hayya-sovellus vaatii puolestaan muun muassa lupaa tarkkailla puhelimen sijaintia ja jakaa henkilökohtaisia tietoja vapaasti eteen päin.

Lopulta vain ottelut tulevat näyttämään sen, miten maailmantilanne vaikuttaa turnauksen tapahtumiin. On silti selvää, että maailmantilanne vaikuttaa varmuudella otteluihin ja pelaajiin ylipäätänsä. He ovat ihmisiä samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Esimerkiksi Euroopasta tulevien joukkueiden valmistautuminen ei ole voinut olla mitenkään toivotunlaista jo pelkästään sodan aiheuttaman järkyttävän tilanteen vuoksi. Toki futiksen MM-kisat tuo mukanaan myös paljon hyviä asioita.

Kannattaa vielä ottaa huomioon vähän isommassa kuvassa sen, että isoja urheilutapahtumia on annettu viime vuosina muutenkin sellaisiin paikkoihin, joihin ne eivät monien mielestä kuulu. Hienot puitteet, raha ja menestyminen eivät voi korvata esimerkiksi ihmisoikeuksia. Loistavista peleistä tehtävät jalkapallon MM-kisat otteluennakot, maailman parhaat pelaajat ja joukkueet sekä puitteet on hieno yhdistelmä, mutta tällaisia kisoja pitäisi pitää oikeasti hyvissä paikoissa.

Pelaa Parhailla Kertoimilla

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä sivulla olevia linkkejä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Yhteenveto jalkapallon MM-kisat otteluennakot

Jalkapallon MM-kisat on tarkoitus viedä läpi Qatarissa kaikkea muuta kuin helpoista lähtökohdista, mutta kyseessä on kaikesta huolimatta futismaailman huipputapahtuma, jossa jokainen pelaaja haluaa menestyä joukkueensa kanssa niin hyvin kuin mahdollista.

Jalkapallon MM-kisat otteluennakot kannattaa ottaa hyvissä ajoin seurantaan ja lukea vähintään eniten itseään kiinnostavat jalkapallon MM-kisat otteluennakot ja muut analyysit peleistä todennäköisyysarvioiden kera.

Erityisesti parhaat jalkapallon MM-kisat otteluennakot ovat kaikille futiksen huipputurnauksen ystäville hyvää materiaalia ja niitä kannattaa ottaa seurantaan myös kärkimaiden ulkopuolelta. Toki on selvää, että monet kiinnostavat jalkapallon MM-kisat otteluennakot käsittelevät Brasilian, Ranskan ja Argentiinan kaltaisia huippumaita, mutta myös monet muut joukkueet ovat hyvin mielenkiintoisia.

Lisäksi turnauksessa pääsee seuraamaan paljon erilaisten joukkueiden tapoja pelata futista. Yksi jalkapallon MM-kisojen parhaista asioista on juuri se, että futiksen ystävät saavat katsoa erilaisia tapoja pelata jalkapalloa nimenomaan huipputasolla.

Turnauksessa on mukana kuitenkin joukkueita hyvin laajasti eri puolilta maailmaa. Tämäntyyppisissä turnauksissa tulee myös upeita kasvutarinoita, joita jalkapallon MM-kisat otteluennakot eivät välttämättä ennakkoon pysty huomaamaan tai hahmottamaan. Toki se ei poista sitä tosiasiaa, että tasoerot voivat olla joissain otteluissa isoja.

Viimeiseksi on hyvä todeta, että toivottavasti jalkapallon MM-kisat saadaan pelattua läpi kunnialla kaikista vaikeuksista, ongelmista ja kritiikistä huolimatta. Odotusarvo turnausta kohtaan on ristiriitaisuudesta huolimatta korkealla, ja varmasti kentällä nähdään heti ensimmäisestä ottelukierroksesta lähtien useita äärettömän hienoja ja kovatasoisia otteluita. Turnaus alkaa isäntämaan ottelulla, ja homma pyörähtää kunnolla käyntiin päivää myöhemmin pelattavilla otteluilla.