Jääkiekon MM-kisat otteluennakot

Jääkiekon MM-kisat 2023 pelataan Suomessa Tampereella ja Latvian Riiassa 12.–28. toukokuuta. Kyseessä on Suomen ja Latvian yhdessä järjestämä turnaus, johon Leijonat lähtee hallitsevana maailmanmestarina ja olympiavoittajana. Jääkiekon MM-kisat 2023 otteluennakot käsittelevät jälleen Suomen lohkovaihetta, ja myös niiden valossa Leijonilla on tänäkin keväänä erinomaiset mahdollisuudet edetä lohkonsa voittajana puolivälieriin.

Katso parhaat vedonlyöntisivustot listattuna 🏅

Lunasta Parhaat Bonukset ja otteluennakot

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Jääkiekon MM-kisat 2023 otteluennakot ja ilmaiset pelivihjeet

Olemme koonneet tänne jääkiekon MM otteluennakot lohkovaiheen osalta käymällä läpi Suomen tulevat ottelut ja Leijonien vastustajat. Poimimme käsittelyyn myös alkulohkojen parhaat joukkueet, isot ehdokkaat jääkiekon MM kisat voittajaksi ja tuomme esille Vihjemedian tarjoamat hyvät ilmaiset jääkiekon MM vihjeet.

Pääseekö peto irti kotikentällä myös keväällä 2023?

Jääkiekon MM otteluennakot lähtevät Suomen osalta liikkeelle ensimmäisenä pelipäivänä käytävällä ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Leijonat saapuu jääkiekon MM-kisoihin loistavasta tilanteesta tavoittelemaan uutta maailmanmestaruutta voitettuaan edellisen MM-kultansa vuosi sitten keväällä. Jääkiekon MM otteluennakot pitävät sisällään Suomella eniten odotetut ottelut USA:ta ja Ruotsia vastaan, jotka antavat heti lohkovaiheessa ison haasteen ja laittavat myös hallitsevan olympiavoittajan kovaan testiin.

Puoliksi Suomessa uudestaan pelattavat jääkiekon MM-kisat on jälleen jääkiekon ystäville mieletön urheilujuhla, jota seurataan tarkasti lähes kaikissa suomalaisissa ja ulkosuomalaisissa perheissä ja kodeissa. Samalla myös jääkiekon MM-kisojen otteluennakot keräävät paljon kiinnostusta erityisesti turnauksen ja otteluiden alkaessa. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot auttavat pysymään kartalla voimasuhteista ja varsinkin Suomen saumoista menestyä myös keväällä 2023.

Se olisi mieletön päätös kuluvalle kiekkokaudelle, jos Leijonista leivottaisiin toistamiseen uusi jääkiekon MM kisat voittaja. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot ja jääkiekon MM pelivihjeet ennakoivat uudestaan jopa sitä. Otteluennakot Leijonat ovat jälleen vahvasti sillä kannalla, että Suomi menee aivan vähintään mitalipeleihin. On kuitenkin totta, että Kanada lähtee turnaukseen minimaalisesti suurimpana ennakkosuosikkina.

Lyö vetoa Suomen otteluissa / Jääkiekon MM-kisat 2023 otteluennakot

Jääkiekon MM-kisat on myös vedonlyönnissä yksi vuoden parhaista urheilutapahtumista. Suomi pelaa lohkovaiheen ottelunsa jälleen yhä lähes uudessa Tampereen Nokia areenassa ja herättää huimaa suosiota myös vedonlyönnin pelaajissa.

Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot nostavat esille Suomen joukkueesta ja mahdollisuuksista tärkeitä pointteja ja asioita myös vedonlyöntiin ja tarjoaa myös arviot todennäköisyyksistä. Ne ovat silti vain arvioita ja voivat muuttua turnauksen lähestyessä vielä suuntaan tai toiseen.

Jääkiekon MM-kisat on myös vedonlyöjille todellista kulta-aikaa. Vedonlyönti näyttelee lätkän MM-kisoissa todella isoa roolia myös keväällä 2023. Esimerkiksi Suomen otteluista voi lyödä vetoa perinteiseen tapaan hyvin kattavasti ja monipuolisesti mukaan lukien betsit jääkiekon MM kisat voittajasta, jossa Suomi on jälleen vahvoilla. Otteluennakot Leijonat ja vedonlyönti ovat yhdessä hieno tapa betsata erityisesti Suomen otteluista.

Vihjemedia on laajasti mukana myös jääkiekon MM-kisoissa keväällä 2023 ja tarjoaa paljon laadukasta materiaalia. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot kuuluvat yhdeksi Vihjemedian parhaaksi MM-kisojen sisällöksi, mutta tarjoamme myös jääkiekko vihjeitä ja pyrimme löytämään aidosti hyvää pelattavaa ja positiivisen odotusarvon vetokohteita. Vain todellisten ylikertoimien pelaaminen on tie menestykselliseen betsaamiseen myös tulevissa lätkän MM-kisoissa.

Jääkiekon MM pelivihjeet ovat jälleen turnauksen lähestyessä ja sen käynnistyessä suosittuja. Halutessasi voit lyödä turnauksesta vetoa lähes kaikilla vedonlyöntisivustoilla korkeilla kertoimilla, laadukkailla otteluennakoilla ja jääkiekon MM analyysilla. Varsinkin jääkiekon MM pelivihjeet kannattaa ottaa pian seurantaan tai viimeistään otteluiden ollessa jo ovella. Sama juttu on otteluennakot Leijonat osalta, sillä Suomen urakka alkaa heti turnauksen ensimmäisenä pelipäivänä.

jääkiekon mm otteluennakot

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Jääkiekon MM-kisat 2023 otteluennakot: Leijonien ennusteet

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisoihin keväällä 2023 loistavasta tilanteesta tavoittelemaan historiansa viidettä maailmanmestaruutta. Leijonat on voittanut jääkiekon MM-kisat vuosina 1995, 2011, 2019 ja viimeksi 2022. Suomella on enemmän kuin hyvät mahdollisuudet juhlia heti perään uutta maailmanmestaruutta. Leijonien suurimpana esteenä on kuitenkin Kanada, jolla on varmasti suuri halu maksaa viime vuoden kokemansa jatkoaikatappio Suomelle.

Suomi juhli viime vuonna ensimmäistä kertaa Kiinassa pidettyjen talviolympialaisten jääkiekon valloitusta ja nousi samalla Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n rankingin kärkeen. Leijonat pelasi Pekingin olympialaisissa isoksi osaksi valtavan hienosti, esiintyi rosteriinsa nähden lopulta timanttisesti ja kaatoi loppuottelussa Venäjän olympiaurheilijat. Sama meno jatkui Tampereella ja Helsingissä pelattavissa kotikisoissa, joissa Leijonat meni päätyyn saakka.

Jääkiekon MM-kisat 2023 otteluennakot – Luvassa uusi maailmanmestaruus?

Leijonien ennusteet kevään 2023 turnaukseen ovat kaikki lähtökohdat huomioiden todella hyvät, joten on sanomattakin selvää, että Suomi on turnauksen aikana hyvin vaikeasti kaadettavissa myös Kanadan ja Ruotsin näkökulmasta, jotka ovat MM-kisojen kaksi muuta ansaittua ennakkosuosikkia. Niistä erityisesti mahdollinen ja jopa todennäköinen ottelu Kanadaa vastaan tulee olemaan mieletön näytös ja uusinta vuoden takaa.

Suomi pelasi Tampereella vuosi sitten suurten paineiden ja odotusten alaisuudessa, mikä oli hyvin erilainen tilanne kuin esimerkiksi vajaat puolitoista vuotta sitten Pekingissä, jossa Leijonat sai esiintyä pienempien paineiden ja odotusten kera. Suomi onnistui kestämään paineet ja odotukset kiitettävästi, ja oleellista muutosta on vaikea nähdä tapahtuvan tämän vuoden turnauksessa.

Suomi on todistanut muutenkin kestävänsä nykyään hienosti paineita ja odotuksia. Siitä paras esimerkki saatiin vuosi sitten kotikisoissa.

Jääkiekon MM-kisat 2023 otteluennakot: Kriittiset hetket alkupeleissä

Suomi aloittaa jääkiekon MM-kisoissa urakkansa Yhdysvaltoja vastaan ja lähtee otteluun oikeutetusti ennakkosuosikkina, mutta samalla Leijonat on todennäköisesti eniten haavoitettavissa juuri turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Suomi oli vuosi sitten avauksessaan Norjaa vastaan jättimäinen ennakkosuosikki, mutta ei ole yhtään niin suuri voittajaehdokas Yhdysvaltoja vastaan. Leijonat avaa kuitenkin turnauksensa voitolla vähän alle 50 prosentin todennäköisyydellä.

Siinä missä Leijonat on Tampereella pelattavassa lohko A:ssa paras voittajasuosikki yhdessä Ruotsin kanssa, niin hallitseva maailmanmestari ja olympiavoittaja voi joutua juuri alussa tilanteeseen, jossa altavastaajilla saattaa olla taas normaalia paremmat saumat tehdä isoja yllätyksiä. On silti selvää, että Suomen pitää edetä lohkovaiheessa vähintään lohkonsa toiselle sijalle ja hoitaa paikkansa jatkoon nopeasti. Tilanne on siis täysin samanlainen kuin vuosi sitten pelatussa turnauksessa.

Leijonat on turnauksen aikana jo hallitsevan maailmanmestarin ominaisuudessa hyvin haluttu päänahka ja varmasti sellainen joukkue, jonka jokainen vastustaja haluaa jopa aiempaa enemmän kaataa johtuen viime vuoden turnauksen ja olympialaisten hienosta menestyksestä. On silti selvää, että Leijonat ei hätkähdä sellaista tippaakaan.

Kuten olemme päässeet viime vuosina hienosti todistamaan, niin Leijonat on osannut käsitellä erilaisia tilanteita aiempaa paremmin ja pystynyt varmistamaan myös sen, että otteluihin lähdetään myös suurissa ennakkosuosikin rooleissa oikealla asenteella, oikealla työmoraalilla ja selkeällä pelitavalla, jossa paperilla huomattavasti heikommat vastustajat eivät voi hyödyntää myöskään henkisesti mitään osa-alueita.

Jääkiekon mm kisoja seurataan ympäri maailmaa

Leijonien ottelut Nokia areenalla

Suomi pääsee pelaamaan turnauksessa kaikki ottelunsa odotetusti yhä lähes uudessa Nokia areenassa, mikä tuo mukanaan myös Leijonien pelaajissa varmasti ikimuistoisia hetkiä ja kokemuksia Euroopan modernimmassa jääkiekon pelipaikassa. Kokemukset jo vuoden takaa olivat suureksi osaksi erittäin hyviä.

Suomi pelaa turnauksessa samaan aikaan hallitsevana maailmanmestarina ja olympiavoittajana sekä edelleen lähes uudessa areenassa, jossa on päästy todistamaan jo SM-liigan pudotuspeleissä Suomen mittapuulla huimasta kiekkoviihteestä. Sama meno on jatkunut kevään 2023 pudotuspeleissä, jotka ovat sopivaa esimakua MM-kisoihin. Tällaiset hetket ovat myös Suomen pelaajille poikkeuksellisia, joten Leijonat saa lähteä Tampereelle puolustamaan maailmanmestaruuttaan enemmän kuin mainiosta tilanteesta.

On sanomattakin selvää, että Suomen ottelut Nokia areenalla tulevat olemaan mielettömän hienoja urheilutapahtumia, joissa Leijonat saa kotiyleisöstä valtavasti lisävirtaa. Nokia areena on ehtinyt olla toiminnassa jo vähän aikaa, mutta vielä siihen liittyy uutuuden tunnetta, ja sama meno jatkuu varmasti vielä kevään 2023 MM-kisoissa. Leijonien ottelut Nokia areenalla tulevatkin olemaan joka kerralla viimeistä paikkaa myöten loppuunmyytyjä.

Ruotsi ja USA vahvoja haastajia Suomelle

Suomen ensimmäinen todellinen kovan luokan vastustaja astelee kaukalon toiseen päähän jo lohkovaiheen ensimmäisellä kierroksella, kun Yhdysvallat testaa Leijonien pelivireen. Suomen, Kanadan ja Ruotsin ohella Yhdysvallat on kärjen takaa ehdokas taistelemaan jääkiekon MM kisat voittajan tittelistä. Kyseessä ei kuitenkaan ole yksi suurimmista voittajaehdokkaista. Toki Leijonien pitäisi olla myös heti USA:ta vastaan vahvoilla, mitä ei varmasti käy kiistäminen.

On vaikea kuvitella, että Suomi jäisi lohkossaan kahden parhaan ulkopuolelle, mutta Ruotsin ohella USA on ehdottomasti erittäin hyvä miehistö ja pystyy laittamaan kapuloita myös Leijonien rattaisiin. Suomen todennäköisestä voitosta huolimatta Yhdysvallat on saamassa jalkeille tasokkaan ryhmän ja on kuitenkin realistisesti heti turnauksen avauksessa kovan luokan vastustaja.

Suomi pelaa lohkovaiheen puolessa välissä tänäkin keväänä Ruotsia vastaan, ja siitä tulee lähtökohtaisesti lohkovaiheen paras ja eniten odotettu kohtaaminen. Se on samalla uusinta vuoden takaa. Silloin ottelu päättyi sinikeltaisten voittoon jatkoilla. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot kruunaavat lohkovaiheen osalta juuri Suomen ja Ruotsin taiston, vaikka Leijonat esiintyy sen jälkeen vielä useamman kerran.

Pienenä yhteenvetona voisi Leijonien ennusteista kevään 2023 MM-kisoihin todeta sen, että Suomi lähtee turnaukseen upeasta tilanteesta, saa esiintyä toistamiseen huiman kotiyleisönsä edessä ja nauttia pelaamisesta heti perään uudestaan MM-kisojen isäntämaana.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2023: Suomi – USA

Jääkiekon MM-kisat 2023 alkaa Suomen osalta 12. toukokuuta pelattavalla ottelulla USA:ta vastaan. Leijonien ja Yhdysvaltojen välinen ottelu laitetaan liikkeelle turnauksen ensimmäisenä pelipäivänä Tampereen Nokia areenassa kello 16.20. Suomi ja Jenkit pääsevät käynnistämään urakkansa heti jääkiekon MM-kisojen avauspäivänä. Luvassa on yksi lohkovaiheen mielenkiintoisimmista ja eniten odotetuista otteluista. Amerikkalaiset pystyvät laittamaan hallitsevan maailmanmestarin heti tiukkaan testiin. Jääkiekon MM pelivihjeet saadaan myös hyvin käyntiin Suomen osalta.

USA MM-kisoissa

USA pelasi itsensä viime vuoden turnauksessa lohko B:n neljänneksi ja eteni jatkoon Suomen, Ruotsin ja Tshekin ohella. Yhdysvallat keräsi lohkovaiheessa varsinaisella peliajalla kolme voittoa, jatkoilla kaksi voittoa ja koki myös kaksi varsinaisen peliajan tappiota. Jenkit kohtasi puolivälierissä Sveitsin napaten voiton maalein 0-3. Joukkue pelasi välierissä juuri Suomea vastaan ja taisteli upeasti äärettömän tasaiseksi ja tiukaksi venyneessä ottelussa, jossa Leijonat oli kuitenkin parempi. Amerikkalaisten urakka päättyi pronssipeliin Tshekkiä vastaan, jossa vastustaja latoi kahdeksan osumaa ja voitti numeroin 8-4.

USA kuuluu suurten jääkiekkomaiden joukkoon, vaikka Yhdysvallat ei ole voittanut lätkän maailmanmestaruutta noin 60 vuoteen. Jenkit on päässyt juhlimaan edellisen kerran MM-kisojen voittoa vuonna 1960 ja esiintynyt turnauksessa kuitenkin jo yli 70 kertaa. Amerikkalaiset ovat saaneet MM-kisoissa noin parikymmentä mitalia, mutta päätyyn asti meneminen on tuottanut suurta tuskaa. Joukkueen on ollut hyvin vaikea yltää loppuotteluun, ja matka on katkennut aivan liian usein välierissä. USA on saanut myös viimeisen vuosikymmenen aikana useita pronssimitaleja, mutta Jenkit ei ole yltänyt loppuotteluun sitten juuri 1960-luvun alun.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi vai USA?

Suomi ja USA kohtasivat viime vuoden turnauksessa yhteensä kaksi kertaa. Lohkovaiheessa pelattu taisto päättyi Leijonien voittoon maalein 4-1. Ensimmäinen ottelu oli vahvasti sinivalkoisten komennossa, sillä Yhdysvallat onnistui maalinteossa vain kerran lähes kohtaamisen lopussa. Paremmuudesta ei jäänyt kahta sanaa. Ilta ratkesi käytännössä toisen erän puolessa välissä. Otteluista jälkimmäinen oli siis välierä, jossa heti taiston alussa johtoon päässyt Yhdysvallat nousi vielä kolmannen erän viimeisillä minuuteilla maalin päähän, mutta se ei kantanut amerikkalaisten kannalta sen pidemmälle.

Suomen ja USA:n ottelu on heti lohkovaiheen ensimmäiselle kierrokselle monesta näkökulmasta erittäin hieno ja mielenkiintoinen kohtaaminen. Yhdysvallat ei ole lähtökohtaisesti aivan Kanadan tai Ruotsin tasoinen miehistö, mutta Jenkeiltä on kuitenkin lupa odottaa vahvaa panosta viime vuoden mitalipelien tapaan. USA:ta on vaikea nostaa mestarisuosikkien joukkoon, mutta Yhdysvallat on toisaalta joukkue, jolla on käytännössä missä tahansa turnauksessa aito mahdollisuus voittaa kenet tahansa. Jenkit pääsee turnauksen avaavaan otteluun altavastaajan asemassa, mutta se sopii erittäin potentiaaliselle kärkipään haastajalle hyvin.

Suomen ja USA:n kohtaamisessa saadaan hyvää esimakua jo Leijonien tuleviin otteluihin ja erityisesti toisiin kovia huippumaita vastaan käytäviin taistoihin. Yhdysvallat tarjoaa Suomelle varmuudella täysin erilaisen vastuksen kuin vuosi sitten Norja, jolla ei ollut odotetusti juuri mitään mahdollisuutta laittaa Leijonille kapuloita rattaisiin. Jenkit pystyy paineistamaan kovaa heti alusta lähtien ja rakentamaan laadukkaita maalipaikkoja suurella todennäköisyydellä kaikilla neljällä kentällisellä.

Ennusteet

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisojen ensimmäiseen otteluunsa karvan alle 50 prosentin ennakkosuosikkina. Leijonat avaa turnauksensa kolmen pisteen voitolla käytännössä lähes kerran kahdesta. Ottelussa haetaan ratkaisua pitkän kaavan kautta noin 22 prosentin arviolla. USA nappaa turnauksen avauksesta täyden pistepotin noin 29 prosentin arviolla. Ottelussa nähdään yli 4,5 maalia noin 55 prosentilla ja alle 4,5 osumaa noin 45 prosentilla.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2023: Saksa – Suomi

Jääkiekon MM-kisat 2023 jatkuu Suomen osalta lohkovaiheen toisen kierroksen ottelulla, kun Leijonat pelaa Saksaa vastaan. Hallitseva maailmanmestari iskee yhteen Träger der Adlerin kanssa heti toisena pelipäivänä Tampereen Nokia areenassa 13. toukokuuta kello 20.20. Suomi ja Saksa eivät kohdanneet toisiaan viime vuoden turnauksessa, joten joukkueiden edellisestä taistosta on jo hieman aikaa. Odotettavissa on kuitenkin ottelu, jossa Leijonat on vahvasti kuskin paikalla. Saksaa ei kuitenkaan pidä yhtään väheksyä, sillä kyseessä on taas tämän vuoden turnauksessa yksi mustista hevosista.

Saksa MM-kisoissa

Saksa ei luonnollisesti kuulu jääkiekon suurmaiden joukkoon, mutta kyseessä on vahvasti askeleita oikeaan suuntaan ottanut joukkue, joka on mennyt isosti eteen päin. Saksa on jalkapallomaa, mutta siellä myös jääkiekkoon on alettu panostaa huomattavasti enemmän, ja tulokset ovat olleet sen mukaisia. Träger der Adler eteni upeasti toiseksi edellisten talviolympialaisten jääkiekon loppuotteluun ja on yltänyt viimeisen reilun 10 vuoden aikana kahdesti MM-kisojen pronssiotteluun. Joukkue oli viimeksi MM-kisojen seitsemäs hävittyään puolivälierissä Tshekkiä vastaan maalein 1-4.

Saksa oli viimeksi yksi turnauksen iloisimmista yllättäjistä, vaikka joukkueen matka päättyi kahdeksan parhaan joukossa. Träger der Adler nappasi lohkovaiheessa varsinaisella peliajalla viisi voittoa ja jäi täysin pisteittä vain yhdessä ottelussa. Taakse jäi muun muassa Kanada, joten Saksa teki viime vuoden lohkovaiheessa enemmän kuin hienoa työtä. Saksa on maana ehdottomasti sellainen, jolta on lupa odottaa vahvoja resursseja ja jääkiekkoon panostamista myös tulevina vuosina. Aitoa potentiaalia löytyy jo väkiluvun kannalta pelata jo lähivuosina mitalipeleissä, vaikka kyseessä ei ole millään osa-alueella nytkään turnauksen parhaita ryhmiä.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Saksa vai Suomi?

Saksan ja Suomen ottelusta on syytä odottaa selvästi erilaista kohtaamista kuin Leijonien ja Yhdysvaltojen lohkovaiheen ensimmäisestä ottelusta. Träger der Adler on materiaaliltaan ja taitotasoltaan oleellisesti Jenkkejä heikompi miehistö, mutta toisaalta huomattavasti parempi ja kyvykkäämpi kuin lohkon heikoimmat joukkueet. Saksa on oikeasti vaarallinen joukkue ja edelleen varsinkin ennen viime vuotta vähän aliarvostettu. Träger der Adlerilla on taitoa ja osaamista pitää kiekkoa hyökkäysalueella sekä rakentaa maalipaikkoja myös Suomen tasoista ryhmää vastaan. Saksa oli jo viime vuoden turnauksen lohkovaiheessa niin hyvä, että joukkue on valmis yltämään lohkossa neljän sakkiin.

Jos Saksa pystyy pelaamaan suureksi osaksi samalla tasolla kuin viime vuoden lohkovaiheessa, niin Träger der Adler on ehdottomasti ja realistisesti yllätysvalmis myös Suomea vastaan. Leijonat lähtee otteluun toki suurena ennakkosuosikkina, mutta Saksa on varmasti lähes kaikissa arvioissa lohkon neljänneksi paras ryhmä ja pystyy laittamaan Suomenkin yllättävän tiukoille. Leijonat saa varmasti hallita ison osan ajasta pelivälinettä, mutta Träger der Adlerilla ei ole myöskään laadukkaat vastaiskut vain yhden tai kahden kentällisen varassa.

Ennusteet

Suomi lähtee toisen kierroksen otteluun noin 70 prosentin ennakkosuosikkina. Olisi siis selvä yllätys, jos Leijonat ei nappaisi ottelusta voittoa, mutta mitenkään poissuljettua se ei ole. Ottelussa päädytään jatkoille noin 15 prosentin arviolla. Saksa nappaa upean päänahan ja hiljentää kotiyleisön noin 15 prosentin todennäköisyydellä. Ottelussa tulee yli 4,5 maalia noin 53 prosentin arviolla ja alle 4,5 osumaa noin 47 prosentilla.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2023: Suomi – Ruotsi

Jääkiekon MM-kisat 2023 jatkuu lohkovaiheen kolmannella kierroksella, kun Suomi kohtaa erittäin hienossa ja mielenkiintoisessa taistossa Ruotsin. Luvassa on lohkovaiheen hienoin yksittäinen ottelu, jota odotetaan vesi kielellä. Ottelu pelataan 15. toukokuuta Tampereen Nokia areenassa kello 20.20. Suomi ja Ruotsi kohtasivat toisensa myös viime vuoden turnauksen lohkovaiheessa. Kyseessä on näin ollen uusinta vuoden takaa. Ottelussa haetaan varmasti asetelmia jo pudotuspelejä ajatellen. Leijonat ja Tre Kronor ovat myös lohkon kaksi parasta ennakkosuosikkia.

Ruotsi MM-kisoissa

Ruotsi pelasi itsensä viimeksi MM-kisoissa lohkonsa toiseksi heti Suomen jälkeen ja kohtasi puolivälierissä Kanadan. Tre Kronor joutui pelaamaan puolivälierissä turnauksen suurinta mestarisuosikkia vastaan ja taipui tai paremminkin suli hienosta taistelusta huolimatta pitkän kaavan jälkeen. Sinikeltaiset olivat parhaimmillaan kolmen maalin johtoasemassa, mutta taisto kääntyi täysin ja päättyi lopulta vaahterapaitojen juhliin. Ruotsin piti olla viimeksi erittäin lähellä yltää mitalipeleihin, mutta Tre Kronorin urakka päättyi karmeaan sulamiseen ja pettymykseen. Kanada nousi täysin toivottomasta paikasta kiinni ensin jatkoaikaan ja sen jälkeen välieriin.

Siinä missä Ruotsi on yksi historian menestyneimmistä jääkiekkomaista, niin sinikeltaisten edellisestä mitalista on jo hetki aikaa. Tre Kronor voitti maailmanmestaruuden putkeen vuosina 2017-18, mutta joukkue ei ole saanut sen jälkeen yhtään kunnon onnistumista. Ruotsi on voittanut toistakymmentä maailmanmestaruutta ja muun muassa kaksi olympiakultaa, mutta samalla joukkue on ollut ja on yhä murrostilassa. Sinikeltaisten kannalta viime vuoden tapainen putoaminen puolivälierissä kolmen maalin johdosta ei saa heti toistua.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi vai Ruotsi?

Suomen ja Ruotsin kohtaamiset jääkiekon arvokisoissa ovat aina hyvin odotettuja, eikä vuoden 2023 lohkovaihe tee asiaan poikkeusta. Luvassa on ehdottomasti hyvin mielenkiintoinen kahden huippumaan taisto, jossa vastakkain pelaavat turnauksen toiseksi ja kolmanneksi parhaat joukkueet. Ruotsi ei ole materiaaliltaan aivan Kanadan tai Suomen tasoinen miehistö, mutta Tre Kronor on kolmanneksi vahvin ryhmä ja omaa täydet mahdollisuudet mennä turnauksessa jopa päätyyn saakka. Onkin todella kiinnostavaa nähdä, miten myös viime vuoden lohkovaiheen kohtaaminen huomioiden joukkueet saavat toistensa vahvuudet ja heikkoudet kuriin uudessa keskinäisessä ottelussa.

Sam Hallam on nyt Ruotsin päävalmentajan paikalla, ja häneltä on lupa odottaa yhtä vahvoja näyttöjä kuin miehen edellisessä seurajoukkueessa. Hallam joutuu ensimmäiseen tositestiinsä juuri Suomea vastaan, ja kyseessä on myös hänen kannaltaan jopa poikkeuksellisen mielenkiintoinen yksittäinen ottelu. Hallam pääsee peluuttamaan Ruotsin joukkuetta, josta tulee löytymään varmuudella useita huippuluokan viimeistelijöitä ja laajasti ratkaisuihin pystyviä pelaajia, mutta Tre Kronorilla on samalla isot paineet päästä takaisin mitalisyrjään kiinni. Suomi tarjoaa Ruotsille erinomaisen mahdollisuuden lähes uuden päävalmentajan alaisuudessa nähdä sen missä iskussa Tre Kronor on tullut turnaukseen.

Ennusteet

Suomi lähtee otteluun marginaalisena noin 40 prosentin ennakkosuosikkina. Leijonat on lähtökohtaisesti hieman Tre Kronoria parempi miehistö, joten sinivalkoisten kuuluu olla Tampereella pienen voittajaehdokkaan asemassa. Ottelussa haetaan ratkaisua pitkän kaavan kautta noin 23 prosentin arviolla. Ruotsi nappaa ottelusta täyden pistepotin noin 37 prosentin arviolla. Yli 4,5 maalia ja alle 4,5 osumaa nähdään noin 50 prosentin arvioilla. On kuitenkin hyvä huomata, että etenkin turnauksen alun jälkeen pelattavissa otteluissa voimasuhteet ja arviot voivat vielä muuttua jopa selvästi suuntaan tai toiseen.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2023: Suomi – Ranska

Jääkiekon MM-kisat jatkuu Suomen osalta ottelulla Ranskaa vastaan. Kyseessä on Leijonien lohkovaiheen neljäs kamppailu, johon hallitseva maailmanmestari lähtee luonnollisesti todella selvänä ennakkosuosikkina. Patonkimaa on kuitenkin tietyllä tavalla jääkiekon uinuva jättiläinen ja omaisi potentiaalia kiistatta viime vuosia parempaan. Siitä saatiin viitteitä myös joukkueiden toiseksi edellisessä kohtaamisessa, joskin siitä on aikaa jo useita vuosia. Suomi ja Ranska iskevät yhteen 17. toukokuuta Tampereen Nokia areenassa kello 20.20.

Ranska MM-kisoissa

Ranska pelasi itsensä viimeksi jääkiekon MM-kisojen lohko A:ssa seitsemänneksi ja keräsi otteluistaan viisi pistettä. Patonkimaa nappasi varsinaisella peliajalla yhden voiton, toisen voiton pitkän kaavan kautta ja koki varsinaisella peliajalla viisi tappiota. Sinipaidat saivat ainoan 60 minuutin puitteissa tulleen voittonsa Kazakstanista, mutta varsinkaan taisteluun jatkopaikoista ei ollut mitään mahdollisuutta. Ranska oli jopa yksi viime vuoden turnauksen pienistä pettymyksistä, sillä patonkimaalta olisi voinut odottaa edes hieman parempaa pistesaldoa kuin mainittua vaatimatonta viittä.

Ranska oli noin 10 vuotta sitten kerran komeasti puolivälierissä, mutta sinipaidat ovat jääneet sen jälkeen lohkovaiheeseen tai joutuneet hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa. Ranska sai toiseksi edellisellä kerralla kabinettipäätöksellä oikeuden jatkaa MM-kisojen pääsarjassa ja onnistui pitämään itsensä siellä viime vuoden turnauksessa. Patonkimaan tärkein tavoite onkin säilyttää sarjapaikkansa myös ensi vuoden turnaukseen. Lisäksi vaikka Ranska ei ole mikään jääkiekon suurmaa, niin sinipaidoilla on samanlaista piilevää potentiaalia kuin Saksan tyyppisellä joukkueella.

jääkiekon mm kisat

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi vai Ranska?

Suomi ja Ranska ovat kohdanneet toisensa viimeksi vuonna 2019, jolloin MM-kisoissa pelattu ottelu päättyi Leijonien kolmen maalin voittoon. Suomi pääsi todistamaan patonkimaan yllätysvalmiuden joukkueiden toiseksi edellisessä kohtaamisessa, mutta hallitseva maailmanmestari on ollut ja on myös tällä kerralla suuren ennakkosuosikin ja hyvin todennäköisen voittajan asemassa. Tasoero joukkueiden välillä on valtava, ja vaikka Ranska pääsi viimeksi mukaan MM-kisoihin kabinettipäätöksen kautta, niin joukkueella ei ole nytkään mitään asiaa taistella paikoista jatkossa.

Ranska tarjoaa Suomelle todennäköisesti hieman paremman ja korkealuokkaisemman vastuksen kuin lohkon heikoimmat joukkueet Itävalta ja Unkari, mutta patonkimaalta on vaikea odottaa Leijonien tasoista ryhmää vastaan kuin yksittäisiä maalipaikkoja ja valtaosaksi vain puolustustaistelua. Ranskalla on muutamia aidosti laadukkaita ja hyviä kansainvälisen tason pelaajia, mutta patonkimaan rosteri on muuten auttamatta liian heikko. Sinipaitojen tärkeimmät ottelut ovat juuri Itävaltaa ja Unkaria vastaan, ja pistekin Suomelta olisi kovan luokan onnistuminen ja yllätys.

Suomi pääsee pelaamaan Ranskaa vastaan pitkiä ja monipuolisia hyökkäyksiä sekä rakentamaan varmasti jo heti ensimmäisessä erässä lukuisia hyviä maalipaikkoja. Kysymys on lähinnä siitä pystyykö patonkimaa pääsemään nollissa ensimmäisestä kympistä. Jos ottelu menee tauolle maaleitta, sikäli kun Ranska ei itse saa puolittaista maalipaikkaa ja käy tekemässä osumaa, niin toisessa erässä voi alkaa näkyä myös Suomen turhautuminen. Se lienee silti ainoa mahdollisuus sille, että sinipaidat voisivat realistisesti taistella muusta kuin selvän tappion välttämisestä.

Ennusteet

Suomi lähtee otteluun noin 85 prosentin ennakkosuosikkina. Ottelussa haetaan ratkaisua pitkän kaavan kautta noin 10 prosentin arviolla. Ranska nappaa jättimäisen yllätysvoiton noin viiden prosentin arviolla. Leijonat juhlii kuitenkin täyttä pistepottia erittäin isolla todennäköisyydellä. Yli 4,5 maalia nähdään noin 65 prosentin arviolla ja alle 4,5 osumaa noin 35 prosentilla.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2023: Unkari – Suomi

Jääkiekon MM-kisat jatkuu Suomen osalta ottelulla Unkaria vastaan. Kyseessä on lähtökohtaisesti hallitsevan maailmanmestarin näkökulmasta yksi lohkovaiheen helpoimmista otteluista, johon Leijonat lähtee jättimäisenä ennakkosuosikkina. On hyvin vaikea kuvitella mitään syitä sille, kuinka massiivinen altavastaaja voisi pysyä kyydissä mukana. Punavalkoisille on luvassa todennäköisesti kylmää kyytiä. Suomi ja Unkari kohtaavat toisensa Tampereen Nokia areenassa 19. toukokuuta kello 16.20.

Unkari MM-kisoissa

Unkari oli viimeksi mukana MM-kisojen ensimmäisessä divisioonassa ja sen lohko A:ssa, jossa joukkue keräsi otteluistaan kolme varsinaisen peliajan voittoa ja koki yhden tappion. Punavalkoiset nappasivat lohkonsa kakkossijan ja oikeuden osallistua tämän vuoden MM-kisojen pääsarjaan. Unkari on ollut viimeksi mukana MM-kisojen pääsarjassa vuonna 2016, ja pääsee nyt tauon jälkeen osallistumaan turnaukseen vaikeiden lähtökohtien siivittämänä. Miehistö sai edellisellä kerralla vain yhden voiton ja yhteensä kolme pistettä. Joukkueelta on mahdotonta odottaa muuta kuin taistelua lohkon viimeisen paikan välttämisestä.

Unkari on ollut MM-kisojen pääsarjassa parhaimmillaan jopa viides, mutta siitä on aikaa valtavasti, ja nykyisellä rosterilla ei ole mitään realistista mahdollisuutta pelata muusta kuin pyrkiä estämään hissijoukkueeksi joutumista. Jos Unkari onnistuu nousemaan kerran MM-kisojen pääsarjaan, niin joukkue putoaa sieltä hyvin todennäköisesti pian ulos. Unkari on ollut edellisissä MM-kisoissa ja sen ensimmäisessä divisioonassa sijoilla 2-5, ja se kuvastaa hyvin joukkueen tasoa myös laajemmassa kuvassa.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Unkari vai Suomi?

Unkarin ja Suomen ottelusta on lupa odottaa yhtä lohkovaiheen yksipuolisimmista näytöksistä. Leijonat lähtee otteluun niin jättimäisenä ennakkosuosikkina, että taisto saattaa ratketa hyvin jo ottelun avaavassa erässä tai jopa ensimmäisen kympin aikana. Tasoero joukkueiden välillä on niin mielettömän suuri, että punavalkoisten kyydissä pysyminen edes puolitoista erää vaikuttaa liian kovalta tehtävältä. Unkarilla ei ole mitään saumaa tai palaa taistella Suomen tyyppistä joukkuetta vastaan juuri millään osa-alueella, sillä Leijonat on kaikissa niin vahvasti parempi miehistö.

Unkari ja Suomi ovat kohdanneet toisensa MM-kisojen pääsarjassa vasta kerran, ja se tapahtui vuonna 2016, jolloin Leijonat nappasi voiton kolmella maalilla. Sellainen tulos olisi punavalkoisten kannalta enemmän kuin hyvä suoritus, sillä hallitseva maailmanmestari tulee vyöryttämään maalipaikkoja ja pitkiä hyökkäyksiä heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Jos Suomi onnistuu nopeassa avausmaalissa, niin numerot saattavat muodostua todella selviksi. Toisaalta Leijonien pitää olla tarkkana sen suhteen, että otteluun lähdetään kuitenkin oikealla asenteella. Unkarilla on vain voitettavaa, ei mitään hävittävää.

Unkari on pelannut myös tämän vuoden aikana lähinnä vain heikkoja joukkueita vastaan, ja paperilla vaatimattomien punavalkoisten todellisesta iskukyvystä on vaikea tietää ennen lohkovaiheen ensimmäisiä otteluita. Unkari voi lähteä turnaukseen siinä mielessä vapautuneesti ja rennosti, että joukkueen osalta yksikin voitto olisi hyvä onnistuminen. Kyseessä on vahva ehdokas palaamaan nopeasti sarjaporrasta alemmaksi, mutta ennen sitä Magyars joutuu Suomea vastaan jyrän alle.

Ennusteet

Suomi lähtee otteluun noin 90 prosentin ennakkosuosikkina. Leijonat nappaa ottelusta täyden pistepotin käytännössä yhdeksän kertaa kymmenestä. Taistossa päädytään jatkoajalle noin viiden prosentin arviolla. Unkari saa ottelusta täysin mahdottomalta ajatukselta tuntuvan voiton myös noin viiden prosentin arviolla. Yli 4,5 maalia nähdään noin 75 prosentin arviolla ja alle 4,5 osumaa noin 25 prosentilla. Kuten ennusteet osoittavat, niin jos Suomi ei onnistu tällaista ottelua voittamaan, niin se olisi moneen vuoteen yksi MM-kisojen kovimmista shokeista.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2023: Itävalta – Suomi

Jääkiekon MM-kisoissa pelataan lohkovaiheen toiseksi viimeinen kierros, ja Suomi kohtaa lähes Unkari-ottelun tyyppisessä taistossa Itävallan. Leijonat lähtee otteluun jälleen jättimäisenä ennakkosuosikkina, ja muu lopputulos kuin hallitsevan maailmanmestarin voitto olisi sensaatiomainen suoritus. Alppimaa pääsee otteluun täysin paineitta ja vapautuneesti, sillä kukaan ei odota punavalkoisilta mitään. Ottelu pelataan Tampereen Nokia areenassa 20. toukokuuta kello 16.20.

Itävalta MM-kisoissa

Itävalta on saanut historiansa aikana jopa kaksi jääkiekon MM-kisojen pronssimitalia, vaikka alppimaan parhaat saavutukset ovat kaukana takana päin. Punavalkoiset pelasivat itsensä aikoinaan upeasti kaksi kertaa mitaleille, mutta niiden jälkeen on ollut hiljaista. Itävalta pääsi viimeksi MM-kisojen pääsarjaan kabinettipäätöksen kautta ja nappasi lohkovaiheen otteluistaan seitsemän pistettä. Punavalkoiset voittivat varsinaisella peliajalla kerran ja jatkoilla toisen kerran. Joukkue pelasi viimeisessä ottelussaan Iso-Britanniaa vastaan voittamalla maalein 5-3.

Itävallan pelaaminen ja tulokset MM-kisoissa ovat olleet paljolti melkoista hissiliikettä, mutta alppimaa on kuitenkin lähtökohtaisesti tuloksiaan parempi miehistö ja pystyisi yleensä materiaalinsa puolesta pitämään itsensä MM-kisojen pääsarjassa. Itävalta pääsi viimeksi mukaan Venäjän ja Valko-Venäjän toisena korvaajana ja todisti silloinkin olevansa parempi joukkue kuin turnauksen heikoimmat miehistöt. Punavalkoisten rosteri ei ole niin heikko mitä monet olettavat, mutta jokainen pääsarjan voitto on joukkueelta kova suoritus. Odotusarvo on kuitenkin niin matalalla.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Itävalta vai Suomi?

Itävallan ja Suomen ottelusta on lupa odottaa hyvin pitkälti yhteen maaliin pelaamista, vaikka alppimaa tulee tarjoamaan Leijonille todennäköisesti hieman paremman vastuksen kuin yllä mainittu Unkari. Punavalkoiset eivät ole niin heikkoja ja huonoja mitä maasta yleensä kuvitellaan, mutta on silti selvää, että hallitseva maailmanmestari lähtee otteluun niin valtavana ennakkosuosikkina, että paremmuus pitäisi tulla selväksi viimeistään toisessa erässä. Itävallalta ei kukaan odota mitään, ja Suomen pitäisi ottaa tällainen ottelu hallintaansa heti ensimmäisistä hetkistä alkaen.

Itävalta ja Suomi kohtasivat toisensa viime vuoden aikana kaksi kertaa, joista jälkimmäinen oli MM-kisojen pääsarjassa. Tuolloin Leijonat nappasi ottelusta voiton maalein 0-3. Ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa kuin muutaman minuutin. Sekin kuvastaa hyvin sitä, että hallitseva maailmanmestari on jättimäisesti Itävaltaa parempi miehistö, mutta toisaalta jos alppimaa olisi onnistunut välttämään nopean takaiskun, niin se olisi voinut vaikuttaa edes hieman ottelun kulkuun. Toisen erän alussa tullut toinen maali käytännössä ratkaisi ottelun jo siinä vaiheessa.

Itävalta lähtee otteluun käytännössä varmasti vain puolustamaan ja pyrkimään keskustan tukkimiseen. Alppimaa tuskin tulee saamaan montaa kunnollista maalipaikkaa, mutta esimerkiksi Unkari-otteluun verrattuna Leijonien pitää olla huolellinen punavalkoisten parhaiden yksilöiden kanssa. He ovat kuitenkin kansainväliselle tasolle kelvollisia pelaajia, mutta muuten punavalkoisten rosteri on kaikilla osa-alueilla lohkon häntäpäätä. Itävallan tärkein ottelu onkin juuri Unkaria vastaan, ja punavalkoiset eivät välttämättä itsekään usko realistisesti mahdollisuuksiinsa Suomea vastaan.

Ennusteet

Suomi lähtee otteluun hieman päälle 85 prosentin ennakkosuosikkina. Leijonat nappaa ottelusta täyden pistepotin vähän alle yhdeksän kertaa kymmenestä. Taistossa päädytään jatkoajalle noin 10 prosentin arviolla. Itävalta juhlii yhtä historiansa kovinta yksittäistä voittoa noin viiden prosentin arviolla. Yli 4,5 maalia nähdään vähän yli 60 prosentin arviolla ja alle 4,5 osumaa noin 40 prosentilla. Ennusteet osoittavat hyvin sen, että Suomen pitäisi dominoida otteluaan Itävaltaa vastaan ja napata helposti kolme pistettä.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2023: Suomi – Tanska

Jääkiekon MM-kisojen lohkovaihe huipentuu Suomen osalta viimeisen kierroksen taistoon, kun Leijonat pelaa Tanskaa vastaan. Hallitseva maailmanmestari ja Juutit ovat kohdanneet toisensa viimeisten vuosien aikana useita kertoja, vaikka edellisestä MM-kisojen ottelusta on jo hieman aikaa. Suomi lähtee otteluun odotetusti suurena ennakkosuosikkina, mutta Tanska on aidosti yllätysvalmis joukkue ja pystyy tarjoamaan Leijonille vähintään kohtalaisen haasteen. Mistään ylikävelystä on vaikea puhua. Suomi ja Tanska kohtaavat toisensa Tampereen Nokia areenassa 23. toukokuuta kello 20.20.

Tanska MM-kisoissa

Tanska ei ole ollut koskaan MM-kisoissa mitaleilla, mutta Juutit on ollut kahdesti kahdeksan parhaan joukossa. Punavalkoiset pystyivät mainittuun suoritukseen vuosina 2010 ja 2016. Tanska oli viimeksi MM-kisojen lohko A:ssa, jossa punavalkoiset saalistivat 12 pistettä ja nappasivat kolme voittoa varsinaisella peliajalla. Juutit sai myös kolme varsinaisen peliajan tappiota. Tanska oli viimeksi hyvin lähellä yltää pudotuspeleihin, mutta Juutit jäi niukasti niiden ulkopuolelle, vaikka joukkueella oli sama määrä pisteitä kuin Slovakialla.

Tanska teki viime vuoden turnauksessa todella kovan yksittäisen suorituksen juhlimalla täyttä pistepottia Kanadaa vastaan. Siinä missä vaahterapaidat olivat toki suuren ennakkosuosikin asemassa, niin Juutit ei ollut kuitenkaan lähtökohtaisesti niin täysin vailla mahdollisuuksia mitä saattoi helposti kuvitella. Toki voitto oli mieletön yllätys ja onnistuminen, mutta heti perään tuli ruma kuuden maalin tappio Slovakialle. Turnaus oli lähtenyt liikkeelle helpolla voitolla Kazakstanista ja karmealla selkäsaunalla Sveitsiä vastaan.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi vai Tanska?

Suomi lähtee lohkovaiheen viimeisen kierroksen otteluunsa Tanskaa vastaan toki suurena ennakkosuosikkina, mutta Juutit on todistanut pystyvänsä laittamaan kapuloita rattaisiin jopa Kanadan tasoista joukkuetta vastaan ja lähtee myös tämän vuoden turnaukseen pelaamaan aidosti pääsystä kahdeksan joukkoon. Punavalkoisten tärkein haastaja ja uhkaaja on Saksa, jota vastaan Tanska käy todennäköisesti kilpailun neljännestä paikasta. Juutit ei kuitenkaan lähde varsinkaan enää nykyään vain puolustamaan ja tukkimaan keskustaa Suomen tasoista joukkuetta vastaan, vaan punavalkoiset pystyvät myös itse rakentamaan maalipaikkoja ja pitkiä hyökkäyksiä.

Tanska on mainettaan parempi jääkiekkomaa ja kuuluu parempaan kastiin kuin esimerkiksi Unkari tai Itävalta. Juutit on materiaaliltaan tietysti hurjasti Suomea heikompi joukkue, mutta useita oikeasti hyviä pelaajia omaavalle punavalkoisille sopii hyvin altavastaajan asema, jossa Juutit pääsee käyttämään todistetusti aitoja vahvuuksiaan. Tanska antaa Suomen varmasti pitää valtaosan peliajasta kiekkoa ja kontrolloida ottelun tapahtumia, mutta Juutit osaa iskeä terävästi vastaan enemmän kuin vain yksittäisten pelaajien osalta. Punavalkoisten iskukyky tuli jo hyvin esille viime vuoden turnauksessa.

Suomi ja Tanska pelasivat vastakkain turnauksen alla kahdessa valmistavassa harjoitusottelussa. Leijonat voitti harjoitusotteluista ensimmäisen maalein 3-1, mutta Juutit oli parempi jälkimmäisessä taistossa yllättäen maalein 0-2 ja piti Leijonat kokonaan osumitta. Sekin kuvastaa hyvin sitä, että Tanska ei ole missään tapauksessa yksi turnauksen heikoimmista joukkueista ja näytti myös MM-kisojen alla osaamistaan juuri Suomea vastaan.

Ennusteet

Suomi lähtee otteluun noin 75 prosentin ennakkosuosikkina. Ottelussa päädytään jatkoajalle vähän alle 15 prosentin todennäköisyydellä. Tanska venyy upeaan suoritukseen ja juhlii täyttä pistepottia noin 10 prosentin arviolla. Yli 4,5 maalia nähdään noin 60 prosentin arviolla ja alle 4,5 osumaa noin 40 prosentilla. Varsinkin Tanskaan liittyy kuitenkin vielä turnauksen alla analyysiriskiä, ja on hyvin mahdollista, että Tanskan arviota on syytä nostaa hieman korkeammalle.

Jääkiekon MM-kisat 2023 otteluennakot: Alkulohkojen parhaat

Jääkiekon MM otteluennakot on saatu Suomen osalta maaliin, ja nyt on hyvä käsitellä hieman lohkovaiheen parhaita joukkueita. Tampereen lohkossa A Suomi on ehdottomasti ykkössuosikin asemassa. Ruotsi on toinen erittäin laadukas joukkue. On erittäin lähellä ja odotettavissa, että Suomi ja Ruotsi menevät lohko A:sta helposti jatkoon. Sama pitäisi olla USA:n kohdalla, vaikka Yhdysvallat ei ole aivan Leijonien ja Tre Kronorin tasoinen miehistö.

Lohko B on suurella todennäköisyydellä Kanadan heiniä, joka lähtee Riiassa pelattavaan lohkoon suurena voittajaehdokkaana. Vaahterapaidat ovat ehdottomasti lohko B:n paras miehistö ja voivat hyvin voittaa jopa kaikki lohkovaiheen ottelunsa. Tshekki on lohko B:n toiseksi vahvin miehistö, mutta joukkue ei ole missään tapauksessa Kanadan veroinen. Käytännössä vain Tshekki voi toisaalta tarjota Kanadalle haasteen lohkovoiton näkökulmasta. Sveitsi on kolmas laadukas ryhmä, mutta alppimaalla ei pitäisi olla normaalisti suurta palaa vaahterapaitoja vastaan.

Suurten kiekkomaiden takana on myös tänä keväänä muutamia isoja mustia hevosia, jotka voivat kaiken mennessä kohdilleen yltää hyviin suorituksiin. Esimerkiksi Saksa ja Slovakia pystyvät viemään itsensä ehdottomasti puolivälieriin. Tanska oli onnistua siinä viimeksi jääden niukasti ulos. Sveitsi on vähän siinä rajatapauksena voiko joukkuetta kutsua enää mustaksi hevoseksi.

Kuka voittaa jääkiekon MM-kisat 2023?

Jääkiekon MM-kisojen parhaat voittajasuosikit ovat myös keväällä 2023 Kanada, Suomi ja Ruotsi, jotka ovat lähtökohtaisesti ylitse muiden. Yhdysvallat on neljäs kärkipään miehistö, mutta pienenä kysymysmerkkinä Ruotsi tai varsinkaan USA eivät kuulu mestariehdokkaiden joukkoon. Jääkiekon MM pelivihjeet nojaavat Kanadaan ja Suomeen, jotka ovat jälleen kaksi suurta joukkuetta taistelussa turnauksen voitosta. Ruotsi on kolmas erittäin laadukas ryhmä. Tre Kronor on hieman Kanadan ja Suomen takana.

Jääkiekon MM otteluennakot tarjoavat jo valmiiksi erittäin mielenkiintoisia otteluita myös turnauksen ratkaisupelejä ajatellen erityisesti Suomen ja Ruotsin kohdatessa toisensa heti lohkovaiheessa. Jääkiekon MM pelivihjeet sisältävät myös turnauksen edetessä runsaasti materiaalia, ja Vihjemedia tuottaa niitä MM-kisoista aikaisempien vuosien tapaan ilmaiseksi.

Betsaa jääkiekon MM-kisoissa

jääkiekko mm otteluennakot

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.