Jääkiekon MM-kisat Leijonat

Leijonat lähtee Suomessa ja Latviassa pelattaviin puolittaisiin kotikisoihinsa upeasta tilanteesta voitettuaan viime vuonna jääkiekon MM-kisat ja olympiakultaa.

Tässä osiossa käymme läpi Leijonat 2023 joukkueen alussa yleisenä esittelynä, pelipaikkojen listauksilla ja nostamalla esille Suomen suuria vahvuuksia ja muutamia heikkouksia. Päivitämme myös turnauksen edetessä Suomen ottelut ja tulokset.

Betsaa jääkiekon MM-kisoissa 🏅

leijonien peleihin bonuksia

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Betsausbonukset Leijonien otteluihin 🦁

Lätkän MM-kisat on myös vedonlyönnissä vuoden parhaita urheilutapahtumia. Sama tilanne on myös kevään 2023 turnauksessa, johon on luvassa paljon vedonlyöntibonuksia, kampanjoita ja tarjouksia, jotka tekevät vedonlyönnistä parempaa ja mahdollistavat asiakkaille oleellisesti vahvemmat saumat tehdä vedonlyöntiä tuottoisasti ja fiksusti.

Jääkiekon MM-kisat on myös Vihjemediassa keväällä 2023 suuressa suosiossa, sillä tarjoamme turnauksesta runsaasti materiaalia lähtökohtien, vedonlyöntivihjeiden ja otteluennakoiden johdolla.

Leijonien ottelut Jääkiekon MM 2023 -kisoissa

Turnaus lähtee liikkeelle Suomen osalta ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Jääkiekon MM-kisat Leijonat pääsee ensimmäistä kertaa turnauksessa irti kohtaamalla heti lätkän MM-kisojen avauspäivän tasokkaan joukkueen ja pelaamalla hyvin erilaista ryhmää vastaan kuin vuosi sitten. Tuolloin Leijonat kohtasi Norjan, mutta tänä vuonna USA on kaikilla osa-alueilla huomattavasti kovempi vastustaja.

Suomi pelaa lohkovaiheessa kahdessa seuraavassa ottelussaan Saksaa ja Ruotsia vastaan. Leijonien paras ja eniten odotetuin ottelu on luvassa lohkovaiheen puolessa välissä, kun vastaan tulee viime vuoden tapaan Ruotsi. Isoa taistoa seuraa vielä lohkovaiheen viimeiset koitokset.

Kova aloitus Leijonille

Suomen joukkue MM-kisoissa saa aloittaa maailmanmestaruutensa puolustamisen täysin erilaisella ottelulla kuin viimeksi Norjaa vastaan. Leijonat lähtee lohkovaiheessa jokaiseen otteluunsa ennakkosuosikin asemassa, mutta Yhdysvallat laittaa heti viime vuonna päätyyn saakka menneet sinivalkoiset kovaan testiin. Suomi starttaa matkansa tämän vuoden turnauksessa viime vuoteen verrattuna paljon vaarallisempaa joukkuetta vastaan, mutta Leijonat on kuitenkin turnauksen avaavassa ottelussaan lähes 50 prosentin ennakkosuosikki.

Suomen matka jatkuu heti seuraavana pelipäivänä Saksaa vastaan ja vähän myöhemmin Ruotsia vastaan. Leijonat on erityisesti Saksaa vastaan vahvan voittajaehdokkaan asemassa, mutta jalkapallomaana tunnettu miehistö on mennyt viime vuosina kovasti eteen päin ja pystyy tarjoamaan hyvän vastuksen myös hallitsevalle maailmanmestarille.

Suomi on myös taistossaan Ruotsia vastaan lievän ennakkosuosikin asemassa, mutta silloin marginaalit ovat aidosti äärimmäisen pienet. Ruotsi on lievästi Leijonia heikompi ryhmä, mutta vahva ehdokas olemaan lohkossa kahden joukossa.

Suomen ottelut jääkiekon MM-kisoissa 2023

12.05.2023Suomi – YhdysvallatKello 16:20
13.05.2023Saksa – SuomiKello 20:20
15.05.2023Suomi – RuotsiKello 20:20
17.05.2023Suomi – RanskaKello 20:20
19.05.2023Unkari – SuomiKello 16:20
20.05.2023Itävalta – SuomiKello 16:20
23.05.2023Suomi – TanskaKello 20:20

Voit katsoa Suomen otteluennakot täältä.

Jääkiekon MM-kisat 2023 Leijonat esittely

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisoihin voitettuaan viimeksi neljännen maailmanmestaruutensa ja juhlittuaan reilut vuosi sitten historiallista olympiakultaansa. Leijonat pelasi viime vuoden suurissa tapahtumissa eli olympialaisissa ja MM-kisoissa isoksi osaksi upeasti ja pystyi esiintymään aivan rosterinsa ylärajoilla. Samaa on syytä odottaa myös keväällä 2023, kun jääkiekon MM-kisat Leijonat astelee jäälle puoliksi Suomessa pelattavassa turnauksessa. Suomi lähtee turnaukseen varmuudella erittäin vahvalla, monipuolisella ja voitollisella ryhmällä pelaamaan uudesta maailmanmestaruudesta.

Leijonat julkisti ensimmäisen MM-leirityksensä huhtikuun alussa, jolla Suomi pelasi ensimmäisiä valmistavia harjoitusotteluitaan Norjaa vastaan. Ensimmäiselle leiriviikolle matkasi kuusi edellisen turnauksen maailmanmestaria ja kaksi ensikertalaista. Ensimmäistä kertaa mukana olivat puolustaja Antti Tuomisto ja laitahyökkääjä Patrik Puistola. Suomen ensimmäinen MM-leiriryhmä julkaistiin hieman myöhemmin kuin viime keväänä.

Lisävoimia leijonat kokoonpanoon

Leijonat on tällä hetkellä MM-kisojen leirityksensä puolessa välissä ja pelaa seuraavan kerran kahdesti Ruotsia vastaan. Suomen joukkue seuraaviin otteluihin koostuu tällä hetkellä kolmesta maalivahdista, 10 puolustajasta ja 16 hyökkääjästä. Kokoonpanot kuitenkin elävät MM-kisojen leirityksen aikana, ja muun muassa supertähti Patrik Laine liittyy Leijonien matkaan vasta vähän ajan päästä. Sama tilanne on Sakari Mannisella ja kaksinkertainen Stanley Cup -voittajalla Olli Määtällä. Joel Armia on tulossa myös turnaukseen.

Nykyinen leiriryhmä vahvistui äskettäin kuudella uudella pelaajalla, kun maalivahti Roope Taponen, puolustajat Mikko Lehtonen ja Petteri Lindbohm sekä hyökkääjät Juho Lammikko, Iiro Pakarinen ja Tommi Tikka saivat kutsun Leijonien leiriryhmään. Samalla viisi pelaajaa joutui jättämään paikkansa joukkueessa. Kotiin joutuivat puolustaja Arttu Pelli sekä hyökkääjät Markus Hännikäinen, Eetu Liukas, Patrik Puistola ja Jerry Turkulainen.

Jääkiekon MM-kisat 2023 Leijonat: Maalivahdit

Lassi Lehtinen
Jussi Olkinuora
Roope Taponen

Jääkiekon MM-kisat 2023 Leijonat: Puolustajat

Niklas Friman
Valtteri Pulli
Mikko Lehtonen
Petteri Lindbohm
Nikolas Matinpalo
Antti Tuomisto
Vili Saarijärvi
Juuso Riikola
Atte Ohtamaa
Ville Pokka

Jääkiekon MM-kisat 2023 Leijonat: Hyökkääjät

Juhamatti Aaltonen
Marko Anttila
Hannes Björninen
Kasperi Kapanen
Juho Lammikko
Markus Granlund
Julius Mattila
Arttu Ruotsalainen
Tommi Tikka
Antti Suomela
Mikael Ruohomaa
Heikki Liedes
Janne Kuokkanen
Ahti Oksanen
Harri Pesonen
Iiro Pakarinen

Leijonien tähtipelaajat 2023

Leijonien tähtipelaajat ovat tässä vaiheessa MM-kisojen leiritystä erityisesti Patrik Laine, Olli Määttä, Joel Armia ja Sakari Manninen, joista viimeisenä mainittu ratkaisi viimeksi Suomelle maailmanmestaruuden. Armia on uusin pelaaja, joka on vahvistanut osallistumisensa MM-kisoihin. Laine ja Määttä tuovat NHL:stä valtavasti huippulaatua Suomen hyökkäys- ja puolustuspäähän. Kilpailu Leijonien pelipaikoista on kuitenkin jopa korkeampaa kuin koskaan aiemmin, ja luvassa on varmasti myös muita tähtipelaajan asemassa olevia NHL-vahvistuksia.

Valmentajat – Jääkiekon MM-kisat 2023 Leijonat

Suomi jatkaa myös vuoden 2023 jääkiekon MM-kisoissa Jukka Jalosen alaisuudessa, joka on viimeistään viime vuoden MM-kisojen voiton ja olympiakullan johdosta noussut yhdeksi Suomen historian parhaaksi jääkiekkovalmentajaksi. Siitä ei ole enää mitään epäilyksiä. Jalonen on äärettömän vahva huippuluokan valmentaja, joka on todistanut useita kertoja pystyvänsä loihtimaan taustajoukkojensa kanssa myös keskinkertaisista materiaaleista täyttä timanttia. Jalonen on ehdottomasti sellainen valmentaja, joka tekee myös muut paremmiksi.

Suomen taustatiimi pitää sisällään myös paljon muita henkilöitä kuin vain Jalosen alkaen muun muassa Mikko Mannerista, Ari-Pekka Selinistä, Kari Lehtosesta, Janne Hietaniemestä, Mika Kortelaisesta ja Jere Lehtisestä. Jalonen on myös halunnut monta kertaa muistuttaa siitä, että valmennus on monen asian ja henkilön yhteispeliä eikä yhden miehen show. Jalonen on mieletön maailmanluokan valmentaja, mutta niin on myös koko tiimi. Samaa on lupa odottaa keväällä 2023.

Huipputiimillä MM-kisoihin

Suomen valmennus on kirkkaasti myös kevään 2023 MM-kisojen timanttista huippua. Joukkueen valmennus ei kalpene vertailussa mihinkään toiseen joukkueeseen. Suomen valmennus on työssään aivan mielettömän hyvä ja taitava kokoamaan juuri oikeat ryhmät, saamaan pelaajat noudattamaan sovittua pelitapaa valtavan hyvin ja motivoimaan pelaajat toteuttamaan itseään niin, että he saavat itsestään parhaan irti. Jalosen ja hänen taustatiiminsä alaisuudessa Leijonien on hienoa pelata myös vuoden 2023 turnauksessa.

Jalonen Jukka, päävalmentaja
Manner Mikko, valmentaja
Selin Ari-Pekka, valmentaja
Lehtonen Kari, maalivahtivalmentaja
Hietaniemi Janne, videovalmentaja
Kortelainen Mika, joukkueenjohtaja
Lehtinen Jere, GM
Berg Aki-Petteri, huoltaja
Koivunen Riku, huoltaja
Muurila Antti, huoltaja
Lehtovirta Matti, lääkäri
Naalisvaara Tuomo, lääkäri
Sulin Juha, hieroja
Mali Hero, fysioterapeutti
Tolvanen Tero, fysioterapeutti
Varmanen Jukka, toimihenkilö
Hietanen Petteri, tiedottaja

leijonat jääkiekon mm kisoissa

Leijonien vahvuudet 2023

Leijonat jääkiekon MM-kisoissa on tämän vuoden turnauksessa taas kahden parhaan mestarisuosikin joukossa. Suomi lähtee turnaukseen lähes yhtä suurena voittajaehdokkaana kuin Kanada. Osassa arvioita Kanada on nostettu lievästi todennäköisimmäksi mestarisuosikiksi ennen Suomea, kun taas joissain lähtökohdat maiden välillä ovat käytännössä tasoissa.

Leijonat on nykyään jokaisessa turnauksessa valmis pelaamaan käytännössä tilanteessa kuin tilanteessa vähintään paikoista mitalipeleissä. Suomen jääminen niiden ulkopuolelle olisi puolittaisissa kotikisoissa valtava pettymys. On hyvin vaikea kuvitella, että Suomi ei menisi turnauksessa mitalipeleihin. Luvassa on niin mielettömän kovatasoinen Leijonien joukkue.

Suomen joukkueessa on nykyisin monia äärettömän hyviä ja timanttisen kovia vahvuuksia, vaikka Leijonien kokoonpanossa ei ole yleensä samanlaisia supertähtiä kuin osalla muista kärkipään joukkueista. Tilanne on kuitenkin muuttumassa vuoden 2023 turnauksen alla siihen suuntaan, että Suomelle on tulossa lukuisia huippuluokan NHL-vahvistuksia alkaen Patrik Laineesta. Suomi on perinteisesti äärettömän hyvin valmennettu ja todella sitoutunut joukkue, suureksi osaksi selkärangasta tulevan pelitavan ytimessä ja kasvanut henkisesti voittajaksi myös kovissa otteluissa. Siitä hienot esimerkit nähtiin viime vuonna olympialaisissa ja MM-kisoissa.

Siinä missä Leijonilla on ollut joskus historiansa aikana vaikeuksia pitää johtoasemiaan ja kykyä tappaa otteluita, niin Suomi on tänä päivänä täysin toista maata ja yksi maailman parhaista 60 minuutin joukkueista pitämään itsensä kuskin paikalla loppuun saakka.

Suomi on mitä suuremmalla todennäköisyydellä myös vuoden 2023 turnauksessa joukkue isolla J-kirjaimella eikä mikään Venäjän kaltainen yksilöiden ryhmä. Tosin Venäjä on huono vertaus, koska joukkuetta ei edes ole mukana. Suomi on kuitenkin kaikilla osa-alueilla myös tämän vuoden turnauksen parhaita joukkueita ja omaa erinomaiset mahdollisuudet mennä päätyyn saakka. Pitää myös huomioida, että Jalonen on sellainen valmentaja, joka nauttii Änärissäkin pelaavissa suomalaisissa suurta kunnioitusta ja siten halua menestyä Leijonissa.

Leijonien heikkoudet 2023

Jääkiekon MM Leijonat mahdolliset heikkoudet vuosimallia 2023 ovat todella vähissä. Suomi oli jo viime vuoden turnauksessa kaikista valtavista paineista ja odotuksista huolimatta niin valtavan hyvässä iskussa ja esiintyi hienosti, että ainakaan mitään vähempää on vaikea odottaa tämän vuoden turnauksessa. Suomelle on tulossa maailmanluokan pelaajia kaikille pelipaikoille ja toisaalta kuten Jalonen on todennut, niin kilpailu pelipaikoista on kovempaa kuin jopa koskaan aiemmin. Uhkakuvat ovat kiistatta vähäiset.

Jos jotain Leijonien pieniä heikkouksia pitää nostaa esille, niin Suomella on tämän vuoden turnauksessa viime vuoden tapaan paljon hävittävää. Käytännössä kaikki Leijonien ystävät ja kannattajat odottavat Suomelta vain maailmanmestaruutta. Jääminen esimerkiksi kakkoseksi tai jopa loppuottelun ulkopuolelle olisi karmea pettymys. Toki Suomi meni viimeksi päätyyn saakka, mutta jos tämän vuoden turnauksessa alkaa tulla yllättäviä ongelmia, niin se voi tarkoittaa ylimääräistä mailan puristamista. Pelillisesti Suomella ei kuitenkaan ole mitään mustia pilviä, joista pitäisi olla tässä vaiheessa huolissaan.

Jääkiekon MM 2023 – Peto on irti kotikentällä

Jääkiekon MM-kisat 2023 on viime vuoden tapaan hyvin odotettu urheilutapahtuma, joka palasi jo viime keväänä Suomeen ja tarjoaa toistamiseen unohtumattomia hetkiä niin Leijonille kaukalossa kuin kaikille suomalaisille jääkiekon ystäville.

Jääkiekon MM-kisat Leijonat on kevään ylivoimaisesti puhutuin joukkue, ja erityisesti mitä pidemmälle turnaus etenee, niin sen kovemmin Suomen kansa vaatii Leijonien menestystä. Suomi saa pelata yhä lähes tuliterällä Tampereen Nokia areenalla, jossa Leijonia odottaa viime vuoden tapaan mieletön tunnelma, kiekkohuuma ja valtavasti mahdollisuuksia.

Suurin kysymys turnauksen alla on siinä, vaikuttaako Suomen pelaamiseen jollain konkreettisella tavalla se, että Leijonat pelaa nyt hallitsevana maailmanmestarina kotiyleisönsä edessä ja hallitsevana olympiakisojen voittajana? Tilanne on Suomelle hieman erilainen kuin aiemmin. Tosin Leijonat on todistanut kestävänsä paineet ja odotukset kiitettävän hyvin.

Voittaako Leijonat kultaa MM-kisoissa?

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisoihin ennakkosuosikkina yhdessä Kanadan ja Ruotsin kanssa. Leijonat on Kanadan ohella joukkue, jolta odotetaan vain turnauksen voittoa. Toki myös Ruotsi on lähes Suomen ja Kanadan tasoinen miehistö. Kanada, Suomi ja Ruotsi ovat kolme parasta mestarisuosikkia, ja neljäs erittäin laadukas joukkue on Yhdysvallat. USA ei kuitenkaan kuulu mestarisuosikkien joukkoon.

Leijonat jääkiekon MM-kisoissa taistelee puolustavana maailmanmestarina uudesta MM-kisojen valloituksesta juuri Kanadaa ja Ruotsia vastaan, jotka tulevat olemaan Leijonille kaksi pahaa vastustajaa. Leijonat kohtaa Ruotsin lohkovaiheen loistavassa ottelussa. On hyvin mahdollista, että Suomi pelaa Kanadaa vastaan myöhemmin turnauksen ratkaisuvaiheilla.

Suomi tulee olemaan lopullisessa muodossaan paperilla hyvin samaa tasoa kuin Kanadan kanssa ja todennäköisesti hieman Ruotsia edellä, ja monet muut asiat valmennuksesta alkaen kääntävät vaakakupin Leijonien eduksi. Suomi on kaikilla pelin eri osa-alueilla turnauksen huippua. On silti todettava, että Kanada on myös tämän vuoden turnauksessa äärettömän vaikea vastustaja etenkin MM-kisojen lähestyessä huipennustaan.

Jääkiekon MM-kisat 2023 tulee tarjoamaan mieletöntä urheilujuhlaa Tampereella ja Riiassa, joten loppuun on hyvä toivoa, että Leijonat voisi saada nin monta NHL-vahvistusta kuin mahdollista. Niitä on tulossa kuitenkin joka tapauksessa jo useita. Suomi olisi myös ilman uusia NHL-vahvistuksia vähintään turnauksen toiseksi paras ennakkosuosikki, mutta Änäristä tulevat vielä osittain hämärän peitossa olevat vahvistukset tekisivät Leijonista monien papereissa jopa lievästi parhaan mestariehdokkaan ennen Kanadaa.

Betsaa Leijonien puolesta

betsaa leijonien voittoa

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.