Jääkiekon MM-kisat Leijonat

Suomi lähti kotikisoihinsa upeasta tilanteesta voitettuaan alkuvuodesta miesten olympialätkän ja edettyään viimeksi MM-kisoissa hienosti loppuotteluun.  Jääkiekon MM-kisat Leijonat eli Suomen oma joukkue on erityisesti keväällä 2022 valtavan huomion kohteena, sillä olympiakullan lisäksi joukkue nappasi MM-kisoissa kultaa voittamalla Kanadaa vastaan jatkoajalla 4-3.

Täällä käymme läpi Leijonat 2022 joukkueen alussa yleisenä esittelynä, pelipaikkojen listauksilla ja nostamalla esille Suomen suuria vahvuuksia ja muutamia heikkouksia. Päivitämme myös Suomen ottelut ja tulokset.

leijonien peleihin bonuksia

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Betsausbonukset Leijonien otteluihin 🦁

Lätkän MM-kisat on myös vedonlyönnissä vuoden parhaita urheilutapahtumia. Turnaukseen on luvassa paljon vedonlyöntibonuksia, kampanjoita ja tarjouksia, jotka tekevät vedonlyönnistä parempaa ja mahdollistavat asiakkaille vahvemmat saumat tehdä vedonlyöntiä tuottoisasti ja fiksusti.

Jääkiekon MM-kisat on myös Vihjemediassa keväällä 2022 suuressa suosiossa, sillä tarjoamme turnauksesta runsaasti materiaalia lähtökohtien, vedonlyöntivihjeiden ja otteluennakoiden johdolla. Erityisesti betsausbonukset Leijonien otteluihin ovat kovassa huudossa, ja yhdistelmä jääkiekon MM-kisat Leijonat ja vedonlyönti näyttelee Suomen kisoissa varmasti todella isoa suosiota.

Leijonien ottelut Jääkiekon MM 2022 -kisoissa

Suomen joukkue MM-kisoissa lähtee pelaamaan Tampereella ja Helsingissä järjestettävissä jääkiekon MM-kisoissa ainutlaatuisessa turnauksessa ja nauttimaan Tampereen Nokia Areenan tunnelmasta heti ensimmäisestä pelipäivästä alkaen.

Leijonat 2022 on erityisesti alkuvuoden menestyksen johdosta kuumaa kamaa, ja Suomen joukkue MM-kisoissa pelaa isona tavoitteenaan vain turnauksen mestaruudesta.

Turnaus lähtee liikkeelle Suomen osalta ottelulla Norjaa vastaan. Jääkiekon MM-kisat Leijonat pääsee ensimmäistä kertaa turnauksessa irti kohtaamalla heti lätkän MM-kisojen avauspäivän iltana vuonomaan ja pohjoisen naapurimme.

Suomi pelaa kahdessa seuraavassa ottelussaan Latviaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Leijonien paras ja eniten odotetuin ottelu on luvassa lohkovaiheen puolessa välissä, kun vastaan tulee Ruotsi. Isoa taistoa seuraa vielä lohkovaiheen viimeiset koitokset.

Kevyt aloitus Leijonille

Suomen joukkue MM-kisoissa pääsee aloittamaan urakkansa sopivasti kahta heikompaa joukkuetta vastaan, saamaan hyvän pelituntuman ja esiintymällä vasta sen jälkeen selkeästi kovempia joukkueita vastaan.

Toisaalta Leijonat 2022 saa olla myös Norjan ja Latvian kanssa todella tarkkana, sillä perinteisesti suuret ennakkosuosikit voivat olla ongelmissa juuri turnauksen ensimmäisillä kierroksilla. Lisäksi Suomi joutui alkuvuoden olympialaisissa yllättävän isoihin ongelmiin Latvian kanssa.

Jääkiekon MM-kisat Leijonat on Tampereella pelattavassa lohko B:ssä suurin voittajaehdokas juhlimaan Pirkanmaan lohkon voittoa ja etenemään toisena kärkijoukkueena helposti puolivälieriin.

Leijonat 2022 joutuu lohkovaiheessa kovaan taisteluun erityisesti Ruotsin kanssa, mutta myös USA ja Tshekki pelaavat laadukkailla joukkueilla ja pystyvät erityisesti yksittäisessä ottelussa voittamaan ehdottomasti myös Suomen. Olisi silti selkeä yllätys, jos Suomi ei yltäisi Tampereen lohko B:ssä kahden kärkeen. Tärkein tavoite on hoitaa paikka jatkoon ajoissa.

Suomi lähtee lohkovaiheen otteluihinsa aina ennakkosuosikin asemassa. Leijonat on Norjaa, Latviaa, Iso-Britanniaa ja Itävaltaa suursuosikin asemassa. Iso-Britannia ja Itävalta menevät Suomen käsittelyssä kumoon varsinaisella peliajalla noin 90 prosentin todennäköisyydellä.

Leijonat on Yhdysvaltoja vastaan noin 50 prosentin ennakkosuosikki ja Ruotsia vastaan hieman pienempi, noin 40 pinnan voittajaehdokas. Toivottavasti jääkiekon MM-kisat Leijonat aloittaa urakkansa hyvin, jotta Suomi ei ajaudu yllättävän suuriin vaikeuksiin Yhdysvaltojen ja Ruotsin kanssa.

Suomen ottelut ja tulokset jääkiekon MM-kisoissa 2022

Perjantai 13.5.
Kello 20.20: Suomi – Norja, 5-0

Lauantai 14.5.
Kello 20.20: Latvia – Suomi, 1-2

Maanantai 16.5.
Kello 20.20: Suomi – USA, 4-1

Keskiviikko 18.5.
Kello 20.20: Suomi – Ruotsi, 2-3

Perjantai 20.5.
Kello 16.20: Iso-Britannia – Suomi, 0-6

Lauantai 21.5.
Kello 16.20: Itävalta – Suomi, 0-3

Tiistai 24.5.
Kello 20.20: Suomi – Tshekki, 3-0

Lue otteluennakot täältä.

Leijonat selvittivät tiensä puolivälieriin!

Torstai 26.5
20:20: Suomi – Slovakia: 4-2

Leijonat pääsivät välieriin!

28.5. kello 14.20: Suomi – USA: 4-3

Leijonat kohtaavat Kanadan finaalissa!

29.5. klo 20.20: Suomi-Kanada: 4-3

Jääkiekon MM-kisat 2022 Leijonat, esittely

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisoihin voitettuaan viimeksi Latvian turnauksessa hopeaa ja juhlittuaan alkuvuodesta historiallista olympiakultaansa. Leijonat pelasi alkuvuoden suuressa tapahtumassa isoksi osaksi upeasti ja pystyi esiintymään aivan rosterinsa ylärajoilla. Samaa on syytä odottaa myös keväällä 2022, kun jääkiekon MM-kisat Leijonat astelee jäälle. Suomi lähtee turnaukseen varmuudella vahvalla, monipuolisella ja voitollisella ryhmällä pelaamaan kisojen valloituksesta.

Leijonat julkisti ensimmäisen MM-leirityksensä maaliskuun lopulla, jolla Suomi pelasi valmistavia otteluitaan Tanskaa vastaan huhtikuussa. Alussa MM-kisojen leiritykseen mahtui 14 olympialaisten kultamitalistia ja viisi ensimmäistä kertaa Leijonissa olevaa pelaajaa Nuutti Viitasalon ja Juuso Könösen johdolla.

Tanskasta leirityksensä käynnistäneen Suomen miehistöön tulivat uusina mukaan Atte Ohtamaa, Vili Saarijärvi, Valtteri Filppula, Jere Innala, Jere Sallinen, Saku Mäenalanen ja Toni Rajala. Tanskassa jokainen kenttäpelaaja pääsi esiintymään kahdessa ottelussa.

Lisävoimia leijonat kokoonpanoon

Suomen joukkue koostuu tällä hetkellä kolmesta maalivahdista, yhdeksästä puolustajasta ja 16 hyökkääjästä. Suomen leiriryhmän kokoa on kasvatettu, sillä leirityksen uudella viikolla Leijonissa on mukana viisi kentällistä seurajoukkueista vapautuneiden pelaajien johdosta. Suomi olisi halunnut saada ryhmäänsä myös Iiro Pakarisen, mutta hän joutuu jättämään leirin ja turnauksen väliin henkilökohtaisten syiden takia. Nuutti Viitasalo puolestaan loukkaantui ikävästi toisessa Tanska-pelissä.

Suomi pelaa matkalla MM-kisoihin seuraavaksi Norja-ottelut torstaina 21. huhtikuuta Joensuussa ja perjantaina 22. huhtikuuta Kuopiossa. Leirityksen kolmannella viikolla on vuorossa Tshekin EHT-turnaus. Viimeisellä leiriviikolla turnausisäntänä on Ruotsi.

Suomi aloittaa Ruotsin EHT-turnauksen kotimaassa kohtaamalla avausottelussaan Tampereen Nokia Areenassa Sveitsin torstaina 5. toukokuuta. Leijonien valmistavia otteluita voi seurata ilmaiseksi TV5-kanavalla ja Discovery+-palvelussa.

Jääkiekon MM-kisat 2022 Leijonat: Maalivahdit

29 Säteri Harri
35 Tuohimaa Frans
45 Olkinuora Jussi

Jääkiekon MM-kisat 2022 Leijonat: Puolustajat

2 Pokka Ville
3 Friman Niklas
4 Lehtonen Mikko
38 Hietanen Juuso
42 Vatanen Sami
50 Seppälä Mikael
55 Ohtamaa Atte

Jääkiekon MM-kisat 2022 Leijonat: Hyökkääjät

10 Armia Joel
12 Anttila Marko
21 Innala Jere
24 Björninen Hannes
25 Rajala Toni
51 Filppula Valtteri
64 Granlund Mikael
65 Manninen Sakari
70 Hartikainen Teemu
76 Sallinen Jere
80 Mäenalanen Saku
82 Pesonen Harri
91 Lammikko Juho

Leijonien tähtipelaajat 2022

Leijonien tärkeimmät pelaajat löytyvät tämän hetken joukkueessa maalivahdeista KHL:ssä pelanneesta kaksikosta Jussi Olkinuora ja Frans Tuohimaa sekä puolustajista Sveitsissä pelanneista Sami Vatasesta ja Juuso Hietasesta ja KHL:ssä esiintyneestä Ville Pokasta. Kärppien Atte Ohtamaa on myös suuri palanen Suomen puolustuksessa.

Hyökkääjistä suurta roolia on luvassa nykyisen leirityksen miehistössä erityisesti kaikille KHL:ssä pelanneille suomalaisille, joita ovat muun muassa Markus Granlund, Teemu Hartikainen, Sakari Manninen, Miro Aaltonen, Niko Ojamäki ja Hannes Björninen. Salavat Ufan suomalaiskolmikko on kevään 2022 aikana varmasti tärkeässä roolissa. Sveitsissä esiintyneestä Harri Pesosesta on myös hienosti iloa Leijonille.

On täysin selvää, että Suomen joukkue tulee saamaan riveihinsä vielä useita kovan luokan vahvistuksia, mutta niistä tiedotetaan vasta lähempänä turnauksen alkua. Leijonat kokoontui tänä vuonna yhteen poikkeuksellisen aikaisin, mutta kunhan SM-liigan pudotuspelit saadaan valmiiksi ja NHL:n runkosarja päätökseen, niin saamme varmasti lisää tietoa lopullisesta kokoonpanosta. Jukka Jalonen on tuonut esille, että kiinnostus lätkän MM-kisoihin on ollut suurta Euroopassa ja NHL:ssä.

Lopuksi on mainittava muutama sana tilanteesta, mikä herättää MM-kisojen alla varmasti paljon ristiriitaisia näkemyksiä. Siinä missä monet KHL:ssä kiekkoilleista suomalaisista ovat lähteneet sieltä pois tai kausi on heidän osaltaan päättynyt, niin näin ei ole kaikkien kohdalla.

KHL:ssä pelaa edelleen yksittäisiä suomalaisia pelaajia, joille olisi MM-kisoihin suurta kysyntää, mutta voiko heitä ottaa varsinkaan tällaisessa tilanteessa Leijoniin? Joidenkin mielestä ei voi, joidenkin mielestä kyllä. Lisäksi pitää muistaa, että KHL on hyödyttänyt suomalaista jääkiekkoa vuosien varrella laajasti, joten tilanne ei ole siinäkään mielessä simppeli.

Valmentajat – Jääkiekon MM-kisat 2022 Leijonat

Suomi jatkaa jääkiekon MM-kisoissa Jukka Jalosen alaisuudessa, joka on viimeistään alkuvuoden olympiakullan johdosta noussut yhdeksi Suomen historian parhaaksi jääkiekkovalmentajaksi. Jalonen on nykyisin äärettömän vahva huippuluokan valmentaja, joka on todistanut useita kertoja pystyvänsä loihtimaan taustajoukkojensa kanssa myös keskinkertaisista materiaaleista täyttä timanttia. Jalonen on ehdottomasti sellainen valmentaja, joka tekee myös muut paremmiksi.

Suomen taustatiimi pitää sisällään myös valmentajat Mikko Mannerin, Ari-Pekka Selinin, maalivahtivalmentaja Kari Lehtosen, videovalmentaja Janne Hietaniemen, joukkueenjohtaja Mika Kortelaisen ja manageri Jere Lehtisen. Joukkueen taustatiimiin kuuluu toki myös runsaasti muita henkilöitä alkaen huoltajista ja hierojista, jotka olemme esitelleet alla. Jalonen on myös halunnut monta kertaa muistuttaa siitä, että valmennus on monen asian ja henkilön yhteispeliä eikä yhden miehen show. Jalonen on mieletön valmentaja, mutta niin on myös koko tiimi.

Huipputiimillä MM-kisoihin

Suomen valmennus on kirkkaasti myös kevään 2022 MM-kisojen timanttista huippua. Joukkueen valmennus ei kalpene vertailussa mihinkään toiseen joukkueeseen. Suomen valmennus on työssään aivan mielettömän hyvä ja taitava kokoamaan juuri oikeat joukkueet, saamaan pelaajat noudattamaan sovittua pelitapaa valtavan hyvin ja motivoimaan pelaajat toteuttamaan itseään niin, että he saavat itsestään parhaan irti. Jalosen ja hänen taustatiiminsä alaisuudessa Leijonien on hienoa pelata.

Jalonen Jukka, päävalmentaja
Manner Mikko, valmentaja
Selin Ari-Pekka, valmentaja
Lehtonen Kari, maalivahtivalmentaja
Hietaniemi Janne, videovalmentaja
Kortelainen Mika, joukkueenjohtaja
Lehtinen Jere, manageri
Berg Aki-Petteri, huoltaja
Koivunen Riku, huoltaja
Muurila Antti, huoltaja
Lehtovirta Matti, lääkäri
Sulin Juha, hieroja
Mali Hero, fysioterapeutti
Tolvanen Tero, fysioterapeutti
Varmanen Jukka, toimihenkilö
Hietanen Petteri, tiedottaja

leijonat jääkiekon mm kisoissa

Leijonien vahvuudet 2022

Jääkiekon MM-kisat Leijonat on kevään turnauksessa ehdottomasti vähintään toiseksi suurin mestarisuosikki heti viimeksi maailmanmestaruuteen yltäneen Kanadan jälkeen. Suomi on kuitenkin monien papereissa lievästi paras voittajaehdokas ennen Kanadaa.

Leijonat on nykyään jokaisessa turnauksessa valmis pelaamaan käytännössä tilanteessa kuin tilanteessa ainakin paikoista mitalipeleissä. Suomen jääminen niiden ulkopuolelle olisi kotikisoissa valtava pettymys.

Suomen joukkueessa on nykyisin monia vahvuuksia, vaikka Leijonien kokoonpanossa ei ole yleensä samanlaisia supertähtiä kuin osalla muista kärkipään joukkueista. Suomi on perinteisesti äärettömän hyvin valmennettu ja todella sitoutunut joukkue, suureksi osaksi selkärangasta tulevan pelitavan ytimessä ja kasvanut henkisesti voittajaksi myös kovissa otteluissa.

Siinä missä Leijonilla on ollut historiansa aikana vaikeuksia pitää johtoasemiaan ja kykyä tappaa otteluita, niin Leijonat on tänä päivänä täysin toista maata ja timanttinen 60 minuutin joukkue.

Suomen joukkue on noussut tänä päivänä suureksi möröksi myös monille kovan luokan vastustajille, sillä Leijonia vastaan menestyminen on äärettömän vaikeaa. Suomi on oppinut kasvamaan turnausten aikana voittavaksi joukkueeksi erityisesti niissä vaiheissa, kun Leijonilta sitä eniten odotetaan.

Suomi on joukkue isolla J-kirjaimella eikä mikään Venäjän kaltainen yksilöiden ryhmä. Pitää myös huomioida, että Jalonen on sellainen valmentaja, joka nauttii myös NHL:ssä pelaavissa suomalaisissa suurta kunnioitusta ja siten halua menestyä Leijonissa.

Leijonien heikkoudet 2022

Leijonien mahdolliset heikkoudet löytyvät erityisesti kotikisojen ympärillä henkiseltä puolelta. Suomelle pelaaminen Tampereen uudessa Nokia Areenassa on mieletön juttu ja ikimuistoinen tapahtuma, mutta Leijonilta vaaditaan myös valtavasti heti alussa niin pelillisellä kuin henkisellä puolella. Jos turnaus alkaa suomalaisittain heikosti, niin se voi alkaa rassata vähintään joidenkin pelaajien pääkoppaa. Lisäksi valtaosa Suomessa suorastaan vaatii Leijonilta MM-kisojen voittoa, joten se voi olla lähtökohdiltaan hankalampi tilanne kuin viimeksi olympiakiekossa.

Suomelle pelaaminen kotikisoissa on pitkään odotettu urheilutapahtuma, jossa halutaan menestyä jopa poikkeuksellisen kovalla innolla ja motivaatiolla. Se voi olla samaan aikaan vahvuus ja heikkous. Jääkiekon MM-kisat Leijonat haluaa enemmän kuin mitään muuta menestyä Tampereella, mutta Suomella on valitettavasti myös paljon hävittävää.

Leijonille pelaaminen puolivälierissä on myös aivan valtava henkisen puolen ottelu, jossa yksi ottelu voi viedä käytännössä kaiken roskiin. Jos Suomi häviää puolivälierissä, niin suuri yleisö ei muista enää ollenkaan sitä, vaikka lohkovaihe olisi mennyt todella hyvin.

Leijonat ei kalpene pelillisesti vertailussa mihinkään muuhun huippumaan tekemiseen, joten Suomi saa olla siinä mielessä hyvällä mielellä ja valmistautua kevään kohokohtaan ilman mitään huolta.

Leijonat pystyy vastaamaan hienosti Kanadan ja Ruotsin pelaamiseen myös silloin, kun kaksikko pelaa parhaimmillaan, mutta toki suomalaisittain olisi toivottavaa saada erityisesti NHL:stä lisää ratkaisuvoimaa. Sen vähäisyys voi nousta Leijonien pieneksi haasteeksi. Lisäksi Suomen alakerta joutuu juuri Kanadaa ja Ruotsia vastaan todella kovaan testiin ja luultavasti niin on myös Yhdysvaltoja ja Tsekkiä vastaan.

Jääkiekon MM 2022 – Peto on irti kotikentällä

Jääkiekon MM-kisat 2022 on valtavan odotettu urheilutapahtuma, joka palaa vuosikymmenen jälkeen Suomeen ja tarjoaa varmasti unohtumattomia hetkiä niin Leijonille kaukalossa kuin kaikille suomalaisille jääkiekon ystäville.

Jääkiekon MM-kisat Leijonat on kevään ylivoimaisesti puhutuin joukkue, ja erityisesti mitä pidemmälle turnaus etenee, niin sen kovemmin Suomen kansa vaatii Leijonien menestystä. Suomi saa pelata tuliterällä Tampereen Nokia Areenalla, jossa Leijonia odottaa mieletön tunnelma, kiekkohuuma ja valtavasti mahdollisuuksia.

Suurin kysymys turnauksen alla on siinä, vaikuttaako Suomen pelaamiseen jollain konkreettisella tavalla se, että Leijonat pelaa nyt kotiyleisönsä edessä ja hallitsevana olympiakisojen voittajana? Tilanne on Suomelle erilainen kuin aiemmin.

Leijonat joutuu kohtaamaan valtavia paineita ja odotuksia, mutta erityisesti turnauksen alkaessa hyvin se voi kääntyä myös voimavaraksi. Leijonat tulee saamaan mieletöntä kannustusta, mutta Suomen on pystyttävä avaamaan turnauksensa sujuvasti. Muuten kotikenttäetu voi kääntyä toisin päin.

Voittaako leijonat kultaa MM-kisoissa?

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisoihin suurimpana ennakkosuosikkina yhdessä Kanadan ja Ruotsin kanssa. Leijonat on Kanadan ja Ruotsin ohella joukkue, jolta odotetaan vain turnauksen voittoa. Suomen, Kanadan ja Ruotsin parhaat haastajat ovat Yhdysvallat ja Tshekki, mutta kärkipään kolmikko on ylitse muiden ja esiintyy ilman suuria yllätyksiä mitalipeleissä.

Suomi taistelee paluusta maailmanmestariksi juuri Kanadaa ja Ruotsia vastaan, jotka tulevat olemaan Leijonille kaksi pahaa vastustajaa. Leijonat kohtaa Ruotsin lohkovaiheen loistavassa ottelussa.

Suomi on todistanut alkuvuoden aikana olevansa hienossa pelivireessä ja pystyvänsä kääntämään myös vaikeudet edukseen. Siitä hyvä esimerkki nähtiin olympialaisten jääkiekossa, kun Ruotsi johti Suomea kolmella maalilla. Ottelu kääntyi täysin kolmannessa erässä ja huipentui Leijonien jatkoajalla tulleeseen voittomaaliin.

Suomi ei tule olemaan materiaaliltaan ainakaan yhtään Kanadaa tai Ruotsia parempi miehistö, mutta monet muut asiat valmennuksesta alkaen kääntävät vaakakupin Leijonien eduksi. Suomi on kaikilla pelin eri osa-alueilla kisojen huippua.

Jääkiekon MM-kisat 2022 tulee tarjoamaan mieletöntä urheilujuhlaa Tampereella ja Helsingissä, joten loppuun on hyvä toivoa, että Leijonat voisi saada myös NHL:stä useita vahvistuksia. Suomi olisi myös ilman NHL-pelaajia vähintään turnauksen toiseksi paras ennakkosuosikki, mutta Änäristä tulevat vahvistukset tekisivät Leijonista monien papereissa parhaan ryhmän yltämään pienen tauon jälkeen voittajaksi.