Jääkiekon MM-kisat Leijonat

Jääkiekon MM-kisat 2024 pelataan Tshekissä, johon Suomi lähtee tavoittelemaan viimeistä kertaa Jukka Jalosen alaisuudessa paluuta menestyksen tielle. Valkopaidat epäonnistuivat viime vuoden turnauksessa jäätyään ulos mitalipeleistä. Jääkiekon MM-kisat Leijonat on kuitenkin valmiina nousemaan takaisin taisteluun MM-kisojen voitosta.

Tässä tekstissä käymme läpi Leijonat 2024 yleisenä esittelynä, pelipaikkojen listauksilla ja nostamalla esille Suomen vahvuuksia ja muutamia heikkouksia. On kuitenkin heti perään hyvä muistaa, että Suomen joukkue julkistetaan vasta turnauksen alla. Päivitämme turnauksen edetessä Suomen ottelut ja tulokset. Kertaamme myös Suomen aiemmat jääkiekon MM-kullat.

Betsaa jääkiekon MM-kisoissa🏅

leijonien peleihin bonuksia

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Leijonien ottelut Jääkiekon MM 2024 kisoissa

Turnaus lähtee liikkeelle Suomen osalta ottelulla Tshekkiä vastaan. Jääkiekon MM-kisat Leijonat kohtaa heti ensimmäisessä ottelussaan turnauksen isäntämaan, joten tiedossa on välittömästi yksi lohkovaiheen mielenkiintoisimmista ja eniten kiinnostavuutta herättävistä taistoista. Valkopaidat pelaavat seuraavaksi Iso-Britanniaa, Norjaa ja Itävaltaa vastaan. Toissa vuoden maailmanmestari kohtaa viimeisissä otteluissaan Kanadan, Tanskan ja Sveitsin.

Jos aiot betsata lätkän MM-kisoissa, kannattaa katsoa vinkkimme jääkiekon MM vedonlyöntiin.

Kova aloitus Leijonille

Siinä missä Suomi pelasi viime vuoden turnauksen avauksessaan USA:ta vastaan ja kohtasi heti todella laadukkaan miehistön niin sama jatkuu myös tämän vuoden turnauksessa. Tshekki pelaa kotiyleisönsä edessä ja on ehdottomasti yksi varteenotettavista ehdokkaista pelaamaan jopa maailmanmestaruudesta. Leijonat lähtee lohkovaiheessa toki yhä lähes jokaiseen otteluunsa ennakkosuosikin asemassa, mutta Tshekki laittaa valkopaidat heti ensimmäisessä ottelussa erittäin isoon testiin. Otteluun lähdetään kokoonpanoista riippuen lähelle tasabuukista.

Suomen ottelut jääkiekon MM-kisoissa 2024

10.5.2024Tshekki – SuomiKello 21.20
12.5.2024Suomi – Iso-BritanniaKello 13.20
13.5.2024Norja – Suomi Kello 17.20
16.5.2024Suomi – ItävaltaKello 17.20
18.5.2024Kanada – SuomiKello 17.20
20.5.2024Suomi – TanskaKello 21.20
21.5.2024Suomi – SveitsiKello 21.20

Jääkiekon MM otteluennakot: Leijonien ennusteet

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisoihin keväällä 2024 tavoittelemaan historiansa viidettä maailmanmestaruutta. Leijonat on voittanut jääkiekon MM-kisat vuosina 1995, 2011, 2019 ja toissa vuonna 2022. Suomen ennusteet ovat käytännössä vuodesta ja turnauksesta toiseen enemmän kuin hyvät, vaikka Leijonien matka päättyi viimeksi suureen pettymykseen. Ei kuitenkaan pidä ajatella, että se olisi jollain tavalla heikentänyt merkittävästi valkopaitojen osakkeita. Suomella on enemmän kuin hyvät mahdollisuudet juhlia pienen tauon jälkeen uutta maailmanmestaruutta. Leijonien suurimpana esteenä on kuitenkin taas kerran Kanada.

Suomen lopullisen joukkueen saamme tietoomme tietysti vasta lähempänä turnauksen alkua, joten siihen menee vielä hyvän aikaa, mutta valkopaitojen rosterilta on lupa odottaa joka tapauksessa vahvaa panosta ja laajaa menestystä. Se on sanomattakin selvää, kun kyseessä on kuitenkin samalla yhden aikakauden päätös. Suomi ei ole todennäköisesti rankingissa aivan Kanadan veroinen joukkue, mutta Leijonat on lähes varmuudella toiseksi suurin mestarisuosikki.

Jääkiekon MM otteluennakot: Luvassa paluu maailmanmestariksi?

Suomelta odotettiin viime vuonna heti perään toista maailmanmestaruutta, mutta Leijonien matka päättyi karusti. Se oli yksi Suomen viime vuosien kovimmista tappioista. Kanada oli jopa pienen altavastaajan asemassa. Valkopaidat ovat kuitenkin päässeet valmistautumaan taas hyvin Tshekissä pelattavaan turnaukseen ja omaavat mainiot puitteet palata takaisin maailmanmestariksi. Suomen mahdollinen maailmanmestaruus ei olisi viime vuodesta huolimattakaan edes pieni yllätys. Jotkut ovat saattaneet helposti ajatella, että Leijonien suunta olisi viime vuoden pettymyksen takia selkeässä laskussa, mutta asia ei ole missään tapauksessa näin.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2024: Tshekki – Suomi

Suomen urakka alkaa jääkiekon MM-kisoissa taistolla Tshekkiä vastaan. Ottelu pelataan 10. toukokuuta kello 21.20. Punavalkoiset pääsevät haastamaan heti isäntämaan ensimmäisessä ottelussa turnauksen toiseksi suurinta mestariehdokasta. Tshekiltä on lupa odottaa vahvaa panosta varsinkin omissa kotikisoissaan. Kyseessä on alustavasti rankingin neljäs joukkue. Kyseessä tulee olemaan ilman valmistavia harjoitusotteluita joukkueiden kuluvan vuoden kolmas kohtaaminen. Maiden ensimmäinen taisto käytiin helmikuussa Ruotsin EHT-turnauksessa, jolloin valkopaidat nappasivat kahden maalin voiton. Isäntämaa oli ehtinyt kuitenkin voittaa joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista, jotka pelattiin EHT-jäillä Suomessa ja Tshekissä.

Tshekki MM-kisoissa

Tshekki on käytännössä vuodesta toiseen vähintään mustien hevosien joukossa, joilla on realistinen mahdollisuus mennä päätyyn saakka. Punavalkoiset eivät ole enää mustien hevosien joukossa, sillä isäntämaalta odotetaan oikeasti jopa maailmanmestaruutta. Tshekki lähtee tämän vuoden turnaukseen pelaamaan vain kirkkaimmista mitaleista, sillä punavalkoiset tulevat saamaan jalkeille todella laadukkaan, kyvykkään ja tasokkaan joukkueen. EHT-jäillä hyvin pelanneelta isäntämaalta on lupa odottaa vahvoja otteita heti turnauksen ensimmäisistä otteluista lähtien. Siinä mielessä onkin todella mielenkiintoista seurata miten joukkue pystyy kestämään kotiyleisönsä antamat paineet, kun vastaan tulee ensimmäisellä kierroksella yksi viime vuosien kovimmista maista.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Tshekki – Suomi?

Tshekki lähtee turnaukseen rankingista hieman Suomen alapuolelta, mutta punavalkoiset nauttivat kotietua, joka tekee ottelun lähtökohdista äärimmäisen tasaiset. Leijonien kuuluu lähteä otteluun korkeintaan minimaalisena ennakkosuosikkina. Valkopaidat ovat alustavasti noin 40 prosentin ennakkosuosikkeja, joten toissa vuoden maailmanmestarille voidaan antaa pieni voittajaehdokkaan asema. Jos Tshekki saa jalkeille oikeasti huipputason ryhmän, niin punavalkoiset saattavat nousta kotiyleisönsä siivittämänä itse jopa minimaalisen ennakkosuosikin asemaan. On muuten selvää, että Tshekki tulee laittamaan Suomen heti turnauksen avaavalla kierroksella todella kovaan testiin kaukalon molemmissa päissä. Punavalkoisten mahdollinen voitto ei olisi edes pieni yllätys.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2024: Suomi – Iso-Britannia

Suomen urakka Tshekin MM-jäillä jatkuu, kun Leijonat pelaa Iso-Britanniaa vastaan. Taisto käydään 12. toukokuuta kello 13.20. Tiedossa on todennäköisesti yksi lohkovaiheen yksipuolisimmista koitoksista. Suomi lähtee otteluun niin jättimäisenä ennakkosuosikkina, että koitoksen pitäisi olla ratkennut taiston puoleen väliin mennessä. Iso-Britannia pelasi viimeksi MM-kiekon pääsarjaa toissa vuonna. Paluu ylhäälle on taas tapahtunut. On muutenkin sanottava, että Iso-Britannia on mennyt jääkiekossa jopa hieman parempaan suuntaan, vaikka joukkue on edelleen pääsarjan kannalta todella köykäinen ja kevyt miehistö.

Iso-Britannia MM-kisoissa

Iso-Britannia ei ollut mukana viime vuoden turnauksessa, sillä britit putosivat toissa vuoden turnauksen päätteeksi takaisin sarjaporrasta alemmaksi. Kyseessä on kuitenkin varsinkin nykyään ryhmä, jonka paikka on paremminkin pääsarjassa, vaikka viimeksi mukaan tarttui vain yksi piste. Iso-Britannia lähtee tämän vuoden turnaukseen pelaamaan luonnollisesti vain sarjapaikkansa puolesta, sillä joukkueella ei ole edes teoriassa muuta mahdollisuutta kuin pyrkiä välttämään taas uusi putoaminen. Iso-Britannia on materiaalinsa ja taitotasonsa kannalta hieman kehittyneempään suuntaan matkalla oleva joukkue, mutta tasoerot varsinkin turnauksen kärkimaihin ovat auttamatta todella valtavat. Olisi täysin epärealistista ajatella, että Iso-Britannia voisi taistella menestyksestä Suomea vastaan.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi – Iso-Britannia?

Suomen pelaaminen Iso-Britannian tasoista joukkuetta vastaan ei nouse varmasti klassikoiden joukkoon, mutta Leijonien on hoidettava työnsä kunnialla ja otettava käytännössä automaattisesti tulevan voiton. Kenenkään on turha väittää, että Iso-Britannia voisi laittaa minkäänlaisia kapuloita Suomen rattaisiin, jos Leijonat on edes jollain tavalla ottelun ytimessä ja keskittyy pelaamiseen. Joukkueiden välillä on niin jäätävän kokoinen tasoero, että Iso-Britannia tuskin tulee saamaan kuin muutaman maalipaikan. Pitää silti muistaa, että kaikki odottavat Suomelta vain helppoa voittoa, joten Leijonien on pidettävä keskittyminen kuitenkin täysin pelissä ja omassa tekemisessä. Suomi voittaa noin 90 prosentin todennäköisyydellä, joten se kuvaa hyvin maiden tasoeroa.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2024: Norja – Suomi

Suomi pelaa turnauksen kolmannen ottelunsa, kun Leijonat saa vastaansa Norjan. Ottelu pelataan 13. toukokuuta kello 17.20. Joukkueet eivät ole kohdanneet vielä tämän vuoden aikana. On kuitenkin hyvin mahdollista, että valkopaidat ja vuonomaa pelaavat vastakkain vielä viimeisissä valmistavissa harjoitusotteluissa. Norja ei ole ollut missään tapauksessa Suomelle mikään automaattinen voitto tai pisteautomaatti, sillä vuonomaa on osannut laittaa hyvin kapuloita Leijonien rattaisiin. Toki ne ovat olleet pääasiassa ilman kilpailullista elementtiä, sillä valkopaidat voittivat kuitenkin toissa vuonna MM-kisoissa viiden maalin erolla.

Norja MM-kisoissa

Norja kuuluu lätkän MM-kisoissa perinteisesti alemman korin joukkueisiin putoajaehdokkaiden yläpuolella, joilla ei ole mahdollisuutta saada kunnon menestystä, mutta ei ole toisaalta isoa vaaraa tippua myöskään sarjaporrasta alemmaksi. Sama tilanne jatkuu myös tämän vuoden turnauksessa. Kyseessä ei ole missään tapauksessa keskikastin joukkue, mutta Norja pystyy laittamaan lähes vuodesta toiseen tiukoille myös huomattavasti kovempia joukkueita. Vuonomaa ei ole materiaalinsa ja taitotasonsa puolesta merkittävästi esimerkiksi Ranskaa vahvempi joukkue, mutta punapaidat ovat huomattavasti muun muassa Iso-Britanniaa parempi ryhmä. Joukkueella ei pitäisi olla tämänkään vuoden turnauksessa ongelmia välttää lohkonsa viimeinen sija.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Norja – Suomi?

Norjan tärkeimmät ottelut eivät ole lohkon parhaita maita kuten Suomea ja Kanadaa vastaan, sillä vuonomaassa tiedetään hyvin reaaliteetit. Joukkueen tärkein tehtävä on hoitaa urakkansa lohkon muita viimeisten sakkiin ennakoituja joukkueita vastaan. Norja ei omaa Suomea vastaan realistisia mahdollisuuksia voittaa, mutta kuten todettu, niin vuonomaa on ollut kuitenkin aiemmin valmistavissa harjoitusotteluissa yllättävän vaikea vastustaja. Joukkue on pystynyt laittamaan Suomen odotettua tiukemmille useammissa valmistavissa harjoitusotteluissa. Tasoero on valkopaitojen eduksi silti todella suuri. Suomi lähtee otteluun noin 80 prosentin ennakkosuosikkina, joten valkopaidat ottavat voiton varsinaisella peliajalla yli kolme kertaa neljästä.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2024: Suomi – Itävalta

Suomi pelaa lohkovaiheessa seuraavan ottelunsa Itävaltaa vastaan. Taisto käydään 16. toukokuuta kello 17.20. Valkopaidat lähtevät otteluun luonnollisesti taas valtavan suurena ennakkosuosikkina, mutta punavalkoiset ovat kuitenkin mainettaan parempi lätkämaa ja olisivat pystyneet saamaan vuosien varrella hieman parempaa menestystä. Kyseessä ei ole missään nimessä niin heikko ja osaamaton joukkue mitä monet ovat saattaneet helposti ajatella. Suomi ja Itävalta ovat kohdanneet toisensa viime vuoden MM-kisoissa pariin kertaan. Kummatkin voitot irtosivat toki Leijonille, mutta esimerkiksi niistä jälkimmäinen tuli vain kahdella osumalla. Valkopaidat eivät saaneet varsinkaan viimeksi lainkaan odotetun helppoa ja vaivatonta voittoa.

Itävalta MM-kisoissa

Itävalta oli viime vuonna lähellä pudota sarjaporrasta alemmaksi, mutta punavalkoiset onnistuivat lopulta välttämään tippumisen jäätyään kuitenkin samoihin pisteisiin Unkarin kanssa. Molemmat joukkueet saivat kolme pistettä, mutta alppimaa oli kuitenkin muilla mittareilla niukasti seitsemännen sijan ansainnut joukkue. Itävalta lähtee myös tämän vuoden turnaukseen yhtenä heikoimmista maista, mutta kyseessä ei ole oleellisesti esimerkiksi Norjaa heikompi joukkue. Alppimaalla on yksittäisiä hyviä pelaajia ja jopa kentällisiä, jotka pystyvät saamaan pelin vastustajan päätyyn, joskaan ei tällaisessa ottelussa. Itävalta ei ole silti missään nimessä niin toivoton tapaus kuin vaikkapa Iso-Britannia, sillä alppimaalta löytyy kuitenkin myös kansainvälistä osaamista.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi – Itävalta?

Suomen asetelmat ovat hieman erilaiset kuin Iso-Britanniaa vastaan, vaikka Leijonat on myös tällaisessa ottelussa jättimäisen ennakkosuosikin asemassa. Valkopaidat kohtaavat kuitenkin hieman paremman ja laadukkaamman joukkueen kuin Iso-Britanniaa vastaan. Suomi ottaa varmasti ottelun nopeasti hallintaansa ja ratkaisee taiston todennäköisesti kahden ensimmäisen erän aikana, mutta kuten todettu, niin mistään ylikävelystä ei voi puhua. Leijonat on mielettömästi Itävaltaa parempi joukkue, mutta alppimaa pystyy kuitenkin luomaan itsekin edes muutamia hyviä maalipaikkoja. Suomi ei voi pelata myöskään Itävaltaa vastaan edes yhtään puolivaloilla. Leijonat voittaa lähes 80 prosentin arviolla.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2024: Kanada – Suomi

Suomen mielenkiintoisin ja eniten odotettu lohkovaiheen taisto on tiedossa, kun valkopaidat pelaavat hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa vastaan. Ottelu pelataan 18. toukokuuta kello 17.20. Kyseessä on ehdottomasti kiinnostavin yksittäinen ottelu, joka pelataan turnauksen lohkovaiheessa. Vaahterapaidat voittivat viimeksi MM-kisat kukistettuaan loppuottelussa Saksan ja lähtevät myös tämän vuoden turnaukseen niukasti suurimpana mestariehdokkaana. Leijonilla on paljon kalavelkoja maksettavana, sillä joukkue hävisi viime vuoden turnauksen puolivälierissä juuri punavalkoisia vastaan. Tiedossa on jo pudotuspelien kannalta todella korkean profiilin ottelu, jossa haetaan varmasti asetelmia jo jatkoon.

Kanada MM-kisoissa

Kanada ei pelannut viime vuoden turnauksessa missään tapauksessa huipputason miehistöllä, sillä vaahterapaidat lähtivät puolivälieriin Suomea vastaan jopa pienenä altavastaajana. Punavalkoiset olivat kuitenkin lopulta selkeästi vahvempi miehistö ja nappasivat kolmen maalin voiton. Kyseessä on jääkiekon menestynein maa ja ehdottomasti paras mestariehdokas Suomen kanssa myös tämän vuoden turnauksessa. Kanadalta on lupa odottaa lähes millä tahansa rosterilla menestystä laajalla rintamalla, vaikka kyseessä on monesti joukkue, jonka parasta nähdään vasta tosipelien koittaessa. Onkin hyvin mahdollista, että vaahterapaidat surffailevat lohkovaiheen ja keskittyvät isojen otteluiden alkamiseen.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Kanada – Suomi?

Kanadan rosteri on yksi suurimmista kysymysmerkeistä, sillä on vielä todella vaikea arvioida sitä, millä joukkueella vaahterapaidat saapuvat turnaukseen. Jos punavalkoiset haluaisivat laittaa kokoonpanoonsa huippuluokan laatua, niin silloin kyseessä olisi tietysti kiistaton ykkössuosikki. Joukkue on sitä kuitenkin todennäköisesti kaikilla rostereillaan. Siitä hyvä esimerkki tuli myös viimeksi pelatussa turnauksessa. Punavalkoiset eivät olleet mukana lainkaan kaksisella ryhmällä, mutta joukkue onnistui siitä huolimatta nappaamaan maailmanmestaruuden. Otteluun lähdetään alustavien arvioiden valossa lähelle tasabuukista. Vielä tässä vaiheessa on vaikea kallistaa vaakakuppia kummankaan joukkueen suuntaan. Jos sitä pitää tehdä, niin jopa Leijonat olisi marginaalinen ennakkosuosikki.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2024: Suomi – Tanska

Leijonat pelaa toiseksi viimeisen lohkovaiheen ottelunsa, kun Suomi saa vastaansa Tanskan. Koitos pelataan 20. toukokuuta kello 21.20. Kyseessä on valkopaitojen kannalta ottelu, johon Suomi lähtee tietysti suurena ennakkosuosikkina, mutta Juuteilla on kuitenkin oikeasti laatua ja osaamista laittaa ottelu tiukoille. Joukkueet pelasivat vastakkain viime vuoden turnauksessa, jolloin taisto päättyi Leijonien rumaan voittoon. Tanskalla ei ollut kuitenkaan enää saumoja päästä jatkoon. Punavalkoiset eivät ole missään tapauksessa yksi turnauksen heikoimmista joukkueista, joten kyseessä on suureksi osaksi esimerkiksi Norjan tasoinen miehistö.

Tanska MM-kisoissa

Tanska kuuluu lätkän MM-kisoissa tyypillisesti alemman korin joukkueisiin, joilla ei ole esimerkiksi juuri Norjan tapaan realistisia mahdollisuuksia pärjätä hyvin, mutta ei myöskään vaaraa tippua sarjaporrasta alemmaksi. Juutit on materiaaliltaan ja taitotasoltaan varmasti monien papereissa vähintään vuonomaan tasoinen miehistö. Kyseessä on samalla tuloksiaan parempi joukkue, joka olisi voinut saada vuosien aikana hieman parempaa menestystä. Tanska oli toiseksi edellisellä kerralla hyvin lähellä yltää pudotuspeleihin, mutta punavalkoisten matka päättyi niukasti lohkossaan viidenneksi. Juutit sai viimeksi kahdeksan pistettä ja oli sillä selkeästi lohkonsa viidenneksi paras joukkue. Se ei kuitenkaan riittänyt läheskään taisteluun neljännestä paikasta.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi – Tanska?

Suomi lähtee otteluun tietysti taas suurena ennakkosuosikkina, mutta Leijonat ei voi pelata varsinkaan Tanskan tasoista joukkuetta vastaan missään tapauksessa vain keskinkertaisesti. Siinä missä Suomi voi pelata Iso-Britannian tai Itävallan tyyppistä joukkuetta vastaan varsinkin ajoittain lähes miten sattuu ja ottaa silti voiton, niin tilanne on Tanskan kanssa täysin erilainen. Juutit ei ole todellakaan sellainen joukkue, jota vastaan olisi myöskään Suomella varaa pelata heikosti. Punavalkoiset pystyvät laittamaan pelin myös tasokkaiden vastustajien puolustusalueelle ja tekemään siellä pitkiä hyökkäyksiä. Joukkueelta löytyy oikeasti kansainvälisesti laadukkaita pelaajia. Leijonat lähtee otteluun silti noin 75 prosentin ennakkosuosikkina.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2024: Suomi – Sveitsi

Suomen urakka päättyy lohkovaiheen osalta, kun valkopaidat saavat vastaansa Sveitsin. Ottelu pelataan 21. toukokuuta kello 21.20. Maat ovat pelanneet EHT-jäillä useamman kerran. Leijonat kohtaa viimeisellä kierroksella todella potentiaalisen ja kyvykkään joukkueen, jolta on odotettu oikeasti parempaa menestystä myös kovissa paikoissa eikä pelkästään lohkovaiheissa. Alppimaa oli viime vuoden turnauksessakin lohkovaiheen osalta erinomaisessa pelivireessä napattuaan seitsemältä kierrokselta kuusi voittoa. Joukkue selvitti tiensä jatkoon lohkonsa voittajana, mutta punavalkoisten matka päättyi saman tien yllättävään tappioon Saksalle. Lähes sama juttu oli vuotta aiemmin.

Sveitsi MM-kisoissa

Sveitsi on ollut lätkän MM-kisoissa todella erikoinen joukkue, sillä punavalkoiset ovat saaneet muun muassa kahdella edellisellä kerralla lohkovaiheessa todella hienoa menestystä, mutta siinä kaikki. Alppimaa jäi jalkoihin niin toiseksi edellisellä kerralla USA:ta vastaan kuin viimeksi yllä mainittua Saksaa vastaan. Joukkue ei ole osannut menestyä kovissa paikoissa, sillä miehistön pärjääminen on rajoittunut suureksi osaksi pelaamiseen lohkovaiheen otteluissa. Sveitsi ei ole ollut EHT-jäillä kaksisessa pelivireessä, sillä punavalkoiset eivät saaneet muun muassa toiseksi viimeisestä turnauksesta yhtään voittoa. Sama tilanne oli Sveitsin isännöimässä EHT-turnauksessa. Kyseessä on kuitenkin hurjan kyvykäs ja osaava joukkue, jolta vain odotetaan yhä tulosta myös isoissa otteluissa.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi – Sveitsi?

Suomi ja Sveitsi eivät ole kohdanneet MM-kisoissa moneen vuoteen, joten kyseessä on maille ensimmäinen taisto sitten vuoden 2018. Punavalkoisten kannalta herää taas kysymys siitä, että pystyykö joukkue menestymään myös sitten, kun pelataan oikeasti kunnon panoksista. On helppo olettaa, että Sveitsi menee taas lohkostaan heittämällä jatkoon, mutta kyseessä ei ole mustaa hevosta erikoisempi miehistö ennen kuin joukkue oppii voittamaan myös tiukemmissa tilanteissa. EHT-ottelut eivät ole luvanneet sen kannalta hyvää. Suomi lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta tällaisessa ottelussa voimasuhteiden määrittäminen on vaikeampaa kuin esimerkiksi monessa muussa taistossa. Leijonat on alustavasti noin 50 prosentin ennakkosuosikki.

Jääkiekon MM-kisat 2024 Leijonat esittely

Suomi on pelannut tekstin kirjoittamisen hetkellä kolme EHT:tä, joissa Leijonat on käyttänyt hyvin vaihtelevia kokoonpanoja ja rostereita. Valkopaitojen joukkue tulee elämään vielä voimakkaasti matkalla Tshekin MM-kisoihin, joten Leijonien esittelyä on vielä vaikea hahmottaa tarkemmin tässä vaiheessa kevättä. Esimerkiksi monet Sveitsissä pelaavat huippuluokan suomalaiset eivät ole päässeet pelaamaan vielä Suomen EHT-otteluissa kuin korkeintaan yhdessä tapahtumassa, joten joudumme odottamaan helposti viimeisen EHT-turnauksen jälkeiseen aikaan, jotta lopullista rosteria voi alkaa hahmotella.

Jääkiekon MM-kisat 2024 Leijonat: Maalivahdit

29 Harri Säteri, EHC Biel, NLA

30 Lassi Lehtinen, MoDo, SHL

32 Emil Larmi, Växjö Lakers, SHL

Jääkiekon MM-kisat 2024 Leijonat: Puolustajat

2 Rasmus Rissanen, Örebro, SHL

3 Olli Määttä, Detroit Red Wings, NHL

4 Mikko Lehtonen, Zürich Lions, NLA

7 Oliwer Kaski, HV 71, SHL

18 Vili Saarijärvi, SCL Tigers, NLA

33 Veli-Matti Vittasmäki, Tappara

50 Juuso Riikola, SCL Tigers, NLA

82 Jesper Mattila, KalPa

Jääkiekon MM-kisat 2024 Leijonat: Hyökkääjät

12 Jere Innala, Frölunda, SHL

15 Juha Jääskä, HIFK

19 Konsta Helenius, Jukurit

21 Patrik Puistola, Jukurit

24 Hannes Björninen, Örebro, SHL

25 Pekka Jormakka, Jukurit

39 Jesse Puljujärvi, Pittsburgh Penguins, NHL

48 Valtteri Puustinen, Pittsburgh Penguins, NHL

57 Arttu Hyry, Kärpät

64 Mikael Granlund, San Jose Sharks, NHL

71 Ahti Oksanen, IK Oskarshamn, SHL

79 Oliver Kapanen, KalPa

80 Saku Mäenalanen, SCL Tigers, NLA

81 Iiro Pakarinen, HIFK

Leijonien tähtipelaajat 2024

On syytä olettaa, että Suomi tulee saamaan Tshekin turnaukseen vähintään muutamia tai yksittäisiä kovan luokan huippupelaajia NHL-kaukaloista. Vielä ei tietysti voi spekuloida sillä, keitä Suomi tulisi mahdollisesti saamaan, mutta kun kyseessä on Jalosen viimeinen turnaus, niin kiinnostusta on varmasti. Toki se riippuu paljon siitä, miten NHL:ssä esiintyvät suomalaiset pääsevät tai eivät pääse pudotuspeleihin. Suomen menestyminen ei ole ollut kuitenkaan käytännössä koskaan NHL-pelaajien varassa, sillä Leijonien hienon pärjäämisen taustalla on ollut aivan erilainen lähestymistapa kuin esimerkiksi Venäjän kaltainen yksittäisten supernimien saapuminen oman joukkueen avuksi.

Valmentajat – Jääkiekon MM-kisat 2024 Leijonat

Suomi jatkaa vielä viimeisen kerran Jalosen alaisuudessa, joka on noussut viime vuoden turnauksesta huolimatta yhdeksi Suomen historian parhaaksi jääkiekkovalmentajaksi. Siitä ei ole ollut enää vuosiin mitään epäilyksiä. Jalonen on viime vuoden pettymyksestä huolimatta yhä äärettömän vahva huippuluokan valmentaja, joka on todistanut useita kertoja pystyvänsä loihtimaan taustajoukkojensa kanssa myös keskinkertaisista materiaaleista täyttä timanttia. Jalonen on ehdottomasti sellainen valmentaja, joka tekee myös muut paremmiksi.

Suomen taustatiimi on pitänyt sisällään myös paljon muita henkilöitä kuin vain Jalosen alkaen Mikko Mannerista, Ari-Pekka Selinistä, Kari Lehtosesta, Janne Hietaniemestä, Mika Kortelaisesta ja Jere Lehtisestä. Jalonen on myös halunnut monta kertaa muistuttaa siitä, että valmennus on monen asian ja henkilön yhteispeliä eikä yhden miehen show. Jalonen on mieletön maailmanluokan valmentaja, mutta niin on myös koko tiimi. Samaa on lupa odottaa viimeisen kerran keväällä 2024.

Huipputiimillä Jalosen viimeisiin MM-kisoihin

Suomen valmennus on myös kevään 2024 MM-kisojen timanttista huippua. On sanomattakin selvää, että Leijonat haluaa menestyä nyt entistäkin kovemmin, kun Jalonen on viimeistä kertaa penkin takana. Joukkueen valmennus ei kalpene vertailussa myöskään vuonna 2024 mihinkään toiseen joukkueeseen. Suomen valmennus on työssään aivan mielettömän hyvä ja taitava kokoamaan juuri oikeat ryhmät, saamaan pelaajat noudattamaan sovittua pelitapaa valtavan hyvin ja motivoimaan pelaajat toteuttamaan itseään niin, että he saavat itsestään parhaan irti. Jalosen ja hänen taustatiiminsä alaisuudessa Leijonien on hienoa pelata myös vuoden 2024 turnauksessa.

Jalonen Jukka, päävalmentaja
Manner Mikko, valmentaja
Selin Ari-Pekka, valmentaja
Lehtonen Kari, maalivahtivalmentaja
Hietaniemi Janne, videovalmentaja
Kortelainen Mika, joukkueenjohtaja
Lehtinen Jere, GM
Berg Aki-Petteri, huoltaja
Koivunen Riku, huoltaja
Muurila Antti, huoltaja
Lehtovirta Matti, lääkäri
Naalisvaara Tuomo, lääkäri
Sulin Juha, hieroja
Mali Hero, fysioterapeutti
Tolvanen Tero, fysioterapeutti
Varmanen Jukka, toimihenkilö
Hietanen Petteri, tiedottaja

leijonat jääkiekon mm kisoissa

Leijonien vahvuudet 2024

Leijonat jääkiekon MM-kisoissa on tämänkin vuoden turnauksessa taas kahden parhaan mestarisuosikin joukossa. Suomi lähtee turnaukseen lähes yhtä suurena voittajaehdokkaana kuin Kanada. Osassa arvioita Kanada on nostettu lievästi todennäköisimmäksi mestarisuosikiksi ennen Suomea, kun taas joissain lähtökohdat maiden välillä ovat käytännössä tasoissa.

Leijonat on edelleen jokaisessa turnauksessa valmis pelaamaan tilanteessa kuin tilanteessa vähintään paikoista mitalipeleissä. Suomen jääminen niiden ulkopuolelle olisi toisen kerran putkeen suuri pettymys. On hyvin vaikea kuvitella viime vuoden pettymyksen jälkeen, että Suomi ei menisi turnauksessa mitalipeleihin. Luvassa on Jalosen viimeisen turnauksen näkökulmasta lähes varmuudella niin valtavan kovatasoinen Leijonien joukkue. Se tulee olemaan erittäin hyvin valmennettu, valmistettu ja motivoitunut joukkue isolla J-kirjaimella, jossa koko ryhmä puhaltaa yhteen hiileen alusta loppuun asti.

Suomen kokonaisvaltainen joukkuepelaaminen on tuottanut viime vuosina suurta menestystä, mutta Leijonat ei ole jäänyt missään tapauksessa makaamaan hyvän olon tunteeseen. Valkopaidat ovat esiintyneet MM-kisojen alla pelatuissa EHT-turnauksissa hyvin vaihtelevasti, mutta tärkeintä on ollut se, että Jalosella on edelleen taustatiiminsä kanssa kaikki tietotaito, osaaminen ja ymmärrys siitä, miten Suomi palautetaan vuoden tauon jälkeen taas pelaamaan mitaleista.

Leijonien heikkoudet 2024

Kuten yllä jo totesimme, niin Suomi on esiintynyt EHT-turnauksissa ajoittain yllättävänkin epävarmasti ja ailahtelevasti varsinkin puolustuksensa osalta. Valkopaidat ovat olleet oudon haavoittuvaisia etenkin juuri alakerrassa. Leijonien pelaaminen ei ole ollut EHT-turnauksissa keskinkertaista parempaa, mutta toki Suomen joukkue tulee kehittymään niistä vielä paljon matkalla MM-kisoihin. EHT-ottelut ovat kuitenkin herättäneet pieniä kysymysmerkkejä siitä, onko Suomen kokonaisvaltainen joukkuepelaaminen menossa tai jo mennyt puolustuksen osalta pykälän heikompaan suuntaan. Omiin on mennyt erikoisen paljon maaleja, jotka olisivat olleet estettävissä.

Jääkiekon MM-kisat leijonat – edelliset mestaruudet

Suomen jääkiekon mm voitot loistavat tällä hetkellä numerossa neljä, sillä jääkiekon mm-kulta on mennyt Leijonille vuosina 1995, 2011, 2019 ja 2022. Valkopaitojen mm jääkiekon mestaruudet ovat saaneet seurakseen yhdeksän hopeaa ja kolme pronssia. Suomi jääkiekon mm kulta on tietysti suurimpana tavoitteena taas Tshekissä pelattavassa turnauksessa. Valkopaidat eivät onnistuneet viime vuoden turnauksessa läheskään toivotusti, mutta paluu menestyksen pariin on enemmän kuin hyvin taas tehtävissä keväällä 2024.

Jääkiekon mm-mitalit kategoriassa Suomi ei ole tietenkään läheskään Kanadan tai Venäjän kaltainen suurta menestystä nauttinut joukkue, mutta ei ole mitään esteitä sille, että valkopaidat eivät voisi palauttaa itseään Tshekissä takaisin uudeksi maailmanmestariksi. Suomen jääkiekon mm voitot ovat olleet viime vuosina todella upeaa seurattavaa mukaan lukien menestyminen talviolympialaisissa, mutta toki pieni paluu maanpinnalle tapahtui jälkimmäisissä kotikisoissa.

Jääkiekon MM-kisat leijonat – voittaako Suomi turnauksen?

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisoihin jälleen kerran suurimpana ennakkosuosikkina yhdessä Kanadan kanssa. Siinä missä Leijonat ei päässyt esiintymään viime vuoden turnauksessa mitalipeleissä, niin valkopaitojen ainoa tavoite ja tehtävä on päästä takaisin taistelemaan maailmanmestaruudesta. Leijonat on Kanadan ohella joukkue, jolta odotetaan vain turnauksen voittoa. Kanada, Suomi ja Ruotsi ovat kolme parasta mestarisuosikkia, ja neljäs erittäin laadukas joukkue on Tshekki. USA on alustavasti hieman Tshekin alapuolella.

Jääkiekon MM-kisat leijonat tulee olemaan lopullisessa muodossaan paperilla hyvin samaa tasoa Kanadan kanssa ja todennäköisesti hieman Ruotsia edellä. Monet muut asiat valmennuksesta alkaen kääntävät vaakakupin Leijonien eduksi. Viime vuoden pettymyksestä ei pidä tehdä tässäkään mielessä suuria johtopäätöksiä. Se oli kuitenkin vain yksi yksittäinen turnaus ja yksittäinen ottelu puolivälierissä. Suomi on yhä lähes varmasti kaikilla pelin eri osa-alueilla huippua, joskin Leijonien alakerta on ollut EHT-jäillä pieni kysymysmerkki. Kanada on myös Tshekissä hyvin vaikea vastustaja etenkin MM-kisojen lähestyessä huipennustaan.

Betsaa Leijonien puolesta

betsaa leijonien voittoa

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.