FC Porto – Shakhtar Donetsk vihje ja kertoimet

FC Porto – Shakhtar Donetsk
Estádio do Dragão
13/12/2023 – 22.00

Vihjemedia vihje – Shakhtar Donetsk voittaa tasapeli ei vetoa – Kerroin 5.80* Nubet

(Kertoimet vedettiin 13/12 klo. 11.30)

Parhaat kertoimetVeikkausBet365Nubet
FC Porto voittaa1.46*1.50*1.49*
Tasapeli4.25*4.33*4.40*
Shakhtar Donetsk voittaa6.30*6.50*7.40*

* Kertoimet ovat esillä vain informatiivisenä esimerkkinä. Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Ota parhaat bonukset täältä!

Ennakko ja lähtöasetelma otteluun

  • FC Porto on saanut ennen Mestarien liigan lohkovaiheen viimeistä kierrosta yhdeksän pistettä ja menisi tasapelilläkin jatkoon.
  • FC Porton ei tarvitse saada lohkon päätöksessä voittoa, sillä isännille riittää mikä tahansa pistesuoritus lohkon toiseen paikkaan.
  • FC Porto pelasi edellisellä kierroksella tappiollisesti Barcelonaa vastaan ja jäi myös pelillisesti ja maaliodottamien valossa toiseksi.
  • Shakhtar Donetsk tarvitsee tänään samassa pistemäärässä voiton, sillä se on ainoa tapa nostaa vierasjoukkue FC Porton yläpuolle.
  • Shakhtar Donetsk on tehnyt vaikeassa tilanteessa hienosti voitavansa ja omaa yhä realistisen sauman tavoitella paikkaa jatkossa.
  • Shakhtar Donetsk on ollut lähiaikoina hyvässä pelivireessä ja pitänyt kolmessa edellisessä ottelussaan maalinsa koskemattomana.
  • Shakhtar Donetsk on saanut parilla edellisellä kierroksella upean voiton Barcelonaa vastaan ja koko pistepotin Antwerpiä vastaan.
  • FC Porto on tietysti selkeä ennakkosuosikki, mutta parhaat pelivalinnat löytyvät näillä lähtökohdilla Shakhtar Donetskin puolelta.
  • Shakhtar Donetsk voittaa tasapeli ei vetoa -muodolla noin 22 prosentin todennäköisyydellä, joten vieraille löytyy hyvää pelattavaa.

Jalkapallon Mestarien liigassa yhteen iskevät FC Porto ja Shakhtar Donetsk. Kotijoukkue on saanut lohkovaiheessa yhdeksän pistettä ja esiintynyt kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti Antwerpiä vastaan ja ilman pisteitä Barcelonaa vastaan. Portugalilaisten tilanne ennen viimeistä kierrosta on siinä mielessä hyvä, että isäntien ei tarvitse ottaa tänään voittoa. Sinivalkoiset menisivät myös tasapelillä jatkoon. Viimeksi Mestarien liigassa tullut tappio oli pelillisesti ja maaliodottamien valossa ansaittu. Vierasjoukkue on tehnyt vaikeassa paikassa hienosti voitavansa, sillä ukrainalaiset ovat joutuneet pelaamaan nimelliset kotiottelunsa kotimaansa rajojen ulkopuolella ja joutunut pelaamaan muutenkin hankalissa olosuhteissa. Tänään vain voittoa tavoittelevat vieraat ovat pelanneet kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti Barcelonaa ja Antwerpiä vastaan. Varsinkin toiseksi edellisestä ottelusta irronnut voitto oli upea suoritus. Viimeksi tullut voitto ei ollut pelillisesti ja maaliodottamien kannalta varsinaisesti vääryys, mutta vastustaja oli otteiltaan vain aavistuksen heikompi miehistö.

Kotijoukkueelle riittää viimeisestä ottelusta myös tasapeli

FC Porton matka Mestarien liigan lohkovaiheessa on edennyt hyvin odotetulla tavalla. Kotijoukkue oli alun perin lohkon toiseksi paras miehistö Barcelonan jälkeen ja esiintynyt pitkälti sen mukaisesti. Isännät jäivät edellisellä kierroksella pelillisesti ja maaliodottamien valossa ansaitusti ilman pisteitä, mutta portugalilaiset pääsevät viimeiseen otteluun muuten hyvästä tilanteesta. Sinivalkoisten ei tarvitse hakea ottelusta voittoa kovalla riskillä, sillä tasapelikin riittäisi viemään Dragõesin jatkoon. FC Porto voitti seurojen ensimmäisen kohtaamisen kahdella maalilla ollen pelillisesti ja maaliodottamien kannalta vahvempi miehistö. Voitto meni oikeaan paikkaan. Portugalilaiset ovat materiaaliltaan ja taitotasoltaan pykälän Shakhtar Donetskia parempi ryhmä, mutta kotijoukkue ei ole rosteriltaan niin selkeästi edellä, että tasoero olisi suuri. Vierasjoukkue pääsee pelaamaan ilman pelkoa tappiosta, joten isommat paineet ovat sinivalkoisilla. Isännät ovat pelanneet edellisen Chämppärin ottelunsa jälkeen kolme koitosta, joista uusin taisto oli Portugalin liigassa voittoon päättynyt ottelu Casa Piasta.

Ukrainalaiset tavoittelevat viimeiseltä kierrokselta vain voittoa

Shakhtar Donetsk saapuu Portugaliin simppelistä tilanteesta, sillä vierasjoukkueen on voitettava, jotta ukrainalaiset voivat jatkaa matkaansa Mestarien liigan pudotuspeleihin. Vieraat eivät tee tasapelillä mitään, joten oranssimustien on tavoiteltava viimeiseltä kierrokselta voittoa myös tarvittaessa isolla riskillä. Donetskilaisten sesonki on ollut odotetusti vaikea ja jatkuu samanlaisena myös tulevina kuukausina. Tilanne Ukrainassa on niin karmea, että Hirnyky ei pääse pelaamaan mitään otteluita virallisesti oikean kotiyleisönsä edessä. Shakhtar Donetsk on pelannut kaikki vaikeudet huomioiden hyvän lohkovaiheen ja on siis kuitenkin tasapisteissä FC Porton kanssa. Sekin kertoo hyvin siitä, että vierasjoukkue on esiintynyt Ukrainan karmeasta tilanteesta huolimatta jopa erinomaisesti. Takana on kolmesta edellisestä ottelusta yhtä monta voittoa. Niissä vastustajat eivät ole tehneet yhtään maalia. Mestarien liigassa on tullut viimeksi voitto Antwerpistä. Varsinkin voitto Barcelonasta oli asia, joka nostatti varmasti vierasjoukkueen itseluottamusta ja uskoa myös viimeiseen otteluun.

Lunasta bonus vauhdittamaan vedonlyöntiä!

* Kertoimet ovat esillä vain informatiivisenä esimerkkinä. Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.