Super Bowl 2022

Super Bowl on amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelu, jossa ratkaistaan kauden mestari. Legendaarinen Super Bowl järjestetään helmikuun alussa 2022  ja siinä kohtaavat American Football Conferencen ja National Football Conferencen voittajat.

Super Bowl on yksi tunnetuimmista urheilutapahtumista, jonka katsojaluvut hipovat taivaita myös Suomessa. Kauden huipentavassa ottelussa Super Bowl vedonlyönti on tärkeässä roolissa – unohtamatta tietenkään kulttiasemaan noussutta Super Bowl väliaikashowta. Tsekkaa alta Vihjemedian listaamat Super Bowl kertoimet, erikoiskohteet ja hyödynnä vedonlyöntibonukset.

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Super Bowl 2022 tulokset

Super Bowl 2022 pelattiin helmikuun 13. SoFi Stadiumilla Californian Inglewoodissa. Stadion on Los Angeles Rams-joukkueen kotistadion, joten hienoa oli, kun joukkue saavutti finaalipaikan. Kyseessä oli historian 56. finaaliottelu.

Finaalissa Los Angeles Rams sai vastaansa joukkueen Cincinnati Bengals. ja oli syynä sitten pelikunto, kotikenttäetu tai oman stadionin uskolliset fanit, ylsi Rams voittoon Bengalsien ohi. Tämä oli vasta historian toinen kerta, kun Super Bowlin voittaa kotikentällään pelaava joukkue. Tuohan se mukanaan myös usein lisää paineita.

Super Bowl vetokohteet

Super Bowl vetokohteet sisältävät hurjasti pelattavaa ja kertoimia tarjotaan lähes kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin vetokohteisiin.

Vetoa saa lyödä:

 • voittajasta
 • koko ottelun pistemääristä
 • tilanteesta puoliajalla
 • neljänneksistä
 • pelaajakohtaisia vetoja
 • finaalistien pistemääristä
 • voittomarginaalista
 • touchdownien
 • potkumaalien tekijöistä ja määristä

Super Bowl on valtava urheilujuhla, joten luvassa on myös aikaisempien vuosien tapaan runsaasti erikoiskohteita. Monia vetokohteita tarjotaan lisäksi lukuisilla eri linjoilla. Alla muutamia vetokohteita eri vedonlyöntisivustoilla.

 • kuka voittaa kolikonheiton ja sen tuloksesta
 • kauanko kansallislaulun esittäjällä menee kappaleen läpiviemiseen
 • kuinka usein Donald Trump twiittaa ottelun aikana!

Ainakaan tänä vuonna kyseisten vetojen asettaminen ei ole mahdollista, koska Twitter sulki Trumpin tilin, mutta paljon muita erikoisvetoja lienee taas tarjolla.

Super Bowl – maailman suurin show

Super Bowl on maailman suurin show, jonka ympärille rakennetaan lähes viikon kestävät bileet. Suuret juhlat huipentuvat varsinaiseen otteluun. Super Bowl vetää yleensä valtavia katsojamääriä. Tilanteeseen vaikuttaa tänä vuonna koronakriisi, joten paikan päällä nähtäneen huomattavasti maltillisempi yleisö.

Super Bowl väliaikashow on monille jopa yhtä tärkeä kuin itse ottelu. NFL on myynyt puoliaikashown nimen sponsorilleen ja nykyisin se kulkee nimellä Pepsi Super Bowl LV Halftime Show. Tänä vuonna pääesiintyjänä on kanadalainen The Weeknd.

Puoliaikashowssa esiintyy myös muita maailmankuuluja supertähtiä ja tietenkin tähänkin osioon on tarjolla riittävästi erikoisia Super Bowl 2021 kertoimia.

Super Bowl vedonlyönti – mitä kannattaa huomioida?

Super Bowl vedonlyönti on yksi maailman suosituimmista vedonlyöntikohteista ja NFL:n finaali on aina odotettu urheilutapahtuma. Super Bowl tarjoaa mahdollisuuden lyödä vetoa lähes kaikesta taivaan ja maan väliltä, joten on selvää, että vetojen asettaminen Super Bowl kohteisiin on kovassa suosiossa.

Super Bowl on paljon muuta kuin vain yksittäinen suuri ottelu, jossa ratkaistaan NFL:n mestaruus ja vedonlyönti on eittämättä tärkeä osa kokonaisuutta. Vetoja asetetaan ympäri maailmaa ja niitä tekevät yhtä lailla myös vähän betsaamista muuten harrastavat pelaajat.

Super Bowl vedonlyöntiä silmällä pitäen kannattaa huomioida muutamia tekijöitä, joilla on ottelun arvioimisen ja kulun kannalta tärkeä merkitys. Super Bowliin on ensinnäkin mahdollista löytää ja tehdä hyvin tarkkoja arvioita voimasuhteista.

Jokainen vedonlyönnin ystävä voi tehdä halutessaan itse tai hakea internetistä valmista materiaalia siitä, mitkä ovat kummankin joukkueen voiton todennäköisyydet. Mahdolliset loukkaantumiset ja sään vaikutukset pistemääriin voivat vaikuttaa merkittävästi ottelun kulkuun. Tutustu finaalistien vahvuuksiin ja heikkouksiin. Tutki ryhmiä järjellä, mutta älä ylireagoi mihinkään tietoon.

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä alla olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

5 faktaa Super Bowlista

 1. Tapahtuma on vuoden yksi suurimmista vedonlyöntikohteista. Las Vegasissa vetolappuja isketään sisään jopa 100 miljoonalla dollarilla.
 2. Super Bowl on todellista kulutusjuhlaa mitä tulee ruokaan, ainoastaan kiitospäivä menee tapahtuman edelle. Hittituote on yllätys, yllätys tamperelainen herkku eli kanasiivet. Checken wingsejä kuluu yli miljardi kappaletta. Suosikkikastike on ranch. Sipsejäkin menee yli 5 miljoonaa kiloa. Ruokajuomien ykköseksi yltää olut, jota sitäkin kulutetaan melkein 50 miljoonaa laatikollista.
 3. Super Bowl pelataan aina sunnuntaisin ja jostain kumman syystä seuraava maanantai nousee sairauspoissaoloissa tilastojen kärkeen.
 4. 30 sekunnin väliaikamainos televisiossa maksaa reilut 5 miljoonaa dollaria. 1960-luvun lopussa selvittiin vain 42 000 dollarilla.
 5. Super Bowl -finaalia seuraa tv:stä keskimäärin 170 miljoonaa amerikkalaista. Ja päälle tulee tietenkin ympäri maailmaa tapahtumaa seuraavat fanit.

Super Bowl 2022 – Usein kysytyt kysymykset

 • Milloin Super Bowl 2021 pelataan?
  Super Bowl 2021 pelataan sunnuntaina 13.2.2022.
 • Missä Super Bowl pelataan?
  Super Bowl pelataan Inglewoodissa Californiassa, SoFi Stadiumilla.
 • Mitkä joukkueet pelaavat Super Bowl -finaalissa 2022?
  Los Angeles Rams ja Cincinnati Bengals
 • Parhaat kertoimet Super Bowliin?
  Tarjolla on usein korotettuja kertoimia sekä ilmaisvetoja. Lisäämme tälle sivulle tuoreimmat tarjoukset.

NFL

Amerikkalainen jalkapallo on kehitetty 1800-luvun lopussa ja siitä on tullut Yhdysvalloissa perinteistä jalkapalloa suositumpi palloilulaji. Amerikkalaisessa jalkapallossa pelataan soikion muotoisella pallolla ja siinä kerätään pisteitä viemällä pallo vastustajan maalialueelle tai potkaisemalla pallo maalihaarukkaan. Yhden ottelun peliaika on 4 x 15 minuuttia. Amerikkalainen jalkapallo muistuttaa edeltäjäänsä rugbya.

NFL eli The National Football League on Yhdysvalloissa vuonna 1920 perustettu amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga, jossa pelaa 32 joukkuetta. NFL:ssä joukkueet on jaettu kahteen 16 joukkueen konferenssiin, jotka ovat AFC ja NFC. Konferenssit on jaettu neljän joukkueen divisiooniin, joita ovat itä, pohjoinen, etelä ja länsi.

Runkosarjan päätyttyä pelataan pudotuspelit, joihin otetaan konferensseista nykyään yhteensä 14 joukkuetta. Pudotuspelit pelataan konferenssien sisällä kerrasta-poikki –systeemillä. Kausi huipentuu helmikuun alussa pelattavaan Super Bowl -finaaliin, jossa kohtaavat American Football Conferencen ja National Football Conferencen voittajat.