Slutsk – Energetik-BGU 8.5. klo 17.00

Jalkapallon Valko-Venäjän Valioliigassa pelataan tulevana perjantaina kaksi ottelua, joista ensimmäisessä yhteen iskevät mainiosti kautensa käynnistänyt Slutsk ja myös hyvin pelannut Energetik-BGU. Slutsk on saanut seitsemällä ensimmäisellä kierroksella viisi voittoa, yhden tasapelin ja tappion. Energetik-BGU on pelannut seitsemällä ensimmäisellä kierroksella voitollisesti neljä kertaa ja hävinnyt kolmesti. Slutsk on ollut Valko-Venäjän Valioliigan paras onnistuja, sillä kotijoukkue on yllättänyt meistä monet ja ollut ensimmäisten viikkojen aikana loistavassa pelivireessä. Energetik-BGU on pelannut Slutskin tavoin hienosti ja ollut niin ikään yksi onnistuja. Miehistöillä on piste-eroa neljän pisteen edestä.

Slutsk ja Energetik-BGU pelasivat vastakkain vuonna 2019 kaksi kertaa. Miehistöjen ensimmäisessä kohtaamisessa iskettiin yhteen heti ensimmäisellä kierroksella, jolloin ottelu meni ilman osumia. Ensimmäisen kierroksen ottelussa Slutsk sai olla kotonaan pieni ennakkosuosikki. Ryhmien jälkimmäinen kohtaaminen oli tiedossa heinäkuun puolen välin jälkeen, jolloin Slutsk oli vieraissa parempi numeroin 0-1. Tuolloin ottelun ainokainen tehtiin ensimmäisellä vartilla. Osuman sai viimeistellä nykyään muualla pelaava Cedric Kouadio. Slutsk sai olla miehistöjen edellisessä kohtaamisessa myös vieraissa pieni voittajasuosikki. Viime kaudella Slutsk sijoittui sarjataulukossa niukasti kympin alle ja heti nipun perässä oli Energetik-BGU. Pisteissä tuli kuilua isännille vain yksi piste.

Slutsk

Slutsk on saanut seitsemällä ensimmäisellä kierroksella yllä mainitusti viisi voittoa, yhden tasapelin ja tappion. Kotijoukkue on pelannut upealla tavalla ja on ollut Valko-Venäjän Valioliigan paras onnistuja. Slutsk pelasi kahdella ensimmäisellä kierroksella voitollisesti Slavia Mozyria vastaan ja niukan pisteettömän kamppailun Dinamo Brestiä vastaan. Tuolloin vastustajan yksi osuma tarkoitti kaverille koko pistepottia. Slutsk pelasi kolmannella ja neljännellä kierroksella voitollisesti Isloch Minskiä vastaan ja vähämaalisen pistejaon Vitebskiä vastaan. Kahdessa seuraavassa ottelussa pelattiin voitollisesti Shakhtar Soligorskia vastaan ja Belshynan kustannuksella. Varsinkin voitto tasokkaasta Shakhtar Soligorskista oli hieno voitto. Siinä tehtiin kaksi maalia. Viimeksi tuli myös hyvä voitto Dinamo Minskistä.

Slutsk on ollut monella mittarilla Valko-Venäjän Valioliigan paras onnistuja ja yllättäjä. Kotijoukkue on harvoja miehistöjä, jotka ovat tehneet vähintään 10 maalia. Isännät ovat onnistuneet maalinteossa komeasti 14 kertaa. Toisaalta kärjen miehistön alakerta ei ole ollut samalla tasolla, sillä se on ollut ajoittain selvästi epävarma. Omiin on mennyt yhdeksän maalia. Slutskilla onnistumiset ovat ruokkineet kuitenkin uusia onnistumisia ja pelaajiston itseluottamus on varmasti korkealla. Ilonaiheita on tullut hienolla tavalla. Varsinkin ratkaisuvoiman kanssa on tullut paljon hyviä juttuja, sillä ainoastaan yhdellä kierroksella ei ole tehty edes yhtä maalia. Sekin oli sarjan hallitsevaa mestaria vastaan. Viimeksi päästiin lähes heti puoliajan jälkeen kaksi maalia edelle. Pistejako olisi kuvannut silti illan tapahtumia paremmin.

Slutskilla löytyy kaksi pelaajaa, jotka ovat tehneet mieheen kolme osumaa. Pelaajat ovat kokenut venäläinen Artem Serdyuk ja Nigeriaa edustava Bala Muhammad Umar. Heistä Serdyuk ei ollut kokoonpanossa edellisen kierroksen ottelussa Dinamo Minskiä vastaan. Umar teki kaksi osumaa toiseksi edellisen kierroksen kamppailussa Belshynaa vastaan, kun Slutsk onnistui maalinteossa yhteensä kolmesti. Serdyuk teki edellisellä kaudella Slutskille 11 kierroksella neljä osumaa, joten miehellä on nyt kasassa kuuteen kierrokseen hyvät kolme osumaa. Kotijoukkueella kahteen maaliin ovat pystyneet Abdoul Gafar ja Souleymane Koanda. Yhteensä kahdeksan Slutskin pelaajaa on tehnyt maalin.

Energetik-BGU

Energetik-BGU on saanut tähän mennessä otteluistaan neljä voittoa ja kolme tappiota. Vierasjoukkue pelasi kahdella ensimmäisellä kierroksella voitollisesti BATE Borisovia ja Rukh Brestiä vastaan. Varsinkin voitto ensimmäisellä kierroksella sarjan jättiläistä vastaan oli mainio onnistuminen, vaikka selvästi parempi vastustaja oli vielä ruosteessa. Kahdessa seuraavassa ottelussa napattiin koko pistepotti Dinamo Minskiä vastaan ja kärsittiin ensimmäinen pettymys kahdella maalilla Torpedoa vastaan. Seuraavaksi tuli perään toinen tappio, kun ottelu Gorodejaa vastaan meni yllättäen vastustajalle maalilla. Vaikeudet jatkuivat selvässä tappiossa Neman Grodnoa vastaan. Tuolloin vastustaja oli parempi kolmella osumalla. Miehistö pääsi viikko sitten takaisin menestyksen pariin Smolevichin kustannuksella.

Energetik-BGU on ollut Slutskin tavoin yksi Valko-Venäjän Valioliigan parhaista onnistujista. Vierasjoukkue oli varsinkin ensimmäisten kierrosten aikana mainiossa pelivireessä ja nappasi useampia hienoja voittoja. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa vastustajille annettiin yhteensä maali. Toisaalta kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen on ollut selvästi haastavampaa. Ainoa voitto ja edes piste on tullut äsken sanottuna Smolevichia vastaan. Tuolloin maalinteossa onnistuttiin kaksi kertaa. David Twehin viimeistelemä maali ensimmäisellä 20 minuutilla oli Energetik-BGU:n kannalta erittäin tärkeä osuma, sillä alla oli selviä hankaluuksia. Torpedoa, Gorodejaa ja Neman Grodnoa vastaan maalinteossa ei onnistuttu itse kertaakaan. Tosin Neman Grodnoa vastaan ottelu oli melkein 70 minuuttia ilman osumia.

Energetik-BGU:llä yksi pelaaja on ollut ylitse muiden, sillä Jasur Jakhshibaev on viimeistellyt hienot neljä osumaa. Uzbekistania edustava Jakhshibaev on ollut Energetik-BGU:n hyvälle ensimmäiselle seitsemälle kierrokselle tärkein yksittäinen pelaaja. Kyseessä on vähän reilut parikymppinen hyökkääjä, joka teki esimerkiksi ensimmäisellä kierroksella kaksi maalia BATE Borisovia vastaan. Hän teki maalin myös edellisellä kierroksella Smolevichia vastaan. Neljään edelliseen kamppailuun alla ei ole muita osumia, mutta mies saa olla urakkansa käynnistymiseen erittäin tyytyväinen. Neljä muuta pelaajaa on tehnyt minskiläisten vahvuudessa yhdet osumat. Vieraat ovat ehtineet viimeistellä yhteensä kahdeksan maalia.

Arvio ottelusta Slutsk – Energetik-BGU ja kertoimet

Slutskin ja Energetik-BGU:n kohtaaminen on varmasti yksi kuluvan viikon eniten kiinnostavista otteluista. Slutsk on pelannut loistavasti ja varsinkin maalinteon kanssa on saatu paljon onnistumisia. Slutsk ei ole kuitenkaan sijoituksensa mukainen miehistö, sillä isännät ovat perustasoltaan enemmän Valko-Venäjän Valioliigan keskikastia. Lisäksi matkalla on ollut myös hyvää onnea. Energetik-BGU sai edellisellä kierroksella erittäin tärkeän voiton, sillä vierasjoukkue oli pelannut sitä ennen kolmella kierroksella putkeen kolme tappiollista kamppailua. Minskiläiset ovat pelanneet muuten hyvin, mutta ratkaisuvoimaa tulisi olla Jakhshibaevin rinnalla. Slutsk on kotonaan noin 45 prosentin voittajasuosikki.

Voit nähdä Valko-Venäjän Valioliigan kaikki ottelut halutessasi Unibet TV:llä. Unibet TV näyttää koronaviruksen salliessa jälleen runsaasti huippu-urheilua jalkapallosta, tenniksestä, koripallosta ja paljosta muusta. Unibet TV:n katselu toimii ilman pelaamista, mutta pelitilillä tulee olla vähintään sentti.

Vihjemedia.com © 2021 | Sivustokartta - Evästeet - Tietosuojakäytäntö