Mikä joukkue voittaa jalkapallon EM-kisat 2021?

Lätkän MM-kisat on taputeltu ja tässä onkin sopivasti vajaa viikko aikaa orientoitua vuoden 2021 odotetuimpaan tapahtumaan eli jalkapallon EM-kisoihin. Huuhkajien harjoitusmatsit eivät menneet aivan nappiin, mutta eikö huono kenraali nimenomaan lupaa hyvää lopputulosta?

Unibet tervetuliaistarjous banneri

Vihjemedialla on täysi luotto Suomen joukkueen tasonnostoon, mutta aivan mestarisuosikiksi emme mekään Huuhkajia nosta. Alla ennakkoarviot 7 tämän hetken suurimmasta kandidaatista nostamaan pokaalia kisojen päätteeksi: Ranska, Englanti, Belgia, Portugali, Espanja, Saksa, Hollanti.

Kunkin alla olevan joukkueen voittokertoimen näet täältä. Lisäksi olemme kirjoittaneet kattavat analyysit kaikista kisoihin osallistuvista joukkueista.

Vedonlyöntibonuksilla kohti kisoja

PELISIVUSTO Info Talletusbonus Rekisteröidy
Unibet logo
Lue esittely
Kierrätysvaatimus: 4x
Maksimipanos: 5 €
Ilman talletusta:
100 % bonus 100 € asti PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät

888sport logo
Lue esittely
Kierrätysvaatimus: 7x (2x talletus, 5x bonus)
Maksimipanos:
Ilman talletusta:
100 % bonus 100 € asti PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät

Bethard logo
Lue esittely
Kierrätysvaatimus: 4x
Maksimipanos: 10 €
Ilman talletusta:
100 % bonus 100 € asti PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät


Lue esittely
Kierrätysvaatimus: 8x
Maksimipanos: -
Ilman talletusta:
100 % bonus 100 € asti PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät


Lue esittely
Kierrätysvaatimus: 5x
Maksimipanos: -
Ilman talletusta: Wheel of Rizk -pyöräytys
100 % bonus 100 € asti PELAAMAAN

18+ | Säännöt ja ehdot pätevät

EM kisat 2021: voittajasuosikit

Ranska

Ranska lähtee jalkapallon EM-kisoihin suurimpana voittajasuosikkina. Ranska on hallitsevana maailmanmestarina ennakkoon turnauksen paras joukkue, ja Gallian kukkoja vastaan menestyminen tulee olemaan äärettömän vaikeaa myös turnauksen muilta suurmailta.

Ranska on juhlinut EM-kisojen voittoa yllättäen vain kaksi kertaa, mutta turnauksen ykkössuosikki on tällä kerralla kaikilla osa-alueilla timanttisessa iskussa.

Ranskan yhtä vahvinta osa-aluetta on vaikea määrittää, sillä Gallian kukkojen materiaali ja kaikki pelin eri ominaisuudet ovat lähes niin hyviä kuin miltään joukkueelta voi vain odottaa.

Ranskan parhaat vahvuudet löytyvät erityisesti keskikentältä ja hyökkäyksestä, mutta myös hallitsevan maailmanmestarin maalivahti- ja puolustustyöskentely ovat valtavan kovalla tasolla, joiden pitäisi kestää myös kovimmissa paikoissa.

Ranskan mahdolliset heikkoudet ovat hyvin pieniä. Les Bleusin maalivahtina toimiva Hugo Lloris on suoriutunut Ranskan paidassa kiitettävällä tavalla, mutta hänellä on ollut yksittäisiä selkeästi heikompia otteluita seuratasolla Tottenhamissa. Lloris on syyllistynyt Tottenhamissa joihinkin haparointeihin, mutta sellaisesta ei ole ollut viitteitä Ranskan paidassa, sillä sinisten ykköstorjuja on ollut loistava.

Ranskan erittäin laadukkaassa puolustuksessa saattaa löytyä erityisesti toisille suurmaille muutamia iskunpaikkoja. Gallian kukkojen laitapakit lähtevät todennäköisesti tukemaan hyökkäyksiä aktiivisesti, joten laitapakkien takalinjoilta voi löytyä tilaa huippumaiden hyökkääjille. Ranskan puolustus toimii kuitenkin äärettömän kovalla tasolla käytännössä illasta toiseen, eikä varsinkaan turnauksen keskikastin tai sitä heikompien joukkueiden ole realistista luoda useita maalipaikkoja.

Ranskan avainpelaajia EM-kisoissa ovat erityisesti keskikentällä valtavan tärkeässä asemassa oleva N’Golo Kante ja hyökkäyksen supertähdet Antoine Griezmann sekä Kylian Mbappé. Ranskalla on lähes runsaudenpulaa kentälle laitettavien pelaajien suhteen, eikä hallitsevalla maailmanmestarilla pitäisi olla sellaisia loukkaantumisia, jotka vaikuttaisivat negatiivisesti sinipaitojen menestykseen EM-kisoissa. Ranska voisi tavoitella myös kotiin jääneillä pelaajilla suurta menestystä.

Ranska pelasi EM-karsinnoissa samassa lohkossa Turkin, Islannin, Albanian, Andorran ja Moldovan kanssa. Gallian kukot keräsi 10 kierroksella kahdeksan voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion. Sinipaitojen EM-karsintojen urakka sujui lähes täydellisellä tavalla, eikä hallitsevan maailmanmestarin tarvinnut jännittää pitkään paikkaansa EM-kisoissa.

Ranska kärsi EM-karsinnoissa tappion vain Turkin vieraana. Ranska teki EM-karsinnoissa 25 maalia ja antoi vastustajilleen kuusi osumaa. Sinisten paras maalintekijä oli kuudesti osunut Olivier Giroud.

Ranska pelaa EM-kisoissa F-lohkossa Saksan, Portugalin ja Unkarin kanssa. Ranskan lohko on monien papereissa EM-kisojen mielenkiintoisin ja samalla vaikein nelikko, josta käytetään myös nimitystä kuolemanlohko. Gallian kukot pelaa samassa lohkossa kahta huippumaata vastaan ja jatkokarsinnoista EM-kisoihin päässyttä Unkaria vastaan. Ranska on kiistatta lohkon ykkössuosikki, mutta Gallian kukkojen on pelattava heti korkealla tasolla Saksaa ja Portugalia vastaan.

Ranskan EM-kisojen lohko on myös joukkueen itsensä näkökulmasta heti loistava haaste, joka herättää varmasti kaikki pelaajat esiintymään turnauksen alusta saakka parhaalla tavalla. R

anskalla ei pitäisi olla vaikeuksia Unkaria vastaan, mutta Saksan ja Portugalin tasoiset vastustajat pystyvät aiheuttamaan vaikeuksia myös hallitsevan maailmanmestarin puolustuksessa, jos sinipaitojen alakerta alkaa yhtään lepsuilla. Samalla kuolemanlohkossa nähdään nopeasti ensimmäisiä viitteitä siitä, missä Gallian kukoilta voi löytää edes pieniä heikkouksia.

Ranska pelaa EM-kisoissa Didier Deschampsin alaisuudessa, joka on toiminut Gallian kukkojen päävalmentajana vuodesta 2012 lähtien. Deschampsilla on hyvä ja varmasti erittäin motivoiva mahdollisuus voittaa historiassa toisena miehenä EM-kisat pelaajana ja valmentajana.

Ranska on pelannut EM-kisoissa aiemmin yhdeksän kertaa ja juhlinut Euroopan mestaruutta vuosina 1984 ja 2000. Sinipaidat olivat EM-kisojen loppuottelussa vuonna 2016, jolloin Gallian kukot hävisi Portugalille. Ranska oli ensimmäisen kerran EM-kisoissa vuonna 1960.

Ranska on oikeutetusti EM-kisojen paras joukkue, ja Gallian kukkojen pitäisi edetä kaikissa arvioissa vähintään välieriin. Ranska on lähes niin täydellinen joukkue kuin miltään huippumaalta voi vain odottaa.

Ranska on äärettömän vaikea vastustaja jo siksi, että sinipaidat osaavat muokata pelitapaansa vastustajien mukaan siten, että pelin taso ei laske. Ranska lähtee jokaiseen otteluunsa ennakkosuosikkina, mutta Gallian kukot on hyvin kiinnostavassa lohkossa, jossa on myös kaksi kovan luokan nippua.

Englanti

Englanti lähtee EM-kisoihin toiseksi laadukkaimpana joukkueena ja taistelee todennäköisesti parhaiten turnauksen voitosta Ranskan kanssa. Englanti ei ole voittanut koskaan EM-kisoja, mutta Kolme leijonaa on pitkästä aikaa kaikilla osa-alueilla turnauksen parhaita joukkueita, ja odotukset valkopaitoja kohtaan ovat oikeutetusti korkealla. Englanti nostetaan monesti yhdeksi voittajasuosikiksi jo sillä perusteella, että kyseessä on Englanti, mutta nyt Kolme leijonaa pelaa loistavalla nipulla.

Englanti on pelannut pitkään tuloksellisesti korpivaelluksen keskellä, mikä on vain kasvattanut yhden maailman intohimoisimman jalkapallokansan vaatimuksia joukkueen taistella tosissaan EM-kisojen menestyksestä.

Englanti pelaa luonnollisesti kaikissa arvokisoissa vain korkean profiilin pelaajilla, mutta tuleva kesä on tauon jälkeen oikeasti ensimmäinen kerta, kun Kolme leijonaa on nostettava todelliseksi mestarisuosikiksi. Samalla valkopaitojen paineet ovat kiistatta valtavat, eikä kotiyleisön ja median paineiden kestävyydestä ole lainkaan takeita.

Englannin suurimmat vahvuudet löytyvät keskikentältä ja hyökkäyksestä. Englannin keskikenttä ja hyökkäys kestävät monien papereissa vertailua myös turnauksen ykkössuosikkiin Ranskaan. Englannilla on kasassa kiistatta paras kokoonpano jopa vuosikymmeniin, mikä näkyy parhaiten äärettömän vahvassa ja monipuolisessa keskikentässä ja hyökkäyksessä.

Englannin hyökkäyksessä Harry Kane, Marcus Rashford ja Raheem Sterling kantavat suurta vastuuta. Kanella on ollut Tottenhamin kanssa hankaluuksia, mutta supertähden tilille tuli maalipörssin voitto. Kane voitti myös EM-karsintojen maalikuninkuuden ja on myös yksi EM-kisojen pelätyimmistä hyökkääjistä. Kanen ohella keskikentältä kannattaa ottaa seurantaan suuren mielenkiinnon kohteena olevan Phil Fodenin, josta monet odottavat yhtä maailman parasta jalkapalloilijaa.

Englannin heikkoudet löytyvät todennäköisesti maalivahdeista ja puolustuksesta, jotka olisivat kuitenkin myös monella muulla suurmaalla erittäin kilpailukykyisiä. Suurin kysymysmerkki on monien papereissa Trent Alexander-Arnold, jonka pelin avaaminen on kiitettävällä tasolla, mutta hänen kauttaan erityisesti toisilla huippumailla on sauma luoda vaarallisia maalipaikkoja. Maalivahdeista Jordan Pickford nauttii yhä joukkueen luottoa, mutta kotimaan media on ollut selvästi toista mieltä.

Englanti pelasi EM-karsinnoissa samassa lohkossa Tshekin, Kosovon, Bulgarian ja Montenegron kanssa. Englanti keräsi otteluistaan seitsemän voittoa ja yhden tappion. Kolme leijonaa oli selvästi lohkonsa paras joukkue ja eteni vaivatta EM-kisoihin. Englanti onnistui EM-karsinnoissa maalinteossa komeat 37 kertaa, kun taas vastustajat viimeistelivät Kolmelle leijonalle kuusi osumaa. Englanti jäi pisteittä vain kerran Tshekkiä vastaan, mutta myös lohkon toinen jäi kuuden pisteen päähän.

Englanti esiintyy EM-kisoissa Gareth Southgaten alaisuudessa, joka on tehnyt Kolmen leijonan perämisessä loistavaa työtä. Southgate on onnistunut rakentamaan Englannille uutta uskottavuutta ja työkaluja menestyä materiaalin ja taitojen edellyttämällä tasolla.

Englanti on kokenut Southgaten alaisuudessa merkittävää nuorennusleikkausta, mikä on ollut vähintään tuloksellisesti hyvä ratkaisu. Siitä paras esimerkki oli edelliset MM-kisat, jossa Kolme leijonaa pääsi ensimmäistä kertaa arvokisojen mitalipeleihin sitten vuoden 1996 kotikisojen jälkeen.

Englanti pelaa EM-kisoissa lohkossa D yhdessä Kroatian, Skotlannin ja Tshekin kanssa. Englanti lähtee lohko D:ssä jokaiseen otteluunsa vahvana voittajasuosikkina, mutta erityisesti Kroatia on sellainen joukkue, jota vastaan Kolmen leijonan on pelattava korkealla tasolla.

Englanti esiintyi samassa EM-karsintojen lohkossa juuri Tshekin kanssa, joten yksi turnauksen vastustajista on jo tuttu Kolmelle leijonalle. Englannin jääminen lohkon ykkössijan ulkopuolelle olisi kiistatta yllätys.

Englanti lähtee turnaukseen oikeutetusti yhtenä voittajasuosikkina, ja Kolmella leijonalla on pitkästä aikaa loistava sauma mennä päätyyn asti. Englanti on erittäin laadukas, monipuolinen ja kyvykäs kilpailemaan kaikilla pelin eri osa-alueilla toisia huippumaita vastaan.

Englannilla ei pitäisi olla myöskään tärkeitä poissaoloja, ja Kolme leijonaa hyötynee myös siitä, että joukkue saa pelata kotinurmellaan. Englannin paras saavutus EM-kisoista on kuitenkin vain sijoitus kolmantena, joten valkopaitojen epävarma paineensietokyky on jälleen avainroolissa.

Belgia

Belgia on valtaosassa arvioita EM-kisojen kolmanneksi paras joukkue ja omaa parhaat mahdollisuudet tavoitella kärkikaksikko Ranskan ja Englannin takaa EM-kisojen mestaruutta.

Belgia lähtee turnaukseen FIFA:n rankingin ykköspaikalta, ja joukkue on kaikissa arvioissa nostettu ansaitusti yhdeksi EM-kisojen parhaaksi miehistöksi. Odotukset Belgiaa kohtaan ovat erityisesti nykyään hyvin suuret, ja Punaisia paholaisia vastaan menestyminen tulee olemaan myös muilta suurmailta hankalaa.

Belgia pelaa EM-kisoissa äärettömän laadukkaalla kokoonpanolla, josta löytyy lähes pelkästään aitoja vahvuuksia. Punaiset paholaiset pystyy pelaamaan kiitettävästi monella pelitavalla, mikä on yksi joukkueen parhaista ominaisuuksista. Punapaidat ovat tässä asiassa turnauksen toiseksi paras joukkue heti Ranskan jälkeen. Belgia kykenee pelaamaan ja murtautumaan pallonhallinnalla maalipaikoille monella rintamalla, mutta Punaiset paholaiset on myös erinomainen vastahyökkäysjoukkue.

Belgia on erittäin hyökkäys- ja tulivoimainen miehistö, jonka hyökkäyskalusto kestää täyden vertailun myös turnauksen suurimpaan voittajasuosikkiin Ranskaan. Belgian hyökkäyspään pelaaminen on valtavan laadukasta ja monipuolista, sekä erityisesti joukkueen keskikenttä on yhdessä hyökkäyspään kanssa tasolla, johon vain harva suurmaa voi vastata.

Belgian alakerta on myös mainiolla tasolla, mutta punaisten alakerta on hyvin tarkalla silmällä katsottuna pieni heikkous.
Belgian tärkeimmät avainpelaajat ovat erityisesti Kevin de Bruyne ja Thibaut Courtois, joista ensinnäkin de Bruynen pelinäkemys, syöttövalikoima ja monet muut tekijät ovat kiistatta maailman huipputasoa.

Courtois on puolestaan yksi turnauksen parhaista maalivahdeista. Courtois pelaa jatkuvasti äärettömän kovalla tasolla, joten vaikka Belgian alakerrassa voi olla pientä kysymysmerkkiä, niin maalivahteihin Punaisten paholaisten menestyminen ei tule kaatumaan.

Belgia pelasi EM-karsinnoissa samassa lohkossa Venäjän, Skotlannin, Kyproksen, Kazakstanin ja San Marinon kanssa. Punaiset paholaiset pelasi loistavat EM-karsinnat ja keräsi otteluistaan 10 voittoa. Punapaidat pelasivat pelkkiä voitollisia otteluita ja tekivät vastustajistaan selvää jälkeä. FIFA:n rankingin ykkösjoukkue ei joutunut kilpailemaan tosissaan jatkopaikkansa puolesta, sillä miehistö oli niin vakuuttavassa ja ylivoimaisessa pelivireessä, että muilla joukkueilla ei ollut juuri saumoja.

Belgia onnistui EM-karsinnoissa maalinteossa 40 kertaa, mikä oli EM-karsinnoissa eniten kaikista joukkueista. Punaiset paholaiset viimeisteli maaleja kiitettävällä tavalla, mutta joukkue puolusti myös kurinalaisesti ja fiksusti, eikä omiin mennyt kuin kolme palloa.

Belgia pystyi pelaamaan EM-karsintojen viimeisillä kierroksilla ilman paineita, sillä Punaiset paholaiset oli varmistanut paikkansa jatkossa jo hyvissä ajoin. Belgia oli EM-karsinnoissa vakuuttavin tai vähintään toiseksi vakuuttavin porukka.

Belgia pelaa EM-kisoissa Roberto Martinezin alaisuudessa, jonka johdolla Punaiset paholaiset sijoittui viimeksi MM-kisoissa kolmanneksi. Martinez on monien papereissa oikea mies johdattamaan punapaidat EM-kisojen voittajaksi. Martinezilla on kultaisen sukupolven joukkue, jonka paineet ovat toki korkealla, mutta samalla koko paketti on saatu hiottua timanttisen hyväksi. Viidesti EM-kisoissa pelanneella Belgialla ei ole vielä EM-kisojen mestaruutta, mutta sijoitus kakkosena löytyy vuodelta 1980.

Belgia on EM-kisoissa samassa lohkossa Venäjän, Tanskan ja Suomen kanssa. Belgia on jo Huuhkajien vuoksi myös Suomessa yksi turnauksen eniten seurattavista joukkueista. Belgia pelaa lohkossa B, jossa Punaiset paholaiset on suuren ennakkosuosikin asemassa.

Belgia ei ole kuitenkaan niin suuri ykkössuosikki kuin muutamat muut suurmaat ovat omissa lohkoissaan. On silti täysin selvää, että Belgiaa vastaan menestyminen tulee olemaan lohkossa kaikilta vastustajilta äärettömän hankalaa. Belgian pitäisi hallita sen tapahtumia lähes alusta loppuun asti.

Belgia on kiistatta turnauksen suurimpia voittajasuosikkeja, eikä Punaisia paholaisia vastaan edes suurmaat haluaisi pelata. Belgia on lähes kaikilla pelin eri osa-alueilla timanttisessa kunnossa, mutta punapaitojen alakerta voi olla pieni arvoitus, joskin sekin kestää vertailua lähes kaikkiin muihin suurmaihin.

Belgia on äärettömän vahva ja monipuolinen nippu, jolta odotetaan etenkin kotimaassa vain pokaalia. Belgia oli viimeksi MM-kisoissa nuori ryhmä, mutta nyt kokemusta on karttunut enemmän.

Portugali

Portugali lähtee EM-kisoihin neljänneksi laadukkaimpana joukkueena, jolla pitäisi olla hyvät saumat taistella paikoista kärkisijoituksilla. Portugali ei kuulu turnauksen suurimpien voittajasuosikkien joukkoon, mutta A Seleçãolla on kaikki edellytykset pelata hyvästä menestyksestä.

Portugali voitti EM-kisojen mestaruuden vuonna 2016, joten hallitseva maanosan mestari pääsee myös sen puolesta turnaukseen hyvillä lähtökohdilla. Punapaidat kaatoivat EM-kisojen loppuottelussa Ranskan.

Portugalin suurimmat vahvuudet ovat löytyneet jo useita vuosia loistavasti rakennetusta puolustuksesta, mikä ei kalpene vertailussa muihin suurmaihin. Hallitseva Euroopan mestari on saanut kiitettävää tulosta nimenomaan mainion puolustuksen johdolla, jonka toimivuus ja organisointi on maanosan huippua.

Portugalia vastaan etenkin muut suurmaat saavat määritellä pelin temmon. Punapaidoilla on toisaalta paljon loistavaa laatua myös keskikentällä ja hyökkäyspäässä. Bruno Fernandes ja hyökkäyksessä Cristiano Ronaldo ovat valtavassa roolissa.

Portugalin heikoin lenkki löytynee tolppien välistä, vaikka sekään ei ole juuri heikentämässä hallitsevan Euroopan mestarin saumoja. Portugalin Rui Patricio on loistava maalivahti, ja hän mahtuisi pelaamaan valtaosaan muihin korkean profiilin joukkueisiin, mutta punapaitojen maalivahtitilannetta on silti pidettävä lievänä heikkoutena. Portugalin tolppien välissä on kuitenkin hyvin mielekästä pelata, sillä joukkueen alakerta Ruben Diasin johdolla on myös tulevissa EM-kisoissa timanttia.

Portugalin avainpelaajista Cristiano Ronaldoa on tietysti mahdotonta olla nostamatta esille, mutta Portugali ei ole varsinkaan enää lähes yhtä kuin Ronaldo. Bruno Fernandes nousee näissä EM-kisoissa todennäköisesti entistä kirkkaimpiin valoihin, jonne hän kiistatta myös kuuluu.

Manchester Unitedin upea keskikenttäpelaaja omaa valtavasti potentiaalia olla myös yksi EM-kisojen johtavista keskikenttäpelaajista. Puolustuksessa kannattaa seurata yllä mainittua Ruben Diasia, jonka työmoraali on ihailtavaa. Hänen pelitapansa on hyvin kokonaisvaltainen.

Ronaldo pelaa todennäköisesti viimeiset EM-kisansa, joten vaikka Portugalin mahdollinen menestyminen ei ole kiinni suinkaan yksin Ronaldon suorituksista, niin kyllä varmasti punaisten supertähti haluaa tavoitella täysillä vielä yhtä maanosan mestaruutta. Ronaldo on kiistatta hyvin nälkäinen.

Portugali on jopa hieman vuoden 2016 EM-kisoja parempi joukkue, joten Ronaldolla on myös henkilökohtaisella tasolla kaikki saumat pelata punaisten kanssa jopa uudesta EM-kisojen voitosta.

Portugali pelasi EM-karsinnoissa samassa lohkossa Ukrainan, Serbian, Luxemburgin ja Liettuan kanssa. Portugali keräsi lohkossaan toiseksi eniten pisteitä, mutta lohkon ykkössija meni Ukrainan eduksi. Portugali pelasi kuitenkin hyvät EM-karsinnat, ja joukkue oli lopulta yksi ensimmäisistä miehistöistä, joka varmisti paikkansa turnauksessa.

Kansojen liigan voiton myötä joukkue varmisti paikkansa EM-kisoissa jo ennen EM-karsintojen päätöstä. Portugali sai EM-karsinnoissa viisi voittoa, kaksi pistejakoa ja yhden tappion. Joukkue viimeisteli 22 maalia.

Portugali pelaa EM-kisoissa lohkossa F, jossa ovat myös Ranska, Saksa ja Unkari. Portugali joutuu pelaamaan äärettömän vaikeassa lohkossa, jossa menestyminen tulee olemaan valtavan työn takana. Hallitseva maanosan mestari voi kuitenkin menestyä hyvin sekä Saksaa että Unkaria vastaan, mutta Ranskaa vastaan pärjääminen on valtava haaste.

Portugali pelaa edelleen Fernando Santosin alaisuudessa, joka on toiminut joukkueen päävalmentajana vuodesta 2014 alkaen. Portugali on pelannut EM-kisoissa seitsemän kertaa, ja hallitseva Euroopan mestari on saanut menestystä edellisten EM-kisojen ohella myös esimerkiksi vuonna 2012, jolloin punapaidat selvittivät tiensä välieriin. Miehistö oli myös EM-kisojen loppuottelussa vuoden 2004 turnauksessa.

Portugali on kaikissa arvioissa yksi EM-kisojen parhaista joukkueista, jonka pitäisi taistella menestyksestä kärkisijojen tuntumassa. Hallitseva Euroopan mestari ei ole paperilla aivan Ranskan, Englannin tai Belgian tasoinen miehistö, mutta erityisesti A Seleçãon loistava puolustus on jälleen hyvin vaikeasti murrettavissa.

Joukkue pystyy pitämään ottelut pienten marginaalien vääntöinä, ja hyökkäyksessä on tunnetusti loistavia ratkaisijoita. Joukkueella ei pitäisi olla myöskään merkittäviä poissaoloja.

Espanja

Espanja lähtee turnaukseen viidenneksi parhaana joukkueena. Espanja on menettänyt viime vuosina selvästi parasta loistoaan, mutta La Rojaa ei voi koskaan jättää laskuista puhuttaessa minkä tahansa arvoturnauksen mestarisuosikeista.

Espanja pelaa jälleen erittäin kilpailukykyisellä joukkueella, mutta punapaidat eivät ole kuitenkaan paperilla samaa tasoa varsinkaan Ranskan, Englannin tai Belgian kanssa. Espanjalla on silti kunnon sauma pelata paikoista heti kärjen alapuolella.
Espanja hallitsi jalkapallomaailmaa vielä 2010-luvun alussa, mutta La Rojan suunta on ollut sen jälkeen laskussa.

Espanja on edelleen erittäin laadukas ja vaikeasti voitettavissa oleva joukkue, mutta La Rojan tekeminen ei ole ollut enää yhtä loisteliasta, ja matkalle on mahtunut selkeitä epäonnistumisia. Espanjalla on nähty aivan lähiaikoina hieman parempaa tekemistä, mutta toisaalta heikosti menneiden arvoturnausten putki on saatava poikki valtavilla odotuksilla ja paineilla.

Espanjan suurimmat vahvuudet löytyvät erityisesti keskikentältä ja hyökkäyksestä, mutta La Rojan materiaali on erittäin laadukas ja sisältää loistavia pelaajia myös muille pelipaikoille. Espanjassa on itse asiassa yllättävän vaikea nimetä vain yhtä selkeästi muita parempaa osa-aluetta, sillä La Rojan kokoonpano on kaikilla osa-alueilla tasaisen hyvässä kunnossa.

Espanjan alakerrassa on hyvin pallovarmaa ja laadukkaaseen pelinavaukseen pystyviä pelaajia, ja erityisesti nykyinen La Roja hyökkää vielä suoraviivaisemmin, jossa punapaidat hyödyntävät runsaasti laitoja.

Espanjan heikkoudet löytyvät todennäköisesti maalivahtiosastolta, sillä David de Gea on menettänyt selvästi itseluottamustaan, mutta hänen pitäisi kantaa suurta vastuuta myös alkavissa EM-kisoissa. De Gea on edelleen yksi maailman parhaista maalivahdeista, mutta hän ei ole ollut vuoden 2018 MM-kisojen jälkeen enää niin hyvässä pelivireessä kuin olisi voinut odottaa.

Lisäksi on syytä muistuttaa, että Espanjan ympärillä on ollut viime vuosina turbulenssia, mikä voi vaikuttaa edelleen joukkueen pelaamiseen. La Rojan onneksi suunta on kohti parempaa.

Espanjalla kannattaa seurata varsinkin Ferran Torresia ja Rodria, joista ensinnäkin Torres viimeisteli Saksan verkkoon loppuvuodesta kolme maalia ja on pelannut loistavan kauden Manchester Cityssä. Torresilla on hyvä sauma nousta myös Espanjan hyökkäyksessä suureen rooliin. Hänen peliesityksiään kannattaa katsoa suurella mielenkiinnolla. Rodri on puolestaan loistava pelin rytmittäjä ja pelin moottori, joka pääsee hyvin prässin ohi, tekee paljon oikeita asioita ja on hyvin fiksu pelaaja. Joukkueella on laittaa kärkeen huippulaatua Alvaro Moratan johdolla.

Espanjan kokoonpanossa on varmasti mainitsemisen arvoinen asia, että La Rojalla ei nähdä yhtään Real Madridin pelaajaa. Se on herättänyt paljon keskustelua suuntaan jos toiseen. Esimerkiksi Sergio Ramos ei ole mukana joukkueen vahvuudessa.

Espanja pelaa EM-kisoissa Luis Enriquen alaisuudessa, jolla ei ole varsinkaan enää mitään tarvetta mielistellä ketään tai valita pelaajia joukkueeseen seurastatuksen perusteella. On toki totta, että Luis Enrique on arvokisoissa kokematon.

Espanja pelasi EM-karsinnoissa samassa lohkossa Ruotsin, Norjan, Romanian, Färsaarten ja Maltan kanssa. La Roja esiintyi EM-karsinnoissa mainiolla tavalla ja voitti lohkonsa ilman epäselvyyksiä. Espanja voitti siinä kahdeksan ottelua ja sai pisteitä myös kahdesta tasapelistä. La Roja ei kärsinyt EM-karsinnoissa yhtään tappiota. Espanja teki EM-karsinnoissa 31 maalia ja päästi omiin viisi osumaa. Espanjan EM-karsinnoissa parhaan maalintekijän titteli jaettiin kolmelle pelaajalle.

Espanja pelaa EM-kisoissa samassa lohkossa Ruotsin, Puolan ja Slovakian kanssa. Espanja on suuri ennakkosuosikki voittamaan lohkon E, sillä La Roja on paperilla valtavasti muita joukkueita edellä. Punapaidoilla ei pitäisi olla mitään vaikeuksia edetä jatkoon, ja todennäköisesti La Rojaa testataan kunnolla vasta pudotuspelien aikana.

Espanjalla on hyvä sauma voittaa lohkovaiheessa kaikki kolme otteluaan, sillä lähinnä vain Puolalla on realistisesti sauma venyä pisteille lohkon jättiläistä vastaan.

Espanja taistelee EM-kisoissa realistisesti paluusta menestyksen tielle, sillä La Rojan materiaali näyttää hyvältä, ja punapaitojen kokoonpanosta löytyy jokaiselle osa-alueelle huippuluokan laatua. Kolmesti EM-kisat voittanut Espanja ei ole suinkaan suurimpia voittajasuosikkeja, mutta La Rojan pitäisi edetä pudotuspeleihin ilman mitään haasteita.

Espanjalla on suuret paineet palata takaisin onnistumisten pariin, mutta jos aiempi turbulenssi ei enää pudota La Rojan tekemistä, niin suunta on kunnossa.

Saksa

Saksa lähtee EM-kisoihin monien papereissa vasta turnauksen kuudenneksi parhaana joukkueena. Saksa ei ole nykyään Ranskan, Englannin tai Belgian kaltainen joukkue, mutta valkopaitoja ei voi koskaan jättää ulos jopa tulevasta EM-kisojen voittajan keskustelusta.

Saksa lähtee turnaukseen käytännössä varmuudella haastajan asemassa, mutta joukkueesta löytyy kuitenkin niin paljon voittamisen kulttuuria ja muita menestyksen kannalta olennaisia asioita, että Saksalla on aito sauma edetä välieriin. Taustalla on silti epävarmuutta tuovia tekijöitä.

Saksa on jopa kaukana parhaasta loistostaan, ja kriittisimmät asiantuntijat ovat ennakoineet, että Saksalla tulee nopeasti isoja vaikeuksia. Saksa on menettänyt kiistatta parasta teräänsä, mutta joukkue on kuitenkin kaikesta huolimatta valtavan kyvykäs miehistö, jolta odotetaan aina hyvää menestystä.

Tällä kerralla on Saksan kannalta todennäköisesti hyvä asia, että joukkue ei kuulu turnauksen mestarisuosikkeihin. Saksa voi pelata turnauksessa ilman suuria paineita.

Saksan edelliset MM-kisat meni täysin penkin alle, ja esimerkiksi tuolloin jalkapallomaailma puhui jopa katastrofista tai fiaskosta. On toki totta, että Saksan edelliset MM-kisat oli surkeaa katsottavaa, mutta tulivoimainen joukkue on kokenut muutoksia ja hommaa on lähdetty tekemään osittain puhtaalta pöydältä.

Penkin takana on tosin edelleen Joachim Löw, joka hakee uralleen Saksan päävalmentajana viimeistä kruunua. On mielenkiintoista nähdä, millä tavalla Löwin ilmoitus lähdöstä vaikuttaa pelaajiin. Se on kiistatta vaikeasti ennakoitava tekijä.

Saksan suurimmat vahvuudet löytyvät maalivahdeista ja keskikentältä. Saksan maalilla Manuel Neuer on edelleen yksi maailman parhaista maalivahdeista. Saksa voi luottaa varmasti siihen, että mahdollinen menestyminen ei tule kaatumaan loistavaan maalivahtipelaamiseen.

Marc-André ter Stegen joutuu jäämään sivuun EM-kisoista, mutta se ei Saksaa haittaa. Joshua Kimmich on nähty Saksassa keskikentän keskustassa, jossa hän on myös pelipaikkansa huippuja. Hyökkäyksessä Serge Gnabry on kiitettävällä tahdilla maalintekoon pystyvä huipputähti.

Saksan heikkoudet löytyvät todennäköisesti puolustuksesta, josta kertoo selkeimmiten murskatappio Espanjalle. Valkopaidat ovat kärsineet muutenkin entistä suuremmasta ailahtelevuudesta, mikä on näkynyt varsinkin puolustuksen työskentelyssä.

Alakerrassa on nähty ajoittain merkittäviä virheitä, joita ei juuri tullut maan parhaan loiston aikana. Saksa sisältää kokonaisuutena enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, mutta suurimpana haasteena puolustus aiheuttaa eniten epävarmuutta.

Saksa pelasi EM-karsinnoissa samassa lohkossa Hollannin, Pohjois-Irlannin, Valko-Venäjän ja Viron kanssa. Saksa keräsi seitsemän voittoa ja yhden tappion. Valkopaidat pelasivat hienot EM-karsinnat ja menestyivät laajalla rintamalla.

Die Mannschaft varmisti paikkansa jatkossa jo hyvissä ajoin. Valkopaitojen ainoaksi vaikeaksi otteluksi muodostui koitos Hollantia vastaan. Saksa onnistui EM-karsinnoissa maalinteossa 30 kertaa ja päästi omiin seitsemän palloa. Saksan paras maalintekijä EM-karsinnoissa oli kahdeksan kertaa osunut Serge Gnabry.

Saksa esiintyy EM-kisoissa F-lohkossa yhdessä Ranskan, Portugalin ja Unkarin kanssa. Saksa pelaa EM-kisojen kuolemanlohkossa, jossa menestyminen tulee olemaan joukkueelle varmasti vaikeaa. Saksa on monien papereissa jopa lohkon toiseksi heikoin joukkue, sillä Ranska ja Portugali ovat ennakkoon valkopaitoja edellä. Saksa joutuu lohkossa heti valtavan kovaan testiin. Joukkueen pitäisi saada pisteet Unkarista, mutta kahdesta muusta pelistä on hankala povata etenkään täysiä pistepotteja.

Saksa on yksi turnauksen kysymysmerkeistä. Die Mannschaft ei ole EM-kisojen parhaita voittajasuosikkeja, mutta joukkueessa on edelleen paljon niitä asioita, joita vaaditaan menestyviltä joukkueilta.

Saksan pelaamiseen liittyy kuitenkin normaalia enemmän epävarmoja tekijöitä, mutta ainakin joukkue pääsee näyttämään heti parastaan, sillä hyvin vaikeassa lohkossa on luvassa lähes vain kivenkovia otteluita. Saksa saa esiintyä varmasti normaalia pienemmillä paineilla. Kolmesti EM-kisat voittaneen ja 12 kertaa mukana olleen Saksan hyvä tavoite on välierissä.

Hollanti

Hollanti on Saksan tapaan yksi kärkimaiden parhaista haastajista. Oranssipaidat eivät kuulu turnauksen voittajasuosikkeihin, mutta Alankomailla on aito sauma pelata sijoituksista heti kärjen alla.

Hollanti ei lähde EM-kisoihin pelaamaan realistisesti turnauksen voitosta, mutta oranssipaitojen kokoonpanosta löytyy paljon loistavia pelaajia ja valmiuksia menestyä myös suurmaita vastaan

Olisi kuitenkin yllätys, jos Hollanti etenisi aivan ratkaisuvaiheisiin, sillä EM-kisoissa on kuudesta seitsemään parempaa miehistöä. Ryhmä pelaa Frank de Boerin johdolla.

Hollannin edelliset arvoturnaukset ovat menneet pahasti pieleen. Oranssipaidat eivät päässeet pelaamaan viimeksi MM-kisoihin tai edellisiin EM-kisoihin. Joukkue on voittanut kuitenkin niiden jälkeen useita suurmaita, mikä on todistanut Alankomaiden pystyvän nousemaan takaisin ansaitsemalleen tasolle.

Hollannilla on ollut viime vuosina jopa yllättävänkin vaikeaa, mutta oranssipaidat ovat tekemässä uutta tulemista. Hollanti on turnauksessa kiistatta haastajan asemassa, mutta se sopii oranssipaidoille erityisesti tässä tilanteessa oikein hyvin.

Hollanti pelaa kokemattomalla joukkueella, ja oranssipaitojen sukupolvenvaihdot ovat kestäneet yllättävän kauan. Hollannilta löytyy hurjasti kansainvälisesti vertaillessa loistavia talentteja ja vähän ajan kuluttua jo maailmanluokan pelaajia, mutta nämä EM-kisat saattaa tulla joukkueelle liian aikaisin.

Hollanti pystyy voittamaan taitojensa puolesta käytännössä minkä tahansa suurmaan, mutta toisaalta joukkue on altis epätasaisuudelle ja ailahtelevaisuudelle, mihin EM-kisoissa ei ole varaa. Hollanti esiintyy nykyään pikkuisen enemmän puolustuksen johdolla.

Hollannin suurimmat vahvuudet löytyvät keskikentältä ja hyökkäyksestä, sillä oranssipaitojen heikkoudet ovat selvästi maalivahtien ja puolustuksen osastoilla. Hollannin keskikentältä löytyy Frenkie de Jongin kaltainen johtohahmo ja hyökkäyksestä Memphis Depay, joka oli EM-karsinnoissa Oranjen paras pelaaja.

Hollannin maalivahdeista Jasper Cillessen ja Tim Krul eivät kuulu maanosan parhaiden maalivahtien joukkoon, ja varsinkin ensimmäiseksi mainitun kausi on ollut haastava. Puolustuksessa ja johtajuudessa huolta tuo Virgil Van Dijkin poissaolo.
Hollanti pelasi EM-karsinnoissa samassa lohkossa Saksan, Pohjois-Irlannin, Valko-Venäjän ja Viron kanssa.

Oranssipaitojen EM-karsintojen urakka sujui hyvin, vaikka lohkon ykkössija meni Saksan eduksi. Oranje voitti kyllä kerran Saksan, mikä oli itseluottamukselle varmasti mieluinen asia. Hollanti nappasi EM-karsinnoissa kuusi voittoa, yhden tasapelin ja tappion. Oranje teki EM-karsinnoissa 24 maalia ja päästi seitsemän osumaa. Joukkueen paras maalintekijä oli kahdeksan maalia tehnyt Georginio Wijnaldum. Memphis Depay säesti hyvin kuudella osumalla.

Hollanti pelaa EM-kisoissa samassa lohkossa Ukrainan, Itävallan ja Pohjois-Makedonian kanssa. Hollannin pitäisi edetä lohkosta C jatkoon ilman vaikeuksia. Oranssipaidat ovat selvästi sen paras joukkue. Miehistölle sopii todennäköisesti mainiosti pelata juuri tällaisia joukkueita vastaan. Hollanti on lohkon jokaisella kierroksella lähellä täyttä pistepottia.

Jääminen ilman lohkon ykkössijaa olisi Oranjelle selkeä pettymys. Lisäksi joukkue saa pelata lohkon Amsterdamissa.
Hollanti on esiintynyt EM-kisoissa yhdeksän kertaa ja voittanut EM-kisat kerran, mutta kuten jo alussa todettu, niin oranssipaidat eivät olleet mukana edellisissä arvokisoissa.

Oranje tekee uutta tulemista, mutta joukkue on todennäköisesti valmiimpi menestymään seuraavissa arvokisoissa. De Boer ei ole menestykseltään aivan saman tason valmentaja kuin viimeksi Hollantia luotsannut Ronald Koeman, mutta nykyisellä valmennuksella on käsissään joukkue, jossa on aidosti valtava määrä upeaa potentiaalia. Van Dijkin poissaoloa on vain vaikea korvata.

Hollanti on kiistatta yksi turnauksen mielenkiintoisimmista joukkueista, jonka todellisen tason määrittäminen on kuitenkin keskimääräistä vaikeampaa. On täysin selvää, että Hollannilla on aito sauma pärjätä myös suurmaita vastaan, mutta oranssipaidoilla on myös normaalia enemmän riskialttiutta kokea odottamattomia tappioita ja pelata alakanttiin.

Hollanti on lohkossaan suursuosikin asemassa, mutta pudotuspelien otteluissa etulyöntiasema on herkästi vastustajalla. Iso tekijä on myös se, kuka pelaajista pystyy nousemaan johtajan paikalle.

Vihjemedia.com © 2021 | Sivustokartta - Evästeet - Tietosuojakäytäntö