Jalkapallon veikkausvihjeet ja otteluennakot 9.7.

Lauantaina jalkapalloa pelataan Veikkausliigassa, miesten Kakkosessa ja naisten EM-kisoissa. Tässä ovat vakiovihjeet lauantaille, ja nämä vihjeet vakio 1:seen voi pelata itselle parhaalla tavalla.

HIFK – FC Haka Vakio

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 17:00
 • Live Stream:

Jalkapallon Veikkausliigassa HIFK saa vastaansa FC Hakan. Kotijoukkueen alkukausi on sisältänyt runsaasti vaikeuksia kentän molemmissa päissä ja sen ulkopuolella. Isännät ovat voittaneet vasta kerran, olleet suurissa ongelmissa ja taistelleet koko olemassaolonsa puolesta. Helsinkiläiset ovat pelanneet kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti Ilvestä vastaan ja tappiollisesti samaa ryhmää vastaan. Punapaidat saivat yhden voiton, mutta ongelmat jatkuivat taas viimeksi kotona pelatussa ottelussa. Tähtirinnat selvittivät sentään Suomen Cupissa tiensä komeasti jo neljän joukkoon. HIFK ei ole niin surkea mitä isäntien tulokset antavat ymmärtää, mutta kotijoukkueen otteet eivät toisaalta riitä tätä menoa mitenkään saamaan säännöllistä menestystä. Vierasjoukkue on saanut alkukaudella tulosta neljästä voitosta ja kolmesta tasapelistä. Valkeakoskelaiset ovat pelanneet odotetusti ja esiintyneet materiaalinsa mukaisesti. Vieraat ovat pelanneet kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti IFK Mariehamnia vastaan ja vauhdikkaan tasapelin SJK:n kanssa. Valkopaidat putosivat niukasti Suomen Cupin jatkoilla KuPSia vastaan. FC Haka on karvan alle 50 prosentin ennakkosuosikki. Alipelatut vieraat otetaan varmaksi.

VPS – IFK Mariehamn Vakio

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 17:30
 • Live Stream:

Jalkapallon Veikkausliigassa VPS isännöi IFK Mariehamnia. Kotijoukkue on pelannut hyvän alkukauden ja saanut menestystä viidestä voitosta ja tasapelistä. Isännät ovat esiintyneet kahdella edellisellä kierroksella tappiollisesti FC Honkaa vastaan ja voitollisesti peräti kuuden maalin erolla AC Oulusta. Raita teki viimeksi huimaa jälkeä ja pelasi komeasti edukseen. Vaasalaisten alkukaudessa on ollut muutenkin useita hyviä asioita. Pohjanmaalaisten ratkaisuvoima on ollut hienossa iskussa. Maalintekoon on löytynyt hienosti onnistumisia. Hyökkäyspään pelaaminen on ollut parempaa kuin osalla kärkipään seuroista. Alakerrasta ei tosin voi sanoa samaa. Vierasjoukkueen alkukausi on jatkunut haasteellisena, vaikka vihreävalkoisten suunta on ollut lievässä nousussa. Saarelaiset ovat pelanneet parilla viime kierroksella voitollisesti HJK:sta ja tasapelin FC Hongan kanssa. Juhannuksen alla tullut voitto oli komea onnistuminen ja vastoin monia odotuksia. Viimeksi pistejakoon yltäminen oli myös hyvä juttu. IFK Mariehamn on ollut tauluaan parempi, mutta vieraat ovat voittaneet silti vasta pari kertaa ja otteissa yhä riittää parannettavaa. VPS voittaa vähän yli 50 prosentilla. Hieman ylipelattu Raita on piikki.

Portugali N – Sveitsi N Vakio

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 19:00
 • Live Stream:

Jalkapallon naisten EM-kisoissa Portugali haastaa Sveitsiä. A Selecção das Quinas oli mukana ensimmäisen kerran naisten EM-kisoissa viisi vuotta sitten, jolloin matka päättyi alkulohkoon. Lusitaanit lähtevät EM-kisoihin haastavasta tilanteesta ja eivät omaa realistisia mahdollisuuksia mennä turnauksessa pitkälle. Tasoero etenkin kärkipään maihin on liian suuri. Portugali on myös Suomelle tuttu vastustaja, sillä A Selecção das Quinas joutui Helmareiden takana jatkokarsintoihin. Paikka EM-kisoihin aukesi lopulta takaportin kautta, kun Venäjä otettiin sivuun turnauksesta. Portugali on yksi EM-kisojen heikoimmista ryhmistä ja koostuu käytännössä täysin kotimaan sarjoissa olevista pelaajista, joten A Selecção das Quinasille on helppo luvata vaikeuksia heti ensimmäisestä kierroksesta alkaen. Alppimaa oli mukana ensimmäistä kertaa EM-kisoissa myös viisi vuotta sitten. Nati ei kuulu Euroopan parhaisiin maihin, mutta käkikellomaa on silti Portugalia parempi ryhmä ja omaa enemmän laatua kentän molemmissa päissä. Paremman Sveitsin on pystyttävä aloittamaan urakkansa hyvin, sillä Nati tuskin menestyy kahdella seuraavalla kierroksella. Sveitsi voittaa vähän yli 50 prosentilla. Isosti alipelattu Nati on piikki.

Hollanti N – Ruotsi N Vakio 

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 22:00
 • Live Stream:

Hollanti kohtaa Ruotsin, kun ottelut jatkuvat jalkapallon naisten EM-kisoissa. Tulppaanimaa pelasi itsensä viimeksi EM-kisoissa mestariksi asti ja esiintyi upeasti edukseen. Oranssipaidat olivat edellisissä EM-kisoissa mainiossa pelivireessä ja jättivät itsestään hienon vaikutelman. Oranje esiintyi myös viimeksi MM-kisojen loppuottelussa, jossa USA oli kuitenkin parempi. Hollanti lähtee EM-kisoihin yhtenä kärkimaiden parhaana haastajana, sillä tulppaanimaa ei ole kuitenkaan varsinaisia voittajasuosikkeja. Oranssipaidoilta löytyy silti paljon loistavia pelaajia, jotka pystyvät johdattamaan hallitsevan EM-kisojen voittajan pitkälle. Hollannilla ei pitäisi olla vaikeuksia edetä lohkovaiheesta jatkoon, sillä oranssien rosteri on viime arvokisojen ylisuorittamisesta huolimatta niin vahva ja hyvä. Sinikeltaiset ovat olleet tasaisia suorittajia ja selvittivät tiensä odotetusti myös EM-kisoihin. Blågult on saanut lähivuosina MM-kisoissa pronssia ja olympialaisten hopeaa. MM-karsinnat ovat myös alkaneet maalta vahvasti. Suomi kaatui edellisessä ottelussa maalein 2-1. Ruotsi on hyvin Hollannin tasoa, vaikka Blågultilla ei ole yhtä kovia supertähtiä ja yksilöitä. Ilta on käytännössä tasabuukki. Isosti ylipelattu Oranje on ohitettava.

 

PKKU – FC Kiffen Vakio

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 17:00
 • Live Stream:

Jalkapallon miesten Kakkosessa PKKU pelaa FC Kiffeniä vastaan. Kotijoukkue on pelannut komean alkukauden, esiintynyt mainiosti edukseen ja ollut toistaiseksi yksi koko sarjatason parhaista onnistujista. Isännät ovat olleet selkeästi odotuksia paremmassa pelivireessä ja tehneet hienoa jälkeä kentän molemmissa päissä. Keravalaiset ovat esiintyneet saldolla kuusi voittoa, tasapeli ja pari tappiota. PKKU:n komeasta alkukaudesta huolimatta isännät ovat ylisuorittaneet, keränneet liikaa pisteitä ja nauttineet varianssin positiivisesta puolesta. Kotijoukkue ei ole materiaaliltaan sijoituksensa mukainen miehistö ja tulee tippumaan varmasti sesongin edetessä. Siitä tuli jo viitteitä ottelussa Atlantista vastaan, kun omissa soi neljästi. Viimeksi surkea FC LaPa kaatui vain niukasti. Vierasjoukkue on saanut menestystä viidestä voitosta ja kolmesta pistejaosta. Helsinkiläiset ovat esiintyneet kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti kuuden maalin erolla FC LaPasta ja koko pistepotin merkeissä Reipasta vastaan. Mustat Hurmurit on isäntiä parempi miehistö ja omannut vahvan puolustuksen. Omiin on mennyt yhdeksän palloa. FC Kiffen on noin 45 prosentin ennakkosuosikki. Isosti alipelatut vieraat otetaan rohkeasti piikiksi.

Reipas – KuPS Akatemia Vakio

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 17:00
 • Live Stream:

Jalkapallon miesten Kakkosessa yhteen iskevät Reipas ja KuPS Akatemia. Kotijoukkue on pelannut laadukkaan alkukauden ja esiintynyt saldolla viisi voittoa ja neljä tappiota. Isännät eivät ole olleet aivan odotusten mukaisessa pelivireessä, mutta lahtelaisten otteet ovat olleet kuitenkin hyviä ja tarjonneet mahdollisuuden saada vielä parempaa menestystä. Reipas on pelannut kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti neljän maalin erolla FC Futuraa vastaan ja pisteittä FC Kiffeniä vastaan. Kotijoukkueella on materiaalinsa puolesta aidot saumat taistella paikoista lohkon kärkipäässä, joten isänniltä on lupa odottaa nopeaa paluuta voittojen pariin. Viimeksi ottelun ainokainen syntyi lähes heti toisen puoliajan alussa. Lahtelaisilla piti olla hyvät puitteet yltää vähintään pistejakoon. Vierasjoukkue kuuluu alkukauden pettymyksiin. Kuopiolaiset eivät ole onnistuneet käytännössä lainkaan ja olleet yllättävän suurissa ongelmissa. Keltamustat ovat voittaneet edelleen vasta pari kertaa. Vieraat eivät ole olleet yhtään materiaalinsa mukaisella tasolla ja kärsineet varsinkin maalinteon tuskasta. Alla on tappio KäPaa vastaan. Reipas voittaa lähes 65 prosentilla. Lähes oikein pelatut isännät nostetaan varmaksi.

KäPa – JIPPO Vakio

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 18:00
 • Live Stream:

Jalkapallon miesten Kakkosessa JIPPO matkustaa KäPan vieraaksi. Isännät ovat pelanneet komean alkukauden ja esiintyneet hienosti edukseen. Kotijoukkue on ollut toistaiseksi yksi koko sarjatason parhaista onnistujista. Helsinkiläiset ovat esiintyneet saldolla kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Käpyläläiset ovat pelanneet parilla viime kierroksella voitollisesti PPJ:tä ja KuPS Akatemiaa vastaan. Hieman aiemmin oli tullut voitto myös NJS:stä. KäPa voi olla alkukauteensa enemmän kuin tyytyväinen, sillä kotijoukkue on pelannut materiaaliinsa nähden todella vahvasti ja pystynyt saamaan onnistumisia hyvällä otteella. Isäntien rosteri ei ole silti sellainen, että helsinkiläisiltä voisi odottaa tällaista tekemistä pitkään. Vierasjoukkue on pelannut odotusten mukaisesti mainion alkukauden. Joensuulaiset ovat tehneet komeaa työtä kentän molemmissa päissä. Vieraat ovat saaneet menestystä kahdeksan voiton merkeissä. Vieraat ovat pelanneet viimeksi oitollisesti NJS:ää ja PeKaa vastaan. JIPPO kuuluu Kakkosen kärkipäähän, pelaa vahvalla ryhmällä ja tekee varmasti myös jatkossa kovaa jälkeä. Vieraiden tilanne jatkuu vahvana. JIPPO voittaa noin 45 prosentilla. Isosti alipelatut punaiset otetaan piikiksi.

EPS – Tampere United Vakio

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 17:00
 • Live Stream:

Jalkapallon miesten Kakkosessa vastakkain asettuvat EPS ja Tampere United. Espoolaisten alkukausi on pitänyt sisällään kolme voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Kotijoukkue on pelannut lähes järjestelmällisesti äärettömän tasaisia, tiukkoja ja pienten marginaalien taistoja, joissa maaleja on syntynyt kentän molemmissa päissä niukasti. Isännät ovat esiintyneet kahdella edellisellä kierroksella tappiollisesti SalPaa ja Ilves-Kissoja vastaan. Sentään parissa edellisessä ottelussa on tullut enemmän tapahtumia. EPS pystyy puolustamaan vahvasti ja hyvin kurinalaisesti, mutta kotijoukkueen ratkaisuvoima kaipaa nopeasti parannusta. Isäntien maalinteko on kovin heikkoa. Espoolaisten hyökkäyspään pelaaminen on ylipäätänsä vaisua. Vierasjoukkue kuuluu alkukauden parhaisiin onnistujiin. Tamperelaiset ovat pelanneet hienon alkukauden ja esiintyneet komeasti edukseen. Sinivihreät ovat olleet kovassa pelivireessä ja saaneet onnistumisia laajalla rintamalla. Tampere United on pelannut kahdella edellisellä kierroksella tappiollisesti HJS:ää vastaan ja voitollisesti KaaPoa vastaan. Vierasjoukkueen tekeminen on pysynyt edelleen vahvana. Tampere United voittaa vähän alle 50 pinnalla. Oikein pelatut vieraat on hyvä varmistaa.

VJS – Ilves-Kissat Vakio

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 18:30
 • Live Stream:

Jalkapallon miesten Kakkosessa VJS saa vieraakseen Ilves-Kissat. Vantaalaiset ovat esiintyneet kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti HJS:ää vastaan ja tappiollisesti GrIFKiä vastaan. Kotijoukkueen alkukausi on edennyt lähes odotetusti ja sisältänyt menestystä neljästä voitosta ja kahdesta tasapelistä. Isännät ovat pystyneet pelaamaan melkein rosterinsa mukaisesti. Viime aikoina alakerran kanssa on ollut kuitenkin vaikeuksia. Vierasjoukkue kuuluu alkukauden parhaisiin onnistujiin. Tamperelaiset ovat pelanneet mainion alkukauden, esiintyneet vahvasti edukseen ja saaneet onnistumisia laajalla rintamalla. Vieraat ovat tehneet varsinkin hyökkäyspäässä hyvää jälkeä. Punapaidat ovat pelanneet viimeksi tasapelin GrIFKin kanssa ja voitollisesti EPS:stä. Siinä missä Ilves-Kissat on ollut ratkaisuvoiman kanssa hienossa iskussa, niin vieraiden alakerta ei ole ollut samalla tasolla. Tamperelaisten puolustus ei ole ollut lainkaan yhtä mainiossa kunnossa. Ilves-Kissat on kerännyt alkukaudesta liikaa pisteitä, ylisuorittanut ja nauttinut varianssin positiivisesta puolesta. Vieraiden tilanne on toki yhä hieno. VJS on noin 40 prosentin ennakkosuosikki. Isäntiä on pelattu vahvasti alakanttiin. Lähdetään iltaan ykkösristillä.

KajHa – Närpes Kraft Vakio

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 17:00
 • Live Stream:

KajHa kohtaa Närpes Kraftin, kun ottelut jatkuvat jalkapallon miesten Kakkosessa. Kajaanilaiset ovat pelanneet kahdella edellisellä kierroksella tappiollisesti JS Herculesia vastaan ja voitollisesti kolmen maalin erolla OTP:ta vastaan. Kotijoukkueen alkukausi on edennyt odotuksiin nähden vähintään kelvollisesti. Keltamustat ovat saaneet menestystä kahdesta voitosta ja neljästä tasapelistä. Sarjanousija on pystynyt pelaamaan vähintään rosterinsa mukaisesti. Viimeksi irtosi myös hienosti hyökkäyspään onnistumisia. Toki ottelu oli numeroita tasaisempi ja olisi kuulunut päättyä pienemmällä marginaalilla. KajHa ylsi viime kauden päätteeksi Kakkoseen, jossa kotijoukkueella on kaikki eväät säilyä myös kuluvan sesongin päätteeksi. Isäntien otteet ovat olleet kuitenkin sen verran laadukkaita. Vierasjoukkue on pelannut komean alkukauden ja ollut toistaiseksi yksi parhaista onnistujista. Närpiöläiset ovat esiintyneet kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti JBK:ta vastaan ja pisteittä VIFK:ta vastaan. Vieraat ovat tehneet hienoa työtä, vaikka viimeksi ottelu päättyi pettymykseen. Vähän aiemmin oli tullut voitto RoPSista. KajHa on miniluokan ennakkosuosikki. Lähes oikein pelattu kohde merkataan ykköskakkosella.

OLS – JS Hercules Vakio

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 18:00
 • Live Stream:

Jalkapallon miesten Kakkosen paikallisessa toisensa kohtaavat OLS ja JS Hercules. Kotijoukkue on pelannut alkukaudella saldolla neljä voittoa, tasapeli ja neljä tappiota. Isännät ovat esiintyneet kahdella edellisellä kierroksella tappiollisesti JJK:ta ja Komeettoja vastaan. Luistinseura on ollut lähiaikoina heikossa pelivireessä ja koki erityisesti viimeksi yllättävän tappion. Sinikeltaisten alkukaudessa on ollut useita hyviä asioita, mutta suunta on ollut monella rintamalla laskussa. Sentään hieman aiemmin tuli neljän maalin voitto KajHaa vastaan. OLS kuuluu materiaaliltaan lohkon keskikastiin, joten kotijoukkueen alkukausi on edennyt rosterin näkökulmasta odotetusti. Vierasjoukkue muuttui viime kauden jälkeen vahvasti, mutta mustapaidat ovat pystyneet pelaamaan kuitenkin onnistuneen alkukauden. Vieraiden materiaali ei ole lainkaan viime kauden tasoa, mutta se tarjoaa Herkulle edelleen mahdollisuudet pelata paikoista lohkon ylemmässä keskikastissa. JS Hercules on esiintynyt kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti KajHaa vastaan ja pisteittä JJK:ta vastaan. Vieraat olivat viimeksi Jyväskylässä pulassa. JS Hercules on noin 45 prosentin ennakkosuosikki. Isosti alipelattu Herkku on piikki.

FC Vaajakoski – RoPS Vakio

 • Ottelun aika: 09/07/2022 – 19:00
 • Live Stream:

Jalkapallon miesten Kakkosessa FC Vaajakoski isännöi RoPSia. Kotijoukkue on pelannut alkukaudella kolmen voiton, kolmen tasapelin ja yhtä monen tappion merkeissä. Isäntien alkukausi on mennyt lähes odotusten mukaisesti, joskin punapaitojen tekeminen on ollut vain ajoittain rosterin kaltaisella tasolla. Jyväskyläläiset eivät ole pystyneet pelaamaan vielä aivan materiaalinsa kaltaisesti ja esiintyneet kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti OTP:tä vastaan ja vähämaalisessa pistejaossa VIFK:ta vastaan. Viimeksi vastustaja meni lähes heti toisen jakson alussa johtoon, mutta ilta päättyi lopussa tulleeseen tasoitukseen. Rovaniemeläiset ovat pelanneet kahdella edellisellä kierroksella voitollisesti neljän maalin erolla GBK:ta vastaan ja vauhdikkaan tasapelin JJK:n kanssa. Sinipaidat ovat olleet lähiaikoina hyvässä pelivireessä. Varsinkin ratkaisuvoiman kanssa on tullut hyvin onnistumisia. Viimeksi irronnut pistejako lohkon kärkiryhmää vastaan oli myös komea onnistuminen ja nousu vieläpä viimeisillä hetkillä kahden maalin takaa. Vieraat kuuluvat materiaaliltaan hyvin samalle tasolle isäntien kanssa. FC Vaajakoski on noin 45 prosentin ennakkosuosikki. Alipelatut punaiset on syytä varmistaa.

Vakio 1 jalkapallo 9.7.2022 | Tilastot

HIFK FC Haka
Sarjataulukossa 12 8
Voitot-tasapelit-häviöt 1-3-8 4-3-5
Tehdyt-päästetyt maalit 9-22 17-22
Kuntopuntari 6 edellistä 1-1-4 1-3-2
Maalipuntari 6 edellistä 5-11 9-12
VPS IFK Mariehamn
Sarjataulukossa 7 11
Voitot-tasapelit-häviöt 5-1-6 2-5-5
Tehdyt-päästetyt maalit 27-15 11-18
Kuntopuntari 6 edellistä 3-0-3 1-1-4
Maalipuntari 6 edellistä 15-6 6-10
Portugali N Sveitsi N
Sarjataulukossa 1 1
Voitot-tasapelit-häviöt 0-0-0 0-0-0
Tehdyt-päästetyt maalit 0-0 0-0
Kuntopuntari 6 edellistä 3-1-2 0-2-4
Maalipuntari 6 edellistä 9-6 3-18
Hollanti N Ruotsi N
Sarjataulukossa 1 1
Voitot-tasapelit-häviöt 0-0-0 0-0-0
Tehdyt-päästetyt maalit 0-0 0-0
Kuntopuntari 6 edellistä 4-0-2 5-1-0
Maalipuntari 6 edellistä 22-9 27-3
PKKU FC Kiffen
Sarjataulukossa 2 3
Voitot-tasapelit-häviöt 6-1-2 5-3-2
Tehdyt-päästetyt maalit 23-14 21-9
Kuntopuntari 6 edellistä 5-0-1 4-0-2
Maalipuntari 6 edellistä 17-9 14-5
Reipas KuPS Akatemia
Sarjataulukossa 5 10
Voitot-tasapelit-häviöt 5-0-4 2-3-5
Tehdyt-päästetyt maalit 20-11 10-17
Kuntopuntari 6 edellistä 2-0-4 2-2-2
Maalipuntari 6 edellistä 10-8 8-5
KäPa JIPPO
Sarjataulukossa 4 1
Voitot-tasapelit-häviöt 6-0-2 8-0-2
Tehdyt-päästetyt maalit 20-14 26-6
Kuntopuntari 6 edellistä 5-0-1 4-0-2
Maalipuntari 6 edellistä 15-10 11-4
EPS Tampere United
Sarjataulukossa 11 1
Voitot-tasapelit-häviöt 3-3-4 7-1-2
Tehdyt-päästetyt maalit 8-11 22-13
Kuntopuntari 6 edellistä 0-2-4 5-0-1
Maalipuntari 6 edellistä 3-10 15-8
SalPa MuSa
Sarjataulukossa 4 9
Voitot-tasapelit-häviöt 6-0-5 3-3-4
Tehdyt-päästetyt maalit 19-18 20-15
Kuntopuntari 6 edellistä 4-0-2 1-3-2
Maalipuntari 6 edellistä 10-7 9-9
VJS Ilves-Kissat
Sarjataulukossa 8 3
Voitot-tasapelit-häviöt 4-2-5 6-2-3
Tehdyt-päästetyt maalit 19-19 31-23
Kuntopuntari 6 edellistä 2-1-3 4-1-1
Maalipuntari 6 edellistä 10-13 19-9
KajHa Närpes Kraft
Sarjataulukossa 8 4
Voitot-tasapelit-häviöt 2-4-3 4-4-1
Tehdyt-päästetyt maalit 14-16 12-7
Kuntopuntari 6 edellistä 1-2-3 2-3-1
Maalipuntari 6 edellistä 11-14 7-5
OLS JS Hercules
Sarjataulukossa 6 3
Voitot-tasapelit-häviöt 4-1-4 5-2-2
Tehdyt-päästetyt maalit 17-13 17-11
Kuntopuntari 6 edellistä 3-0-3 3-2-1
Maalipuntari 6 edellistä 13-11 13-10
FC Vaajakoski RoPS
Sarjataulukossa 7 5
Voitot-tasapelit-häviöt 3-3-3 3-5-2
Tehdyt-päästetyt maalit 11-12 20-15
Kuntopuntari 6 edellistä 2-2-2 2-3-1
Maalipuntari 6 edellistä 7-9 12-9
Vihjemedia.com © 2022 | Sivustokartta - Evasteet - Tietosuojakäytäntö