Jääkiekon MM-kisat otteluennakot

Jääkiekon MM-kisat 2022 otteluennakot antavat hyviä ohjenuoria vedonlyöntiin. Kuten ennakot lupasivat, on Suomi jääkiekon maailmanmestari 2022!

Jääkiekon MM-kisat 2022 järjestettiin Tampereella ja Helsingissä 13. – 29. toukokuuta. MM-kisat palaavat siis Suomeen, jossa turnaus pelattiin Tampereen Nokia Areenassa ja Helsingin vanhassa jäähallissa.

Lunasta Parhaat Bonukset ja otteluennakot

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Jääkiekon MM-kisat 2022 otteluennakot ja ilmaiset pelivihjeet

Olemme koonneet tänne jääkiekon MM-kisojen otteluennakot lohkovaiheen osalta käymällä läpi Suomen tulevat ottelut ja Leijonien vastustajat. Poimimme käsittelyyn myös alkulohkojen parhaat joukkueet, isot ehdokkaat jääkiekon MM kisat voittajaksi ja tuomme esille Vihjemedian tarjoamat hyvät ilmaiset jääkiekon MM pelivihjeet.

Pääseekö peto irti kotikentällä?

Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot lähtevät Suomen osalta liikkeelle ensimmäisen pelipäivän iltana pelattavalla ottelulla Norjaa vastaan. Leijonat lähtee jääkiekon MM-kisoihin loistavasta tilanteesta ja tavoittelemaan paluuta maailmanmestariksi voitettuaan edellisen MM-kultansa vuonna 2019. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot pitävät sisällään Suomella eniten odotetut ottelut USA:ta ja Ruotsia vastaan, jotka antavat ison haasteen ja laittavat olympiavoittajan kovaan testiin.

Suomeen palaava jääkiekon MM-kisat on jääkiekon ystäville mieletön urheilujuhla, jota seurataan tarkasti suomalaisissa ja ulkosuomalaisissa perheissä ja kodeissa. Samalla myös jääkiekon MM-kisojen otteluennakot keräävät paljon kiinnostusta erityisesti otteluiden alkaessa. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot auttavat pysymään kartalla voimasuhteista ja varsinkin Suomen saumoista menestyä.

Se olisi mieletön päätös alkuvuodelle, jos Leijonista leivottaisiin uusi jääkiekon MM kisat voittaja. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot ja jääkiekon MM pelivihjeet ennakoivat jopa sitä.

Lyö vetoa Suomen otteluissa / Jääkiekon MM-kisat 2022 otteluennakot

Jääkiekon MM-kisat on myös vedonlyönnissä yksi vuoden parhaista urheilutapahtumista. Suomi pelaa lohkovaiheen ottelunsa Tampereen uudessa Nokia Areenassa ja herättää huimaa suosiota myös vedonlyönnin pelaajissa. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot nostavat esille Suomen joukkueesta ja mahdollisuuksista tärkeitä pointteja ja asioita myös vedonlyöntiin ja tarjoaa myös arviot todennäköisyyksistä.

Jääkiekon MM-kisat on myös vedonlyöjille todellista kulta-aikaa. Lisäksi Suomen otteluista voi lyödä vetoa perinteiseen tapaan todella kattavasti ja monipuolisesti mukaan lukien betsit jääkiekon MM kisat voittajasta, jossa Suomi on selkeästi vahvoilla.

Vihjemedia on laajasti mukana myös jääkiekon MM-kisoissa keväällä 2022 ja tarjoaa paljon laadukasta materiaalia. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot kuuluvat yhdeksi Vihjemedian parhaaksi MM-kisojen sisällöksi, mutta tarjoamme myös vedonlyöntivihjeitä ja pyrimme löytämään aidosti hyvää pelattavaa ja positiivisen odotusarvon vetokohteita.

Jääkiekon MM pelivihjeet ovat jälleen suosittuja. Halutessasi voit lyödä vetoa otteluista korkeilla kertoimilla, hyvillä otteluennakoilla ja jääkiekon MM analyysilla. Varsinkin jääkiekon MM pelivihjeet kannattaa ottaa pian seurantaan.

Jääkiekon MM-kisat 2022 otteluennakot: Leijonien ennusteet

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisoihin keväällä 2022 loistavasta tilanteesta tavoittelemaan historiansa neljättä maailmanmestaruutta. Leijonat on voittanut jääkiekon MM-kisat vuosina 1995, 2011 ja 2019.

Suomi juhli alkuvuodesta ensimmäistä kertaa Kiinassa pidettyjen talviolympialaisten jääkiekon valloitusta ja nousi samalla Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n rankingin kärkeen. Leijonat pelasi Pekingin olympialaisissa isoksi osaksi valtavan hienosti, esiintyi rosteriinsa nähden lopulta timanttisesti ja kaatoi loppuottelussa Venäjän olympiaurheilijat.

Suomelle upea menestyminen olympialaisten jääkiekossa oli käytännössä täysin luontaista jatkumoa hienosti menneille viime vuosille ja viimeksi MM-kisoissa saavutetun hopean rinnalle.

Leijonat pelasi itsensä viimeksi MM-kisoissa hienosti toiseksi ja oli äärettömän lähellä uusia jo silloin maailmanmestaruutensa. Siihen Suomi ei aivan pystynyt, mutta Leijonat osoitti heti alkuvuodesta 2022 olevansa jälleen valtavan hienossa pelivireessä ja omaavansa hienot saumat menestyä Tampereen uudessa Nokia Areenassa suomalaisten kiekkofanien toivomalla tavalla.

Pekingin voitosta hyvä jatkaa

Pekingin olympialaisten alla epäiltiin taas monien papereissa sitä, pystyykö Suomi todella menestymään näin kovassa paikassa ilman suomalaisia NHL-pelaajia ja pärjäämään erityisesti taistelussa Venäjää, Kanadaa ja Ruotsia vastaan.

Suomella oli turnauksen aikana toki omat haasteensa ja esimerkiksi ottelussa Ruotsia vastaan pahimmillaan suuria vaikeuksia, mutta Leijonat pystyi kasaamaan itsensä hienosti ja eteni lopulta ansaitusti finaaliin. Loppuottelu oli odotetusti äärettömän tasainen ja pienten marginaalien koitos, johon Leijonat lähti kuitenkin pienenä ennakkosuosikkina ja oli koko turnausta ajatellen paras joukkue.

Suomi lähtee tavoittelemaan keväällä 2022 pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa vain yhtä asiaa eli paluuta turnauksen voittajaksi. Leijonat on kaikissa arvioissa yksi MM-kisojen parhaista voittajasuosikeista, ja nyt kun Venäjä on jätetty oikeutetusti turnauksen ulkopuolelle, niin se on vain nostanut entisestään hallitsevan olympiavoittajan mahdollisuuksia mennä päätyyn saakka.

Leijonat pelaa varmuudella puolivälierissä, sillä sellainen ei varmasti ole mahdollista, että sinivalkoiset eivät yltäisi lohkovaiheesta jatkoon. Puolivälierissä pelataan taas juuri se iso ottelu, jossa mennään joko mitalipeleihin tai suurelle yleisölle epäonnistutaan.

Jääkiekon MM-kisat 2022 otteluennakot – Seuraako maailmanmestaruus olympiakultaa?

Leijonien ennusteet kevään 2022 MM-kisoihin ovat kaikki lähtökohdat huomioiden todella hyvät, joten on sanomattakin selvää, että Suomi on turnauksen aikana hyvin vaikeasti kaadettavissa myös Kanadan ja Ruotsin näkökulmasta, jotka ovat MM-kisojen kaksi muuta ansaittua ennakkosuosikkia.

Suomi pelaa Tampereella toki suurten paineiden ja odotusten alaisuudessa, mikä on hyvin erilainen tilanne kuin esimerkiksi alkuvuodesta Pekingissä, jossa Leijonat sai esiintyä huomattavasti pienempien paineiden ja odotusten kera. Onkin siis hyvin kiinnostavaa nähdä, näkyykö tämä ero jollain konkreettisella tavalla Suomen otteissa.

Jääkiekon MM-kisat 2022 otteluennakot: Kriittiset hetket alkupeleissä

Suomi aloittaa jääkiekon MM-kisoissa urakkansa Norjaa vastaan ja lähtee otteluun oikeutetusti suurena ennakkosuosikkina, mutta samalla Leijonat on todennäköisesti eniten haavoitettavissa juuri turnauksen ensimmäisellä kierroksella.

Siinä missä Leijonat on Tampereella pelattavassa lohko B:ssä paras voittajasuosikki yhdessä Ruotsin kanssa, niin hallitseva olympiavoittaja voi joutua juuri alussa tilanteeseen, jossa suurilla altavastaajilla saattaa olla normaalia paremmat saumat tehdä isoja yllätyksiä. On silti selvää, että Suomen pitää edetä lohkovaiheessa vähintään lohkonsa toiselle sijalle ja hoitaa paikkansa jatkoon nopeasti.

Leijonat on turnauksen aikana hyvin haluttu päänahka ja varmasti sellainen joukkue, jonka jokainen vastustaja haluaa jopa aiempaa enemmän kaataa johtuen juuri olympialaisten hienosta menestyksestä.

Sen ei pitäisi silti yllättää Suomea millään tavalla, sillä Leijonat on osannut viime vuosina käsitellä erilaisia tilanteita aiempaa paremmin ja pystynyt varmistamaan myös sen, että otteluihin lähdetään myös suurissa ennakkosuosikin rooleissa oikealla asenteella, oikealla työmoraalilla ja selkeällä pelitavalla, jossa esimerkiksi Norjan kaltaiset vastustajat eivät voi hyödyntää myöskään henkisesti mitään osa-alueita.

Leijonien ottelut Nokia Areenalla

Suomi pääsee pelaamaan turnauksen aikana kaikki ottelunsa mielettömän upeassa tuliterässä Nokia Areenassa, mikä tuo mukanaan myös Leijonien pelaajissa varmasti ikimuistoisia hetkiä ja kokemuksia Euroopan modernimmassa jääkiekon pelipaikassa.

Suomi pelaa turnauksessa samaan aikaan hallitsevana olympiavoittajana ja lähes uudessa areenassa, jossa on päästy todistamaan jo SM-liigan pudotuspeleissä Suomen mittapuulla huimasta kiekkoviihteestä. Tällaiset hetket ovat myös Suomen pelaajille poikkeuksellisia, joten Leijonat saa lähteä Tampereelle enemmän kuin mainiosta tilanteesta.

Leijonien ennusteista on pakko ottaa vielä kiinni siihen, että Suomen valmennusjohto Jukka Jalosen johdolla tulee varmasti terävöittämään Suomen pelaajille pään ja ajatusten pysymistä viileänä kaikissa tilanteissa. Lähtökohdat Suomelle ovat upeat, mutta Tampereella myös Leijonien pelaajilta vaaditaan jo valmiiksi suuria asioita. Jos turnaus lähtee liikkeelle odotettua heikommin, niin alkaako kummitella tilanne, jossa puolivälierissä alkaa maila puristaa liikaa? Suomi menee pomminvarmasti puolivälieriin, mutta jos puolivälierissä tulee tappio, niin sitä edeltänyt lohkovaihe menee ison yleisön silmissä roskakoriin.

Yhdysvallat vahva haastaja Suomen pedolle

Suomen ensimmäinen todellinen kovan luokan vastustaja astelee kaukalon toiseen päähän lohkovaiheen kolmannella kierroksella, kun Yhdysvallat testaa hallitsevan olympiavoittajan pelivireen. Suomen, Kanadan ja Ruotsin ohella Yhdysvallat on kärjen takaa ehdokas taistelemaan jääkiekon MM kisat voittajan tittelistä. Toki Leijonien pitäisi olla myös USA:ta vastaan vahvoilla, mitä ei varmasti käy kiistäminen.

Suomi pelaa hetkeä myöhemmin Ruotsia vastaan, ja siitä tulee lohkovaiheen paras ja eniten odotettu kohtaaminen. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot kruunaavat lohkovaiheen osalta juuri Suomen ja Ruotsin ottelun, vaikka Leijonat esiintyy sen jälkeen vielä kolme kertaa.

Pienenä yhteenvetona voisi Leijonien ennusteista kevään 2022 MM-kisoihin todeta sen, että Suomi lähtee turnaukseen upeasta tilanteesta, saa esiintyä huiman kotiyleisönsä edessä ja nauttia pelaamisesta noin 10 vuoden tauon jälkeen MM-kisojen isäntämaana.

Suomi on järjestänyt turnauksen viimeksi kahdesti vuosina 2012 ja 2013 yhdessä Ruotsin kanssa, mutta nyt Leijonat on ainoa isäntämaa ja pelaa ehdottomasti paluusta maailmanmestariksi. Suomi oli lähellä onnistua siinä jo vuosi sitten Latviassa, mutta silloin aika ei ollut vielä täysin oikea. Olisi mieletöntä kruunata Leijonat Suomessa jääkiekon MM kisat voittajaksi.

Moni vedonlyöntisivusto tarjoaa hyviä kertoimia.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2022: Suomi – Norja

Jääkiekon MM-kisat 2022 alkaa Suomen osalta 13. toukokuuta pelattavalla ottelulla Norjaa vastaan. Suomen ja Norjan välinen ottelu laitetaan liikkeelle turnauksen ensimmäisenä pelipäivänä Tampereen Nokia Areenassa kello 20.20. Leijonat ja vuonomaa pääsevät käynnistämään urakkansa heti jääkiekon MM-kisojen avauspäivänä. Jääkiekon MM pelivihjeet saadaan myös hyvin käyntiin Suomen osalta.

Norja MM-kisoissa

Norja pelasi kevään 2021 jääkiekon MM-kisoissa lohkossa B ja keräsi seitsemästä ottelustaan kaksi voittoa varsinaisella peliajalla, yhden voiton jatkoilla ja koki neljä tappiota varsinaisella peliajalla. Vuonomaa onnistui tekemään lohkovaiheessa 17 maalia ja päästi omiin 21 osumaa.

Punapaidat jäivät kahden pisteen päähän lohkossa neljänneksi sijoittuneesta Kanadasta, joka ylsi lopulta turnauksen voittajaksi. Norjalla olisi ollut viime vuonna aito sauma päästä jopa puolivälieriin, mutta punaisten matka päättyi Kazakstanin ja Latvian taakse seitsemänneksi.

Norja lähtee Suomessa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin hyvin samanlaisesta tilanteesta kuin edellisinä vuosina. Vuonomaa on lohko B:ssä vahvoilla pitämään sarjapaikkansa, mutta punapaitojen mahdollisuudet yltää pudotuspeleihin ovat myös keväällä 2022 lähtökohtaisesti heikot. Norja joutuu avaamaan urakkansa heti hallitsevaa olympiavoittajaa vastaan, mutta se voi olla toisaalta vuonomaalle myös etu kohdata isäntämaa nopeasti turnauksen alussa. Norjan tärkeimmät lohkovaiheen ottelut ovat kuitenkin vuorossa vasta myöhemmin, kun vuonomaa kohtaa Latvian, Itävallan ja Iso-Britannian.

Norja on pelannut jääkiekon MM-kisoissa yhtäjaksoisesti vuodesta 2006 lähtien. Punapaidat olivat 1950-luvulla kerran neljänsiä, mutta vuonomaa ei ole päässyt viime vuosina lainkaan vastaaviin tuloksiin. Norjalla on ollut turnauksessa tilanne, jossa punapaidat ovat liian hyviä putoamaan sarjaporrasta alemmaksi, mutta vuonomaalla ei ole silti kunnon saumoja yltää säännöllisesti kahdeksan joukkoon.

Punapaitojen tärkein tehtävä on jälleen sarjapaikkansa säilyttäminen. Olisi selkeä yllätys, jos Norja ei onnistuisi pitämään sarjapaikkaansa. Punapaitojen paras saavutus olympialaisten lätkässä on puolivälierät vuodelta 2018.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi vai Norja?

Suomen ja Norjan välinen ottelu avaa Leijonien ja vuonomaan osalta jääkiekon MM-kisat keväällä 2022. Suomi ja Norja ovat pelanneet vastakkain viimeksi kahdesti vuonna 2019 ja kerran vuonna 2021. Joukkueiden edellinen kohtaaminen käytiin Latvian MM-kisoissa, jolloin Suomi nappasi odotetusti voiton maalein 5-2. Joukkueiden uusimmassa ottelussa Norja pääsi alussa yllättävään johtoon, mutta Suomi kuittasi sen nopeasti. Leijonat johti toisella tauolla kahdella maalilla, mutta vuonomaa kavensi vielä kolmannen erän alussa. Se ei kuitenkaan riittänyt kunnon loppukiriin, sillä Suomi iski päätöserässä vielä kahdesti.

Suomi lähtee jääkiekon MM-kisojen ensimmäiseen otteluunsa suurena ennakkosuosikkina, sillä Norjan menestyminen olisi koko turnauksen isoimpia sensaatioita. Leijonat on ollut vuonomaalle vaikea vastustaja ja on sitä hyvin todennäköisesti myös avauskierroksen ottelussa. Norjalta löytyy nykyisin yksi tai enintään kaksi ketjua, jotka voivat luoda todellista painetta Suomelle ja muille huippumaille, mutta vuonomaa joutuu muuten puolustamaan ja ottamaan vastaan valtaosan ottelusta johtuen isosta tasoerosta. Punapaitojen todelliset aseet löytyvät muiden altavastaajien tapaan lähinnä mahdollisista ylivoimista ja vastaiskuista.

Leijonien ja Norjan välisessä ottelussa lähdetään varmasti heti ensimmäisestä erästä lähtien pelaamaan vahvasti Suomen komennossa. Leijonat haluaa ottaa ottelun kontrolliinsa mahdollisimman nopeasti, jotta pelin virtaus lähtee nopeasti vuonomaan kenttäpäätyyn.

Suomella on kaikki avaimet toimia heti ensimmäisestä erästä lähtien ottelun vahvana hallitsijana ja lähes dominoida kenttätapahtumia, sillä Leijonien valtavasti paremmalla materiaalilla Norja joutuu yksittäisiä tilanteita lukuun ottamatta vain pysymään tai roikkumaan mukana, pyrkiä selviytymään, rikkomaan ja ottamaan itselleen myös lukuisia jäähyjä.

Ennusteet

Suomi lähtee koko lohkovaiheen ensimmäisen kierroksen otteluunsa yhtenä isoimmista ennakkosuosikeista. Leijonat voittaa ottelun varsinaisella peliajalla noin 80 prosentilla. Hallitseva olympiavoittaja avaa turnauksensa kolmen pisteen voitolla noin neljä kertaa viidestä.

Ottelussa päädytään varsinaisen peliajan jälkeen tasapeliin noin 14 prosentin todennäköisyydellä. Norja poistuu voittajana varsinaisen peliajan puitteissa noin kuuden prosentin arviolla. Ottelussa tehdään yli 5,5 maalia noin 45 prosentilla ja alle 5,5 maalia noin 55 pinnan arviolla.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2022: Latvia – Suomi

Jääkiekon MM-kisat 2022 jatkuu Suomen osalta lohkovaiheen toisen kierroksen ottelulla, kun Leijonat saa vastaansa Latvian. Suomi ja Latvia iskevät yhteen 14. toukokuuta kello 20.20 alkaen. Leijonat ja viininpunaiset kohtaavat toisensa Tampereen Nokia Areenassa. Molemmat joukkueet ovat ehtineet pelata ensimmäisenä pelipäivänä jo yhdet ottelut, kun myös Latvia on päässyt tositoimiin USA:ta vastaan.

Latvia MM-kisoissa

Latvia pelasi viimeksi jääkiekon MM-kisoissa isäntämaana ja hoiti urakkansa siinä roolissa hienosti. Viininpunaisten turnaus eteni kuitenkin tuloksellisesti sen verran heikosti, että isäntämaa ei edennyt jatkoon.

Latvia sai kevään 2021 jääkiekon MM-kisojen lohkossa B varsinaisella peliajalla kaksi voittoa, kolme jatkoilla tullutta tappiota ja ja kaksi häviötä varsinaisella peliajalla. Viininpunaiset jäivät pisteen päähän lohkon neljänneksi sijoittuneesta Kanadasta. Latvia selviytyi lohkossaan kuudenneksi iskien maaleja 15 kertaa ja antaen omiin yhden enemmän.

Latvia lähtee kevään 2022 jääkiekon MM-kisoihin hyvin Norjan kaltaisesta tilanteesta. Viininpunaiset ovat lähtökohtaisesti niin laadukkaita, että maalla ei pitäisi olla hätää taistelussa sarjapaikkansa puolesta, mutta siihen se sitten luultavasti taas jääkin. Latvian eteneminen pudotuspeleihin olisi yllätys, mutta viininpunaiset ovat vahvoilla varsinkin Itävaltaa ja Iso-Britanniaa vastaan. Latvian tärkeimmät ottelut ovat niitä vastaan, mutta viininpunaiset osoittivat valmiutensa yllätyksiin voittamalla viimeksi turnauksen alussa Kanadan.

Latvia on pelannut jääkiekon MM-kisojen pääsarjassa vuodesta 1996 lähtien ja selvittänyt tiensä MM-kisojen seitsemänneksi vuosina 1997, 2004 ja 2009. Viininpunaiset ovat hieman mainettaan parempi joukkue, sillä maan KHL-pelaajien kattaus on kuitenkin laadukas ja tarjoaa paremman selkärangan joukkueelle taistella menestyksestä myös kovempia maita vastaan.

Turnaus on mennyt Latvialta hyvin, jos se ottaa lohkonsa viidennen sijan. Latvia esiintyi myös alkuvuoden olympialaisissa, jossa joukkue oli samassa lohkossa Leijonien kanssa.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi vai Latvia?

Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot jatkuvat Suomen osalta ottelulla Latviaa vastaan. Leijonat ja viininpunaiset ovat kohdanneet toisensa viimeksi vuonna 2021 ja 2022, kun joukkueet iskivät yhteen Riian MM-kisoissa ja Pekingin olympialaisissa. Suomi voitti joukkueiden edellisen MM-kisoissa pelatun ottelun jatkoilla maalein 3-2. Tuolloin Leijonat johti ottelua toisen erän jälkeen lukemin 2-1, mutta Latvia tuli kolmannessa erässä tasoihin. Ratkaisua haettiin lopulta jatkoilta, jossa Suomi oli parempi. Latvia venyi upeasti myös viimeksi olympialaisten lohkovaiheen taistossa, mutta Suomi venyi kolmannessa erässä ansaittuun voittoon.

Suomen lähtökohdat otteluun Latviaa vastaan ovat hyvin pitkälti samanlaiset kuin Norjaa vastaan, vaikka Latvialla on todennäköisesti ennakkoon vähän parempi mahdollisuus venyä suureen yllätykseen.

Leijonat lähtee otteluun isona ennakkosuosikkina, mutta viininpunaiset ovat pystyneet osoittamaan viimeisen vuoden aikana valmiutensa tehdä yllätyksiä ja taistella aidosti myös kovan luokan yllätyksistä. Siitä huolimatta olisi turnauksen suurimpia pommeja, jos Suomi ei onnistuisi ottamaan täyttä pistepottia Latviaa vastaan. Viininpunaisilta löytyy mainittua KHL-taitoa, mutta tasoero Leijonille on siitä huolimatta suuri.

Latvia on Tampereella pelattavassa lohkossa sellainen joukkue, jolla on vahvin mahdollisuus uhata turnauksen suuria voittajasuosikkeja Suomen, Kanadan ja Ruotsin johdolla. Toisaalta viininpunaisten menestyminen isossa kuvassa olisi selkeä yllätys ja odottamaton asia. Joukkue on hyvin yhtenäinen ja toisilleen tuttu, mutta saumat tehdä kiusaa ovat vain yksittäisissä otteluissa. Latvia on osoittanut olevansa kaikkea muuta kuin helppo vastustaja ja pystyvänsä hyödyntämään vahvuuksiaan hienosti, mutta joukkue on silti Pirkanmaan illassa pulassa.

Ennusteet

Suomi lähtee otteluun lähes yhtä suurena ennakkosuosikkina kuin ensimmäisellä kierroksella Norjaa vastaan. Leijonat voittaa ottelun varsinaisella peliajalla noin 75 prosentilla. Ottelussa päädytään varsinaisella peliajalla tasapeliin noin 15 prosentilla. Latvia poistuu illasta voittajana varsinaisen peliajan puitteissa noin 10 prosentin arviolla eli käytännössä kerran kymmenestä. Illassa nähdään yli yli 5,5 maalia noin 45 prosentin todennäköisyydellä ja alle 5,5 maalia noin 55 pinnan arviolla.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2022: Suomi – USA

Jääkiekon MM-kisat jatkuu Suomella lohkovaiheen kolmannen kierroksen ottelulla, kun Leijonat saa vastaansa yhden turnauksen potentiaalisen kärkimaiden haastajan eli Yhdysvallat. Luvassa on Suomelle ensimmäinen todellinen testi, kun USA tulee hallitsevalle olympiavoittajalle vastustajaksi. Suomi ja USA kohtaavat Tampereen Nokia Areenassa 16. toukokuuta kello 20.20 alkavassa huippuottelussa. Yhdysvallat tulee laittamaan Leijonat ehdottomasti todella isoon testiin.

USA MM-kisoissa

USA on ollut jääkiekon suurmaita heti siitä lähtien, kun Yhdysvallat liittyi Kansainvälisen jääkiekkoliiton jäseneksi vuonna 1920. USA on voittanut jääkiekon MM-kisat historiansa aikana silti vain kahdesti, vuosina 1933 ja 1960. Yhdysvallat ei kuulu nykyisin jääkiekon MM-kisojen parhaiden voittajasuosikkien joukkoon, sillä USA on ollut viime vuosina eräänlaisessa välitilassa ja selvittänyt tiensä monesti toki vaivatta pudotuspeleihin, mutta jäänyt siellä usein ilman hyvää menestystä. Yhdysvallat olisi NHL-pelaajilla hyvin vahvoilla, mutta Jenkkien saavutukset ilman heitä ovat olleet enemmän tai vähemmän vaisuja.

USA pelaa jääkiekon MM-kisoissa monesti hyvin nuorella joukkueella, jolle turnauksessa pelaaminen on loistava näytönpaikka, mutta amerikkalaisten suuri menestyminen on antanut nuorilla pelaajilla odottaa itseään. USA:n suhtautuminen MM-kisoihin voisi olla selkeästi nykyistä parempi, sillä Yhdysvallat on kaikesta huolimatta edelleen yksi turnauksen parhaista joukkueista ja pystyisi taitojensa puolesta menestymään vahvemmin myös muita suurmaita vastaan. Jenkit ei ole silti myöskään kevään 2022 turnauksessa parhaita voittajasuosikkeja.

USA pelasi itsensä viimeksi MM-kisoissa lohkonsa voittajaksi ja eteni käytännössä voitosta voittoon, mikä oli varmasti monille vähintään pieni yllätys. Yhdysvallat pelasi lohkovaiheessa todella hienosti ja sai onnistumisia laajalla rintamalla. Matkalle mahtui kuuden voiton ohella myös yksi varsinaisen peliajan tappio. Jenkit onnistui lohkovaiheessa maalinteossa 21 kertaa ja antoi omiin kahdeksan osumaa. Yhdysvallat oli myös pelillisesti yksi lohkovaiheen parhaista joukkueista ja selvitti tiensä välieriin Slovakian kustannuksella, mutta matka loppui Kanadaa vastaan.

Yhdysvallat esiintyi viimeksi olympialaisten lohkovaiheessa edellisten MM-kisojen lohkovaiheen kaltaisesti hyvin ja voitti kaikki kolme otteluaan. USA nappasi viimeisellä kierroksella voiton Saksaa vastaan. Jenkit oli kaatanut kahdella aiemmalla kierroksella Kanadan ja surkean Kiinan.

Jenkkien urakka päättyi kuitenkin puolivälierissä mainittua Slovakiaa vastaan, joka oli tällä kerralla yhdysvaltalaisille liian kova vastustaja. USA sai olla olympialaisten tekemiseensä tyytyväinen, vaikka yhdysvaltalaisten olisi ennakkoon pitänyt olla lähellä yltää neljän sakkiin. Toki ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailun johdolla.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi vai USA?

Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot jatkuvat Suomen osalta erittäin mielenkiintoisella ottelulla USA:ta vastaan. Leijonat pelaa Yhdysvaltoja vastaan todella kiinnostavassa ja etukäteen yhdessä lohkovaiheen parhassa ottelussa, jossa hallitseva olympiavoittaja joutuu ensimmäiseen todelliseen testiin kohdattuaan kahdella ensimmäisellä kierroksella huomattavasti heikommat joukkueet.

Suomi ja USA ovat kohdanneet toisensa viimeksi vuonna 2019 ja 2021. Niistä ensimmäisessä jääkiekon MM-kisojen ottelu päättyi Yhdysvaltojen voittoon jatkoilla maalein 3-2. Viimeksi Leijonat voitti lukemin 2-1.

Suomi joutuu USA:ta vastaan pelillisesti aivan toisenlaisen haasteen eteen kuin kahdella ensimmäisellä kierroksella. Yhdysvallat tulee tarjoamaan Leijonille kiistatta suuren pelillisen testin monella osa-alueella ja pystyy ehdottomasti luomaan kaikilla neljällä ketjulla paljon painetta Leijonien puolustusalueelle.

Suomi on vahvoilla myös USA:ta vastaan, mutta Yhdysvallat on monista MM-kisojen pettymyksistään huolimatta joukkue, jolla on tulivoimaa, kykyä tehdä kovaa jälkeä ja osaamista menestyä myös Suomea ja muita parhaita voittajasuosikkeja vastaan. USA:n mahdollinen voitto Suomesta ei olisi lainkaan iso yllätys.

Kisojen mielenkiintoisimpia otteluita

Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot pitävät sisällään myös useita muita hyvin mielenkiintoisia otteluita, mutta Suomen ja USA:n ottelu on ehdottomasti sellainen taisto, jossa Leijonia mitataan kunnolla ajatellen myös tulevia isoja otteluita.

Jääkiekon MM analyysi lähtee suurten otteluiden osalta liikkeelle juuri Yhdysvaltoja vastaan, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomea testataan kokonaisvaltaisesti. USA tuskin tulee olemaan uusi jääkiekon MM kisat voittaja, mutta Jenkit on kiistatta ensimmäisten kierrosten ylivoimaisesti kiinnostavin vastustaja.

Yhdestä yksittäisestä ottelusta ei pidä tehdä liian suuria johtopäätöksiä tai suuria asioita suuntaan tai toiseen, mutta on silti vielä korostettava USA:ta vastaan pelattavan ottelun merkitystä ajatellen Suomen tekemistä varsinkin ajatellen puolivälierää. Siinä missä Norja ja Latvia voivat satunnaisesti tarjota Leijonille puolustuksessa uhkaa ja haastetta, niin USA pystyy laittamaan heti ensimmäisessä erässä Suomen alakerran kovaan testiin. Toisaalta Jenkkien suuri menestyminen on karttanut MM-kisoissa sen verran kovasti, että suuresta voittamisen kulttuurista ei yhdysvaltalaisilla voi puhua. Taitoa USA:sta löytyy silti valtavan runsaasti.

Ennusteet

Suomi lähtee otteluun varsinaisella peliajalla lähes 50 prosentin ennakkosuosikkina. Leijonat voittaa ottelun varsinaisella peliajalla käytännössä karvan alle kerran kahdesta. Ottelussa päädytään varsinaisella peliajalla tasapeliin noin 22 prosentin arviolla. Lisäksi USA poistuu ottelusta täyden pistepotin kanssa noin 29 prosentilla.

Ottelussa tehdään vähintään 5,5 maalia hyvin samalla arviolla kuin Leijonien koitoksissa Norjaa ja Latviaa vastaan. Vähintään 5,5 osumaa nähdään noin 45 prosentin todennäköisyydellä ja alle 5,5 maalia noin 55 pinnalla. On silti hyvin mahdollista, että arvioihin saadaan vielä pieniä muutoksia.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2022: Suomi – Ruotsi

Jääkiekon MM-kisat jatkuu Suomen kohdalla äärettömän odotetulla ja mielenkiintoisella ottelulla Ruotsia vastaan. Luvassa on lohkovaiheen paras ja kiinnostavin ottelu, josta on lupa odottaa valtavan hienoa ja jännittävää iltaa kahden upean joukkueen välillä. Suomi ja Ruotsi kohtaavat toisensa Tampereen Nokia Areenassa 18. toukokuuta kello 20.20. Edessä on kohtaaminen, jota yksikään kiekkofani ei halua missata.

Ruotsi MM-kisoissa

Ruotsi on jääkiekon MM-kisoissa aina yksi parhaista voittajasuosikeista. Sinikeltaiset ovat voittaneet historiansa aikana jääkiekon MM-kisat 11 kertaa. Se on lajin historiassa neljänneksi paras suoritus, mutta jos Tsekkoslovakian ja Tsekin mitalit lasketaan kahdeksi eri maan saavutukseksi, niin silloin Ruotsilla on ykkössijoja kolmanneksi eniten.

Tre Kronor on voittanut turnauksen viimeksi peräkkäin vuosina 2017 ja 2018. Ruotsin matka päättyi viimeksi Latvian MM-kisoissa karmeasti. Sinikeltaiset jäivät ensimmäistä kertaa historiassaan ulos jatkopeleistä.

Ruotsi lähtee tavoittelemaan kevään 2022 MM-kisoissa nopeaa paluuta turnauksen huipulle, sillä sinikeltaisten edellisten MM-kisojen katastrofi ei varmasti saa toistua uudelleen. Tre Kronor sai viimeksi lohkovaiheessa menestystä rajusti alle odotusten, sillä joukkue keräsi varsinaisella peliajalla kolme voittoa, yhden tappion jatkoilla ja kolme tappiota varsinaisella peliajalla. Ruotsi teki viimeksi lohkovaiheessa 21 maalia ja antoi omiin seitsemän osumaa vähemmän. Sinikeltaiset jäivät kahden pisteen päähän viimeisestä jatkopaikasta, joka päätyi Slovakian nimiin.

Ruotsi pelasi alkuvuodesta olympialaisissa paikoitellen todella hyvin, mutta sinikeltaisten otteet jäivät kokonaisuutena hyvin epätasaisiksi ja lopulta myös mitaleiden ulkopuolelle. Tre Kronor eteni välieriin, mutta siellä Venäjän olympiaurheilijat oli jatkoilla valtavan tasaisessa ottelussa niukasti parempi.

Ruotsi esiintyi olympiakisojen pronssiottelussa, mutta siellä Tre Kronorin kiinnostus ei ollut lainkaan toivotulla tasolla. Slovakia nappasi ottelusta helpon voiton maalein 0-4. Ruotsille oli toki suuri pettymys hävitä Venäjän olympiaurheilijoille hurjan tiukassa taistossa.

jääkiekon mm kisat

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi vai Ruotsi?

Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot jatkuvat Suomen ja Ruotsin upealla ottelulla, josta on lupa odottaa äärettömän hienoa, kiinnostavaa ja lohkovaiheen parasta koitosta. Suomen ja Ruotsin ottelu on aina suuren mielenkiinnon tapahtuma, mutta nyt se on sitä erityisesti, kun joukkueet iskevät yhteen Tampereella. Luvassa on varmasti ottelu, jossa haetaan asetelmia jo jatkoa varten ja antaa huimaa kiekkoviihdettä koko rahalla.

Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet toisensa jo alkuvuodesta, kun joukkueet pelasivat vastakkain olympialaisissa. Siellä sinikeltaiset olivat parhaimmillaan kolmen maalin johdossa, mutta ottelu kääntyi lopulta uskomattomalla tavalla Leijonien eduksi. Ottelu oli toisen erän jälkeen Tre Kronorin kolmen maalin johtoasemassa, mutta homma meni kolmannessa erässä täysin toisella tavalla ja päättyi jatkoajalla suomalaisten juhliin. Ennen olympialaisia maat ovat kohdanneet toisensa viimeksi MM-kisoissa keväällä 2019, jolloin Suomi otti voiton puolivälierien jatkoilla.

Suomen ja Ruotsin välisessä ottelussa pelin vaatimustaso nousee lohkovaiheessa turnauksen korkeimmaksi. Molempien joukkueiden on pystyttävä pelaamaan viimeistään tässä vaiheessa turnausta jo sellaisella tasolla, mikä antaa hyvät edellytykset menestyä myös puolivälierissä ja mahdollisesti tulevissa mitaliotteluissa.

Suomen ja Ruotsin materiaalit tulevat olemaan hyvin lähellä toisiaan, joten Leijonat lähtee otteluun kotiyleisönsä edessä pienenä ennakkosuosikkina. Tre Kronor tuntee varmasti hyvin hallitsevan olympiavoittajan vahvuudet ja heikkoudet sekä on erittäin motivoitunut palaamaan takaisin kiinni menestykseen.

Ennusteet

Suomi lähtee otteluun marginaalisena ennakkosuosikkina. Leijonat voittaa ottelun noin 40 prosentin arviolla. Ottelussa päädytään varsinaisella peliajalla tasapeliin noin 23 prosentin todennäköisyydellä. Ruotsi ottaa ottelusta täyden pistepotin noin 37 prosentin arviolla.

Ottelusta on lupa odottaa yli/alle maalimäärien ennakoimisessa hieman vähemmän maaleja sisältävää ottelua kuin esimerkiksi Suomen muutamassa edellisessä ottelussa. Yli 5,5 maalia toteutuu noin 40 prosentin arviolla ja sen alle jäädään noin 60 pinnan todennäköisyydellä.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2022: Iso-Britannia – Suomi

Jääkiekon MM-kisoissa Suomi pelaa seuraavan ottelunsa Iso-Britanniaa vastaan. Leijonat kohtaa yhden turnauksen heikoimmista joukkueista ja lähtee otteluun valtavan suurena ennakkosuosikkina ja omaa hienot puitteet tehdä ottelussa kovaa jälkeä. Suomi ja Iso-Britannia iskevät yhteen Tampereen alkuillassa 20. toukokuuta kello 16.20. Kyseessä on ensimmäinen ottelu, jonka hallitseva olympiavoittaja pelaa iltapäivällä.

Iso-Britannia MM-kisoissa

Iso-Britannia pelasi viimeksi itsensä Latvian MM-kisoissa lohkonsa seitsemänneksi ja keräsi otteluistaan varsinaisella peliajalla yhden voiton, sai yhden tappion jatkoilla ja hävisi viidesti. Iso-Britannia ei jäänyt kuitenkaan lohkonsa viimeiseksi, sillä joukkue onnistui pitämään Valko-Venäjän takanaan. Iso-Britannia teki viimeksi MM-kisoissa 13 maalia ja antoi omiin 31 osumaa. Joukkueen pelaaminen oli ajoittain odotuksia parempaa, mutta maa jäi toki muuten ansaitusti jalkoihin.

Iso-Britannia on hassusti jääkiekossa yllättävän hyvin menestynyt joukkue, vaikka sellaista voisi olla vaikea kuvitella. Iso-Britannia on napannut MM-kisoissa kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Lisäksi maa on voittanut olympiakultaa ja kerran olympiaisten pronssia.

Iso-Britannialla on kaksi jääkiekon MM-kisojen hopeaa, jotka ovat vuosilta 1937 ja 1938. Vastaavaa menestystä ei Iso-Britannialta ole sopinut odottaa enää nykymaailman lätkäkisoissa, mutta joukkue on piristävä tuulahdus ja kaikesta huolimatta ansainnut monien mielestä jo paikkansa A-sarjassa.

Iso-Britannian ainoa voitto tuli viimeksi MM-kisoissa Valko-Venäjästä, ja joukkueen ainoa tavoite löytyy jälleen sarjapaikan säilyttämisestä. Iso-Britannia olisi säilynyt viimeksi joka tapauksessa, vaikka joukkue olisi jäänyt lohkonsa viimeiseksi, mutta nyt maalla on iso haaste edesssään, jotta ottelut eivät jatku ensi kerralla sarjaporrasta alempana. Iso-Britannialle yksikin voitto olisi kovan luokan onnistuminen. Joukkue lähtee otteluihinsa altavastaajana ja on selvästi lohkovaiheen peräpäätä.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Iso-Britannia vai Suomi?

Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot vievät meidät seuraavaksi Iso-Britannian ja Suomen väliseen otteluun, jossa on yksi jättimäinen ennakkosuosikki. Leijonat lähtee otteluun lähes niin isona voittajaehdokkaana kuin mahdollista. Suomen ja Iso-Britannian tasoero on mieletön, vaikka brittien tekeminen on mennyt parempaan suuntaan ja pysyvät vähän paremmin muiden matkassa. Iso-Britannia joutuu silti Suomen vieraana toivottomaan paikkaan, sillä joukkueelta vaaditaan menestykseen täydellinen suoritus ja sekään ei todennäköisesti riittäisi.

Suomen ja Iso-Britannian ottelusta on lupa odottaa käytännössä alusta loppuun saakka yhteen maaliin pelaamista. Iso-Britannialta ei löydy montaa pelaajaa, jotka voisivat luoda todellista uhkaa Leijonien puolustukselle. Briteillä on kykyä luoda yksittäisiä tai puolittaisia tilanteita, mutta siihen se sitten jää. Joukkueelta ei voi odottaa montaa edes puolittaista maalipaikkaa tai mitään pitkiä hallintajaksoja. Iso-Britannia voi luoda mahdollisten ylivoimien aikana muutamia hyviä laukauksia, mutta joukkue joutuu puolustusalueellaan monesti pulaan.

Siinä missä USA ja Ruotsi tarjoavat Suomelle todellisen haasteen ja mahdollisuuden testata omia vahvuuksia ja heikkouksia, niin samaa ei voi todellakaan sanoa Iso-Britanniasta.

Jääkiekon MM analyysi ei tarjoa Iso-Britanniasta vastustajana Suomelle juurikaan tärkeää tietoa, sillä mielettömän tasoeron vuoksi vastustajalta ei voi odottaa mitään realistista saumaa yltää pisteille. Lisäksi jääkiekon MM pelivihjeet kannattaa miettiä myös siten, montako maalia Suomi haluaa tai edes jaksaa tehdä ja milloin alkaa keskittyminen jo tärkeämpiin otteluihin.

Ennusteet

Suomi voitti joukkueiden edellisen ja samalla ainoan löydettävissä olevan keskinäisen ottelun viiden maalin erolla, ja hyvin samanlaiset lukemat voivat olla myös nyt lähellä. Suomi lähtee otteluun vähän yli 90 prosentin ennakkosuosikkina. Leijonat voittaa ottelun varsinaisella peliajalla hieman päälle yhdeksän kertaa kymmenestä.

Ottelussa päädytään varsinaisella peliajalla tasapeliin noin kuuden prosentin arviolla. Iso-Britannia venyy huimaan pommiin noin neljällä prosentilla. Yli/alle maalimäärien arviot kääntyvät aiemmista otteluista toisin päin.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2022: Itävalta – Suomi

Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot jatkuvat Suomen osalta, kun Leijonat saa vastaansa Itävallan. Suomi lähtee otteluun jälleen valtavana voittajasuosikkina. Leijonat ja Itävalta kohtaavat toisensa 21. toukokuuta kello 16.20. Ottelu pelataan tutusti Tampereen Nokia Areenassa. Suomelle tarjoutuu hienot saumat juhlia jopa helposti täyttä pistepottia.

Itävalta MM-kisoissa

Itävalta ei ollut mukana Latvian MM-kisoissa, sillä alppimaa ei ollut selvittänyt tietään korkeimmalle sarjatasolle. Punavalkoiset pääsivät kuitenkin mukaan keväällä 2022 pelattaviin MM-kisoihin takaportin kautta, sillä joukkue on korvattu Valko-Venäjän osalta, joka on poistettu turnauksesta yhdessä Venäjän kanssa.

Itävalta pääsee pelaamaan MM-kisoihin täysin paineettomasti ja vapautuneesti, sillä joukkueen ei kuuluisi olla otteidensa valossa A-sarjassa, mutta alppimaa saa oikeuden edustaa itseään korkeimmalla tasolla ja päästä taas mukaan tositoimiin.

Itävalta lähtee MM-kisoihin pelaamaan paikoista lohkonsa seitsemäntenä ja kahdeksantena, joten alppimaan mahdollisuudet menestyä ovat todella olemattomat. Punavalkoiset voivat saada yksittäisiä pisteitä, mutta joukkueen materiaali tulee olemaan auttamatta heikko ja ei tarjoa mahdollisuutta menestyä yhtään sen paremmin.

Itävalta lähtee MM-kisoihin yhtenä turnauksen huonoimpana joukkueena, mutta punavalkoisille on varmasti tärkeintä päästä ylipäätänsä pelaamaan pääsarjaan ja näyttämään osaamistaan myös huippumaita vastaan. Tasoerot ovat kuitenkin Itävallan kannalta liikaa.

Itävalta on ollut jääkiekon MM-kisoissa peräti mitaleilla, sillä alppimaa on voittanut historiansa aikana kaksi MM-pronssia. Viimeisin mitali on kuitenkin peräisin vuodelta 1947. Siinä missä Itävalta on ollut aikoinaan hyvässä pelivireessä ja pystynyt ottamaan muutamia mitaleja, niin nykypäivänä alppimaan tilanne on täysin toinen ja reaaliteetit tulleet vastaan.

Itävalta on ennakkosuosikin asemassa enintään Iso-Britanniaa vastaan, mutta alppimaa voi olla hyvin ongelmissa myös siinä ottelussa. Punavalkoisilla ei pitäisi olla etenkään isoja maita vastaan mitään jakoa.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Itävalta vai Suomi?

Itävalta ja Suomi iskevät yhteen jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen seuraavassa ottelussa. Suomi lähtee otteluun hurjana voittajasuosikkina ja omaa hienot puitteet tehdä ottelussa selvää jälkeä jo ensimmäisen erän aikana.

Leijonat on turnauksen parhaita voittajasuosikkeja, kun taas alppimaa on käytännössä vain mukana ja ei varmasti omaa todellista saumaa nostaa itseään pudotuspeleihin. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot sisältävät Suomen kannalta useita paljon kiinnostavimpia otteluita, sillä Itävallan ei tulisi pysyä mitenkään sinivalkoisten kyydissä.

Itävalta on tehnyt jääkiekon MM-kisojen historiassa paljon hissiliikettä, mutta alppimaa on nyt mukana takaportin kautta ja pääsee pelaamaan etenkään ulkopuolisten näkökulmasta ilman sen suurempia odotuksia tai tavoitteita. Jokainen voitto tai edes piste olisi punavalkoisten kannalta hyviä onnistumisia.

Itävalta joutuu Suomea vastaan valtavaan myllyyn, ja todennäköisesti alppimaa ei pysy hallitsevan olympiavoittajan kyydissä edes yhtä erää. Se olisi Itävallalta jo hyvä juttu, jos punavalkoiset pääsisivät ensimmäiselle huilille ilman yhtään Suomen tekemää maalia.

Ennusteet

Suomi lähtee otteluun vähän alle 90 prosentin ennakkosuosikkina. Lähtökohdat ovat näin ollen hyvin samanlaiset kuin Iso-Britanniaa vastaan. Leijonien voitto tapahtuu varsinaisen peliajan puitteissa lähes samalla todennäköisyydellä kuin Iso-Britanniaa vastaan.

Ottelussa päädytään varsinaisella peliajalla tasapeliin noin seitsemällä prosentilla. Itävalta venyy jättimäiseen yllätykseen noin viiden prosentin arviolla. Yli/alle maalimäärät ovat lähtökohtaisesti Iso-Britannia -ottelun tasoa.

Jääkiekon MM-kisat otteluennakot 2022: Suomi – Tsekki

Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot jatkuvat Suomen osalta lohkovaiheen viimeisellä kierroksella, kun Leijonat saa vastaansa Tsekin. Suomen ja Tshekin kohtaaminen on tiedossa 24. toukokuuta kello 20.20. Ottelu pelataan jälleen Tampereen Nokia Areenassa. Luvassa on todennäköisesti ottelu, johon molemmat joukkueet pääsevät vapautuneesti ja varmistaneena omat paikkansa kahdeksan joukossa.

Tsekki MM-kisoissa

Tsekki pelasi viimeksi jääkiekon MM-kisoissa lohkossa A kerättyään varsinaisella peliajalla kolme voittoa, kaksi voittoa jatkoilla ja kaksi tappiota varsinaisella peliajalla. Tshekki oli viimeksi monien papereissa jopa yksi turnauksen parhaista mestariehdokkaista, mutta joukkueen urakka päättyi puolivälierissä juuri Suomea vastaan.

Jääkiekon MM pelivihjeet nostivat Tshekin silti viimeksi ehdokkaaksi juhlimaan jopa MM-kisojen voittoa, mutta Leijonat päätti joukkueen matkan. Jääkiekon MM pelivihjeet povaavat Tshekkiä taas heti mestarisuosikkien taakse.

Tsekki on voittanut historiansa aikana MM-kisoissa kuusi kultaa, yhden hopean ja viisi pronssia. Tsekin viimeisin mitali on suunnilleen 10 vuoden takaa, jolloin joukkue otti Suomen ja Ruotsin yhdessä järjestämistä MM-kisoista pronssia. Tsekki lähtee kevään 2022 MM-kisoihin pelaamaan ehdottomasti vähintään paikoista neljän joukossa, ja kyseessä on monien papereissa Yhdysvaltojen ohella vahvin kärkimaiden haastaja.

Tsekki pystyy perinteisesti materiaalinsa puolesta menestymään mitä tahansa huippumaita vastaan, ja näin on varmasti myös Suomessa pelattavissa MM-kisoissa. Tsekki ei ole rosteriltaan Suomen, Kanadan tai Ruotsin kaltainen joukkue, mutta Tsekki pelaa myös keväällä 2022 kiistatta todella laadukkaalla materiaalilla ja omaa hurjasti taitoa kentän molemmissa päissä.

Tsekillä ei pitäisi olla mitään vaikeuksia mennä lohkostaan jatkoon, mutta eteneminen mitaleille olisi pieni yllätys. Joukkue on silti kärjen takaa yksi nimi jääkiekon MM kisat voittajaksi.

Otteluennakot jääkiekon MM-kisoissa: kumpi voittaa, Suomi vai Tsekki?

Suomen ja Tsekin ottelu päättää lohkovaiheen erittäin mielenkiintoisella kohtaamisella, jossa haetaan varmasti asetelmia jo jatkoon ja todennäköisesti tilanteessa, jossa kummatkin joukkueet ovat ehtineet varmistaa paikkansa jatkossa. Suomi ja Tsekki ovat kohdanneet toisensa viimeksi useita kertoja vuonna 2021, joista viimeisimmässä Venäjän EHT-turnauksen ottelu päättyi jatkoilla Leijonien eduksi. Joukkueiden viime kohtaaminen MM-kisoista löytyy siis vuosi takaperin Riian turnauksesta.

Tsekki ei lukeudu aivan parhaiden mestarisuosikkien joukkoon, mutta punavalkoiset pelasivat jo viimeksi vahvalla kokoonpanolla ja samaa on syytä odotella myös keväällä 2022.

Jääkiekon MM analyysiä ajatellen Tsekki on yksi mielenkiintoisimmista joukkueista, sillä Tsekki pystyy menestymään myös Suomea, Kanadaa ja Ruotsia vastaan sekä tekemään kovaa jälkeä myös kovissa otteluissa ja tiukoissa paikoissa. Lisäksi vaikka olisi yllätys, jos Tsekki olisi uusin jääkiekon MM kisat voittaja, niin Suomi kohtaa ottelussa erittäin laadukkaan, vaarallisen ja taitavan joukkueen.

Ennusteet

Suomi lähtee otteluun noin 50 prosentin ennakkosuosikkina. Leijonat nappaa ottelusta voiton varsinaisella peliajalla käytännössä kerran kahdesta. Asetelmat ovat hyvin samanlaiset kuin ottelussa USA:ta vastaan.

Ottelussa päädytään varsinaisella peliajalla tasapeliin noin 24 prosentin todennäköisyydellä. Tsekki nappaa illasta täyden pistepotin noin 26 pinnalla. Yli/alle maalimäärien arviot ovat USA-ottelun luokkaa.

Jääkiekon MM-kisat 2022 otteluennakot: Alkulohkojen parhaat

Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot on saatu Suomen otteluiden osalta maaliin, ja nyt on hyvä käsitellä hieman lohkovaiheen parhaita joukkueita. Lohkossa A Kanada on selkeästi ylitse muiden. Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot eivät käsitelleet Kanadan otteluita, mutta vaahterapaidat kuuluvat parhaiden voittajasuosikkien joukkoon ja ovat hyvin vahvoilla viemään Helsingissä jopa kaikki lohkovaiheen ottelunsa. Kanada on vahva ehdokas myös uudeksi jääkiekon MM kisat voittajaksi.

Lohko B on ehdottomasti kahden kauppa, sillä Suomi ja Ruotsi ovat kaksi parasta ennakkosuosikkia ja menevät varmasti lohkovaiheesta jatkoon. Suomi ja Ruotsi ovat lohko B:stä vahvoilla taistelemaan jääkiekon MM kisat voittajan pokaalista. USA ja Tshekki ovat kaksi muuta laadukasta joukkuetta, joiden pitäisi yltää helposti vähintään kahdeksan joukkoon. Jääkiekon MM analyysin näkökulmasta Suomen ja Ruotsin mielenkiinto kohdistuu paljon myös siihen, miten Kanada esiintyy omassa lohkossaan.

Suurten kiekkomaiden takana on myös muutamia isoja mustia hevosia, jotka voivat kaiken mennessä kohdilleen yltää hyviin suorituksiin. Saksa ja Slovakia pystyvät viemään itsensä ehdottomasti puolivälieriin. Vielä pykälän alempana lähtökohtaisesti oleva Latvia, Norja ja Tanska on kolmikko, josta yksi voi tehdä ison yllätyksen ja nousta pudotuspeleihin.

Kuka voittaa jääkiekon MM-kisat 2022?

Jääkiekon MM-kisojen parhaat voittajasuosikit ovat Kanada, Suomi ja Ruotsi, jotka ovat ylitse muiden. Jääkiekon MM pelivihjeet nojaavat Kanadaan, Suomeen ja Ruotsiin, jotka ovat kolme suurta joukkuetta taistelussa turnauksen voitosta.

Jääkiekon MM-kisojen otteluennakot tarjoavat jo valmiiksi erittäin mielenkiintoisia otteluita myös turnauksen ratkaisupelejä ajatellen erityisesti Suomen ja Ruotsin kohdatessa toisensa. Jääkiekon MM pelivihjeet sisältävät myös turnauksen edetessä runsaasti materiaalia, ja Vihjemedia tuottaa niitä MM-kisoista ilmaiseksi.