Formula 1 vedonlyönti

Formula 1 on moottoriurheilun kuninkuuslaji, jossa kilpaillaan kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruudesta. Formula 1 -kausi 2022 koostuu lähtökohtaisesti 23 kansainvälisen autoliiton osakilpailusta. Kausi alkaa Bahrainissa ja päättyy Abu Dhabissa. On silti lähellä, että Venäjän osakilpailu jää väliin.

Max Verstappen juhli viime kaudella formuloiden mestaruutta. Valmistajien kuninkaaksi kruunattiin Mercedes. Voit löytää meiltä jälleen parhaat Formula 1 vedonlyönti kohteet kaudeksi 2022.

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Formula 1 vedonlyönti tuo jännitystä kauteen

Olemme koonneet tänne kaikki keskeiset tiedot Formula 1 -kaudesta 2022. Eurooppalaiset ovat innokasta formulakansaa, joten myös F1 vedonlyönti herättää vuosittain laajaa kiinnostusta.

Lue alta miltä peliyhtiöiltä löydät parhaat Formula 1 vedonlyöntikohteet ja F1 kertoimet. Niitä on riittämiin tarjolla pitkin kautta, joten voit betsata formuloita läpi sesongin. Luvassa on myös suomalaista Valtteri Bottasta koskevia erikoiskohteita. Hyödynnä myös uusimmat vedonlyöntibonukset ennen kuin täytät vetolappusi.

Formula 1 vedonlyönti – voittajakertoimet 2022

Kuljettajissa ykkössuosikki on taas Lewis Hamilton haastajanaan Max Verstappen. Hamilton lähtee uuteen kauteen kiistattomana ennakkosuosikkina. Verstappen on luultavasti ainoa kuljettaja, joka pystyy taistelemaan häntä vastaan. Valtteri Bottas oli viime kaudella yksi kärkikaksikon haastajista, mutta ei ole enää. Formula 1 vedonlyöntiä ajatellen Hamilton tarjoaa parhaat voittokertoimet kaikilla vedonlyöntisivustoilla. Sama koskee Mercedestä tallien puolella, sillä vain Red Bull nähdään haastajana.

Formula 1 erikoistarjoukset

Formula 1 vedonlyönti koostuu vahvasti myös erikoistarjouksista, joita lisäämme tälle sivulle kauden edetessä. Kaikessa vedonlyönnissä, Formula 1 mukaan lukien, kannattaa hyödyntää tarjoukset ja kampanjat, joista irtoaa pelirahaa, korotettuja kertoimia, ilmaisvetoja ja muita kiinnostavia palkintoja.

Vedonlyöntisivustojen tarjonnasta kannattaa metsästää aina parhaat F1 kertoimet. Esimerkiksi korotettuja kertoimia on usein tarjolla kisaviikonloppujen yhteydessä.

Formula 1 kausi 2022

Järjestyksessään 73. F1-kausi 2022 sisältää lähtökohtaisesti 23 FIA:n järjestämää osakilpailua, mutta on hyvin mahdollista, että Venäjän osakilpailua ei voi ajaa. Kausi alkaa kuitenkin maaliskuussa Bahrainissa ja loppuu marraskuussa Abu Dhabissa. Australian GP palaa järjestettäväksi heti alkukaudesta kolmantena osakilpailuna. Australian GP oli viime kaudella viimeisten osakilpailuiden joukossa. Vihjemedian F1 vedonlyönti tuo erikoistarjouksia jälleen uuden kauden osakilpailuihin – parhailla kertoimilla tietenkin.

Tallit ja kuljettajat

Tuleva F1-kausi koostuu 10 tallista ja 20 kuljettajasta. Suomalaisista formuloiden matkassa on vain Valtteri Bottas, joka kilpailee Alfa Romeolla. Kimi Räikkönen lopetti komean uransa viime kauteen.

TALLIKULJETTAJAT
MercedesLewis Hamilton (#44) – George Russell (#63)
FerrariCarlos Sainz jr (#55) – Charles Leclerc (#16)
Red BullSergio Perez (#11) – Max Verstappen (#1)
Aston MartinSebastian Vettel (#5) – Lance Stroll (#18)
WilliamsAlexander Albon (#23) – Nicholas Latifi (#6)
McLarenLando Norris (#4) – Daniel Ricciardo (#3)
Alpha TauriYuki Tsunoda (#22) – Pierre Gasly (#10)
HaasMick Schumacher (#47) – Nikita Mazepin (#9)
Alfa RomeoValtteri Bottas (#77) – Guanyu Zhou (#24)
AlpineFernando Alonso (#14) – Esteban Ocon (#31)

Kisakalenteri

Formula 1 -kausi sisältää alustavasti yhteensä 23 osakilpailua, mikä on yksi osakilpailu enemmän kuin edellisellä kaudella. Formula 1 -kausi alkaa vuonna 2022 Bahrainista. Kaksi ensimmäistä osakilpailua pidetään maaliskuun lopussa. Formuloiden sesongin on tarkoitus päättyä marraskuussa ajettavaan Abu Dhabin osakilpailuun. Yllä mainittu Venäjän osakilpailu jää kuitenkin hyvin todennäköisesti ajamatta.

AJANKOHTARATA
20.3.Bahrain, Sakhir
27.3.Saudi-Arabia, Jeddah
10.4.Australia, Melbourne
24.4.Emilia-Romagna, Imola
8.5.Miami, Florida
22.5.Espanja, Barcelona
29.5.Monaco, Monte Carlo
12.6.Azerbaidzan, Baku
19.6.Kanada, Montreal
3.7.Iso-Britannia, Silverstone
10.7.Itävalta, Spielberg
24.7.Ranska, Paul Ricard
31.7.Unkari, Hungaroring
28.8.Belgia, Spa
4.9.Hollanti, Zandtvoort
11.9.Italia, Monza
25.9.Venäjä, Sotshi
2.10.Singapore, Marina Bay
9.10.Japani, Suzuka
23.10.USA, Austin
30.10.Meksiko, Meksiko
13.11.Brasilia, Sao Paolo
20.11.Abu Dhabi, Abu Dhabi

Osakilpailut ja rataesittelyt

Bahrainin GP on 5,412 kilometriä ja 57 kierrosta. Edellinen voittaja on Lewis Hamilton. Bahrainissa on ajettu vuodesta 2004 alkaen. Radalla on sama suunnittelija kuin Kiinan GP:llä.

Saudi-Arabian GP on 6, 174 kilometriä ja 50 kierrosta. Edellinen voittaja on Lewis Hamilton. Saudi-Arabian GP järjestettiin viimeksi ensimmäistä kertaa Jeddahin katuradalla iltakisana.

Australian GP on 5,303 kilometriä ja 58 kierrosta. Edellinen voittaja on Valtteri Bottas. Australian GP tunnettiin avauskisana, ja tänä vuonna kisa käydään tauon jälkeen taas alkukaudesta.

Italian GP on 4,909 kilometriä ja 63 kierrosta. Viime voittaja on Max Verstappen. Imola palasi äsken kisakalenteriin. Imola on nopea rata ja tunnetaan useista onnettomuuksista.

Miamin GP on 5,410 kilometriä ja 50 kierrosta. Miamin GP järjestetään ensimmäistä kertaa.

Espanjan GP on 4,655 kilometriä ja 66 kierrosta. Edellinen voittaja on Lewis Hamilton. Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen ovat voittaneet Espanjassa. GP:tä on ajettu vuodesta 1986 alkaen.

Monacon GP on 3,337 kilometriä ja 78 kierrosta. Edellinen voittaja on Max Verstappen. Kyseessä on yksi legendaarisimmista osakilpailuista. Suomalaiset ovat voittaneet Monacon GP:n kolmesti.

Azerbaidzhanin GP on 6,003 kilometriä ja 51 kierrosta. Edellinen voittaja on Sergio Pérez. Rata on yksi F1:sen pisimmistä ja haastavimmista. Bakussa ajettiin vuonna 2016 Euroopan GP.

Kanadan GP on 4,361 kilometriä ja 70 kierrosta. Edellinen voittaja on Lewis Hamilton. Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen ovat voittaneet Kanadan GP:n. Kyseessä on myös legendaarinen ja tapahtumarikas osakilpailu.

Iso-Britannian GP on 5,891 kilometriä ja 51 kierrosta. Uusin voittaja on Lewis Hamilton. Britannian GP oli historian ensimmäinen kisa. Suomalaiset ovat voittaneet sen kahdesti.

Itävallan GP on 4,318 kilometriä ja 71 kierrosta. Uusin voittaja on Max Verstappen. Kausi alkoi vuonna 2020 peräti kahdella Itävallan osakilpailulla.

Ranskan GP on 5,842 kilometriä ja 53 kierrosta. Tuorein voittaja on Max Verstappen. Kimi Räikkönen voitti siellä vuonna 2007.

Unkarin GP on 4,381 kilometriä ja 70 kierrosta. Edellinen voittaja on Esteban Ocon. Suomalaiset ovat menestyneet “kotikisassaan” Unkarissa hienosti ja saaneet neljä voittoa.

Belgian GP on 7,004 kilometriä ja 44 kierrosta. Uusin voittaja on Max Verstappen. Kimi Räikkönen on voittanut siellä neljästi ja Mika Häkkinen kerran. Belgiassa on F1:n pisin rata.

Hollannin GP on 4,307 kilometriä ja 70 kierrosta. Uusin voittaja on Max Verstappen. Osakilpailu teki paluun viime kaudelle, mutta rata on toki ehtinyt muuttua paljon 80-luvusta.

Italian GP (Monza) on 5,793 kilometriä ja 53 kierrosta. Uusin voittaja on Daniel Ricciardo. Ferrarin kotiradalla on huono maine johtuen useista onnettomuuksista.

Venäjän GP on 5,848 kilometriä ja 53 kierrosta. Tuorein voittaja on Lewis Hamilton. Rata kiertää paljolti talviolympialaisten kisakylän lähellä.

Singaporen GP on 5,063 kilometriä ja 61 kierrosta. Edellinen voittaja on Sebastian Vettel. Singaporen GP oli F1-sirkuksessa ensimmäinen iltakisa. Se alkaa paikallista aikaa kello 20.00.

Japanin GP on 5,807 kilometriä ja 53 kierrosta. Uusin voittaja on Valtteri Bottas. Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen ovat voittaneet myös kisan. Japanin GP on ajettu vuodesta 1976 alkaen.

Yhdysvaltojen GP on 5,513 kilometriä ja 56 kierrosta. Uusin voittaja on Max Verstappen. Kisa on ajettu Austinissa vuodesta 2012 alkaen. Suomalaisista myös Kimi Räikkönen on voittanut siellä.

Meksikon GP on 4,304 kilometriä ja 71 kierrosta. Uusin voittaja on Max Verstappen. Meksikon GP palasi kalenteriin vuonna 2015. Suomalaiset eivät ole koskaan voittaneet Meksikon GP:tä.

Brasilian GP on 4,309 kilometriä ja 71 kierrosta. Edellinen voittaja on Lewis Hamilton. Brasilian GP on ajettu vuodesta 1973 alkaen. Suomalaiset ovat voittaneet Brasilian GP:n kolmesti.

Abu Dhabin GP on 5,554 kilometriä ja 55 kierrosta. Uusin voittaja on Max Verstappen. Suomalaisista ykkössijaan ovat yltäneet Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen. Abu Dhabin kisa päättää kauden.

Kauden 2022 sääntömuutokset – mitä uutta on luvassa?

Formula 1 on ollut jo pitkään sääntömuutosten keskellä. Vuodeksi 2021 oli tarkoitus tulla useita sääntömuutoksia, mutta niitä siirrettiin eteenpäin. Se siis tarkoittaa, että alkavalla kaudella nähdään paljon uusia sääntömuutoksia. Uudella kaudella tulevat uudistukset ovat niin merkittäviä, että esimerkiksi Red Bullin suunnittelija Adrian Newey on todennut niiden olevan suurimpia sitten vuoden 1983. Pidempi kausi mahdollistaa sen, että talleille tulee ylimääräinen kiintiö yksittäisiin moottoriosiin.

Formula 1 vedonlyöntikohteet ja kertoimet

Kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat laajasti F1 vedonlyöntiä, joita ovat muun muassa voittajavedot kisoista ja koko kaudesta, palkintosijoista, aika-ajoista, duo-vetoja, supertriploja, tallivetoja, kuljettajavetoja, turva-auton esiintymisestä kisassa, voittomarginaaleista ja keskeytyksistä. Betsejä voi asettaa myös kierrosajoista, kuka sijoittuu parhaiten, onko suomalaisia kolmen joukossa ja paljon muuta. Vedonlyöntikohteet ja kertoimet kattavat parhailla pelisivustoilla kaiken mahdollisen ja mahdottoman.

F1 on paljon muutakin kuin varsinainen kilpailu, ja siitä esimerkki on aika-ajojen vedonlyönti. Se on hyvä tapa betsata formuloista jo ennen varsinaista kisaa. Voittajavedossa lyödään vetoa kilpailun sijoituksista tai koko kaudesta. Suosittuja ovat myös H2H-vedot eli kahden kuskin väliset vedot. Vetoa voi lyödä myös kärkikaksikosta tai -kolmikosta ja valmistajien sijoituksista koko kaudella. Vertaa tarjolla olevia kertoimia ja nappaa vetolapulle parhaat kertoimet ja yhdistelmät.

F1 vedonlyönti – mitä tulee huomioida?

Formula 1 vedonlyöntiä ajatellen kannattaa huomioida asioita, jotka auttavat tutkimaan voimasuhteita. Niitä ovat autojen tehot, tekniikat ja renkaat, kuljettajien taitoerot (kuinka pehmeästi kuskit ajavat eli onnistuvat suojelemaan renkaitaan kulumiselta), nykyisten autojen historia ja tallikavereiden kilpailu, kisasää (kuka kuskeista esimerkiksi ajaa luotettavasti ja lujaa myös sateessa), radat ja lähtöruudut. Vedonlyönti formuloissa toimii hyvin myös live-vetoina, joten voit betsata myös muuttuvissa tilanteissa.

F1 vedonlyöntiopas

Formula 1 vedonlyönti toimii pääasiassa samalla tavalla kuin muut vetokohteet. Etsi aina ylikertoimia ja tutustu myös harvinaisempiin kohteisiin, jotka voivat tarjota F1 vedonlyöntiin hyvää pelattavaa. Tutut lainalaisuudet ovat samat kuin muissakin lajeissa. Tarkkaile viime hetken muutoksia kertoimissa ja pelaa vain parhaat F1 kertoimet. Hyödynnä vedonlyöntivihjeitä ja muita ennakoita, joita netissä on nykyään kattavasti. Laaja vedonlyöntiopas avaa lukuisia betsauksen termejä ja antaa vinkkejä pelaamiseen.

F1 kisaviikonloppu

Formula 1 kisaviikonloppu koostuu perjantaisin ja lauantaisin ajettavista vapaista harjoituksista, lauantain aika-ajoista ja sunnuntain kilpailusta. Vapaiden harjoitusten aikana kuskit tutustuvat rataan ja hakevat autoihin kyseiselle radalle sopivat säädöt sekä testaavat renkaita. Perjantaisin vapaita harjoituksia on kaksi (aamupäivällä ja iltapäivällä) ja molemmat sessiot kestävät tunnin. Lauantaina aamusta on yksi vapaa harjoitus, joka sekin on tunnin mittainen.

Formula 1 aika-ajot

F1 aika-ajot ajetaan lauantaisin iltapäivällä noin kello 14.00 paikallista aikaa. Aika-ajot koostuvat kolmesta osiosta, joista ensimmäinen osio kestää 18 minuuttia. Osion lopuksi neljä hitainta kuskia tippuu pois. Toinen osio käynnistyy siten 16 nopeimmalla kuskilla ja kestää 15 minuuttia. Osion lopuksi tippuu pois kuusi kuskia. Viimeinen ja kolmas osio kestää 10 minuuttia ja sisältää 10 parasta kuskia. Kolmannessa sessiossa ratkaistaan paalupaikka ja muut lähtöruudukon sijoitukset.

Formula 1 kilpailu

Suurin osa kauden aikana ajettavista kilpailuista ajetaan sunnuntaina kello 14.00 paikallista aikaa. Poikkeuksina ovat muutamat iltakisat, kuten Singaporen GP. Kilpailun aluksi kaikki kuskit ajavat lämmittelykierroksen. Kierroksen päätyttyä kuskit asettuvat aika-ajojen mukaiseen lähtöjärjestykseen ja odottavat valojen vaihtumista. Maaliviivan yläpuolelle syttyy ensin viisi punaista valoa yksi kerrallaan sekunnin välein. Kun kaikki valot sammuvat samaan aikaan, saavat autot lähteä liikkeelle.

Kisat kestävät radan pituudesta ja nopeudesta riippuen noin 1,5 tuntia. Kisan aikana kuskit käyvät varikolla vaihtamassa renkaitaan normaalitilanteessa 1-2 kertaa. Kolareitilanteissa tai sään muuttuessa renkaiden vaihtoon saatetaan joutua useammankin kerran kisan aikana.

Formula 1 pistelasku

Jokaisen osakilpailun jälkeen kuskeille ja talleille jaetaan pisteitä alla olevalla kaavalla. Ensimmäisestä sijasta annetaan 25 pistettä.

1. sija: 25 pistettä
2. sija: 18 pistettä
3. sija: 15 pistettä
4. sija: 12 pistettä
5. sija: 10 pistettä
6. sija: 8 pistettä
7. sija: 6 pistettä
8. sija: 4 pistettä
9. sija: 2 pistettä
10. sija: 1 pistettä

Formula 1 historia ja suomalaiset voittajat

Formula 1:siä on järjestetty vuodesta 1950 alkaen. Ensimmäinen F1-kisa käytiin Iso-Britannian Silverstonessa, jolloin osakilpailun mestaruuden voitti Giuseppe Farina. Ensimmäinen suomalainen F1-kuljettaja oli vuonna 1974 Leo Kinnunen.

Keke Rosberg oli puolestaan ensimmäinen vakituinen suomalaiskuski. Suomalaisista F1-mestaruuden ovat onnistuneet voittamaan Keke Rosberg, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen. Lisäksi Saksan lipun alla kilpaillut Nico Rosberg voitti F1:sen kaudella 2016.

Formula 1 vedonlyönti bonukset

Lunasta Parhaat Bonukset

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.