FC Minsk – BATE Borisov 12.4. klo 15.00

Jalkapallon Valko-Venäjän Valioliigassa pelataan sunnuntaina kolme ottelua, joista yksi on FC Minskin ja viime kaudella hopealle päätyneen BATE Borisovin kohtaaminen. Miehistöt pelasivat vastakkain vuonna 2019 kaksi kertaa ja niistä ensimmäinen meni BATE Borisoville maalein 1-0 ja jälkimmäinen FC Minskille numeroin 3-2. FC Minsk on aloittanut uuden kautensa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla, kun taas BATE Borisov on ehtinyt kerätä kolmelta kierrokselta voiton ja kaksi tappiota. Vierasjoukkue tunnetaan kaudesta toiseen yhtenä maansa parhaana miehistönä, eikä asetelma ole alkaneelle kaudelle muuttunut.

FC Minsk

FC Minsk on saanut kolmella ensimmäisellä kierroksella kaksi voittoa ja yhden tappion. Isännät pelasivat ensimmäisellä kierroksella voitollisesti kahdella maalilla Belshynaa vastaan. Ensimmäisessä kamppailussa minskiläisten maalit merkattiin Oleksandr Vasylieville, Vladimir Khvashchinskiylle ja Dmytro Ryzhukille. Kotijoukkue lähti ensimmäiseen otteluunsa lievänä ennakkosuosikkina, ja vaikka vastustaja pääsi taistossa nopeasti edelle, toisella puoliajalla maalinteossa onnistuttiin itse kolmesti. Ensimmäisen ottelun jälkimmäisellä jaksolla ensimmäinen kymppi oli maalien muodossa mainiota aikaa.

FC Minsk pelasi toisella kierroksella voitollisesti Dinamo Minskiä vastaan. Kotijoukkue onnistui tekemään toisen kerran kolme osumaa. Kamppailussa oltiin puoliajalla kolmen maalin johdossa, mutta Dinamo Minskille aukesi hyvä paikka päästä jopa pistejakoon. Isäntien maalit merkattiin toisen kierroksen ottelussa yllä sanotulle Khvashchinskiylle, Eugene Chagovetsille ja Roman Gribovskille. FC Minsk sai pelata toisella kierroksella lähes koko toisen jakson ylivoimalla, kun Miha Goropevsek hankki kaksi keltaista korttia ja siten komennuksen suihkuun. Siitä huolimatta ilta oli kaikkea muuta kuin selvä.

FC Minsk pelasi kolmannella ja samalla toistaiseksi viimeisellä kierroksella tappiollisesti kahdella maalilla Energetik-BGU:lle. Isännät lähtivät kamppailuun vieraissa lievänä voittajasuosikkina, mutta ottelu meni vastustajalle osittain illan tapahtumien vastaisesti. FC Minsk sai pelata viimeksi reippaat 20 minuuttia miehen ylivoimalla, eikä muutenkaan pistejakoon päätyminen olisi kuvannut kamppailua heikosti. Energetik-BGU sai olla tauolla maalin edellä, mutta FC Minskille tuli hyviä paikkoja päästä kiinni pistejakoon. Taiston lopullinen ratkaisu koettiin lisäajan puolessa välissä, kun kaveri teki toisen maalinsa.

Valko-Venäjän Valioliiga on vasta alussa, mutta ensimmäisten viikkojen valossa FC Minsk on ollut lievästi ylisuorittajan roolissa. Kotijoukkue viimeisteli kahdella ensimmäisellä kierroksella yhteensä kuusi maalia. Edellisellä kierroksella pistejakoon olisi ollut siis laadukas mahdollisuus, mutta varsinkin ottelussa Dinamo Minskiä vastaan alakerran toiminta jätti vaikutelman epävarmuudesta. FC Minsk pelasi itsensä viime kaudella keskikastiin, eikä alkaneelle kaudelle pitäisi olla tiedossa merkittävää muutosta. Isännät kuuluvat taidoiltaan sarjan keskikastiin. Itseluottamuksen pitäisi olla toki kunnossa.

BATE Borisov

BATE Borisov pelasi sarjan ensimmäisessä ottelussaan tappiollisesti kahdella maalilla Energetik-BGU:ta vastaan. Vierasjoukkue lähti ensimmäisellä kierroksella kamppailuunsa suurena voittajasuosikkina, mutta jättiläisen peliesitys jätti lopulta huomattavasti parannettavaa. BATE Borisovia vastaan maalinteossa onnistuttiin ensimmäisellä kierroksella yhteensä kolmesti. Borisovilaisten ainoa maali merkattiin Maksim Skavyshille, joka viimeisteli ryhmänsä osuman vajaat puoli tuntia ennen ottelun päätöstä. Keltasinisten tappio ei ollut juuri vääryys, mutta pistejako olisi ollut ehkä sopivin lopputulos.

BATE Borisov pelasi toisella kierroksella niin ikään tappiollisesti Slavia Mozyrille. Vierasjoukkue lähti kamppailuun taas merkittävänä ennakkosuosikkina, mutta voittajaehdokkaan asema ei ollut aivan yhtä suuri kuin sarjan alussa. BATE Borisov sai ottelulle hienon alun, sillä Willum Willumsson teki maalin jo ensimmäisellä kympillä. Ottelussa mentiin tauolle silti tasoissa ja heti toisen jakson alussa jouduttiin tappiolle. Taistossa ei tullut lisää osumia. BATE Borisovin pelaaminen oli myös toisella kierroksella yllättävän ponnetonta, eikä ottelussa edes nopea ensimmäinen maali vapauttanut tekemistä odotetusti.

Valko-Venäjällä kolmas kierros tuotti BATE Borisoville erittäin tärkeän voiton, kun koko pistepotti irtosi kotona Ruh Brestiä vastaan. Vierasjoukkueen pelaaminen ei ollut myöskään kolmannella kierroksella vakuuttavaa tai erityisen laadukasta, mutta jättiläisen kannalta vain voitto oli saatava. Ensimmäiset kierrokset olivat olleet keltasinisille sen verran haastavia, että olisi ollut jopa pienelle paniikille aihetta, jos kamppailu sarjaan noussutta ryhmää vastaan olisi mennyt ilman voittoa. Viimeksi illan ainokaisesta vastasi Stanislav Dragun, joka onnistui maalinteossa vieraiden toisen ottelun tavoin aikaisessa kohdassa.

BATE Borisov pääsee viikonlopun kierrokselle hieman FC Minskiä heikommin valmistautuneena. Vierasjoukkue pelaa keskiviikkona illalla Valko-Venäjän Cupin semifinaalien ensimmäisessä kamppailussa Slavia Mozyria vastaan. FC Minsk pelasi viimeksi sunnuntaina, joten kotijoukkue pääsee kamppailuun hyvin levänneenä. BATE Borisov pelasi viimeksi sarjassa lauantaina kotonaan Ruh Brestiä vastaan ja nyt siis Valko-Venäjän Cupissa keskellä viikkoa. Vierasjoukkueella on siellä hyvä mahdollisuus mennä päätyyn saakka, mutta sarjan hankaluudet huomioiden iso panostus on varmasti jo viikonlopussa.

Arvio ottelusta FC Minsk – BATE Borisov ja kertoimet

FC Minskin ja BATE Borisovin ottelussa on yksi ehdoton ennakkosuosikki ja se on vierasjoukkue. BATE Borisovin pelaaminen on ollut ensimmäisillä kierroksilla odotettua vaisumpaa, mutta vierasjoukkue on taidoiltaan Valko-Venäjän Valioliigan paras miehistö ja jälleen mainio ehdokas taistelemaan sarjan mestaruudesta. Keltasiniset jäivät viimeksi hopealle, joten suuressa seurassa vaatimukset ovat jo sen puolesta korkealla. BATE Borisov tulee otteluun yllä sanotusti kotimaan cupista, mutta borisovilaisten olisi pitänyt pystyä jo sarjan alussa parempaan. BATE Borisov saa olla yli 50 prosentin ennakkosuosikki.

Seuraa heitä

FC Minskiltä poimitaan aiemmin paljon vastuuta varsinkin Dinamo Minskissä nauttinut Vladimir Khvashchinskiy, joka on ehtinyt viimeistellä jo kaksi osumaa. Viime kausi oli 29-vuotiaalle hyökkääjälle hieman vaikeampi, mutta kausilla 2016-2019 peliaikaa Dinamo Minskissä tuli 76 ottelussa. Khvashchinskiy on pelannut aiemmin myös FC Minskin vahvuudessa, sillä mies oli mukana nykyisen seuransa kokoonpanossa kausilla 2015-2016. FC Minskiltä voisi ottaa esille myös viime kaudella 10 maalia viimeistelleen Oleksandr Vasylievin. Hän teki maalin heti ensimmäisellä kierroksella.

BATE Borisovilta esille otetaan viime kaudella 14 maalia tehnyt Stanislav Dragun. BATE Borisovin viime kauden paras maalintekijä pelasi kahdella ensimmäisellä kierroksella ilman osumia, mutta edellisessä kamppailussa 31-vuotias keskikentän pelaaja onnistui maalinteossa. Dragun on borisovilaisille myös alkaneella kaudella erittäin tärkeässä roolissa. Vierasjoukkueelta voisi ottaa esille myös päättyneellä kaudella 10 maalia viimeistelleen Igor Stasevichin. Kyseessä on niin ikään keskikentän pelaaja. Hyökkääjä Maksim Skavysh teki viime kaudella myös 10 maalia ja sai yhden maalin uuden kauden alussa.

Vihjemedia.com © 2021 | Sivustokartta - Evästeet - Tietosuojakäytäntö