Jalkapallon EM-kisat 2021

Jalkapallon EM-kisat 2021 pelataan 11.6. – 11.7.2021. Turnaus oli tarkoitus pelata kesällä 2020, mutta kisoja siirrettiin vuodella. Tästä huolimatta EM futis 2021 järjestetään virallisesti nimellä “UEFA Euro 2020“.

Vedonlyöntibonuksia

Löydät kaikki kisoja koskevat korotetut kertoimet ja parhaat nettikasinot Vihjemediasta.

Huomioithan, että uhkapelaaminen on Suomessa rajoitettua ja sallitaan vain Veikkauksen kautta. Käytä yllä olevaa linkkiä vain, jos vierailet muualta kuin Suomesta käsin.

Jalkapallon EM-kisat 2021 tietopaketti

Ketkä pelaavat jalkapallon EM-kisoissa? Onko Zlatan mukana? EM 2021 ennakkosuosikit? Parhaat vedonlyönti bonukset jalkapallon EM-kisoihin?

Kaikki mitä tarvitset kesän EM futis 2021 -turnaukseen löytyy alla olevilta sivuilta:

Alkuperäisessä suunnitelmassa kisat oli tarkoitus pelata 12 Euroopan maassa. Sittemmin 2 kaupunkia on jättäytynyt pois (Bilbao ja Dublin) ja 1 on tullut tilalle (Sevilla). Jalkapallon EM-kisat 2021 pelataan ensimmäistä kertaa siten, että tapahtuma järjestetään useammassa kuin kahdessa valtiossa.

EURO 2020 -kisojen palkinnot

Euroopan mestari: Italia
Turnauksen paras pelaaja: Gianluigi Donnarumma (I)
Turnauksen paras nuori pelaaja: Pedri (E)
Maalipörssin voittaja: Christiano Ronaldo (P)

Suomen ottelut EM futis 2021 -kisoissa

 • Lauantai 12.6.2021 kello 19.00 Tanska vs. Suomi (Parken, Kööpenhamina)
 • Keskiviikko 16.6.2021 kello 16.00 Suomi vs. Venäjä (Gazprom Arena, Pietari)
 • Maanantai 21.6.2021 kello 22.00 Suomi vs. Belgia (Gazprom Arena, Pietari)

Tsekkaa kisojen otteluohjelma, josta näet kaikki EM-turnauksen ottelut ja tulokset.


⚽ Jalkapallon EM-kisat 2021 – Usein Kysytyt Kysymykset ⚽

 • Milloin on jalkapallon EM-kisat?
  Jalkapallon EM-kisat pelataan 11.6.-11.7. välisenä aikana 11 eri Euroopan kaupungissa.
 • Missä jalkapallon EM-kisat pelataan?
  Jalkapallon EM-kisat 2021 pelataan seuraavissa kaupungeissa: Amsterdam, Baku, Budapest, Bukarest, Glasgow, Kööpenhamina, Lontoo, München, Pietari, Rooma ja Sevilla. Ensimmäistä kertaa EM-kisat järjestetään useammassa kuin kahdessa maassa.
 • Missä lohkossa Suomi pelaa?
  Suomi pelaa B lohkossa Belgian, Tanskan ja Venäjän kanssa.
 • Mistä näkee jalkapallon EM-kisat?
  EM-kisojen kaikki ottelut näkyvät Ylen kanavilla.
 • Miten lyödä vetoa EM-kisoista?
  EM-kisoissa on tarjolla runsaasti erilaisia kohteita ja huippukertoimia. Voit lyödä vetoa esimerkiksi Euroopan mestarista, parhaasta maalintekijästä tai keltaisten korttien määrästä.
 • Näkeekö jalkapallon EM-kisoja livenä?
  EM-kisoja pääsee katsomaan stadioneille, mutta yleisömääriä on rajoitettu normaalista kapasiteetista.
 • Kuka voittaa jalkapallon EM-kisat?
  Suurimmat suosikit voittajaksi ovat Ranska, Englanti ja Belgia.

Jalkapallon EM-kisat 2021 kaikki joukkueet

61-vuotisjuhlia viettävissä jalkapallon EM-kisoissa on mukana yhteensä 24 joukkuetta. Yksi joukkueista on upeasti Suomi, joka pelaa ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoissa.

EM-KISOIHIN OSALLISTUVAT MAAT
  Hollanti   Belgia
 Englanti  Espanja
 Italia  Itävalta
 Kroatia  P-Makedonia
 Portugali  Puola
 Ranska  Ruotsi
 Saksa  Skotlanti
  Slovakia  Suomi
 Sveitsi  Tanska
 Tshekki  Turkki
 Ukraina  Unkari
 Venäjä  Wales

EM kisat 2021 alkulohkot

Jalkapallon EM-kisoissa mukana olevat 24 maata jaetaan kuuteen 4 joukkueen alkulohkoon.

Pudotuspeleihin etenee kunkin lohkon ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet joukkueet sekä neljä parasta lohkokolmosta.

LOHKO ALOHKO B
  Turkki  Tanska
  Italia  Suomi
  Wales  Belgia
  Sveitsi   Venäjä
LOHKO CLOHKO D
  Hollanti  Englanti
  Ukraina  Kroatia
  Itävalta  Skotlanti
  P-Makedonia  Tshekki
LOHKO ELOHKO F
  Espanja  Unkari
  Ruotsi  Portugali
  Puola  Ranska
  Slovakia  Saksa

Jalkapallon EM-kisat 2021 vedonlyönti ja kertoimet

Jalkapallon EM-kisat 2021 on valtava tapahtuma myös vedonlyönnin näkökulmasta. EM-kisat 2021 tarjoavat vedonlyönnistä kiinnostuneille katsojille ja jalkapallon ystäville valtavan määrän erilaisia kohteita, vetomuotoja ja mahdollisuuksia osallistua turnaukseen pelaamalla itselle kiinnostavia otteluita tai joukkueita.

Koska jalkapallon EM-kisat 2021 ovat yksi kuluvan vuoden suurista urheilutapahtumista, kaikki ottelut pitävät sisällään suuren määrän pelattavaa ja hienot puitteet veikata. Voit myös hyödyntää parhaat EM 2021 bonukset ja muut jalkapallon EM-kisojen kampanjat.

EM 2021 ennakkosuosikit Englanti, Belgia ja Ranska ovat jo tovin keikkuneet vedonlyöntisivustojen kärjessä. Suomen mahdollisuuksiin päästä jatkoon lohkostaan ei monikaan sivusto tässä vaiheessa usko.

EM kisat 2021 tarjoaa pelattavaa maan ja taivaan väliltä. EM-kisoissa on mahdollista lyödä vetoa lähes kaikista turnauksen tapahtumista myös kesken otteluiden eli live-vetoina. Vihjemedia poimii eri pelisivustojen parhaat EM 2021 kertoimet kaikkiin jalkapallon EM-kisojen otteluihin.

Jalkapallon EM-kisat 2021 parhaat vedonlyönti bonukset

Vedonlyöntisivustoilla on runsaasti erikoistarjouksia ja bonuksia kesän kisoihin. Uudet pelaajat voivat lunastaa ilmaisvetoja, riskittömiä vetoja, korotettuja kertoimia ja perinteistä bonusrahaa.

Suuntaa peliyhtiöiden EM kisat 2021 -sivuille ja nappaa edut talteen!

Jalkapallon EM 2021 kisakaupungit

Jalkapallon EM-kisat 2021 pelataan seuraavissa kaupungeissa: Kööpenhamina, Bukarest, München, Baku, Budapest, Glasgow, Pietari, Rooma, Lontoo, Sevilla ja Amsterdam. Kisakaupunkeja on siten yhteensä 11 kappaletta.

Alunperin suunnitelmissa olivat mukana myös Dublin ja Bilbao, mutta nämä eivät pandemiasta johtuen pysty takaamaan riittävää yleisömäärää stadioneilleen ja siksi UEFA vei kaupungeilta kisaisännyyden. Sen sijaan uutena tuli tilanne Sevilla, joten lopulta kisakaupunkien määrä tippui vain yhdellä.

EM jalkapallo 2021 pyörähtää käyntiin perjantaina 11.6.2021. Tällöin Italian pääkaupungissa Roomassa pelataan EM-kisojen ensimmäinen ottelu Turkki vs. Italia. Euroopan mestari ratkeaa Lontoossa pelattavassa finaalissa 11.7.2021. Lontoossa pelataan myös molemmat välierät ja loppuottelu.

EM-kisojen stadionit

KaupunkiStadionKapasiteetti
LontooWembley Stadion90 000 katsojaa
MünchenAllianz Arena75 000 katsojaa
RoomaStadio Olimpico72 692 katsojaa
BakuOlympic Stadium68 700 katsojaa
PietariKrestovsky Stadium68 134 katsojaa
BudapestPuskás Aréna67 889 katsojaa
BukarestArena Nationala55 600 katsojaa
AmsterdamJohan Cruyff Arena54 990 katsojaa
GlasgowHampden Park52 063 katsojaa
SevillaEstadio Benito Villamarín51 309 katsojaa
KööpenhaminaParken Stadium38 065 katsojaa

Suomi jalkapallon EM-kisoissa 2021

Jalkapallon EM-kisat 2021 ovat suomalaisille historiallinen ja pitkään odotettu hetki, sillä Suomi pelaa ensimmäistä kertaa Euroopan mestaruudesta.

Huuhkajat ei ole aiemmin selvittänyt tietään yhteenkään jalkapallon arvoturnaukseen. EM jalkapallo 2021 tarkoittaakin suomalaisille futiksen ystäville ennen kokematonta hetkeä, kun jalkapallon arvokisoissa päästään vihdoin ja viimein kuulemaan Maamme-laulu.

Huuhkajat pelaa jalkapallon EM-kisoissa Tanskan, Venäjän ja Belgian kanssa lohkossa B. Huuhkajilla on ennakkoon parhaat mahdollisuudet menestyä ensimmäisellä ja toisella kierroksella Tanskaa ja Venäjää vastaan. Ottelusta Belgiaa vastaan on odotettavissa lohkon vaikein ilta.

Ensimmäisellä kierroksella Suomi ja Tanska iskevät yhteen Kööpenhaminassa lauantaina 12.6.2021. Toisella kierroksella Suomi kohtaa Venäjän Pietarissa keskiviikkona 16.6.2021 ja kolmannella kierroksella Belgian jälleen Pietarissa maanantaina 21.6.2021.

Suomen pelaaminen kesän kisoissa on monille Huuhkajien pelaajille yksi uran suurimmista kohokohdista ja ehkäpä viimeinen mahdollisuus edustaa Suomea arvokisoissa. Vaikka ennakolta Suomen mahdollisuudet taistella jatkopaikasta ovat minimaaliset, on yllätysmahdollisuus aina olemassa. Se on varmaa, että jalkapallon EM-kisat 2021 tuovat suomalaisille sohvaperunoille paljon mieleenjääviä hetkiä.

Jalkapallon EM-kisat 2021 karsinnat

Jalkapallon EM-kisojen karsinnoissa saivat pelata kaikki UEFA:n 55 jäseniksi kuuluvaa valtiota. Tällä kertaa karsintoihin tuli osallistua myös niiden maiden, jotka ovat järjestämässä turnausta eli mikään isäntinä olevista maista ei saanut automaattisesti paikkaa kisoihin.

EM-karsinnoissa oli kymmenen lohkoa ja niissä kaikissa oli viidestä kuuteen joukkuetta. Lohkojen parhaat ja toiseksi parhaat joukkueet pääsivät mukaan kisoihin. Viimeiset neljä paikkaa menivät Kansojen Liigassa parhaiten menestyville joukkueille.

Suomi pelasi EM-karsinnoissa Italian, Bosnia-Hertsegovinan, Armenian, Kreikan ja Liechtensteinin kanssa ja oli lohkossa komeasti toinen.

VAR jalkapallon EM-kisoissa 2021

Jalkapallon EM-kisat 2021 on ensimmäinen arvoturnaus, jossa on käytössä paljon kohua ja keskustelua herättänyt VAR eli Video Assistant Referee (suomeksi videotuomarit).

VAR on ollut säännönmukaisesti käytössä Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa sekä kansallisissa liigoissa jo pari vuotta, joten aivan uudesta asiasta ei enää ole kyse.

VAR herättää edelleenkin paljon mielipiteitä puolesta ja vastaan eikä sen käyttäminen varmaan koskaan saa kaikkia puolelleen.

Sen verran hyväksi järjestelmän käyttöönotto on kuitenkin havaittu, että VAR on täydessä käytössä myös kesän kisoissa. On kaikkien etu, että etenkin merkittävissä turnauksissa kaikki epäselvät tilanteet tuomitaan oikein niin usein kuin mahdollista ja vältytään Jumalan käsi -tyyppisiltä tilanteilta.

Jalkapallon EM-kisojen lähetykset

Jalkapallon EM-kisat 2021 lähetetään Suomessa kaikille jalkapallon ystäville alusta loppuun Ylen kanavilla. EM-kisat näytetään Ylen kanavilla siten, että kaikki ottelut selostetaan suomeksi ja ruotsiksi.

EM-kisat on myös Ylen näkökulmasta yksi vuoden suurista tapahtumista kaikki lähetykset mukaan lukien, joten muun muassa huolella rakennetut studiot kuuluvat osaksi lähetyksiä.

Jalkapallon EM-kisoja seurataan laajasti televisiossa Ylen kanavilla, Yle Areena -palvelussa ja Ylen nettisivuilla. Päällekkäisten otteluiden osalta toinen matsi esitetään Yle Areenassa.