Dinamo Minsk – Slutsk 2.5. klo 18.00

Jalkapallon Valko-Venäjän Valioliigassa pelataan lauantaina kolmen ottelun kattaus. Päivän viimeisessä kamppailussa toisistaan mittaa ottavat Dinamo Minsk ja loistavasti tähän mennessä esiintynyt Slutsk. Dinamo Minsk on kuuden ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmessa voitossa ja kolmessa tappiossa, kun taas Slutsk on ehtinyt kerätä otteluistaan neljä voittoa, yhden tasapelin ja tappion. Hienosti suoriutunut Slutsk on ollut yksi Valko-Venäjän Valioliigan parhaista onnistujista ja yllättäjistä, sillä harva osasi odottaa ennen uuden kauden alkua, että vierasjoukkue komeilisi kuuden kierroksen jälkeen parhaalla sijoituksella. Dinamo Minsk löytyy kympin tuntumasta, mutta pisteiden erot ovat alussa hyvin maltillisia.

Dinamo Minsk ja Slutsk ovat pelanneet vastakkain edellisen kerran vuoden 2019 syyskuussa, jolloin miehistöjen kohtaaminen päättyi Dinamo Minskin voittoon maalein 2-1. Ryhmät pelasivat vastakkain edellisen vuoden aikana yhteensä neljä kertaa. Ensimmäisessä ja toisessa kohtaamisessa taisteltiin Valko-Venäjän Cupin merkeissä. Niistä ensimmäinen meni Dinamo Minskin eduksi numeroin 2-0. Slutsk voitti jälkimmäisen ottelun maalein 1-0, joten Dinamo Minsk sai mennä jatkoon maalin erolla. Sarjassa viime kaudella ensimmäinen ottelu oli noin vuosi sitten, jolloin Slutsk oli parempi numeroin 2-1. Ryhmien edellisessä ottelussa kaikki maalit tehtiin viimeisellä 30 minuutilla. Dinamo Minskin voitto oli odotettua.

Dinamo Minsk

Dinamo Minsk on saanut kuudelta ensimmäiseltä kierrokselta yllä mainitusti kolme voittoa ja kolme tappiota. Dinamo Minsk pelasi kahdella ensimmäisellä kierroksella tappiollisesti Rukh Brestiä ja FC Minskiä vastaan. Dinamo Minsk esiintyi kolmannella kierroksella voitollisesti kahdella maalilla Torpedoa vastaan. Voitto Torpedosta kolmannella kierroksella oli itseluottamukselle merkittävä voitto. Minskiläiset esiintyivät seuraavaksi yllättäen tappiollisesti Gorodejaa vastaan. Pistejako olisi kuvannut ottelun tapahtumia paremmin, mutta kamppailussa pelattiin viimeiset 30 minuuttia miehen alivoimalla. Isännät pääsivät takaisin voittojen pariin viidennellä kierroksella Neman Grodnoa vastaan. Viimeksi napattiin niin ikään koko pistepotti, kun voitto irtosi kahdella maalilla häntäpään Smolevichia vastaan.

Dinamo Minsk on ollut kuuden ensimmäisen kierroksen jälkeen vähintään lievä alisuorittaja. Dinamo Minsk oli viime kaudella pitkästä aikaa mitalien ulkopuolella, joten kotijoukkueen ainoa tavoite on päästä takaisin menestyksen pariin. Dinamo Minsk on kuluvalla kaudella yksi Valko-Venäjän Valioliigan parhaista miehistöistä, mutta kyseessä ei ole kuitenkaan suurimpia mestariehdokkaita. Dinamo Minskillä on perustasoltaan silti hyvä mahdollisuus taistella sijoituksista aivan kärjen tuntumassa. Dinamo Minskin ensimmäiset viikot uuden kauden alussa ovat olleet osittain haparoivia ja ailahtelevaisia, mutta miehistö on saanut lähiaikoina useampia onnistumisia. Neljään viimeiseen otteluun kasassa on kolme voittoa. Uusi kausi starttasi kahdella tappiolla, mutta sen jälkeen hyvää fiilistä ja menestystä on tullut normaalisti. Lisäksi kahteen edelliseen taistoon itse on viimeistelty viisi osumaa.

Dinamo Minsk on tehnyt ensimmäisten viikkojen aikana jo merkittäviä muutoksia, sillä miehistön johtoporras antoi potkut Sergei Gurenkolle. Potkut annettiin viidennen kierroksen jälkeen. Dinamo Minskissä on niin suuri vaatimus ja tarve päästä takaisin materiaalin edellyttämille sijoituksille, että näin aikaisessa vaiheessa päädyttiin varsin kovaan ratkaisuun. Dinamo Minsk on ollut näin ollen vasta hetken uuden päävalmentajansa alaisuudessa, mutta ensimmäinen ottelu sujui voitollisesti Smolevichia vastaan. Toki vastustajan taso oli yksi sarjan heikoimmista, joten todellinen muutos nähdään varmasti myöhemmin. Leonid Kuchukin alaisuudessa Dinamo Minskin pelaaminen näytti toki paremmalta kuin aiemmin kuluvan kauden aikana. Lisäksi viimeksi ottelulle saatiin hyvä ja vapauttava alku aikaisen osuman muodossa. Isänniltä löytyy myös yksi pelaaja, joka on osunut neljästi. Hän on Yevgeniy Shikavka.

Slutsk

Slutsk on saanut kuudella ensimmäisellä kierroksella neljä voittoa, yhden tasapelin ja tappion. Slutsk pelasi kahdella ensimmäisellä kierroksella voitollisesti Slavia Mozyria vastaan ja niukasti tappiollisesti Dinamo Brestiä vastaan. Vierasjoukkue on napannut sen jälkeen yhtä kierrosta lukuun ottamatta vain voittoja. Koko pistepotit ovat irronneet Isloch Minskiä, Shakhtar Soligorskia ja viimeksi Belshynaa vastaan. Edellisellä kierroksella maalinteossa onnistuttiin itse kolme kertaa. Voitto tuli silti yllättävän vaikeasti. Yksi pistejako tuli aiemmin Vitebskiä vastaan. Tuolloin molemmat miehistöt onnistuivat maalinteossa kerran. Toiseksi edellisellä kierroksella saatu voitto Shakhtar Soligorskia vastaan oli mainio onnistuminen. Kyseessä oli uusin vieraissa käyty mittelö ja siellä maalinteossa onnistuttiin itse kahdesti.

Slutsk on ollut Valko-Venäjän Valioliigan paras yllättäjä ja onnistuja, sillä vierasjoukkue ei ole perustasoltaan ja kyvyiltään suinkaan sijoituksensa mukainen miehistö. Slutsk on saanut kuitenkin onnistumisia hienolla tahdilla, pelaajiston itseluottamus on varmasti korkealla ja varsinkin ratkaisuvoiman kanssa on saatu hienosti ilonaiheita. Esimerkiksi edellisellä kierroksella maalinteossa onnistuttiin siis kolme kertaa ja sitä aiemmin Shakhtar Soligorskia vastaan kaksi kertaa. Vitebskiä vastaan maalinteossa onnistuttiin neljään edelliseen kamppailuun ainoana iltana vähemmän kuin kahdesti. Slutsk on tehnyt yhteensä 12 maalia ja niistä kolme osumaa on merkattu mieheen Bala Muhammad Umarille ja Artem Serdyukille. Lisäksi kahteen osumaan on pystynyt Souleymane Koanda.

Arvio ottelusta Dinamo Minsk – Slutsk ja kertoimet

Dinamo Minskin ja Slutskin kohtaaminen on varmasti yksi kuluvan viikon kiinnostavimmista otteluista. Dinamo Minsk on perustasoltaan Valko-Venäjän Valioliigan parhaasta päästä, mutta kotijoukkue ei ole aloittanut uutta kauttaan ainakaan välttävää tasoa paremmin. Paineet saada onnistumisia ovat myös jo viime kauden vuoksi korkealla. Lisäksi nykyisen päävalmentajan alaisuudessa on pelattu vasta kerran. Dinamo Minsk on silti varsinkin kotonaan erittäin vaikeasti kaadettavissa, eikä lähiaikoina tulleet onnistumiset ole ainakaan vähentäneet ärsytetyn nipun mahdollisuuksia ja parempaa fiilistä jatkaa alkua paremmalla tiellä. Slutsk on ollut mainio yllättäjä ja onnistuja, mutta vierasjoukkueen todellinen iskukyky ei ole korkealla. Odotettua tulivoimaisempi miehistö on silti erittäin yllätysvalmis nippu, joka on saanut hienoja voittoja ja venynyt loistaviin suorituksiin. Dinamo Minsk voittaa päälle 55 prosentilla.

Voit katsoa Valko-Venäjän Valioliigan kaikki ottelut halutessasi Unibet TV:n avulla. Unibet TV näyttää koronaviruksen salliessa taas paljon huippu-urheilua jalkapallosta, tenniksestä, koripallosta ja monesta muusta lajista ja sarjasta. Unibet TV toimii ilman pelaamista, mutta pelitilillä tulee olla rahaa edes sentti.

Vihjemedia.com © 2021 | Sivustokartta - Evästeet - Tietosuojakäytäntö